Jump to content

Συστέγαση λογιστών και χρήση λογιστικών προγραμμάτων

Recommended Posts

Μόλις τώρα, ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ είπε

κατ αρχήν τι  σημαίνει "πρόχειρα υποκαταστήματ" ; 

έπειτα, και στον πελάτη σου να σε δει να καταχωρείς τα βιβλία του δεν θα σου ζητήσει υποκατάστημα 

σκέψου όμως αν τα δέκα σεμινάρια που θα κάνεις κατόπιν συμφωνητικού στο τάδε μέρος είναι το ίδιο με το να έχεις ένα γραφειο, υπολογιστή, πρόγραμμα , όλους τους φακέλους σου εκέι κλπ κλπ 

Το ίδιο ειναι με την περίπτωση που συζητάμε .ποια η διαφορα; 

Μερος το ίδιο .

Π.υ σε αλλο χωρο.

Οσο αφορα το πρόχειρο υποκατάστημα ειναι αυτο που κάνουμε οταν πανε οι επιχειρηματίες σε εκθέσεις .δεν σας εχει τύχει ποτε πελάτης σας να συμμετέχει σε εκθεση;   εκει πως το χειριζεστε; δεν του κάνετε πρόχειρο υποκατάστημα ;

Οσο αφορα το προηγούμενο ερώτημα μου .το πρόχειρο υποκατάστημα δεν θα χει τελος επιτηδεύματος αφου γινόταν στον κώδικα και οχι στο μητρώο .

Και αν πχ ειμαι καθηγητής σεμιναρίων και κανω 30 σεμινάρια τον χρόνο σε διαφορετικούς χώρους, αυτους θα τους εχω όλους υποκαταστήματα μου  ;     και αν οχι γιατι; το εξαιρεί κάποια διαταξη; 

Αφου ειναι π.υ σε αλλο χωρο με ιδιωτικό συμφωνητικό και τιμολόγηση μεταξύ μας;  οπως πχ η περίπτωση του dodo η επειδή ειναι διάρκειας μια δυο ημερών εξαιρειτε απο την διάταξη ; 

Δεν μου ακούγεται λαθος αλλα απο την άλλη μου ακούγεται ακραίο και τα 500€ η στην περίπτωση μου 30×500€ =15.000€ απαγορευτικό νούμερο .αλλα και τελος να μην βγαζει αφου ειναι κατω απο 15 μερες τον μηνα να κανω 30 έναρξης διακοπές υποκαταστήματος  παλι απαγορευτικο μου φαινεται .

33 λεπτά πριν, ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ είπε

αν πιστεύεις ότι είναι ίδιο εγω τι άλλο να πω 

Επειδή δεν το καταλαβαίνω.θελετε να μου το  εξηγήσετε.  

Επίσης να μου πειτε την διαφορα και το κομμάτι που διαφοροποιεί  εξαιρεί η διάταξη ;

Δεν με αφορα άμεσα δεν  εχω τέτοια περίπτωση αλλα σιγουρα αφορα αρκετούς συνάδελφους το θεμα  οπως και πελάτες τους.

Πχ γυμναστής που παει σε 2- 3 γυμναστήρια,γιατρούς σε δεκα νοσοκομεία  γραφεια κτλ  

ξανα λέω (για τελευταία φορά) 
άλλο πράγμα η κόρη μου που είναι καθηγήτρια αγγλικών με έδρα το σπίτι της και πάει στα σπίτια των μαθητών της και κάνει μάθημα 

και άλλο ο επαγγελματίας  που εγκαθίσταται σε ένα γραφείο, με εξοπλισμό, αρχεία κλπ, δουλέυει εκέι, τον επισκέπτονται πελάτες του, συνάπτει εμπορικές συμφωνίες, τιμολογεί, εισπράττει κλπ κλπ 

απλός νους χρειάζεται 

αυτά 

καλή δύναμη 

και όμως .διαφωνούμε και συμφωνούμε εν μέρη  .με απλο  νου όπως αναφέρεται .και μετα από υγιή  προβληματισμο  και συζήτηση του θέματος με μια συνάδελφο καταληξαμε ότι ΝΑΙ . ανάλογα τα ορια  και η κορη σας πρεπει να κανει να κανει εναρξη εργασιών αν τα ξεπερνάει και αυτο δεν εχει να κανει με το αν παει με το λαπτοπ της εκει η οχι .δλδ με το σκεπτικο σας αν ο συναδελφος πηγαινει στο νεο γραφειο με το λαπτοπ του δεν χρειαζετε εναρξη υποκαταστηματος και αν δεν πηγαινε με το δικο του τοτε χρειαζετε; δεν υπαρχει κατι τετοιο στην διαταξη .

απλος νους

αυτα.καλη δυναμη

και σας ευχαριστω για την δημιουργικη συζητηση και προβληματισμο .

καλο σκ

συναδελφοι εχω γραφειο με τα προγραμματα μου και εχω συμβαση με αλλο λογιστη να με βοηθαει τι τον εμποδιζει να ειναι στον χωρο μου και να χρησιμοποιει τα προγρεαμματα μου?

Στην χειροτερη του κανω και προσληψη ..... αλλα και το σεναριο με την συμβαση μεταξυ μας δεν ειναι λαθος , γιατι τα μπερδευουμε .

Το μονο θολο στο ολο θεμα ειναι οτι οι ολοι  πελατες και οι δικοι του  στο προγραμμα θα θεωρουνται πρακτικα δικοι μου , οποτε αν κοβω τπυ κι εγω σε αυτους  ειμαστε ολοι οκ.

Μπορω και εγω με αυτον να εχω συμβαση να του παρεχω κι εγω τις υπηρεσιες μου και να εχει και αυτος το πελατολογιο του στο δικο μου προγραμμα , οποτε πχ φπα θα στελνει αυτος και φμυ εγω 

34 λεπτά πριν, picos είπε

συναδελφοι εχω γραφειο με τα προγραμματα μου και εχω συμβαση με αλλο λογιστη να με βοηθαει τι τον εμποδιζει να ειναι στον χωρο μου και να χρησιμοποιει τα προγρεαμματα μου?

Στην χειροτερη του κανω και προσληψη ..... αλλα και το σεναριο με την συμβαση μεταξυ μας δεν ειναι λαθος , γιατι τα μπερδευουμε .

Το μονο θολο στο ολο θεμα ειναι οτι οι ολοι  πελατες και οι δικοι του  στο προγραμμα θα θεωρουνται πρακτικα δικοι μου , οποτε αν κοβω τπυ κι εγω σε αυτους  ειμαστε ολοι οκ.

Μπορω και εγω με αυτον να εχω συμβαση να του παρεχω κι εγω τις υπηρεσιες μου και να εχει και αυτος το πελατολογιο του στο δικο μου προγραμμα , οποτε πχ φπα θα στελνει αυτος και φμυ εγω 

Και ομως .ο συνάδελφος χαλκιδεος  δεν εχει άδικο .

Υπαρχουν περιπτώσεις  πχ που θελει έναρξη εργασιών .( προσωπική άποψη ) οπως αυτη που αρχικα συζηταμε εκτος και αν το ορισεις και εισαι κατω απο τα ορια.( και αυτο προσωπική αποψη μετα απο προβληματισμο ) 

Εκει που διαφωνούμε ειναι οτι αν μπεις σε αυτο το τριπακι τοτε δεν εχει να κανει   με το αν ερθω με το λαπτομ μου  η θα δουλευω στο δικο σου .εχει να κανει με την διαταξη που συζηταμε απο το πρωι αλλα δεν την εχει ανεβασει κανενας μας .

Τελος παντων .

Η αναλυση της προσωπικής μου αποψης ( μακαρι να χεις δικιο, αδικο εγω και ο χαλκιδεος και ετσι να μην χρειαζεται και η κορη του να κανει υποκατάστημα το καθε φροντιστήριο κτλ.

Αλλα η ανάλυση δεν μπορει να γινει στο chut θελει ουζάκι και λιαστο Χταποδακι  αλλιως τηλεφωνική επικοινωνία .στην ανάλυση της υπαρχει ζουμί στο πρόβλημα 

ακομα και εκει που εχω καταλήξει τα όρια δεν τα χω σιγουρα . Και θα βοηθούσε να καναμε αυτην την συζήτηση να μου πεις το σκεπτικό σου πανω στο θεμα αφου ακούσεις τον προβληματισμό μου και   δεδομένα  που μάλλον δεν εχεις υπολογίσει σκεφτεί  .

Μπλέξαμε. 

Υ.σ στο παράδειγμα του συναδέλφου με την καθηγήτρια σε φροντιστήριο δεν θα πρεπει να κανει έναρξη υποκαταστήματος  αλλα οχι επειδή δεν ειναι σαν το αρχικό ερώτημα αλλα επειδή λογικά θα ναι στην άλλη εξαίρεση που    δεν κοιτάμε τα όρια αλλα σε αυτήν που παει ασφάλιση με το άρθρο 39 φορολογικός μπλοκάκιας.

Δλδ μισθωτός αλλα οχι μισθωτός .

Προσωπική άποψη . Γιατι και αυτο δεν το εξαιρεί η διάταξη αφου οταν βγηκε δεν υπήρχε η διάταξη για τους ασφαλιστικούς μπλοκάκιδες