Προς το περιεχόμενο

Στις καλενδες παλι η καταργηση του ΚΒΣ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις καλενδες παλι καταργηση του ΚΒΣ....

ME εισήγηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ομοφώνως πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία ρυθμίζονται θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του μεσοπροθέσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν προς κύρωση στη Βουλή.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου:

Φορολογία: Υπάρχει πρόβλεψη για τήρηση των απαραίτητων βιβλίων και στοιχείων των φορολογουμένων και μετά την 1.1.2012 που ορίζεται στη διάταξη της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 5 του ν. 3888/2010 (Α΄ 175), μέχρι την ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας ενσωμάτωσης των αναγκαίων διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων στις διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος (ν. 2238/1994) ή σε άλλο φορολογικό νόμο.

http://www.express.gr/news/finance/544914oz_20111216544914.php3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 months later...

Όσο βγαίνουν τέτοιες εγκύκλιοι ο ΚΒΣ δεν πρόκειται ποτέ να καταργηθεί:

Φορολογικά στοιχεία σε αγορά πάγιων συστεγασμένων δικηγόρων

Αρ. Πρωτ: Δ15Β 1023058 ΕΞ 2012 /7.2.2012

Θέμα: Τρόπος έκδοσης φορολογικών στοιχείων για αγορά παγίων από συστεγαζόμενους δικηγόρους

Σχετ.: Η από 02/02/2012 αίτηση σας.

Σε απάντηση της άνω σχετικής αίτησης σας με την οποία θέτετε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο έκδοσης φορολογικών στοιχείων για την από κοινού αγορά παγίου εξοπλισμού γραφείου (όπως εκτυπωτής, τηλεομοιοτυπικό μηχάνημα, φωτοαντιγραφικό, τηλεφωνικό κέντρο, σαρωτής κ.λπ.) από τρεις συστεγαζόμενους δικηγόρους, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Όπως έχει γίνει δεκτό από τη Διοίκη ση(έγγραφα μας:Σ.2821/72-Ε16235(π.ε.)/5-2-1987, 1 098311/803/0015/7-11-2006, Δ15Β 1152165 ΕΞ 2010/17-11-2010), από

τις διατάξεις του Κ.Β.Σ. δεν απαγορεύεται η αγορά παγίου αγαθού από περισσότερους του ενός επιτηδευματίες για λόγους κοινής χρησιμοποίησής του. Στην περίπτωση αυτή, για διευκόλυνση των συναλλασσομένων (πωλητής αγοραστές) στην εμφάνιση της σχετικής αγοραπωλησίας στα τηρούμενα βιβλία τους, αλλά και στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων, μπορεί να εκδίδονται περισσότερα του ενός τιμολόγια, στο όνομα του κάθε αγοραστή. Αξία του κάθε τιμολογίου που θα εκδοθεί σύμφωνα με τα ανωτέρω, είναι η συνολική αξία του παγίου επί το ποσοστό συμμετοχής του κάθε αγοραστή, ενώ επί αυτού θα αναγράφονται και τα πλήρη στοιχεία των συνιδιοκτητών καθώς και ο αριθμός του αντίστοιχου τιμολογίου που εκδόθηκε στο όνομά τους.

2. Για τη διακίνηση του παγίου εξοπλισμού στην ως άνω περίπτωση εκδίδεται ένα δελτίο αποστολής στο περιεχόμενο του οποίου αναγράφονται τα εξής:

• Ως παραλήπτης, ο ένας εκ των συνιδιοκτητών.

• Ως σκοπός διακίνησης, η πώληση αγαθού σε συνιδιοκτήτες.

• Σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο αυτού, τα πλήρη στοιχεία των συνιδιοκτητών και τα ποσοστά συνιδιοκτησίας τους.

Σε κάθε ένα από τα τιμολόγια πώλησης που θα εκδοθούν κατά τα ανωτέρω, θα γίνεται μνεία του εν λόγω δελτίου αποστολής (αναγραφή του αύξοντος αριθμού και της ημερομηνίας έκδοσης του) - έγγραφο μας: Δ15Β 1014398 ΕΞ 2011/26-01-2011.

3. Εν όψει των ανωτέρω, για την αγορά του μνημονευόμενου στη σχετική αίτησή σας

παγίου εξοπλισμού γραφείου από τους τρεις συστεγαζόμενους δικηγόρους, πρέπει να εκδοθούν τρία χωριστά τιμολόγια, στα οποία, εκτός της συνολικής αξίας πώλησης επιμερισμένης με το ποσοστό συμμετοχής του κάθε συνιδιοκτήτη δικηγόρου, θα αναγράφονται και τα πλήρη στοιχεία των άλλων συνιδιοκτητών καθώς και ο αριθμός του αντίστοιχου τιμολογίου που εκδόθηκε προς αυτούς και για τη διακίνηση του, ένα δελτίο αποστολής κατά τα ως άνω αναφερόμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο οι επιτρέπεται στους υπαλλήλους του Υ.Ο. να βγάζουν βιβλία, ο κώδικας δεν πρόκειται ποτέ να καταργηθεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...