Προς το περιεχόμενο

Είσοδος με τους παλιου κωδικους στη κατα τα αλλα ΝΕΑ εφορμογη Ε9


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Προσπαθησα να μπω στη νεα εφορμογη του Ε( με τους νεους μου κωδικους της μετα κλειδαριθμου εποχης αλλα σταθηκε αδυνατο!!! Δοκιμασα με τους παλιους και μπηκα.!!!

ειναι λογικο αυτο? μηπως προκειται για λα΄θος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3ης και νύχτωσε υπομονή

εκτός κι αν πάρει παράταση το άνοιγμα χαεχεαχεαχεαεχαχεαεχα

Αγαπητοί χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Σας ενημερώνουμε ότι η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον έκανα λάθος και τους κακολόγησα άδικα.

Ας δούμε τι θα μας ξημερώσει η 5η Δεκεμβρίου.

Καλό Σαββατοκύριακο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πόσο καιρο επιτελους χρειάζονται για να φτιάξουν μια σωστη εφαρμογή???

απο τον Μαρτιο το παλευούν και κοντεύει να φάμε μελομακάρουνα!!!

Γνωρίζει καποιος αν μπορούμε τα φυσικά πρόσωπα να τα πάμε στην ΔΟΥ ή ειναι απαραίτητο να γινει ηλεκτρονικά το ε9?

Σε γειτονική ΔΟΥ τα παρέλαβαν απο τον Ιούνιο!!ισχύει κατι τέτοιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική για τα φυσικά πρόσωπα (γίνεται και χειρόγραφα), αλλά υποχρεωτική για τα νομικά πρόσωπα.

Αλλα σ χειρόγραφη περίπτωση το έντυπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) υποβάλλεται μαζί με τη φορολογία εισοδήματος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμεις οι λογιστες υποχρεούμασταν φέτος να στείλουμε ολλες τις δηλώσεις των ιδιώτων ηλεκτρονικά οποτε και τα ε9 (οταν θα ανοιξει αυτη η ριμαδα η εφαρμογη)..αν την εχεις στειλει ηλεκτρονικα την δήλωση μπορεις να στειλεις χειρογραφα το ε9 στην ΔΟΥ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την ΕΧΠΡΕΣ

Οδηγίες και διευκρινίσεις για τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων, δίνει με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1245 το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Yπουργείου Οικονομικών, η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 στο taxis net θα είναι διαθέσιμη από την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 και θα πραγματοποιείται μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, η μετάθεση της ημερομηνίας (από τον Σεπτέμβριο η ημερομηνία έναρξης μεταφέρθηκε για την 1η Δεκεμβρίου) οφείλεται στον νέο σχεδιασμό, που προβλέπει τη διαμόρφωση της διαδικτυακής εφαρμογής, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010.

Επιπλέον, θα παρέχονται βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνεται απευθείας η μερίδα τους για το 2011. Με την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Ε9, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΓΓΠΣ, διευκολύνεται η άμεση, εύχρηστη και γρήγορη ενημέρωση της περιουσιακής εικόνας τού κάθε φορολογούμενου, χωρίς το κόστος, τα λάθη και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η χειρόγραφη υποβολή των δηλώσεων.

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν εφέτος δήλωση Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή το 2010 στην ακίνητη περιουσία ή την οικογενειακή τους κατάσταση. Στην περίπτωση γάμου, υποβάλλεται Ε9 μόνον εφόσον η σύζυγος έχει κάποιο εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο.

Το πλήρες κείμενο της ΠΟΛ.1245 / 2-12-2011 με τις σχετικές οδηγίες και διευκρινίσεις:

ΘΕΜΑ: Θέματα ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων

Σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες και διευκρινίσεις για τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων και παρακαλούμε για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους.

Σύμφωνα με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1189/6.9.2011, η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011 πραγματοποιείται μέχρι την 22α Δεκεμβρίου 2011.

Επισημαίνεται πως τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9, σύμφωνα με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1022/3.2.2011.

Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έχει αναπτυχθεί με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη και ορθότερη δημιουργία του Περιουσιολογίου, γι'Α αυτό επιτρέπει στα φυσικά πρόσωπα εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων του τρέχοντος έτους (2011) και τη διόρθωση της περιουσιακής τους κατάστασης για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους. Έτσι, θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τόσο των φορολογουμένων όσο και των υπηρεσιών, η οποία πιθανόν να προκύψει από χειρόγραφες διορθώσεις δηλώσεων μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού.

Προς τούτο, για όσους υπόχρεους δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό Ε.Τ.ΑΚ. έτους 2009, δίνεται η δυνατότητα μέσω της εφαρμογής να δουν την περιουσιακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την επεξεργασία των δηλώσεων Ε9 και εφόσον αυτή δεν ανταποκρίνεται στην περιουσιακή τους κατάσταση της 1ης Ιανουαρίου 2009 να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Στη συνέχεια, οι υπόχρεοι πραγματοποιούν διορθώσεις και για τα επόμενα έτη, ώστε η εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης να ανταποκρίνεται στην 1η Ιανουαρίου έκαστου έτους φορολογίας.

Περαιτέρω, ο υπόχρεος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονικά δήλωση Ε9 έτους 2011 ακόμη και αν έχει ήδη υποβάλει χειρόγραφη δήλωση στη Δ.Ο.Υ. Στην περίπτωση αυτή, η χειρόγραφη δήλωση θα αγνοηθεί και ως αρχική υποβληθείσα δήλωση Ε9 έτους 2011 θα θεωρηθεί η ηλεκτρονικά υποβληθείσα.

Επισημαίνεται ότι, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9, για την πραγματοποίηση μεταβολών ως προς τα στοιχεία της συζύγου (εισαγωγή ή διαγραφή) απαιτείται οι σχετικές μεταβολές να έχουν καταχωρηθεί στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. Αν δεν έχει προηγηθεί η ενημέρωση στο μητρώο, δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης.

Στις ακόλουθες περιπτώσεις, για τεχνικούς λόγους, η δήλωση Ε9 δεν υποβάλλεται ηλεκτρονικά αλλά χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής χωρίς την επιβολή προστίμου:

α. Όταν ο υπόχρεος σε δήλωση έχει αποβιώσει. Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται και η ενημέρωση του τμήματος μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του υποχρέου.

β. Όταν το υπόχρεο νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

γ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση που λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας της εφαρμογής ηλεκτρονικής υποβολής δεν επιτρέπεται η υποβολή δήλωσης από τον υπόχρεο.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι για τη συμπλήρωση του περιεχομένου των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί με την Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1150/28.12.2004 και τις εγκυκλίους ΠΟΛ.1001/4.1.2005 και ΠΟΛ.1047/10.3.2005.

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Ο Γενικός Διευθυντής Φορολογίας

Δημήτρης Σταματόπουλος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχω ξαναγράψει , εφόσον θέλουν σωστό και ενημερωμένο περιουσιολόγιο θα έπρεπε να αφήσουν ανοιχτή την εφαρμογή έως 31/12/2012 και να ξαναγράψουμε όλα τα ακινήτα που πραγματικά έχει ο κάθε φορολογούμενος με τιτλους κυριότητας και όχι αυτο το σκορποχώρι , ότι δηλώσεις είσαι που έγινε το 2005 και μετά , με ευθύνη του κάθε φορολογούμενου της απόδειξης και βέβαια με ευθύνη του λογιστή-Φοροτέχνη για όσες δηλώσεις θα υπέβαλε αυτός (καθόλου κόστος για το κράτος και σωστή δουλειά το αποτέλεσμα, παράλληλα για τους φορολογούμενους που θα απευθυνόταν σε λογιστή μπορεί το κόστος να ήταν αυξημένο αλλά θα είχαν το κεφάλι τους ήσυχο ) .....

Μπάχαλο και πάλι με το να διορθώνουμε Ε9 και μάλιστα μόνο σε όσους δεν έχουν έρθει ΕΤΑΚ 2009 .... Για τον γάϊδαρο καβάλα .....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...