Προς το περιεχόμενο

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 

 

        Οι αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που σταθερά και μόνιμα πλέον εργαζόμενοι αυτοαπασχολούμενοι και νέοι αντιμετωπίζουν ολοένα και εντονότερα  τις επιπτώσεις της βαθιάς  καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ,  ΔΗΜΑΡ, κλιμακώνει συνεχώς την αντιλαϊκή της επίθεση προκειμένου να προστατευθεί το μεγάλο κεφάλαιο και να εξασφαλιστεί η μελλοντική ανάκαμψη της κερδοφορίας του, εφαρμόζοντας μέτρα που συμφωνήθηκαν από την τρόικα και  την Ε.Ε. Η  επίθεση κτυπά το σύνολο των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, είναι καθολική. Δεν αφορά αποκλειστικά τον λαό της Ελλάδας , προωθείται από τις αστικές κυβερνήσεις πολλών άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και συνολικά της Ευρώπης καθώς και των άλλων καπιταλιστικών κρατών. Τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι προσωρινά , δεν λαμβάνονται για να αντιμετωπιστεί η κρίση αλλά για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού και ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Η κρίση έχει όνομα και είναι καπιταλιστική.

          Τι σχέση μπορεί να έχει η μείωση του μισθοδοτικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα με την μείωση του δημοσιονομικού χρέους που υποτίθεται πως επιδιώκουν; Στην υπηρεσία ποιας ανάπτυξης συνδράμει η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ο οικονομικός στραγγαλισμός των μικρομεσαίων εισοδημάτων  με την ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων και των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. ; Ποιοι ωφελήθηκαν από το P.S.I. τον περασμένο Μάρτιο και για ποιους η σύνταξη φαντάζει πλέον όνειρο απατηλό ;

        Αυτοί  που μας οδήγησαν στην κρίση, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια που όλα τα προηγούμενα χρόνια  με τις πλάτες των αστικών κυβερνήσεων  συσσώρευσαν τεράστια κέρδη από την καπιταλιστική ανάπτυξη είναι και οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κρίση.  Σήμερα κτυπούν ανελέητα όποιες κατακτήσεις του λαού του έχουν απομείνει για να διατηρήσουν τα τεράστια πλούτη και τη σάπια εξουσία τους. Πιστοί και αντάξιοι υπηρέτες τους υπήρξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις , ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός αλλά και κάθε δύναμη που ανέχεται και συναινεί σε αυτήν την πολιτική και μας περιορίζει σε ρόλο κοινωνικού εταίρου - ακροατή.

        Αρχικά  η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποταγμένη στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ και ΛΑΟΣ και στη συνέχεια η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αξιοποίησαν το υψηλό χρέος για να δικαιολογήσουν την κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα μας. Σήμερα οι ίδιοι που συνειδητά όλα τα προηγούμενα χρόνια με την εφαρμοζόμενη πολιτική τους μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού ,  μας καλούν και πάλι να «βάλουμε πλάτη», να στρατευθούμε σε μια «νέα εθνική προσπάθεια» ώστε να μην χρεοκοπήσουμε, ώστε να έρθει η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα. Ανάπτυξη  που θα υπηρετεί ποιόν και γιατί; Η ανταγωνιστικότητά τους  είναι η φτώχια μας !

        Συνάδελφοι, βαδίζουμε προς τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας σε μια χρονική συγκυρία όπου νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, παιδικοί σταθμοί κλείνουν. Τα με αίμα κερδισμένα κοινωνικά κεκτημένα της δωρεάν υγείας και πρόνοιας εξανεμίζονται. Ο Ε.Ο.Π.Π.Υ. , που λειτούργησε ως χωνευτήρι όλων των ασφαλιστικών οργανισμών των οποίων τα αποθεματικά διαχρονικά ληστεύθηκαν και πρόσφατα θυσιάστηκαν στον βωμό της διάσωσης των τραπεζών,  μέρα με την μέρα απαξιώνεται οδηγώντας όσους μπορούν ακόμη να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και χτυπά κάθε σπιτικό πλήττοντας ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους καθώς  αγγίζει  το 55% στις ηλικίες 18-25. Οι πελάτες μας , μικρές και μεσαίες ως επί το πλείστον επιχειρήσεις κλείνουν πια με γρήγορους ρυθμούς και όσοι επιβιώνουν ακόμα αντιμετωπίζουν ένα «βουνό» από υποχρεώσεις στις οποίες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν. Τα «αντικειμενικά κριτήρια», η «συνάφεια», η «περαίωση» και η αύξηση του Φ.Π.Α. συμπληρώθηκαν πρόσφατα  με τους έκτακτους κεφαλικούς φόρους, το τέλος επιτηδεύματος , το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. , το Ε.Τ.Α.Κ. , την κατάργηση των φοροαπαλλαγών , την αύξηση των δημοτικών τελών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες με τις πρακτικές που μεθοδεύονται για να φορτωθούν τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης στους μη υπαίτιους, στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

        Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, μετά και την πρόσφατη κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους από τις προβλεπόμενες ελαφρύνσεις που είχαν απομείνει, συνεχίζεται με τα νέα μέτρα που προβλέπονται  ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους  και που περιλαμβάνονται στο σχετικό προσχέδιο του Υπ. Οικονομικών. Σχεδιάζουν την κατάργηση  του αφορολόγητου ορίου (5.000 ευρώ) και κάθε ελάφρυνση που ίσχυε. Ουσιαστικά οι αυτοαπασχολούμενοι χτυπιούνται ανελέητα, τόσο με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και την αφαίμαξη από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, όσο και σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα που έχουν προβλέψει για μισθωτούς, συνταξιούχους (κατάργηση αφορολόγητου παιδιών, έκπτωσης δαπανών  κ.ά.).Στην κυριολεξία διαμορφώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για νέα μαζικά λουκέτα αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών, για τη συγκέντρωση της πίτας που απομένει σε ολοένα και λιγότερα χέρια.

 

        Συνάδελφοι,

        Εμείς βρισκόμαστε ήδη σε τροχιά χρεοκοπίας. Η «εθνική τους προσπάθεια» μεταφράζεται όπως φαίνεται σε νέα ακόμα πιο επώδυνα μέτρα, σε μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης. Η κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας είναι απαραίτητος όρος για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Στη δική τους καπιταλιστική ανάπτυξη εμείς είμαστε καταδικασμένοι σε εισοδήματα πείνας γιατί αυτό είναι το όριο που επιβάλει η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, στον ανταγωνισμό με την Κίνα και την Ινδία. Η ανάπτυξη που μας σερβίρουν δεν έχει θέση για τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες.  

Ο μονόδρομος τους είναι να καταστραφούμε, να προλεταριοποιηθούμε βίαια,  γιατί μόνο έτσι μπορούν να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά οι μονοπωλιακοί όμιλοι και στον κλάδο μας ώστε να  «γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί».

        Άλλωστε στον δικό κλάδο μας  ανοίγεται “πεδίο δόξης (κερδοφορίας!) λαμπρό” για τις μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίττα. Είναι γνωστό ότι εφορίες συγχωνεύονται ή καταργούνται. Σταδιακά θα ανατίθενται - δηλαδή θα ιδιωτικοποιούνται - και άλλες οικονομικές και φορολογικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το κράτος. Οι μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες, εν μέσω κρίσης αυξάνουν τζίρους και αξιοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με εξάμηνες συμβάσεις και μέχρι 400€ μισθό και οι εισπρακτικές εταιρείες καραδοκούν για να πάρουν κομμάτι από την πίτα. Από την άλλη μεριά, πολλές μικρές επιχειρήσεις του κλάδου - λογιστικά γραφεία κλείνουν, αφού δεν μπορούν να αντέξουν στις συνθήκες του ανταγωνισμού που οξύνονται.

        Μπροστά στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, ας αναλογιστούμε, τι έκανε η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. όλα τα προηγούμενα χρόνια για εμάς τους χιλιάδες μικρούς λογιστές   και πολύ περισσότερο τι κάνει σήμερα που η κατάσταση χειροτέρεψε ; Οι πλειοψηφίες που διοικούν και στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ , έβαλαν πλάτη για να περάσουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων κι ας παρίσταναν τους ανεξάρτητους και τους ακομμάτιστους. Ευθυγραμμίστηκαν με όλες μα όλες  τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υλοποίησαν συνειδητά , καλλιέργησαν και καλλιεργούν αυταπάτες. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. το προηγούμενο διάστημα αντί να ενημερώνει να συσπειρώνει και να κινητοποιεί τους συναδέλφους ενάντια σε αυτήν την πολιτική , περιορίστηκε σε ανώφελές διαβουλεύσεις , στην διεξαγωγή σεμιναρίων και μάλιστα με μεγάλο κόστος για τους συναδέλφους και αιτήματα για παρατάσεις προθεσμιών. Η συγκεκριμένη στάση κατά τη γνώμη μας δεν είναι τυχαία αλλά συνειδητή. Διαμορφώνει ένα συλλογικό όργανο με τα μέλη του απλούς παρατηρητές δίχως να οργανώνει Γενικές Συνελεύσεις παρά μόνο όποτε είναι θεσμικά απαραίτητο.

        Συνάδελφοι φαντάζει πλέον επιτακτική η αλλαγή πλεύσης της Ομοσπονδίας μας και η ρήξη με το παθητικό μας παρελθόν. Σήμερα, γίνεται πιο φανερό από ποτέ ότι χρειαζόμαστε αγωνιστές και όχι «αξιόπιστους συνομιλητές» των κυβερνήσεων. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που ντρέπεστε να ανοίξετε  τα γραφεία τους σε μέρες πανελλαδικών απεργιών και λαϊκού ξεσηκωμού. Χρειαζόμαστε αγώνες ενάντια στα μονοπώλια, για ανατροπή στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας και όχι «διαβούλευση» με το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων. Οραματιζόμαστε τον κλάδο των φοροτεχνών με την επιστημονική του γνώση πλάι στον βασανιζόμενο πλέον ελληνικό λαό , τους άλλους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τους νέους που σπουδάζουν, να αναδεικνύει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των τρικοματικής κυβερνητικής πολιτικής και την ποικιλόμορφα ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα του . Είναι τραγικό τα «…φουσκωμένα φετινά εκκαθαριστικά και η απροθυμία των φορολογουμένων να προσέλθουν έγκαιρα στα γραφεία μας…» να μνημονεύονται απλά και μόνο για να πατήσουμε πάνω τους για να αιτηθούμε νέας παράτασης. Η λογική των συντεχνιών , η εξάντληση του κοινωνικού και συνδικαλιστικού μας ρόλου με τη συμμετοχή της elite της διοίκησης σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που λειτουργεί ως λιβανιστήρι της εξουσίας , η ιδεοληψία ότι η κάστα των λογιστών μπορεί αποσπασματικά και εν μέσω θυέλλης  να σωθεί προασπίζοντας τα στενά της επαγγελματικά συμφέροντα , υποθηκεύουν από μόνα τους το μέλλον μας. Είναι ολοφάνερο ότι με αυτήν τη ρότα οι περισσότεροι από εμάς σε λίγα χρόνια θα οδηγηθούμε ως αυτοαπασχολούμενοι σε σταδιακό αφανισμό, θεατές της συγκεντροποίησης του κλάδου και εν γένει της ελληνικής οικονομίας.

        Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επειδή τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με του βιομηχάνου, του μεγαλέμπορου, του μεγαλοεπιχειρηματία λογιστή , σας καλούμε σε συμπόρευση με όλα τα εν δυνάμει σύμμαχα κοινωνικά στρώματα που δέχονται ακριβώς την ίδια ολομέτωπη επίθεση , σας καλούμε  να στηρίξετε και με τη ψήφο σας στις επερχόμενες εκλογές της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης. Απλούστευση της δαιδαλώδους ασταθούς φορολογικής πολυνομίας.
  • Επαναφορά της προϊσχύουσας διατύπωσης του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε. Έκδοση των Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών με την είσπραξη των απαιτήσεών μας.
  • Έκπτωση 100% των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.
  • Φραγμός στην καθιερωμένη πια παράταση μη παραγραφής των ανέλεγκτων χρήσεων που λειτουργεί εκβιαστικά σε συνδυασμό με την πρακτική των περαιώσεων.
  • Φραγμός στην μετατόπιση υποχρεώσεων και ευθυνών που μέχρι τώρα επωμιζόταν ο κρατικός μηχανισμός στις πλάτες μας.
  • Κατάργηση κάθε εισφοράς που αποτελεί προϋπόθεση στην επαγγελματική μας εξέλιξη.
  • Αντίσταση στην λεγόμενη «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
  • Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του δημοσίου.
  • Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
  • Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.
  • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων.
  • Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
  • Μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων.
  • Ισοδύναμα μέτρα  ας ψάξουν οι σωτήρες μας να βρουν στις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου και των εφοπλιστών , στους  «ξεχασμένους»  στα συρτάρια οπτικούς δίσκους , σε όσους έχουν την άνεση σήμερα να επενδύουν στην κτηματαγορά του Λονδίνου , στα ευγενή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσαν να υπερδιπλασιάσουν το ενεργητικό τους.

 

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

 

ΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ                               ΕΥΒΟΙΑ

ΘΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                   ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ ΜΑΡΙΑ                               ΑΘΗΝΑ

ΚΑΡΙΠΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                         ΑΘΗΝΑ

ΚΟΚΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                          ΤΡΙΚΑΛΑ

ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ           ΑΘΗΝΑ

ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ                        ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                  ΕΥΒΟΙΑ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                  ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ                       ΒΕΡΟΙΑ

ΤΣΑΜΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                            ΤΡΙΚΑΛΑ

ΤΣΑΜΟΥΤΑΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ             ΑΘΗΝΑ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      ΑΘΗΝΑ  

 

 

Τηλέφωνα  Επικοινωνίας :

 

 

ΚΟΚΚΑΛΗΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ             24310 38407  6974822942

ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 210 3210777  6977684371

ΤΣΑΜΟΥΤΑΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ    210 8624188  6942070169

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΒΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Έχω μερικές προτάσεις ακόμη:

  • Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και κάλυψη των θέσεων με άνεργους νέους υπό καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου μέχρι η ανεργία να πέσει < 0,5%.
  • Άμεση ένταξη στο σχέδιο πόλεως όλων των παραθαλάσσιων εκτάσεων σε όλη την Ελληνική ακτογραμμή.
  • Δωρεάν διαμέρισμα ( προίκα ) σε όσες γυναίκες αποφασίσουν να ζήσουν το όνειρό τους μέσα από τον θεσμό του γάμου.
  • Ολική χρηματοδότηση σπουδών οπουδήποτε στο εξωτερικό.
  • Θερμομόνωση κελύφους για όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα >6 ετών.
  • Αντικατάσταση δημοσία δαπάνη όλων των ιδιωτικής χρήσεως επιβατηγών που έχουν προδιαγραφές < EURO 4.
  • Άμεση καθιέρωση της εβδομάδας των 3 εργάσιμων ημερών με πλήρη ασφάλιση.
  • Αλλαγή του κώδικα ώστε να μην θεωρείτε μοιχεία το τετ α τετ με την κουμπάρα καθώς και με μια γειτόνισα.
  • Άμεση συνταξιοδότηση όσων λογιστών έχουν >15 έτη προϋπηρεσία με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα με την μεγαλύτερη προαιρετική κλάση.
  • Δωρεάν παροχή εξοχικής κατοικίας στους δίτεκνους με προδιαγραφές που θα ορίζουν οι ίδιοι.
  • Πάσης φύσεως οικοσκευή επιλογής του ζευγαριού όταν διαπιστωμένα αποδειχθεί ότι η σύζυγος διανύει τον δεύτερο μήνα της κυήσεως.
  • Παροχή επιδόματος 1.000,00 € για κάθε παιδί στους τρίτεκνους.
  • Παροχή οικιακής βοηθού στους πολύτεκνους με αναλογία μιας βοηθού για κάθε 4 παιδιά.
  • Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια με υποχρεωτική παρακολούθηση τουλάχιστον σκί και τένις.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να υποθέσω λοιπόν ότι ότι μέτρα που παίρνονται  τα τελευταία χρόνια από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για σας αποτελούν μονόδρομο και δεν χωρούν αμφισβήτησης ή αντιπρότασης παρά μόνο σαδιστικής ανοχής. Οk , το καταγράφω και το συναθροίζω με τα δείγματα δημοσκοπήσεων Πρετεντέρη, Παπαδημητρίου και λοιπών φωστήρων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Έχω μερικές προτάσεις ακόμη:

  • Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και κάλυψη των θέσεων με άνεργους νέους υπό καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου μέχρι η ανεργία να πέσει < 0,5%.
  • Άμεση ένταξη στο σχέδιο πόλεως όλων των παραθαλάσσιων εκτάσεων σε όλη την Ελληνική ακτογραμμή.
  • Δωρεάν διαμέρισμα ( προίκα ) σε όσες γυναίκες αποφασίσουν να ζήσουν το όνειρό τους μέσα από τον θεσμό του γάμου.
  • Ολική χρηματοδότηση σπουδών οπουδήποτε στο εξωτερικό.
  • Θερμομόνωση κελύφους για όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα >6 ετών.
  • Αντικατάσταση δημοσία δαπάνη όλων των ιδιωτικής χρήσεως επιβατηγών που έχουν προδιαγραφές < EURO 4.
  • Άμεση καθιέρωση της εβδομάδας των 3 εργάσιμων ημερών με πλήρη ασφάλιση.
  • Αλλαγή του κώδικα ώστε να μην θεωρείτε μοιχεία το τετ α τετ με την κουμπάρα καθώς και με μια γειτόνισα.
  • Άμεση συνταξιοδότηση όσων λογιστών έχουν >15 έτη προϋπηρεσία με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα με την μεγαλύτερη προαιρετική κλάση.
  • Δωρεάν παροχή εξοχικής κατοικίας στους δίτεκνους με προδιαγραφές που θα ορίζουν οι ίδιοι.
  • Πάσης φύσεως οικοσκευή επιλογής του ζευγαριού όταν διαπιστωμένα αποδειχθεί ότι η σύζυγος διανύει τον δεύτερο μήνα της κυήσεως.
  • Παροχή επιδόματος 1.000,00 € για κάθε παιδί στους τρίτεκνους.
  • Παροχή οικιακής βοηθού στους πολύτεκνους με αναλογία μιας βοηθού για κάθε 4 παιδιά.
  • Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια με υποχρεωτική παρακολούθηση τουλάχιστον σκί και τένις.

 

 

 

Μπράβο COSTAS

 

Πολύ καλές οι "επι πλέον ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ σου"

 

και πολύ καλό,μα πάρα πολύ καλό το..."ΧΙΟΥΜΟΡ" σου!!! , με την μόνη διαφορά ότι και τα δύο είναι ...επιπέδου χλόης ή 

 

μάλλον σπηλιάς(το βλέπω στο Location του avatar σου).

 

Αφού τα interests σου είναι "οι προσαυξήσεις",δικαιολογημένα υπέβαλλες τις πολύ ενδιαφέρουσες και ...με χιούμορ επι πλέον

 

"προτάσεις" σου.

 

Μια απορία μόνο από την "εικόνα" σου(avatar).

 

Εχεις "βγεί" απο τα ρούχα σου γι' αυτά που συμβαίνουν γύρω σου ή μήπως είσαι "γυμνός" απο ουσιαστικές προτάσεις???

 

Ακόμη όπως σε βλέπω ξαπλωμένο στο ΧΟΡΤΑΡΙ μπροστά στο laptop,διερωτώμαι τι προσπαθείς να κάνεις??

 

Μήπως ψάχνεις στο Internet να αντιγράψεις ουσιαστικές πράγματι προτάσεις,για να αντιπαρατεθείς στον συνάδελφο Τσαμούταλο

 

ή μήπως πλησιάζεις το ΧΟΡΤΑΡΙ για να...βελάσεις????????????

 

 

Μπεεεεεεεεεεεεεεεε

 

δηλαδή καληνύχτα.-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να υποθέσω λοιπόν ότι ότι μέτρα που παίρνονται  τα τελευταία χρόνια από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για σας αποτελούν μονόδρομο και δεν χωρούν αμφισβήτησης ή αντιπρότασης παρά μόνο σαδιστικής ανοχής. Οk , το καταγράφω και το συναθροίζω με τα δείγματα δημοσκοπήσεων Πρετεντέρη, Παπαδημητρίου και λοιπών φωστήρων...

 

Κάνεις λανθασμένη υπόθεση. Αν υπάρχει κάποιο συντακτικό λάθος υπέδειξέ το μου.

Προφανώς αφορούν όλους τους πολίτες οτιδήποτε ψηφίζεται στο Ελληνικό κοινοβούλιο ωστόσο οι αντιδράσεις, οι αμφισβητήσεις και οι αντιπροτάσεις πρέπει να αφορούν κομματικές οργανώσεις και όχι επαγγελματικές. Φρόντισα να μην προσβάλω κανέναν σε αντίθεση με εσένα που αμέσως με έστειλες με σαδιστική ανοχή κατά Πρεντεντέρη μεριά. Ελπίζω ότι πρόκειται για λάθος και δεν δίνω συνέχεια.

Ανέλυσα, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, τις προτάσεις σας και δεν τις βρίσκω καλύτερες από τις δικές μου.

Έχω αρκετό χρόνο να διαθέσω. Θέλεις να κριτικάρουμε ο καθένας τις προτάσεις του άλλου και να ανταπαντάμε στις κριτικές μέσα σε πλαίσια κοσμιωτάτης διαγωγής;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άνοιγμα Επαγγέλματος Λογιστή Φοροτεχνικού

Συνάδελφοι  σε  ένα  χρόνο ( δλδ  την  12-11-2013 )    θα   ανοίξει  το  επάγγελμα  του  λογιστή  φοροτεχνικού.  Ο  νόμος  4093  Άρθρο  Πρώτο     ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Η. 5. – 6  αναφέρει :

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4093         (ΦΕΚ Α' 222/12-11-2012)                                                                                                                                               Άρθρο  Πρώτο                                                                                                                                                                ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Η: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Η.5. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Π.Δ. 340/1998 «ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ - ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ»

6. Το άρθρο 16 του π.δ. 340/1998 καταργείται μετά την παρέλευση ενός (1) έτους από τη δημοσίευση του παρόντος. Οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή - φοροτεχνικού εκδοθείσες που εκδόθηκαν με το άρθρο 16 π.δ. 340/1998 εξακολουθούν να ισχύουν.

 

Με  πολλά  λόγια ……..  σε  ένα  χρόνο  ανοίγει  το  επάγγελμα  του  λογιστή  φοροτεχνικού.                                       Από   την   14-11-2013   και    μετά,    οι,    με   απολυτήριο    Τεχνικού    Λυκείου    συνάδελφοι   και  οι  από  ΙΕΚ συνάδελφοι ,    που   έχουν     Δ΄  τάξεως   Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος   καθώς  και  οι  κάτοχοι  Γ΄ τάξεως   Ειδική    Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος,   μετά   από   παρακολούθηση   σεμιναρίων   στο   ΟΕΕ  και  μετά από  μερικά  χρόνια  θα  αποκτούν   Α΄ τάξεως   Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος.                                                         Θα  είναι  ισόβαθμοι  με  τους  από  ΤΕΙ – ΑΕΙ  συναδέλφους. 

Προσωπικά  υποστηρίζω  αυτή  την  άποψη,  γιατί  τα  ράσα  δεν  κάνουν  τον  παπά  και  τα  πτυχία  δεν  κάνουν  το  λογιστή.

…………………………….

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του Π.Δ 340/1998 « Περί του επαγγέλματος  του Λογιστή - Φοροτεχνικού και της αδείας ασκήσεώς του» 

(συμπεριλαμβάνονται οι τροποποιήσεις με τους Ν. 2771/1999,  Ν. 2873/2000 και Ν. 3470/2006)

ΑΡΘΡΟ 16

Μεταβατικές Διατάξεις

1. Στους μη πτυχιούχους, οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του Ν. 2515/1997 ασκούσαν το επάγγελμα του λογιστή ή του βοηθού λογιστή ως μισθωτοί σε λογιστικές - οικονομικές εργασίες του ιδιωτικού τομέα 11 ως ελεύθεροι επαγγελματίες, χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας άδεια άσκησης επαγγέλματος Λογιστή - Φοροτεχνικού Γ. Τάξης. Όσοι από αυτούς αποδεδειγμένα μέχρι τη δημοσίευση του ν.2515/1997 έχουν υπογράψει ισολογισμούς επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα τουλάχιστον τριών (3) χρήσεων χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας άδεια άσκησης επαγγέλματος Γ Τάξης, με δικαίωμα τήρησης βιβλίων Γ κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων μέχρι του ποσού των 300.000.000 δραχμών.

2. Στους πτυχιούχους των Τμημάτων Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τ.Ε.Ι., που κατά τη δημοσίευση του ν. 2515/1997 ασκούσαν επί τέσσερα (4) έτη από τη λήψη του πτυχίου τους το επάγγελμα του  Λογιστή ή του βοηθού Λογιστή ως μισθωτοί σε λογιστικές – οικονομικές εργασίες του ιδιωτικού τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή έχουν τέσσερα (4) έτη προϋπηρεσία από τη λήψη του πτυχίου τους σε λογιστικές - οικονομικές εργασίες του ιδιωτικού τομέα, χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, αυτοδικαίως, άδεια άσκησης επαγγέλματος Β' Τάξης με τη συμπλήρωση συνολικής προϋπηρεσίας επτά (7) ετών.

3. Στους πτυχιούχους του τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τ.Ε.Ι. που κατά τη δημοσίευση του Ν.2515/1997 ασκούσαν επί πέντε (5) έτη από τη λήψη του πτυχίου τους το επάγγελμα του Λογιστή ή του βοηθού λογιστή ως μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες ή έχουν πέντε (5) έτη προϋπηρεσία σε λογιστικό - οικονομικό κλάδο του Δημόσιου ή του Ιδιωτικού Τομέα,  Χορηγείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Α' τάξεως.

4. Στους πτυχιούχους του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τ.Ε.Ι., που κατά τη δημοσίευση του ν.2515/1997 δεν είχαν συμπληρώσει πέντε (5) έτη προϋπηρεσία από τη λήψη του πτυχίου τους στην άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή ή του βοηθού Λογιστή ως μισθωτοί σε  λογιστικές - οικονομικές εργασίες του ιδιωτικού τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή δεν είχαν συμπληρώσει πέντε (5) έτη προϋπηρεσία από τη λήψη του πτυχίου τους σε λογιστικές - οικονομικές εργασίες του ιδιωτικού τομέα, χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, αυτοδικαίως, άδεια άσκησης επαγγέλματος Β' Τάξης με τη συμπλήρωση συνολικής προϋπηρεσίας πέντε (5) ετών.

5. Στα μέλη του Ο.Ε.Ε. που έχουν άδεια άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος και κατά τη δημοσίευση του Ν.2515/1997 ασκούσαν επί πέντε (5) έτη το επάγγελμα του Λογιστή ή του βοηθού λογιστή ως μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες ή έχουν επί πέντε (5) έτη προϋπηρεσία σε λογιστικό-οικονομικό κλάδο του Δημόσιου ή του Ιδιωτικού Τομέα, χορηγείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Α' Τάξεως.

6. Στα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας που έχουν άδεια  άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος και κατά τη δημοσίευση του ν.2515/1997, ασκούσαν το επάγγελμα του Λογιστή ή του βοηθού Λογιστή ως  μισθωτοί σε λογιστικές - οικονομικές εργασίες του ιδιωτικού τομέα ή ως  ελεύθεροι επαγγελματίες, χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της  Ελλάδας άδεια άσκησης επαγγέλματος Λογιστή - Φοροτεχνικού Β' Τάξης και  με τη συμπλήρωση συνολικής προϋπηρεσίας πέντε (5) ετών χορηγείται από  το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, αυτοδικαίως, άδεια άσκησης  επαγγέλματος Λογιστή - Φοροτεχνικού Α' Τάξης 

7. Στους πτυχιούχους του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ που κατά τη δημοσίευση του παρόντος ασκούσαν επί πέντε (5) έτη από τη λήψη του πτυχίου τους το επάγγελμα του λογιστή ως  μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες ή έχουν πέντε (5) έτη προϋπηρεσία σε λογιστικό - οικονομικό κλάδο του Δημόσιου ή του Ιδιωτικού Τομέα, χορηγείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Β' τάξεως.                                                                                                                                                                                         *** ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Με την παρ.1 άρθρ.38 Ν.2873/2000,ορίζεται ότι:

"1. Στις περιπτώσεις των παραγράφων 4, 5, 6 και 7 του άρθρου 13 του ν.  2771/1999 (ΦΕΚ 280 Α') για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως  επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού λαμβάνεται υπόψη και η προϋπηρεσία  που έχει αποκτηθεί και στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα".__

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με  πολλά  λόγια ……..  σε  ένα  χρόνο  ανοίγει  το  επάγγελμα  του  λογιστή  φοροτεχνικού.                                       Από   την   14-11-2013   και    μετά,    οι,    με   απολυτήριο    Τεχνικού    Λυκείου    συνάδελφοι   και  οι  από  ΙΕΚ συνάδελφοι ,    που   έχουν     Δ΄  τάξεως   Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος   καθώς  και  οι  κάτοχοι  Γ΄ τάξεως   Ειδική    Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος,   μετά   από   παρακολούθηση   σεμιναρίων   στο   ΟΕΕ  και  μετά από  μερικά  χρόνια  θα  αποκτούν   Α΄ τάξεως   Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος.                                                         Θα  είναι  ισόβαθμοι  με  τους  από  ΤΕΙ – ΑΕΙ  συναδέλφους. 

Προσωπικά  υποστηρίζω  αυτή  την  άποψη,  γιατί  τα  ράσα  δεν  κάνουν  τον  παπά  και  τα  πτυχία  δεν  κάνουν  το  λογιστή.

 

Συμφωνω οτι τα ρασα δεν κανουν τον παπα.Οποτε σιγα-σιγα διαβαζοντας ας γινουμε δικηγοροι η γιατροι η πολιτικοι μηχανικοι η οτι αλλο.

Εξ αλλου τα πτυχια δεν κανουν τον γιατρο η τον δικηγορο η τον μηχανικο...Θα πηγαινες ποτε να σε χειρουργησει καποιος χασαπης στο επαγγελμα?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Έχω μερικές προτάσεις ακόμη:

  • Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και κάλυψη των θέσεων με άνεργους νέους υπό καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου μέχρι η ανεργία να πέσει < 0,5%.
  • Άμεση ένταξη στο σχέδιο πόλεως όλων των παραθαλάσσιων εκτάσεων σε όλη την Ελληνική ακτογραμμή.
  • Δωρεάν διαμέρισμα ( προίκα ) σε όσες γυναίκες αποφασίσουν να ζήσουν το όνειρό τους μέσα από τον θεσμό του γάμου.
  • Ολική χρηματοδότηση σπουδών οπουδήποτε στο εξωτερικό.
  • Θερμομόνωση κελύφους για όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα >6 ετών.
  • Αντικατάσταση δημοσία δαπάνη όλων των ιδιωτικής χρήσεως επιβατηγών που έχουν προδιαγραφές < EURO 4.
  • Άμεση καθιέρωση της εβδομάδας των 3 εργάσιμων ημερών με πλήρη ασφάλιση.
  • Αλλαγή του κώδικα ώστε να μην θεωρείτε μοιχεία το τετ α τετ με την κουμπάρα καθώς και με μια γειτόνισα.
  • Άμεση συνταξιοδότηση όσων λογιστών έχουν >15 έτη προϋπηρεσία με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα με την μεγαλύτερη προαιρετική κλάση.
  • Δωρεάν παροχή εξοχικής κατοικίας στους δίτεκνους με προδιαγραφές που θα ορίζουν οι ίδιοι.
  • Πάσης φύσεως οικοσκευή επιλογής του ζευγαριού όταν διαπιστωμένα αποδειχθεί ότι η σύζυγος διανύει τον δεύτερο μήνα της κυήσεως.
  • Παροχή επιδόματος 1.000,00 € για κάθε παιδί στους τρίτεκνους.
  • Παροχή οικιακής βοηθού στους πολύτεκνους με αναλογία μιας βοηθού για κάθε 4 παιδιά.
  • Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια με υποχρεωτική παρακολούθηση τουλάχιστον σκί και τένις.

 

Η αλήθεια είναι ότι προβληματίσθηκα  με αυτές τις αστειότητες που παραθέτεις σαν προτάσεις και περισσότερο αυτές που υπογραμμίζω , αντί να απαντήσεις με βάσιμα επιχειρήματα στις θέσεις της παραπάνω συνδικαλ. οργάνωσης, ανεξάρτητα αν δεν συμμερίζομαι και εγώ όλες τις προτάσεις της.. Αντίθετα με το δήθεν χιούμορ σου πλήττεις βάναυσα την κάθε οικογένεια που προσδοκά να δει κάποιο φως στο σκοτάδι που μας έριξαν. Είδα όμως τα likes ορισμένων συναδέλφων και θέλω να υποθέσω ότι είναι επιβράβευση του χιούμορ σου. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, ντρέπομαι για τα χάλια μας, όταν δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο σωστό, όπως π.χ. η ειρωνεία σου στην δική μου παρατήρηση για την μη γνωστοποίηση των "εμπιστευτικών" συμφωνητικών (μεγάλο εύρημα!). Λυπάμαι και περισσότερο γιατί βλέπω ότι είσαι από τους παλαιότερους εδώ μέσα και σε ώριμη ηλικία, που δεν δικαιολογεί τους παλιμπαιδισμούς...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ο     1960  μου  έγραψε :     ``   Συμφωνώ ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπα.Οποτε σιγά-σιγά διαβάζοντας ας γίνουμε δικηγόροι η γιατροί η πολιτικοί μηχανικοί η ότι άλλο.    Εξ αλλού τα πτυχία δεν κάνουν τον γιατρό η τον δικηγόρο η τον μηχανικό...Θα πήγαινες ποτέ να σε χειρουργήσει κάποιος χασάπης στο επάγγελμα  ``

 Ο  χασάπης  τεμαχίζει  κρέας ζώων προς  πώληση .  Ο  γιατρός ( όχι  όλοι )  παίρνει  φακελάκι  να  σε  χειρουργήσει.  Σε  περίπου  ένα  χρόνο  όταν  τα  δύο  εκατομμύρια  των  ανέργων   της  ελλάδας  θα  χάσουν  την  ασφάλιση  του  ΙΚΑ  (λόγω  της  ανεργίας τους),  οι  άρρωστοι  άνεργοι  (χωρίς  χρήματα) πού  θα  πάνε  να  γιατρευτούν ;  θα  γεμίσει  η  ελλάδα  αλμπάνηδες ,  και  θα  μεγαλώσουν  τα  νεκροταφεία.   Οι  πολιτικοί  δάγκωσαν  το  χέρι  που  τους  ταΐζει ,  δάγκωσαν το  χέρι  του λαού  που  τους  ψήφισε.  Οι  γιατροί  δε  θα  έχουν  λόγω  ύπαρξης ως  έμμισθοι  στο  ΙΚΑ  ή  στα  νοσοκομεία και  θα  απολυθούν.  Εμείς  ως  λογιστές  χωρίς  εταιρείες  - κλείνουν  η μία  μετά  την  άλλη  όπως  ξέρεις,  γιατί  οι  πολιτικοί  βάζουν  σωρηδόν  φόρους  (θέλουν  να  φάνε  το  λίπος μας) - χωρίς  δουλειά  που  θα  βρούμε  τα  χρήματα  να  ζήσουμε.  Ο  επιχειρηματίας, όταν  μειώνεται  η δουλειά  του,  γιατί  να  πάρει  κάποιον  λογιστή με  πτυχία που  ίσως  είναι  ποιό  ακριβός  από  κάποιον  χωρίς  πτυχία, φθηνό. Όλα  καταρρέουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο  επιχειρηματίας, όταν  μειώνεται  η δουλειά  του,  γιατί  να  πάρει  κάποιον  λογιστή με  πτυχία που  ίσως  είναι  ποιό  ακριβός  από  κάποιον  χωρίς  πτυχία, φθηνό. Όλα  καταρρέουν.

Και αυτο το θεωρεις δικαιολογια για να γινουμε ολοι α ταξη? Τοτε να πω στα παιδια μου οταν τελειωσουν το Λυκειο να ερθουν να δουλεψουν μαζι μου και στα πεντε-λεω εγω- χρονια για

να τελειωσουν το Πανεπιστημιο και ενα τον στρατο εξι με καλο διαβασμα να εχουν γινει λογιστες Α...Οικονομικα με συμφερει... Τι λες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπεεεεεεεεεεεεεεεε

 

δηλαδή καληνύχτα.-

 

Πριν από μερικά εκατομύρια χρόνια το ανθρώπινο γένος κατέκτησε και υϊοθέτησε την όρθια στάση περπατήματος. Κατόπιν κατέκτησε την δυνατότητα της επικοινωνίας.

Προφανώς προσπαθείς να κατακτήσεις την πρώτη δυνατότητα γι΄αυτό ακόμη μπερδεύεσαι εκφέροντας την μητρική σου γλώσσα.

Συνέχισε την προσπάθεια και αν χρειαστείς οτιδήποτε μην διστάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Η αλήθεια είναι ότι προβληματίσθηκα  με αυτές τις αστειότητες που παραθέτεις σαν προτάσεις και περισσότερο αυτές που υπογραμμίζω , αντί να απαντήσεις με βάσιμα επιχειρήματα στις θέσεις της παραπάνω συνδικαλ. οργάνωσης,

2) ανεξάρτητα αν δεν συμμερίζομαι και εγώ όλες τις προτάσεις της..

3) Αντίθετα με το δήθεν χιούμορ σου πλήττεις βάναυσα την κάθε οικογένεια που προσδοκά να δει κάποιο φως στο σκοτάδι που μας έριξαν. Είδα όμως τα likes ορισμένων συναδέλφων και θέλω να υποθέσω ότι είναι επιβράβευση του χιούμορ σου.

4) Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, ντρέπομαι για τα χάλια μας, όταν δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο σωστό, όπως π.χ. η ειρωνεία σου στην δική μου παρατήρηση για την μη γνωστοποίηση των "εμπιστευτικών" συμφωνητικών (μεγάλο εύρημα!).

5) Λυπάμαι και περισσότερο γιατί βλέπω ότι είσαι από τους παλαιότερους εδώ μέσα και σε ώριμη ηλικία, που δεν δικαιολογεί τους παλιμπαιδισμούς...

 

1) Δεν θα μπορούσα να σου κρατήσω κακία. Είναι δυνατόν να κρατήσεις κακία σε κάποιον που συμφωνεί με το 62% των προτάσεών σου; Αλίμονο. Εξάλλου, που ξέρεις, μπορεί και στις υπόλοιπες μετά από διάλογο να τα βρούμε.

2) Μην κριτικάρεις όμως μόνο τα μισά. Η επιλεκτικότητα δεν τιμά αυτόν που την εφαρμόζει.

3) Αφού βρήκες στο πρόσωπό μου τον ένοχο για τα δεινά που επωμίζεται η κάθε οικογένεια τότε κάνε μια δημόσια ανακοίνωση ώστε να γίνουν και άλλοι κοινωνοί με την ανακάλυψή σου. Δεν σου κρύβω πως μου αρέσει που αυτοδιορίστηκες τροχονόμος των απόψεών μου νομίζω όμως πως θα ήταν καλύτερα να παραμείνεις εκεί και να μην επεκτείνεσαι στα likes των συναδέλφων.

4) Γι΄αυτό πήρες την απάντησή μου εκεί που έπρεπε. Λίγη προσοχή μόνο στο ανακάτεμα. Ξέρεις εσύ.... Κοίτα τι ώρα έκανες το ανακάτεμα και τι ώρα με κατηγορείς στο άλλο θέμα ότι εγώ ξεκίνησα το ανακάτεμα. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει.

5) Βλέπω ότι αναπτύσεις πολυσχιδή δραστηριότητα. Εκτός από τροχονόμος κάνεις και τον ντεντέκτιβ. Οι απόψεις σου δηλαδή διαμορφώνονται ανάλογα με το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεσαι. Ενδιαφέρον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασσικη ελληνικη συζητηση ο ενας απαιτει οτι του καπνισει μετα καποιος τον πικαρει κ μετα μαζευονται οι αλλοι κ πικαρουν  το δευτερο

 

Το αλλο που αγαπω με τον Ελληνα ειναι οτι χιλιες φορες βριζει   το κρατος την εφορια το το το Αλλα λεει στα παντα οχι οταν του λενε για αλλαγες.

 

Κατι αλλο αγαπητοι πιο εμπειροι απο μενα λογιστες

 

Γιατι σας χαλαει το ανοιγμα του επαγγελματος λογιστης ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ   ΑΛΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΩ ΖΗΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ Κ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΤΛΠ

 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΙΣΤΗ  ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ Κ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ

 

οποτε μην ανησυχειτε για το ανοιγμα

 

ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΒΟΛΕΥΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ειτε εισαι δημοσιος ειτε εισαι ρακοσυλλεκτης κτλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά θλίβομαι ....

Αυτή είναι η εικόνα (σε μεγένθυση ) και της κοινωνίας μας ..... Όλοι τα βάζουμε με τις αρχές αλλά όταν κάποιος λέει κάτι να τον χλευάσουμε .....

 

Πραγματικά απορώ ....

 

Ανεξαρτήτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τη κίνηση αυτή και τις προτάσεις που κάνει , τα παρακάτω μόνο ένας κουτός δεν τα έχει αντιληφθεί .....

"Τι σχέση μπορεί να έχει η μείωση του μισθοδοτικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα με την μείωση του δημοσιονομικού χρέους που υποτίθεται πως επιδιώκουν; Στην υπηρεσία ποιας ανάπτυξης συνδράμει η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ο οικονομικός στραγγαλισμός των μικρομεσαίων εισοδημάτων  με την ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων και των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. ; Ποιοι ωφελήθηκαν από το P.S.I. τον περασμένο Μάρτιο και για ποιους η σύνταξη φαντάζει πλέον όνειρο απατηλό ;

.........................................................................................        

Τα με αίμα κερδισμένα κοινωνικά κεκτημένα της δωρεάν υγείας και πρόνοιας εξανεμίζονται. Ο Ε.Ο.Π.Π.Υ. , που λειτούργησε ως χωνευτήρι όλων των ασφαλιστικών οργανισμών των οποίων τα αποθεματικά διαχρονικά ληστεύθηκαν και πρόσφατα θυσιάστηκαν στον βωμό της διάσωσης των τραπεζών,  μέρα με την μέρα απαξιώνεται οδηγώντας όσους μπορούν ακόμη να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και χτυπά κάθε σπιτικό πλήττοντας ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους καθώς  αγγίζει  το 55% στις ηλικίες 18-25. Οι πελάτες μας , μικρές και μεσαίες ως επί το πλείστον επιχειρήσεις κλείνουν πια με γρήγορους ρυθμούς και όσοι επιβιώνουν ακόμα αντιμετωπίζουν ένα «βουνό» από υποχρεώσεις στις οποίες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν. Τα «αντικειμενικά κριτήρια», η «συνάφεια», η «περαίωση» και η αύξηση του Φ.Π.Α. συμπληρώθηκαν πρόσφατα  με τους έκτακτους κεφαλικούς φόρους, το τέλος επιτηδεύματος , το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. , το Ε.Τ.Α.Κ. , την κατάργηση των φοροαπαλλαγών , την αύξηση των δημοτικών τελών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες με τις πρακτικές που μεθοδεύονται για να φορτωθούν τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης στους μη υπαίτιους, στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους."

 

Και αφού όλοι συμφωνούμε με τα παραπάνω .... ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ??? Απλά αφήνουμε να πάρει το βάρος της αντίδρασης κάποιος άλλος ......

 

Αυτά ...... Γιατί έχουμε και τα ΣΔΟΕ στα γραφεία μας ..... Έχουμε τις φτώχειες μας έχουμε και το φόβο μη δε κόψαμε απόδειξη στα απλήρωτα ........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

3) Αφού βρήκες στο πρόσωπό μου τον ένοχο για τα δεινά που επωμίζεται η κάθε οικογένεια τότε κάνε μια δημόσια ανακοίνωση ώστε να γίνουν και άλλοι κοινωνοί με την ανακάλυψή σου. Δεν σου κρύβω πως μου αρέσει που αυτοδιορίστηκες τροχονόμος των απόψεών μου νομίζω όμως πως θα ήταν καλύτερα να παραμείνεις εκεί και να μην επεκτείνεσαι στα likes των συναδέλφων.

 

 

Επειδή συνεχίζεις να προκαλείς, δες παρακάτω το πορτραίτο ενός τύπου , (Όπως εσύ ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεσαι) :

 

Εγραψες:

Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και κάλυψη των θέσεων με άνεργους νέους υπό καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου μέχρι η ανεργία να πέσει < 0,5%.

Άμεση συνταξιοδότηση όσων λογιστών έχουν >15 έτη προϋπηρεσία με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα με την μεγαλύτερη προαιρετική κλάση.

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια με υποχρεωτική παρακολούθηση τουλάχιστον σκί και τένις.

 

ΛΕΞΙΚΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

Είρων : Πρόσωπο που ειρωνεύεται, που χρησιμοποιεί συχνά την ειρωνεία.

Ειρωνεία : 1. Η χρήση του λόγου κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το αποδιδόμενο νόημα να αντιτίθεται στο κυριολεκτικό. 2. Η κοροϊδευτική διατύπωση, το σχόλιο που ερμηνεύεται ως έμμεση προσβολή κάποιου. ΣΥΝΩΝ.  Σαρκασμός, χλεύη, κοροϊδία.

____________________________________________________________________

Εγραψες:

1) Δεν θα μπορούσα να σου κρατήσω κακία. Είναι δυνατόν να κρατήσεις κακία σε κάποιον που συμφωνεί με το 62% των προτάσεών σου; Αλίμονο. Εξάλλου, που ξέρεις, μπορεί και στις υπόλοιπες μετά από διάλογο να τα βρούμε.

4) Γι΄ αυτό πήρες την απάντησή μου εκεί που έπρεπε. Λίγη προσοχή μόνο στο ανακάτεμα. Ξέρεις εσύ.... Κοίτα τι ώρα έκανες το ανακάτεμα και τι ώρα με κατηγορείς στο άλλο θέμα ότι εγώ ξεκίνησα το ανακάτεμα. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει.

ΛΕΞΙΚΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

Σοφιστής : …………….3. Αυτός που καταφεύγει σε σοφίσματα για να πείσει, που χρησιμοποιεί σκοπίμως παραπλανητικά επιχειρήματα ή λόγια, που εξαπατά με τις λέξεις. ΣΥΝΩΝ.  Απατεώνας, κατεργάρης , πλανευτής.

Σοφιστεία :  1. Η τέχνη του σοφιστή. 2. Το σόφισμα , ο ηθελημένα εσφαλμένος, αλλά και λογικοφανής  συλλογισμός, που οδηγεί σε παραπλανητικά συμπεράσματα.

 

Σοφιστές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Με τον όρο σοφιστής εννοείται στην αρχαιότητα ο εκπρόσωπος της Σοφιστικής κίνησης, δηλαδή ο επ’ αμοιβή διδάσκαλος της ρητορικής, της εριστικής και της πολιτικής τέχνης, καθώς επίσης της φιλοσοφίας, της λογικής και των επιστημών. Έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στη μελέτη του κόσμου βάσει των αισθήσεων, δίνοντας έμφαση στη διαδικασία του «σκεπτικισμού», διαμορφώνοντας παράλληλα την άποψη ότι η γνώση, η αλήθεια και οι αξίες είναι έννοιες σχετικές. Σύμφωνα με την μαρτυρία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη επιδόθηκαν προοδευτικά στη διατύπωση σοφισμάτων, μέσω των οποίων υποστήριζαν παράδοξες απόψεις, παραβιάζοντας συγκαλυμμένα τους νόμους της λογικής[2]. Ιδιαίτερη ανταπόκριση βρήκε η Σοφιστική ανάμεσα στους οπαδούς της εριστικής τέχνης, μέλη της Μεγαρικής σχολής

_____________________________________________________________________

Εγραψες:

Δωρεάν διαμέρισμα ( προίκα ) σε όσες γυναίκες αποφασίσουν να ζήσουν το όνειρό τους μέσα από τον θεσμό του γάμου.

Αλλαγή του κώδικα ώστε να μην θεωρείτε μοιχεία το τετ α τετ με την κουμπάρα καθώς και με μια γειτόνισα.

Πάσης φύσεως οικοσκευή επιλογής του ζευγαριού όταν διαπιστωμένα αποδειχθεί ότι η σύζυγος διανύει τον δεύτερο μήνα της κυήσεως.

 

ΛΕΞΙΚΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

Φαλλοκράτης : Ο άνδρας που πιστεύει στην υπεροχή των ανδρών έναντι των γυναικών, ο άνδρας που συμπεριφέρεται κατά τρόπο  υποτιμητικό προς τις γυναίκες. ΣΥΝΩΝ. Σεξιστής.

____________________________________________________________________

Εγραψες:

5) Βλέπω ότι αναπτύσεις πολυσχιδή δραστηριότητα. Εκτός από τροχονόμος κάνεις και τον ντεντέκτιβ. Οι απόψεις σου δηλαδή διαμορφώνονται ανάλογα με το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεσαι. Ενδιαφέρον.

………………………………………………………………………….

Σαφέστατα αυτό κάνω και πραγματικά είναι ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις το ποιόν ενός ατόμου από τα γραπτά του.

 

 Πάντως φίλε μου αυτό είναι το πορτραίτο σου. Μήπως θέλεις να στο ζωγραφίσω κι΄όλας;  Λυπάμαι αλλά σε αυτό δεν είμαι καλός. Ενώ εσύ ασφαλώς θα έπαιρνες άριστα στην κοπτοραπτική.

 

 

  Και για να τελειώνουμε. Δεν θα συνεχίσω εδώ την συζήτηση, γιατί σε αυτό το ποστ άλλο είναι το θέμα που εσύ, ο ειδικός, το οδήγησες εκεί που μπορείς να παίζεις, επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω.

 

Την τσίπα κράτα την για τον εαυτό σου. Σου χρειάζεται…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλή βαβούρα για το τίποτα.............

 

Άντε καλό βράδυ.................................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζονται εντάσεις για το τίποτα, αφού ο αχυρώνας είναι αλλουνού ρε.................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Με  πολλά  λόγια ……..  σε  ένα  χρόνο  ανοίγει  το  επάγγελμα  του  λογιστή  φοροτεχνικού.                                       Από   την   14-11-2013   και    μετά,    οι,    με   απολυτήριο    Τεχνικού    Λυκείου    συνάδελφοι   και  οι  από  ΙΕΚ συνάδελφοι ,    που   έχουν     Δ΄  τάξεως   Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος   καθώς  και  οι  κάτοχοι  Γ΄ τάξεως   Ειδική    Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος,   μετά   από   παρακολούθηση   σεμιναρίων   στο   ΟΕΕ  και  μετά από  μερικά  χρόνια  θα  αποκτούν   Α΄ τάξεως   Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος.                                                         Θα  είναι  ισόβαθμοι  με  τους  από  ΤΕΙ – ΑΕΙ  συναδέλφους. 

Προσωπικά  υποστηρίζω  αυτή  την  άποψη,  γιατί  τα  ράσα  δεν  κάνουν  τον  παπά  και  τα  πτυχία  δεν  κάνουν  το  λογιστή.

 

Συμφωνω οτι τα ρασα δεν κανουν τον παπα.Οποτε σιγα-σιγα διαβαζοντας ας γινουμε δικηγοροι η γιατροι η πολιτικοι μηχανικοι η οτι αλλο.

Εξ αλλου τα πτυχια δεν κανουν τον γιατρο η τον δικηγορο η τον μηχανικο...Θα πηγαινες ποτε να σε χειρουργησει καποιος χασαπης στο επαγγελμα?

 

Λιγότερο πρόβλημα θα έχεις να σε χειρουργήσει χασάπης παρα να σου τηρήσει τα βιβλία μέλος του ΟΕΕ, τσεκαρισμένο και με χιλιάδες παραδείγματα, ουκ ολίγες φορές εχουν κλεισει επιχειρήσεις απο επικίνδυνους με άδεια ελεω ΥΠΕΘΟ.

Αυτο το εγκλημα έχει κατα βάση το σκεπτικό ότι μόνο με άσχετους θα βάλουμε τις επιχειρήσεις να πληρώνουν αυτοπεραιώσεις, εξαντλητικά πρόστιμα κ.α.

Συνάδελφοι γιατί όταν γράφετε ενάντια στην συντεχνία μπαινετε σαν επισκέπτες και όχι με τον λογαριασμό σας, όσοι έχετε (εγω δεν εχω). Φοβάστε μην σας παρακολουθήσει η ΕΥΠ? ακόμα δεν την έχουν εντάξει στην φάμπρικα οι του ΟΕΕ. Ξέρω οτι πολλοί απορείτε πως έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, οι φατριές του ΟΕΕ ζούν και βασιλευουν.

Σας διαβεβαιώ ότι εντός συντόμου χρόνου, καποιοι θα ψάχνουν για δουλειά και άλλοι θα γυρνάνε απο δικαστήριο σε δικαστήριο για επιστροφή των κλεμμένων-υπεξαιρεμένων.

Οπως και να έχει, έχουν τελειώσει, οι  μέρες τους.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Με  πολλά  λόγια ……..  σε  ένα  χρόνο  ανοίγει  το  επάγγελμα  του  λογιστή  φοροτεχνικού.                                       Από   την   14-11-2013   και    μετά,    οι,    με   απολυτήριο    Τεχνικού    Λυκείου    συνάδελφοι   και  οι  από  ΙΕΚ συνάδελφοι ,    που   έχουν     Δ΄  τάξεως   Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος   καθώς  και  οι  κάτοχοι  Γ΄ τάξεως   Ειδική    Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος,   μετά   από   παρακολούθηση   σεμιναρίων   στο   ΟΕΕ  και  μετά από  μερικά  χρόνια  θα  αποκτούν   Α΄ τάξεως   Άδεια   Ασκήσεως   Επαγγέλματος.                                                         Θα  είναι  ισόβαθμοι  με  τους  από  ΤΕΙ – ΑΕΙ  συναδέλφους. 

Προσωπικά  υποστηρίζω  αυτή  την  άποψη,  γιατί  τα  ράσα  δεν  κάνουν  τον  παπά  και  τα  πτυχία  δεν  κάνουν  το  λογιστή.

 

Συμφωνω οτι τα ρασα δεν κανουν τον παπα.Οποτε σιγα-σιγα διαβαζοντας ας γινουμε δικηγοροι η γιατροι η πολιτικοι μηχανικοι η οτι αλλο.

Εξ αλλου τα πτυχια δεν κανουν τον γιατρο η τον δικηγορο η τον μηχανικο...Θα πηγαινες ποτε να σε χειρουργησει καποιος χασαπης στο επαγγελμα?

 

Λιγότερο πρόβλημα θα έχεις να σε χειρουργήσει χασάπης παρα να σου τηρήσει τα βιβλία μέλος του ΟΕΕ, τσεκαρισμένο και με χιλιάδες παραδείγματα, ουκ ολίγες φορές εχουν κλεισει επιχειρήσεις απο επικίνδυνους με άδεια ελεω ΥΠΕΘΟ.

Αυτο το εγκλημα έχει κατα βάση το σκεπτικό ότι μόνο με άσχετους θα βάλουμε τις επιχειρήσεις να πληρώνουν αυτοπεραιώσεις, εξαντλητικά πρόστιμα κ.α.

Συνάδελφοι γιατί όταν γράφετε ενάντια στην συντεχνία μπαινετε σαν επισκέπτες και όχι με τον λογαριασμό σας, όσοι έχετε (εγω δεν εχω). Φοβάστε μην σας παρακολουθήσει η ΕΥΠ? ακόμα δεν την έχουν εντάξει στην φάμπρικα οι του ΟΕΕ. Ξέρω οτι πολλοί απορείτε πως έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, οι φατριές του ΟΕΕ ζούν και βασιλευουν.

Σας διαβεβαιώ ότι εντός συντόμου χρόνου, καποιοι θα ψάχνουν για δουλειά και άλλοι θα γυρνάνε απο δικαστήριο σε δικαστήριο για επιστροφή των κλεμμένων-υπεξαιρεμένων.

Οπως και να έχει, έχουν τελειώσει, οι  μέρες τους.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να επανέλθουμε στο θέμα, μια ενημέρωση για τις χθεσινές εκλογές θα έχουμε; Επειδή πολλά ακούστηκαν, μήπως θα έπρεπε να βγεί μια ανακοίνωση; Μετά να μην λέτε ότι οι συνάδελφοι γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τον συνδικαλισμό...

Λέω εγώ τώρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω τις σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων.

Η μαιευτική ήταν η μέθοδος, η οποία, σε συνδυασμό με τη χρήση της ειρωνείας, αποτελούσε χαρακτηριστικό της σωκρατικής διδασκαλίας. Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, ο Σωκράτης κατά τις συζητήσεις του, προσποιούμενος την πλήρη άγνοια για το θέμα που συζητούσε κάθε φορά, προσπαθούσε μέσα από ερωτήσεις να εκμαιεύσει την αλήθεια από τον συνομιλητή του.

 Όπως οι πρώτοι φιλόσοφοι λοιπόν αναζητούσαν την πρώτη αρχή της δημιουργίας, έτσι και ο Σωκράτης αναζήτησε την αρχή κάθε ηθικής έννοιας, που δεν επηρεάζεται από ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες αλλά ούτε από τη δυνατότητα της αντίληψης του κάθε ανθρώπου. Αναζήτησε δηλαδή το απόλυτο και απέρριψε το σχετικό, μελέτησε την ηθική ουσία και απέρριψε τα ηθικά φαινόμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω τις σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων.

Η μαιευτική ήταν η μέθοδος, η οποία, σε συνδυασμό με τη χρήση της ειρωνείας, αποτελούσε χαρακτηριστικό της σωκρατικής διδασκαλίας. Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, ο Σωκράτης κατά τις συζητήσεις του, προσποιούμενος την πλήρη άγνοια για το θέμα που συζητούσε κάθε φορά, προσπαθούσε μέσα από ερωτήσεις να εκμαιεύσει την αλήθεια από τον συνομιλητή του.

 Όπως οι πρώτοι φιλόσοφοι λοιπόν αναζητούσαν την πρώτη αρχή της δημιουργίας, έτσι και ο Σωκράτης αναζήτησε την αρχή κάθε ηθικής έννοιας, που δεν επηρεάζεται από ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες αλλά ούτε από τη δυνατότητα της αντίληψης του κάθε ανθρώπου. Αναζήτησε δηλαδή το απόλυτο και απέρριψε το σχετικό, μελέτησε την ηθική ουσία και απέρριψε τα ηθικά φαινόμενα.

Αγαπητή Αννα (και με την ευκαιρία έχεις τις καλύτερες ευχές μου για την γιορτή σου) ο Σωκράτης ήταν η κορύφωση της σοφιστικής σκέψης, αφήνοντας πίσω του τους "σοφιστές" της εποχής του και χώρισε τους φιλοσόφους σε "προσωκρατικούς" και μετά από αυτόν. Αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανείς άλλος, αν και αμφισβητήθηκε ακόμη και αυτή η γνώση του, επειδή γνωρίζουμε για αυτόν μόνο από αυτά που έγραψε ο Πλάτωνας. Σωστά τοποθετείς το θέμα, αλλά μήπως είναι καιρός να ανοίξουμε νέο θέμα με την συσχέτιση και σύγκριση των θεωριών των αρχαίων με την σημερινή κατάσταση, γιατί νομίζω ότι θα διδαχθούμε πολλά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις ανασάνω λίγο θα ανεβάσω ένα θέμα περιγράφοντας την εικόνα που δημιουργήθηκε στα μάτια μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...