Προς το περιεχόμενο

Eπέκταση φορολογικού πιστοποιητικού και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

σύμφωνα με πληροφορίες (διακαής πόθος της Ν.Δ. λέει) θα επεκταθεί και σε μικρότερες εταιρείες.

Το θέμα είναι ποιός θα το εκδίδει,ο ορκωτός ή ο πιστοποιημένος λογιστής ? γιατί ποιόν θα πρωτοπληρώσει η επιχείρηση και πόσα για την σωστή τήρηση βιβλίων και υποβολή δηλώσεων?

μην στο τέλος περισσέψουμε εμείς και τα μαζέψουν όλα οι ξένες ελεγκτικές-λογιστικές.

έχετε ακούσει κάτι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι κρατάω από αυτό ?

"Ανατίθεται σε λογιστές ο φορολογικός έλεγχος και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπεται η επέκταση του «φορολογικού πιστοποιητικού» και στις μικρές επιχειρήσεις. Δηλαδή από το νέο έτος οι λογιστές θα αναλάβουν να διενεργούν κάθε χρόνο φορολογικούς ελέγχους ακόμη και σε μικρές επιχειρήσεις. Αμέσως μετά τον έλεγχο, ο λογιστής θα εκδίδει το «φορολογικό πιστοποιητικό». Στο πιστοποιητικό θα πρέπει να αναφέρονται επ’ ακριβώς τυχόν φορολογικές παραβάσεις καθώς και παραβάσεις μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης φόρων. Βέβαια σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να τις επιβαρύνει με ένα επιπλέον κόστος, δηλαδή την έκδοση φορολογικού πιστοποιητικού."

Για μένα αυτό είναι στη σωστή κατεύθυνση με μερικές προϋποθέσεις . Να είναι πρωτογενής ο έλεγχος αυτός δηλαδή να μην είναι δεσμευτικός για τις αρχές και να μπορεί να κάνει σε εύλογο χρονικό διάστημα (2 έως το αργότερο 3 έτη από το κλείσιμο χρήσης) επανέλεγχο έτσι ώστε να μη διαταράσσεται το ελεγκτής και ελεγχόμενος το ίδιο πρόσωπο (μιας και μιλάμε κυρίως για πελάτες γραφείων) , επίσης θα ήταν σωστό μέτρο εφόσον λειτουργούσε η αγορά , τώρα που είναι νεκρή και εσύ θα παίζεις το όνομα σου και τη φήμη σου θα έχεις επιπλέον φέσι .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...