G-MEL Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ - ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΗ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ - ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩΕΓΩ ΤΟ ΚΑΤΑΧΩΡΩ ΩΣ ΠΑΓΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ?ΤΟ ΟΛΟ ΜΟΥ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ¨ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 G-MEL Posted July 7, 2012 Author Report Share Posted July 7, 2012 ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΑ - ΑΡΘΡΟ 30 ΦΠΑ - ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΙΧΔΗΛ ΟΧΙ ΕΚΠΤ ΦΠΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΙΜΟΛ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΩ ΜΕ ΜΗ ΕΚΠ/ΝΟ ΦΠΑ -ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΓΚ/ΚΗΣ ΣΩΣΤΑ ?ΣΑΝ ΠΑΓΙΟ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΣΒΑΙΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 HARYK Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΑ - ΑΡΘΡΟ 30 ΦΠΑ - ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΙΧΔΗΛ ΟΧΙ ΕΚΠΤ ΦΠΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΙΜΟΛ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΩ ΜΕ ΜΗ ΕΚΠ/ΝΟ ΦΠΑ -ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΓΚ/ΚΗΣ ΣΩΣΤΑ ?ΣΑΝ ΠΑΓΙΟ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΣΒΑΙΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ?ΚαλησπέραΤα έξοδά του θα τα καταχωρείτε κανονικά, αλλά θα τα αναμορφώνετε ανάλογα με τα κυβικά του.Δείτε το άρθρο ... (δεν θυμάμαι συγγνώμη) του ΚΦΕ.Καλή συνέχειαΜπάμπης Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 G-MEL Posted July 7, 2012 Author Report Share Posted July 7, 2012 ΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ - ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΙΣΜΟ - ΩΣ 1600 ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 70% - ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1600 ΤΟ 35%ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΑΓΙΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ 20% ?ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ? ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΑΛΛΟΝ !ΕΧΩ ΑΞΙΑ 19318 + ΦΠΑ 4443 = 26500 ΣΥΝΟΛΙΚΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 HARYK Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 ΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ - ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΙΣΜΟ - ΩΣ 1600 ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 70% - ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1600 ΤΟ 35%ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΑΓΙΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ 20% ?ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ? ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΑΛΛΟΝ !ΕΧΩ ΑΞΙΑ 19318 + ΦΠΑ 4443 = 26500 ΣΥΝΟΛΙΚΑΠροσωπικά θα έκανα αποσβέσεις σε όλη την αξία, αν η επιχείρηση απαλλασσόταν του ΦΠΑ. Εδώ όμως δεν έχετε τέτοια περίπτωση.Ας πει την άποψή του και κανένας άλλος συνάδελφος.Καλή συνέχειαΜπάμπης Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 GAV Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 ΠΟΛ. 1188/10.9.92 Δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ κατά την αγορά αυτοκινήτων μικτής χρήσης.Μετά από ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσίας μας σχετικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής: Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης ε΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 23 του ν. 1642/86, δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ που επιβαρύνει την αγορά ή εισαγωγή, μίσθωση, συντήρηση και επισκευή των Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, μέχρι εννέα θέσεων, αεροσκαφών, σκαφών αναψυχής, ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων. Το ίδιο ισχύει και για αυτοκίνητα τα οποία στην άδεια κυκλοφορίας τους χαρακτηρίζονται ως "αυτοκίνητα μικτής χρήσης". Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 HARYK Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 ΠΟΛ. 1188/10.9.92 Δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ κατά την αγορά αυτοκινήτων μικτής χρήσης.Μετά από ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσίας μας σχετικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης ε΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 23 του ν. 1642/86, δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ που επιβαρύνει την αγορά ή εισαγωγή, μίσθωση, συντήρηση και επισκευή των Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, μέχρι εννέα θέσεων, αεροσκαφών, σκαφών αναψυχής, ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων. Το ίδιο ισχύει και για αυτοκίνητα τα οποία στην άδεια κυκλοφορίας τους χαρακτηρίζονται ως "αυτοκίνητα μικτής χρήσης". ΚαλησπέραΔεν τίθεται θέμα έκπτωσης ΦΠΑ.Για τις αποσβέσεις ρωτά η συναδέλφισσα, αν θα συμπεριληφθεί.ΦιλικάΜπάμπης Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Andy Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Εφόσον δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ ούτε για την αγορά, ούτε για τη χρήση, καταχωρείται στα πάγια με τη μικτή αξία, και πάνω σε αυτή γίνονται οι αποσβέσεις με τον προβλεπόμενο συντελεστή.Προσοχή στις συγκεντρωτικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 HARYK Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Εφόσον δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ ούτε για την αγορά, ούτε για τη χρήση, καταχωρείται στα πάγια με τη μικτή αξία, και πάνω σε αυτή γίνονται οι αποσβέσεις με τον προβλεπόμενο συντελεστή.Προσοχή στις συγκεντρωτικές.Καλημέρα συνάδελφε καλή εβδομάδα.Έχετε απόλυτο δίκιο.Από την ΠΟΛ 1005/2005 εντοπίζουμε:…Αποσβέσεις στο Φ.Π.Α. που βαρύνει πάγια και ο οποίος δεν εκπίπτει από το φόρο εκροώνΟ Φ.Π.Α. που βαρύνει τις αγορές των ενσώματων παγίων των επιχειρήσεων και ο οποίος δεν μπορεί να εκπέσει από το Φ.Π.Α. εκροών, προσαυξάνει την τιμή κτήσης του παγίου και κατά συνέπεια, επί της συνολικής αξίας του παγίου αυτού θα διενεργούνται αποσβέσεις. (1092609/10874/Β0012/21-10-1999), (1120445/10662 ΠΕ/Β0012/11-3-1997)…Καλή συνέχειαΜπάμπης Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Ανώτατος συντελεστής αποσβέσεων για τα Ι.Χ είναι 15% αν δεν κάνω λάθος - υποθέτω το ίδιο και για τα μικτής χρήσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 G-MEL Posted July 14, 2012 Author Report Share Posted July 14, 2012 το τεκμηριο αγορασ ισχυει για αυτού του είδους τα αυτοκίνητα ?εκτιμώ πως ναι - μόνο τα επαγγελματικά είναι εκτος DimitrisD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 G-MEL Posted October 8, 2012 Author Report Share Posted October 8, 2012 το τεκμηριο αγορασ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ισχυει για αυτού του είδους τα αυτοκίνητα ?εκτιμώ πως ναι - μόνο τα επαγγελματικά είναι εκτοςΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 G-MEL Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ , -ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ - ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΘΕΜΑ - ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΙΧ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ - ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ΒΕΒΑΙΑ - ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ? ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΩΣ ΠΑΓΙΟ - ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ - ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧ/ΜΟ ΚΑΘΑΡΗΣ + ΦΠΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 SOULIS Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Τι νόημα έχει η αυτοπαράδοση στην περίπτωση σας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 G-MEL Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΩΛΗΘΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ? ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΜΙΓΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 SOULIS Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Η αυτοπαράδοση όμως υπάρχει μόνο για τις ανάγκες του ΦΠΑ.. οπότε στην περίπτωση σας δεν προκύπτει.Για μένα δεν χρειάζεται να εκδοθεί τίποτα.. αλλά αυτό συζητείστε το με την ΔΟΥ σας, γιατί δεν έχω δει σχετική διοικητική λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 makisd Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 makisd Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 καμια απαντηση??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stpapam Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Καλησπέρα, Ειμαι δικηγόρος.Αν αγοράσω ΙΧ αυτοκίνητο και το χρησιμοποιώ και για την εργασία μου έχω καταλάβει ότι μπορώ να περνάω τα σχετικά έξοδα αναλογικα με τα κυβικά.Ωστόσο για να γίνει αυτό είναι προυποθεση να κοπεί υποχρεωτικά τιμολόγιο κατά την αγορά;δεν θέλω να μπλέξω με αποσβέσεις, εγγραφές στα βιβλία και συγκεντρωτικές για το αυτοκίνητο. Μόνο τα έξοδα χρήσης κατά την αναλογία τους θέλω να περνάω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jim1970 Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 ότι σας πει ο λογιστής σας..εάν έχετε..εάν δεν έχετε ότι σας φωτίσει ο θεός.. καλησπέρα.. G.E.S. and dimitris_78 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stpapam Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 ότι σας πει ο λογιστής σας..εάν έχετε..εάν δεν έχετε ότι σας φωτίσει ο θεός.. καλησπέρα..Ευχαριστώ... δεν έχω λογιστή για τα βιβλία (λίγες καταχωρίσεις) αλλά ρωτάω γνωστούς και δεν φαίνεται να βλέπουν διαφορά, γι' αυτό είπα να πάρω και μερικές ακόμα απόψεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hitvagelis Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Georgenikolo Posted October 16, 2017 Report Share Posted October 16, 2017 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ?? ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΕΚΠΙΤΕΙ Ο ΦΠΑ??ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ???ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 st.sahinidis Posted March 2, 2018 Report Share Posted March 2, 2018 Στις 16/10/2017 στις 10:52 ΠΜ, Georgenikolo είπε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ?? ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΕΚΠΙΤΕΙ Ο ΦΠΑ??ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ???ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ?? Στις 16/10/2017 στις 10:52 ΠΜ, Georgenikolo είπε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ?? ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ Στις 16/10/2017 στις 10:52 ΠΜ, Georgenikolo είπε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ?? ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΕΚΠΙΤΕΙ Ο ΦΠΑ??ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ???ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ?? ΕΚΠΙΤΕΙ Ο ΦΠΑ??ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ???ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
G-MEL
ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ - ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Η ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ - ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ
ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΤΑΧΩΡΩ ΩΣ ΠΑΓΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ?
ΤΟ ΟΛΟ ΜΟΥ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ¨ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ
23 answers to this question
Recommended Posts