Προς το περιεχόμενο
  • 0

ε9 και ημιυπαίθριοι χώροι-δήλωση ακινήτων


PATSILAS

Ερώτηση

Γεια σας. Εάν κάποιος έχει κάνει τακτοποίηση ημιυπαίθριου χώρου μέσα στο 2010 πρέπει να το ξαναδηλώσει διορθωμένο με τα τετραγωνικά του ημιυπαίθριου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ :

Στο Ε9, αν δεν υπάρχει άλλος λόγος, δεν απαιτείται να γίνει μόνο και μόνο για αναγραφούν οι ημιυπαίθριοι χώροι ως κύριοι. Αν όμως υπάρχει από άλλο λόγο υποχρέωση να γίνει Ε9, θα πρέπει οι ημιυπαίθριοι χώροι να γραφούν ως κύριοι

ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ :

Α. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ :

Aν δεν υπάρχει άλλος λόγος να γίνει Ε9, δεν απαιτείται να γίνει Ε9 μόνο και μόνο για αναγραφούν οι χώροι ως κύριοι.

Β. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ :

Θα πρέπει να γίνει Ε9 και να γραφούν ως κύριοι χώροι (είναι η μόνη περίπτωση που απαιτείται να γίνει Ε9 κι αν ακόμα δεν υπάρχει άλλος λόγος (π.χ. μεταβολή όπως αγορά, πώληση κλπ.)

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1:

Φορολογούμενος δεν είχε δηλώσει καθόλου ή είχε δηλώσει στους βοηθητικούς χώρους ημιυπαίθριο χώρο 15 τ.μ. που βρίσκεται σε δηλωθέν διαμέρισμα κυρίων χώρων 100 τ.μ.

Ο ημιυπαίθριος αυτός χώρος τακτοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2010.

Περίπτωση α: Μετά την τακτοποίηση, και εάν δεν έχει ακολουθήσει κάποια άλλη μεταβιβαστική πράξη, δεν απαιτείται να γίνει μεταβολή στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011 και επομένων ετών, εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή.

Περίπτωση β: Το Φεβρουάριο του 2011 ο φορολογούμενος μεταβίβασε την ψιλή κυριότητα στην κόρη του με γονική παροχή.

Το 2012 και οι δυο υπόχρεοι, τόσο η κόρη –ψιλός κύριος όσο και ο πατέρας- επικαρπωτής, οφείλουν να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων συμπεριλαμβάνοντας τον ημιυπαίθριο χώρο στους κύριους χώρους (ο μεν πατέρας δηλώνοντας μεταβολή η δε κόρη το νέο ακίνητο).

Περίπτωση γ: Το Φεβρουάριο του 2011 το διαμέρισμα πωλήθηκε.

Ο μεν αγοραστής θα δηλώσει το διαμέρισμα και τον ημιυπαίθριο χώρο στους κύριους χώρους, ο δε πωλητής θα διαγράψει το ακίνητο αναγράφοντάς το όπως το είχε δηλώσει αρχικά (χωρίς τους ημιυπαίθριους).

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2:

Φορολογούμενος στη δήλωση στοιχείων ακινήτων προηγούμενων ετών συμπεριέλαβε στους κύριους χώρους διαμερίσματός του κλειστό ημιυπαίθριο. Στη συνέχεια τακτοποίησε τον εν λόγω ημιυπαίθριο.

Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τροποποιήσει το Ε9, αφαιρώντας τον ημιυπαίθριο, διότι έχει ήδη απεικονίσει την πραγματική κατάσταση του ακινήτου του.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα και με την περ. α της παρ. 5 του ν. 3897/2010, τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι δεν αναζητούνται.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3:

Φορολογούμενος τακτοποίησε το έτος 2010 υπόγειο χώρο, που σύμφωνα με την οικοδομική άδεια ήταν αποθήκη ή χώρος στάθμευσης, σε κατοικία.

Περίπτωση α: Στη δήλωση στοιχείων ακινήτων είχε δηλωθεί ως αποθήκη ή χώρος στάθμευσης, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια.

Σε αυτή την περίπτωση, μετά την τακτοποίηση, δεν απαιτείται τροποποίηση της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2011 και επομένων ετών, εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή.

Περίπτωση β: Στη δήλωση στοιχείων ακινήτων δεν είχε δηλωθεί καθόλου ο εν λόγω χώρος.

Σε αυτή την περίπτωση υποβάλλεται δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011, στο οποίο θα εμφανίζεται το ακίνητο ως κατοικία.

Περίπτωση γ: Μετά την τακτοποίηση ο ιδιοκτήτης προβαίνει σε πώληση του εν λόγω ακινήτου μέσα στο έτος 2010.

Σε αυτή την περίπτωση ο μεν αγοραστής θα αποτυπώσει το ακίνητο στη δήλωση στοιχείων ακινήτων ως κατοικία, ο δε πωλητής δε θα κάνει κάποια ενέργεια πλην της τυχόν διαγραφής του ακινήτου, εφόσον το είχε συμπεριλάβει σε δήλωση στοιχείων ακινήτων προηγούμενων ετών.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4:

Φορολογούμενος τακτοποιεί το 2010 ολόκληρο το ισόγειο κτιρίου (pilotis) τον οποίο είχε μετατρέψει σε κατοικία το 2009.

Περίπτωση α: Αν ο χώρος αυτός δεν είχε αναγραφεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2010, o υπόχρεος θα πρέπει να υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων 2011 προκειμένου να τον δηλώσει στην πραγματική του κατάσταση.

Περίπτωση β: Αν ο χώρος αυτός είχε αναγραφεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων 2010 ως αποθήκη ή ως θέση στάθμευσης, μετά την τακτοποίηση δεν απαιτείται να δηλωθεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων ως κατοικία.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 5:

Μεταβιβάζεται ακίνητο στο ισόγειο κτιρίου, το οποίο σύμφωνα με την οικοδομική άδεια ήταν αρχικά αποθήκη και ο πωλητής πριν τη μεταβίβαση το είχε τακτοποιήσει ως κατοικία. Ο αγοραστής του εν λόγω ακινήτου, ανεξάρτητα από το πώς αναγράφεται το ακίνητο στο συμβόλαιο, το χρησιμοποίησε ως επαγγελματική στέγη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας μας, το συγκεκριμένο ακίνητο πρέπει να δηλωθεί από τον αγοραστή ως επαγγελματική στέγη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

νομιζω οτι δεν θα μπορουσε να ηταν πιο κατατοπιστικη απαντηση.ΜΠΡΑΒΟ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ :

Στο Ε9, αν δεν υπάρχει άλλος λόγος, δεν απαιτείται να γίνει μόνο και μόνο για αναγραφούν οι ημιυπαίθριοι χώροι ως κύριοι. Αν όμως υπάρχει από άλλο λόγο υποχρέωση να γίνει Ε9, θα πρέπει οι ημιυπαίθριοι χώροι να γραφούν ως κύριοι

Α. Οι τακτοποιούμενοι ημιυπαίθριοι, που είτε είχαν ήδη περιληφθεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων ως βοηθητικοί χώροι είτε είχε παραληφθεί η αναγραφή τους, δεν απαιτείται μόνο για το λόγο της τακτοποίησής τους να αναγραφούν ως κύριοι χώροι στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011 και, όσον αφορά τον Φ.Α.Π., θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, όπως ακριβώς πριν την τακτοποίησή τους.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει υποχρέωση αναγραφής στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) ακινήτου που περιλαμβάνει τακτοποιούμενο ημιυπαίθριο χώρο, για άλλη αιτία (π.χ. αγορά, μεταβολή του είδους εμπράγματου δικαιώματος, μεταβολή των ποσοστών ιδιοκτησίας, διαχωρισμού επικαρπίας – ψιλής κυριότητας κ.λπ.), τότε κατά την αναγραφή του ακινήτου συμπεριλαμβάνονται στους κύριους χώρους του ακινήτου και τα τετραγωνικά μέτρα του ημιυπαίθριου χώρου.

Δηλαδή, σε περίπτωση μεταβίβασης για οποιαδήποτε αιτία, του ακινήτου που περιλαμβάνει τακτοποιούμενο ημιυπαίθριο χώρο, η απεικόνιση των ημιυπαίθριων χώρων στους κύριους χώρους θα περιληφθεί στη δήλωση του καινούργιου ιδιοκτήτη, ενώ σε περίπτωση διαχωρισμού επικαρπίας - ψιλής κυριότητας, θα περιληφθεί στη δήλωση τόσο του επικαρπωτή όσο και του ψιλού κυρίου.

Νομίζω πως όχι

"Αν όμως υπάρχει από άλλο λόγο υποχρέωση να γίνει Ε9, θα πρέπει οι ημιυπαίθριοι χώροι να γραφούν ως κύριοι"

αλλά

"Στις περιπτώσεις που υπάρχει υποχρέωση αναγραφής στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) ακινήτου που περιλαμβάνει τακτοποιούμενο ημιυπαίθριο χώρο, για άλλη αιτία"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δηλαδή εάν ξεκίνησα ρύθμιση το Νοέμβριο του 2010 (πληρωμή παραβόλου) και εξόφλησα το πρόστιμο τον Φεβρουάριο του 2011 τεκμαίρεται ότι δεν υποχρεούμαι να το είχα δηλώσει / δηλώσω στο Ε9 του οικονομικού έτους 2011 / 2012 παρά μόνο όταν θα κάνω μεταβίβαση, γονική παροχή κτλ. , σωστά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αν κατά το έτος 2010 άλλαξα το εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο (οικία) σε πλήρη κυριότητα από υψηλή, και το 2011 προχώρησα σε τακτοποίηση ημιυπαίθριου (αλλαγή χρήσης υπογείου ως άλλη κατοικία) για το Ε9 του 2010 το οποίο θα υποβάλλω τώρα για τον 1ο λόγο θα πρέπει να συμπεριλάβω και την τακτοποίηση του 2011 ή όχι ?

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ Ε9 ΤΟΥ 2009 ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ?ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ Δ.Ο.Υ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ Ο 4002 ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλησπέρα,

Έχω την εξής περίπτωση με τακτοποίηση ημιηπαίθριου.

Αγορά διαμερίσματος τον Ιανουάριο 2010 και τακτοποίηση του ημιηπαίθριου μέσα στο 2011. Ο ημιηπαίθριος θα αναγραφεί στους κύριους χώρους στο Ε9 του 2011 ή θα γίνει και Ε9 το 2012 για να αναγραφούν τα τ.μ του ημιηπαίθριου στους κύριους χώρους?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Nikos Mpamias

μετά από προσεκτικό διάβασμα της ΠΟΛ. 1126/31-5-2011 κατάλαβα ότι:

Σε περιπτώσεις τακτοπίησης ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥ που είτε είχαν ήδη περιληφθεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων ως βοηθητικοί χώροι είτε είχε παραληφθεί η αναγραφή τους, δεν απαιτείται μόνο για το λόγο της τακτοποίησής τους να αναγραφούν ως κύριοι χώροι στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011. Παρά μόνο στην περίπτωση που υπάρχει υποχρέωση αναγραφής στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) ακινήτου που περιλαμβάνει τακτοποιούμενο ημιυπαίθριο χώρο, για άλλη αιτία (π.χ. αγορά, μεταβολή του είδους εμπράγματου δικαιώματος, μεταβολή των ποσοστών ιδιοκτησίας, διαχωρισμού επικαρπίας – ψιλής κυριότητας κ.λπ.), τότε κατά την αναγραφή του ακινήτου συμπεριλαμβάνονται στους κύριους χώρους του ακινήτου και τα τετραγωνικά μέτρα του ημιυπαίθριου χώρου.

Σε περιπτώσεις τακτοπίησης ΧΩΡΟΥ που α) οι οποίοι είχαν ήδη περιληφθεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων δεν απαιτείται μόνο για το λόγο της τακτοποίησής τους να τροποποιηθούν και να αναγραφούν στην πραγματική τους κατάσταση. β) Τακτοποιούμενοι χώροι που έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης, οι οποίοι ουδέποτε είχαν αναγραφεί στη δήλωση στοιχείων ακινήτων, αναγράφονται στη δήλωση στοιχείων ακινήτων του οικείου έτους, μετά την τακτοποίησή τους.

Άν παρόλο αυτά κάποιος θέλει ούτως ή άλλως να κάνει μεταβολή στο Ε9 και να αναγράψει τους "μετα την τακτοποίηση" κυριους χώρους του ακινήτου μπορεί!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΕΚΑΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ Ε9 ΚΑΙ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΩ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2011.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΕΚΑΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ Ε9 ΚΑΙ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΩ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2011.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ?

Αν η καταχωρηση αφορα αγορα η' μεταβολη μεσα στο 2011 , η υποβολη ειναι μεχρι 31/7/2012 και δεν ειναι ανοιχτη ακομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εμένα μου βγάζει στην δήλωση του 2011 ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί υπάρχει ένδειξη έγγαμου. Αφου θεωρητικά δεν μεταβάλεις το ε9 άν η γυναίκα σου δεν έχει ακίνητα στο όνομά της. Έχει κανείς καμιά ιδέα? το ε9 του 2010 το οριστικοποίησα. Μεπως επειδή δεν έχει εκδοθεί ακόμα το ετακ του 10?

και μια επιβαιβέωση. για ημιυπαίθριο του 11 το δηλώνω, εθελοντικά άν δεν έχω μεταβολή το 12?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης

έχω και ε΄γω το ίδιο πρόβλημα εκτός άν κάνω λάθος ημ/νια. Συγνώμη όταν λέει Έτους 2011, εννοεί μεταβολές που έγιναν το 2010? γιατί παντρέυτηκα το 2010 και θέλω να δηλ΄ωσω την γυναίκα μου. έχει κολήσει στο 2011 και δεν μου βγάζει καμία επιλογή παρα μόνο λέει στην αρχική σελίδα ότι υπάρχει ένδειξη έγγαμου! μπορεί να με βοηθήσει κάποιος παρακαλώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Χαιρετώ την παρέα

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:Στη διώροφη με υπόγειο οικοδομή μου είχα δηλώσει το υπόγειο ως βοηθητικούς χώρους και δεν είχα δηλώσει καθόλου τους ημιυπαίθριους χώρους . Το 2011 όμως τακτοποίησα και το υπόγειο και τους ημιυπαίθριους χώρους. Τώρα πώς θα συμπληρώσω το Ε9; Ας μου απαντήσει κάποιος παρακαλώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Γιώργος

Χαιρετώ την παρέα

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:Στη διώροφη με υπόγειο οικοδομή μου είχα δηλώσει το υπόγειο ως βοηθητικούς χώρους και δεν είχα δηλώσει καθόλου τους ημιυπαίθριους χώρους . Το 2011 όμως τακτοποίησα και το υπόγειο και τους ημιυπαίθριους χώρους. Τώρα πώς θα συμπληρώσω το Ε9; Ας μου απαντήσει κάποιος παρακαλώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πράγματι, η εγκύκλιος αναφέρει ότι τους δηλώνουμε μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή στο ακίνητο από άλλη αιτία.

Στην περίπτωσή σου, απ' ό,τι καταλαβαίνω, για το ίδιο ακίνητο συντρέχουν δύο περιπτώσεις: Κάποιος χώρος που δηλώθηκε ως βοηθητικός (υπόγειο) άλλαξε χρήση και έγινε κύριος και κάποιος άλλος δεν είχε δηλωθεί καθόλου και τακτοποιήθηκε ως κύριος. Εξαιτίας δε αυτού του τελευταίου υπάρχει υποχρέωση μεταβολής του Ε9 και το ερώτημα είναι αν το υπόγειο θα παραμείνει ως βοηθητικός (αφού είχε ήδη δηλωθεί) ή θα δηλωθεί ως κύριος. Ο λόγος, νομίζω, που θέτεις το ερώτημα έχει να κάνει με τον υπολογισμό του ΦΑΠ. Η γνώμη μου είναι να τον αφήσεις ως βοηθητικό χώρο. Θα παρακαλούσα όμως και κάποιον άλλο συνάδελφο που έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο να πει τη γνώμη του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Χαιρετώ την παρέα

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:Στη διώροφη με υπόγειο οικοδομή μου είχα δηλώσει το υπόγειο ως βοηθητικούς χώρους και δεν είχα δηλώσει καθόλου τους ημιυπαίθριους χώρους . Το 2011 όμως τακτοποίησα και το υπόγειο και τους ημιυπαίθριους χώρους. Τώρα πώς θα συμπληρώσω το Ε9; Ας μου απαντήσει κάποιος παρακαλώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ας βρεθεί κάποιος να μου απαντήσει παρακαλώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Πράγματι, η εγκύκλιος αναφέρει ότι τους δηλώνουμε μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή στο ακίνητο από άλλη αιτία.

Στην περίπτωσή σου, απ' ό,τι καταλαβαίνω, για το ίδιο ακίνητο συντρέχουν δύο περιπτώσεις: Κάποιος χώρος που δηλώθηκε ως βοηθητικός (υπόγειο) άλλαξε χρήση και έγινε κύριος και κάποιος άλλος δεν είχε δηλωθεί καθόλου και τακτοποιήθηκε ως κύριος. Εξαιτίας δε αυτού του τελευταίου υπάρχει υποχρέωση μεταβολής του Ε9 και το ερώτημα είναι αν το υπόγειο θα παραμείνει ως βοηθητικός (αφού είχε ήδη δηλωθεί) ή θα δηλωθεί ως κύριος. Ο λόγος, νομίζω, που θέτεις το ερώτημα έχει να κάνει με τον υπολογισμό του ΦΑΠ. Η γνώμη μου είναι να τον αφήσεις ως βοηθητικό χώρο. Θα παρακαλούσα όμως και κάποιον άλλο συνάδελφο που έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο να πει τη γνώμη του.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Κώστας

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Υπόγειο το οποίο ήταν δηλωμένο στο Ε9 ως αποθήκη, τακτοποιήθηκε ως οικία. (δεν έχει καμία μεταβολή από άλλη αιτία). Από τα παραπάνω έγινε κατανοητό ότι δεν απαιτείται διόρθωση στο Ε9. Σε περίπτωση όμως που ενοικιασθεί θα δηλωθεί μόνο στο Ε2;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΟΤΑΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ 4014/2011 ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΛΑ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ Ε9?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...