Jump to content
Sign in to follow this  
DAS

Η απάντηση του πρώην ΓΓΠΣ κου Δ.Σπινέλλη στην μήνυση της ΠΟΕ-ΔΟΥ - Και η ιστοσελίδα καταγραφής περιστατικών διαφθοράς.

Recommended Posts

Χωρίς λόγια .

Η απάντηση του πρώην ΓΓΠΣ κου Δ.Σπινέλλη στην μήνυση της ΠΟΕ-ΔΟΥ - Και η ιστοσελίδα καταγραφής περιστατικών διαφθοράς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ ΔΟΥ), δηλαδή των εφοριακών υπαλλήλων, κος Χαράλαμπος Νικολακόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μήνυση εναντίον μου σχετικά με την αναφορά μου σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη» για προβλήματα διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Είναι κρίμα που η ΠΟΕ ΔΟΥ, αντί να υιοθετήσει και να εφαρμόσει έναν αυστηρό κώδικα δεοντολογίας και ηθικής που να δεσμεύει όλα τα μέλη της και να απομονώσει έτσι τους (εύχομαι λίγους) επίορκους υπαλλήλους, προχωρά σε μηνύσεις κατά αυτών που μίλησαν για ένα πρόβλημα που γνωρίζει όλη η ελληνική κοινωνία.

Η έκταση της διαφθοράς στην οποία αναφέρθηκα στην ομιλία μου είναι γνωστή από στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί από τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς το 2010 και το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το 2011· δεν είπα κάτι που δεν ήταν γνωστό. Μέσω αυτής της φόρμας συλλέγω πρόσθετα στοιχεία για περιστατικά διαφθοράς που σχετίζονται με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό προκειμένου να μπορέσω να υπερασπιστώ αποτελεσματικότερα τον εαυτό μου. Διευκρινίζω ότι οι υπάλληλοι των εφοριών δεν υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην οποία υπηρετούσα και έτσι δεν μπορούσα να έχω εύκολα εικόνα της κατάστασης ούτε δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για τη βελτίωσή της.

Για το λόγο αυτό στην ομιλία μου αναφέρθηκα στα προβλήματα όπως αυτά έχουν τεκμηριωθεί από τις εκθέσεις φορέων που μελέτησαν την κατάσταση και δημοσιεύματα στον τύπο. Επιπλέον, και κατά τη γνώμη μου πιο σημαντικό, παρουσίασα μια πλήρη πρόταση για την αναμόρφωση του συστήματος είσπραξης των δημοσίων εσόδων, διότι θεωρώ ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που παρουσίασα. Αντίστοιχες προτάσεις είχα καταθέσει και κατά το διάστημα στο οποίο υπηρετούσα στο Υπουργείο Οικονομικών. Μπορείτε να καταχωρήσετε στοιχεία επώνυμα ή ανώνυμα, αλλά οι επώνυμες αναφορές είναι σίγουρα περισσότερο χρήσιμες.

Μέχρι τώρα έχουν επισκεφτεί αυτή τη σελίδα πάνω από 3500 άτομα και έχουν αναφερθεί δεκάδες περιστατικά. Αν θέλετε να διαδώσετε τη φόρμα αυτή, παρακαλώ χρησιμοποιήστε το δεσμό

http://www.spinellis.gr/istoria

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας.

Ιστοσελίδα Περιγραφής περιστατικών διαφθοράς

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί δεν παίρνει εφημερίδες ή δεν κάνει μια γρήγορη αναζήτηση στο internet...???

Είμαι σίγουρος πως θα βρει πολλά θέματα σχετικά για να τεκμηριώσει τη θέση του......

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9383

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα θα ξεκινήσει δειγματοληπτικά από μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, κυρίως εταιρειών ή μεγαλοοφειλετών, ωστόσο αναμένεται να επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση και σε βάθος 10ετίας.

Γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπ. Μουζακίτης, προκειμένου να διερευνηθεί το μέγεθος και το βάθος της διαφθοράς επίορκων εφοριακών και να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι έχουν εφαρμόσει το σύστημα «4-4-2», που είχε καταγγείλει ο παραιτηθείς γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλλης, σύμφωνα με τον οποίο «από τα πρόστιμα που επιβάλλει το υπ. Οικονομικών στα δημόσια ταμεία πηγαίνει μόνο το 20%, καθώς 40% είναι η έκπτωση και το υπόλοιπο 40% η μίζα του εφοριακού»!

Την παραγγελία για πανελλήνια δικαστική έρευνα σε βάρος διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τις καταγγελίες Σπινέλλη, αλλά και τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του «Εθνους της Κυριακής» και του «Εθνους», για εφοριακoύς με βίλες, ξενοδοχεία και offshore εταιρείες και άλλους, που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος ακόμη και της ιταλικής μαφίας, καθώς και με αφορμή την υπόθεση της «Μαφίας της Θεσσαλονίκης», που φέρεται να διατηρούσε «στενές» σχέσεις με 4 στελέχη του ΣΔΟΕ και 10 εφοριακούς.

Oι καταγγελίες περί διαφθοράς υπαλλήλων ΔΟΥ που «λαδώνονται» και οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα και τη δράση τους, οι οποίες σχετίζονται στενά με τη γιγαντιαία φοροδιαφυγή στη χώρα μας, έχει απασχολήσει έντονα και την τρόικα, που πιέζει για την αυστηροποίηση των ποινών για τους επίορκους -μέχρι και την απόλυσή τους- όπως πιέζει και για την αλλαγή του καθεστώτος, που ισχύει για το πόθεν έσχες των εφοριακών.

Σύμφωνα με τις επιταγές των τροϊκανών, οι διευθυντές Εφοριών πρέπει να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες στην Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα και όχι στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, όπως ισχύει μέχρι τώρα, προκειμένου να ελέγχονται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος, εάν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των περιουσιακών τους στοιχείων...

Στο στόχαστρο του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη, ο οποίος θα διενεργήσει την έρευνα - έπος, αναμένεται να βρεθούν όχι μόνον νυν, αλλά και πρώην εφοριακοί, οικονομικοί επιθεωρητές και ελεγκτές, οι οποίοι θα ελεγχθούν σε σχέση με τις υποθέσεις, που χειρίστηκαν. Ταυτόχρονα θα γίνει... ακτινογραφία στα περιουσιακά στοιχεία, που έχουν αποκτήσει οι ίδιοι, όπως και μέλη της οικογένειάς τους...

Σε βάθος 10ετίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα θα ξεκινήσει δειγματοληπτικά από μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, κυρίως εταιρειών ή μεγαλοοφειλετών, ωστόσο αναμένεται να επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση και σε βάθος 10ετίας.

Ο νόμος δίνει στον εισαγγελέα πλούσιο... οπλοστάσιο, για να κινηθεί σε μια τόσο σοβαρή και «σκληρή» έρευνα. Η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα θα κινηθεί παράλληλα με τον οικονομικό εισαγγελέα, καθώς έχει τη δυνατότητα να ελέγξει για πόθεν έσχες καταγγελόμενους εφοριακούς, να ανοίξει και να δεσμεύσει λογαριασμούς τους, να αναζητήσει στοιχεία διάπραξης κακουργημάτων σε συνδυασμό με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τέλος να δεσμεύσει περιουσιακά τους στοιχεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ίσως να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από χώρες όπως η Κύπρος, σε σχέση με offshore εταιρείες, εφόσον διαπιστωθεί ότι μετέχουν και εφοριακοί...

Σύμφωνα επίσης με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται στις έρευνες να συμμετάσχει και η ΕΥΠ, καθώς ο νόμος δίνει το δικαίωμα στις Δικαστικές Αρχές, όταν κινούνται στο πλαίσιο του νόμου για το οργανωμένο έγκλημα, να ζητήσουν την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκόμενων προσώπων.

Το σύστημα... 4-4-2 και πώς έσβηναν τα πρόστιμα

Η πρώτη παραγγελία για δικαστική διερεύνηση, σχετικά με φαινόμενα διαφθοράς εφοριακών, είχε δοθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, με αφορμή καταγγελίες που έκανε σε δημόσια εκδήλωση ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης, ο οποίος είχε κάνει λόγο για το σύστημα «4-4-2».

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, που είχε κάνει ο κ. Σπινέλλης σε ημερίδα με θέμα «Φοροδιαφυγή και κοινωνική δικαιοσύνη», που είχαν διοργανώσει το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor και η Κίνηση Πολιτών, μόνο τα 20 από τα 100 ευρώ φόρου και προστίμων πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία, ενώ 40 ευρώ μπαίνουν στις τσέπες των εφοριακών!

Ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων είχε μιλήσει για το αλισβερίσι μεταξύ εφοριακών και φορολογουμένων, εξηγώντας ότι από τα κάθε 100 ευρώ φόρου, το 40% είναι έκπτωση που παρέχει το Δημόσιο, το άλλο 40% πάει στην τσέπη του ελεγκτή - εφοριακού και μόλις 20% φτάνει στα δημόσια ταμεία, ενώ η διαρροή των εσόδων λειτουργεί και αντίστροφα, καθώς στις μεγάλες επιστροφές φόρου που πραγματοποιεί το Δημόσιο, το 8% πάλι πηγαίνει στην τσέπη του εφοριακού.

Εναν μήνα νωρίτερα, τον περασμένο Νοέμβριο, ο κ. Σπινέλλης είχε καταθέσει ως μάρτυρας στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο άλλης δικαστικής έρευνας, με αφορμή δημοσίευμα που συνέδεε την υποβολή παραίτησής του, με την ύπαρξη παραμηχανισμού στο υπουργείο Οικονομικών που εμπόδιζε την είσπραξη προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η δικαστική έρευνα είχε καταλήξει στην κλήση ως υπόπτου του τότε γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη, εναντίον του οποίου, τελικά, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση αυτή.

Ερευνα μέχρι τα Δωδεκάνησα

Στη νέα μεγάλη έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, για τη διαφθορά των εφοριακών θα ελεγχθούν, μεταξύ άλλων, και μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, όπως και πολλές άλλες φορολογικές υποθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν και τι πρόστιμα επιβλήθηκαν, ποιοι ελεγκτές μετείχαν στους ελέγχους κ.λπ.

Παράλληλα, θα αναζητηθούν από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα κ. Μουζακίτη δικογραφίες με εμπλεκόμενους εφοριακούς, οι οποίες εκκρεμούν και σε άλλες δικαστικές περιφέρειες, εκτός Αττικής, προκειμένου να συσχετιστούν στην έρευνά του, όπως οι υποθέσεις με εφοριακούς, που φέρονται να εμπλέκονται με τη «Μαφία της Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητηθούν στοιχεία από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία σε βάρος εφοριακών, που φέρονται ότι είχαν σχέσεις με μέλη του κυκλώματος, ενώ θα διερευνηθούν και οι καταγγελίες μεγαλοοφειλέτη της συμπρωτεύουσας, που εμπλέκει στελέχη εφοριών σε σκάνδαλα εκατομυρίων ευρω.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθούν στοιχεία από δικαστικές περιφέρειες των Δωδεκανήσων, για υποθέσεις που εκκρεμούν εκεί, σχετικά με οικονομικά σκάνδαλα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ακόμη και της ιταλικής μαφίας, όπου φέρονται εμπλεκόμενοι και εφοριακοί.

Πηγή Ημερησία

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά πάει, για να πω την αλήθεια....

Θα στήσουνε μερικούς, και οι υπόλοιποι θα φοβούνται πλέον να τα πάρουνε μη τυχόν και στραβοκάτσει.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τί έχει γίνει τελικά με όλες αυτές τις περιπτώσεις ποιος θα μας το πεί ???

Μέγα σκάνδαλο στη μεγαλύτερη Εφορία

Η αποκαλυπτική δίκη των τριών υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών τα οποία κατηγορούνται για χρηματισμό

Μέγα σκάνδαλο στη μεγαλύτερη Εφορία

Η αποκαλυπτική δίκη των τριών υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών τα οποία κατηγορούνται για χρηματισμό

Το «στημένο» πρόστιμο, οι σακούλες με τα λεφτά και οι «μιλημένες» επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών

Εκπληκτοι οι εισαγγελείς, οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι βρίσκονταν πριν από λίγες ημέρες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αντίκρισαν δεκάδες εφοριακούς να εκδηλώνουν με θέρμη τη συμπαράστασή τους προς τρία υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, τα οποία κατηγορούνται για χρηματισμό. Τα στελέχη μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές υπηρεσίες της χώρας - της σημαντικότερης από πλευράς αντικειμένου Εφορίας, καθώς σε αυτήν υπάγονται όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις - βρέθηκαν να είναι κατηγορούμενοι, μετά την επ αυτοφώρω σύλληψή τους από αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να «τσεπώνουν» 100.000 ευρώ από επιχειρηματία, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε φορολογική εκκρεμότητά του. Δεκάδες εφοριακοί, με την παρουσία τους στα δικαστήρια την ημέρα της απολογίας των τριών, αμφισβήτησαν αυτή την εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι κατηγορούμενους κατέστησαν τους συναδέλφους τους οι «μεθοδεύσεις φορολογουμένων, οι οποίοι προχωρούν σε ψεύτικες καταγγελίες για να έχουν τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3610/2007 και να απαλλάσσονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις και ταυτοχρόνως να εξασφαλίσουν ότι θα αποφύγουν για αρκετά χρόνια τον τακτικό φορολογικό έλεγχο».

Ο φάκελος τον οποίο σχημάτισαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. για το σκάνδαλο της ΦΑΕΕ Αθηνών περιλαμβάνει καταγγελίες για «μιλημένες Επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών», ψηφιακούς δίσκους με μαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ εφοριακών και φορολογουμένων μέσω κινητών τηλεφώνων και αναφορές για λεφτά που δίνονται σε εφοριακούς σε σακούλες σουπερμάρκετ. Ωστόσο, για το πλέον κρίσιμο στοιχείο της υπόθεσης, δηλαδή τον διάλογο μεταξύ του υψηλόβαθμου στελέχους της ΦΑΕΕ Αθηνών με τον φορολογούμενο, από τον οποίο φέρεται να ζητεί την αμοιβή του, δεν υπάρχει απομαγνητοφώνηση στο υλικό της δικογραφίας. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ομολογεί ότι αν και άκουσε τη σχετική συνομιλία δεν την κατέγραψε γιατί... «τελείωσε η κασέτα μαγνητοφώνησης της συζήτησης»! Το απρόσμενο τεχνικό πρόβλημα δίνει το περιθώριο στους υπόλογους εφοριακούς να αμφισβητήσουν το κατηγορητήριο και να μιλήσουν για «στημένη υπόθεση», επιρρίπτοντας ευθύνες σε αστυνομικούς και φορολογουμένους.

Η έρευνα της Αστυνομίας για τις δραστηριότητες των εφοριακών ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, στις 4 Αυγούστου του 2008, ενός 39χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη εταιρείας Πληροφορικής στο Αιγάλεω. Στην υπόθεση, σύμφωνα με το έγγραφο που συνέταξε στις 10 Οκτωβρίου του 2008 η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., εμπλέκονται ο 64χρονος υποδιευθυντής της ΦΑΕΕ Αθηνών, ο 51χρονος Επόπτης Ελέγχων και μια 59χρονη εφοριακός-ελεγκτής της ίδιας Εφορίας. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούνιο στην εταιρεία του η 59χρονη ελέγκτρια για τις χρήσεις των ετών 2002 ως και 2007 του επέβαλε πρόστιμο 2,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με αναφορές, ο 39χρονος στην προσπάθειά του να λάβει δάνειο από τράπεζα παρουσίαζε σειρά αδήλωτων εσόδων, τα οποία επέσυραν τα βαριά πρόστιμα της Εφορίας. «Τα στελέχη της ΦΑΕΕ Αθηνών μου έλεγαν θα βρούμε έναν τρόπο ενδοεφοριακά, μέσω της Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, για την επίλυση διαφορών να μειώσουμε το πρόστιμο» κατέθεσε ο επιχειρηματίας, γιατί όπως τον προειδοποιούσαν: «Είσαι νέος άνθρωπος. Προσπάθησε να το κλείσουμε εδώ το θέμα. Αν προσφύγεις στα φορολογικά δικαστήρια θα ταλαιπωρηθείς πολλά χρόνια χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, γιατί το Δημόσιο δεν πρόκειται να σ αφήσει ήσυχο ποτέ»... Αλλά τον καθησύχαζαν: «Μου έλεγαν συνέχεια ότι η Επιτροπή θα είναι... μιλημένη».

Σε μια συνάντηση, η οποία έγινε στις 7 Ιουλίου του 2008, στο γραφείο του επόπτη Ελέγχων, ο υποδιευθυντής της ΦΑΕΕ Αθηνών ζήτησε από τον επιχειρηματία να τους καταβάλει ως οικονομικό αντάλλαγμα το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να ενεργήσουν μέσω της Επιτροπής που θα συνήρχετο, ούτως ώστε να μειωθεί το επιβληθέν πρόστιμο από τα 2,5 εκατ. ευρώ περίπου στις 800.000 ευρώ, αναφέρεται στο έγγραφο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. «Την απαίτηση αυτή μάλιστα δεν του την εξέφρασε προφορικά, αλλά ανέγραψε ο ίδιος σε πρόχειρο σημείωμα τη φράση "794.000 + 100.000 ευρώ για τη δουλειά", το οποίο επέδειξε στον επιχειρηματία παρουσία και των υπολοίπων» σημειώνεται στο έγγραφο της Αστυνομίας.

Ο επιχειρηματίας, μόλις του ζητήθηκε το «μπαξίσι» των 100.000 ευρώ, κατέφυγε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, κατήγγειλε τους εφοριακούς και συμφώνησε με την Αστυνομία να παρακολουθούνται στο εξής οι συνομιλίες του, μετά την άρση του απορρήτου των προσωπικών του επικοινωνιών. Ετσι, μέσω ενός παγιδευμένου κινητού και άλλων συσκευών, που δόθηκαν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στον επιχειρηματία, και μιας συσκευής καταγραφής που υπήρχε στην έδρα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Μαρούσι καταγράφηκαν περίπου 15 ώρες συνομιλιών του φορολογουμένου με τα στελέχη της ΦΑΕΕ Αθηνών. Οι συνομιλίες αυτές έγιναν κυρίως μέσω κινητών τηλεφώνων και κάποιες ακόμη και στα γραφεία των εφοριακών.

Στις 4 Σεπτεμβρίου και στις 18 Σεπτεμβρίου του 2008 στο κτίριο της ΦΑΕΕ Αθηνών, συνήλθε η Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, στην οποία συμμετείχε μια ανώτερη υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο διευθυντής της ΦΑΕΕ Αθηνών και εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ο 64χρονος υποδιευθυντής της ΦΑΕΕ Αθηνών πήγε στο γραφείο, όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή, κατέθεσε ο επιχειρηματίας και «ύστερα από λίγο επέστρεψε και μου είπε: "Δεν ξέρω αν με είδες προηγουμένως, πήγα μέσα να τους κάνω πλύση εγκεφάλου, αλλά η επιθεωρήτρια δεν μου τα λέει καλά. Τι να πεις, γυναίκες. Φοβούνται. Πήγαινε τέλος πάντων μέσα και μην ανησυχείς, όπως και να έχει το θέμα το έχω πάρει επάνω μου..."».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσαν στη συνέχεια για κατάθεση την πρόεδρο και τα δύο μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, που υποτίθεται πως ήταν «μιλημένοι» για να μειώσουν το πρόστιμο στον επιχειρηματία. Ολοι αρνήθηκαν ότι προχώρησαν σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια. Κατέθεσαν μάλιστα ότι δεν υπήρξε και καμία ύποπτη προσέγγισή τους από υπαλλήλους της ΦΑΕΕ Αθηνών.

Παρ ότι δεν υπήρξε απόφαση από την Επιτροπή, ο υποδιευθυντής της ΦΑΕΕ Αθηνών ζήτησε από τον επιχειρηματία να του δώσει τα 100.000 ευρώ ως αμοιβή για τη διαμεσολάβησή του, υποσχόμενος παράλληλα ότι θα φρόντιζε να μειωθεί το πρόστιμο μέσω της υπαγωγής της περίπτωσής του σε νεότερη υπουργική απόφαση. «Βάλ τα τα 100.000 ευρώ σε μια σακούλα σουπερμάρκετ και φέρ τα στο γραφείο μου» φέρεται να είπε στον επιχειρηματία.

Ωστόσο «το συγκεκριμένο αυτό απόσπασμα(!) της συνομιλίας δεν καταγράφηκε στον ειδικό φορέα, λόγω πλήρωσης της μνήμης του, πλην όμως ακούστηκε από μάρτυρα αστυνομικό του οποίου συνυποβάλλεται η κατάθεση» σημειώνεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.

Στις 9 Οκτωβρίου του 2008, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Πληροφορική πήγε και άφησε απέναντι από το γραφείο του υποδιευθυντή της Εφορίας τη σακούλα που περιείχε 100.000 ευρώ προσημειωμένων χαρτονομισμάτων. Ακολούθησε η εισβολή των αστυνομικών και η σύλληψη των εφοριακών.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων

Οι τρεις υψηλόβαθμοι εφοριακοί στις απολογίες τους δήλωσαν ότι οι ενέργειές τους ήταν απόλυτα νόμιμες, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε διαμεσολάβηση για τη μείωση του προστίμου του επιχειρηματία. Συμπλήρωσαν δε ότι στην πραγματικότητα «τα αναφερόμενα 100.000 ευρώ, που εμφανίζονταν ως παράνομη αμοιβή τους, αφορούσαν μία από τις δόσεις του προστίμου». Ο 64χρονος υποδιευθυντής της ΦΑΕΕ Αθηνών, ο οποίος έχει υπηρετήσει σε Ελεγκτικά Κέντρα του υπουργείου Οικονομικών και σε διάφορες Εφορίες της Αττικής, κατέθεσε: «Εκείνη την ημέρα υπήρχε κινητικότητα στο γραφείο μου λόγω των εκλογών των εφοριακών και δεν είδα τη σακούλα με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που άφησε ο επιχειρηματίας. Δεν άγγιξα ποτέ αυτά τα χρήματα». Σημείωσε επιπλέον ότι ουδέποτε υπήρξε καταγγελία σε βάρος του για οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια και σε λίγους μήνες θα έβγαινε στη σύνταξη. Οσο για τα 50.000 ευρώ που βρέθηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ένα μέρος τους προέρχεται από την αποζημίωση που έλαβε ως πυρόπληκτος του Νομού Ηλείας, υποστήριξε.

Περισσότερο και από τους τρεις κατηγορουμένους τους δικαστές εντυπωσίασε η στάση των άλλων εφοριακών. «Μεγάλος αριθμός συναδέλφων τους έσπευσε από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς τους να τους συμπαρασταθεί είτε έξω από το κτίριο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Μαρούσι όπου εκρατούντο είτε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ολοι οι συνάδελφοί τους μιλούσαν για κατασκευή και σκευωρία προκειμένου ο επιχειρηματίας να επιτύχει μέσα από τις καταγγελίες του ευνοϊκή ρύθμιση των υποχρεώσεών του» αναφέρει νομικός εκπρόσωπος του κατηγορούμενου υποδιευθυντή της Εφορίας κ. Φ. Ραγκούσης. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη για «παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία» κατά των τριών υψηλόβαθμων στελεχών της ΦΑΕΕ Αθηνών, αλλά οι κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν επί της προφυλάκισης. Η τύχη τους θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Πηγή Το Βήμα

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μπορείτε να καταχωρήσετε στοιχεία επώνυμα ή ανώνυμα, αλλά οι επώνυμες αναφορές είναι σίγουρα περισσότερο χρήσιμες.

Μέχρι τώρα έχουν επισκεφτεί αυτή τη σελίδα πάνω από 3500 άτομα και έχουν αναφερθεί δεκάδες περιστατικά. Αν θέλετε να διαδώσετε τη φόρμα αυτή, παρακαλώ χρησιμοποιήστε το δεσμό

http://www.spinellis.gr/istoria

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας.

να ρωτήσω μιας και δεν κατάλαβα καλά

ο κ Σπινέλης ζητά από μας αναφορές για να αποδείξει την αλήθεια της καταγγελίας του ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

να ρωτήσω μιας και δεν κατάλαβα καλά

ο κ Σπινέλης ζητά από μας αναφορές για να αποδείξει την αλήθεια της καταγγελίας του ?

Προφανως ζητά την όσο πιο μαζική συμμετοχή έτσι ώστε να συγκεντρωθουν περισσότερα στοιχεία

για τους επιορκους αυτους δημοσιους υπαλλήλους.

Το θεωρείς παράλογο φίλε μου .?????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω για να το τραβηξω και λίγο παραπάνω θα έλεγα ότι θα έπρεπε το ΟΕΕ και η ΠΟΦΕΕ

να ταχθουν στο πλάι αυτής της προσπάθειας όσο πιο γρηγορα γίνεται.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κίμωνα

στην κοινωνία που ζούμε τίποτα δεν είναι παράλογο

το γεγονός όμως ότι όλοι (μα όλοι), λένε ότι λένε μετά , κατόπιν εορτής , όταν χάνουν τις όποιες καρέκλες, με προβληματίζει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιάννη μου , ξέρεις πολύ καλά ότι δεν πιστεύω κανέναν απο αυτούς ,

το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος δεν έχασε καμμιά καρέκλα αν θυμαμαι καλά ,

αλλα παραιτήθηκε μετα απο το θέμα που ειχε δημιουργηθεί με το λαθρεμποριο καυσιμων

και τον καπελέρη .

Σε μια εκδήλωση λοιπόν μετά την παραιτηση του , είπε ότι στην Ελλάδα οι επιχειρηματιες τα δίνουνε οι εφοριακοι τα παιρνουνε και το σύστημα παιζετε 4-4-2 , δηλαδη 40 % εκπτωση 40% το λάδι και 20% στο ρημάδι το κράτος.

Ειπε επίση ότι στις επιστροφές των φόρων παιζει ποσοστο 8% (λέμε τωρα) πηγαίνει τσεπάτο στον έλεγχο .

Ξεχασε να πεί προφανώς ότι υπάρχουν και λογιστές που παιρνουνε το ποσοστό τους απο τα παραπάνω .

Στην κοινωνία που ζούμε φίλε μου καλέ , τίποτα δεν είναι παράλογο ,

το θέμα είναι όμως ότι πρέπει καποια στιγμή να μαθουμε να διεκδικουμε το αυτονοητο .

Share this post


Link to post
Share on other sites

δεν διαφωνώ πουθενά φίλε και το ξέρεις

λέω όμως ότι ο Σπινέλης ήταν κάποια στιγμή από πάνω , αλλά τότε δεν τα είχε μάθει ακόμα

όπως λέω (τόχουμε ξανακουβεντιάσει εδώ ) ότι η ιστορία με τα πετρέλαια και τους βενζινάδες είναι ύποπτη

ΥΓ . μπορείς να μάθεις πάρα πολλά (δεν κάνω πλάκα, σοβαρά μιλάω) και από την Κατσέλη και τον Καστανίδη, Σήμερα έβγαζαν δεκάρικους για το νέο του κόμμα , είμαι σίγουρος ότι θα κατήγγειλαν πολλά από τα στραβά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ . Μόνο που μέχρι χτες λιβάνιζαν

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ξέρω φίλε μου καλε ότι δεν διαφωνούμε ,

απλα το συζητάμε .

Μακάρι να έρθει καποτε η στιγμή ,

που όλα αυτα θα είναι παρελθόν .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο κ.Σπινελης τωρα ανακαλυψε οτι το παιχνιδι παιζοταν 4-4-2 ή 4-4-3 ή δεν ξερω τι αλλο απο τη θεση που ητανε?

Υ.Γ. Μας δουλευει ο τυπος,οι τυποι και οι τυπισσες....?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×