Προς το περιεχόμενο
  • 0

Σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με το TAXIS και άμεση απόδοση ΦΠΑ


Trip_Accountant

Ερώτηση

Την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και την απόδοση του ΦΠΑ στον πραγματικό χρόνο της συναλλαγής είναι τα δυο νέα «όπλα» που ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών για να αντιμετωπίσει την φοροκλοπή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Τις επόμενες μέρες, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης αναμένεται να υπογράψει δύο υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να προσαρμόσουν τις ταμειακές μηχανές στις νέες τεχνικές προδιαγραφές του Taxisnet προκειμένου να είναι δυνατή η αποστολή όλων των δεδομένων των συναλλαγών τους στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΓΓΠΣ.

Πρόσφατα οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το Taxisnet, γνωμοδοτώντας πως οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου είναι επαρκείς.

Με τη online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών:

Ο ΦΠΑ θα καταβάλλεται στον πραγματικό χρόνο της συναλλαγής

Θα καταργηθούν οι περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλουν σήμερα κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο οι επιχειρήσεις ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν. Με το νέο σύστημα ο ΦΠΑ θα πιστώνεται απευθείας στον λογαριασμό του Δημοσίου.

Όπως λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το κόστος προσαρμογής των ταμειακών μηχανών θα είναι μικρό ενώ μόλις ολοκληρωθεί το έργο, θα μπει φρένο στην έκδοση πλαστών τιμολογίων και θα καταπολεμηθεί η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ, καθώς πρόκειται για ένα πολύ πιο αποτελεσματικό «εργαλείο» από αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα. Και αυτό γιατί, με την έκδοση της απόδειξης από την επιχείρηση, θα ενημερώνεται την ίδια στιγμή (σε πραγματικό χρόνο) και το υπουργείο Οικονομικών για την πράξη αυτή. Έτσι, θα έχει πλήρη εικόνα για τις κινήσεις και τις συναλλαγές κάθε επιχείρησης. Το νέο σύστημα διευκολύνει το φορολογικό έλεγχο καθώς εύκολα θα μπορούν να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω εικονικών τιμολογίων ή αν δεν εκδόθηκαν αποδείξεις. Παράλληλα, οι φορολογικές αρχές έχοντας στη διάθεσή τους τα πλήρη στοιχεία των πωλήσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίζουν το τζίρο των επιχειρήσεων και να διασταυρώνουν τα στοιχεία με τα κέρδη που εμφανίζουν στις φορολογικές δηλώσεις οι επιχειρήσεις.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πηγή: imerisia.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Για το πρώτο σκέλος του τίτλου, το οποίο είναι και τεχνικό, δεν έχω να πω κάτι εκτός από την ερώτηση "αν μπορεί το ΥΠΟΙΚ να αξιοποιήσει τον τεράστιο όγκο των δεδομένων".

Για το δεύτερο σκέλος ου τίτλου και όπως αναλύεται στην 4η παράγραφο: "άμεση απόδοση ΦΠΑ στον πραγματικό χρόνο συναλλαγής" το οποίο ερμηνεύω "πραγματικό χρόνο πώλησης ή είσπραξης", είχα την εντύπωση ότι οι επιχειρήσεις έχουν αγορές και δαπάνες των οποίων ο ΦΠΑ (στην πλειονότητα των περιπτώσεων) συμψηφίζεται με των πωλήσεων (διορθώστε με αν κάνω λάθος) και η επιχείρηση υποχρεούται να καταβάλει την διαφορά με τις περιοδικές δηλώσεις.

Εκτός εάν οι ταμιακές χρησιμοποιούνται και για τις αγορές/δαπάνες και ο ΦΠΑ των δαπανών/αγορών χρεώνεται στον λογαριασμό του Δημοσίου :) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

εμας μας επηρεαζει απο οτι καταλαβαινω? μας λιγοστευει την δουλεια? πως βλεπετε το μελλον?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΠΑΛΙ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ.

ΕΤΣΙ, ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ,

ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΥΡΑ,

ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜ, ΘΑ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ,

Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΜΠΥΡΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΦΠΑ ΚΟΚ

:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εχω δυο ερωτήσεις:

1. Το ταξις θα κάνει αυτόματα το συμψηφισμό με το ΦΠΑ εισροών και θα εισπράττει όταν ο ΦΠΑ της επιχείρησης θα γίνεται χρεωστικός ή θα εισπράττει εξ' αρχής και μετά θα περιμένουμε την επιστροφή βάσει της πιστωτικής δήλωσης που (αναγκαστικά/λογικά) θα υποβάλλουμε;

2. Πώς θα εξασφαλίσει το τάξις ότι κάθε τι που φεύγει από το ράφι ή το ψυγείο περνάει από την ταμειακή μηχανή; Μήπως να βάλει ταμειακές με scanner στις πόρτες και τα παράθυρα των επιχειρήσεων ώστε να μην βγαίνει τίποτα έξω; Αλλά πάλι αν πάρεις πχ μια σοκολάτα και κάτσεις και την φάς στο ψιλικατζίδικο πως θα ελεγχθεί;

ΥΓ: Ποιά εταιρεία εχει τέτοιες μηχανές και λογισμικό για εγκατάσταση στο Ταξις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΨΙΜΟ ΑΠΟ ΛΗΓΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ???

ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΚΑΝΑΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, Η' ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ WC ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ?

:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ 500,00ΓΙΟΥΡΟ/ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΕΡΝΕΤ(ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΤΥΟ)Τ200,00ΓΙΟΥΡΟ/ΤΕΧΝΙΚΟΣ 200,00ΓΙΟΥΡΟ /ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΑ ΠΑ...............................ΙΑ ΤΟΥ,ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΥΟ/ ΜΑΛ......................ΚΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Το σίγουρο είναι πως αυτοί που σκέφτονται / αναπαράγουν τέτοιες ιδέες, δεν έχουν καμία μα καμία επαφή με την Ελληνική Πραγματικότητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Το σίγουρο είναι πως αυτοί που σκέφτονται / αναπαράγουν τέτοιες ιδέες, δεν έχουν καμία μα καμία επαφή με την Ελληνική Πραγματικότητα.

Γιατί? υπάρχει σε άλλη χώρα ανάλογο σύστημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

αποψη μου .. το μετρο σε συνδιασμο με ηλεκτρονικη τιμολογηση ειναι βημα προς την ορθολογικη κατευθυνση

αλλαζει βεβαια ολη η φυση της δουλειας του λογιστη...

ισως και ο ρολος του μεσα στην επιχειρηση (θα θεωρειτε απλος υπαλληλος σε περισσοτερες περτπτωσεις)

καταργει αμεσα τις συγκεντρωτικες-ΦΠΑ-(ισως και δηλωσεις εισοδηματος)-θεωρησεις ΚΒΣ κλπ

δημιουργει απο την αρχη ενα κοινο πλαισιο λογιστικης παρακολουθησης (χωρις τις δεκαδες εξαιρεσεων-απαλλαγων-ειδικων τροπων τηρησης κλπ)

παυει την αναγκη ελεγχου για αρκετες περιπτωσεις(αρα ελευθερωνονται χερια εφοριακων προς καλυτερη εξυπηρετηση των πολιτων)

απο την αλλη υποχρεωνει τους λογιστες να καταχωρουν και να ελεγχουν τα παντα σε στενα χρονικα περιθωρια(να ευχεσαι να μην γριπoθεις)

δενει τα χερια στους ιδιωτες οσων αφορα την ελευθερια 'λυγισματος' του νομου σε ανθρωπινες πραγματικες καταστασεις(καθως θα εχεις να κανεις με μηχανημα και οχι με ανθρωπο)

αυτες ειναι μερικες προχειρες και γρηγορες σκεψεις μου οσων αφορα την ηλεκτρονικη τιμολογηση και συνδεση ταμ.μηχ.στο ιντερνετ

προσοχη αυτα τα 2 οπωσδηποτε πρεπει να ειναι μαζι για να λειτουργησουν..

αν κανεις μονο τη συνδεση ταμ.μηχ θα ειναι εντελως ηλιθιο

οπως και αν κανεις μονο την ηλεκτρ. τιμ σε επιπεδο μονο τιμολογιων

και ΦΥΣΙΚΑ θα κανεις και τις καταλληλες νομοθετικες καταργησεις ΑΜΕΣΑ

τωρα οσων αφορα την αμεση εισπραξη του ΦΠΑ..

ειναι αδυνατη οσο δεν ειναι αμεση και η αποπληρωμη των τιμολογιων... ΤΕΛΟΣ

εκτος εαν δια νομου υποχρεωθουν ολοι να πληρωνουν το ΦΠΑ με την εκδοση του ΤΙΜ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ανάλογο σύστημα υπάρχει και λειτουργεί στην Σουηδία με απίστευτα ποσοστά.

http://agora.mfa.gr/...de=57&fid=32498

http://www.numismast...ArticleId=13953

Αυτός είναι ο λόγος τοποθέτησης των σούπερ μηχανημάτων που εγκαθίσταται αυτές τις ημέρες στο ΚΕΠΥΟ. Για να αντέξουν τον μεγάλο όγκο των δεδομένων των συναλλαγών.

Η φοροκάρτα αποδεικνύεται πως ήταν ένα πιλοτικό έργο για να προετοιμαστεί υλικοτεχνικά και νομοθετικά η Πολιτεία.

Με τις ίδιες ακριβώς αποφάσεις ( τροποποιημένες προφανώς ) θα περάσουμε στο νέο σύστημα.

Οδεύουμε ολοταχώς στα ηλεκτρονικά βιβλία, με τα έξοδα να είναι ... ενημερωμένα από τον εκδότη-προμηθευτή μας, γι΄αυτό μας προέκυψε και δημόσια κουβεντούλα περί Αμερικάνικου τρόπου φορολογίας ακόμη και για τους ιδιώτες: Φόρος = ( Έσοδα μείον έξοδα )*25%.

Είτε έχουμε είτε όχι ηλεκτρονικά βιβλία, σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το αντίθετο απ΄αυτό που κάνουμε μέχρι στιγμής δηλαδή θα υποβάλλουμε στοιχεία για να πάρουμε πίσω το επιπλέον ΦΠΑ που παρακρατήθηκε κατά το στάδιο της συναλλαγής στο σύνολο της αξίας. Έτσι όποιος δεν υποβάλλει στοιχεία δεν θα έχει επιστροφή. Το ΦΠΑ δεν θα αποτελεί αντικείμενο διακανονισμού ( μεταχρονολογημένες επιταγές κ.λ.π. ) διότι με την έκδοση του παραστατικού θα πρέπει να εισπραχθεί από την αντίστοιχη κάρτα του επαγγελματία - πελάτη - επιχείρησης. No money no honey.

Το πλαστικό χρήμα θα προχωρήσει με κίνητρα π.χ.: 2 ποσοστιαίες μονάδες ΦΠΑ έκπτωση.

Ραντεβού στο Α' δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Το ζήτημα είναι, τα πειραματόζωα που λέγονται Έλληνες (γιατί μετά απο εμάς, τα εφαρμόζουν και στις υπόλοιπες χώρες-βλέπε Μνημόνιο), να συνηθίσουν στο ηλεκτρονικό χρήμα, το οποίο θα αντικαταστήσει τα μετρητά, το χρήμα σε φυσική τουλάχιστον μορφή. Θα συνδέονται όλοι με λογαριασμούς τραπέζης, κάρτες, pin/puk κλπ, δήθεν για την πάταξη της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και πάσης φύσεως φυγής από την δαγκάνα του καλοκάγαθου, αθώου και δημοκρατικού μας κράτους.

...Και μια ωραία πρωία, όταν δεν θα κυκλοφορεί χρήμα γιατί θα έχουμε credits, θα μας ανακοινώνουν αυξήσεις φορολογίας και θα τα "παίρνουν" άμεσα από τον λογαριασμό μας... Επίσης, θα μας "ρυθμίζουν" πόσα θα πάρουμε σαν μισθό, σαν σύνταξη, πόσο θα πληρώνουμε για τις "υπηρεσίες" και τα "προϊόντα" κάθε καρτέλ που εκπροσωπούν στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας και άλλα πολλά...

Υ.Γ. Ζητείται αστρόπλοιο που να έχει κάνει το Kessel Run σε λιγότερο από 12 parsecs....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μηπως, αγαπητοι συναδελφοι, η ηλεκτρονικη διασυνδεση των ΦΤΜ/ΕΑΦΔΣΣ αποσκοπει στο να αποτρεψει (και σταματησει) καποιους απο το να τα "πειραζουν"...

Λεω μηπως...;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ωραία και φανταστικά όλα αυτά .......... Επιχείρησεις για να τα εφαρμόσουν θα υπάρχουν ?

ΥΓ Και όσον αφορά το ηλεκτρονικό χρήμα ..... Συμφωνώ με τον gkazan , αν τώρα που το "φυσικό" χρήμα είναι μόνο το 2% στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας και υπάρχουν τέτοια χάλια , φανταστείτε όταν δεν θα υπάρχει ανάγκη εμφάνισης γραμματίου αλλά θα είναι μόνο χρηματικές μονάδες ελεγχόμενες από κάποιες Τράπεζες τι έχει να γίνει ........ Δυστυχώς πολλοί από εμάς μπερδεύουν τη νομιμότητα με το τι σχεδιάζουν ..... Και κανείς δεν σκέφτεται απλά .......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ανάλογο σύστημα υπάρχει και λειτουργεί στην Σουηδία με απίστευτα ποσοστά.

http://agora.mfa.gr/...de=57&fid=32498

http://www.numismast...ArticleId=13953

Τα άρθρα αναφέρονται στην αντικατάσταση των μετρητών από το "πλαστικό χρήμα" στην Σουηδία και σε επιμέρους ζητήματα, όπως ταχύτητα & ασφάλεια των συναλλαγών, εγκληματικότητα και άλλα. Δεν είδα όμως ρητή αναφορά στους έμμεσους φόρους και τον τρόπο είσπραξης τους.

Το ΦΠΑ δεν θα αποτελεί αντικείμενο διακανονισμού ( μεταχρονολογημένες επιταγές κ.λ.π. ) διότι με την έκδοση του παραστατικού θα πρέπει να εισπραχθεί από την αντίστοιχη κάρτα του επαγγελματία - πελάτη - επιχείρησης. No money no honey.

Αυτό θα μπορούσε να λυθεί με την απόδοση ΦΠΑ βάσει των ταμειακών ροών πράγμα που αποτελεί και (sic)νομοθετικό ψήφισμα της ΕΕ από τον Μάιο του 2010:

"Προκειμένου να βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καταβολή του ΦΠΑ στην αρμόδια αρχή πριν να λάβουν την πληρωμή από τους πελάτες τους, τα κράτη μέλη θα πρέπει να έχουν την επιλογή να επιτρέπουν την απόδοση του ΦΠΑ με τη χρήση ενός καθεστώτος λογιστικής βάσει ταμειακών πληρωμών, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον προμηθευτή να πληρώσει το ΦΠΑ στην αρμόδια αρχή όταν λάβει την πληρωμή για μία παράδοση ή παροχή και το οποίο θεσπίζει το δικαίωμά του προς έκπτωση όταν πληρώνει για την παράδοση ή παροχή. Αυτό θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να εισαγάγουν ένα προαιρετικό καθεστώς λογιστικής βάσει ταμειακών πληρωμών το οποίο δεν έχει αρνητική επίπτωση στις ταμειακές ροές σε σχέση με τις εισπράξεις ΦΠΑ. "C 081 E της 15/03/2011 σ. 0157"

Αν ενθυμούμαι καλώς το ζήτημα της άμμεσης καταβολής ΦΠΑ είχε τεθεί παλαιότερα με την τήρηση του "ειδικού τραπεζικού λογαριασμού ΦΠΑ", αλλά ατόνησε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Παντως, σε συνεχεις μου ερωτησεις στους προμηθευτες μου, που ειναι και εισαγωγεις/κατασκευαστες ταμειακων, ολοι μου ειπαν οτι θα βγουν απλως οι προδιαγραφες των νεων ταμειακων και οι οποιες θα κατασκευαστουν και θα παρουν εγκριση μεσα σε 9-12 μηνες απο την δημοσιευση της αποφασης και οχι οτι θα γινει κατι στις υπαρχουσες ταμειακες. Ιδωμεν....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης

Η φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ οφείλεται στο ότι δεν αποδίδουν οι επιχειρήσεις τα ποσά που αντιστοιχούν στο ΦΠΑ των πωλήσεων που περνάνε από την ταμειακή ή στο ότι δεν χτυπάνε στην ταμειακή το σύνολο των πωλήσεων;

Και πως η διασύνδεση θα εξασφαλίσει ότι όλα θα τα χτυπάνε στην μηχανή και στη σωστή τιμή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

Την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και την απόδοση του ΦΠΑ στον πραγματικό χρόνο της συναλλαγής είναι τα δυο νέα «όπλα» που ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών για να αντιμετωπίσει την φοροκλοπή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Τις επόμενες μέρες, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης αναμένεται να υπογράψει δύο υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να προσαρμόσουν τις ταμειακές μηχανές στις νέες τεχνικές προδιαγραφές του Taxisnet προκειμένου να είναι δυνατή η αποστολή όλων των δεδομένων των συναλλαγών τους στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΓΓΠΣ.

Πρόσφατα οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το Taxisnet, γνωμοδοτώντας πως οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου είναι επαρκείς.

Με τη online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών:

Ο ΦΠΑ θα καταβάλλεται στον πραγματικό χρόνο της συναλλαγής

Θα καταργηθούν οι περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλουν σήμερα κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο οι επιχειρήσεις ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν. Με το νέο σύστημα ο ΦΠΑ θα πιστώνεται απευθείας στον λογαριασμό του Δημοσίου.

Όπως λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το κόστος προσαρμογής των ταμειακών μηχανών θα είναι μικρό ενώ μόλις ολοκληρωθεί το έργο, θα μπει φρένο στην έκδοση πλαστών τιμολογίων και θα καταπολεμηθεί η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ, καθώς πρόκειται για ένα πολύ πιο αποτελεσματικό «εργαλείο» από αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα. Και αυτό γιατί, με την έκδοση της απόδειξης από την επιχείρηση, θα ενημερώνεται την ίδια στιγμή (σε πραγματικό χρόνο) και το υπουργείο Οικονομικών για την πράξη αυτή. Έτσι, θα έχει πλήρη εικόνα για τις κινήσεις και τις συναλλαγές κάθε επιχείρησης. Το νέο σύστημα διευκολύνει το φορολογικό έλεγχο καθώς εύκολα θα μπορούν να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω εικονικών τιμολογίων ή αν δεν εκδόθηκαν αποδείξεις. Παράλληλα, οι φορολογικές αρχές έχοντας στη διάθεσή τους τα πλήρη στοιχεία των πωλήσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίζουν το τζίρο των επιχειρήσεων και να διασταυρώνουν τα στοιχεία με τα κέρδη που εμφανίζουν στις φορολογικές δηλώσεις οι επιχειρήσεις.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πηγή: imerisia.gr

@@

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

Η φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ οφείλεται στο ότι δεν αποδίδουν οι επιχειρήσεις τα ποσά που αντιστοιχούν στο ΦΠΑ των πωλήσεων που περνάνε από την ταμειακή ή στο ότι δεν χτυπάνε στην ταμειακή το σύνολο των πωλήσεων;

Και πως η διασύνδεση θα εξασφαλίσει ότι όλα θα τα χτυπάνε στην μηχανή και στη σωστή τιμή;

Μαλακιες καποιον που δεν εχουν δουλεψει ποτε στην ζωη τους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

1) και τις δαπανες αγορες κλπ. πως θα τις υπολογιζουν ώστε να αποδίδετε η διαφορα; 2) και στις επιχειρήσεις με αμιγώς τιμολόγια παροχής ή τις επιχειρήσεις με χονδρικό εμπόριο ή και τις μικτές (λιανικό-χονδρικό εμπόριο) πως θα καταλογίζουν τον ΦΠΑ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Το ζήτημα είναι, τα πειραματόζωα που λέγονται Έλληνες (γιατί μετά απο εμάς, τα εφαρμόζουν και στις υπόλοιπες χώρες-βλέπε Μνημόνιο), να συνηθίσουν στο ηλεκτρονικό χρήμα, το οποίο θα αντικαταστήσει τα μετρητά, το χρήμα σε φυσική τουλάχιστον μορφή. Θα συνδέονται όλοι με λογαριασμούς τραπέζης, κάρτες, pin/puk κλπ, δήθεν για την πάταξη της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και πάσης φύσεως φυγής από την δαγκάνα του καλοκάγαθου, αθώου και δημοκρατικού μας κράτους.

...Και μια ωραία πρωία, όταν δεν θα κυκλοφορεί χρήμα γιατί θα έχουμε credits, θα μας ανακοινώνουν αυξήσεις φορολογίας και θα τα "παίρνουν" άμεσα από τον λογαριασμό μας... Επίσης, θα μας "ρυθμίζουν" πόσα θα πάρουμε σαν μισθό, σαν σύνταξη, πόσο θα πληρώνουμε για τις "υπηρεσίες" και τα "προϊόντα" κάθε καρτέλ που εκπροσωπούν στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας και άλλα πολλά...

Υ.Γ. Ζητείται αστρόπλοιο που να έχει κάνει το Kessel Run σε λιγότερο από 12 parsecs....

Μα ήδη έχουν γίνει αυτά, αφού γίναμε χώρα - μοντέλο εφαρμογής της νέας δημοσιονομικής λιτότητας. Το θέμα είναι ότι για μια ακόμα φορά ανακοινώνονται μέτρα και συστήματα που είναι αμφίβολο αν μπορούν να εφαρμοσθούν. Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ας περιμένουμε να δημοσιευθεί αναλυτικά η εφαρμογή αυτή και μετά φωνάζουμε. Αλλά, αν δεν κάνω λάθος η ΠΟΦΕΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση με την παρουσία του κ. Θεοχάρη και του κ. Μαυραγάνη. Να η ευκαιρία να βάλουμε το θέμα στις ρίζες του. Αν δεν μπορεί η ΠΟΦΕΕ, ας το κάνουμε εμείς που γνωρίζουμε τις συνέπειες της εφαρμογής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...