Προς το περιεχόμενο

Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της επιστολής στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον αρμόδιο Εισαγγελέα


DAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαβάστε την με προσοχή και αναφέρετε τίς όποιες διορθώσεις - προσθήκες - τροποποιήσεις ,

νομίζετε πως είναι αναγκαίες .

Προς:

- Υπουργό, Αναπληρωτή και Υφυπουργό Οικονομικών

- Βουλευτές

- Πανελλ. Ομοσπ. Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελμ. (ΠΟΦΕΕ)

- Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

- Αρμόδιο Εισαγγελέα

Κοινοποίηση:

- ΣΔΟΕ

- Προϊστάμενους των ΔΟΥ

- Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

- Ομοσπ. Επαγγελματιών Βιοτ. & Εμπόρ

- Μ.Μ.Ε.- Taxheaven.gr

Θέμα: «Ε9: Μια ιστορία καθημερινής τρέλας.»

Κύριοι του Υπουργείου,

Οσοι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί - επισκέφθηκαν την ηλεκτρονική διεύθυνση που τους υποδείξατε με τα …. καταιγιστικά email σας, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η περιουσιακή κατάσταση των πελατών τους δεν απεικονίζεται σωστά στην εφαρμογή που υπάρχει στην ανωτέρω διεύθυνση. Σας υπενθυμίζουμε ως συντάκτες των σχετικών Ε9, ότι η περιουσιακή κατάσταση των πελατών μας βρίσκεται αναλυτικά σε όλα τα Ε9 που έχουν :

α) υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και των οποίων τα αντίγραφα έχουμε στην διάθεσή μας

β) υποβληθεί ηλεκτρονικά στην υπηρεσία σας και μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω διεύθυνση:https://www.gsis.gr/...root/enter.gsis)

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της περιουσιακής κατάστασης των πελατών μας σύμφωνα με τις έως σήμερα υποβληθείσες δηλώσεις, ειδάλλως οι υπογράφοντες την παρούσα, θα ενημερώσουν τους πελάτες τους, ώστε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για παραβίαση και αντιποίηση των προσωπικών τους στοιχείων.

Αν δεν προβούμε σε αυτήν την ενέργεια υπάρχει πιθανότητα να θεωρηθούμε υπαίτιοι της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η διαδικασία σύνταξης «περιουσιολογίου» μέσω των δηλώσεων Ε9, ενώ η πραγματικότητα γνωρίζετε καλά ότι είναι εντελώς διαφορετική.

Επίσης σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο απενεργοποιήσετε την ανωτέρω υπηρεσία (https://www.gsis.gr/...root/enter.gsis) η οποία δείχνει όλες τις μέχρι τώρα υποβληθείσες δηλώσεις Ε9 , και συνεπώς την πραγματική περιουσιακή κατάσταση, των πελατών μας, τότε αυτό αυτόματα θα θεωρηθεί από μέρους σας παραδοχή της ευθύνης για την απώλεια δεδομένων.

Η αποκατάσταση της περιουσιακής κατάστασης των πελατών μας θα πρέπει να γίνει άμεσα καθότι εκκρεμούν διαδικασίες αποδοχής κληρονομιάς, μεταβίβασης ακινήτων , κλπ , Σε περίπτωση που οι ανωτέρω διαδικασίες δεν ολοκληρωθούν λόγω μη έκδοσης των πιστοποιητικών της σωστής περιουσιακής κατάστασης τους , σας ενημερώνουμε ότι θα αξιωθούν πιθανές αποζημιώσεις όπου αυτές προβλέπονται.

Είναι υποχρέωσή σας να ενημερώσετε εγγράφως τους πολίτες της Χώρας μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν και να αναλάβετε ως πράττουν οι άξιοι, τις ευθύνες σας.

Κύριοι,

Δεκαεπτά χρόνια για ένα κενό Ε9. Έφτασε ο καιρός που ο καθείς πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Κατανοώντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει, πιθανότητα από λάθος πολιτικές προσταγές, θα σας προτείναμε:

α) Να μην κλείσει το σύστημα διόρθωσης των υποβεβλημένων Ε9 έως ότου είστε βέβαιοι ότι η εικόνα του περιουσιολογίου είναι σωστή.

β) Να μην μπλοκάρετε τις μεταβιβάσεις ακινήτων από μια βάση δεδομένων που γνωρίζετε ότι δεν είναι σωστή.

γ) Να επισπεύσετε τις διαδικασίες κατάργησης του καρκινώματος που ακούει στο όνομα Ε9, αντικαθιστώντας το πλήρως με την βάση δεδομένων του Εθνικού Κτηματολογίου.

Ωστόσο , επειδή λόγω - επίσης - εσφαλμένων πολιτικών επιλογών, καθυστερεί η σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και επειδή χρειάζεστε το Ε9 μονάχα για να φορολογήσετε την ακίνητη περιουσία (ελπίζουμε με συνετό και δίκαιο τρόπο) αφήσετε επιτέλους τους Φοροτεχνικούς Λογιστές να ενημερώσουν τα δεδομένα στην βάση, μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα του … Φωτός (σ.σ. της ολοκλήρωσης του Εθνικού Κτηματολογίου) δίδοντας τους τις εξής προϋποθέσεις:

γ1) Χάρτες του συστήματος Ε9: Χωρίς σωστούς ηλεκτρονικούς χάρτες δεν μπορεί να γίνει σωστή καταχώρηση.

γ2) Χρόνο υποβολής των δηλώσεων: Χρειαζόμαστε ένα σοβαρό χρόνο ενημέρωσης της βάσης των δεδομένων με σεβασμό στο δικαίωμα ανθρώπινων ωραρίων εργασίας. Δεν είναι καθόλου ντροπή να δοθεί ακόμα και ένα έτος ή και δύο, αν με αυτήν την παραχώρηση επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

γ3) Χρόνος ανεβάσματος δεδομένων στην Βάση: Πρέπει να βελτιωθεί τεχνικά η βάση δεδομένων ώστε όταν αναρτώνται τα στοιχεία να μην «σέρνεται» το δίκτυο, εικοσαπλασιάζοντας τον χρόνο ενημέρωσης , «παίζοντας» με τα νεύρα ακόμα και των πιο ήρεμων του επαγγέλματος μας.

Να δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία στις εταιρείες λογισμικού ώστε εμείς οι λογιστές, με αυτόματο και γρήγορο τρόπο να ανεβάσουμε τα αρχεία. Δώστε αυτές τις απλές δυνατότητες, σε χιλιάδες λογιστές να ενημερώνουν και να ανεβάζουν στοιχεία ταυτόχρονα και τότε θα διαπιστώσετε επιτέλους, αν θέλετε, την χρησιμότητα μας .

γ4) Χρήμα για το κόστος εργασίας αλλά συνδεδεμένο απόλυτα και με σχετική Ευθύνη: Θα πρέπει να αναλάβετε το κόστος ενημέρωσης αυτών των δεδομένων με το οποίο θα πληρωθούν οι λογιστές φοροτεχνικοί για την εργασία τους.

Θα ήταν προτιμότερο η δαπάνη να βαρύνει το ίδιο το κράτος και να αφαιρεθεί από το κονδύλιο που είναι προορισμένο για να φτιαχτεί αυτό το γεφύρι της Άρτας που ακούει στο όνομα «Ε9 – Περιουσιολόγιο».

Μην δώσετε κανένα ευρώ πια, σε εταιρείες κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα, όπως καλά γνωρίζετε πως έγινε στο παρελθόν.

Πληρώστε τους λογιστές οι οποίοι θα φτιάξουν το Ε9 του κάθε πελάτη τους με ΕΥΘΥΝΗ. Και όταν λέμε ευθύνη εννοούμε ότι θα είναι υπεύθυνοι για την ορθή μεταφορά των στοιχείων που τους εδόθησαν και για τα οποία θα κρατούν αντίγραφα στο γραφείο τους. Όταν βάζετε εταιρείες απρόσωπες να καταχωρούν δεδομένα πολιτών αυτή η ευθύνη εξανεμίζεται. Αντίθετα ο λογιστής έχει άμεση σχέση με τον πελάτη του και η ευθύνη της ορθής καταχώρησης είναι πια ξεκάθαρη. Απαραίτητη κρίνεται η υποχρέωση των πελατών να παραδίδουν αντίγραφα των εγγράφων ή τίτλων ιδιοκτησιών τους στον λογιστή, ώστε να αποφεύγονται ευθύνες σε αυτόν, οι οποίες δεν του αναλογούν.

Και αν υπάρχει αδυναμία ρευστότητας του κράτους για να πληρώσει ας κάνει σχετικές εκπτώσεις στους φόρους των λογιστών οι οποίες θα μεταφέρονται στα έτη μέχρι της εξαντλήσεως τους.

γ5) Χρήση απεριόριστη του διαδικτυακού περιουσιολογίου του πελάτη από τον λογιστή φοροτεχνικού. Η απεριόριστη χρήση θα φτάνει στο σημείο της έκδοσης οποιαδήποτε εγγράφου που αφορά την δηλωμένη περιουσία του . Έτσι κι αλλιώς ο λογιστής είναι εξουσιοδοτημένος από τους πελάτες τους με τους σχετικούς κωδικούς των κλειδαρίθμων. Ο λογιστής θα φτάνει ακόμα και στο σημείο της έκδοσης του πολυπόθητου εκκαθαριστικού των φόρων της ακίνητης περιουσίας (ΕΤΑΚ). Σε καμία περίπτωση με την πολιτική που ακολουθείτε, δεν θα ολοκληρώσετε ως Κράτος (με τις Εταιρείες «αναδόχους» σας) το έργο του «περιουσιολογίου» πιο γρήγορα από τους Λογιστές Φοροτέχνες.

Κλείνοντας την επιστολή μας θα διαπιστώσετε ότι όλες οι προϋποθέσεις ορθής ενεργοποίησης των λογιστών ξεκινούν με το γράμμα «Χ» : «Χάρτες», «Χρόνος». «Χρήμα», «Χρήση».

Χωρίς αυτά τα «χ» σας προτείνουμε να βάλετε ένα γενικό «Χ» σε όλα.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Στην επιστολή επισυνάπτεται η κατασταση των ονομάτων καθώς και πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία

κ. Εισαγγελέα,

κ. Επιθεωρητά Δημόσιας Διοίκησης,

Το κείμενο της ανωτέρω επιστολής εκφράζει την αγανάκτηση ενός ολόκληρου κλάδου που μετά την παρέλευση τόσων ετών και την δαπάνη τεράστιων ποσών για το έργο «Υλοποίηση Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου» αυτό έχει τραγικές ελλείψεις, για τις οποίες το Υπουργείο δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη μεταθέτοντας το βάρος σε εμάς και τους πελάτες μας για να ολοκληρώσουμε ένα έργο που έχει παραληφθεί οριστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για διευκόλυνσή σας για την απόδοση ευθυνών όπου και εάν αυτές υπάρχουν, σας παραθέτουμε τα παρακάτω:

Με την 1024639/11176/0005/09.03.2006 διακήρυξη προκηρύχθηκε ανοικτός διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου "Υλοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου", προϋπολογισθείσας δαπάνης 7.798.962,97 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (έργο χρηματοδοτούμενο από τις Δημόσιες Επενδύσεις, ενταγμένο στο Γ’ Κ.Π.Σ.).

Με την 1082182/14054/0005/29.8.2007 απόφαση και την 1107420/15518/0005/9.11.2007 τροποποιητική της, κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στην Εταιρεία UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Ε. Με την από 20.2.2008 σύμβαση η ως άνω Εταιρεία ανέλαβε την εκτέλεση του Έργου, αντί του συνολικού συμβατικού τιμήματος των 6.834.286,20€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Με τις 1050883/12168/0005/8.5.2008 και 1075668/13487/0005/10.7.2008 αποφάσεις τροποποίησης της από 20.2.2008 σύμβασης, το συμβατικό τίμημα ανήλθε στο ποσό των 7.713.690,58€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (6.482.092,93 + 1.231.597,65 (Φ.Π.Α.) + 18.711,32 + 3.555,15 (Φ.Π.Α.) για εκπαίδευση = 7.713.690,58).

Το έργο αυτό έχει παραληφθεί οριστικά από τις 27/11/2009.

Αφού το έργο παρελήφθηκε οριστικά το Υπουργείο προχώρησε στην έκδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων ΕΤΑΚ (Ενιαίου Τέλους Ακινήτων) για το έτος 2008, σε όσους φορολογούμενους ήταν αυτό εφικτό .

Κατόπιν μετά από ειδοποίηση του Υπουργείου οι φορολογούμενοι διόρθωσαν τυχόν λάθη σε όσους δεν ήταν εφικτή η έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος ΕΤΑΚ.

Ακόμη φορολογούμενοι που έλαβαν εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ 2008 και διαπίστωσαν λάθη υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις στις αρμόδιες ΔΟΥ για την διόρθωση αυτών. Ταυτόχρονα για τα έτη 2009,2010,2011 υποβλήθηκαν αρχικές δηλώσεις στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Από τα παραπάνω προέκυψε η ανάγκη νέου έργου «συμπληρωματικές υπηρεσίες για το έργο υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος περιουσιολογίου» χωρίς διαγωνισμό με διαδικασία διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 4(α) του Π.Δ. 60/16.03.2007 με προϋπολογισμό το ποσό του ενός εκατομμυρίου τριακόσια πενήντα χιλιάδων Ευρώ και μηδέν λεπτών (1.350.000,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Σήμερα μετά από την δαπάνη τόσων εκατομμυρίων ευρώ η βάση δεδομένων δεν είναι σωστή και για το γεγονός αυτό καμία ευθύνη δεν φέρουν οι Έλληνες Φορολογούμενοι.

• Επειδή η περιουσιακή κατάσταση των πελατών μας δεν απεικονίζεται σωστά στην εφαρμογή,

• Επειδή υπήρξε παραβίαση και αντιποίηση των προσωπικών στοιχείων των φορολογουμένων,

• Επειδή σπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα χωρίς αποτέλεσμα,

• Επειδή έχουν δαπανηθεί ατελείωτες εργατοώρες από την πλευρά μας για λογαριασμό των φορολογουμένων χωρίς κανένα αποτέλεσμα,

• Επειδή το Υπουργείο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, μεταθέτοντας το πρόβλημα σε εμάς και τους φορολογούμενους με ειδοποιητήρια δύο μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής,

• Επειδή έχει διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό η ψυχική και σωματική μας υγεία , η οικογενειακή μας ηρεμία και γαλήνη, ο προσωπικός ελεύθερος χρόνος μας,

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

Α) την απόδοση ευθυνών όπου και εάν αυτές υπάρχουν,

Β) την παρέμβασή σας ώστε να προσδιοριστεί μια νέα εφικτή ημερομηνία ολοκλήρωσης του περιουσιολογίου με ευθύνη κατάρτισης αυτού από τους λογιστές φοροτέχνικους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρυσανθη Κορωνιδου του Παναγιωτη , Λογιστρια Θεσσαλονικη

(σιγα μην κατσω να ξαναδιαβασω βρε Κιμωνα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ , ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , Α..Μ Ο.Ε.Ε. Λ0013777

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. (Κ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ {ΒΛΕΠΕ Π.Χ. ΦΠΑ Α ΤΡΜ 2012 & ΦΠΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΤΗΣ} ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΤΩΡΑ..............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοϊρανλή Χριστίνα του Στεργίου, Λογίστρια, Θεσσαλονίκη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεμιστοκλης Ελευθεροπουλος του Βασιλειου Λογιστης Αθηνων

Υ/Γ Το με εκτιμηση να .......αντικατασταθει με ........ Εν αναμονη ενεργειων σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαμπρής Δημήτριος του Κων/νου, Λογιστής Τ.Ε., Βέροια, Α.Μ.Ο.Ε.Ε. 53141

(Ή αυτοί ή εμείς...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ηθελα να υπογραψω ωστε να βαλω και εγω ενα λιθαρακι στη προσπαθεια σας αλλα δεν ειμαι ακομα πιστοποιημενος λογιστης. Ειμαι προς το παρον Βοηθος Λογιστη σε λογιστικο γραφειο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ -ΦΟΡΟΤΕΧΝΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ισχυς εν τη ενωσει ...............ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ....! ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ............!

Υ/Γ gox3 απο μενα δεκτη η συμμετοχη σου.

Σε ευχαριστω συνονοματε. Αν συμφωνουν και τα υπολοιπα μελη, τα στοιχεια μου ειναι:

Θεμιστοκλης Ψυχογυιος του Γεωργιου, Αθηνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...