NGLAKEL Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Καλημέρα!Έχω ένα σημείωμα αυτοπεραίωσης ΦΠΑ το οποίο βγαίνει χρεωστικό 381,01€, η εκκαθαριστική ΦΠΑ είχε πιστωτικό υπόλοιπο 522,00€. Μεταφέρεται κάπου το πιστωτικό υπόλοιπο της εκκαθαριστικής στο σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ για να μην βγεί πληρωμή?Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 HARYK Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Καλημέρα!Έχω ένα σημείωμα αυτοπεραίωσης ΦΠΑ το οποίο βγαίνει χρεωστικό 381,01€, η εκκαθαριστική ΦΠΑ είχε πιστωτικό υπόλοιπο 522,00€. Μεταφέρεται κάπου το πιστωτικό υπόλοιπο της εκκαθαριστικής στο σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ για να μην βγεί πληρωμή?Ευχαριστώ πολύ!Καλημέρα.Όχι δεν μεταφέρεται πουθενά. Επειδή όμως αυτό το ποσό (πιστωτικό της εκκαθαριστικής) μηδενίζεται, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στα αφαιρούμενα της περιοδικής του τριμήνου, μέσα στο οποίο θα γίνει η πληρωμή.ΦιλικάΜπάμπης Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 VASILISB71 Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Η ημερομηνία απ'ότι βλέπω είναι ανεξαρτήτως ΑΦΜ έως 15 ιουλίου (λίγο πριν αρχίσει το β΄τρίμηνο ΦΠΑ).Φέτος το εν λόγω έντυπο θα υποβληθεί χειρόγραφα πάλι;Υπάρχει κάτι που δεν το πήρα χαμπάρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fougaros Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Η ημερομηνία απ'ότι βλέπω είναι ανεξαρτήτως ΑΦΜ έως 15 ιουλίου (λίγο πριν αρχίσει το β΄τρίμηνο ΦΠΑ).Φέτος το εν λόγω έντυπο θα υποβληθεί χειρόγραφα πάλι;Υπάρχει κάτι που δεν το πήρα χαμπάρι;...μπορεί να μην έχει αρχίσει το ΄β τρίμηνο...αλλά εάν υποβληθεί από 01/07-15/07 θα βρίσκεσαι ήδη στο ΄γ τρίμηνο...άρα στα αφαιρούμενα ποσά του γ΄ τριμήνου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 LAMMERGEIER Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 ΠΟΛ. 1128/2011 , ΠΟΛ. 1191/2010 , ΠΟΛ 1198/2011... Πιστωτικό ΦΠΑ.Όταν σε μία χρήση γίνεται η διαδικασία του αυτοελέγχου ενδέχεται σε αυτήν τη χρήση να έχει μεταφερθεί πιστωτικό (αρνητικό) υπόλοιπο ΦΠΑ από προηγούμενη ανέλεγκτη χρήση. Το μεταφερόμενο αυτό πιστωτικό υπόλοιπο δεν υπολογίζεται κατά την εκκαθάριση του τυχόν οφειλόμενου ΦΠΑ που γίνεται με το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου. Το πιστωτικό αυτό θα διακανονιστεί κατά το κλείσιμο της προηγούμενης ανέλεγκτης χρήσης από την οποία έχει μεταφερθεί (ΠΟΛ 1191/2010).Μείωση πιστωτικού ΦΠΑ.Όταν με το «ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ» προκύπτει μείωση του πιστωτικού υπολοίπου που έχει ήδη μεταφερθεί σε επόμενη χρήση η διαφορά αυτή μειώνει το φόρο εισροών (δαπανών) της φορολογικής περιόδου στην οποία υποβάλλεται το ειδικό σημείωμα. Το ίδιο ισχύει όταν αντί για μείωση του πιστωτικού υπολοίπου γίνεται μηδενισμός ή μετατροπή του σε χρεωστικό.Αν δεν γίνει μείωση του φόρου των εισροών (δαπανών) ενώ υπήρχε υποχρέωση, να καταλογίζονται από την εφορία τα ανάλογα ποσά και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις (ΠΟΛ 1064/2007). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MAIROULA2 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Καλημέρα! Ο προηγούμενος λογιστής ενός πελάτη μου, κλείνει το οικονομικό 2011 με αυτοπεραίωση αλλά με μία διαφορά στα έσοδα μεταξύ αυτοελέγχου και βιβλίων της τάξης των 25.000 ευρω!!!!! Το ΦΠΑ αυτοπεραίωσης που αντιστοιχεί είναι 5.750 ευρώ ενώ ο πελάτης είχε πιστωτικό μόνο 600!!!!!! Δεν τον ενημερώνει για τίποτα και δεν υποβάλλει και ειδικό σημείωμα αυτοπεραίωσης!!! ανέλαβα αυτόν τον πελάτη από 01/01/2012. Ενημέρωσα τον πελάτη μου για όλα αυτά και έπεσε από τα σύννεφα!!!! Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τους πιο έμπειρους συναδέλφους, τί γίνεται στην περίπτωση ελέγχου? θα πρέπει να καταβάλλει το ΦΠΑ αυτοπεραίωσης? Ή μήπως να κάνω τροποποιητική οικ.2011 χωρίς αυτοπεραίωση? Ή καλύτερα να το αφήσω έτσι ας τρέξει ο προηγούμενος λογιστής για τα λάθη του? ................ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 LAMMERGEIER Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Τροποποιητική δεν θα δεχθούν. Έχω την εντύπωση ότι αφού δεν πληρώθηκε ο Φπα Αυτοελέγχου δεν ισχύει ο αυτοέλεγχος. Άφησε το όπως είναι. αλλά ας ακούσουμε και μία άλλη γνώμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 polycro Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 ΠΟΛ. 1128/2011 , ΠΟΛ. 1191/2010 , ΠΟΛ 1198/2011... Πιστωτικό ΦΠΑ.Όταν σε μία χρήση γίνεται η διαδικασία του αυτοελέγχου ενδέχεται σε αυτήν τη χρήση να έχει μεταφερθεί πιστωτικό (αρνητικό) υπόλοιπο ΦΠΑ από προηγούμενη ανέλεγκτη χρήση. Το μεταφερόμενο αυτό πιστωτικό υπόλοιπο δεν υπολογίζεται κατά την εκκαθάριση του τυχόν οφειλόμενου ΦΠΑ που γίνεται με το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου. Το πιστωτικό αυτό θα διακανονιστεί κατά το κλείσιμο της προηγούμενης ανέλεγκτης χρήσης από την οποία έχει μεταφερθεί (ΠΟΛ 1191/2010).Μείωση πιστωτικού ΦΠΑ.Όταν με το «ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ» προκύπτει μείωση του πιστωτικού υπολοίπου που έχει ήδη μεταφερθεί σε επόμενη χρήση η διαφορά αυτή μειώνει το φόρο εισροών (δαπανών) της φορολογικής περιόδου στην οποία υποβάλλεται το ειδικό σημείωμα. Το ίδιο ισχύει όταν αντί για μείωση του πιστωτικού υπολοίπου γίνεται μηδενισμός ή μετατροπή του σε χρεωστικό.Αν δεν γίνει μείωση του φόρου των εισροών (δαπανών) ενώ υπήρχε υποχρέωση, να καταλογίζονται από την εφορία τα ανάλογα ποσά και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις (ΠΟΛ 1064/2007).Να υποθέσω ότι όταν και στη προηγούμενη χρήση π.χ.2010 έγινε αυτοέλενχος την θεωρούμε και αυτή ανέλεγκτη,καθότι δείγμα ακόμα δεν βγήκε για το 2010,άρα αν και αυτοελεγμένοι δεν μπορούμε να μεταφέρουμε το τελικό πιστωτικό στην επόμενη χρήση 2011.Ετσι το αντιλαμβάνεστε?Επίσης ερώτηση δεύτερη.αυτοέλενχος στην χρήση 2010.Εκκαθαριστική με πιστωτικό πχ 500,00 ευρω-ο αυτοέλενχος το μηδενίζει-και μπαίνει στα αφαιρούμενα Β τριμήνου 2011.Στον αυτοέλενχο του 2011 θεωρείται ότι υπάρχει πιστωτικό προηγούμενης ανέλεγκτης χρήσης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MXalit Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Να υποθέσω ότι όταν και στη προηγούμενη χρήση π.χ.2010 έγινε αυτοέλενχος την θεωρούμε και αυτή ανέλεγκτη,καθότι δείγμα ακόμα δεν βγήκε για το 2010,άρα αν και αυτοελεγμένοι δεν μπορούμε να μεταφέρουμε το τελικό πιστωτικό στην επόμενη χρήση 2011.Ετσι το αντιλαμβάνεστε?Επίσης ερώτηση δεύτερη.αυτοέλενχος στην χρήση 2010.Εκκαθαριστική με πιστωτικό πχ 500,00 ευρω-ο αυτοέλενχος το μηδενίζει-και μπαίνει στα αφαιρούμενα Β τριμήνου 2011.Στον αυτοέλενχο του 2011 θεωρείται ότι υπάρχει πιστωτικό προηγούμενης ανέλεγκτης χρήσης?Ο αυτοέλεγχος έχει γίνει, το οτι δεν το έλεγξαν δεν είναι δική μου υπόθεση, ας πρόσεχαν.. εγω δεν την θεωρώ ανέλεγκτη!Πως γίνεται να υπάρχει ποσό στα αφαιρούμενα του 2011 και η χρήση 2010 να είναι ανέλεγκτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matthew85 Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Καλημέρα!Ο προηγούμενος λογιστής ενός πελάτη μου, κλείνει το οικονομικό 2011 με αυτοπεραίωση αλλά με μία διαφορά στα έσοδα μεταξύ αυτοελέγχου και βιβλίων της τάξης των 25.000 ευρω!!!!! Το ΦΠΑ αυτοπεραίωσης που αντιστοιχεί είναι 5.750 ευρώ ενώ ο πελάτης είχε πιστωτικό μόνο 600!!!!!! Δεν τον ενημερώνει για τίποτα και δεν υποβάλλει και ειδικό σημείωμα αυτοπεραίωσης!!! ανέλαβα αυτόν τον πελάτη από 01/01/2012. Ενημέρωσα τον πελάτη μου για όλα αυτά και έπεσε από τα σύννεφα!!!! Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τους πιο έμπειρους συναδέλφους, τί γίνεται στην περίπτωση ελέγχου? θα πρέπει να καταβάλλει το ΦΠΑ αυτοπεραίωσης? Ή μήπως να κάνω τροποποιητική οικ.2011 χωρίς αυτοπεραίωση? Ή καλύτερα να το αφήσω έτσι ας τρέξει ο προηγούμενος λογιστής για τα λάθη του? ................ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΕ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ, Ο ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matthew85 Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Να υποθέσω ότι όταν και στη προηγούμενη χρήση π.χ.2010 έγινε αυτοέλενχος την θεωρούμε και αυτή ανέλεγκτη,καθότι δείγμα ακόμα δεν βγήκε για το 2010,άρα αν και αυτοελεγμένοι δεν μπορούμε να μεταφέρουμε το τελικό πιστωτικό στην επόμενη χρήση 2011.Ετσι το αντιλαμβάνεστε?Επίσης ερώτηση δεύτερη.αυτοέλενχος στην χρήση 2010.Εκκαθαριστική με πιστωτικό πχ 500,00 ευρω-ο αυτοέλενχος το μηδενίζει-και μπαίνει στα αφαιρούμενα Β τριμήνου 2011.Στον αυτοέλενχο του 2011 θεωρείται ότι υπάρχει πιστωτικό προηγούμενης ανέλεγκτης χρήσης?Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2010 ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟΕΛΓΕΓΧΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΕΓΜΕΝΗ...ΤΟ ΤΥΧΟΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΔΕ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ '11.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 polycro Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Ο αυτοέλεγχος έχει γίνει, το οτι δεν το έλεγξαν δεν είναι δική μου υπόθεση, ας πρόσεχαν.. εγω δεν την θεωρώ ανέλεγκτη!Πως γίνεται να υπάρχει ποσό στα αφαιρούμενα του 2011 και η χρήση 2010 να είναι ανέλεγκτη?Εγώ την θεωρώ ανέλεγκτη βάση αυτού του εδαφίου της ΠΟΛ1128/2-6-11:Για την ορθή εφαρμογή των ανωτέρω διευκρινίζουμε ότι ανέλεγκτη θεωρείται η χρήση η οποία :β) Για τις δηλώσεις οικονομικού έτους 2010, που υπήχθησαν στις διατάξεις των άρθρων 13-17 του ν. 3296/2004 περί αυτοπεραίωσης, θεωρείται ανέλεγκτη η χρήση 2009 εφόσον οι δηλώσεις αυτές υπάγονται στις διατάξεις των παραγράφων 1 και 7 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1088/20.4.2011(ΦΕΚ 667Β/21-4 -2011) Αρα το δείγμα του 2009 θεωρείται ανέλεγκτο.Το δείγμα του 2010 δεν βγήκε.Αρα πως να θεωρήσω την χρήση 2010 ως ελεγμένη και να μεταφέρω το πιστωτικό 2010 στον αυτοέλενχο του 2011? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest ΙΩΑΝΝΗΣ Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 καλησπερα σας.. τι γινεται με το ειδικο σημειωμα αυτοελεγχου Φ.Π.Α. ?? εχει παρει παραταση?? ή ειναι μεχρι 31/07/2012??δεν εχω βρει αλλη ανακοινωση εκτος αυτης..."'Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, δόθηκε παράταση για την υποβολή του Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου Φ.Π.Α., καθώς και της δήλωσης της διαφοράς των ακαθάριστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3296/2004, έως και 28.09.2012.'"ευχαριστω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest SAKHS Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΕΩΣ 28/9/2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 VERRIS Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 πληρωνεται σε δόσεις το φπα αυτοελεγχου και αν ναι σε ποσες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 HARYK Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 πληρωνεται σε δόσεις το φπα αυτοελεγχου και αν ναι σε ποσες?ΚαλημέραΑν δεν με απατά η μνήμη μου, πληρώνεται σε έως 6 δόσεις, η κάθε μια από τις οποίες, δεν μπορεί να είναι κάτω από 300,00€, εκτός της τελευταίας (που μπορεί να είναι και λιγότερο).Καλή δύναμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 EVI5 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 καλησπερα σας.. τι γινεται με το ειδικο σημειωμα αυτοελεγχου Φ.Π.Α. ?? εχει παρει παραταση?? ή ειναι μεχρι 31/07/2012??δεν εχω βρει αλλη ανακοινωση εκτος αυτης..."'Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, δόθηκε παράταση για την υποβολή του Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου Φ.Π.Α., καθώς και της δήλωσης της διαφοράς των ακαθάριστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3296/2004, έως και 28.09.2012.'"ευχαριστω..ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΕΩΣ 28/9/2012Καλημέρα σας. Αυτή την ανακοίνωση πού μπορώ να την βρώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 HARYK Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Καλημέρα σας. Αυτή την ανακοίνωση πού μπορώ να την βρώ?Καλημέραhttp://www.taxheaven...%86%CF%80%CE%B1Καλή δύναμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 EVI5 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Καλημέραhttp://www.taxheaven...%86%CF%80%CE%B1Καλή δύναμηΣε ευχαριστώ πολύ, που παρόλο τον φόρτο εργασίας πάντα μας απαντάς. Καλή συνέχεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
NGLAKEL
Καλημέρα!
Έχω ένα σημείωμα αυτοπεραίωσης ΦΠΑ το οποίο βγαίνει χρεωστικό 381,01€, η εκκαθαριστική ΦΠΑ είχε πιστωτικό υπόλοιπο 522,00€. Μεταφέρεται κάπου το πιστωτικό υπόλοιπο της εκκαθαριστικής στο σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ για να μην βγεί πληρωμή?
Ευχαριστώ πολύ!
18 answers to this question
Recommended Posts