Προς το περιεχόμενο

ΜΙΚΡΕΣ Ή ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΜΙΚΡΕΣ Ή ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...

Ιωάννης Μεταξάς, πρωθυπουργόςκαι δ.........ς*(1936-1941)

Επί πρωθυπουργίας του:

1. Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.

2. Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.

3. Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.

4. Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο

«ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές

συμβάσεις εργασίας.

5. Ιδρύεται το ΙΚΑ.

6. Ιδρύεται η Εργατική Εστία.

7. Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων.

8. Καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.

9. Καθιερώνεται η άδεια μετ' αποδοχών.

10. Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια.

11. Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.

12. Η ανεργία εξαφανίζεται.

13. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός.

14. Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.

15. Ξεκινούν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας.

Κώστας Σημίτης

Κώστας Καραμανλής

Γιώργος Παπανδρέου

Αντώνης Σαμαράς

Πρωθυπουργοί της Ελλάδος από το 1996 μέχρι σήμερα... 2012...

Επί πρωθυπουργίας τους... Το... Μαγαζί κατέβασε ρολά!!!...

* οπως λεμε τροικα

μεταφορα απο niktatag

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν έκανε τα παραπάνω - αξίζει να τσεκαριστεί....

Πάντως έκανε και αρκετά όχι και τόσο καλά πραγματάκια... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οκτάωρο είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης (ήδη από το 1886 είχε ξεκινήσει η κορύφωση της διεκδίκησής του) και είχε ήδη νομοθετηθεί από το 1932, η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι δώρο κανενός δικτάτορα, την ανεργία την είχε εξαφανίσει και ο Χίτλερ (εξαφανίζοντας και τους ανέργους, όπως και ο Μεταξάς) ο "πλεονασματικός" προϋπολογισμός του κράτους λεηλατήθηκε από την ΕΟΝ, για να χαρίσεις κάτι πρέπει να είναι δικό σου και όχι του κράτους, όπως με τη λαΪκίστικη πρακτική του "χαρίσματος" αγροτικών δανείων που αργότερα οδήγησε τους αγρότες στην ομηρία της ΑΤΕ και των τοκογλύφων, ο πατέρα μου και οι θείοι μου δούλευαν από 5 χρονών, ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή από την αποξήρανση των λιμνών (που μοιράστηκαν σε λίγους εκλεκτούς βαθαίνοντας κι άλλο το κοινωνικό χάσμα στην ύπαιθρο), όσοι διαφωνούσαν διώκονταν - 250 περίπου κρατούμενοι στην Ακροναυπλία παραδόθηκαν στους ναζί από το καθεστώς - και τέλος, είναι μάταιο να υπολογίζουν οι νεοναζί και οι νεοφασίστες στην αμνησία του λαού για την βρωμερή προπαγάνδα τους. Η Ιστορία έχει δείξει ότι μπορεί βραχυπρόθεσμα να επιτυγχάνουν μικρές νίκες, αλλά το τέλος τους είναι καταστροφικό, δυστυχώς και για τους λαούς που τους ακολούθησαν (βλ. Γερμανία μετά το 1945) και ευτυχώς (για μας) για τους ίδιους (ο Μουσολίνι λιντσαρίστηκε από τους Ιταλούς που κρέμασαν το πτώμα του ανάποδα από έναν φανοστάτη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες" είχα στο μυαλό μου και εγώ.... :)

Είμαι σίγουρος ότι πόσταρες πολύ εύκολα συνάδελφε... Καμιά φορά καλό είναι να βλέπουμε όλη την εικόνα.. Οι αριθμοί δεν λένε όλοι την αλήθεια, καμιά φορά όπου ευδοκιμούν οι αριθμοί δυστυχούν οι ανθρώποι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνάδελφε TAG-AMAL ,δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις με αυτή σου την δημοσίευση!

Δηλαδή πρέπει να πούμε και ευχαριστώ στον Μεταξά (άλλος από κει...) που ''επέτρεψε'' να λειτουργούν τα πράγματα

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ για τον λαό???

Δηλαδή να πούμε και ευχαριστώ που δεν ήταν κι αυτός τόσο κοπρόσκυλο όσο οι σημερινοί πολιτικοί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τη μισή Ελλάδα στα ξερονήσια και στις φυλακές λύνω κι εγώ όλα τα προβλήματα.

Κι επειδή γενικά παίζει αρκετά μία ανιστόρητη προσπάθεια από τη Χρυσή Αυγή να "ξαναγράψει" με τον πιο γελοίο τρόπο την ιστορία, δείτε με προσοχή ένα υπέροχο ποστ για τα σκάνδαλα της χούντας που και αυτήν οι χρυσαυγίτες έχουν αρχίσει να ωραιοποιούν, να καλλωπίζουν και να εξωραϊζουν:

http://www.iefimerida.gr/news/46961/%C2%AB%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82

Τίποτα επί προσωπικού προς τον εκκινητή του θέματος. Απλά να δυσπιστείτε σε τόσο απλοϊκά κείμενα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή να πούμε και ευχαριστώ που δεν ήταν κι αυτός τόσο κοπρόσκυλο όσο οι σημερινοί πολιτικοί?

Τα κοπρόσκυλα πολιτικοί είναι ο λόγος ύπαρξης των φασιστών και ναζιστών, Μαρία. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα κοπρόσκυλα, δεν θα υπήρχαν κι αυτοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην τρελαθούμε τελείως:

"Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της δικτατορίας ήταν η αστυνομική τρομοκρατία, η οποία στράφηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα τόσο κατά των κομμουνιστών, όσο και κατά των συντηρητικών πολιτικών, οι οποίοι, έχοντας επαφές με την Αυλή, επιδίωκαν την ανατροπή του Ιωάννη Μεταξά. Ο Γεώργιος Καφαντάρης σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας γράφει «Αι αυθαίρετοι συλλήψεις είναι συνήθη φαινόμενα. Πάμπολλοι είναι οι υποβληθέντες εις μεσαιωνικά μαρτύρια».

Τα κόμματα απαγορεύτηκαν, οι πολιτικοί εξορίστηκαν ή τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό, τα συνδικάτα διαλύθηκαν ενώ οι βασανισμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο στα αστυνομικά τμήματα.

Οι συνθήκες διαβίωσης των εξόριστων ήταν τόσο άσχημες που μερικοί πέθαιναν από αρρώστιες.

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο πατρινός πρωθυπουργός Ανδρέας Μιχαλακόπουλος.

Χαρακτηριστικό της τρομοκρατίας είναι ότι η ΓΣΕΕ διαλύθηκε και αναπληρώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία με πρόεδρο τον ίδιο τον υπουργό εργασίας.

Επιπλέον με βασιλικά διατάγματα πέτυχε η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος να γίνεται από τον Βασιλιά.

Ο Ιωάννης Μεταξάς προσπάθησε και πέτυχε να επιβάλει έναν συστηματικό διωγμό του κομμουνιστικού στοιχείου. Την "επιχείρηση" αυτή ανέλαβε ο Υπουργός Ασφαλείας Κωνσταντίνος Μανιαδάκης, ο οποίος με βασανιστήρια, διώξεις και με πιστοποιητικά φρονημάτων επιχείρησε να περιορίσει την επέκτασή του. Ο αιφνιδιασμός του Κ.Κ.Ε. και η μη οργανωμένη αντίδραση είχε ως αποτέλεσμα την εύκολη εξουδετέρωση του πρώτου από τη δικτατορία Μεταξά, όχι όμως και τη διάλυσή του. Το 1939 κατ' εντολήν του φυλακισμένουΖαχαριάδη, ο Γιάννης Μιχαηλίδης συγκρότησε την προσωρινή διοίκηση του Κ.Κ.Ε., το οποίο ελεγχόταν από τον Μανιαδάκη λόγω στελεχών του Κ.Κ.Ε. που συνεργάζονταν με το καθεστώς. Παράλληλα υπήρχε και η παλιά ηγεσία του Κ.Κ.Ε., η οποία εξέδιδε δικιά της εφημερίδα. Στις 31 Οκτωβρίου 1940 ο Ζαχαριάδης συνέταξε ένα γράμμα που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες και το οποίο καλούσε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί ενωμένος τη φασιστική Ιταλία. Το γράμμα αυτό θεωρήθηκε από την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. ως πλαστό.

Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, προσπαθώντας να κερδίσει κοινωνική υποστήριξη, προώθησε κάποια φιλολαϊκά μέτρα, όπως το οκτάωρο και κάποιες υποχρεωτικές βελτιώσεις στο εργασιακό περιβάλλον, ενώ επένδυσε στην άμυνα. Τα αγροτικά προϊόντα άρχισαν να πωλούνται ακριβότερα και ελευθερώθηκαν τα χρέη πάνω στη γη. Από πλευράς επενδύσεων η περίοδος της 4ης Αυγούστου μπορεί να θεωρηθεί ευνοϊκή, αφού την περίοδο 1936-1938 ιδρύθηκαν 567 εργοστάσια. Ο προϋπολογισμός επίσης έδινε βάση στην στρατιωτική οργάνωση γι' αυτό ήταν και ιδιαίτερα αυξημένος.

Από την άλλη πλευρά, το εκπαιδευτικό σύστημα υπέστη σημαντική οπισθοδρόμηση, καθώς κύριος προσανατολισμός της Μεταξικής εκπαιδευτικής πολιτικής ήταν η τόνωση τηςΕθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) και ο εκτοπισμός των προοδευτικών εκπαιδευτικών. Ακόμη, η υποχρεωτική εκπαίδευση ουσιαστικά συρρικνώθηκε, καθώς η δευτεροβάθμια απέκτησε οκτάχρονη διάρκεια, ενώ η πρωτοβάθμια κατατμήθηκε.

Το καθεστώς διέθεσε σημαντικά ποσά για την υποστήριξη της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ).

Ο Ιωάννης Μεταξάς θεωρούσε ιδιαίτερα σημαντικό όπλο την ΕΟΝ για τη διαμόρφωση των νέων σε υποστηρικτές του καθεστώτος και για τον λόγο αυτό την υποστήριξε ιδιαίτερα μέσα από συστηματικές ενέργειες και ισχυρή χρηματοδότηση.

Μέσα από την ΕΟΝ γινόταν συστηματική προσπάθεια διαπαιδαγώγησης και προπαγάνδας υπέρ του καθεστώτος. Η κυβέρνηση έδινε ιδιαίτερη σημασία στην ορθόδοξη πίστη, καθώς και στο θεσμό της οικογένειας, τον οποίο πίστευε ότι προωθούσε μέσα από τη συγκεκριμένη οργάνωση".

http://el.wikipedia....%BE%CE%AC%CF%82

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ξεχνάμε, γιατρέ, ότι η αύξηση των κρατικών δαπανών οδηγεί στη μείωση της ανεργίας. Όταν όμως αυτές οι δαπάνες είναι κατά κύριο λόγο εξοπλιστικές, απαιτείται και η ανάλογη προπαγάνδα για τη "χρησιμότητά" τους. Δες τι έγινε στην οικονομία με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου: Κατέρρευσε όλο το νεοκεϋνσιανό οικοδόμημα και φτάσαμε στον σημερινό νεοφιλελευθερισμό που έχει στραγγαλίσει την απασχόληση και την παραγωγή. (ΣΗΜ: Τα ίδια είχαν γίνει και μετά το τέλος του Α' Π.Πολέμου. Τότε οδηγήθηκε η οικονομία σε κραχ, κυριάρχησαν στη Γερμανία- η οικονομία της οποίας βασίστηκε στη βαριά πολεμική βιομηχανία, μόνο που όταν φτιάχνεις πολλά όπλα, πρέπει και να τα ξοδέψεις - βλ. Μ. Ανατολή σήμερα - και στην Ιταλία οι ναζί και οι φασίστες, έγινε ο Β' Π.Π. και τα υπόλοιπα είναι πια Ιστορία. Άσε που ένας πόλεμος οδηγεί σε δραματική μείωση της ανεργίας, λόγω μείωσης του εργατικού δυναμικού)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άσε που ένας πόλεμος οδηγεί σε δραματική μείωση της ανεργίας, λόγω μείωσης του εργατικού δυναμικού)

Ακριβώς! Γι'αυτό έγραψα και για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ήταν σε φυλακές και εξορίες προς συνετισμόν!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τη μισή Ελλάδα στα ξερονήσια και στις φυλακές λύνω κι εγώ όλα τα προβλήματα.

Κι επειδή γενικά παίζει αρκετά μία ανιστόρητη προσπάθεια από τη Χρυσή Αυγή να "ξαναγράψει" με τον πιο γελοίο τρόπο την ιστορία, δείτε με προσοχή ένα υπέροχο ποστ για τα σκάνδαλα της χούντας που και αυτήν οι χρυσαυγίτες έχουν αρχίσει να ωραιοποιούν, να καλλωπίζουν και να εξωραϊζουν:

http://www.iefimerid...%84%CE%B1%CF%82

Τίποτα επί προσωπικού προς τον εκκινητή του θέματος. Απλά να δυσπιστείτε σε τόσο απλοϊκά κείμενα...

Αγαπητε Dr.,Αν δεν το εχεις διαβασει οποτε βρεις χρονο ριξτου μια ματια.

Λιλή Ζωγράφου - Παλαιοπώλης Αναμνήσεων

zw-palaiopolis.jpg

Ο Χρήστος είναι όντως ένας Παλαιοπώλης Αναμνήσεων, ένας κατά τύχην κομμουνιστής που πέρασε τη μισή του ζωή σε φυλακίσεις και εξορίες, με αποτέλεσμα να έχει μόνο του εφόδιο στη ζωή τις αναμνήσεις του. Αυτές είναι που τον κρατούν ζωντανό, αυτές που του δίνουν επιπλέον ζωή, αυτές που ρίχνουν γυναίκες στα πόδια του, αφού οι νέες συντρόφισσες των θεωρούν ινδαλμά τους.

Πως θα χαρακτηρίζαμε το Χρήστο; Ένα θλιβερό άνθρωπο! Στην ουσία τίποτα δεν έκανε στη ζωή του, όλα του συνέβηκαν. Ο κομμουνισμός ήρθε και τον βρήκε, οι γυναίκες το ίδιο, η δόξα το ίδιο. Εκείνος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να παπαγαλίζει ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα για το ένδοξο παρελθόν, που ποτέ δεν ήταν δικό του. Όπως ομολογεί εξάλλου: “Κατάλαβες; Είχα γραπωθεί σ’ ένα όχι, που δεν ήξερα καλά καλά τι ή ποιον αρνιότανε. Σκέψου πως όταν με τα απανωτά όχι με καταδίκασαν ξανά σε θάνατο, δις εις θάνατο, όπως το λένε αυτοί, εγώ έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω πως θα μ’ εκτελούσανε για δεύτερη φορά αφού θα ’μουνα κιόλας νεκρός από την πρώτη. Αυτοί πάλι επιμένανε, ‘εμείς, ρε, τα τουφεκάμε τα κομμούνια, μη θαρρείς πως θα γλυτώσεις’. Εκεί πια πάθαινα την πλάκα μου. Άρα είμαι κομμουνιστής, αφού το λένε και τούτα τα καθίκια, οι μπάτσοι, το παραδέχονται και οι σύντροφοι”.

Η Λ. Ζ. Εδώ βρίσκεται στο “στοιχείο” της. Κυνική όσο ποτέ άλλοτε δε χάνει την ευκαιρία να κατακεραυνώσει τόσο το Κόμμα όσο και τη μπατσαρία που ανακάλυπταν ήρωες και επαναστάτες μέσα στην άγνοια. Κόμμα και μπάτσοι είναι ένα φαίνεται να λέει ο Χρήστος, το μόνο που το πρώτο το φοβάται περισσότερο: “Αν ήξεραν πόσο φοβόμουν θα ’χα ζήσει πολύ χειρότερα από τα χειρότερα που πέρασα. Το ευκολότερο θα ’ταν να αυτοκτονήσω. Αλλ’ αυτό απαγορεύεται από το Κόμμα… Ο φόβος κάνει μικρό τον άνθρωπο”.

Οι αυταπάτες, οι μεγάλες επώδυνες αυταπάτες είναι το βασικό θέμα αυτού του βιβλίου. Μιλάει επίσης για τις ψευδαισθήσεις σχετικά με το απόλυτο δίκιο των καθοδηγητών της ζωής, για τη διάνοια των εγκεφάλων του Κόμματος που έπαιρναν άβουλα, αμόρφωτα άτομα και τα μεταμόρφωναν σε μια νύχτα σε κομμουνιστές, για την ελευθερία που κλείνοταν στις φυλακές, που έχτιζαν εκείνοι, που διαλαλούσαν την ανάγκη της. Ξύνει πληγές αυτό το κείμενο και δημιουργεί και πάλι εχθρούς στη συγγραφέα..

“Οι άνθρωποι δεν είναι μεγάλοι όταν πλουτίζουν ή κατακτούν αξιώματα. Οι άνθρωποι είναι μεγάλοι γιατί μπορούν να πιστεύουν και μπορούν να καταθέτουν στην πίστη τους αυτή άφοβα, ακόμα και τη ζωή τους. Κι αυτό το ξέρουνε, το ξέρανε οι μακελλάρηδες στους αιώνες και το εκμεταλλευτήκανε για πολιτικές σκοπιμότητες. Έτσι φτιάξανε ολόκληρο στρατό φυλακισμένων που αρνιόντουσαν ν’ απαρνηθούν την ιδεολογία τους με αντίτιμο ακόμη και το θάνατο. Γιατί ο φόβος του να σε δαχτυλοδειχτούν σαν προδότη ήταν μεγαλύτερος…”, αλλά “Θεέ, έπρεπε να υπάρχεις τώρα, τώρα εδώ, γαμώ την Ελλάδα μου, σε ποιον να προδώσω, τι, και για ποιον σοσιαλισμό ένανα δεκάξι χρόνια φυλακή;”.

Τώρα, τι είναι αυτό μυθιστόρημα, κείμενο καταγγελίας ή δοκίμιο; θ’ αναρωτηθεί κάποιος. Απάντηση; Όλα τα πιο πάνω, κι ακόμη ένα κειμένο με ερωτικές εξάρσεις και χιουμοριστικά ένθετα, και ένα κοινωνικό σχόλιο. Τελικά, οι αναμνήσεις πωλούνται ακριβά!

Μετα Τιμης

Ελενη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι ωραία.... Το καταγγείλαμε το ΚΚΕ και το ξανακαταγγείλαμε.... τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας; :blink: :blink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι ωραία.... Το καταγγείλαμε το ΚΚΕ και το ξανακαταγγείλαμε.... τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας; :blink: :blink:

Αγαπητε αν αναφερεστε σε μενα να σας πω οτι διαβαζοντας τον τιτλο του θεματος"

ΜΙΚΡΕΣ Ή ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

Θεωρησα οτι το παραπανω Δοκιμιο για μενα αποτελει μεγαλη αληθεια αν ειναι ασχετο ζητω συγνωμη για το ατοπημα μου ,οποτε αγαπητε admin οταν το διαβασει ο Dr (και αυτο γιατι το εκανα παραθεση σε δικη του απαντηση οποτε πρεπει να ενημερωθει) μπορεις να το αφαιρεσεις.

Ευχαριστω,

Ελενη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή το θέμα ξεκίνησε από την "αγιοποίηση" του Μεταξά, για τον οποίο ο συνάδελφος αποφεύγει να ολοκληρώσει την λέξη "δικτάτορας", πέρασε στο κατέβασμα ενός αμφιλεγόμενου άρθρου της Wikipedia (το δικό σου κείμενο γιατρέ ήταν μακράν καλύτερο από αυτό) για να καταλήξουμε σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου (δεν μπορώ να ξεχάσω το εκπληκτικό "Επάγγελμα Πόρνη" ) από την Ελένη, που απομόνωσε κατά το δοκούν κάποια μέρη του βιβλίου, θέλω να παρατηρήσω ότι δεν είμαστε σε θέση να ξαναγράψουμε την Ιστορία της εικοσαετίας 1930-1950, όταν ακόμα ζούνε πολλοί που έφαγαν στο πετσί τους τις συνέπειες της "κοινωνικής πολιτικής" του Μεταξά με τον πάγο και το ρετσινόλαδο, αλλά και την συκοφάντηση ενός λαϊκού κινήματος που απλώθηκε από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη. Για να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση της περιβολής με κοινοβουλευτικό μανδύα μιας τρομοκρατικής ομάδας, όπως λέχθηκε από επίσημα χείλη στην Βουλή, χάρις την απελπισμένη προσπάθεια μιας μερίδας συμπολιτών μας να απαλλαγούν, όχι από τους λαθρομετανάστες, τους αλλόθρησκους, αλλά από τη φτώχεια και την ένδεια που μας έριξαν τα τελευταία χρόνια οι πάσης φύσεως "δημοκράτες" εθνοσωτήρες, με την προκάλυψη της "κυβερνώσας αριστεράς". Και τα γράφω αυτά, γιατί ένας από εκείνους που έπαθε όσα παραπάνω γράφω ήταν ο πατέρας μου. Διχτατορία Μεταξά, Γερμανικά στρατόπεδα και μετά από το "Μεταγωγών" στην Πλάκα, "τουρισμό" στα ξερονήσια Μακρόνησο, Γιούρα, Αη-Στράτη . Ας αφήσουμε λοιπόν την Ιστορία να την γράψει η ίδια η Ιστορία και ας μείνουμε στην σημερινή πραγματικότητα για να αντιμετωπίσουμε τον νέο φασισμό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή ειμαι παλιός και θυμάμαι: :lol:

Το οκτάωρο καθιερώθηκε με νόμο του 1932 απο την κυβέρνηση Παπαναστασίου

Το ΙΚΑ ειχε ψηφισθεί με νόμο το 1931 απο την κυνερνηση Βενιζέλου και επικυρώθηκε με νέο νόμο απο την κυβέρνηση Τσαλδάρη το 1934 που συμμετείχε σε αυτήν ο Μεταξάς σαν υπουργός στρατιωτικών.

Ο Μεταξάς με διάταγμα του 1938 μετονομασε την οδο αποστόλου παυλου στη θεσσαλονική σε κεμαλ ατατουρκ.(αυτό για τους απανταχου φασίστες που ωρρυονται).

Ο Μεταξάς το 1916 σαν αρχηγός του ΓΕΣ είχε διατάξει γενική υποχώρηση απο την Μακεδονία όταν οι βούλγαροι προέλευναν.

Οσον αφορά τη καραμέλλα ότι η χουντα του παπαδοπουλου δεν άφησε χρέη;

Η χούντα είχε παρει απο την αμερική 300 δις δολλάρια για να διατηρηθεί στην εξουσία και να εξυπηρετήσει τα συμφεροντα της στην ανατολική μεσόγειο.Ηταν σε μορφή μακροπρόθεσμου δανείου που ποτε δεν αναφερόνταν στον προυπολογισμό.και σε αντάλλαγμα δεν εκανε ποτέ λόγο για τις γερμανικες αποζημιώσεις.

Οσο για το παραμυθι ότι επί χουντας ειχαν ολοι δουλειά αυτό ειναι αλήθεια.Οσοι ειχαν απομείνει από τη μετανάστευση ,απο τους φυλακισμένους και απο τα ξερονησια ε ναι είχαν δουλειά,Αφου ειχε απομείνει τρεις και ο κούκος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή το θέμα ξεκίνησε από την "αγιοποίηση" του Μεταξά, για τον οποίο ο συνάδελφος αποφεύγει να ολοκληρώσει την λέξη "δικτάτορας", πέρασε στο κατέβασμα ενός αμφιλεγόμενου άρθρου της Wikipedia (το δικό σου κείμενο γιατρέ ήταν μακράν καλύτερο από αυτό) για να καταλήξουμε σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου (δεν μπορώ να ξεχάσω το εκπληκτικό "Επάγγελμα Πόρνη" ) από την Ελένη, που απομόνωσε κατά το δοκούν κάποια μέρη του βιβλίου, θέλω να παρατηρήσω ότι δεν είμαστε σε θέση να ξαναγράψουμε την Ιστορία της εικοσαετίας 1930-1950, όταν ακόμα ζούνε πολλοί που έφαγαν στο πετσί τους τις συνέπειες της "κοινωνικής πολιτικής" του Μεταξά με τον πάγο και το ρετσινόλαδο, αλλά και την συκοφάντηση ενός λαϊκού κινήματος που απλώθηκε από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη. Για να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση της περιβολής με κοινοβουλευτικό μανδύα μιας τρομοκρατικής ομάδας, όπως λέχθηκε από επίσημα χείλη στην Βουλή, χάρις την απελπισμένη προσπάθεια μιας μερίδας συμπολιτών μας να απαλλαγούν, όχι από τους λαθρομετανάστες, τους αλλόθρησκους, αλλά από τη φτώχεια και την ένδεια που μας έριξαν τα τελευταία χρόνια οι πάσης φύσεως "δημοκράτες" εθνοσωτήρες, με την προκάλυψη της "κυβερνώσας αριστεράς". Και τα γράφω αυτά, γιατί ένας από εκείνους που έπαθε όσα παραπάνω γράφω ήταν ο πατέρας μου. Διχτατορία Μεταξά, Γερμανικά στρατόπεδα και μετά από το "Μεταγωγών" στην Πλάκα, "τουρισμό" στα ξερονήσια Μακρόνησο, Γιούρα, Αη-Στράτη . Ας αφήσουμε λοιπόν την Ιστορία να την γράψει η ίδια η Ιστορία και ας μείνουμε στην σημερινή πραγματικότητα για να αντιμετωπίσουμε τον νέο φασισμό...

Αγαπητε κ.Σαρακινε να διευκρινισω οτι δεν ειναι κατα το δοκουν ειναι απλα μια παραγραφος που κυκλοφορει στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ δεν μπορεσα να βρω ολο το βιβλιο σε ηλεκτρονικη .μορφη γιατι αυτο ειχα σκοπο να παραθεσω.

Οσα αφορουν την προσωπικη εμπειρια σας επι του θεματος ειλικρινα λυπαμαι που ανθρωποι εζησαν ετσι για την ιδεολογια τους και αφησε στιγμα και στις οικογενειες τους.

Το συγκεκριμενο βιβλιο ειναι η αλλη οψη του νομισματος για μενα.

Οπως λετε και εσεις ας δουμε το σημερα.

Και επιτελους 2012 πια ας αφησουμε τις ταμπελες γιατι αν το καλοσκεφτουμε ολοι αριστεροι ειμαστε στην σκεψη οι πραξεις μας λιγο λοξοδρομουν.

Και τελος για την Ιστορια κ.Σαρακινε η γιαγια μου η συνονοματη επι κατοχης δουλευε στο σπιτι του Μεταξα για τους Γερμανους ως καθαριστρια και κλεβοντας κονσερβες ταιζε ολη την γειτονια, χρονια μετα το τελος του Πολεμου εβρισκαν κονσερβες στα κεραμυδια κρυμενες.Δεν ψηφισε ποτε κανεναν!

Με Εκτιμηση,

Ελενη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητε κ.Σαρακινε να διευκρινισω οτι δεν ειναι κατα το δοκουν ειναι απλα μια παραγραφος που κυκλοφορει στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ δεν μπορεσα να βρω ολο το βιβλιο σε ηλεκτρονικη .μορφη γιατι αυτο ειχα σκοπο να παραθεσω.

Οσα αφορουν την προσωπικη εμπειρια σας επι του θεματος ειλικρινα λυπαμαι που ανθρωποι εζησαν ετσι για την ιδεολογια τους και αφησε στιγμα και στις οικογενειες τους.

Το συγκεκριμενο βιβλιο ειναι η αλλη οψη του νομισματος για μενα.

Οπως λετε και εσεις ας δουμε το σημερα.

Και επιτελους 2012 πια ας αφησουμε τις ταμπελες γιατι αν το καλοσκεφτουμε ολοι αριστεροι ειμαστε στην σκεψη οι πραξεις μας λιγο λοξοδρομουν.

Και τελος για την Ιστορια κ.Σαρακινε η γιαγια μου η συνονοματη επι κατοχης δουλευε στο σπιτι του Μεταξα για τους Γερμανους ως καθαριστρια και κλεβοντας κονσερβες ταιζε ολη την γειτονια, χρονια μετα το τελος του Πολεμου εβρισκαν κονσερβες στα κεραμυδια κρυμενες.Δεν ψηφισε ποτε κανεναν!

Με Εκτιμηση,

Ελενη

Οχι στίγμα, φίλτατη Ελένη. Τιμή και περηφάνεια είναι που είχα ένα τέτοιο πατέρα, που δεν είναι πια εδώ για να τα διαβάσει αυτά. Οσο για την γιαγιά σου, ήταν από από εκείνους που πίστεψαν ότι μπορούσαν να βοηθήσουν τον λαό μας, από όποια θέση και αν βρίσκονταν και πιστεύω να της αναγνωρίστηκε αυτός ο αγώνας.. Μη ξεχνάμε τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη, διερμηνέα των Γερμανών, που θυσιάστηκε για να σώσει μια ακόμα ζωή αγωνιστή.

Και κάτι τελευταίο. Αλλο το λογοτέχνημα και άλλο η ιστορία...

Καλό σου βράδυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή ειμαι παλιός και θυμάμαι: :lol:

Το οκτάωρο καθιερώθηκε με νόμο του 1932 απο την κυβέρνηση Παπαναστασίου

Το ΙΚΑ ειχε ψηφισθεί με νόμο το 1931 απο την κυνερνηση Βενιζέλου και επικυρώθηκε με νέο νόμο απο την κυβέρνηση Τσαλδάρη το 1934 που συμμετείχε σε αυτήν ο Μεταξάς σαν υπουργός στρατιωτικών.

Ο Μεταξάς με διάταγμα του 1938 μετονομασε την οδο αποστόλου παυλου στη θεσσαλονική σε κεμαλ ατατουρκ.(αυτό για τους απανταχου φασίστες που ωρρυονται).

Ο Μεταξάς το 1916 σαν αρχηγός του ΓΕΣ είχε διατάξει γενική υποχώρηση απο την Μακεδονία όταν οι βούλγαροι προέλευναν.

Οσον αφορά τη καραμέλλα ότι η χουντα του παπαδοπουλου δεν άφησε χρέη;

Η χούντα είχε παρει απο την αμερική 300 δις δολλάρια για να διατηρηθεί στην εξουσία και να εξυπηρετήσει τα συμφεροντα της στην ανατολική μεσόγειο.Ηταν σε μορφή μακροπρόθεσμου δανείου που ποτε δεν αναφερόνταν στον προυπολογισμό.και σε αντάλλαγμα δεν εκανε ποτέ λόγο για τις γερμανικες αποζημιώσεις.

Οσο για το παραμυθι ότι επί χουντας ειχαν ολοι δουλειά αυτό ειναι αλήθεια.Οσοι ειχαν απομείνει από τη μετανάστευση ,απο τους φυλακισμένους και απο τα ξερονησια ε ναι είχαν δουλειά,Αφου ειχε απομείνει τρεις και ο κούκος.

Κοίτα που συμφωνώ με τον αμαρτωλό!!! Λίγο με τα 300 δις δολλάρια απόρησα, μήπως είναι πολλά ρε φίλε; Μήπως τα είχε δώσει ο Σώρρας;;;; :ph34r:

Και τις ημερομηνίες που γράφεις τις έχεις ψάξει ε; Μην μπω και δω τίποτα!!!

Η χούντα σχεδόν τετραπλασίασε το δημόσιο χρέος (από 32 δις το έφτασε 114 δις δραχμές): "Το πρώτο που προκύπτει από τον πίνακα αυτό είναι η κατάρριψη του μύθου ότι η χούντα δεν άφησε δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χούντα άφησε σημαντικό δημόσιο χρέος, το οποίο ανερχόταν στο 20,8% του ΑΕΠ. Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, το χρέος αυτό από 32 δισ. δρχ. το 1966 εκτινάχτηκε στα 114 δισ. δρχ. το 1974".

http://www.enet.gr/?...ticle&id=237134

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελένη (elezia) ευχαριστώ για την βιβλιοπρόταση. Αν και νομίζω πως οι ...κατά λάθος κομμουνιστές δεν ήταν πολλοί. Κυρίως επρόκειτο για παιδιά ή συγγενείς κομμουνιστών που βρέθηκαν στην εξορία χωρίς να καταλάβουν το γιατί. Σχεδόν όλοι τους έγιναν κομμουνιστές εκεί....

Σαρακηνέ, πολύ συγκινητική η ιστορία του πατέρα σου. Υπήρξε ένας από τους χιλιάδες αγωνιστές που δεν λογάριασαν την βόλεψή τους πάνω από τα ιδανικά τους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι κομμουνιστής;
Είσαι αριστερός;
Είσαι δεξιός;
Είσαι κέντρο;
Είσαι ΠΑΚ;
Είσαι ΕΔΑ;
Είσαι αντιστασιακός;



Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες ...



Πολιτικό αποτύπωμα της παραφροσύνης μιας εποχής, που δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει,
ή να κλάψει ...

Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες ...

Καλό βράδυ σε όλες και όλους.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιταχτε να δειτε την αλχημεια που έκανε η χουντα.

Εβαζε τους εργολάβους να παιρνουν δάνεια σε συνάλλαγμα απο το εξωτερικό με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.Μετά παραχωρούσαν αυτά τα δάνεια στο ελληνικό δημόσιο για την εκτέλεση δημόσιων έργων με ανάδοχους τους ιδιους.Ετσι τα δάνεια αυτά δεν καατγραφόνταν σαν δημόσιο εξωτερικό χρέος.

Βέβαια τα δάνεια αυτά τα πλήρωνε ισώς και να τα πληρώνει ακόμη ο εγγυητής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...