Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
ΚΠ

Λογιστής ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας των Anonymous!

Question

Πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας, λογιστής στο επάγγελμα, είναι ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας των Anonymous, ο οποίος συνελήφθη στο Ναύπλιο από άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για έναν 28χρονο άνδρα, ο οποίος εργάζεται σε γνωστή εταιρία της πόλης.

Η Δίωξη μετά από παράλληλες έρευνες σε Αθήνα, Χαλκίδα, Ναύπλιο και Κατερίνη, αντιδρώντας άμεσα κατάφερε να εντοπίσει, να ταυτοποιήσει ψηφιακά και να συλλάβει τον νεαρό άντρα μαζί με ακόμα δύο μέλη που, όπως όλα δείχνουν, ανήκουν στην ομάδα του, μιας και είχε στην κατοχή του τα τηλέφωνα επικοινωνίας τους.

Το προφίλ του Αρχηγού

Σύμφωνα με αστυνομικές «πηγές», οι ικανότητες του 28χρονου βασίζονται σε πολυετή μελέτη βιβλίων πληροφορικής, η οποία, όπως αποδείχθηκε, «απέδωσε καρπούς».

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άντρας διακατέχεται από πατριωτικά αισθήματα, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, είναι αυτά που τον οδήγησαν να ξεκινήσει τις διαδικτυακές επιθέσεις.

Οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 28χρονος, αφενός συντόνιζε την ελληνική ομάδα των Anonymous, η οποία φέρεται να αποτελούνταν από εννιά άτομα, και αφετέρου έπραττε και τις περισσότερες «επιθέσεις».

«Από τις 100 επιθέσεις, έκανε τις 80», αναφέρει ανώτερη αστυνομική πηγή μιλώντας στη zougla.gr.

Ο 15χρονος hacker

Ενώ για τους τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις ανοχής, τα πράγματα φαίνεται να είναι ξεκάθαρα όσον αφορά έναν 15χρονο συλληφθέντα από την Κατερίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή ότι ευθύνεται για το «χτύπημα» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δείχνοντας μάλιστα να χαρούμενος για το «κατόρθωμα» του.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη

Η Greek Hacking Scene (G.H.S.), στην οποία ανήκουν και οι συλληφθέντες, προέκυψε ότι είχαν «εισβάλλει» διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς,της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α..

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λειτουργώντας για ακόμα μια φορά αποτελεσματικά, αφού διενήργησε έρευνα τριών μηνών, ζήτησε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και κατάφερε να ταυτοποιήσει ψηφιακά τους συλληφθέντες.

Η τύχη των συλληφθέντων τώρα έγκειται στις κινήσεις που πρόκειται να κάνουν οι εταιρίες και οι οργανισμοί που επλήγησαν από τη δράση τους. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμία από τις διαδικτυακές επιθέσεις δεν εκλάπησαν κωδικοί και δεν προκλήθηκε σοβαρή ζημιά στις ιστοσελίδες-θύματα.

«Αυτή τη στιγμή οι ποινικές συνέπειες θα προκύψουν κατόπιν εγκλήσεως. Εάν οι εταιρίες που 'χτυπήθηκαν' πουν ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων, τότε θα αθωωθούν και δεν θα αντιμετωπίσουν καμία συνέπεια» αναφέρει αξιωματικός.

Από την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί υπολογιστές, τέσσερα router, δυο server, επτά usb stick, πολλά cd και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Αναμένεται σύλληψη και του «υπαρχηγού»

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το επόμενο «στοίχημα» της -ήδη επιτυχημένης- αστυνομικής επιχείρησης της Δίωξης αποτελεί η σύλληψη του «υπαρχηγού» της Οργάνωσης, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδας. «Αισιόδοξες» προβλέψεις εκτιμούν σύλληψή του εντός της ερχόμενης εβδομάδας ενώ έχει ζητηθεί και η αρωγή της Interpol.

Zougla.gr

Ανεβαίνουμε, ανεβαίνουμε ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Guest JOAN37

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΛΗΣΕΙ.....

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ "ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ....ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΑΚΕΡ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ .....ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ....!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΛΗΣΕΙ.....

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ "ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ....ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΑΚΕΡ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ .....ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ....!!!!

Μόνο που από η ..........παραδρομή πάει σύννεφο?????????

Πως λέμε δεν έκοψα ΑΛΠ από παραδρομή....

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Τρεμε taxis ,

όταν δουλέψεις κανονικά θα έχουμε τα κονέ για να σε "κατεβαζουμε".

Τολμούσε το Τaxis να του κολλήσει Κίμωνα; Και όποτε τόλμησε έστειλε τις δηλώσεις μέσω ΙΚΑ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...