Jump to content

Ολόκληρος ο νέος Κώδικας Απεικόνισης Συναλλαγών όπως κατατέθηκε στο Πολυνομοσχέδιο


Recommended Posts

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Α ρε [email protected]#$% μου , πότε θα σηκωθούμε όλοι μαζί και θα σας σπάσουμε τα κεφάλια , πότε ρε γαμώτο μου.

Γνωρίζει κανείς αν ο κύριος Σταματόπουλος έχει παιδιά , που να ασχολούνται με το αντικείμενο ???

Διαφωνώ με Κωστή και λοιπούς φίλους που αναφέρουν τη φοροκάρτα και υποχρεωτική τραπεζική παρεμβολή στις συναλλαγές ...... Η φοροδιαφυγή είναι πιο εύκολο να καταπολεμηθεί και οι τρόποι είναι η μείωση

Εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ο Κ.Β.Σ. καταργείται τελικά μετά από εξαγγελίες 15 υπουργών. Ο Κ.Β.Σ. πέθανε. Ζήτω ο Κ.Α.Σ.

Πέραν της πλάκας και των πολύ μικρών αλλαγών που φέρνει ο Κ.Α.Σ. είναι εξαιρετικά κακογραμμένο και αφήνει τεράστια παράθυρα. Καλό κουράγιο με τις ερμηνευτικές που θα επέλθουν, διότι ως γνωστό, στην χώρα μας, νομοθετούν οι Εγκύκλιοι, όχι οι νόμοι.

Προχειρότητα, τσαπατσουλιά, επιπολαιότητα. Παντάξιο Ελληνικό δημόσιο, σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες.

Link to post
Share on other sites

Ολος ο νόμος είναι κακογραμμένος.

Σε πολλές περιπτώσεις έχει παραπομπές σε λάθος νούμερα νόμων , και η αιτιολογική δεν συμβαδίζει σε πολλά σημεία με το σχέδιο νόμου.

Link to post
Share on other sites

Επειδή πιστεύω πως έχω μια ταχύτητα λογικής, χθες τέλειωσα να διαβάζω τον Κ.Β.Σ.

Σε καμμιά δεκαριά χρόνια θα τελειώσω και τον Κ.Α.Σ.

Πρέπει να διαβάζω με προσοχή. Τι να κάνω; :wacko: :huh:

:unsure:

Link to post
Share on other sites

Πάντως, ενώ θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν πέντε πράγματα, αρχίσανε πάλι τα ίδια...

Απλογραφικά, διπλογραφικά. Κατ' εξαίρεση, μπλα μπλα μπλα.....

Στοιχεία διακίνησης. Κατ' εξαίρεση, μπλα μπλα μπλα.....

Κι έλεγα ότι θα στριμώχναμε το Κίμωνα να κεράσει που του κάνανε το χατήρι..................... Τζίφος η δουλειά.......

Link to post
Share on other sites

ΩΡΑΙΑ !!!

ΕΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΔΟΥ , ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 1 ΩΡΑ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ 1 ΘΕΩΡΗΣΗ

ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΔΡΑ ΒΕΒΑΙΑ

ΒΑΡΕΘΗΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Link to post
Share on other sites

ΩΡΑΙΑ !!!

ΕΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΔΟΥ , ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 1 ΩΡΑ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ 1 ΘΕΩΡΗΣΗ

ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΔΡΑ ΒΕΒΑΙΑ

ΒΑΡΕΘΗΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :angry: :angry:

Βάλε τους να πάρουνε μηχανάκι, να κάνουνε και καμιά επένδυση σε αυτό το τόπο......

Εναλλακτικά, κάθε μέρα, μάζευε όλα τα τιμολόγια και κάνε γνωστοποίηση για αθεώρητα...... :lol:

Link to post
Share on other sites

Αυτό το "αυναλλαγών" είναι του "δαίμωνα" όπως και το "σχειο νόμου" ; ή παραπέμπει στο "αυνανισμών" ; <_<

:)

Καλημέρα καλή δύναμη.

"αυναλλαγών"

Kάτι σαν σκυταλοδρομία ένα πράμα , δηλαδή

Με σκυτάλη .......(θού κύριε φυλακή εν τω στόματί μου) αντιλαμβάνεστε τί !!!!!!!!!! (Ημαρτον κύριε) :huh:

Link to post
Share on other sites

"αυναλλαγών"

Kάτι σαν σκυταλοδρομία ένα πράμα , δηλαδή

Με σκυτάλη .......(θού κύριε φυλακή εν τω στόματί μου) αντιλαμβάνεστε τί !!!!!!!!!! (Ημαρτον κύριε) :huh:

:o

Link to post
Share on other sites

όλο παράπονα είστε, ξέρετε τι δουλειά θέλει για να αλλάξεις την αρίθμηση των άρθρων. Ορίστε έκαναν και λάθη στις παραπομπές.

πάντως μου έφυγε το άγχος , αγωνιούσα με τι θα αντικασταστήσω τους 3 τόμους του ΚΒΣκαι τον ένα τον συνοπτικό. Τώρα ησύχασα.

Άντε καλημέρα.

Link to post
Share on other sites

........εγω αυτο που ξερω οτι εδω και χρονια διαβαζουμε διαβαζουμε διαβαζουμε διαβαζουμε και διαβαζουμε

νομοσχεδια προχειροτ....ητας και ΠΟΛ μετα τα νομοσχεδια και αλλαγες των αλλαγων που προσπαθουν

να διορθωσουν τις προχειροτητες που νομοθετουν και διαβαζουμε και αλλαζουν και διαβαζουμε

εκαναν 50 χρονια για τον ΚΒΣ ( τα κονομησε ο Σταματοπουλος ) τοσα βιβλια τωρα ποσα χρονια θα κανουν για να

απλοποιησουν τον ΚΑΣ ( αυτο δεν ειναι και το ανωτατο δικαστηριο για το ποδοσφαιρο) που χασαμε

το πρωταθλημα απ τον χαρτινο

Link to post
Share on other sites

Άντε να τρέχεις στην Δ.Ο.Υ. Υποδοχής για θεώρηση!!!Α, ξέχασα τα Κ.Ε.Φ.Υ., αυτά θα μας ξελασπώσουν με τις αρμοδιότητες που θα έχουν!!!ΕΔΩ ΠΑΕΙ

''Η στραβά είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε''.

Link to post
Share on other sites

Άντε να τρέχεις στην Δ.Ο.Υ. Υποδοχής για θεώρηση!!!Α, ξέχασα τα Κ.Ε.Φ.Υ., αυτά θα μας ξελασπώσουν με τις αρμοδιότητες που θα έχουν!!!ΕΔΩ ΠΑΕΙ

''Η στραβά είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε''.

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΣ ΤΩΡΑ..ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ "ΣΤΡΑΒΑ ΠΑΕΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ....".!!!! ΧΙ ΧΙ ΧΙ
Link to post
Share on other sites

Διαβάζοντας το κείμενο, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι ο - οι συντάξαντες όχι μόνο δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά και ότι γράφτηκε γρήγορα και στο πόδι. Ασύντακτο, κακογραμμένο, με λάθος παραπομπές, και,και...

Κάποιες πρόχειρες διαπιστώσεις.

1. Διατηρείται η θεώρηση στοιχείων μέχρι 31-12-2013.

2. Εκτός από κάποια πρόσθετα βιβλία, δεν είδα πουθενά να αναφέρεται η θεώρηση αυτών, μόνο για ενημέρωση αναγράφει.

23. Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών της παραγράφου αυτής, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρεί, εκμεταλλευτής χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, κλινικής ή θεραπευτηρίου, κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου στάθμευσης, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι, παρέχουν ασφαλείς πληροφορίες για τις συναλλαγές τους μέχρι την έκδοση του στοιχείου, για το οποίο έχουν υποχρέωση, όπου και αναγράφονται τα στοιχεία του πελάτη. Η διασφάλιση των πληροφοριών αυτών γίνεται είτε με την καταχώριση χειρόγραφα σε θεωρημένα έντυπα ή, επί μηχανογραφικής τήρησης, με τη χρήση ειδικών ασφαλών διατάξεων σήμανσης του νόμου 1809/1988 (Α’ 222). Η παρούσα παράγραφος παύει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Βέβαια πιο κάτω στο άρθρο 11 αναφέρει...

Ομοίως, κατ’εξαίρεση, με απόφαση του προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. μπορεί να θεωρούνται βιβλία και περιορισμένος αριθμός στοιχείων σε υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών που οφείλουν ληξιπρόθεσμα και απαιτητά ασφαλιστικά χρέη μη φορολογικά και έχουν κώλυμα θεώρησης από άλλες μη φορολογικές ασφαλιστικές διατάξεις.

3 Δεν είδα πουθενά Βιβλίο αποθήκης και τα σχετικά,αλλά αντί αυτού επαναφέρει την υποχρέωση τήρησης της αναλυτικής λογιστικής μόνο ως προς τον λογαριασμό 94. Τώρα πως σε διπλογρφικό σύστημα θα υπάρχει μόνο ένας λογαριασμός του ΕΓΛΣ, αυτοί ξέρουν..

8. Με την επιφύλαξη των παραγράφων 13 και 14 του παρόντος άρθρου, για την τήρηση των ημερολογίων και καθολικών εφαρμόζεται υποχρεωτικά το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο (Π.Δ. 1123/1980, Α’ 283), μόνο ως προς την δομή, την ονοματολογία και το περιεχόμενο των πρωτοβαθμίων, δευτεροβαθμίων και των υπογραμμισμένων τριτοβαθμίων λογαριασμών, και από τους λογαριασμούς της ομάδας 9 μόνο ο λογαριασμός 94, εφόσον τα ακαθάριστα έσοδα από πωλήσεις αγαθών (λογαριασμοί 70, 71) υπερβαίνουν τα πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ ανά λογαριασμό. Η ανάπτυξη των δευτεροβαθμίων λογαριασμών, σε μη θεσμοθετημένους από τις διατάξεις του Γενικού Λογιστικού Σχεδίου τριτοβαθμίους λογαριασμούς, καθώς και η ανάπτυξη των τριτοβαθμίων λογαριασμών σε επίπεδο τεταρτοβαθμίων, γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της λογιστικής και τις ανάγκες του υπόχρεου απεικόνισης συναλλαγών.

Στην μόνη περίπτωση που αναγράφεται η τήρηση θεωρημένου βιβλίου αποθήκης είναι στο άρθρο 5 παρ. 4.

4. Συγκεντρωτικό δελτίο αποστολής εκδίδεται σε περίπτωση μεταφοράς και διανομής αγαθών, που η ποσότητά τους καθορίζεται από τον παραλήπτη, κατά την παραλαβή τους. Στη περίπτωση που χρησιμοποιούνται οχήματα ιδιωτικής χρήσης για τη διακίνηση κάθε είδους αγαθών, αντί της έκδοσης Συγκεντρωτικού Δελτίου Αποστολής δύναται να τηρείται θεωρημένο βιβλίο κινητής αποθήκης, ξεχωριστά σε κάθε όχημα, στο οποίο καταχωρούνται εντός δεκαπέντε (15) ημερών, τα δελτία αποστολής εφοδιασμού του οχήματος με αγαθά και τα εκδιδόμενα παραστατικά για τη διάθεση αυτών, τα οποία φυλάσσονται επί του οχήματος μέχρι την ενημέρωση του βιβλίου αυτού.

4. Καταργείται η εκτύπωση όλων των βιβλίων, ισοζυγίων κλπ. Στο θέμα της ενημέρωσης, νομίζω ότι συντάξας μάλλον δεν τα πάει καλά ούτε με την αριθμητική του δημοτικού... Η εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ είναι μέχρι την 26η του επόμενου μήνα η τριμήνου, η κάνω λάθος; Τον μήνα που τον είδανε;

α) Του ή των ημερολογίων μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έκδοση ή λήψη του κατά περίπτωση δικαιολογητικού και επί ταμειακών πράξεων από τη διενέργειά τους. Η προθεσμία αυτή δεν μπορεί να υπερβεί την εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης Φ.Π.Α..

Η καταχώρηση - ενημέρωση του βιβλίου εσόδων - εξόδων με τις πιο πάνω πράξεις γίνεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και όχι πέραν του χρόνου της εμπρόθεσμης υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α..

5.Δεν είδα η μπορεί να μην το κατάλαβα όπως τα διάβαζα να αναφέρεται η έκδοση των αποδείξεων των ελεύθερων επαγγελματιών με την είσπραξη, όπως έλεγε η φήμη... που κυκλοφορούσε... Εκτός από την αναφορά που γίνεται στο άρθρο 7, και φυσικά δεν φωτογραφίζει κανέναν... :angry: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι και το μοναδικό που αναφέρει το πρωτάκουστο... B)^_^ Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις.

β) Στην παροχή υπηρεσιών, στο χρόνο που ορίζεται από τις διατάξεις της παραγράφου 14 και του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 15 του άρθρου 6, με εξαίρεση την περίπτωση παροχής υπηρεσιών από τους ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα προς το Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπου η απόδειξη εκδίδεται με κάθε επαγγελματική τους είσπραξη, καθώς και στη περίπτωση παροχής υπηρεσιών θεάματος ή μεταφοράς προσώπων, όπου η έκδοση πραγματοποιείται το αργότερο, κατά το χρόνο έναρξης του θεάματος ή της μεταφοράς.

6. Ο ηλεκτρονικός φάκελλος ελέγχου σας λεέι κάτι; Γιατί κάτι μου θυμίζε εμένα;

11. Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που τηρεί διπλογραφικά βιβλία, υποχρεούται να τηρεί ηλεκτρονικό φάκελο ελέγχου ανά διαχειριστική περίοδο, ο οποίος ενημερώνεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της λήξης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος με τα αναλυτικά δεδομένα του τελευταίου προσωρινού και του οριστικού ισοζυγίου των λογαριασμών όλων των βαθμίδων, των ημερολογίων, του βιβλίου απογραφών και ισολογισμού, των πληροφοριών της παραγράφου 23 του άρθρου αυτού, και του μητρώου παγίων, εφόσον αυτά τηρούνται μηχανογραφικά.

7. Δεν ξέρω αν προσέξατε την παρ. 1 του άρθρου 14. Με όλες αυτές τις ασάφειες του Κ.Φ.Α.Σ :wacko: , μας βλέπω να κόβουμε φλέβες...

.1,Κάθε διάταξη αντίθετη στις διατάξεις των άρθρων 1-13 δεν ισχύει σε θέματα που ρυθμίζονται από αυτά και παύουν να ισχύουν διοικητικά έγγραφα και εγκύκλιοι διαταγές, που αφορούν τις διατάξεις αυτές.

Υστ. 1. Θυμάστε που αναρρωτιόμασταν τι δουλειά έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης στη Δημόσια διαβούλευση στους Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), να ενσωματώσει άρθρα σχετικά με την απεικόνιση των συναλλαγών και τις θεωρημένες αποθήκες; Να που παίρνουμε απάντηση. Ο ΚΒΣ πεθαίνει, ζήτω το ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.

2. Ελπίζω κύριοι, κύριοι εισηγητές του Κ.Φ.Α.Σ. να είσαστε περήφανοι για το έκτρωμα που μας παρουσιάσατε...

Link to post
Share on other sites

2. Ελπίζω κύριοι, κύριοι εισηγητές του Κ.Φ.Α.Σ. να είσαστε περήφανοι για το έκτρωμα που μας παρουσιάσατε...

... και γιατί να μην είναι (υπερήφανοι) παρακαλώ ???? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

bluebotl&can.jpg

παρτε πολλες , επειδη και αυτο θα το καταπιουμε.....

εχει και σε πρασινακι .....

Πάντως Χρύσα μου (για να είμαι εντός πνεύματος) προτιμώ:

article.jpg

... φυσικώς ανθρακούχο !!! :wub:

Link to post
Share on other sites

Α, ξέχασα και αυτό με τις εξουσίεες της Φορολογική Αρχής... Άρθρο 11 παρ. 2. Αν κατάλαβα καλά, οι μέτοχοι των Α.Ε. και των Ι.Κ.Ε. δεν θα εξετάζονται σχετικά με το κατά πόσο έχουν εκπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, σε αντίθεση με τα μέλη των άλλων εταιρειών. Κατευθύνει προς την ίδρυση μόνο Α.Ε. και Ι.Κ.Ε., δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών η λάθος εγώ το αντιλαμβάνομαι;;;

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...