Jump to content
 • 0

ΟΑΕΕ vs IKA. Ο ΟΑΕΕ με αναγκάζει να πληρώσω αναδρομικά και να ασφαλιστώ σε αυτόν


Question

Βλέπω ότι υπάρχει γενικά αυτό το κενό με τον ΟΑΕΕ και μάλλον δεν λύνεται.

Διάβασα σχεδόν όλα τα συναφή ζητήματα και ανακαλύπτω μετά έκπληξης ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Μολονότι το έχω παραθέσει ως απάντηση σε άλλο ανοιγμένο θέμα, το ξανανοίγω εδώ μήπως υπάρχει κάτι νεότερο από συνάδελφο που έχει αντιμετωπίσει κάτι παρεμφερές.

Πάντως το ΝΣΚ με γνωμοδότησή του δεν βοηθάει στην περίπτωση της άνευ αποδοχών αδείας, κρίνοντας μάλλον ιδιαιτέρως αυστηρά.

"Είμαι από το 1998 στο ΤΕΒΕ. Σταμάτησα το καλοκαίρι του 2000 και το Δεκέμβριο του 2001 μπήκα στο ΙΚΑ

Από το 2004 όταν και άρχισα να έχω μπλοκάκι σαν ελεύθερος επαγγελματίας, έπαιρνα συνεχώς εξαιρέσεις

Κάθε Γενάρη έκανα την αίτηση και ακόμα και αν ερχόντουσαν χαρτιά να πληρώσω επειδή η εξαίρεση δεν έβγαινε αμέσως, εγώ με βαση αυτο το χαρτι δεν πλήρωνα τίποτα.

Το καλοκαίρι του 2009 απολύθηκα από την δουλεια... Μέχρι τον Δεκέμβριο που δεν ημουν στο ΙΚΑ πλήρωνα κανονικά ΤΕΒΕ, μόλις ξαναμπήκα, πήρα εξαίρεση και όλα πήγαιναν όπως πριν... Το καλοκαίρι του 2010 βγαίνω με άδεια άνευ αποδοχών για τρεις μήνες το καλοκαίρι. Ενώ πριν από ένα καλοκαίρι όλα είχαν γίνει κανονικά, φέτος τον Γενάρη που τους πήγα την εξαίρεση, μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι να πάρω και πως πρέπει πλέον να παίρνω εξαίρεση από το ΙΚΑ.

Μου ζητάνε πλέον όλα τα δίμηνα από το καλοκαίρι του 2010 με προσαυξήσεις γιατί δεν έχουν πληρωθεί και μου λένε

Α) να πάω στο ΙΚΑ και να πάρω πίσω τις εισφορές μου και

Β) να πω στην δουλειά μου ότι παραιτούμαι, χάνοντας όλα τα προνόμια της τριετίας μου εδώ και να κάνω νέα σύμβαση με μπλοκάκι η οποία φυσικά και θα μου δώσει λιγότερα χρήματα σαν μισθό, μιας και καμία δουλειά δεν σου καλύπτει την ασφάλιση σου στο ΤΕΒΕ γιατί δεν είναι αρμοδιότητα του εργοδότη αλλά δική σου σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Αυτό που θέλω εγώ είναι να συνεχίσω να παίρνω εξαίρεση από το ΙΚΑ"

Έχει κανείς άποψη επ' αυτού?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to post
Share on other sites

21 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Το ΝΣΚ κατ' αρχήν (από το νόημα των αποφάσεων του - βλ. τελευταία απόφαση για τα τέλη μέσω δεη και ταμείο παρακαταθηκών) προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δημοσίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, θα συμφωνήσω μαζί του, λόγω της μεγάλης πιθανότητας που υπάρχει για καταστρατήγηση της διάταξης. Θα μπορούσε κάποιος να ασφαλιζότανε για 1 μέρα στο ΙΚΑ και μετά να έβγαινε σε άδεια άνευ αποδοχών για μια 5ετία και να γλίτωνε με αυτό το τρόπο ΙΚΑ & ΟΑΕΕ... Οπότε...

Καλώς σας υπάγανε λοιπόν για τους 3 μήνες του καλοκαιριού το 2010...

Η απόφασή τους είναι εν μέρη αυθαίρετη. Λένε (από ότι έχω καταλάβει) ότι διακόπηκε η έμμισθη σχέση εργασίας το καλοκαίρι, έπρεπε να υπήρχε ξανά δήλωση επιλογής.. Δεν την έκανε, υπάγεται αυτοδίκαια στον ΟΑΕΕ, οπότε ζητάνε εισφορές από τότε...

Διαπραγματεύσου το (δεν βλέπω να γλιτώνεις το τρίμηνο) με επιχείρημα ότι δεν διακόπηκε η εργασιακή σχέση (ελπίζω να μην έχουν καμιά απόλυση / οικ. αποχώρηση στα χέρια τους, την οποία εσείς να θεωρείτε ως άδεια άνευ αποδοχών)... Αν δεν πείσετε τον προϊστάμενο για να ξεμπερδεύετε, κατά 99% θα πείσετε την ΤΔΕ....

Link to post
Share on other sites
 • 0

ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα ευοδωθεί η διαδικασία να πάρουμε τα χρήματα από το ΙΚΑ πίσω και να τα αποδώσουμε στον ΟΑΕΕ.

Επίσης, να ρωτήσω κάτι περαιτέρω. Δεδομένου ότι πλέον υπάγεται (ο ενδιαφερόμενος) στον ΟΑΕΕ αλλα εννοείται ότι προτιμά το ΙΚΑ (εφόσον εργάζεται).

Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Να δρομολογήσει μία εικονική απόλυση και εκ νέου πρόσληψη και επιλογή ΙΚΑ? Μπορεί να συμβεί το ίδιο εάν πχ παραιτηθεί αντί να απολυθεί εικονικά?

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest the yellow sign

Καλησπέρα σας,

έχω κ εγώ πρόβλημα με τον ΟΑΕΕ, είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ απο το 2001

Το 2007 ανοιξα ένα εργαστήριο (ατομική επιχείρηση) κ πήρα εξαίρεση απο τον ΟΑΕΕ απο

4/12/07 - 3/12/08 γιατί ήμουν ασφαλισμένη στο ΙΚΑ.

Τον Ιούνιο του 2008 άλλαξα εργοδότη κ επειδή δεν το δήλωσα στον ΟΑΕΕ (εξακολουθούσα να έχω κανονικά ενσημα απλά τον Ιούνιο είχα λιγότερα από 25) μου απέριψαν την αίτηση εξαίρεσης για το ετος 2008-2009 κ μου ζητάνε εισφορές απο τον Ιούνιο του 2008 έως και τον Ιούλιο του 2010 που έκλεισα το εργαστήριο (παράλληλα έχω ένσημα όλο αυτό το διάστημα με ένα κενό περίπου 40 ημερών συνολικά αυτά τα 2 χρόνια λόγω αλλαγής εργοδότη)

Από το τεβε μου είχαν πει ότι μέσα στο έτος έχω το δικαίωμα να μείνω ανασφάλιστη έως και 30 ημέρες (μεσα στο χρόνο συνολικά) και δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση να κάνω έναρξη και να πληρώσω εισφορές, βέβαια όταν μου προέκυψε το πρόβλημα το πήρανε πίσω και μου βάλανε και χέρι λες και το επινόησα μόνη μου...

Είχα κάνει ένσταση τον Οκτώβριο του 2010 κ μου είχαν πει ότι θα με ειδοποιήσουν, ειδοποίηση δεν έλαβα ποτέ, είχα πάει από το ΤΕΒΕ για να δω τι γίνεται αλλά δεν έπαιρνα απάντηση εκτός απο το ότι πρέπει να περιμένω να με καλέσει η επιτροπή.

Η επιτροπή λοιπόν είχε ήδη βγάλει απόφαση όταν εγώ είχα πάει στο τεβε για να δω τι γίνεται με την υπόθεση μου. Η απόφαση τους είναι απόρριψη της ένστασης μου & ότι είμαι υποχρεωμένη να πληρώσω για όλο αυτό το διάστημα περίπου 7000€ μαζί με τους τόκους και μάλιστα αναφέρουν ότι ο πρώτος ασφαλιστικός φορέας στον οποίο εχω ασφαλίστεί ειναι το τεβε (ενώ ειμαι στο ικα απο το 2001!!!)

Γενικά δεν βγάζω άκρη μαζί τους, άλλα μου λένε τη μια μέρα ..άλλα την επόμενη.. Θεωρώ ότι είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα όλο αυτο που συμβαίνει, έχω πάει σε δικηγόρο και αν μπορέσω θα κινηθώ νομικά (λόγω των δικαστικών εξόδων)

συγνώμη αν σας κούρασα με το κατεβατό, εάν μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποια συμβουλη ή γνώμη?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Νίκος

ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει. Χρωστάω στον ΟΑΕΕ ενα σχετικά μικρό ποσό περίπου 3000 ευρώ. Και έχω κάνει διακοπή της ατομικής επιχείρης που λειτουργούσα. Μπορώ να κάνω ρύθμιση το χρέος μου απλά σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα. Θα έχω κάποια επιβάρυνση για την καθυστέρηση υπαγωγής σε ρύθμιση του χρέους μου;

Ευχαριστώ.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Μιχάλης

Καλησπέρα σας

Έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα.

Ενώ ήμουν ασφαλισμένος χωρίς καμία διακοπή στο ΙΚΑ, δεν πήγα να ανανεώσω την εξαίρεση μου από το 2009, και άλλαξα εργοδότη.

Με αποτέλεσμα να μου ζητούν εισφορές από τότε μέχρι σήμερα (περίπου 2 ετών) περιμένω την απόρριψη στην αίτηση μου για εξαίρεση (εδώ και ενάμιση μήνα) και μετά να κάνω ένσταση στα "κεντρικά".

Έχω πιθανότητες να δικαιωθώ; (από ότι μου λένε ναι πιθανότατα, ελπίζω να υπάρχει δεδικασμένο)

Ο λογιστής μου, μου λέει μια θα δικαιωθείς και μια όχι, αλλά από ότι βλέπω η χρήστης "the yellow sign" δεν δικαιώθηκε, ενώ παρόμοιες περιπτώσεις έχουν δικαιωθεί.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Μιχάλης

Προφανώς και θα ήταν πιο δίκαιο..., αλλά δεν είμαι καμία μέρα ανασφάλιστος, έχω όλα μου τα ένσημα από το ΙΚΑ.

Οι δικαιολογία είναι πως δεν τους ενημέρωσα για το οτι άλλαξα εργοδότη.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest the yellow sign

Καλησπέρα, :ph34r:

εύχομαι να δικαιωθείς και να βγάλεις άκρη, εγώ έκανα προσφυγή και θα γίνει το δικαστήριο σε 5-6 χρόνια όπου εύχομαι να βγάλω κάποια άκρη. Αρχικά όταν μου "ακυρώσανε" την εξαίρεση που ήδη είχα πάρει 6 μήνες πρίν αλλάξω εργοδότη (όπου εξακολούθησα να έχω κανονικά ένσημα, το πρόβλημα του ΟΑΕΕ ήταν ότι δεν το δήλωσα έγκαιρα) τους είπα ότι είμαι διατεθιμένη να πληρώσω είτε πρόστιμο είτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό μου ορίσουν για να εξακολουθήσω να έχω την εξαιρεσή μου. Από τον ΟΑΕΕ τότε μου είχαν πει ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και μου ζητούσαν όλες τις εισφορές για όλο εκείνο το διάστημα, μετά από παρότρυνση του λογιστή μου έκανα ένσταση και εδώ είναι το σημαντικότερο, όταν έκανα την ένσταση μου είχαν πει από τον ΟΑΕΕ ότι αυτή η διαδικασία παίρνει καιρό και ότι ίσως να περάσουν & 6 μήνες μέχρι να με καλέσουν στην επιτροπή όπου θα εξέταζαν το θέμα μου. Οι 6 μήνες πέρασαν βέβαια όλο αυτό το διάστημα επισκεπτόμουν το συγκεκριμένο υποκατάστημα για να δω τι γίνεται, η απάντηση που έπαιρνα ήταν ότι πρέπει να περιμένω και ότι δεν μπορούν να μου δώσουν κάποια απάντηση σχετικά με το πότε θα με καλέσουν από την επιτροπή. Εν τω μεταξύ έκλεισα το εργαστήριο μου, έκανα διακοπή και διαγραφη από τα μητρώα του ΟΑΕΕ (και τυχερή ήμουν πιστεύω) Και μου ήρθε ένα ωραιότατο χαρτάκι όπου μου ζητούν όφειλές συνολικά 7000€ μαζί με τους τόκους για όλο το διάστημα που είχα το εργαστήριο, ακόμα και για την περίοδο που μου είχαν δώσει εξαιρεση. Πηγα λοίπον και εγώ με αυτό το χαρτί στον ΟΑΕΕ για να ανακαλύψω ότι η επιτροπή είχε γίνει, μάλιστα το διάστημα που είχα πάει για να ρωτήσω τι γίνεται με την επιτροπή επειδή δεν είχα καμία ειδοποίηση είχε ήδη πάρει αναβολές η υπόθεση και από τον ΟΑΕΕ μου λέγανε ότι με καλέσανε και εγώ αμέλησα να πάω μάλιστα ήταν και κατηγορηματικοί και σίγουροί και λέγανε ότι έχω και την απόφαση της επιτροπής στα χέρια μου. Για να μην σας ζαλίζω περισσότερο, η θυροκόλληση όπου με καλούσαν στη επιτροπή έγινε σε λάθος διεύθυνση, και το καρτελάκι του ταχυδρομείου όπου μου είχαν στείλει την απόφαση είχε σφραγίδα του ταχυδρομείου όπου έλεγε ότι έχει γυρίσει στον αποστολέα. Το μόνο πρόβλημα τους ήταν να αποποιηθούν όποια ευθύνη είχαν. Εγώ αμέλησα να δηλώσω εγκαίρως ότι άλλαξα εργοδότη (δεν είναι και τόσο τραγικό) σε αντίθεση με την κωλυσυεργία και κακή λειτουργία συν την συμπεριφορά που αντιμετώπισα. Ολα αυτά τα αναφέρω πληροφοριακά έτσι ώστε αν σου τύχει κάτι παρόμοιο να έχεις το νου σου και πολύ υπομονή.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Μιχάλης

Καλησπέρα "the yellow sign"

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, μου ζητάνε εισφορές 2 ετών επειδή άλλαξα εργοδότη.

Στην αρχή μου έλεγαν οτι στον μήνα της αλλαγής έχω 21 αντί 25 ένσημα αλλά μετά αποφάσισαν οτι δεν τους πειράζει αυτό.

ευτυχώς θα κάνω διακοπή αυτές τις μέρες και παράλληλα ένσταση.

Όλοι στον ΟΑΕΕ μου λένε από 3 μήνες έως 1 χρόνο αναμονή για την επιτροπή.

Είναι δυνατόν να κάνουν οτι θέλουν;

Δεν υπάρχει δεδικασμένο για κάτι τέτοιο;

Link to post
Share on other sites
 • 0

Βλέπω ότι υπάρχει γενικά αυτό το κενό με τον ΟΑΕΕ και μάλλον δεν λύνεται.

Διάβασα σχεδόν όλα τα συναφή ζητήματα και ανακαλύπτω μετά έκπληξης ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Μολονότι το έχω παραθέσει ως απάντηση σε άλλο ανοιγμένο θέμα, το ξανανοίγω εδώ μήπως υπάρχει κάτι νεότερο από συνάδελφο που έχει αντιμετωπίσει κάτι παρεμφερές.

Πάντως το ΝΣΚ με γνωμοδότησή του δεν βοηθάει στην περίπτωση της άνευ αποδοχών αδείας, κρίνοντας μάλλον ιδιαιτέρως αυστηρά.

"Είμαι από το 1998 στο ΤΕΒΕ. Σταμάτησα το καλοκαίρι του 2000 και το Δεκέμβριο του 2001 μπήκα στο ΙΚΑ

Από το 2004 όταν και άρχισα να έχω μπλοκάκι σαν ελεύθερος επαγγελματίας, έπαιρνα συνεχώς εξαιρέσεις

Κάθε Γενάρη έκανα την αίτηση και ακόμα και αν ερχόντουσαν χαρτιά να πληρώσω επειδή η εξαίρεση δεν έβγαινε αμέσως, εγώ με βαση αυτο το χαρτι δεν πλήρωνα τίποτα.

Το καλοκαίρι του 2009 απολύθηκα από την δουλεια... Μέχρι τον Δεκέμβριο που δεν ημουν στο ΙΚΑ πλήρωνα κανονικά ΤΕΒΕ, μόλις ξαναμπήκα, πήρα εξαίρεση και όλα πήγαιναν όπως πριν... Το καλοκαίρι του 2010 βγαίνω με άδεια άνευ αποδοχών για τρεις μήνες το καλοκαίρι. Ενώ πριν από ένα καλοκαίρι όλα είχαν γίνει κανονικά, φέτος τον Γενάρη που τους πήγα την εξαίρεση, μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι να πάρω και πως πρέπει πλέον να παίρνω εξαίρεση από το ΙΚΑ.

Μου ζητάνε πλέον όλα τα δίμηνα από το καλοκαίρι του 2010 με προσαυξήσεις γιατί δεν έχουν πληρωθεί και μου λένε

Α) να πάω στο ΙΚΑ και να πάρω πίσω τις εισφορές μου και

Β) να πω στην δουλειά μου ότι παραιτούμαι, χάνοντας όλα τα προνόμια της τριετίας μου εδώ και να κάνω νέα σύμβαση με μπλοκάκι η οποία φυσικά και θα μου δώσει λιγότερα χρήματα σαν μισθό, μιας και καμία δουλειά δεν σου καλύπτει την ασφάλιση σου στο ΤΕΒΕ γιατί δεν είναι αρμοδιότητα του εργοδότη αλλά δική σου σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Αυτό που θέλω εγώ είναι να συνεχίσω να παίρνω εξαίρεση από το ΙΚΑ"

Έχει κανείς άποψη επ' αυτού?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα σε όλους στο φόρουμ........ θα ήθελα δικηγόρε να σου απαντήσω σε όλα αυτά που γράφεις οτι καλό θα είναι να διαβάσεις την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ 113/24-11-2009 και θα δείς ότι ολοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με παροχή υπηρεσιών υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ ανεξαρτήτου έδρας ......... .τωρα όσον αφορά το ικα και την άδεια ανευ αποδοχών για το τρίμηνο του καλοκαιριού που γράφεις αυτό εφαρμόζεται από χρόνια. (ιδίως σε εκπαιδευτικούς καθηγητές και φροντιστές που το σεπτέμβρη ξαναγράφονται στον ΟΑΕΕ)..........για τον απλό λόγο οτι οι καρτέλες του ΟΑΕΕ είναι χειρόγραφες και υπάρχει μια χρονοβόρα διαδικασια στις παυσεις ασφάλισης και στις επανεγγραφές ασφάλισης............βλέπεις τα χειρογραφα δεν εφυγαν τελείως από την ζωή μας ακομα.......κατά την γνώμη μου αφου δεν ειχες ένσημα το καλοκαίρι και εχεις μπλοκακι ελεύθερου επαγγελματία (δικηγόρου υποθέτω)καλώς ο ΟΑΕΕ ζήτησε τις εισφορές.....ούτε δικαιούσαι απαλλαγές εφεξής

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest the yellow sign

Καλησπέρα "the yellow sign"

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, μου ζητάνε εισφορές 2 ετών επειδή άλλαξα εργοδότη.

Στην αρχή μου έλεγαν οτι στον μήνα της αλλαγής έχω 21 αντί 25 ένσημα αλλά μετά αποφάσισαν οτι δεν τους πειράζει αυτό.

ευτυχώς θα κάνω διακοπή αυτές τις μέρες και παράλληλα ένσταση.

Όλοι στον ΟΑΕΕ μου λένε από 3 μήνες έως 1 χρόνο αναμονή για την επιτροπή.

Είναι δυνατόν να κάνουν οτι θέλουν;

Δεν υπάρχει δεδικασμένο για κάτι τέτοιο;

Καλησπέρα,

αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι βάσει νόμου σε τέτοιες περιπτώσεις υπάγεσαι στον πρώτο ασφαλιστικό σου φορέα (αν είσαι νέος ασφαλισμένος δλδ απο το 1993 & μετά) εγώ ήμουν στο Ι.Κ.Α. από το 2001, στο Τ.Ε.Β.Ε. πήρα εξαίρεση τέλη του 2007 λόγω της παράλληλης ασφάλισης στο Ι.Κ.Α (αυτό στο αναφέρω γιατί η επιτροπή στην απόφαση που έβγαλε μεσα σε όλα αναφέρει ότι απορρίπτεται το αίτημα μου γιατί ο κύριος ασφαλιστικός μου φορέας είναι το Τ.Ε.Β.Ε. κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στη περίπτωση μου) Θα κοιτάξω το χαρτί της ένστασης για να σου πω ημερομηνίες, αυτό που θυμάμαι είναι ότι οι υπάλληλοι του Τ.Ε.Β.Ε. όταν είχα κάνει την ένσταση, μου είχαν πει ότι αυτή η διαδικασία παίρνει χρόνο, δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω ότι την είχα κάνει Φεβρουάριο & μου είχαν πει ότι θα με καλέσουν το καλοκαίρι. Οταν πήρα το χαρτί της ένστασης στα χέρια μου διαπίστωσα ότι η υπόθεση μου είχε πάρει 4-5 αναβολές σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από αυτό που μου είχαν πεί. Τώρα για να μάθεις σίγουρα πότε θα σε καλέσουν δυστυχώς δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις, υποτίθεται ότι θα σε κάλέσουν από την επιτροπή & θα πας για να τους πεις για πιο λόγο θέλεις να κάνουν δεκτή την ένσταση σου. Η δικηγόρος μου, μου είπε ότι αν δεν είχε γίνει όλο αυτό το μπέρδεμα & είχα καταφέρει να παρουσιαστώ στην επιτροπή το πιθανότερο θα ήταν να έκαναν δεκτή την ένσταση & να μην είχα τώρα όλο αυτό το τρέξιμο. Εάν απορριφθεί η ένσταση σου μπορείς να κάνεις προσφυγή (θα χρειαστεί να πας σε δικηγόρο και να έχεις στα χέρια σου το χαρτί της απόφασης της επιτροπής, μπορείς να κάνεις αίτημα στον Ο.Α.Ε.Ε. να σου δώσουν αντίγραφα του φακέλλου σου, κάνε και μια αναλυτική εκτύπωση ενσήμων από το Ι.Κ.Α από την αρχή της ασφάλισης σου εκεί μέχρι & την ημέρα που θα τα ζητήσεις αλλά μην τους πεις ότι τα θες για το Τ.Ε.Β.Ε γιατί μπορεί να μην σου τα δώσουν, εγώ τους είχα πει ότι τα θέλω για να έχω το σύνολο των ενσήμων μου, αν μπορείς να έχεις και βεβαιώσεις των εργοδοτών που έχεις εργαστεί, διακοπή από εφορία & επιμελητήριο και αν έχεις διαγραφεί απο τα μητρώα του Τ.Ε.Β.Ε και το χαρτί της διαγραφής) Τώρα άσχετα με την επιτροπή, για να κάνεις διαγραφή στο Τ.Ε.Β.Ε. χρειάζεται να έχεις διακοπή από την εφορία & από το επιμελητήριο και κανονικά δεν πρέπει να έχεις οφειλές προς το Τ.Ε.Β.Ε.. Οταν έκανα το αίτημα διαγραφής εξήγησα στον υπάλληλο τι μπέρδεμα έχει γίνει & φαίνεται στο σύστημα τους ότι έχω οφειλές αλλά έχω κάνει ένσταση & ευτυχώς το αίτημα διαγραφής έγινε δεκτό σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, το χαρτί της διαγραφής το παρέλαβα 1 μήνα μετά. Την Τρίτη θα σου πω για τις ημερομηνίες της δικής μου ένστασης, εύχομαι πάντως να είσαι πιο τυχερός από εμένα και να μην χρειαστεί να μπεις σε αυτή την διαδικασία.

Καλό βράδυ

Link to post
Share on other sites
 • 0

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω ισχύουν. Καλύτερα να μπλέξεις με την Εφορία παρά με το ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ. Η γραφειοκρατία βασιλεύει. Εσύ πάντως, Δικηγόρε, θα πρέπει να κατεβάσεις όλη την νομοθεσία για ΤΕΒΕ και ΙΚΑ από το 2010 και εδώ για βρείς κανένα παράθυρο ή έστω .... φεγγίτη. Καλή δύναμη και καλό κουράγιο.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Χριστίνα

Καλή σας χρονιά. Εχω κι εγώ μια απορία. Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Μου ζητούν από το ΙΚΑ που είχα πριν 10 χρόνια μια επιχείρηση να πληρώσω αναδρομικά για υπάλληλο που ασφάλισα πριν 7 χρόνια-και πριν 6 έφυγα από τον ΟΑΕΕ, τότε ΤΕΒΕ-τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που τα πάντα τα ''έκλεισα'' και τέλειωσα τότε υποτίθεται καθαρή και μπήκα σε άλλο ταμείο. Το ποσό είναι περίπου 500 ευρώ. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Μιχάλης

Ευχαριστώ the yellow sign

Έκανα κλείσιμο σε εφορία μητρώο κλπ και στον ΟΑΕΕ, και ταυτόχρονα μου έκαναν και την ένσταση.

Και τώρα περιμένω, μου είπαν οτι θα με καλέσουν ή θα με ειδοποιήσουν με το ταχυδρομείο.

Τώρα πρέπει να βρω κάποιον "γνωστό" για να μάθω πότε θα με καλέσουν και αν θα ξεμπερδέψω.

Αθάνατη ελληνική πραγματικότητα...

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

Να προσφύγεται στα διοικητικά δικαστήρια, έαν δεν σας επιδεικνύουν τον νόμο , μην αποδέχεστε τίποτα , οι εγκύκλιοι που βγάζουν οι Διοικητές των ΟΑΕΕ και ΙΚΑ δεν είναι δεσμευτικοί για κανέναν !!! Αλλα αυτα τα θέματα θα πρέπει να υπάρχει συλλογική δράση και όχι μεμονομένα ατομικά !!

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest the yellow sign

Ευχαριστώ the yellow sign

Έκανα κλείσιμο σε εφορία μητρώο κλπ και στον ΟΑΕΕ, και ταυτόχρονα μου έκαναν και την ένσταση.

Και τώρα περιμένω, μου είπαν οτι θα με καλέσουν ή θα με ειδοποιήσουν με το ταχυδρομείο.

Τώρα πρέπει να βρω κάποιον "γνωστό" για να μάθω πότε θα με καλέσουν και αν θα ξεμπερδέψω.

Αθάνατη ελληνική πραγματικότητα...

Καλησπέρα κ καλή χρονιά,

με καλέσανε συνολικά 4 φορές. Η πρώτη φορά ήταν 4 μήνες μετά αφού έκανα την ένσταση, η υπόθεση μου πήρε 3 αναβολές και την 4η φορά ήταν απορριπτική η απόφαση, καλό θα είναι να το έχεις στο νου σου γιατί και εγώ πήγαινα στο ΤΕΒΕ της περιοχής μου όπου είχα κάνει την ένσταση & απάντηση δεν έπαιρνα, πάντως οι αναβολές μεταξύ τους έχουν ένα διάστημα 3-4 μηνών περίπου. Εάν τυχόν αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα με εμένα έχεις 2 μήνες περιθώριο από την ημερομηνία (που επίσημα θα έχεις την απορριπτική απόφαση στα χέρια σου) για να κάνεις προσφυγή στο διοικητικό, σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να συμβουλευτείς και δικηγόρο. Οταν πήγα στο ΤΕΒΕ με το χαρτί όπου μου ζητούσαν όλες τις οφειλές είχα πάνω κάτω τον εξής διάλογο:

Καλημέρα είχα κάνει ένσταση και παρέλαβα αυτό το χαρτί όπου μου ζητάτε όλες τις ασφαλιστικές εισφορές για το διάστημα που είχα την ατομική επιχείρηση.

- Ναι πρέπει να πληρώσετε τις εισφορές

Μα έχω ΙΚΑ, βάσει νόμου δεν πρέπει να έχω ένα ασφαλιστικό ταμείο?

-Πρέπει να κάνετε ένσταση στο ΙΚΑ να ζητήσετε τις εισφορές από εκεί για αυτό το διάστημα και να πληρώσετε το ΤΕΒΕ

Από όσο γνωρίζω είναι χρονοβόρα διαδικασία και δεν είναι και σίγουρο ότι το ΙΚΑ θα μου επιστρέψει τα χρήματα

-Δεν γνωρίζω τι γίνεται στο ΙΚΑ πρέπει να πληρώσετε το ΤΕΒΕ

Δεν θέλω να έχω ΤΕΒΕ θέλω να εξακολουθήσω για αυτό το διάστημα να είμαι στο ΙΚΑ, δεν είναι δικαίωμα μου?

-Εχει βγει απόφαση δεν μπορείτε να κάνετε κάτι

Αν πάω στο συνήγορο του Πολίτη?

-Τι να σας κάνει ο συνήγορος του Πολίτη, απλά θα σας διαβάσει την απόφαση :wacko::blink::huh:<_< (με ενοχλημένο ύφος) Αφού έχει βγει αυτή η απόφαση δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα πρέπει να πληρώσετε

Δεν σκοπεύω να πληρώσω γιατί πολύ απλά έχω ένσημα στο ΙΚΑ όλο αυτό το διάστημα που μου ζητάτε να σας πληρώσω, τι άλλο μπορώ να κάνω?

-Μην το πληρώσετε αφήστε το έτσι!! <_< <_< <_<

Είστε σοβαροί??θα αφήσω να εκκρεμεί στο όνομα μου μια οφειλή 7000€ η οποία τοκίζεται όπου στην ουσία δεν χρωστάω αυτά τα χρήματα αφού είμαι ήδη ασφαλισμένη?? :angry:

-Ε να πάτε σε δικηγόρο!!! (με πολύ ενοχλημένο ύφος)

Ωραία ευχαριστώ πολύ

-Πρέπει να έχετε και το χαρτί της απόφασης

Δεν έχω παραλλάβει κάτι, το μόνο που έχω είναι το χαρτί που σας έφερα και το χαρτί της διαγραφής απο τα μητρώα του ΟΑΕΕ

Παίρνει τηλ λοιπόν στην ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟΔΩΝ για να ρωτήσει τι γίνεται....

μιλάει με τον υπάλληλο εκεί κ ταυτόχρονα μιλαει κ μαζί μου

-το έχετε παραλλάβει το χαρτί

δεν έχω παραλλάβει τίποτα

-το έχετε παραλλάβει έχει κ υπογραφή από την καρτέλλα του ταχυδρομείου

συγνώμη αλλά δεν έχω παραλλάβει τίποτα!! τα μόνα χαρτιά που έχω είναι αυτά που σας είπα (με έντονο ύφος πλέον γιατί δεν την πάλευα)

στον υπάλληλο στο τηλ

-θα έρθει η κοπέλα να της δώσεις αντίγραφο της απόφασης και της καρτέλλας του ταχυδρομείου

Οταν πήγα για να πάρω το χαρτί ο υπάλληλος ήταν αρκετά εριστικός (υποθέτω ότι μπορεί να το έκανε επίτηδες για να τσακωθούμε & να μην πάρω τα χαρτιά, εκείνη την στιγμή τουλάχιστον. Δεν του έδωσα καμία σημασία απλά τον αγνόησα & περίμενα να μου δώσει την απόφαση, για το αντίγραφο της καρτέλλας του ταχυδρομείου έπρεπε να του το ξαναζητήσω γιατί το είχε "ξεχάσει") Οταν λοιπόν πήρα το αντίγραφο από την καρτέλλα του ταχυδρομείου είδα ότι στον παραλήπτη δεν είχε υπογραφή & του είπα: μου κάνει τρομερή εντύπωση το ότι είπατε στο συνάδελφο σας ότι έχω παραλλάβει την απόφαση ενώ εδώ δεν έχει υπογραφή ότι το παρέλλαβα.

Α, για αυτό να πάτε στα ΕΛΤΑ να διαμαρτυρηθείτε δεν είναι δική μας ευθύνη.

είναι να μην μπλέξεις, εξάλλου...η βλακεία είναι ανίκητη :D:ph34r:

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest Μιχάλης

Όλα καλά τελικά έγινε η ένσταση, με κάλεσαν και με δικαίωσαν (όπως και σχεδόν όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις που ήταν εκείνη την μέρα)

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest ΒΑΣΩ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠ ΤΟ ΤΕΒΕ ΑΠ ΤΟ 1985 ΛΟΓΩ ΕΔΡΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΤΟ 1996 ΑΝΟΙΓΕΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ 1999. ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΒΕ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΒΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΕΔΡΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2000. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ. ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΤΗ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 2003 ΤΟΥ ΞΑΝΑΔΩΣΑΝΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1996-1999. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ? ΣΤΟ ΤΕΒΕ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ 2003. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ?

Link to post
Share on other sites
 • 0

Καλησπέρα κ καλή χρονιά,

με καλέσανε συνολικά 4 φορές. Η πρώτη φορά ήταν 4 μήνες μετά αφού έκανα την ένσταση, η υπόθεση μου πήρε 3 αναβολές και την 4η φορά ήταν απορριπτική η απόφαση, καλό θα είναι να το έχεις στο νου σου γιατί και εγώ πήγαινα στο ΤΕΒΕ της περιοχής μου όπου είχα κάνει την ένσταση & απάντηση δεν έπαιρνα, πάντως οι αναβολές μεταξύ τους έχουν ένα διάστημα 3-4 μηνών περίπου. Εάν τυχόν αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα με εμένα έχεις 2 μήνες περιθώριο από την ημερομηνία (που επίσημα θα έχεις την απορριπτική απόφαση στα χέρια σου) για να κάνεις προσφυγή στο διοικητικό, σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να συμβουλευτείς και δικηγόρο. Οταν πήγα στο ΤΕΒΕ με το χαρτί όπου μου ζητούσαν όλες τις οφειλές είχα πάνω κάτω τον εξής διάλογο:

Καλημέρα είχα κάνει ένσταση και παρέλαβα αυτό το χαρτί όπου μου ζητάτε όλες τις ασφαλιστικές εισφορές για το διάστημα που είχα την ατομική επιχείρηση.

- Ναι πρέπει να πληρώσετε τις εισφορές

Μα έχω ΙΚΑ, βάσει νόμου δεν πρέπει να έχω ένα ασφαλιστικό ταμείο?

-Πρέπει να κάνετε ένσταση στο ΙΚΑ να ζητήσετε τις εισφορές από εκεί για αυτό το διάστημα και να πληρώσετε το ΤΕΒΕ

Από όσο γνωρίζω είναι χρονοβόρα διαδικασία και δεν είναι και σίγουρο ότι το ΙΚΑ θα μου επιστρέψει τα χρήματα

-Δεν γνωρίζω τι γίνεται στο ΙΚΑ πρέπει να πληρώσετε το ΤΕΒΕ

Δεν θέλω να έχω ΤΕΒΕ θέλω να εξακολουθήσω για αυτό το διάστημα να είμαι στο ΙΚΑ, δεν είναι δικαίωμα μου?

-Εχει βγει απόφαση δεν μπορείτε να κάνετε κάτι

Αν πάω στο συνήγορο του Πολίτη?

-Τι να σας κάνει ο συνήγορος του Πολίτη, απλά θα σας διαβάσει την απόφαση :wacko::blink::huh:<_< (με ενοχλημένο ύφος) Αφού έχει βγει αυτή η απόφαση δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα πρέπει να πληρώσετε

Δεν σκοπεύω να πληρώσω γιατί πολύ απλά έχω ένσημα στο ΙΚΑ όλο αυτό το διάστημα που μου ζητάτε να σας πληρώσω, τι άλλο μπορώ να κάνω?

-Μην το πληρώσετε αφήστε το έτσι!! <_< <_< <_<

Είστε σοβαροί??θα αφήσω να εκκρεμεί στο όνομα μου μια οφειλή 7000€ η οποία τοκίζεται όπου στην ουσία δεν χρωστάω αυτά τα χρήματα αφού είμαι ήδη ασφαλισμένη?? :angry:

-Ε να πάτε σε δικηγόρο!!! (με πολύ ενοχλημένο ύφος)

Ωραία ευχαριστώ πολύ

-Πρέπει να έχετε και το χαρτί της απόφασης

Δεν έχω παραλλάβει κάτι, το μόνο που έχω είναι το χαρτί που σας έφερα και το χαρτί της διαγραφής απο τα μητρώα του ΟΑΕΕ

Παίρνει τηλ λοιπόν στην ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟΔΩΝ για να ρωτήσει τι γίνεται....

μιλάει με τον υπάλληλο εκεί κ ταυτόχρονα μιλαει κ μαζί μου

-το έχετε παραλλάβει το χαρτί

δεν έχω παραλλάβει τίποτα

-το έχετε παραλλάβει έχει κ υπογραφή από την καρτέλλα του ταχυδρομείου

συγνώμη αλλά δεν έχω παραλλάβει τίποτα!! τα μόνα χαρτιά που έχω είναι αυτά που σας είπα (με έντονο ύφος πλέον γιατί δεν την πάλευα)

στον υπάλληλο στο τηλ

-θα έρθει η κοπέλα να της δώσεις αντίγραφο της απόφασης και της καρτέλλας του ταχυδρομείου

Οταν πήγα για να πάρω το χαρτί ο υπάλληλος ήταν αρκετά εριστικός (υποθέτω ότι μπορεί να το έκανε επίτηδες για να τσακωθούμε & να μην πάρω τα χαρτιά, εκείνη την στιγμή τουλάχιστον. Δεν του έδωσα καμία σημασία απλά τον αγνόησα & περίμενα να μου δώσει την απόφαση, για το αντίγραφο της καρτέλλας του ταχυδρομείου έπρεπε να του το ξαναζητήσω γιατί το είχε "ξεχάσει") Οταν λοιπόν πήρα το αντίγραφο από την καρτέλλα του ταχυδρομείου είδα ότι στον παραλήπτη δεν είχε υπογραφή & του είπα: μου κάνει τρομερή εντύπωση το ότι είπατε στο συνάδελφο σας ότι έχω παραλλάβει την απόφαση ενώ εδώ δεν έχει υπογραφή ότι το παρέλλαβα.

Α, για αυτό να πάτε στα ΕΛΤΑ να διαμαρτυρηθείτε δεν είναι δική μας ευθύνη.

είναι να μην μπλέξεις, εξάλλου...η βλακεία είναι ανίκητη :D:ph34r:

Για ποια ακριβώς απόφαση μιλάς ότι δεν παρέλαβες; Το τμήμα Ασφάλισης και Εσόδων δεν εκδίδει αποφάσεις της ΤΔΕ, ούτε το αντίστροφο. Προφανώς εσύ έλαβες μια απόφαση από το τμ Ασφάλισης και Εσόδων κατά της οποίας έκανες ένσταση στην ΤΔΕ. Την απορριπτική της ΤΔΕ λοιπόν δεν έλαβες από τον ταχυδρόμο (αφου μιλάς για 3 αναβολές προφανώς για την ΤΔΕ εννοείς);

Αν ναι, έπρεπε και συ λοιπόν να φερθείς λίγο έξυπνα.

Όλες οι αποφάσεις -στη συγκεκριμένη περίπτωση- των ΤΔΕ αποστέλλονται με απόδειξη παραλαβής (το γνωστό κόκκινο καρτελάκι), και έχουν ισχύ από την ημερομηνία παραλαβής τους. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό;

Εφόσον είσαι σίγουρος λοιπόν ότι δεν έχεις υπογράψει την παραλαβή της σχετικής απόφασης, αιτήσου εγγράφως, ένα αντίγραφο αυτής και της απόδειξης παραλαβής της. Κοινοποίησε την αίτησή σου στον Διοικητή επίσης.

Του ΕΛΤΑ ευθύνη είναι, αλλά δεσμεύει ο ΕΛΤΑ τον ΟΑΕΕ, και τον υπάλληλο στη συνέχεια του ΟΑΕΕ που απέστειλε τον φάκελο με την απορριπτική της ΤΔΕ στο αρμόδιο τμήμα για τα περαιτέρω, χωρίς να έχει ελέγξει την υπογραφή σου..

Link to post
Share on other sites
 • 0
Guest the yellow sign

Για ποια ακριβώς απόφαση μιλάς ότι δεν παρέλαβες; Το τμήμα Ασφάλισης και Εσόδων δεν εκδίδει αποφάσεις της ΤΔΕ, ούτε το αντίστροφο. Προφανώς εσύ έλαβες μια απόφαση από το τμ Ασφάλισης και Εσόδων κατά της οποίας έκανες ένσταση στην ΤΔΕ. Την απορριπτική της ΤΔΕ λοιπόν δεν έλαβες από τον ταχυδρόμο (αφου μιλάς για 3 αναβολές προφανώς για την ΤΔΕ εννοείς);

Αν ναι, έπρεπε και συ λοιπόν να φερθείς λίγο έξυπνα.

Όλες οι αποφάσεις -στη συγκεκριμένη περίπτωση- των ΤΔΕ αποστέλλονται με απόδειξη παραλαβής (το γνωστό κόκκινο καρτελάκι), και έχουν ισχύ από την ημερομηνία παραλαβής τους. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό;

Εφόσον είσαι σίγουρος λοιπόν ότι δεν έχεις υπογράψει την παραλαβή της σχετικής απόφασης, αιτήσου εγγράφως, ένα αντίγραφο αυτής και της απόδειξης παραλαβής της. Κοινοποίησε την αίτησή σου στον Διοικητή επίσης.

Του ΕΛΤΑ ευθύνη είναι, αλλά δεσμεύει ο ΕΛΤΑ τον ΟΑΕΕ, και τον υπάλληλο στη συνέχεια του ΟΑΕΕ που απέστειλε τον φάκελο με την απορριπτική της ΤΔΕ στο αρμόδιο τμήμα για τα περαιτέρω, χωρίς να έχει ελέγξει την υπογραφή σου..

Γενικά η υποθεσή μου μπερδεύτηκε πολύ ενώ είναι πολύ απλά τα πράγματα,

δεν δήλωσα έγκαιρα στο ΤΕΒΕ την αλλαγή εργοδότη & ενώ είχα ένσημα στο ΙΚΑ απορρίψανε το αίτημα εξαίρεσης από το ΤΕΒΕ, (λάθος μου το ξέρω) γι'αυτό έκανα ένσταση & περίμενα να με καλέσουν απο την επιτροπή

Το χαρτί που παρέλαβα εγώ ήταν από το τμήμα ασφάλισης & εσόδων όπου μου ζητούσαν τις εισφορές για όλο το διάστημα που νόμιμα είχα απαλλαγή. Πήγα λοιπόν στο ΤΕΒΕ για να ξαναρωτήσω τι γίνεται με την επιτροπή επειδή δεν με έχουν καλέσει & για ποιο λόγο μου στείλανε αυτό το χαρτί. Εκει λοιπόν έμαθα ότι με καλέσανε στην επιτροπή & ερήμην μου βγήκε απορριπτική απόφαση ( η θυροκόλληση έγινε σε λάθος διευθυνση & για αυτό το λόγο δεν πήγα)

από εκεί & πέρα πήγα σε δικηγόρο και έχω κάνει προσφυγή στο Πρωτοδικείο

όσο γι'άυτο που λες για την υπογραφή, χαίρω πολύ έτσι είναι & συμφωνω (εννοείται ότι είμαι σίγουρη ότι δεν έχω υπογράψει την παραλαβή της απόφασης, σου έχει τύχει πολλές φορές να βάζεις υπογραφές χωρίς να ξέρεις για ποιο λόγο τις βάζεις?), το θέμα είναι ότι από το ΤΕΒΕ επιμένανε ότι με καλέσανε νόμιμα & εγώ δεν πήγα στην επιτροπή & ότι έχω παραλάβει την απορριπτική απόφαση & έχουν την υπογραφή μου στο καρτελλάκι των ΕΛΤΑ που το αποδεικνύει, το καρτελλάκι βέβαια είχε σφραγίδα από τα ΕΛΤΑ "επιστροφή στον αποστολέα". Εχω τα αντίγραφα (από το καρτελλάκι του ταχυδρομείου & από την γνωστοποίηση) που καταρρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο υπεύθυνος υπάλληλος που μου έστειλε την απόφαση που δεν παρέλαβα ποτέ (εγώ πήγα & ζήτησα αντίγραφο για να κάνω προσφυγή) είναι μέλος του Δ.Σ. & της επιτροπής. Επίσης 2 μήνες μετά μου ξαναέστειλε την απορριπτική απόφαση (στη σωστή διεύθυνση αυτή τη φορά) και ζήτησα από τον υπάλληλο στα ΕΛΤΑ να βάλει σφραγίδα στο φάκελο με την ημ/μηνια παραλαβής.

τι ακριβώς πιστεύεις ότι δεν αντιλαμβάνομαι?? :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...