Προς το περιεχόμενο

Οι εκλογές ΠΟΦΕΕ της 9-12-2012, η Γενική Συνέλευση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγω γιατι καταλαβα οτι πολυ απλα μια δεξια διοικηση απεκλεισε αριστερους υποψηφιους, οπως θα μπορουσε να συμβει και το αναποδο .

 

αλλα ας περιμενουμε, τι εχουμε να χασουμε μηπως ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 145
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως να πω την αλήθεια υπήρξε ανδιαφέρον για το θέμα της ενεργοποίησης των αντιπροσώπων από την Διοίκηση. Οφείλω να το πω. Θα δέιξει σύντομα το ενδιαφέρον τόσο από την Διοίκηση αλλά και από την δική μας πλευρά που το προτείναμε. (Ύ.Γ. όχι ότι είναι κάποια δικιά μας πρόταση απλά επειδή έχουμε μιαν εμμονή σε αυτό το θέμα. Θα το αναρτήσω εντός του ΣΚ)

Φίλε Κωστή γειά σου

Πότε έγινε αυτό?γιατί αλήθεια δεν το πήρα χαμπάρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τις εκλογές της ΠΟΦΕΕ θα συμφωνήσω με τον Κώστα Σταυρουλάκη ότι υπήρχαν τρεις κατηγορίες αντιπροσώπων όπως τις αναφέρει .Εγώ διαπίστωσα  και μια τέταρτη κατηγορία αντιπροσώπων που   βρέθηκαν εκεί χωρίς καμία άποψη μόνο και μόνο για να ψηφίσουν ότι τους υποδείξουν και αν ήθελαν να είναι και υποψήφιοι.

Αν προσέξει κάποιος θα  παρατηρήσει  τα τελευταία χρόνια στο ΔΣ της ΠΟΦΕΕ από τα 11 μέλη υπάρχουν 6 άτομα σταθερά και στις υπόλοιπες 5 βάζουν ,συγγνώμη για την έκφραση , αναλώσιμους συναδέλφους που τους ανανεώνουν ανά τριετία  και τους χρησιμοποιούν για δύο λόγους :1) επιλέγοντας τους για υποψήφιους αποκτούν επαφή και με τους υπόλοιπους αντιπροσώπους της τοπικής ένωσης κερδίζοντας ψήφους και για αυτούς και 2) βολεύονται στο ΔΣ να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς προτάσεις , ίσως γιατί είναι άπειροι ή αφού ήταν επιλογή τους συμφωνούν σε όλα με αυτούς.Έτσι σε κάθε νέο ΔΣ υπάρχουν τεχνικά συνάδελφοι που  ανανεώνονται και ουσιαστικά μιλάμε για ένα ΔΣ που τις αποφάσεις για όλους μας τις παίρνουν πέντε με έξι συνάδελφοι εδώ και δέκα χρόνια.

Τώρα για τα διαφορετικά ψηφοδέλτια νομίζω ότι ο νόμος είναι πιο ισχυρός από το καταστατικό  της κάθε ένωσης .Θεωρώ ότι τα διαφορετικά ψηφοδέλτια δεν ταράζουν την ενότητα της ΠΟΦΕΕ σε πολλές ομοσπονδίες γίνονται εκλογές με διαφορετικά ψηφοδέλτια, απλώς ο χρόνος και ο τρόπος με το οποίο ήρθε το θέμα δεν ήταν σωστός γιατί οι τοπικές ενώσεις δε είχαν ετοιμαστεί για κάτι τέτοιο και τρόπος που διεκδικήθηκε από μερικούς συναδέλφους ήταν έντονα  κομματικός.

 

 Γιώργος Θεοδόσης

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Σταυρουλάκης και ο Θεοδόσης καθώς και άλλοι συνάδελφοι προσπάθησαν να καταγράψουν το κλίμα της Γενικής Συνέλευσης.

Υπάρχουν σημεία που συμφωνώ και άλλα που διαφωνώ. Όπως για παράδειγμα οι συνάδελφοι που δεν τους καλύπτει καμία από

τις παραπάνω "τάσεις" και ψηφίζουν ή δεν ψηφήζουν βάση της προσωπικής άποψης που έχουν για τον κάθε συνάδελφο ή ακόμη και αυτοί

που ψηφίζουν με γεωγραφικά κριτήρια. Τέλος πάντων.

Εμένα μου αρέσουν και οι εντάσεις και οι ενστάσεις μέσα σε λογικά πλαίσια πάντα (και όχι του τύπου θα διαλύσω την Συνέλευση ή την Ομοσπονδία), γιατί μέσα

από αυτές μπορεί να προκύψει κάτι πολύ καλύτερο. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι με την προϋπόθεση να υπηρετούμε την Ομοσπονδία και τον σκοπό της

και όχι να έχουμε άλλες επιδιώξεις.

 

Εδώ θα θάσω και μία άλλη παράμετρο που θεωρώ πολύ σημαντική, ίσως την πιο σημαντική. Εσείς θα κρίνετε.

 

Δώδεκα χρόνια τώρα έχω παραστεί σε αρκετές συνελεύσεις και πιστεύω ότι έχω πλεόν την δυνατότητα να καταλαβαίνω αρκετά πράγματα. Έχω δει λοιπόν όλα αυτά

τα χρόνια αρκετές υποψηφιότητες και κάποιες από αυτές, ειδικά φέτος ήταν για γέλια και για κλάματα μαζί.

 

Θα σας εξηγήσω όπως εγώ προσωπικά το βλέπω.

 

Εδώ πρέπει να σας τονίσω ότι ειδικά φέτος μου έγιναν προτάσεις να συμμετέχω ως υποψήφιος από σχεδόν όλες τις "τασεις" χωρίς πραγματικά κανένα αντάλλαγμα.

Βέβαια δεν δέχτηκα και εξηγώ γιατί (αλλά και γιατί υποστιρήζω ότι υπήρχαν υποψηφιότητες ήταν για γέλια και για κλάματα μαζι).

 

Όποιος συνάδελφος είναι μέλος ΔΣ και αντιπρόσωπος ή το ένα από τα δύο  χρειάζετε τουλάχιστον 4 ημέρες τον μήνα να ασχολείτε με την Ένωσή του.

 

Επιπλέον αν εκλεγεί μέλος του ΔΣ της ΠΟΦΕΕ θέλει ανάλογα με τα οδηπορικά άλλες τέσσερις ημέρες τον μήνα και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε έκτακτες καταστάσεις.

 

Δηλαδή θέλει το 1/3 του μήνα να τρέχει για τον σύλλογο και την Ομοσπονδία, τώρα αν μέσα σε αυτά βάλουμε και τις οικογενειακές υποχρεώσεις βρέιτε μου πόσες ημέρες

θα αφιερώσει στην δουλειά του.

 

Αυτά βέβαια για κάποιον που εκτίθετε υποψήφιος για να δουλέψει και όχι κάτι άλλο.

 

Θα μου πει κάποιος βέβαια από που προκύπτουν τόσες πολλές υποχρεώσεις;

Συνάδελφοι μόνον η ενήμέρωση (πραγματική όμως), η επικοινωνία (και αυτή πραγματική), τα οδηπορικά και η προετοιμασία τα υπερ καλύπτουν.

Δεν μιλάω για τις επαφές με τους υπο ένταξη συλλόγους ή τα τρέχοντα και καθημερινά προβλήματα που θα προκύψουν.

 

Όποιος πει ότι δεν χρειάζετε τόσος χρόνος είναι βέβαιο ότι προσπαθεί να μας κοροϊδέψει.

 

Υ.Γ. Δεν χωρά συζήτηση ότι πολλά πρέπει να αλλάξουμε, ότι πρέπει να διεκδικούμε, ότι πρέπει να κάνουμε κριτηκή κλπ κλπ κλπ.

Αλλά ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα και πως όλοι μας μπορούμε κατ' ελάχιστο να προσφέρουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ σε αρκετές παρατηρήσεις του Θεοδόση και του Παντελή. Επιμένω όμως στον συνδιασμό της κριτικής με προτάσεις και εργασία.

 Πως διάβολο όμως; Εδώ είναι το ζητούμενο.

 

Μια παρατήρηση στον Παντελή για το θέμα του χρόνου η οποία είναι και μέρος της πρότασής μας για την "Ενεργοποίηση των Αντιπροσώπων" --> Παντελή γιατί να τρέχει το ΔΣ με την ΠΟΦΕΕ. Τι ρόλο βαράνε δηλαδή οι Αντιπρόσωποι; Αυτόι πρέπει να τρε΄χουν για θέματα ομοσπονδίας ή σχε΄σης του Συλλόγου με την Ομσοπονδία.

 

Πιστεύω να ολοκληρώσουμε την πρόταση επιτέλους για να πα΄ρουμε την γνώμη σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Κωστή γειά σου

Πότε έγινε αυτό?γιατί αλήθεια δεν το πήρα χαμπάρι.

 

 

Μετά Γιάννη..

 Μετά !! Οχι στην Γ/Σ :D

(Τηλεφωνική επικοινωνία προς τον Σύλλογό μας)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά Γιάννη..

 Μετά !! Οχι στην Γ/Σ :D

(Τηλεφωνική επικοινωνία προς τον Σύλλογό μας)

Οκ Κωστή ,είπα και γώ γέρασα και δεν θυμάμαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Παντελή συμφωνώ σε όλα που λες αλλά πιστεύω κάποιος που είναι συνειδητοποιημένος και βάσει υποψήφιος για το ΔΣ της ΠΟΦΕΕ γιατί θέλει να προσφέρει  και δεν επιλέχτηκε από το σωρό ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει τα έχει υπολογίσει και κοστολογήσει .Πιστεύω ότι  ο κάθε υποψήφιος  θέτει τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία από αγάπη για το επάγγελμα και γνωρίσει ότι για τρία χρόνια θα τρέχει.

Και χωρίς να είσαι στο ΔΣ μπορείς να ασχολείσαι , όπως παράδειγμα εμείς με αυτό που κάνουμε ανταλλάσοντας ιδέες και απόψεις δημοσίως για τον κλάδο μας το θεωρώ υγεία. Άρα φίλε Παντελή ότι κάνεις με μεράκι το κάνεις καλά ,για αυτό πιστεύω ότι έπρεπε να είσαι υποψήφιος και θα τα θα προλάβαινες όλα γιατί έχεις το μεράκι και για αυτό συμμετέχεις με άποψη τα τελευταία 12 χρόνια.

Όσο τώρα με τον συνάδελφο Κώστα συμφωνώ για την ενεργοποίηση των αντιπροσώπων , αλλά πιστεύω ότι όλοι οι πρόεδροι των ενώσεων θα πρέπει να ζητήσουν να ενημερώνονται για την ημερομηνία Διεξαγωγής της κάθε συνέλευσης του ΔΣ γνωρίζοντας τα θέματα που θα απασχολήσουν τα μέλη,  σε εύλογο χρονικό  διάστημα για να μπορούν να στέλνουν προτάσεις και να παραβρίσκονται αν θέλουν γατί οι συνελεύσεις του ΔΣ είναι ανοικτές και  για μη μέλη του χωρίς δικαίωμα ψήφου. Να στέλνονται σε όλες τις ενώσεις οι αποφάσεις  των συνελεύσεων ,που  τα τελευταία δέκα χρόνια δε συμβαίνει. Τέλος πιστεύω ότι ανάλογα και με την επικαιρότητα μιας και διανύουμε δύσκολες εποχές  θα πρέπει να γίνονται  συχνές ολομέλειές  προέδρων και αντιπροσώπων . Όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι ανοικτές για όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετέχουν .

Είμαι διαθέσιμος να ακούσω  κάθε άποψη και κριτική από  κάθε συνάδελφο ,με κύριο σκοπό την καλυτέρευση του επαγγέλματος του φοροτέχνη –λογιστή.

  Γιώργος Θεοδόσης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

 Αν κατάλαβα καλά από όσα αναφέρατε κ.Πατέλη, η ΠΟΦΕΕ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο; Αν είναι έτσι, τότε γιατί παλεύουμε για τα δικαιώματα του κλάδου μας; Και αν πράγματι δεν είναι , τότε πως θα χαρακτηρισθεί; Νομίζω ότι μια εξήγηση της δυσνόητης αναφοράς σας είναι απαραίτητη, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε την δική μας άποψη. Εκτος αν αναφέρεστε σε κάποιο άλλο σωματείο. Μάλλον περιπλέξατε την κατάσταση, ανιί να την αποσαφηνίσετε.

1.- Ζητάω συγνώμη για την ολιγοήμερη απουσία μου, πιστεύω να μην ερμηνεύτηκε λανθασμένα.

2.- Σύμφωνα με τον ν.1712/1986 η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό δευτεροβάθμιο όργανο" (συνδικαλιστικό βέβαια) και όχι "συνδικαλιστικό σωματείο" όπως εννοούνται ΟΛΑ τα σωματεία των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (υπαλλήλων) που υπάγονται σε διαφορετική νομοθεσία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

Ευχαριστούμε τον απερχόμενο πρόεδρο που μας απάντησε για το τι είναι η ΠΟΦΕΕ !!!

Μάλλον  φιλοπρόοδο σύλλογο στήριξης του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών (για να κάνουν τις  δουλειές τους) τον ονειρεύεται ,  (ας μην γκρινιάζουμε και φωνάζουμε κάθε φορά για το που είναι η ΠΟΦΕΕ όταν γίνεται κάτι !!!!) και ας σκεφτόμαστε άλλη φορά ποιους  στέλνουμε αντιπροσώπους σ’ αυτό το έκτρωμα.

Δεν μας λέει βέβαια αφού δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο γιατί εκλέγει αντιπροσώπους στη ΓΕΣΕΒΕ !!!!

Μας αποκαλύπτει δε ότι το όλο πρόβλημα του είναι η απλή αναλογική η οποία βέβαια δεν τον αφήνει να κάνει παιχνίδι με τις  «πεντάδες του» !!! για τον πλήρη έλεγχο της ομοσπονδίας……

1.- Δεν είχα ποτέ την θέση του Προέδρου

2.- Η πλειοψηφία των Αντιπροσώπων (δεν γνωρίζω ακόμη και αν είσαι απλό Μέλος σε κάποιο Σύλλογο Μέλος της ΠΟΦΕΕ) έχει διαφορετική άποψη και η δημοκρατία αποφάσισε για τα Μέλη του Δ.Σ.

 

3.- Σύμφωνα με τον ν.1712/1986 η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό δευτεροβάθμιο όργανο" (συνδικαλιστικό βέβαια) και όχι "συνδικαλιστικό σωματείο" όπως εννοούνται ΟΛΑ τα σωματεία των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (υπαλλήλων) που υπάγονται σε διαφορετική νομοθεσία. Κάτι που μάλλον δυσκολεύονται να πιστέψουν όσοι πιέζουν να εφαρμοσθεί ο νόμος αυτού που φωνάζει περισσότερο ΧΩΡΙΣ νομικό υπόβαθρο.

 

Συνάδελφοι ας είμαστε περισσότεροι σοβαροί όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε το δίκαιο. Σε κάθε περίπτωση περισσότερα αρμόδια είναι τα δικαστήρια, όμως - και εσείς γνωρίζετε - ότι δεν έχετε δίκαιο. Άλλωστε και το 2007 στα Τρίκαλα έγινε προσπάθεια αλλαγής της σχετικής διάταξης του καταστατικού που φυσικά δεν εγκρίθηκε από την Γ.Σ. - γιατί άραγε τα ίδια πρόσωπα τότε δεν προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

Νίκο 

στην συγκεκριμένη περίπτωση ποιός αποφάσισε και έγιναν οι εκλογές με συνδιασμούς ενάντια στο καταστατικό ? 

 

 

Νίκο 

στην συγκεκριμένη περίπτωση ποιός αποφάσισε και έγιναν οι εκλογές με συνδιασμούς ενάντια στο καταστατικό ? 

 

Κάποιοι συνδυασμοί υποψηφίων όπως στην δική μας περίπτωση που κατάφεραν να υποχωρήσει ο τότε Δικαστικός  Αντιπρόσωπος με την πίεση λόγων και πρακτικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

Για να ξεκαθαρίζουμε μερικά πράγματα

  1. Η ΠΟΦΕΕ δεν είναι σωματείο, είναι ομοσπονδία (δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο , σ’ αυτή συμμετέχουν 40 περίπου πρωτοβάθμιοι σύλλογοι επαγγελματιών λογιστών (εκτός αν θεωρεί ο κάθε ένας συνάδελφος ότι ο σύλλογός του δεν  συνδικαλιστικό όργανο)  η ίδια δε συμμετέχει στο τριτοβάθμιο όργανο τη ΓΕΣΕΒΕ το συνδικαλιστικό όργανο των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων. Υπάγεται στο νόμο 1712/87 ο οποίος όπως αναφέρει :

 Τελικές διατάξεις

Αρθρο 11. :

1. Οι επαγγελματικές οργανώσεις όλων των βαθμίδων προσαρμόζουν τα καταστατικά τους στις διατάξεις του ν. αυτού το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευσή του.

Για την προσαρμογή των καταστατικών μέσα στην παραπάνω προθεσμία απαιτείται η πλειοψηφία που προβλέπει το άρθ. 5 παρ. 4.

Σε κάθε περίπτωση οι διατάξεις του ν. αυτού είναι επικρατέστερες από τις σχετικές διατάξεις των καταστατικών.

<2. Με απόφαση του Υπουργού Εμπορίου μπορεί να παρατείνονται μέχρι του τριπλασίου οι προθεσμίες , που αναφέρονται στα άρθ. 8, 9 , 10 και 11 του ν. αυτού>.

3. Από την ισχύ του ν. αυτού καταργείται κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του ή αναφέρεται σε θέματα που ρυθμίζονται διαφορετικά από αυτόν.

4. Οι διατάξεις του ν. αυτού δεν έχουν εφαρμογή στα επιμελητήρια <και στα επαγγελματικά σωματεία συγγραφέων λογοτεχνών

2. Με βάσει τα παραπάνω : «Σε κάθε περίπτωση οι διατάξεις του ν. αυτού είναι επικρατέστερες από τις σχετικές διατάξεις των καταστατικών» τόσο η διοίκηση όσο και η εφορευτική επιτροπή καθώς και ο δικαστικός αντιπρόσωπος ήταν υποχρεωμένοι ανεξάρτητα με το τι λέει το καταστατικό να διενεργήσουν τις εκλογές με βάσει τον ν.1712/87 που αναφέρει :

Ειδικό εκλογικό βιβλιάριο - εκλογές

Άρθρο 7. :

1. ………………….

7.Η εκλογή των οργάνων διοίκησης των επαγγελματικών οργανώσεων γίνεται κατά τις ακόλουθες διατάξεις.

8.Οι έδρες του διοικητικού συμβουλίου της ελεγκτικής επιτροπής και ο αριθμός των αντιπροσώπων κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών και των μεμονωμένων υποψηφίων ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη.

9.Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων διαιρείται με τον αριθμό των εδρών του διοικητικού συμβουλίου ή της ελεγκτικής επιτροπής ή με τον αριθμό των αντιπροσώπων που εκλέγονται, αυξημένο κατά μία μονάδα.

10.Το πηλίκο της διαίρεσης αυτής αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Κάθε συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες στο διοικητικό συμβούλιο ή στην ελεγκτική επιτροπή και εκλέγει τόσους αντιπροσώπους όσες φορές χωρεί το εκλογικό μέτρο στον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε.

11. Μεμονωμένος υποψήφιος , που έλαβε τον ίδιο ή μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από το εκλογικό μέτρο, καταλαμβάνει μια έδρα στο όργανο για το οποίο έχει θέσει υποψηφιότητα.

12.Συνδυασμός που περιλαμβάνει υποψήφιους λιγότερους από τις έδρες που του ανήκουν καταλαμβάνει τόσες έδρες ή εκλέγει τόσους αντιπροσώπους, όσοι είναι οι υποψήφιοί του.

13.Οι έδρες για το διοικητικό συμβούλιο ή για την ελεγκτική επιτροπή, που δεν έχουν διατεθεί με τις διατάξεις των προηγούμενων παρ., και οι θέσεις των αντιπροσώπων, που δεν καλύπτονται σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων παρ., κατανέμονται ανά μία κατά τη σειρά μεγέθους των υπολοίπων τους στους συνδυασμούς εκείνους που έχουν καταλάβει τουλάχιστο μία έδρα για το διοικητικό συμβούλιο ή για την ελεγκτική επιτροπή ή έχουν εκλέξει έναν αντιπρόσωπο κατά την κατανομή που έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων παρ., ή έχουν λάβει ψηφοδέλτια περισσότερα από το μισό του εκλογικού μέτρου, όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 9.

Συνδυασμός που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία προηγείται στην κατανομή των εδρών από τους άλλους συνδυασμούς ανεξάρτητα από το μέγεθος των υπολοίπων του.

Ως συνδυασμοί για την εφαρμογή των διατάξεων της προηγούμενης παρ., θεωρούνται εκείνοι των οποίων ο αριθμός των υποψηφίων είναι τουλάχιστον ίσος με το μισό των εδρών του διοικητικού συμβουλίου ή της ελεγκτικής επιτροπής ή των θέσεων των αντιπροσώπων κατά περίπτωση.

14.Οι έδρες που μένουν αδιάθετες ή οι θέσεις των αντιπροσώπων που δεν καλύπτονται σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων παρ., κατανέμονται ανά μία κατά τη σειρά μεγέθους των υπολοίπων τους στους συνδυασμούς ή στους υποψηφίους που τα υπόλοιπά τους δεν χρησιμοποιήθηκαν στις προηγούμενες κατανομές.

15.Οι εκλογές για τα όργανα των επαγγελματικών οργανώσεων διεξάγονται από εφορευτική επιτροπή που ο αριθμός των μελών της ορίζεται από το καταστατικό. Αν το καταστατικό δεν περιλαμβάνει διατάξεις για τον αριθμό των μελών της εφορευτικής επιτροπής, η γενική συνέλευση των μελών ή των αντιπροσώπων εκλέγει πενταμελή εφορευτική επιτροπή πριν από την ψηφοφορία για την εκλογή οργάνων και σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 7 και επόμενων.

16.Σε όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των εκλογών, έως την ανακήρυξη των επιτυχόντων ,μπορεί να παρευρίσκεται στο χώρο της εκλογής ένας αντιπρόσωπος από κάθε συνδυασμό υποψηφίων.

17.Η εφορευτική επιτροπή ελέγχει πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας της γνησιότητα του αντιγράφου μητρώου, βάσει του οποίου διεξάγεται η ψηφοφορία και το οποίο έχει υποχρέωση να της παραδώσει το διοικητικό συμβούλιο.

18.Η ψηφοφορία γίνεται πάντοτε με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου, από το οποίο προκύπτει η ταυτότητα του μέλους και του ειδικού εκλογικού βιβλιαρίου. Στο βιβλιάριο σημειώνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής η χρονολογία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και τίθεται η υπογραφή του και η σφραγίδα της οργάνωσης.

19.Η εφορευτική επιτροπή συντάσσει το πρωτόκολλο ψηφοφορίας και τα πρακτικά διαλογής των ψηφοδελτίων και ανακήρυξης ων επιτυχόντων τα οποία και υπογράφει. Τα πρακτικά αυτά μαζί με το αντίγραφο μητρώου που χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές φυλάσσονται στο ειρηνοδικείο της έδρας της οργάνωσης και αντίγραφά τους φυλάσσονται στα αρχεία της επαγγελματικής οργάνωσης.

20.Στην εφορευτική επιτροπή προεδρεύει δικαστής, που ορίζεται κατά τις διατάξεις των παρ. 3, 4 , 5 και 6 του άρθ. 11 του ν. 1264/82 (ΦΕΚ 79).

21. Όποιος παραποιεί ή νοθεύει το αποτέλεσμα εκλογών για την ανάδειξη συλλογικών οργάνων ή αντιπροσώπων οποιαδήποτε επαγγελματικής οργάνωσης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και , αν είναι μέλος εφορευτικής επιτροπής , με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

22.Όποιος χρησιμοποιεί την επωνυμία χωρίς δικαίωμα ή αντιποιείται την εκπροσώπηση επαγγελματικής οργάνωσης για δικό του όφελος ή για όφελος άλλου τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος.

-Καταλαβαίνεται δε πως με προσφυγή στα δικαστήρια εύκολα ακυρώνονται οι εκλογές με ότι σημαίνει αυτό και φυσικά την ευθύνη την έχουν αυτοί που δεν εφάρμοσαν το νόμο  

 

1.- Δεν είχα ποτέ την θέση του Προέδρου

2.- Η πλειοψηφία των Αντιπροσώπων (δεν γνωρίζω ακόμη και αν είσαι απλό Μέλος σε κάποιο Σύλλογο Μέλος της ΠΟΦΕΕ) έχει διαφορετική άποψη και η δημοκρατία αποφάσισε για τα Μέλη του Δ.Σ.

 

3.- Σύμφωνα με τον ν.1712/1986 η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό δευτεροβάθμιο όργανο" (συνδικαλιστικό βέβαια) και όχι "συνδικαλιστικό σωματείο" όπως εννοούνται ΟΛΑ τα σωματεία των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (υπαλλήλων) που υπάγονται σε διαφορετική νομοθεσία. Κάτι που μάλλον δυσκολεύονται να πιστέψουν όσοι πιέζουν να εφαρμοσθεί ο νόμος αυτού που φωνάζει περισσότερο ΧΩΡΙΣ νομικό υπόβαθρο.

 

Συνάδελφοι ας είμαστε περισσότεροι σοβαροί όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε το δίκαιο. Σε κάθε περίπτωση περισσότερα αρμόδια είναι τα δικαστήρια, όμως - και εσείς γνωρίζετε - ότι δεν έχετε δίκαιο. Άλλωστε και το 2007 στα Τρίκαλα έγινε προσπάθεια αλλαγής της σχετικής διάταξης του καταστατικού που φυσικά δεν εγκρίθηκε από την Γ.Σ. - γιατί άραγε τα ίδια πρόσωπα τότε δεν προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη NIKOLAOS PATELIS

το κείμενο που παραθέτει ο Νίκος είναι απόσπασμα από την δικαστική απόφαση. 

 

μόνο που καλό θα ήταν 1.  να δούμε το σύνολο της απόφασης για να μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μιλάει 

 

και 2. να μας πει ο Νίκος αν προσωπικά εκείνος αλλά και η υπόλοιπη ηγετική ομάδα της ΠΟΦΕΕ συμφωνούν με το ότι η ΠΟΦΕΕ δεν έιναι συνδικαλιστικό σωματείο (αλήθεια τι είναι ? όμιλος ανταλλαγής απόψεων?) και αν είναι υπέρ της απλής αναλογικής ή όχι 

1. - Την απόφαση την έχει ήδη το Πολιτικό Κόμμα που πίεσε για παράνομη διενέργεια εκλογών σε αντίθεση με το Καταστατικό και τον ν.1712 που ορίζει ότι η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό σωματείο" καθώς δεν είμαστε εργαζόμενοι αλλά "αυτοαπασχολούμενοι" ή (&) "εργοδότες"

2.- Η σχετική διάταξη λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ όπως ισχύει για τα σωματεία των εργαζομένων 

3.- Ο νομοθέτης θέλησε σε εμάς να δώσει το δικαίωμα της επιλογής.

4.- Το 1994 που έγινε η ΠΟΦΕΕ όι τότε Ενώσεις αποφάσισαν ΣΥΜΦΩΝΑ με το ΔΙΚΑΙΩΜΑ που τους έδινε ο ΝΟΜΟΣ ότι θα εφαρμόζεται στις εκλογές για ανάδειξη οργάνων το πλειοψηφικό σύστημα για να έχει δικαίωμα ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ να επιλέγει από το σύνολο των υποψηφίων όποιον επιθυμεί

5.- Προσωπικά το 1999 που στην Καβάλα μαζί με άλλους Συναδέλφους ιδρύσαμε το Συνδικαλιστικό μας Σωματείο αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ να επιλέξουμε το ίδιο δίκαιο και ΣΥΜΦΩΝΟ με τον ΝΟΜΟ εκλογικό σύστημα (όπως και οι σαράντα -40- άλλες Ενώσεις και ίσως στο άμεσο μέλλον και οι άλλες -2-)

 

Πιστεύω ότι απάντησα σε όλα τα ερωτήματά σου.

Ας προτείνουμε λοιπόν στο νέο ΝΟΜΙΜΟ Δ.Σ. στόχους δράσης σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ας αντιμετωπίσουμε τα ΚΟΙΝΑ προβλήματα με το σκεπτικό το Επαγγελματικό και Κοινωνικό συμφέρον  .

 

Με Συναδελφικούς και Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Νικόλαος Γ. Πατέλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη NIKOLAOS PATELIS

εγω γιατι καταλαβα οτι πολυ απλα μια δεξια διοικηση απεκλεισε αριστερους υποψηφιους, οπως θα μπορουσε να συμβει και το αναποδο .

 

αλλα ας περιμενουμε, τι εχουμε να χασουμε μηπως ....

 

 ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ" (ίσως μόνον 13 στους 225 που θα ψήφιζαν)

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ "ΔΕΞΙΑ" ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΑΦΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΦΕΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ (ΕΚΤΟΣ ΔΣ ΠΟΦΕΕ) ΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ (πχ ΝΔ) ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΟΜΩΣ "ΟΛΟΙ" ΜΑΖΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. - Την απόφαση την έχει ήδη το Πολιτικό Κόμμα που πίεσε για παράνομη διενέργεια εκλογών σε αντίθεση με το Καταστατικό και τον ν.1712 που ορίζει ότι η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό σωματείο" καθώς δεν είμαστε εργαζόμενοι αλλά "αυτοαπασχολούμενοι" ή (&) "εργοδότες"

2.- Η σχετική διάταξη λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ όπως ισχύει για τα σωματεία των εργαζομένων 

3.- Ο νομοθέτης θέλησε σε εμάς να δώσει το δικαίωμα της επιλογής.

4.- Το 1994 που έγινε η ΠΟΦΕΕ όι τότε Ενώσεις αποφάσισαν ΣΥΜΦΩΝΑ με το ΔΙΚΑΙΩΜΑ που τους έδινε ο ΝΟΜΟΣ ότι θα εφαρμόζεται στις εκλογές για ανάδειξη οργάνων το πλειοψηφικό σύστημα για να έχει δικαίωμα ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ να επιλέγει από το σύνολο των υποψηφίων όποιον επιθυμεί

5.- Προσωπικά το 1999 που στην Καβάλα μαζί με άλλους Συναδέλφους ιδρύσαμε το Συνδικαλιστικό μας Σωματείο αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ να επιλέξουμε το ίδιο δίκαιο και ΣΥΜΦΩΝΟ με τον ΝΟΜΟ εκλογικό σύστημα (όπως και οι σαράντα -40- άλλες Ενώσεις και ίσως στο άμεσο μέλλον και οι άλλες -2-)

 

Πιστεύω ότι απάντησα σε όλα τα ερωτήματά σου.

Ας προτείνουμε λοιπόν στο νέο ΝΟΜΙΜΟ Δ.Σ. στόχους δράσης σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ας αντιμετωπίσουμε τα ΚΟΙΝΑ προβλήματα με το σκεπτικό το Επαγγελματικό και Κοινωνικό συμφέρον  .

 

Με Συναδελφικούς και Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Νικόλαος Γ. Πατέλης

 

 

1. - Την απόφαση την έχει ήδη το Πολιτικό Κόμμα που πίεσε για παράνομη διενέργεια εκλογών σε αντίθεση με το Καταστατικό και τον ν.1712 που ορίζει ότι η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό σωματείο" καθώς δεν είμαστε εργαζόμενοι αλλά "αυτοαπασχολούμενοι" ή (&) "εργοδότες"

2.- Η σχετική διάταξη λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ όπως ισχύει για τα σωματεία των εργαζομένων 

3.- Ο νομοθέτης θέλησε σε εμάς να δώσει το δικαίωμα της επιλογής.

4.- Το 1994 που έγινε η ΠΟΦΕΕ όι τότε Ενώσεις αποφάσισαν ΣΥΜΦΩΝΑ με το ΔΙΚΑΙΩΜΑ που τους έδινε ο ΝΟΜΟΣ ότι θα εφαρμόζεται στις εκλογές για ανάδειξη οργάνων το πλειοψηφικό σύστημα για να έχει δικαίωμα ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ να επιλέγει από το σύνολο των υποψηφίων όποιον επιθυμεί

5.- Προσωπικά το 1999 που στην Καβάλα μαζί με άλλους Συναδέλφους ιδρύσαμε το Συνδικαλιστικό μας Σωματείο αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ να επιλέξουμε το ίδιο δίκαιο και ΣΥΜΦΩΝΟ με τον ΝΟΜΟ εκλογικό σύστημα (όπως και οι σαράντα -40- άλλες Ενώσεις και ίσως στο άμεσο μέλλον και οι άλλες -2-)

 

Πιστεύω ότι απάντησα σε όλα τα ερωτήματά σου.

Ας προτείνουμε λοιπόν στο νέο ΝΟΜΙΜΟ Δ.Σ. στόχους δράσης σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ας αντιμετωπίσουμε τα ΚΟΙΝΑ προβλήματα με το σκεπτικό το Επαγγελματικό και Κοινωνικό συμφέρον  .

 

Με Συναδελφικούς και Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Νικόλαος Γ. Πατέλης

 

Οσο και αν προσπαθεί ο συνάδελφος Πατέλης να το τραβήξει είναι σίγουρο ότι δεν θα του βγει , ας μην εκτίθεται άλλο.  

 

¨" - Την απόφαση την έχει ήδη το Πολιτικό Κόμμα που πίεσε για παράνομη διενέργεια εκλογών σε αντίθεση με το Καταστατικό και τον ν.1712 που ορίζει ότι η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό σωματείο" καθώς δεν είμαστε εργαζόμενοι αλλά "αυτοαπασχολούμενοι" ή (&) "εργοδότες"

 

Απ' όσο γνωρίζω κανένα Πολιτικό Κόμμα δεν κατέβηκε στις εκλογές της ΠΟΦΕΕ , αλλά δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις , οι οποίες παράνομα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ. Ο δε ν.1712/87 αναφέρεται σε :

 

 

Ν. 1712/87 (ΦΕΚ Α 115) : Εκσυγχρονισμός επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών και άλλες διατάξεις.

 

Αντικείμενο και σκοπός

Αρθρο 1. :

<1. Οι διατάξεις του ν. αυτού εφαρμόζονται στις επαγγελματικές οργανώσεις των εμπόρων, των βιοτεχνών, των επαγγελματιών και των αυτοκινητιστών >..........

και στο  11ο άρθρο του λέει :

 

Τελικές διατάξεις

Αρθρο 11. :

1. Οι επαγγελματικές οργανώσεις όλων των βαθμίδων προσαρμόζουν τα καταστατικά τους στις διατάξεις του ν. αυτού το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευσή του.

Για την προσαρμογή των καταστατικών μέσα στην παραπάνω προθεσμία απαιτείται η πλειοψηφία που προβλέπει το άρθ. 5 παρ. 4.

Σε κάθε περίπτωση οι διατάξεις του ν. αυτού είναι επικρατέστερες από τις σχετικές διατάξεις των καταστατικών.

 

3. Από την ισχύ του ν. αυτού καταργείται κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του ή αναφέρεται σε θέματα που ρυθμίζονται διαφορετικά από αυτόν.

4. Οι διατάξεις του ν. αυτού δεν έχουν εφαρμογή στα επιμελητήρια <και στα επαγγελματικά σωματεία συγγραφέων λογοτεχνών>. (Οι μέσα σε < > λέξεις προστέθηκαν από το άρθ. 4 ν. 1881/90 (ΦΕΚ Α 42).

Αραγε από προκύπτει ότι ο ν.1712/87 αναφέρεται σε εργαζόμενους ???? . Επίσης όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει ο κ. Πατέλης περί αποφάσεων κλπ όσες λήφθηκαν μετά το νόμο 1712/87 είναι όλες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και όσα καταστατικά έγιναν πρίν το νόμο " Οι επαγγελματικές οργανώσεις όλων των βαθμίδων προσαρμόζουν τα καταστατικά τους στις διατάξεις του ν. αυτού το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευσή του" εκτος αν κάνεταε την ΠΟΦΕΕ επιμελητήριο ή σωματείο λογοτεχνών !!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ’ αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ μέρες βαρυές,

επάνω κάτω τριγυρνώ για  νά ‘βρω τα παράθυρα.

Όταν ανοίξει ένα παράθυρο θά ‘ναι παρηγορία.
Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ να τά ‘βρω.

Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω.
Ίσως το φως θά ‘ναι μια νέα τυραννία.
Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει. 

 

«Τα παράθυρα» , Κ. Π.  Καβάφης 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι' αυτό κιόλας κρατώ μ' ευγνωμοσύνη αυτό το παράθυρο.
Δε μ' εμποδίζει διόλου να βλέπω και να είμαι, - το αντίθετο μάλιστα.

Όσο για κείνο πού σου 'λεγα : «πιεσμένος ανάμεσα στον τοίχο και στο τζάμι»,
ήταν μια υπερβολή τής άνοιξης, μια υπερβολή
απ' τη σαρκική αφθονία των πράσινων φύλλων. Το παράθυρο
είναι μια εξυπηρετική, τετράγωνη γαλήνη και διαύγεια.

Όταν οι τοίχοι θαμπώνουν το απόβραδο, αυτό το παράθυρο
φέγγει ακόμη σαν από μόνο του∙ διατηρεί κ' επεκτείνει
την τελευταία ανταύγεια του ηλιογέρματος,
ρίχνει την αντανάκλασή του στον ισκιωμένο δρόμο,
φωτίζει τα πρόσωπα των περαστικών σα να τα συλλαμβάνει επ' αυτοφώρω
στην πιο ανυπόκριτη στιγμή τους, φωτίζει τους τροχούς των ποδηλάτων
ή τη χρυσή αλυσίδα που βυθίζεται στο στήθος μιας γυναίκας
ή το περίεργο όνομα ενός καραβιού που αράζει στο λιμάνι.

 

Γιάννης Ρίτσος, Το παράθυρο (απόσπασμα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γράφει ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΟΦΕΕ Νίκος Πάτέλης

 

 

 

ΑΦΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΦΕΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

 

 

Μόνιμη απάντηση της ηγετικής ομάδας της ΠΟΦΕΕ που ακούστηκε συνεχώς στην γενική συνέλευση σαν τον δίσκο που κολλάει στο πικ-απ

Το είπα και στην τοποθέτησή μου στην ΓΣ

Αυτοί που επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα είναι ίσως οι πιο κομματικοποιημένοι απ όλους.

Βλέπεις στην ΠΟΦΕΕ ¨αφήνουν¨  απ έξω την κομματική τους ταυτότητα αλλά οι ίδιοι όταν εκλέγονται από την ΠΟΦΕΕ στην ΓΣΕΒΕ σπεύδουν να συνταχθούν με τις παρατάξεις που ανήκουν

Αφήνουν την κομματική τους ταυτότητα απ έξω αλλά μόλις πριν δυο μήνες στις κινητοποιήσεις του Οκτώβρη καλούσαν τους συναδέλφους σε απεργία διότι  (μεταξύ άλλων)

 

 

ενισχύουμε την διαπραγματευτική ικανότητα της Κυβέρνησης, που δείχνει ότι το επιθυμεί.

 

 

Ακόμα ο συνάδελφος Πατέλης « παίζει» με την έννοια της λέξης συνδικαλισμός

 

 

 

3.- Σύμφωνα με τον ν.1712/1986 η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό δευτεροβάθμιο όργανο" (συνδικαλιστικό βέβαια) και όχι "συνδικαλιστικό σωματείο" όπως εννοούνται ΟΛΑ τα σωματεία των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (υπαλλήλων) που υπάγονται σε διαφορετική νομοθεσία. Κάτι που μάλλον δυσκολεύονται να πιστέψουν όσοι πιέζουν να εφαρμοσθεί ο νόμος αυτού που φωνάζει περισσότερο ΧΩΡΙΣ νομικό υπόβαθρο.

 

 

Ας διαβάσουμε όσα γράφονται στο προφίλ της ΠΟΦΕΕ στο site της :

 

 

 

 

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. το μοναδικό δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο, ιδρύθηκε το 1994 από Φοροτεχνικού – Λογιστές Ελεύθερους Επαγγελματίες, με έδρα την Αθήνα και έχει μέλη Συλλόγους – Ενώσεις σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ:
  • Η συσπείρωση όλων των μελών της και η ενιαία ανάπτυξη της δράσεως της, για την διαφύλαξη, την μελέτη και την παραγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών, ηθικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.
  • Η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και συνδικαλιστικής συνείδησης των μελών της.
  • Η καλλιέργεια, υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος του συνδικαλισμού στους κλάδους των φοροτεχνικών, με τη γενίκευση της συμμετοχής όλων στις πρωτοβάθμιες συνδικλιστικές οργανώσεις και μέσω αυτών στις αντίστοιχες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Η συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση εσωτερικού ή εξωτερικού.
  • Η εξύψωση του πνευματικού, επαγγελματικού και κοινωνικού επιπέδου, ως και η βελτίωση, αναβάθμιση και κατοχύρωση του επαγγέλματος του λογιστή-φοροτεχνικού και η δημιουργία κλίματος καλής συνεργασίας φοροτεχνικών και συναλλασσομένων.
  • Η συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια για αποφασιστική συμμετοχή στις διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση των φορολογικών νόμων και κανόνων γενικά για την Πολιτεία.
  • Η συμμετοχή των μελών της, στις διαδικασίες κατάρτισης προγραμμάτων και μελετών για επιχορηγήσεις και η απόκτηση δικαιωμάτων, που η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει στην Πολιτεία, ως μέλος της.
  • Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των μελών της σε σχέση με τις Δημόσιες Υπηρεσίες και Αρχές και η προσπάθεια για ενημέρωση και εμπέδωση της φορολογικής συνείδησης στον Έλληνα φορολογούμενο και της αντικειμενικής κρίσης της Φορολογούσας Αρχής.
  • Η συμβολή της στην προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών της ειρήνης και των ατομικών, κοινωνικών και εργασιακών συμφερόντων των μελών της, καθώς και η παρακολούθηση, η έρευνα και η μελέτη όλων των ζητημάτων, που αφορούν θέματα επαγγελματικά, ηθικά, κοινωνικά και πολιτιστικά των μελών της.
  • Η μαζικοποίηση του Συνδικαλιστικού κινήματος, η απόκρουση της πολυδιάσπασης και η καλλιέργεια και συμβολή στην ενοποίηση των ομοειδών φορέων.
  • Μέλη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε σήμερα είναι τοπικές Ενώσεις-Μέλη που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα , με εγγεγραμμένους Φοροτεχνικούς-Λογιστές ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Για την επίτευξη του σκοπού έχει συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση με τα μέλη της, συγκαλώντας το άτυπο όργανο την ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ, ανά την Ελλάδα, τις Γενικές Συνελεύσεις των Αντιπροσώπων.
  • Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε έχει επιτύχει την Ευρωπαϊκή της υπόσταση με την συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία,CONFETERATION FISCALE EUROPEENNE C.F.E., προσδοκόντας κάθε είδους επαγγελματική συνεργασία με ομοιοεπαγγελματικές ενώσεις και ομοσπονδίες της Ευρωπαϊκής ένωσης, που θα αποβλέπει στη γενικότερη ανύψωση και εμπέδωση του επαγγέλματος, της συνδικαλιστικής συνείδησης και δράσης των μελών της.

 

 

 

Υπάρχει ανάγκη σχολίου ?

Και διαφωνεί κανένας ότι ο 1712/87 καθορίζει  τα της λειτουργίας της ¨μη συνδικαλιστικής¨  ομοσπονδίας μας ?

 

Πέρα από κει . Ο συνάδελφος Νίκος μιλάει συνεχώς για το ¨πολιτικό κόμμα¨  που στην ΓΣ θέλησε να καταγραφή η δύναμή του (τους μέτρησε κιόλας και τους έβγαλε 13)

Αφήνει όμως απ έξω την ΕΦΕΕΑ, την πολυπληθέστερη ένωση, που και οι συνάδελφοι αυτοί θέλησαν, για δικους τους λόγους, να κατεβουν με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο

Και όλα αυτά για να στηρίξει το παραμυθάκι του για τους κακούς κομματικούς και τους καλούς ακομμάτιστους

Αχ βρε Νίκο, αχ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα παρακαλούσα κάποιος από τους συναδέλφους να μα πει  αν έχει πληροφορηθεί  πως έγινε ένσταση για τις εκλογές στις 8/12/2012 της ΠΟΦΕΕ ; Αν έχει γίνει , και δικαιωθούν όποιοι την κατέθεσαν , τότε θα γίνουν πάλι εκλογές .Μπορεί κάποιος να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα  όλων αυτών των διαδικασιών  αν ισχύουν όλα τα παραπάνω ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.- Ζητάω συγνώμη για την ολιγοήμερη απουσία μου, πιστεύω να μην ερμηνεύτηκε λανθασμένα.

2.- Σύμφωνα με τον ν.1712/1986 η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό δευτεροβάθμιο όργανο" (συνδικαλιστικό βέβαια) και όχι "συνδικαλιστικό σωματείο" όπως εννοούνται ΟΛΑ τα σωματεία των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (υπαλλήλων) που υπάγονται σε διαφορετική νομοθεσία.

Συνάδελφε, με την σειρά μου, συγνώμη για την αργοπορία. Αλλά αφού είναι συνδικαλιστικό όργανο, πως μπλέκουμε τα σωματεία εργαζομένων και κάνουμε διάκριση του "συνδικαλισμού" ; Δηλαδή, πως ερμηνεύετε τον συνδικαλισμό ; Και πως εμπλέκονται τα κόμματα με τον συνδικαλισμό ; Ομολογώ ότι προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε στις αρχαιρεσίες και γιατί ο ορυμαγδός των απαντήσεων που δίνετε σε παράθεση ; Μήπως, μια ευθεία, άμεση και καθαρή ανάλυση των γεγονότων, θα έλυνε το πρόβλημα ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

Οσο και αν προσπαθεί ο συνάδελφος Πατέλης να το τραβήξει είναι σίγουρο ότι δεν θα του βγει , ας μην εκτίθεται άλλο.  

 

¨" - Την απόφαση την έχει ήδη το Πολιτικό Κόμμα που πίεσε για παράνομη διενέργεια εκλογών σε αντίθεση με το Καταστατικό και τον ν.1712 που ορίζει ότι η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό σωματείο" καθώς δεν είμαστε εργαζόμενοι αλλά "αυτοαπασχολούμενοι" ή (&) "εργοδότες"

 

Απ' όσο γνωρίζω κανένα Πολιτικό Κόμμα δεν κατέβηκε στις εκλογές της ΠΟΦΕΕ , αλλά δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις , οι οποίες παράνομα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ. Ο δε ν.1712/87 αναφέρεται σε :

 

 

Ν. 1712/87 (ΦΕΚ Α 115) : Εκσυγχρονισμός επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών και άλλες διατάξεις.

 

Αντικείμενο και σκοπός

Αρθρο 1. :

<1. Οι διατάξεις του ν. αυτού εφαρμόζονται στις επαγγελματικές οργανώσεις των εμπόρων, των βιοτεχνών, των επαγγελματιών και των αυτοκινητιστών >..........

και στο  11ο άρθρο του λέει :

 

Τελικές διατάξεις

Αρθρο 11. :

1. Οι επαγγελματικές οργανώσεις όλων των βαθμίδων προσαρμόζουν τα καταστατικά τους στις διατάξεις του ν. αυτού το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευσή του.

Για την προσαρμογή των καταστατικών μέσα στην παραπάνω προθεσμία απαιτείται η πλειοψηφία που προβλέπει το άρθ. 5 παρ. 4.

Σε κάθε περίπτωση οι διατάξεις του ν. αυτού είναι επικρατέστερες από τις σχετικές διατάξεις των καταστατικών.

 

3. Από την ισχύ του ν. αυτού καταργείται κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του ή αναφέρεται σε θέματα που ρυθμίζονται διαφορετικά από αυτόν.

4. Οι διατάξεις του ν. αυτού δεν έχουν εφαρμογή στα επιμελητήρια <και στα επαγγελματικά σωματεία συγγραφέων λογοτεχνών>. (Οι μέσα σε < > λέξεις προστέθηκαν από το άρθ. 4 ν. 1881/90 (ΦΕΚ Α 42).

Αραγε από προκύπτει ότι ο ν.1712/87 αναφέρεται σε εργαζόμενους ???? . Επίσης όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει ο κ. Πατέλης περί αποφάσεων κλπ όσες λήφθηκαν μετά το νόμο 1712/87 είναι όλες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και όσα καταστατικά έγιναν πρίν το νόμο " Οι επαγγελματικές οργανώσεις όλων των βαθμίδων προσαρμόζουν τα καταστατικά τους στις διατάξεις του ν. αυτού το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευσή του" εκτος αν κάνεταε την ΠΟΦΕΕ επιμελητήριο ή σωματείο λογοτεχνών !!!!!

Αγαπητέ Συνάδελφε Μ@λ@κ@

1.- Έχω το θάρρος της "επώνυμης" γνώμης μου ενώ εσύ όχι

2.- Οι Συνάδελφοι που "δεν ανήκαν σε πολιτικό κόμμα" (12+1 = 13 υποψήφιοι για να μην αδικήσω τον φίλο Γιάννη) σχημάτισαν την παράταξη "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ" η οποία στην διακήρυξή της τα βάζει με όλα τα βασικά πολιτικά κόμματα πλην του Κ.Κ.Ε.

 

     ……………. Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ,  ΔΗΜΑΡ, κλιμακώνει συνεχώς την αντιλαϊκή της επίθεση προκειμένου να προστατευθεί το μεγάλο κεφάλαιο και να εξασφαλιστεί η μελλοντική ανάκαμψη της κερδοφορίας του, .....

Αρχικά  η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποταγμένη στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ και ΛΑΟΣ και στη συνέχεια η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αξιοποίησαν το υψηλό χρέος για να δικαιολογήσουν την κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα μας.

Οι πλειοψηφίες που διοικούν και στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ , έβαλαν πλάτη για να περάσουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων κι ας παρίσταναν τους ανεξάρτητους και τους ακομμάτιστους

 

Είναι αυτονόητο ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ από τις θέσεις τους με βρίσκουν σύμφωνο όπως και πολλούς άλλους και ίσως αν αποφάσιζαν να συμμετέχουν στο κοινό ψηφοδέλτιο κάποιοι εξ αυτών θα έπαιρναν περισσότερους από 13 ψήφους.

Και για να θυμηθούν οι παρόντες αλλά και να μάθουν οι απόντες από του βήματος ο αγαπητός, σε πάρα πολλούς και ιδιαίτερα σε μένα, Γιάννης (ή "ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ") δήλωσε ειλικρινέστατα και παλλικαρίσια όπως πάντα  ".. συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Ε. αν και δεν είμαι μέλος του Κ.Κ.Ε. από το 1987 ... (ή ίσως είπε 1989 θα πρέπει να ξανακούσω τα ηχογραφημένα πρακτικά της Γ.Σ.)

Ως εκ τούτου "δεν βγάζω" κάτι από το μυαλό μου Συνάδελφε

Σε αυχαριστώ για την απόφασή σου να επιτρέψεις τους συνυποψίους σου να συμμετέχουν στην ψηφοφορία και να ενισχύσουν τους Συναδέλφους της ΕΦΕΕΑ ώστε να εκλεγούν (23 ψηφοδέλτια με 4 σταυρούς το αποδεικνύουν) οι δύο εξ αυτών στο νέο Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

 

Καλό κουράγιο σε όλους μας.

Η τριετία που έρχεται είναι η πιο κρίσιμη για τον Κλάδο.

Οι Συνάδελφοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ συνεργασία όλων (εκλεγμένων και μη) καθώς μέσα από την σύνθεση των απόψεων θα αποφασισθούν οι ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίσουν τόσο τις θέσεις εργασίας στον Κλάδο μας αλλά κυρίως το να αποδειχθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες του κοινωνικού συνόλου στην λαίλαπα που έρχεται.

Όλοι μας ας αναλογισθούμε την ευθύνη που ζητήσαμε να αναλάβουμε ως υποψήφιοι στις Ενώσεις μας και ας καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο νέο Δ.Σ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

Οσο και αν προσπαθεί ο συνάδελφος Πατέλης να το τραβήξει είναι σίγουρο ότι δεν θα του βγει , ας μην εκτίθεται άλλο.  

 

¨" - Την απόφαση την έχει ήδη το Πολιτικό Κόμμα που πίεσε για παράνομη διενέργεια εκλογών σε αντίθεση με το Καταστατικό και τον ν.1712 που ορίζει ότι η ΠΟΦΕΕ είναι "επαγγελματικό σωματείο" καθώς δεν είμαστε εργαζόμενοι αλλά "αυτοαπασχολούμενοι" ή (&) "εργοδότες"

 

Απ' όσο γνωρίζω κανένα Πολιτικό Κόμμα δεν κατέβηκε στις εκλογές της ΠΟΦΕΕ , αλλά δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις , οι οποίες παράνομα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ. Ο δε ν.1712/87 αναφέρεται σε :

 

 

Ν. 1712/87 (ΦΕΚ Α 115) : Εκσυγχρονισμός επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών και άλλες διατάξεις.

 

Αντικείμενο και σκοπός

Αρθρο 1. :

<1. Οι διατάξεις του ν. αυτού εφαρμόζονται στις επαγγελματικές οργανώσεις των εμπόρων, των βιοτεχνών, των επαγγελματιών και των αυτοκινητιστών >..........

και στο  11ο άρθρο του λέει :

 

Τελικές διατάξεις

Αρθρο 11. :

1. Οι επαγγελματικές οργανώσεις όλων των βαθμίδων προσαρμόζουν τα καταστατικά τους στις διατάξεις του ν. αυτού το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευσή του.

Για την προσαρμογή των καταστατικών μέσα στην παραπάνω προθεσμία απαιτείται η πλειοψηφία που προβλέπει το άρθ. 5 παρ. 4.

Σε κάθε περίπτωση οι διατάξεις του ν. αυτού είναι επικρατέστερες από τις σχετικές διατάξεις των καταστατικών.

 

3. Από την ισχύ του ν. αυτού καταργείται κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του ή αναφέρεται σε θέματα που ρυθμίζονται διαφορετικά από αυτόν.

4. Οι διατάξεις του ν. αυτού δεν έχουν εφαρμογή στα επιμελητήρια <και στα επαγγελματικά σωματεία συγγραφέων λογοτεχνών>. (Οι μέσα σε < > λέξεις προστέθηκαν από το άρθ. 4 ν. 1881/90 (ΦΕΚ Α 42).

Αραγε από προκύπτει ότι ο ν.1712/87 αναφέρεται σε εργαζόμενους ???? . Επίσης όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει ο κ. Πατέλης περί αποφάσεων κλπ όσες λήφθηκαν μετά το νόμο 1712/87 είναι όλες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και όσα καταστατικά έγιναν πρίν το νόμο " Οι επαγγελματικές οργανώσεις όλων των βαθμίδων προσαρμόζουν τα καταστατικά τους στις διατάξεις του ν. αυτού το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευσή του" εκτος αν κάνεταε την ΠΟΦΕΕ επιμελητήριο ή σωματείο λογοτεχνών !!!!!

Αγαπητέ Συνάδελφε Μ@λ@κ@

1.- Έχω το θάρρος της "επώνυμης" γνώμης μου ενώ εσύ όχι

2.- Οι Συνάδελφοι που "δεν ανήκαν σε πολιτικό κόμμα" (12+1 = 13 υποψήφιοι για να μην αδικήσω τον φίλο Γιάννη) σχημάτισαν την παράταξη "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ" η οποία στην διακήρυξή της τα βάζει με όλα τα βασικά πολιτικά κόμματα πλην του Κ.Κ.Ε.

 

     ……………. Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ,  ΔΗΜΑΡ, κλιμακώνει συνεχώς την αντιλαϊκή της επίθεση προκειμένου να προστατευθεί το μεγάλο κεφάλαιο και να εξασφαλιστεί η μελλοντική ανάκαμψη της κερδοφορίας του, .....

Αρχικά  η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποταγμένη στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ και ΛΑΟΣ και στη συνέχεια η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αξιοποίησαν το υψηλό χρέος για να δικαιολογήσουν την κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα μας.

Οι πλειοψηφίες που διοικούν και στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ , έβαλαν πλάτη για να περάσουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων κι ας παρίσταναν τους ανεξάρτητους και τους ακομμάτιστους

 

Είναι αυτονόητο ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ από τις θέσεις τους με βρίσκουν σύμφωνο όπως και πολλούς άλλους και ίσως αν αποφάσιζαν να συμμετέχουν στο κοινό ψηφοδέλτιο κάποιοι εξ αυτών θα έπαιρναν περισσότερους από 13 ψήφους.

Και για να θυμηθούν οι παρόντες αλλά και να μάθουν οι απόντες από του βήματος ο αγαπητός, σε πάρα πολλούς και ιδιαίτερα σε μένα, Γιάννης (ή "ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ") δήλωσε ειλικρινέστατα και παλλικαρίσια όπως πάντα  ".. συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Ε. αν και δεν είμαι μέλος του Κ.Κ.Ε. από το 1987 ... (ή ίσως είπε 1989 θα πρέπει να ξανακούσω τα ηχογραφημένα πρακτικά της Γ.Σ.)

Ως εκ τούτου "δεν βγάζω" κάτι από το μυαλό μου Συνάδελφε

Σε αυχαριστώ για την απόφασή σου να επιτρέψεις τους συνυποψίους σου να συμμετέχουν στην ψηφοφορία και να ενισχύσουν τους Συναδέλφους της ΕΦΕΕΑ ώστε να εκλεγούν (23 ψηφοδέλτια με 4 σταυρούς το αποδεικνύουν) οι δύο εξ αυτών στο νέο Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

 

Καλό κουράγιο σε όλους μας.

Η τριετία που έρχεται είναι η πιο κρίσιμη για τον Κλάδο.

Οι Συνάδελφοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ συνεργασία όλων (εκλεγμένων και μη) καθώς μέσα από την σύνθεση των απόψεων θα αποφασισθούν οι ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίσουν τόσο τις θέσεις εργασίας στον Κλάδο μας αλλά κυρίως το να αποδειχθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες του κοινωνικού συνόλου στην λαίλαπα που έρχεται.

Όλοι μας ας αναλογισθούμε την ευθύνη που ζητήσαμε να αναλάβουμε ως υποψήφιοι στις Ενώσεις μας και ας καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο νέο Δ.Σ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...