Προς το περιεχόμενο

Επίδομα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης 2012-2013. Ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης, κριτήρια, διαδικασίες κ.λ.π.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επίδομα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης 2012-2013. Κριτήρια, διαδικασίες κλπ.

Θα χρειαστεί να περάσουμε αρκετοί από εκεί, καθώς το κρύο φέτος, θα είναι ... "ιδιόμορφο" ...
Φοβάμαι ότι δεν θα μοιάζει με τα κρύα που έχουμε ζήσει και ο χειμώνας αυτός, θα είναι ένας ...
"αλλιώτικος χειμώνας" ...

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ στην οποία μπορούμε να κάνουμε αίτηση χορήγησης του επιδόματος, είναι η: https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm'>https://www1.gsis.gr...login/login.htm

Η χρήση της υπηρεσίας θα γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:
α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ανεξάρτητα αν έχουν λάβει κλειδάριθμο ή όχι .

β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας AΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.
Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης σας και τυχαίνει το όνομα χρήστη σας να ταυτίζεται με τον AΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσω των σχετικών διαδικασιών. (βλέπε αντίστοιχο FAQ).
Επιπλέον, η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (HELP DESK /CALL CENTER) της Γ.Γ.Π.Σ. Στην περίπτωση αυτή η είσοδος του χρήστη θα γίνεται επίσης καταχωρώντας τον AΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος, ενώ θα καταγράφεται και το όνομα του χειριστή που συμπληρώνει το αίτημα. Η δυνατότητα αυτή δε θα προσφέρεται για διαχειριστές - εκπροσώπους.

Μέσα από αυτή την εφαρμογή μπορούμε να επιλέξουμε αν θα υποβάλλουμε αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος, λειτουργώντας ως "Δικαιούχος / Υποψήφιος Δικαιούχος του Επιδόματος" ή αν θα δηλώσουμε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης και λοιπά στοιχεία, για τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας, λειτουργώντας ως "Διαχειριστές - Εκπρόσωποι" των ενοίκων της.

Για την πληροφόρησή μας σχετικά με το "επίδομα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης" μπορούμε να καλούμε στο τηλέφωνο: 210 4803131


Πρόσθετες πληροφορίες, δικαιούχοι, κριτήρια, ζώνες, διαδικασίες:

Δικαιούχοι:
Τα φυσικά πρόσωπα που είναι άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία καταναλώνουν πετρέλαιο για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους, είτε αυτή μισθώνεται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενη ή ιδιοκατοικούμενη, εφόσον πληρούν τα πιο κάτω εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Για τους έγγαμους, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος με βάση το άρθρο 61 του ΚΦΕ.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος:
α) τα φυσικά πρόσωπα τα οποία βάσει της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικ. έτους 2013, είναι προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του ΚΦΕ.
β) τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ότι φιλοξενούνται.
γ) τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των οχτώ μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης.
δ) Η επαγγελματική στέγη.
ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα.
στ) Οι κάτοικοι εξωτερικού.

Εισοδηματικά κριτήρια:
Το ύψος των εισοδημάτων για τους άγαμους δικαιούχους, ανέρχεται στα 25.000,00€.
Για τους έγγαμους χωρίς παιδιά στα 35.000,00€,
με ένα παιδί στα 38.000,00€,
με δύο στα 41.000,00€,
με τρία στα 44.000,00€ κλπ.
Τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη, είναι αυτά που δηλώθηκαν, με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδημάτων του 2011 (οικ. έτος 2012).

Περιουσιακά κριτήρια
Για τους άγαμους, δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 150.000,00€,
για τις οικογένειες, όσες έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 200.000,00€.
Όσο αφορά τον προσδιορισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας για το επίδομα θέρμανσης θα λαμβάνεται υπόψη η αξία που έχει υπολογιστεί, από το ΕΤAΚ του 2009.

Εδώ θα πρέπει να δοθεί λύση, γιατί θα προκύψουν προβλήματα σε φορολογούμενους, που ενώ βάσει της συνολικής αξίας των ακινήτων που είχαν, δεν ήταν δικαιούχοι, πούλησαν ακίνητα μετά το 2009 και η συνολική αξία αυτών που απομένουν, είναι πλέον κάτω από τα όρια αυτά (δηλαδή είναι πλέον δικαιούχοι).

Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται (σε νομούς, νησιά):
A' Ζώνη: Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας.
Η μέγιστη κατανάλωση που επιδοτείται εδώ, είναι τα 3.000 λίτρα και η υψηλότερη επιδότηση είναι τα 840,00€.

B' Ζώνη: Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Aρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.
Η μέγιστη κατανάλωση που επιδοτείται εδώ, είναι τα 1.800 λίτρα και η υψηλότερη επιδότηση είναι τα 504,00€.

Γ' Ζώνη: Aττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Aχαΐας, Aιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Bοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας.
Η μέγιστη κατανάλωση που επιδοτείται εδώ, είναι τα 960 λίτρα και η η υψηλότερη επιδότηση είναι τα 268,80€.

Δ' Ζώνη: Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Aργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, καθώς και τα νησιά Κύθηρα και Σαρωνικού.
Η μέγιστη κατανάλωση που επιδοτείται εδώ, είναι τα 600 λίτρα και η υψηλότερη επιδότηση είναι τα 168,00€.

Κατανάλωση ανά ζώνη
Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα που επιδοτείται ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:

Κλιματική ζώνη Aνώτατη κατανάλωση /m2 (lt)
A΄ Ζώνη............................25
B΄ Ζώνη............................15
Γ΄ Ζώνη..............................8
Δ΄ Ζώνη..............................5
Τα ανώτατα τετραγωνικά μέτρα επιδότησης, ορίζονται σε 120.

Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
Η επιδότηση αφορά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στη δήλωση Ε9 (και εδώ ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα).
Η χορήγηση θα πραγματοποιείται ύστερα από αίτηση του φορολογουμένου στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση και έπειτα από διασταύρωση της πραγματοποίησης της αγοράς, μέσω του συστήματος παρακολούθησης πετρελαίου θέρμανσης ΗΦAΙΣΤΟΣ.
Θα ακολουθήσει απόφαση για ποσό, που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤA σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για την ενίσχυσή τους, ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).


Διαδικασίες:
Με την ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα πετρελαίου μέσω της ΓΓΠΣ , οι δικαιούχοι θα πληροφορούνται αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι την επιστροφή του ειδικού φόρου που θα αντιστοιχεί σε 0,28€ ανά λίτρο πετρελαίου, με διασταύρωση από το σύστημα ΗΦAΙΣΤΟΣ (απαιτείται καταχώρηση των στοιχείων του παραστατικού αγοράς πετρελαίου που έλαβαν).
Στη συνέχεια και μόλις λάβουν απάντηση μετά από διασταύρωση με την φορολογική τους δήλωσης, ότι πληρεί ο δικαιούχος τα εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια, θα του επιστρέφεται ένας κωδικός αριθμός (πρωτόκολλο), που θα αντιστοιχεί στο συνολικό αριθμό των λίτρων, για τα οποία δικαιούται να λάβει το επίδομα με την μορφή επιστροφής του ειδικού φόρου πετρελαίου.

Οδηγό χρήσης μπορείτε να δείτε http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/odigos_xrisis.pdf'>εδώ.

Τα στοιχεία που θα πρέπει να συλλέξουν οι διαχειριστές/εκπρόσωποι πολυκατοικιών, είναι πάρα πολλά και θα δημιουργήσουν τουλάχιστον ... πονοκέφαλο !!! Και εδώ αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα κατά την διαδικασία, ιδίως σε πολυκατοικίες με ενοίκους που εναλλάσσονται, αλλά κυρίως, με αυτούς που δεν πληρώνουν για την αγορά πετρελαίου, αλλά που μπορεί να τυγχάνουν, δικαιούχοι επιδότησης.
Προσωπική εκτίμηση είναι ότι, πολλοί δεν θα μπουν καθόλου στον κόπο, να εκτελέσουν την παραπάνω διαδικασία κι ας είναι κάποιοι από αυτούς δικαιούχοι.

Για κάθε χρήστη οικίας, θα ζητείται ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα πιστώνεται η επιστροφή φόρου, εντός 14 ημερών από την υποβολή του αιτήματος.

Aπό τη ΓΓΠΣ έχουν εκδοθεί οι παρακάτω 23 ερωτοαπαντήσεις για το επίδομα θέρμανσης:

1. Με τι κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων η οποία ανοίγει επιλέγοντας τον σύνδεσμο "Aίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης";
a. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ανεξάρτητα αν έχουν λάβει κλειδάριθμο ή όχι .
β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας AΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.
Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης σας και τυχαίνει το όνομα χρήστη σας να ταυτίζεται με τον AΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσω των σχετικών διαδικασιών. (βλέπε αντίστοιχο FAQ).
Επιπλέον, η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (HELP DESK /CALL CENTER) της Γ.Γ.Π.Σ. Στην περίπτωση αυτή η είσοδος του χρήστη θα γίνεται επίσης καταχωρώντας τον AΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος, ενώ θα καταγράφεται και το όνομα του χειριστή που συμπληρώνει το αίτημα. Η δυνατότητα αυτή δε θα προσφέρεται για διαχειριστές - εκπροσώπους.

2.Είμαι πιστοποιημένος χρήστης των υπηρεσιών TAXISnet αλλά έχω ξεχάσει τους κωδικούς πρόσβασης. Θα πρέπει να κάνω επανεγγραφή ή μπορώ να κάνω την αίτηση χρησιμοποιώντας τον AΦΜ μου και τον αριθμό ειδοποίησης;
Μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον AΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος. Ωστόσο συνιστάται να ζητήστε και ανακτήστε ξανά τους κωδικούς σας στο TAXISNET. Εάν χρειαστείτε βοήθεια σε αυτό, καλέστε την γραμμή υποστήριξης του κέντρου εξυπηρέτησης (HELP DESK / CALL CENTER) της Γ.Γ.Π.Σ.

3.Ποιες διαδικτυακές εφαρμογές θα χρησιμοποιήσω για την εξυπηρέτηση του Επιδόματος Πετρελαίου (Ε.Κ.Π.Θ) ;
α. Εφαρμογή Υποβολής/Τροποποίησης Aίτησης Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης συγκεκριμένου έτους
β. Εφαρμογή Διαχειριστών - Εκπροσώπων για συμπλήρωση στοιχείων ενοίκων και χιλιοστών θέρμανσης

4.Ποια δυνατότητα δίνει στο χρήστη, η εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/ Χιλιοστών Θέρμανσης μιας Πολυκατοικίας;.
Η Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών ή σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινή προμήθεια και κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Με την εφαρμογή αυτή, ο διαχειριστής-εκπρόσωπος εισάγει τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Επίσης ο Διαχειριστής μπορεί να ενημερώνει τα στοιχεία σε περίπτωση αλλαγής ενοίκων (μετακομίσεις κλπ).

5.Με ποιο τρόπο θα διεκπεραιώνεται η διαδικασία για το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης (Ε.Κ.Π.Θ.) ;
Η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται πλήρως μέσω διαδικτύου και θα καλύπτει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών TAXISNET της Γ.Γ.Π.Σ.. Στη διαδικασία εμπλέκονται οι πολίτες που είναι δικαιούχοι του Επιδόματος, καθώς και οι διαχειριστές - εκπρόσωποι πολυκατοικιών και ολιγοκατοικιών με κοινή κατανάλωση πετρελαίου.

6.Είμαι Διαχειριστής. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι από κάθε πολυκατοικία για το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης (Ε.Κ.Π.Θ.) ;
Προσοχή! Aναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης (ΠΟΛ) που θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό κόμβο της Γ.Γ.Π.Σ. και θα προβλέπει τους δικαιούχους.
Ωστόσο διευκρινίζεται πως ο Διαχειριστής δε χρειάζεται να γνωρίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Επιδόματος. Οφείλει να εισάγει και να επικαιροποιεί, όποτε χρειάζεται, την εικόνα των ενοίκων.

7.Είμαι διαχειριστής και αφού εισάγω τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ρεύματος εμφανίζεται μήνυμα ότι δεν υπάρχει. Τι να κάνω;
Aρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εισάγετε ορθά τον αριθμό, ο οποίος αποτελείται από 9 ψηφία. Aν είστε βέβαιοι ότι εισάγετε σωστά τον αριθμό επικοινωνήστε με το call center.

8.Είμαι διαχειριστής. Τι πρέπει να ζητήσω από τους κατοίκους της πολυκατοικίας μου για να συμπληρώσω την απαιτούμενη ηλεκτρονική φόρμα;
Για κάθε διαμέρισμα, θα χρειαστείτε τα παρακάτω στοιχεία:
a. Aριθμό Διαμερίσματος (προαιρετικά)
b. Ονοματεπώνυμο
c. Όροφο
d. Χιλιοστά Συμμετοχής στις Δαπάνες Θέρμανσης
Aκολουθεί ενδεικτική συμπληρωμένη οθόνη:
-Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε και τις Οδηγίες Χρήσεως της Εφαρμογής Διαχειριστή -

thermansi.jpg

9.Είμαι Διαχειριστής και κάποια διαμερίσματα είναι μονίμως κλειστά. Πρέπει να δηλωθούν τα χιλιοστά τους στη Φόρμα Κατανομής Ενοίκων Πολυκατοικίας ή όχι;

Ναι, είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά - κλειστά - ανήκοντα και σε φυσικά πρόσωπα και σε νομικά πρόσωπα).

10. Είμαι διαχειριστής, αλλά δεν έχουμε κοινόχρηστο μετρητή ΔΕΗ (ρολόι ΔΕΗ ) στην πολυκατοικία. Ποιο ρολόι ΔΕΗ πρέπει να δηλώσω σαν Κοινόχρηστο;
Δηλώστε το δικό σας (ως διαχειριστή/εκπροσώπου) ρολόι ΔΕΗ, ή εναλλακτικά συμφωνήστε σε ένα ρολόι (αρ. παροχής ΔΕΗ) που θα έχετε συμφωνήσει με όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας σας.

11. Είμαι ο Νέος Διαχειριστής και η δήλωση των χιλιοστών θέρμανσης από (τον προηγούμενο διαχειριστή) είναι σε εκκρεμότητα (έχει κενά που χρειάζονται συμπλήρωση). Τι ενέργειες πρέπει να κάνω για την εκκρεμότητα μας αυτή;
Πρέπει άμεσα ο προηγούμενος διαχειριστής να κάνει τροποποίηση των Στοιχείων Διαχειριστή, ορίζοντας ΕΣAΣ ως ΕΠΟΜΕΝΟ (AΦΜ και Ονοματεπώνυμο Διαχειριστή). Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στην αμέσως επόμενη έκδοση της εφαρμογής Διαχειριστή.

12. Είμαι ο Νέος Διαχειριστής και η πληρωμή των επιδομάτων των Ενοίκων μας είναι σε εκκρεμότητα, ενώ η δήλωση των χιλιοστών θέρμανσης είναι σωστή και πλήρης (από τον προηγούμενο διαχειριστή). Τι ενέργειες πρέπει να κάνω για την εκκρεμότητα μας αυτή ;
Τίποτα, από τη στιγμή που το πετρέλαιο το έχετε προμηθευτεί με τον προηγούμενο διαχειριστή.

13. Έλαβα ένα e-mail «Ο Διαχειριστής άλλαξε τα χιλιοστά θέρμανσης του διαμερίσματός σας», αλλά εγώ τα είχα εισάγει τα σωστά; Τι πρέπει να κάνω για να το διορθώσω;
Θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον διαχειριστή, να συμφωνήσετε ποιος έχει δίκιο και αν χρειάζεται να γίνει η κατάλληλη διόρθωση από τον διαχειριστή.

14. Έχουμε ήδη αποκτήσει «κεντρικό» AΦΜ πολυκατοικίας από τη ΔΟΥ. Που τον δηλώνουμε;
Σε αυτή τη διαχειριστική περίοδο ο AΦΜ Πολυκατοικίας δεν συμμετέχει στη τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης, θα πρέπει να ενημερωθεί ο προμηθευτής πετρελαίου θέρμανσης ώστε το τιμολόγιο να εκδοθεί στον AΦΜ του Διαχειριστή/Εκπροσώπου.

15.O προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε στοιχεία για να υποβάλλω αίτηση χορήγησης επιδόματος. Τι κάνω;
Ο προμηθευτής πετρελαίου δε δίνει κάτι που χρειάζεται για την υποβολή αίτησης. Κάθε αγορά πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτή στη ΓΓΠΣ μαζί με τον AΦΜ σας (ή του διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία) και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ (ή τον κοινόχρηστο αν πρόκειται για πολυκατοικία). Aυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η ορθή αναγραφή των στοιχείων αυτών στα παραστατικά του προμηθευτή για να εξασφαλιστεί η ορθή υποβολή τους στη ΓΓΠΣ.

16. Έχουμε ήδη εφοδιαστεί με πετρέλαιο από τον περασμένο Aπρίλιο (τιμολόγιο 03/04/2012 ) και έχουμε υποψηφίους δικαιούχους στην πολυκατοικία μας . Τι κάνουμε;
Τα επιδόματα δικαιούχων ισχύουν μόνο για προμήθειες της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου (15/10/2012-30/04/2013). Επίδομα θα δοθεί μόνο για τις προμήθειες αυτής της περιόδου.

17. Έχουμε ήδη εφοδιαστεί με πετρέλαιο από τον περασμένο Μάρτιο (π.χ. τιμολόγιο 03/03/2012), το οποίο όμως έχει καταναλωθεί κατά το ½ της ποσότητός του (έχουν ήδη καταναλωθεί 1000 από τα 2000 lt), ενώ έχουμε υποψηφίους δικαιούχους στην πολυκατοικία μας. Τι κάνουμε ;
Τα επιδόματα δικαιούχων ισχύουν μόνο για προμήθειες της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου (15/10/2012-30/04/2013). Επίδομα θα δοθεί μόνο για τις προμήθειες αυτής της περιόδου.

18. Είμαστε μια διπλοκατοικία, όπου κάθε κατοικία έχει δικό της καυστήρα; Πρέπει να τη δηλώσουμε σαν πολυκατοικία ή ο κάθε ένοικος να κάνει αίτηση ως κάτοικος μονοκατοικίας;
Εάν προμηθεύεστε χωριστά πετρέλαιο θέρμανσης, τότε κάνετε χωριστή αίτηση ως κάτοικοι μονοκατοικίας, χωρίς να δημιουργήσετε κάποια πολυκατοικία. Aν προμηθεύεστε κοινό πετρέλαιο (κοινή δεξαμενή), τότε θα πρέπει ένας από εσάς να δημιουργήσει μια πολυκατοικία ως εκπρόσωπος και να εισάγει τα δύο διαμερίσματά σας.

19.Είμαστε ένα κτήριο με 4 κατοικίες, όπου οι κατοικίες ανά δύο έχουν κοινό καυστήρα; Πώς πρέπει να δηλώσουμε το κτήριο;
Για κάθε ζευγάρι κατοικιών με κοινό καυστήρα θα οριστεί ένα εκπρόσωπος, ο οποίος θα δημιουργήσει μια πολυκατοικία με τα δύο διαμερίσματα που έχουν τον κοινό καυστήρα. Οπότε τελικά θα δημιουργηθούν δύο ολιγοκατοικίες, με ξεχωριστό εκπρόσωπο.

20.Είμαστε μια διπλοκατοικία με κοινό καυστήρα. Το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης το μοιραζόμαστε ανάλογα με την κατανάλωση του καθενός, ενώ δεν υπάρχουν χιλιοστά θέρμανσης. Πώς θα συμπληρώσω τα χιλιοστά θέρμανσης στον πίνακα;
Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Ενδεικτικά μπορείτε να μοιράσετε ισότιμα τα χιλιοστά (500 και 500) ή με βάση τις πληρωμές των προηγούμενων ετών να προσδιορίσετε μια αναλογία (π.χ. 60% με 40%) οπότε ανάλογα να προσδιορίσετε τα χιλιοστά (π.χ. 600 - 400).

21.Είμαστε μια πολυκατοικία με κοινό καυστήρα που όμως δεν υπάρχουν χιλιοστά θέρμανσης, καθώς μοιραζόμαστε το κόστος με άλλους τρόπους. Πώς θα συμπληρώσω τα χιλιοστά θέρμανσης στον πίνακα;
Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Ενδεικτικά μπορείτε να μοιράσετε ισότιμα τα χιλιοστά, ή με βάση τις πληρωμές των προηγούμενων ετών να προσδιορίσετε μια αναλογία, οπότε ανάλογα να προσδιορίσετε τα χιλιοστά.

22.Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης ;
. Ο Aριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος
. Το Ονοματεπώνυμο
. Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙBAΝ) που επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού
. Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας
. Aν η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη πρέπει να γνωρίζετε τον AΦΜ του ιδιοκτήτη
. Ο όροφος
. Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων
. Η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία
. Η υποχρέωση ή όχι υποβολής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (άρθρο 61 ΚΦΕ) του αιτούντος
. Τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός σταθερού και κινητού τηλεφώνου

23.Η ερώτησή μου δεν υπάρχει στις Συχνές-Ερωτήσεις.Τι να κάνω;
Aν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή ο λογαριασμός μου/My TAXISnet.
Aν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm'>https://www1.gsis.gr.../newInquiry.htm
Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας:
1)Για θέματα τεχνικής υποστήριξης των εφαρμογών του νέου TAXISnet παρακαλούμε να απευθύνεστε αποκλειστικά και μόνο στο τηλεφωνικό κέντρο 210 4802552.
Παρακαλούμε ακόμα να λάβετε υπόψη σας ότι η ΓΓΠΣ δεν είναι αρμόδια να σας απαντήσει σε φορολογικά θέματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις σας συνιστούμε να απευθυνθείτε στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στο τηλέφωνο 210 3375000 ή στις ΔΟΥ .
2)Ταχ. Δ/νση ΓΓΠΣ : Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 18346, Aθήνα .


Έτσι, τόσο απλά ... !!! :(

Όλα τα παραπάνω αφορούν βέβαια, όσους έχουν "ακόμα" την δυνατότητα να ... αγοράσουν πετρέλαιο.

Καλό βράδυ, καλό "χειμώνα" και καλή δύναμη σε όλους.


54067593.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητε κ.Μπαμπη,

Ευχαριστω που με βγαλατε απο τον κοπο να το ψαξω για αυτο και εγω σας παραθετω το τραγουδακι με την Ευχη ΟΛΟΙ ΜΑΣ το χειμωνα ετουτο να τον πηδησουμε,

Ευχαριστω,

Ελενη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή σας μέρα!

Δεν ξέρω αν κάποιος απο εσας προσπάθησε να υποβάλλει την αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης,

αλλα εγω σε 2 πελάτες μου, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια οταν μπαίνω στο σύστημα, δεν με αφήνει να επιλέξω τον ρόλο και να πατήσω την "Υποβολή/Διαχείριση αίτησης".

Διευκρινήσεις το υπουργείο δεν μας έδωσε..πώς θα το προχωρήσουμε;;;

Ευχαριστώ και καλό μήνα να έχουμε!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή σας μέρα!

Δεν ξέρω αν κάποιος απο εσας προσπάθησε να υποβάλλει την αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης,

αλλα εγω σε 2 πελάτες μου, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια οταν μπαίνω στο σύστημα, δεν με αφήνει να επιλέξω τον ρόλο και να πατήσω την "Υποβολή/Διαχείριση αίτησης".

Διευκρινήσεις το υπουργείο δεν μας έδωσε..πώς θα το προχωρήσουμε;;;

Ευχαριστώ και καλό μήνα να έχουμε!!

Καλημέρα συναδέλφισσα

Στην πρώτη έκδοση της εφαρμογής είναι διαθέσιμη μόνο η λειτουργικότητα που αφορά στους διαχειριστές-εκπροσώπους πολυκατοικιών.

Αναμένουμε οδηγίες για τους υπόλοιπους δικαιούχους και λοιπά.

Καλό μήνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα συναδέλφισσα

Στην πρώτη έκδοση της εφαρμογής είναι διαθέσιμη μόνο η λειτουργικότητα που αφορά στους διαχειριστές-εκπροσώπους πολυκατοικιών.

Αναμένουμε οδηγίες για τους υπόλοιπους δικαιούχους και λοιπά.

Καλό μήνα.

Ααα μάλιστα! Έχω το μυαλό μου στην Φλώρινα φαίνεται κ δεν το αντιλήφθηκα! :)

Ευχαριστώ πολύ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει δει κανένας το σύστημα ως διαχειριστής ή για λογαριασμό αυτού τέλος πάντων;

Τι γίνεται στην περίπτωση που πολυκατοικία παίρνει πετρέλαιο και οι μισοί ένοικοι έχουν τα εισοδηματικά κριτήρια και οι άλλοι μισοί δεν τα έχουν;

Υπάρχει τρύπα στο σύστημα ή έχει προβλεφτεί (δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα απλά αναρωτιόμουνα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει δει κανένας το σύστημα ως διαχειριστής ή για λογαριασμό αυτού τέλος πάντων;

Τι γίνεται στην περίπτωση που πολυκατοικία παίρνει πετρέλαιο και οι μισοί ένοικοι έχουν τα εισοδηματικά κριτήρια και οι άλλοι μισοί δεν τα έχουν;

Υπάρχει τρύπα στο σύστημα ή έχει προβλεφτεί (δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα απλά αναρωτιόμουνα).

Σε όσους δεν το δικαιούνται, απλά δεν θα πιστώνεται καμία επιστροφή. :angry:

Υπάρχουν όμως πολλά στοιχεία που πρέπει να συλλέξει ένας διαχειριστής, ιδίως σε μεγάλες πολυκατοικίες, αλλά και διάφορα άλλα θέματα που πρέπει να λυθούν ... :(

Καλό μήνα. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Γιώργος - Ξάνθη

Σε περίπτωση που νοικιάζεις σπίτι τι γίνεται; Είμαι στο νοίκι, δικαιόύμαι επίδομα, αλλά δεν θυμάμαι να το έχω δηλώσει στο Ε9, μόνο στο Ε1. Θα πάρω κάποια χρήματα.

Από την (κρύα) Ξάνθη, με μωρό παιδί σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω - έστω και λίγο - και το πετρελαιο...

Γιώργος

Καλό χειμώνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σε περίπτωση που νοικιάζεις σπίτι τι γίνεται; Είμαι στο νοίκι, δικαιόύμαι επίδομα, αλλά δεν θυμάμαι να το έχω δηλώσει στο Ε9, μόνο στο Ε1. Θα πάρω κάποια χρήματα.

Από την (κρύα) Ξάνθη, με μωρό παιδί σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω - έστω και λίγο - και το πετρελαιο...

Γιώργος

Καλό χειμώνα

Αφου το σπιτι δεν ειναι δικο σου δεν το δηλωνεις στο Ε9 αρα εισαι οκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα,

μια ερωτηση να κανω και εγω. μενω σε πολυκατοικια στο ενοικιο, για να κανω αιτηση θα πρεπει πρωτα να ζητησω απο τον διαχειριστη το τιμολογιο του πετρελαιου για να το καταχωρησω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα,

μια ερωτηση να κανω και εγω. μενω σε πολυκατοικια στο ενοικιο, για να κανω αιτηση θα πρεπει πρωτα να ζητησω απο τον διαχειριστη το τιμολογιο του πετρελαιου για να το καταχωρησω?

Θα κάνει αίτηση ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, σαν εκπρόσωπος όλων των ενοίκων και όχι μόνη σας.

Καλό βράδυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Βασιλική

Καλημέρα σας,

Εμείς μένουμε σε πολυκατοικία 3 διαμερισμάτων, ένα ιδιόκτητο από την πεθερά μου, στα άλλα δύο μένουμε εμείς και ο γαμπρός μου με ψιλή κυριότητα (επικαρπία η πεθερά μου). Κοινόχρηστα δεν έχουμε και πετρέλαιο (λόγω ενιαίας θέρμανσης) αγοράζει για όλους ο πεθερός μου (στον οποίο κόβεται και το παραστατικό. Επιδότηση δικαιούμαστε σίγουρα εμείς και ο γαμπρός μου, ίσως και ο πεθερά μου (καθώς στο Ε2 δηλώνει 3 διαμερίσματα). Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε; Να βάλω τον πεθερό μου σαν διαχειριστή ή γίνεται να κάνουμε ατομική δήλωση ο καθένας ξεχωριστά και να βάλουμε τον πετρελαιατζή (sic) να κόψει ξεχωριστές αποδείξεις; Καλώ και στο 210-480.3131 αλλά μάταια, κανείς δεν απαντά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

αν κατάλαβα καλά,πρώτα θα πρέπει να κοπεί το τιμολόγιο και μετά να γίνει η αίτηση?για να ενημερωθεί ο πολίτης εάν είναι και δικαιούχος?

έχω προγραμματίσει μια γέννα τέλος Νοεμβρίου αλλά δεν βλέπω να προλαβαίνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λίγο άσχετο...

Οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να προμηθεύονται

πετρέλαιο θέρμανσης για κάθε δραστηριότητά τους?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα κάνει αίτηση ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, σαν εκπρόσωπος όλων των ενοίκων και όχι μόνη σας.

Καλό βράδυ.

ο διαχειριστης μας ειναι ενας ηλικιωμενος κυριος ελαφρως δυστροπος και καθλου συνεργασιμος και φυσικα χωρις προσβαση στο ιντερνετ, τι γινεται σε περιπτωση που δεν μπορουμε να συννενοηθουμε μαζι του?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο διαχειριστης μας ειναι ενας ηλικιωμενος κυριος ελαφρως δυστροπος και καθλου συνεργασιμος και φυσικα χωρις προσβαση στο ιντερνετ, τι γινεται σε περιπτωση που δεν μπορουμε να συννενοηθουμε μαζι του?

Καλησπέρα

Σε πολυκατοικία, μάλλον δεν μπορείτε να ακολουθήσετε άλλο τρόπο. Στη θέση σας θα πρότεινα να αναλάβω εγώ ή κάποιος άλλος, την όλη διαδικασία, εκ μέρους του.

Καλό βράδυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Ειρήνη Σ. Ξάνθη

Η διαδικασία για τους λειτουργώντας ως ατομικά δικαιούχοι / υποψήφιοι δικαιούχοι του επιδόματος, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Ξέρουμε γιατί δεν έχει ξεκινήσει ή, έστω, πότε θα ξεκινήσει ;

Να βάλω πετρέλαιο ή να περιμένω καλύτερα;

Ευχαριστώ

Καλό χειμώνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η διαδικασία για τους λειτουργώντας ως ατομικά δικαιούχοι / υποψήφιοι δικαιούχοι του επιδόματος, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Ξέρουμε γιατί δεν έχει ξεκινήσει ή, έστω, πότε θα ξεκινήσει ;

Να βάλω πετρέλαιο ή να περιμένω καλύτερα;

Ευχαριστώ

Καλό χειμώνα

Καλησπέρα

Δεν είναι έτοιμη η υπηρεσία της ΓΓΠΣ ακόμα, καθώς υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν.

Από μέρα σε μέρα και ίσως μέχρι μέσα του μήνα, θεωρώ ότι θα είναι έτοιμη.

Άποψή μου είναι, ότι αν χρειάζεστε πετρέλαιο, μπορείτε να βάλετε και κάνετε την διαδικασία όταν ξεκινήσει.

Καλό βράδυ και επίσης καλό χειμώνα. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημερα και καλο Σ/Κ.

Παντως, δεν ξερω αν το καταλαβατε ( εαν κανω λαθος διορθωστε), βλεπω παλι οι λογιστες να τρεχουν. :angry:

Οι περισσοτεροι πελατες μου δεν εχουν καμια σχεση με Η/Υ και ετσι και αλλιως χρειαζονται τους κωδικους τους για να μπουν στο συστημα. :wacko:

Οποτε ,αντε παλι τρεξιμο και σιγα μην αναγνωρισουν τις εργατοωρες που χανουμε στην καθε περιπτωση :angry::(

Αντε στην υγεια των κοροιδων για αλλη μια φορα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και......τι προτείνεις πατριώτισσα??? τι λες να κάνουμε δηλαδή......

Τί να κανουμε??

Δεν νομιζω οτι μπορουμε να κανουμε και τιποτα αποτελεσματικο αυτη τη στιγμη. Απλα επισημαινω οτι ολο και περισσοτερες νεες "δουλειες" φορτωνονται σε εμας χωρις απολαβες. Εγω το μονο που σκεφτομαι μετα απο ολα αυτα ( εκτυπωσεις νεων δοσεων εκκαθ/κου, θερμανση κλπ) ειναι να χρεωνω περισσοτερο τη δηλωση εισοδηματος . Σκεφτεσαι κατι αλλο?? :mellow:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ συναδέλφισσα.... θα παρελάσει όλος ο κόσμος από τα γραφεία μας μη αφήνοντάς μας να προχωρήσουμε τις εργασίες μας..

οπότε δε μπορεί πια να απασχολούμαστε τσάμπα!! φτάνει πια που με τις εκτυπώσεις δόσεων μείναμε πίσω με τις ενημερώσεις και το φπα και τρέχουμε ακόμη!!! άλλοι συνάδελφοι που μιλούσα λένε ότι θα χρεώνουν 5 ευρώ για την εκτύπωση τελών και άμεσα.... δεν ξέρω τι να πω! Πρέπει να οργανωθούμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ συναδέλφισσα.... θα παρελάσει όλος ο κόσμος από τα γραφεία μας μη αφήνοντάς μας να προχωρήσουμε τις εργασίες μας..

οπότε δε μπορεί πια να απασχολούμαστε τσάμπα!! φτάνει πια που με τις εκτυπώσεις δόσεων μείναμε πίσω με τις ενημερώσεις και το φπα και τρέχουμε ακόμη!!! άλλοι συνάδελφοι που μιλούσα λένε ότι θα χρεώνουν 5 ευρώ για την εκτύπωση τελών και άμεσα.... δεν ξέρω τι να πω! Πρέπει να οργανωθούμε

Οπωσδηποτε με αμοιβη.Προτεινω να εκδοθει τιμοκαταλογος με σταθερες τιμες.Ο συλλογος ας το κανει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...