Προς το περιεχόμενο
  • 0

Νέες Προδιαγραφές Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.


compexpert

Ερώτηση

Δημοσιεύτηκαν οι νέες προδιαγραφές για τη διασύνδεση των ΕΑΦΔΣΣ με τη ΓΓΠΣ

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/15335/hl/1221

 

Χρονοδιάγραμμα:

 

  • Οι κατασκευαστές των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. θα πρέπει έως 31/3/2013 να έχουν καταθέσει αίτηση για έλεγχο του νέου driver
  • Η ισχύς των διατάξεων της παρούσας αρχίζει την 1η του πέμπτου μήνα από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Επανέρχομαι στο θέμα, μιας και θα μας απασχολήσει πολύ στο επόμενο διάστημα.

Οπως είχαν υποχρέωση οι εταιρίες κατασκευής ΕΑΦΔΣΣ πήραν τις απαραίτητες εγκρίσεις για την εφαρμοφή των νέων απαιτήσεων και θεωρητικά θα έπρεπε ήδη να είχαμε αρχίσει τις εγκαταστάσεις.Μόνο που στην πραγματικότητα ούτε η ΓΓΠΣ είναι έτοιμη, ούτε οι εταιρίες, τουλάχιστον οι περισσότερες.

Ας δούμε κατ' αρχάς πού στόχευαν οι νέες προδιαγραφές για να αντιληφθούμε και το τί σημαίνει δεν γνωρίζει η δεξιά τί ποιεί η αριστερά ή το αντίθετο. (Για τους πιό νέους αριστερά και δεξιά είναι τα χέρια κι όχι τα κόμματα :) ).

Ο σκοπός του μέτρου ήταν -τουλάχιστον ο προφανής- να αποτυπωθεί σε πραγματικό χρόνο ποιός ήταν ο οφειλόμενος ΦΠΑ κάθε επιχείρησης . Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Επιτρέψτε μου μία παρένθεση. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους δημοσιογράφους αλλά και σε τηλεπερσόνες λογιστές οτι ΦΠΑ σημαίνει Φόρος Προστιθέμενης Αξίας κι όχι Φόρος Πωλήσεων. Ετσι οταν λένε οτι θα αποδίδεται ο ΦΠΑ στις λιανικές μέσω καρτών να αντιληφθούν οτι πετάνε κοτρώνες διότι ο όποιος ΦΠΑ περιέχεται σε μιά απόδειξη δεν είναι και οφειλόμενος.

Πάμε ξανά στο θέμα μας. Εφόσον λοιπόν σκοπός ήταν να αποτυπωθεί ο ΦΠΑ, το μόνο που έμενε ήταν να βρεθεί μια φόρμουλα, όπου θα καταχωρούνταν και τα χειρόγραφα παραστατικά.

Ελα όμως που ο νέος ΚΦΑΣ απαλλάσει απο τη σήμανση Τιμολόγια Πώλησης, Τιμολόγια Παροχής και Πιστωτικά! Πριν λοιπόν καν εφαρμοστούν οι νέες προδιαγραφές, ακυρώνονται εν μέρει απο τον νέο κώδικα.

Εστω όμως οτι και έτσι το Υπουργείο θα είχε την όποια πληροφόρηση περί νομιμότητας των σημασμένων τουλάχιστον παραστατικών.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να είσαι ακόμη και γκουρού της πληροφορικής απο το να γνωρίζεις τί σημαίνει μηχανογράφηση επιχειρήσεων στην πράξη.

Ορίζεται στις προδιαγραφές οτι θα παράγεται ένα επιπλέον αρχείο που θα περιέχει σε μια γραμμή τις γενικές πληροφορίες του παραστατικού. ΑΦΜ εκδότη-παραλήπτη,είδος & αριθμός παραστατικού, ημερομηνία, καθ.ποσά,ΦΠΑ,πληρωτέο κλπ.

Αντί η ΓΓΠΣ να απευθυνθεί στους κατασκευαστές των εμπορικών εφαρμογών και να τους υποχρεώσει να δίνουν αυτή τη γραμμή στο τέλος του παραστατικού, κάτι που θα ήταν εξαιρετικά απλό και ασφαλές στη χρήση, απευθύνεται στους κατασκευαστές των μηχανών και σε χιλιάδες τεχνικούς πολλοί εκ των οποίων δεν γνωρίζουν μηχανογράφηση ή δεν έχουν πρόσβαση στην εμπορική εφαρμογή να κάνουν "παπάδες" για να συλλέξουν τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Ας δούμε με ποιό τρόπο προσπαθούν οι κατασκευαστές ΕΑΦΔΣΣ να "τσιμπήσουν" αυτές τις πληροφορίες και τους κινδύνους που υπάρχουν.

- Μηχανισμοί τύπου Β. Θα είναι οι μηχανισμοί με τα λιγώτερα προβλήματα μιας και υπάρχει έγκριση συνεργασίας και επικοινωνία μεταξύ μηχανισμού και εμπ.εφαρμογής. Η επιχείρηση όμως στο εξής πρέπει να έχει ενεργή σύμβαση υποστήριξης.

Μηχανισμοί τύπου Α (η πλειονότητα των μηχανισμών)

- Αν ο τεχνικός έχει πρόσβαση και γνώση της εμπορικής εφαρμογής θα πρέπει να επεξεργαστεί τη φόρμα εκτύπωσης του κάθε παραστατικού και να προσθέσει ειδικές συμβολοσειρές μπροστά απο τα πεδία που πρέπει να συλλεχθούν. Αδυναμίες: Δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις φόρμες ακόμη κι αν υπάρχουν οι σχετικές γνώσεις. Αν κάποιος απο την επιχείρηση που "ξέρει" ,πειράξει τη φόρμα ή δημιουργήσει νέο παραστατικό θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

-Αν ο τεχνικός δεν έχει πρόσβαση στη φόρμα ή η φόρμα δεν δέχεται τις συμβολοσειρές της προηγ.παραγράφουν θα ορίσει ή θα "εκπαιδεύσει" το μηχανισμό να διαβάσει συγκεκριμένες περιοχές και να συλλέξει τις πληροφορίες. Αδυναμίες: Στα πολυσέλιδα παραστατικά ή στα παραστατικά POS που δεν έχουν σταθερό μήκος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αν όπως και στην προηγ.παράγραφο κάποιος πειράξει τη φόρμα ή ακόμη και την ονομασία ενός παραστατικού κάποιες πληροφορίες δεν θα παρθούν.

 

Το συμπέρασμα είναι οτι πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος των παραγομένων αρχείων, να σιγουρευτείτε οτι ο τεχνικός που θα κάνει την εγκατάσταση ξέρει τί κάνει, γιατί μπορεί τον ΦΠΑ να μην τον συλλάβουν, αλλά πολύ φοβάμαι οτι θα τον ισορροπήσουν με τα πρόστιμα που θα επιβάλλουν επι δικαίων και αδίκων.

 

"Καλό κουράγιο"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

οι λογιστές τι πρέπει να κάνουν και εως πότε ? Δεν ειμαι και μηχανογράφος ούτε προγραμματιστής ...

Οι λογιστές πρέπει να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις οτι μέχρι 30/4 , αν δεν δοθεί παράταση, πρέπει να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή του φορολογικού μηχανισμού για να γίνει εγκατάσταση. Είναι σίγουρο βέβαια οτι θα δοθεί παράταση.

 

Μόλις είδα κι αυτό:

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/13033

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Κάτι που έμμεσα επίσης προκύπτει είναι οτι όσες επιχειρήσεις δεν είχαν συμβόλαιο υποστήριξης με την εταιρία της εμπορικής εφαρμογής, θα αναγκαστουν να το κάνουν.

Δείτε ας πούμε μια λεπτομέρεια. Η εφαρμογή πρέπει να ελέγχει on line όχι μόνο την ορθότητα του ΑΦΜ του συναλλασσόμενου , αλλά και αν αυτό είναι ενεργό.

Αν είναι λάθος ή μή ενεργό είναι πολύ εύκολο η ΓΓΠΣ να το ελέγξει και να πράξει τα δεόντα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Και τελικά τί θα γίνει με τα αθεώρητα (π.χ. Τιμολόγια, Πιστωτικά κ.λπ)??

Θα υποχρεωθούμε να τα σημαίνουμε λόγω του ΦΠΑ??

Αν κάποιος εκδίδει μόνο παραστατικά προς υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών??

Θα υποχρεωθεί να βάλει μηχανισμό ή θα τα εκδίδει αθεώρητα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Υποχρέωση έχουν μόνο όσοι εκδίδουν στοιχεία μέσω μηχανισμών η/υ η και όσοι χρησιμοποιούν φτμ?

για όλα τα φορολογικά στοιχεία?η τα μεγαλύτερα των 3000 ε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Τα νεώτερα δεδομένα έχουν ως εξής:

Οι (περισσότερες τουλάχιστον) εταιρίες έχουν έτοιμο το νέο λογισμικό και ήδη ξεκίνησαν οι εγκαταστάσεις.

Σε πρώτη φάση τα στοιχεία δεν θα αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ. Αυτό θα ξεκινήσει -εκτός απροβλέπτου- την 1/7. Αγνωστο είναι αν τα μέχρι τότε εκδοθέντα στοιχεία θα σταλούν μαζικά. Προσωπικά πιστεύω πως τουλάχιστον μέχρι 30/6 δεν θα αποσταλούν στοιχεία και θα χαρακτηριστεί περίοδος προσαρμογής.

Οσα στοιχεία καθορίζεται  απο τον ΚΦΑΣ οτι θα σημαίνονται απο ΕΑΦΔΣΣ, θα αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ ανεξαρτήτως ποσού. Αυτο σημαίνει οτι Τιμολόγια Πώλησης,Παροχής και Πιστωτικά , δεν αποστέλλονται. Αν όμως παρότι απαλλάσσονται, σημαίνονται, απο επιλογή του χρήστη ή απο άγνοια, θα αποστέλλονται κανονικά στη ΓΓΠΣ.

 

Γνώμη μου είναι, να προτείνετε τους πελάτες σας να ξεκινήσουν , ανεξάρτητα απο το αν θα δοθεί παράταση ή όχι. Είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Οσο για τη χρονοβορα διαδικασια μπορω να το επιβεβαιωσω απο προσωπικη πειρα. Εδω και 3 ημερες προσπαθω να κανω αναβαθμισεις στους πελατες μου αλλα υπαρχουν παρα πολλα εμποδια ειτε γιατι ακομα δεν δουλευουν σωστα καποιες εκδοσεις προγραμματων ΕΑΦΔΣΣ ειτε διοτι υπαρχουν απειρες παραλειψεις στις μορφες των παραστατικων που εκδιδονταν μεχρι τωρα.

 

Εχω συναντησει μεχρι στιγμης :

 

α) Ακυρωτικα που δε γραφανε πουθενα το σχετικο παραστατικο

β) Παραστατικα που ενω κοβονται σε πελατη με απαλλαγη ΦΠΑ, δεν αναγραφεται πουθενα το αρθρο απαλλαγης αυτου (απαιτειται να το βρει ο ΕΑΦΔΣΣ συμφωνα με τις νεες προδιαγραφες)

γ) Σειρες θεωρησης που "εννοουνται" και δεν αναγραφονται πουθενα

 

και αλλα πολλα!!

 

Ειναι δεδομενο οτι θα δοθει παραταση διοτι ακομα και το ιδιο το Υπουργειο δεν εχει απαντησει σε καποιες ερωτησεις που εχουν γινει απο τους κατασκευαστες και τους τεχνικους.

 

Επισης μεταφερω με καθε επιφυλαξη τις διαφορες σκεψεις που εχω ακουσει κατα τις συζητησεις των κατασκευαστων ΕΑΦΔΣΣ και ΦΤΜ και του Υπουργειου

 

α) Μαλλον απο 1/1/14 θα θελουν να περνανε ολα τα παραστατικα που εκδιδονται μηχανογραφικα απο τον ΕΑΦΔΣΣ ανεξαρτητα απο το αν ο ΕΑΦΔΣΣ θα δινει σημανση ή οχι. Αρα πανε να αλλαξουν τη λογικη λειτουργιας του ΕΑΦΔΣΣ και απο κουτι σημανσεων να γινει ενδιαμεσος που θα συγκεντρωνει τα οικονομικα στοιχεια των παραστατικων που εκδιδονται και θα τα μεταφερει στη ΓΓΠΣ

 

β) Μεσα στο 2013 θα βγει ΠΟΛ που θα οριζει οτι και τα χειρογραφα θα πρεπει με καποιο τροπο (δεν εχει καθοριστει ακομα αυτος) να καταχωρουνται αντιστοιχα στη ΓΓΠΣ    (λογικο διοτι εαν ισχυσει το (α) τοτε χρειαζεται να καλυφθουν και τα χειρογραφα). Φανταζομαι οτι ειτε χειροκινητα ειτε μεσω καποιου αρχειου θα αποστελλονται και αυτα.

 

γ) Απορροια των παραπανω ειναι οτι σκεφτονται να στελνει η ΓΓΠΣ ανα τακτα χρονικα διαστηματα ( καθε μερα εβδομαδα μηνα; ) μια ειδοποιηση μεσω email για αποδοχη των παραστατικων που θα εχουν δηλωθει προς το ΑΦΜ μας. π.χ. εαν εγω κοψω ενα ΤΠΥ προς καποιο ΑΦΜ και μεσω ΕΑΦΔΣΣ το στειλω στη ΓΓΠΣ,  αργοτερα η ΓΓΠΣ θα στειλει μια ειδοποιηση προς εκεινο το ΑΦΜ οτι το δικο μου ΑΦΜ εχει δηλωσει ενα ΤΠΥ προς αυτο και θα ζητα την αποδοχη του. Ετσι σκεφτονται να μειωσουν τα εικονικα/πλαστα παραστατικα.

 

Μην αρχισετε αφορισμους και καταιγιδες ερωτησεων διοτι τονιζω οτι ακομα αυτα αποτελουν σκεψεις και συζητησεις και επισης πιστευω οτι πολλα απο αυτα ειναι στη σωστη κατευθυνση εαν φυσικα υλοποιηθουν σωστα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ka1972 αν γίνουν αυτά που λες τότε πραγματικά θα ντρέπομαι για λογαριασμό της Ελλάδας, έχουμε την περισσότερη γραφειοκρατεία στον πλανήτη και με τα παραπάνω μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για γαλαξία :) Εδώ υποτίθεται ότι από το 2014 θα πρέπει να σταματήσει ή θεώρηση οποιουδήποτε στοιχείου... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλημέρα,

 

Θα σας μεταφέρω τι μου απάντησαν από το τμήμα φορολογικών μηχανισμών του υπουργείου.

Η απόφαση για τις αναβαθμίσεις αφορά τους κατασκευαστές και όχι τις εταιρίες που λειτουργούν με φορολογικό μηχανισμό. Του εξήγησα ότι μας αποστέλλονται email από αυτούς που έχουν εγκαταστήσει τους φορολογικούς μηχανισμούς για αναβάθμιση και μου είπε ότι είναι προϊόν σύγχυσης. Σύμφωνα με αυτά που είπε στις εταιρίες που χρησιμοποιούν φορολογικούς μηχανισμούς δεν πρέπει να γίνει τίποτα. 

Θα βγει πολ αυτή την εβδομάδα που θα έχει περισσότερες διευκρινήσεις και θα ξεκαθαρίζει το τοπίο  <_< .Θα δοθεί νέα παράταση και για τους κατασκευαστές.

Το πιο πιθανό είναι η αποστολή των στοιχείων να ξεκινήσει κάποια στιγμή το 2014.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που σύμφωνα με τον ΚΦΑΣ δεν απαιτείται να χρησιμοποιούν φορολογικό μηχανισμό δεν ήξερε να μου πει αν και πως θα γίνει από αυτούς η αποστολή στοιχείων.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που σύμφωνα με τον ΚΦΑΣ δεν απαιτείται να χρησιμοποιούν φορολογικό μηχανισμό δεν ήξερε να μου πει αν και πως θα γίνει από αυτούς η αποστολή στοιχείων.

 

Από εφαρμογή στο taxis μήπως?

 

Προβλέπω από το 2014 όλοι με μηχανισμό (ΕΑΦΔΣΣ)  ... Αντίο ΚΦΑΣ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Πρέπει να είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου εισάγονται νέες τεχνολογίες και ταυτόχρονα αυξάνεται η γραφειοκρατία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Πρέπει να είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου εισάγονται νέες τεχνολογίες και ταυτόχρονα αυξάνεται η γραφειοκρατία.

πως το λέει η παροιμία... "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει" και αφορά τους πάντες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μάλλον αυτός που απάντησε είναι σε σύγχιση. Η απόφαση αφορά στους κατασκευαστές  για το σκέλος της έγκρισης του λογισμικού τους μέχρι 31/3/2013. Οσοι κατασκευαστές δεν υπέβαλαν αίτηση μέχρι τότε, απλά δεν μπορούν να αναβαθμίσουν τις μηχανές τους. Για τις επιχειρήσεις σύμφωνα με την ΠΟΛ η εφαρμογή ξεκινάει την 1/5.  Όμως οι προδιαγραφές δημιουργήθηκαν προ ΚΦΑΣ, επίσης δεν λήφθηκαν υπόψη πολλές παράμετροι που βγαίνουν τώρα που άρχισε η εφαρμογή και επόμενο είναι να υπάρχουν προβλήματα. Τέλος η ΓΓΠΣ δεν είναι έτοιμη να δεχθεί και να επεξεργαστεί τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών, αλλά και να τις επεξεργαστεί δεν ξέρω τί μπορεί να βγάλει (έγραψα τις απόψεις μου πιο πάνω την 8/4)

Φυσικά θα δοθεί παράταση, θα γίνουν και κάποιες αλλαγές και θα δοθούν και οι απαραίτητες διευκρινίσεις (πρώτη φορά είναι; )

Πάντως η παραμετροποίηση, αν θέλει κάποιος να εξασφαλίσει και τον πελάτη του απο αστοχίες σε μελλοντικές αλλαγές κλπ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα γίνουν σοβαρά λάθη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Κι επειδή ήταν τόσο μελετημένο κι όλα τα είχαν προβλέψει, δώσανε μια μικρούλα παράταση, μόλις 8 μηνών!

 

Αντε καλά χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Κι επειδή ήταν τόσο μελετημένο κι όλα τα είχαν προβλέψει, δώσανε μια μικρούλα παράταση, μόλις 8 μηνών!

 

Αντε καλά χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά!

Ναι βεβαια!!! Τσαμπα λοιπον το αγχος και το τρεξιμο να ενημερωθεις, να ενημερωσεις ολους τους πελατες σου, να οργανωθεις γενικως μπας και προλαβεις μεσα σε 1 μηνα να κανεις αυτο που λενε και να εισαι και σωστος. Εβλεπα αλλους να μην ασχολουνται και απορουσα πως θα προλαβουν αλλα τελικα........ Απλως φανταζομαι οτι αυτα που ειχα περιγραψει παραπανω, θα γινουν ΠΟΛ εν τω μεταξυ και θα υλοποιηθουν(???) ολα μαζι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ειναι υποχρεωτικο για όλες τις επιχειρήσεις ότι εκδίδεται απο σήμερα να αποστέλλεται??υπάρχουν επιχειρήσεις που δέν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Οι επιτηδευματίες που εκδίδουν τα φορολογικά τους στοιχεία μηχανογραφικά κάνοντας χρήση ΕΑΦΔΣΣ, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα με χρήση των στοιχείων πιστοποίησης (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) TAXISNET.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση τους στο email: [email protected]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Από τη μια ο ΚΦΑΣ καταργεί τη σήμανση από 01/01/14:

 

Άρθρο 9

1. Η αυθεντικότητα των στοιχείων διακίνησης διασφαλίζεται με τη χρήση θεωρημένων από την αρμόδια ΔΟΥ εντύπων, επί χειρόγραφης έκδοσής τους, ή με τη χρήση ειδικών ασφαλών διατάξεων σήμανσης του νόμου 1809/1988 (Α’ 222), επί μηχανογραφικής έκδοσής αυτών, και των στοιχείων αξίας λιανικών συναλλαγών για παροχή υπηρεσίας με θεώρηση από την αρμόδια ΔΟΥ. Τα οριζόμενα στο προηγούμενο εδάφιο δεν εφαρμόζονται για τα εισιτήρια επιχειρήσεων μεταφοράς προσώπων με λεωφορεία, σιδηρόδρομους και αεροπλάνα, όταν εκτελούν συγκοινωνίες, καθώς και για τα εισιτήρια πλοίων, εφόσον φορολογούνται κατ’ ειδικό τρόπο και απαλλάσσονται του Φ.Π.Α.. Η παρούσα παράγραφος παύει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014.

 

 

Από την άλλη ο 3842/2010 άρθρο 20 παρ.1, ζητάει τα εξής:

 

1. Για συναλλαγές επιτηδευματιών με άλλους επιτη­δευματίες και πρόσωπα που αναφέρονται στην παρά­γραφο 3 του άρθρου 2 του Κ.Β.Σ. τα δεδομένα των φο­ρολογικών στοιχείων, που εκδίδονται, διαβιβάζονται η­λεκτρονικά σε βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματεί­ας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικο­νομικών. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζε­ται ο χρόνος και η διαδικασία σταδιακής εφαρμογής των διατάξεων του προηγούμενου εδαφίου με βάση την αξία της συναλλαγής ή τον κύκλο εργασιών και οι τεχνικές προδιαγραφές διαβίβασης των δεδομένων.

 

H 1221/2012 αναφέρεται στις ΕΑΦΔΣΣ και το λογισμικό τους.

 

Ερώτημα:

Κάποιος που από 01/01/14 θα εκδίδει τα στοιχεία μηχανογραφικά χωρίς σήμανση, τι διάολο θα στέλνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Τελικά έχει κάποιος υπεύθυνη απάντηση για το τι θα ισχύσει από 1/1/2014 .

Θα καταργηθούν οι ΕΑΦΔΣΣ (βάσει ΚΦΑΣ) ή όχι.

Θα εκδίδουμε υποχρεωτικά όλα τα στοιχεία ηλεκτρονικά για να μπορούμε να τα αποστέλουμε ή όχι.

Με ποιά διαδικασία θα αποστέλονται τα στοιχεία στην ΓΓΠΣ;

Kαι το σημαντικότερο όλων .Ποιός θα τα στέλνει;(Για ποιόν χτυπάει καμπάνα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...