Jump to content

ΠΡΟΣ DATA ΓΙΑ HRM ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ Ν4046/2012


Recommended Posts

Σχετικά με τις αλλαγές που επέρχονται στις συλλογικές συμβάσεις σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο , θα ακολουθήσει κάποια αναβάθμιση του προγράμματος για τα νέα δεδομένα;

Αναφέρομαι για παράδειγμα στο άρθρο 4 του νόμου σύμφωνα με το οποίο αναστέλεται η εφαρμογή όρων των συμβάσεων αύξησης του μισθού λόγω αλλαγής τριετιών.

Πως θα το αντιμετωπίσουμε όταν το πρόγραμμα στην ενημέρωση του μισθού μας αλλάζει την τριετία; Δεν θα ξανακάνουμε ενημέρωση ή υπάρχει κάτι άλλο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Συνεργάτη,

Στο επόμενο update της εφαρμογής θα έχετε τη δυνατότητα μέσα από τη λειτουργία "Ενημέρωση Μισθού από Συλλογικές Συμβάσεις" να επιλέξετε αν κατά την ενημέρωση μισθών των εργαζομένων θα ενημερωθούν και οι υπηρεσιακές ωριμάνσεις ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

πως μπορώ σε HRM της DATA να καταχωρήσω καθαρίστρια που θα αμείβεται με το τεκμαρτό της 12ης ασφαλιστικής κλάσης?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Συνεργάτη,

Κατά τη δημιουργία του εργαζόμενου και ενώ βρίσκεστε στο tab "Εργασικά" καταχωρείτε

1. στο πεδίο "Υπολ. Εισφορών στις Τεκμ. Αποδ." με μια από τις τιμές του συνημμένου πίνακα.

2. Στο πεδίο "Σ.Σ.Ε." επιλέγετε την Συλλογική Σύμβαση "ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΙΚΑ", την Ειδικότητα "ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ" και πατάτε F12.

Στην περίπτωση των τεκμαρτά αμειβομένων - ασφαλισμένων εργαζομένων η εφαρμογή ενημερώνει αυτόματα στο tab "Οικονομικά" τα πεδία "Μισθ/Ημερ/Ωρομ" και "Τεκμαρτό"

Προσοχή ελέγξτε και τον ασφαλιστικό οργανισμό που θα καταχωρήσετε στον εργαζόμενο να έχει την τιμή ΝΑΙ στο πεδίο "Εισφ.σε Τεκμ.Αποδοχές"

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επι πλέον διευκρίνιση

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας.

Στην Απόδειξη πληρωμής φαίνονται μόνο οι εισφορές του ασφαλισμένου. Για να φαίνονται και οι εργοδοτικές εισφορές τι κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Συνεργάτη

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να εμφανίσετε τις εργοδοτικές εισφορές στις Αποδείξεις Μισθοδοσίας των εργαζομένων άντιγράφοντας και παραμετροποιόντας την φόρμα της απόδειξης μισθοδοσίας, θα πρέπει όμως να έχετε ενσωματώσει στην εφαρμογή το module Report Generator.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επι πλέον διευκρίνιση

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

Guest Λια

Καλημέρα σας,

Θέλω να ρωτήσω εάν στο πρόγραμμα μισθοδοσίας της Data υπάρχει το ειδικό βιβλίο υπερωριών?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Συνεργάτη,

Το Ειδικό Βιβλίο Υπερωριών μπορείτε να το προβάλετε και να το εκτυπώσετε από την επιλογή "Εργαζόμενοι / Εκτυπώσεις / Πληροφοριακές / Κατάσταση Εργαζομένων" επιλέγοντας την φόρμα εκτύπωσης "ΒΙΒΛΙΟ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Θέλω να κάνω μια προσληψη ενός αρτεργάτη σε φούρνο, και το προγραμμα μου εμφανίζει λήξη συμβασης 2013.

Συμφωνα με την επιθεώρηση (ΣΣΕ από 6-8-2008 Π.Κ. 105/6-8-2008 Ισχύς από: 1-1-2008 Λήξη:31-12-2009 Λήξη βάσει Ν. 4046 (ΠΥΣ 6): 14/5/2012)

Για νέες προσλήψεις ισχύουν τα όρια της ΕΓΣΣ . Η παραταση εως 2013 που εμφανίζει το προγραμμα αφορα τους παλιούς εργαζόμενους εφόσον δεν εχουν δεχτεί να υπογράψουν νεες μειωμένες συμβάσεις.

Πως πρέπει να χειριστώ στο προγραμμα τη συγκεκριμένη πρόσληψη?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Συνεργάτη,

Σας ενημερώνουμε ότι για τις ημερομηνίες των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπως αναφέρουμε και σε όλα τα updates, έχουμε συμβουλευτεί τα σχετικά Δελτία Εργατικής Νομοθεσίας.

Για την ΣΣΕ «Αρτεργατών – Σιμιτεργατών – Αρτοποιών» ως ημερομηνία λήξης αναφέρετε η 14/2/2013 (τεύχος 1602/2012 σελ 640).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Νομικό τμήμα του Δ.Ε.Ν. και σε ανάλογη ερώτηση μας ενημέρωσαν ότι οι ΣΣΕ οι οποίες έχουν διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους θεωρούνται αορίστου χρόνου και κατά συνέπεια η ημερομηνία λήξης αυτών είναι 1 χρόνο μετά την 14/2/2012 εκτός εάν έχουν καταγγελθεί ή καταγγελθούν σε αυτό το διάστημα .

Επειδή το θέμα που αναφέρετε είναι αρκετά πολύπλοκο σας προτείνουμε για περισσότερες λεπτομέρειες ή διευκρινίσεις να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...