Προς το περιεχόμενο

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ κου ΚΑΠΕΛΕΡΗ.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι,σχετικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος,που ασκήθηκε σε βάρος του

κου Καπελέρη,θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.

Όπως γνωρίζετε σχεδόν όλοι πολύ καλά και ΚΥΡΙΩΣ αυτοί,που ασχολούνται με τα πρατήρια καυσίμων, η

υπόθεση είναι γνωστή.Κατά την εφαρμογή του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ,το οποίο δημιουργήθηκε για την

καταπολέμηση του λαθρεμπόριου καυσίμων,(εδώ γελάμε :P :P :D :D :lol: :lol: ) επιβλήθηκε η υποβολή

συγκεντρωτικών καταστάσεων http://www.taxheaven...x/circular/6786 σε προθεσμίες,

που πολλές φορές μπέρδεψαν και δυσκόλεψαν τους λογιστές.(προσωπικά ποτέ δεν είχα πελάτες που να

εμπορεύονται καύσιμα).

Θυμάμαι λοιπόν πάρα πολύ καλά ότι δημιουργήθηκαν ένα σωρό προβλήματα με θύματα,κυρίως νέους λογιστές,

που για μία μέρα δεν ήταν για διάφορους λόγους συνεπείς στην υποβολή των καταστάσεων με συνέπεια τα

αυστηρά πρόστιμα να πέφτουν βροχή.

Απ'ότι λένε οι "παραβάτες-λαθρέμποροι" ανέρχονται σε τρεις χιλιάδες πεντακόσιες επιχειρήσεις/βενζινάδικα.

Όλοι αυτοί οι "λαθρέμποροι" πιθανώς μαζί με τους λογιστές "κινήθηκαν" προκειμένου να δωθεί μία λογική

λύση στο πρόβλημά τους.

Για να μη μακρυγορώ λοιπόν ο κος Καπελέρης δεν παράβλεψε να κινήσει την διαδικασία είσπραξης των

προστίμων,αλλά σε συνεργασία με κάποιους άλλους αρμόδιους υποσχέθηκε να μελετήσει και να δώσει

δικαιότερη λύση.

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι ο άνθρωπος δεν παρανόμησε και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος,ώστε να

προσαχθεί σε δίκη.

Μετά λοιπόν απ'όλα αυτά θα περίμενα,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,από τους άμεσα θιγόμενους λογιστές να σταθούν

στο πλευρό του με οποιονδήποτε τρόπο αυτοί νομίζουν.

Δεν είδα όμως καμμία αντίδραση και ευχομαι να κάνω λάθος,διότι υπάρχουν στο forum θέματα,που άνοιξαν

παθόντες συνάδελφοι και περίμεναν κάποια λύση.http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=78619

Τον κο Καπελέρη,δεν τον γνωρίζω προσωπικά,αλλά θεωρώ άδικο να μην του συμπαραστέκεται ούτε ένας

από τους πολλούς θιγόμενους λογιστές επειδή,πιθανώς λέω, θεωρείται πολιτικό πρόσωπο και καλά να

πάθει.

Φίλοι μου πιστεύω ακράδαντα ότι όπου υπάρχει αδικία,θε πρέπει να υπάρχει και συμπαράσταση,διότι σε

διαφορετική περίπτωση χάνουμε τον ανθρωπισμό μας και από κάποιο σημείο και έπειτα θα παλεύουμε ο

καθένας για τον εαυτό του.

Με αγάπη

Βαγγέλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρίξτε μιά ματιά,γιατί στο αρχικό δεν εμφανίζεται.

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=78619

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαγγέλη, συμβαίνει το εξής παρανοϊκό: Όταν μας πνίγουν οι προθεσμίες, παραπονούμαστε και ζητάμε ελαστικότητα και κατανόηση. Όταν κάποιος δείξει αυτήν την ελαστικότητα και κατανόηση, νιώθουμε ικανοποιημένοι που δικαιώθηκαν οι πόθοι μας. Ως εδώ καλά. Όταν όμως αυτός που ήταν ελαστικός και κατανοών μπλέξει για λόγους που αγνοούμε, τότε αμέσως πάει το μυαλό μας στο κακό. Γινόμαστε βενιζελικότεροι του Βενιζέλου που βάφτισε όλους τους Έλληνες συλλήβδην φοροφυγάδες και τους επέβαλλε τεκμήρια, πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή ως γνωστός τζάμπα μάγκας. Έτσι κι εδώ. Επειδή ήταν ανίκανοι να πατάξουν το λαθρεμπόριο καυσίμων, βάφτισαν όλους όσους δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να συντάξουν εγκαίρως τις καταστάσεις του "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" και όταν κάποιος είπε "ρε παιδιά, ήρεμα, δεν θα τους κάψουμε τους ανθρώπους επειδή δεν έστειλαν έγκαιρα, λόγω της σύγχυσης που προκαλούν οι αποφάσεις μας, καταστάσεις" αμέσως οι ζηλωτές του κρέμασαν την ταμπέλα, για να μπορούν να βγαίνουν πανηγυρίζοντας στα κανάλια ότι πέτυχαν τους στόχους τους. Σαν να λέμε, κάθε φορά που δίνεται μια παράταση υποβολής ή που κάποιος έφορος δεν βάζει ένα πρόστιμο για εκρπόθεσμη υποβολή, γίνεται συνένοχος φοροδιαφυγής. Ακόμα ένα εξιλαστήριο θύμα της αποτυχίας τους. Λες και άμα ήθελε ο Καπελέρης - και ο κάθε Καπελέρης - να ευνοήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων θα το έκανε τόσο φανερά και τόσο μαζικά, λες και η πάταξη του λαθρεμπορίου γίνεται αρκεί να υποβάλλεις καταστάσεις στο "ΗΦΑΙΣΤΟΣ".....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

τόσο απλά είναι τα πράγματα ?

και οι εισαγγελείς είναι εμπαθείς ?

τελικα θελουμε να μπει το μαχαιρι στο κοκαλο ?

η το θελουμε να απειλη μια ζωη το λαιμο μας ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΠΑΤΑΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ΦΙΛΟΣ FAFOUTIS ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!! ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ Κ.ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ( ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ) Ή ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΙΣΜΟ (Π.Χ.2963,40 ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ 2936,40). ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 150000 ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο Κ.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ή ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΑΠΗΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΧΙΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαγγέλη εγώ θα διαφωνήσω

Πήγαν λέει οι βενζινάδες και πιάσαν τον Οικονόμου, ο οποίος κατά πως λένε τους κατανόησε και τους έστειλε στον Καπελέρη. Ο Καπελέρης τους κατανόησε κι αυτός και με σύμφωνη γνώμη του Οικονόμου πάγωσε τα πρόστιμα.

Και ρωτάω

Με ποιο δικαίωμα ο Καπελέρης (και Ι προς Θεού δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά στον γενικό γραμματέα του υπουργείο) αποφασίζει και παγώνει πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σύμφωνα με νόμο που έχει ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων?

Τσιφλίκι του κάθε Οικονόμου, Καπελέρη ή όποιου άλλου είναι αυτή η ρημαδοχώρα?

Όποιος θέλει με μια προφορική εντολή γράφει τους νόμους στα παπάρια του?

Διαβάστε στο in.gr

Αθήνα

Αντικρούει τις κατηγορίες μετά τη δίωξή του για τα ανείσπρακτα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για λαθρεμπόριο καυσίμων ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων, Γιάννης Καπελέρης, υποστηρίζοντας ότι δεν διαγράφηκαν πρόστιμα σε λαθρέμπορους, αλλά αποφασίστηκε το πάγωμα των προστίμων, προκειμένου να μην ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας σε 3.700 επιχειρήσεις εμπορίας πετρελαίου θέρμανσης, που καθυστέρησαν να ενημερώσουν το σύστημα Ηφαιστος. Τόσο ο κ. Καπελέρης, όσο και οι βενζινοπώλες τονίζουν ότι για το θέμα ήταν ενήμερος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 και στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Γ.Καπελέρης δήλωσε: «Η απόφαση των εισαγγελικών λειτουργών είναι σεβαστή. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η εκπρόθεσμη ενημέρωση του συστήματος "Ηφαιστος" συνιστά λαθρεμπορική πράξη ή ότι διεγράφησαν πρόστιμα σε λαθρεμπόρους».

Ο κ. Καπελέρης επανέλαβε ότι πρόκειται για εκπρόθεσμη ενημέρωση του συστήματος Ηφαιστος και όχι λαθρεμπορικές πράξεις. «Αν βαφτίζουμε λαθρεμπορικές πράξεις τις καθυστερήσεις στην ενημέρωση του συστήματος, τότε καλώς ασκήθηκε η δίωξη» τόνισε στο ΒΗΜΑ 99,5.

Σημείωσε, δε, ότι και ο παραιτηθείς γγ Πληροφορικών Συστημάτων Διομ.Σπινέλης είχε επισημάνει πως «οι παραβάσεις επειδή διαπιστώνονται από το σύστημα Ηφαιστος πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλές φορολογικές παραβάσεις», βάζοντας σε άλλη κατηγορία τις υποθέσεις λαθρεμπορίας, όπως είπε.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι για το θέμα ήταν ενήμερος ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π.Οικονόμου. Ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και ότι οι σχετικές συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους έγιναν στο γραφείο του κ. Οικονόμου.

Τι λένε οι βενζινοπώλες

Παράλληλα, μιλώντας στα Νέα εκπρόσωποι βενζινοπωλών επισημαίνουν ότι κατόπιν δικής τους παρέμβασης προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου κινήθηκαν οι διαδικασίες για το πάγωμα των προστίμων.

Όπως λένε, η έναρξη επιβολής προστίμων στους διακινητές πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, όταν πολλοί από αυτούς έπαψαν να στέλνουν παραστατικά στο σύστημα «Ηφαιστος», θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι πλέον περιττό μετά και την άρση του μέτρου επιστροφής της διαφοράς του ΕΦΚ στους δικαιούχους.

Το μέτρο καταργήθηκε στο τέλος του 2010 με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών, αναλόγως του τζίρου κάθε διακινητή και των ημερών που είχε καθυστερήσει να υποβάλει τα παραστατικά του, να αρχίσει να επιβάλλει πρόστιμα. Ενδεικτικό είναι ότι σε έναν πρατηριούχο της Κρήτης επιβλήθηκε πρόστιμο 477.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτών, οι ηγεσίες των πρατηριούχων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ο οποίος -κατά τα λεγόμενά τους- κατανόησε το αίτημά τους και τους παρέπεμψε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Καπελέρη, ο οποίος εξέδωσε τη γνωστή εγκύκλιο για αναστολή όσων προστίμων είχαν επιβληθεί ώς εκείνη την ώρα, εν αναμονή της τελικής ρύθμισης του ζητήματος με τροπολογία.

Στον «πάγο» η ρύθμιση

Ωστόσο, έκτοτε η ρύθμιση του ζητήματος με τροπολογία δεν έχει γίνει, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή επί του παρόντος παγώνει.

Όπως λένε συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στην Εθνική Επιτροπή κατά της Φοροδιαφυγής.

Και στο βάθος, το θέμα των οικονομικών εισαγγελέων...

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με την εφημερίδα- κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η δίωξη να είναι το αποτέλεσμα της σκληρής κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δυο οικονομικούς εισαγγελείς και τον Αρειό Πάγο μετά την αρχειοθέτηση των αρχικών καταγγελιών τους περί παρεμβάσεων στο έργο τους.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι εις εκ των δυο, ο Σπ.Μουζακιτης, είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο για την συγκεκριμένη υπόθεση ότι αν η κυβέρνηση προχωρούσε σε νομοθετική ρύθμιση δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα

.

Δηλαδή αν πραγματικά έβλεπαν την αδικία τότε μπορούσαν ρυθμίσουν νομοθετικά το ζήτημα. Αλλά νόμιζαν και νομίζουν ότι το κράτος είναι αυτοί οι ίδιοι και κάνουν ότι θέλουν.

ΥΓ. φυσικά και υπάρχει η περίπτωση όλο αυτό να είναι η αφορμή μόνο, και τα αίτια οι χοντρές κόντρες στα ενδότερα του Υπ Οικονομικών και της κυβέρνησης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, δεν έχεις άδικο στο θεσμικό μέρος του προβλήματος. Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι όλη αυτή η ιστορία δεν είναι παρά ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ. Βλέπεις, δεν κατηγορείται για περιφρόνηση της νομοθεσίας, ούτε για ενδοτισμό σε μια επαγγελματική συντεχνία, ούτε για έλλειψη σοβαρότητας και ευθύνης δημόαιου λειτουργού, αλλά για συγκάλυψη λαθρεμπορίας. Κι όταν μετά από λίγο καιρό πέσει στα μαλακά επειδή θα αποδειχθεί ότι τελικά δεν συγκάλυψε λαθρεμπόρους, αλλά χάρισε πρόστιμα που - αν θες τη γνώμη μου - κακώς ή έστω καθ' υπερβολήν επιβλήθηκαν, κανείς δεν θα θυμάται τίποτα απολύτως και οι λαθρέμποροι - που στην πραγματικότητα δεν θίχτηκαν με την ιστορία αυτή - θα συνεχίσουν να δρούνε ανενόχλητοι. Μέχρι τότε, θα έχουμε βαρύγδουπες δηλώσεις για πάταξη του λαθρεμπορίου, για άνωθεν παρεμβάσεις, για μαχαίρια στο κόκκαλο, και όλα τα γνωστά. Μέχρι το επόμενο πυροτέχνημα.

ΥΓ: Φυσικά και είναι πυροτέχνημα. Άμα δεν ήταν, θα έπαιρνε θέση και ο Π. Οικονόμου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλέπω αρκετό καιρό δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση του κ. Καπελέρη.

Η απορία μου όμως παραμένει και δεν έχω διαβάσει μέχρι στιγμής κάτι έγκυρο και αξιόπιστο.

Οι παραβάσεις αφορούν εκπρόθεσμες καταχωρήσεις ή διαφορές ποσοτήτων;

Αν αφορούν εκπρόθεσμες και μόνο καταχωρήσεις τότε ο κ. Σπινέλλης που σήκωσε το θέμα δημιουργώντας επίτηδες θορυβώδη αποχώρηση έχει πέρα για πέρα άδικο. Η εκπρόθεσμη καταχώρηση οδηγούσε και οδηγεί μόνο σε ένα αποτέλεσμα. Στο να πάρει ο πρατηριούχος αργότερα πίσω τα ΔΙΚΑ του χρήματα. Πουθενά αλλού. Είναι κρίμα για το κ. Σπινέλλη - ένα λαμπρό επιστήμονα με παγκόσμια αποδοχή που αφήνει πραγματικά έργο πίσω του το οποίο σιγά - σιγά παρουσιάζεται και στο τέλος του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί - να μην μπορεί να συγκρατηθεί. Οι διοικητικές έριδες για τον ποιος την έχει μεγαλύτερη το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να επιβληθούν πρόστιμα στους λογιστές των πρατηριούχων. Απορία: Από τον αριθμό παροχής του μετρητή της ΔΕΗ δεν βρέθηκε ούτε ένας μπαγάσας σε όλη την επικράτεια;

Αν οι παραβάσεις αφορούν διαφορές σε ποσότητες μεγαλύτερες του προβλεπόμενου ποσοστού τότε στο πύρ το εξώτερο ο κ. Καπελέρης και ο κάθε ένας σαν κι΄αυτόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

Βαγγέλη εγώ θα διαφωνήσω

Πήγαν λέει οι βενζινάδες και πιάσαν τον Οικονόμου, ο οποίος κατά πως λένε τους κατανόησε και τους έστειλε στον Καπελέρη. Ο Καπελέρης τους κατανόησε κι αυτός και με σύμφωνη γνώμη του Οικονόμου πάγωσε τα πρόστιμα.

Και ρωτάω

Με ποιο δικαίωμα ο Καπελέρης (και Ι προς Θεού δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά στον γενικό γραμματέα του υπουργείο) αποφασίζει και παγώνει πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σύμφωνα με νόμο που έχει ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων?

Τσιφλίκι του κάθε Οικονόμου, Καπελέρη ή όποιου άλλου είναι αυτή η ρημαδοχώρα?

Όποιος θέλει με μια προφορική εντολή γράφει τους νόμους στα παπάρια του?

Διαβάστε στο in.gr

.

Δηλαδή αν πραγματικά έβλεπαν την αδικία τότε μπορούσαν ρυθμίσουν νομοθετικά το ζήτημα. Αλλά νόμιζαν και νομίζουν ότι το κράτος είναι αυτοί οι ίδιοι και κάνουν ότι θέλουν.

ΥΓ. φυσικά και υπάρχει η περίπτωση όλο αυτό να είναι η αφορμή μόνο, και τα αίτια οι χοντρές κόντρες στα ενδότερα του Υπ Οικονομικών και της κυβέρνησης

αν και εχω διαφωνησει με τον συντροφο XALKIDEOS πολλες φορες φορες

συμφωνω με οσα γραφει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί στην Ελλάδα και στους έλληνες

Η δεν αγνοείτε η δεν καταλαβαίνετε η δεν θέλετε να δείτε

Το τελευταίο είναι επικίνδυνο .

Εργαλεία ήσαν του συστήματος και τα ξέρνα . εμείς λοιπόν θα λυπηθούμε ποιον ?

Αυτόν που ήταν όργανο των άλλων και κάνει το 40% τον ελλήνων που δεν τους ήθελε – ψήφισε ποτέ να ζει σε μιζέρια και εξαθλιώση ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητοί συνάδελφοι,σχετικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος,που ασκήθηκε σε βάρος του κου Καπελέρη,θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. Όπως γνωρίζετε σχεδόν όλοι πολύ καλά και ΚΥΡΙΩΣ αυτοί,που ασχολούνται με τα πρατήρια καυσίμων, η υπόθεση είναι γνωστή.Κατά την εφαρμογή του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ,το οποίο δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση του λαθρεμπόριου καυσίμων,(εδώ γελάμε :P :P :D :D :lol: :lol: ) επιβλήθηκε η υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων http://www.taxheaven...x/circular/6786 σε προθεσμίες, που πολλές φορές μπέρδεψαν και δυσκόλεψαν τους λογιστές.(προσωπικά ποτέ δεν είχα πελάτες που να εμπορεύονται καύσιμα). Θυμάμαι λοιπόν πάρα πολύ καλά ότι δημιουργήθηκαν ένα σωρό προβλήματα με θύματα,κυρίως νέους λογιστές, που για μία μέρα δεν ήταν για διάφορους λόγους συνεπείς στην υποβολή των καταστάσεων με συνέπεια τα αυστηρά πρόστιμα να πέφτουν βροχή. Απ'ότι λένε οι "παραβάτες-λαθρέμποροι" ανέρχονται σε τρεις χιλιάδες πεντακόσιες επιχειρήσεις/βενζινάδικα. Όλοι αυτοί οι "λαθρέμποροι" πιθανώς μαζί με τους λογιστές "κινήθηκαν" προκειμένου να δωθεί μία λογική λύση στο πρόβλημά τους. Για να μη μακρυγορώ λοιπόν ο κος Καπελέρης δεν παράβλεψε να κινήσει την διαδικασία είσπραξης των προστίμων,αλλά σε συνεργασία με κάποιους άλλους αρμόδιους υποσχέθηκε να μελετήσει και να δώσει δικαιότερη λύση. Είναι λοιπόν πασιφανές ότι ο άνθρωπος δεν παρανόμησε και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος,ώστε να προσαχθεί σε δίκη. Μετά λοιπόν απ'όλα αυτά θα περίμενα,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,από τους άμεσα θιγόμενους λογιστές να σταθούν στο πλευρό του με οποιονδήποτε τρόπο αυτοί νομίζουν. Δεν είδα όμως καμμία αντίδραση και ευχομαι να κάνω λάθος,διότι υπάρχουν στο forum θέματα,που άνοιξαν παθόντες συνάδελφοι και περίμεναν κάποια λύση.http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=78619 Τον κο Καπελέρη,δεν τον γνωρίζω προσωπικά,αλλά θεωρώ άδικο να μην του συμπαραστέκεται ούτε ένας από τους πολλούς θιγόμενους λογιστές επειδή,πιθανώς λέω, θεωρείται πολιτικό πρόσωπο και καλά να πάθει. Φίλοι μου πιστεύω ακράδαντα ότι όπου υπάρχει αδικία,θε πρέπει να υπάρχει και συμπαράσταση,διότι σε διαφορετική περίπτωση χάνουμε τον ανθρωπισμό μας και από κάποιο σημείο και έπειτα θα παλεύουμε ο καθένας για τον εαυτό του. Με αγάπη Βαγγέλης

Αυτές ακριβώς οι σκέψεις με προβλημάτιζαν και εμένα.

Παραπέρα, έχω την εντύπωση ότι ο κ. Καπελέρης είναι αποδιοπομπαίος τράγος, το TAXIS του Σπινέλλη εκτός του ότι είναι για κλάματα, αποτελεί και πλέον και μοχλό απελευθέρωσης δυνάμεων αποσταθεροποιητικής ενδοκυβερνητικής φαγωμάρας, και τέλος το θέμα με τους αντιεισαγγελείς είναι υποκινούμενο και στο οποίο παίζονται φοβερά μικροκομματικά παιχνίδια.

Εν ολίγοις είμαστε βράστα κι άστα σε μια κυβέρνηση σούπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9138

Κυκλώματα εφοριακών και τελωνειακών εμποδίζουν την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, υποστηρίζει στέλεχος του υπουργείο ανάπτυξης.

Wednesday January 04, 2012 04:00 AM

Το ελληνικό δημόσιο να χάνει ετησίως φόρους περίπου 1,5 δις. ευρώ ενώ τα κυκλώματα εξελίσσουν συνεχώς τις μεθόδους νοθείας και κλοπής βενζίνης, ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης.

Στον «μηχανισμό» του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακούς και τελωνειακούς) κολλά εδώ κι ένα χρόνο η εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών καυσίμων στα βενζινάδικα που έχει σαν σκοπό την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Το αποτέλεσμα είναι το ελληνικό δημόσιο να χάνει ετησίως φόρους περίπου 1,5 δις. ευρώ και τα κυκλώματα να εξελίσσουν συνεχώς τις μεθόδους νοθείας και κλοπής βενζίνης, ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης.

Σχετικές αποκαλύψεις για τη μη προώθηση του συστήματος εισροών – εκροών έκανε χθες ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επιρρίπτοντας ευθύνες σε γενικές διευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών. Η ίδια πηγή περιγράφει το χρονικό της υπόθεσης:

Η υποχρέωση για την εφαρμογή του συστήματος εισροών – εκροών ισχύει από το 2009 με νόμο που είχε κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και συγκεκριμένα ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όταν ανέλαβε η Λούκα Κατσέλη είχε ετοιμαστεί σχέδιο απόφασης που προέβλεπε τα μετρολογικά χαρακτηριστικά του συστήματος. Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που μετράει τις ποσότητες των καυσίμων που εισρέουν από το βυτίο στη δεξαμενή και από τη δεξαμενή στην αντλία. Αυτό έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολούθησε ο ανασχηματισμός του Σεπτεμβρίου του 2010 και η απόφαση δεν είχε προλάβει να υπογραφεί από την κ. Κατσέλη.

Το Δεκέμβριο του 2010 την απόφαση συνεπέγραψαν ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Στη συνέχεια η απόφαση αυτή έπρεπε να λάβει και τη φορολογική της διάσταση. Δηλαδή η μέτρηση να αποτελεί φορολογικό δεδομένο. Σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης «υπήρχαν αντιδράσεις από το κύκλωμα εμπορίας καυσίμων και τον μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή εφοριακοί και τελωνειακοί. Το επιχείρημα των τελευταίων ήταν ό,τι δε χρειάζεται το σκέλος του συστήματος που αφορά στις εισροές να αποτελέσει φορολογικό στοιχείο καθώς ελέγχονται τα παραστατικά διακίνησης. Τα οποία, όμως», όπως πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος «είναι γνωστό ό,τι μπορούν να παραποιηθούν».

«Γινόταν κόλαση... ανάμεσα στα δύο υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών», συνέχιζε την περιγραφή η υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πριν δύο μήνες, λέει το στέλεχος, «ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και τον πρώην γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Γιάννη Καπελέρη, επισημαίνοντάς τους πως αν δεν αποτελέσουν φορολογικά δεδομένα οι εισροές το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν αντιμετωπίζεται».

Πριν από δύο εβδομάδες στις 14 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση της επιτροπής για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής οι εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης έβαλαν το θέμα και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να υπογραφεί άμεσα η απόφαση. Μάλιστα, πληροφορίες λένε, ότι ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον γενικό γραμματέα Θεοχάρη Θεοχάρη και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη «γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί αυτή απόφαση;» Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Διώτη να τον ενημερώνει αναλυτικά για την αγορά των καυσίμων.

Στο θέμα, πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης συμφωνούσε και ο κ. Καπελέρης, αλλά αντιδρούσε ο «μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών».

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης οι επιτήδειοι του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων εξελίσσουν τους τρόπους εξαπάτησης των καταναλωτών. Όταν η διεύθυνση Μετρολογίας του υπουργείου εντόπισε τις παράνομες καλωδιώσεις σε αντλίες, οι επιτήδειοι εξέλιξαν την τεχνολογία τοποθετώντας μικρά τσιπ. Στη συνέχεια όταν συνελήφθησαν περιπτώσεις προχώρησαν στο «πείραγμα» του λογισμικού των αντλιών. Τώρα οι νέες μέθοδοι είναι η πρόσμιξη αιθανόλης με βενζίνη, η θέρμανση των σωληνώσεων των δεξαμενών με «σερπαντίνες» ζεστού νερού και η ρίψη ταμπλέτας στις δεξαμενές για «φούσκωμα» του όγκου των καυσίμων.

Πηγή Ημερησία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όποιος δεν έχει ασχοληθεί με τα βενζιναδικά ίσως να μην μπορεί να καταλάβει το πρόσθετο άγχος που έχουν!

Δεν γνωρίζω ούτε εγώ προσωπικά τον κ.Καπελέρη αλλά ούτε κ τον κ.Σπινέλλη.

Δεν μπορώ όμως να ξεχάσω τα τεράστια προβλήματα που είχαμε πέρσυ με την ΓΓΠΣ και ο κ.Σπινέλλης τα έβλεπε όλα ρόδινα,

ενώ εμείς ξενυχτούσαμε στα πληκτρολόγια...τα ξεχάσαμε???

Όσον αφορά τον κ.Καπελέρη σ'αυτήν την υπόθεση δεν μπορώ να τον αδικήσω όχι μόνο γιατί προσωπικά με εξυπηρετεί

αλλά ήταν μόνο δική του απόφαση να μην πληρωθούν τα πρόστιμα???(Δύο επιχειρήσεις σε νησί κάτω 1200 κατοίκων έπρεπε να πληρώσουν περίπου 4000 ευρώ)να μην ξεχνάμε και την κοινωνική μας ευαισθησία.

Για τους οικονομίκους εισαγγελείς συγνώμη που θα το πω και με όλο τον σεβασμό προς τον θεσμό και λειτουργία της δικαιοσύνης μου θυμίζουν Muppet Show!!!

Την μία μέρα παραιτούνται..την άλλη ανακαλούν...την επομένη καταθέτουν...και μετά από μέρες δίνουν συμπληρωματική κατάθεση...τι να πω...ντρέπομαι!

Ας σοβαρευτούμε λιγάκι....

Καταθέτω την προσωπική μου άποψη και συμφωνώ απόλυτα με την γνώμη του συναδέλφου Fafouti!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαγγέλη εγώ θα διαφωνήσω

Πήγαν λέει οι βενζινάδες και πιάσαν τον Οικονόμου, ο οποίος κατά πως λένε τους κατανόησε και τους έστειλε στον Καπελέρη. Ο Καπελέρης τους κατανόησε κι αυτός και με σύμφωνη γνώμη του Οικονόμου πάγωσε τα πρόστιμα.

Και ρωτάω

Με ποιο δικαίωμα ο Καπελέρης (και Ι προς Θεού δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά στον γενικό γραμματέα του υπουργείο) αποφασίζει και παγώνει πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σύμφωνα με νόμο που έχει ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων?

Τσιφλίκι του κάθε Οικονόμου, Καπελέρη ή όποιου άλλου είναι αυτή η ρημαδοχώρα?

Όποιος θέλει με μια προφορική εντολή γράφει τους νόμους στα παπάρια του?

Διαβάστε στο in.gr

.

Δηλαδή αν πραγματικά έβλεπαν την αδικία τότε μπορούσαν ρυθμίσουν νομοθετικά το ζήτημα. Αλλά νόμιζαν και νομίζουν ότι το κράτος είναι αυτοί οι ίδιοι και κάνουν ότι θέλουν.

ΥΓ. φυσικά και υπάρχει η περίπτωση όλο αυτό να είναι η αφορμή μόνο, και τα αίτια οι χοντρές κόντρες στα ενδότερα του Υπ Οικονομικών και της κυβέρνησης

Γιάννη μου δεν μιλάω για το θεσμικό της υπόθεσης.

Μιλάω για την ουσία του πράγματος,που είναι κατά την γνώμη μου η προσπάθεια του κου Καπελέρη να βοηθήσει

σε μία υπόθεση,που ταλάνισε του βενζινάδες και τους λογιστές τους περισσότερο.

Εγώ βλέπω ότι το σύστημα ξερνά τους ανθρώπους,που το υπηρέτησαν και κάποια στιγμή όσοι θα έρχονται να το

υπηρετήσουν στο μέλλον (το σύστημα πες το με όποια λέξη θέλεις) θα σκέφτονται ΜΟΝΟ και το τονίζω,με το κάτω

κεφάλι και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ με την ψυχή και την καρδιά τους και τότε όλοι θα κοιτάζουμε να βγάζουμε ο ένας το μάτι

του άλλου.

Ας είναι προσωπικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός θα λέει από μέσα του ίσως και φωναχτά "τι μαλάκας ήμουνα

και έμπλεξα για χάρη των βενζινάδων και των λογιστών τους"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά πάντως μου φαίνεται κομάτι δύσκολο να έχει γίνει όλος αυτός ο ντόρος για μια τόσο απλή υπόθεση μερικών προστίμων.

Θεωρώ απίθανο να είχαμε παραιτησεις οικονομικων εισαγγελεων , καταγγελίες , αποχώρηση του Σπινέλλη , και όλα αυτα τα τρομερα, για κάποια πρόστιμα σε βενζινάδικα.

Κατι άλλο υπάρχει , που ως συνηθως κανενας δεν υπαρχει για να το καταγγείλει επίσημα και με στοιχεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9140

Δελτίο Τύπου του Υ.Ο. για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο σύστημα εισροών-εκροών καυσίμων

Wednesday January 04, 2012 06:45 AM

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο σύστημα εισροών-εκροών καυσίμων, από τις Γενικές Γραμματείες Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Πληροφοριακών Συστημάτων και Εμπορίου ανακοινώνονται τα εξής:

1. Εφαρμόζοντας τον νόμο 3784/2009 εκδόθηκε η υπ. αριθμ. Φ2-1617/7.12.2010 ΚΥΑ των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί "διαδικασιών και προδιαγραφών εγκατάστασης και ελέγχου ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων."

2. Μετά από επανειλημμένες συσκέψεις των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις που είχαν δοθεί από την Εθνική επιτροπή για την πάταξη της φοροδιαφυγής που λειτουργεί υπό την Προεδρία του Υπουργού Οικονομικών

α) υπογράφθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπει την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών από τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και την διασύνδεσή τους με φορολογικούς μηχανισμούς.

β) Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) επεξεργάζεται τις προδιαγραφές ηλεκτρονικής διασύνδεσης και αποστολής των στοιχείων των συστημάτων αυτών.

γ) Τέλος, Οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΓΓΠΣ και ΓΓ Ενέργειας), βρίσκονται σε συνεργασία για την εκπόνηση σχεδίου ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής εισροών και εκροών στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων από τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής κατά της φοροδιαφυγής υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών δόθηκε σαφής εντολή καθημερινής στενής συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων. Ο στόχος αυτός αναγορεύθηκε σε βασική προτεραιότητα της Εθνικής Επιτροπής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όταν αυτοί που κυβερνούν και αποφασίζουν (αλλά και μια πλειάδα νομικών,αποστειρωμενων απο την αδυσωπητη τριβή του χαώδους κυκεωνα νομοθεσιών ,ημερομηνιών,προθεσμιών κλπ κλπ) δεν γνωρίζουν πόσο δαιδαλώδες ,επίπονο και χρονοβόρο έχει καταλήξει να είναι το να είσαι νόμιμος....ε τότε τόσο απλά ''πυροβολούν'' και σπιλώνουν χωρίς πλήρη γνώση όχι τον νόμων αλλά της καθημερινής πρακτικής που ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με νόμους ,πολ, διατάξεις ,εγκύκλιους,αποφασεις κοκ κοκ.

Εν τέλει ποιοί γνωρίζουν οικονομική πρακτική? οι οικονομολόγοι λογιστές ή οι νομικοί ? χμμμμμμ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

........................................

Εν τέλει ποιοί γνωρίζουν οικονομική πρακτική? οι οικονομολόγοι λογιστές ή οι νομικοί ? χμμμμμμ

Αν το πάρεις γενικά , ειδικά αυτοί τι στιγμή γνωρίζουν καλύτερα λύσεις όλοι άλλοι πλην αυτών που μας κυβερνούν και διοικούν .

Αν το πάρεις πιο ειδικά , η ταπεινή μου γνώμη μου είναι κανείς από τους 2 που αναφέρεις ......

Αυτός που γνωρίζει καλύτερα είναι ο ενημερωμένος λογιστής-φοροτέχνης(όχι κατ'ανάγκη οικονομολόγος) της γειτονιά σου .....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:mellow:<_<:huh:-_-
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ περισσότερο με τον Φαφούτη παρά με τον Χαλκιδέο.

Για τον απλούστατο λόγο ότι παρότι "τυπικά" ο Χαλκιδέος έχει δίκιο, το θέμα των εξοντοτικών προστίμων λόγω εκπροθέσμου ουδεμία σχέση είχε και έχει με το λαθρεμπορίο. Νομίζω ότι αν θέλουν, οι οικονομικοί εισαγγελείς μπορούν να βρούν άλλα πράγματα να ασχοληθούν, πριν ασχοληθούν με κάτι που έχει σφάλμα διαδικασίας, και όχι πραγματική περίπτωση απιστίας κατά του δημοσίου.

Όσο για τον Κο Καπελέρη (τον οποίο λατρεύει και ο φίλος μου ο Αντώνης), θα πω ότι καμιά φορά κάποιος κάνει πολλά και διάφορα και βγαίνει λάδι, και τελικά την παθαίνει από αυτό στο οποίο πήγε να κάνει κάτι σωστό... Και επειδή όλα είναι θέματα επικοινωνιακά τη σήμερον ημέρα, έπαιξε και την πάτησε, συμβαίνουν αυτά....

Αλλά όχι να στείλουμε και μηνύμα συμπαράστασης ρε Φαφούτη μη τρελαθούμε τώρα... :wacko:

Υ.Γ: Τώρα θα πρέπει να αλλάξω την υπογραφή μου ρε γαμώτο.... :angry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

Αγαπητοί συνάδελφοι,σχετικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος,που ασκήθηκε σε βάρος του

κου Καπελέρη,θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.

Όπως γνωρίζετε σχεδόν όλοι πολύ καλά και ΚΥΡΙΩΣ αυτοί,που ασχολούνται με τα πρατήρια καυσίμων, η

υπόθεση είναι γνωστή.Κατά την εφαρμογή του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ,το οποίο δημιουργήθηκε για την

καταπολέμηση του λαθρεμπόριου καυσίμων,(εδώ γελάμε :P :P :D :D :lol: :lol: ) επιβλήθηκε η υποβολή

συγκεντρωτικών καταστάσεων http://www.taxheaven...x/circular/6786 σε προθεσμίες,

που πολλές φορές μπέρδεψαν και δυσκόλεψαν τους λογιστές.(προσωπικά ποτέ δεν είχα πελάτες που να

εμπορεύονται καύσιμα).

Θυμάμαι λοιπόν πάρα πολύ καλά ότι δημιουργήθηκαν ένα σωρό προβλήματα με θύματα,κυρίως νέους λογιστές,

που για μία μέρα δεν ήταν για διάφορους λόγους συνεπείς στην υποβολή των καταστάσεων με συνέπεια τα

αυστηρά πρόστιμα να πέφτουν βροχή.

Απ'ότι λένε οι "παραβάτες-λαθρέμποροι" ανέρχονται σε τρεις χιλιάδες πεντακόσιες επιχειρήσεις/βενζινάδικα.

Όλοι αυτοί οι "λαθρέμποροι" πιθανώς μαζί με τους λογιστές "κινήθηκαν" προκειμένου να δωθεί μία λογική

λύση στο πρόβλημά τους.

Για να μη μακρυγορώ λοιπόν ο κος Καπελέρης δεν παράβλεψε να κινήσει την διαδικασία είσπραξης των

προστίμων,αλλά σε συνεργασία με κάποιους άλλους αρμόδιους υποσχέθηκε να μελετήσει και να δώσει

δικαιότερη λύση.

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι ο άνθρωπος δεν παρανόμησε και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος,ώστε να

προσαχθεί σε δίκη.

Μετά λοιπόν απ'όλα αυτά θα περίμενα,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,από τους άμεσα θιγόμενους λογιστές να σταθούν

στο πλευρό του με οποιονδήποτε τρόπο αυτοί νομίζουν.

Δεν είδα όμως καμμία αντίδραση και ευχομαι να κάνω λάθος,διότι υπάρχουν στο forum θέματα,που άνοιξαν

παθόντες συνάδελφοι και περίμεναν κάποια λύση.http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=78619

Τον κο Καπελέρη,δεν τον γνωρίζω προσωπικά,αλλά θεωρώ άδικο να μην του συμπαραστέκεται ούτε ένας

από τους πολλούς θιγόμενους λογιστές επειδή,πιθανώς λέω, θεωρείται πολιτικό πρόσωπο και καλά να

πάθει.

Φίλοι μου πιστεύω ακράδαντα ότι όπου υπάρχει αδικία,θε πρέπει να υπάρχει και συμπαράσταση,διότι σε

διαφορετική περίπτωση χάνουμε τον ανθρωπισμό μας και από κάποιο σημείο και έπειτα θα παλεύουμε ο

καθένας για τον εαυτό του.

Με αγάπη

Βαγγέλης

Τι κρίμας, τώρα που το ΟΕΕ βρήκε κάποιον να συνομιλήσει ώστε οι συντεχνίες να διατηρήσουν τις υπερεξουσίες αυτός μας εγκατέλειψε.

Μία ο κευνσιανός υπουργός, υποψήφιος για απιστία , και τώρα αυτό. Τον κοσκωτά αλήθεια τον πιάσανε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι αναντικατάστατοι έχουν γεμίσει τα νεκροταφεία.

επειδή, νομίζω, το αισθητήριο του κου γραμματέα του Υ.Ο είναι υψηλό, ήξερε εξ αρχής τους όρους του παιχνιδιού.

όταν ό έτερος γραμματέας των Η/Υ, και δυο αντιεισαγγελείς σε βάζουν στο τάκο, κάνεις αυτό που ήδη έχει κάνει ο αγαπητός Καπελέρης, παίρνεις το καπέλο σου και φεύγεις....

αυτή η υπόθεση, μου έρχεται πολύ βολική για να συμβαίνουν τα πράγματα έτσι όπως μας τα φουμάρουν......

υ.γ

συμπαράσταση χρειάζονται οι κακοποιημένες γυναίκες, τα παιδιά της Αφρικής, κ.λ.π.

ο κος γενικός του Υ.Ο δεν χρειάζεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...