Προς το περιεχόμενο

Διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης ΕΠΕ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Έχω πρακτικό της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΕΠΕ με ημερομηνία 13/10/2011 που αποφασίζουν τη λύση της εταιρείας και έναρξη της εκκαθάρισης αυτής.

Έχω στείλει το πρακτικό στο συμβολαιογράφο για να ετοιμάσει το καταστατικό λύσης της εταιρείας ώστε να το πάμε στο Πρωτοδικείο και να γίνει και η απαραίτητη δημοσίευση στο ΦΕΚ (περιμένω ακόμα να το ετοιμάσει).

Μέχρι πότε πρέπει να πάω στην εφορία να καταθέσω το έντυπο Μ3 για την μεταβολή? Διάβασα ότι η προθεσμία είναι μέσα σε 30 ημέρες από την ημερομηνία λήψης της απόφασης (δηλαδή μέχρι 13/11/2011) μαζί με επικυρωμένο αντίγραφο του πρακτικού. Ισχύει αυτό?

Η ημερομηνία λύσης της ΕΠΕ (και έναρξης της εκκαθάρισης) θα θεωρείται η ημερομηνία που πάρθηκε η απόφαση από τη Γ.Σ. ή η ημερομηνία που θα μας σφραγίσει τα χαρτιά το Πρωτοδικείο?

Γενικά,μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω μέχρι την οριστική διακοπή της εταιρείας?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εν ταχει...

30 εργασιμες ημέρες απο την ημερομηνια του ΤΑΠΕΤ

Μ4

καταστατικο λυσεως

φεκ δεν θα εχει βγει(δλδ ΤΑΠΕΤ)

Υ/Δ οτι θα προσκομιστει το φεκ

Βιβλια και στοιχεια

Υ/Δ του διαχειριστη αν υπαρχει επαγγελματικο αυτοκινητο,για τα παγια και που θα διαφυλασσονται τα ακυρωμενα.

δελτια αυτοπαραδοσης για παγια , για οχηματα και ταμειακες

εξουσιοδοτηση

τα συγκεντρωνεις και πας για αυτοψια και ελεγχο

ελπιζω να βοηθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΑΓΑΖΙ ...ΗΤΟΙ ΔΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ,ΠΑΝΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ 1ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΕΚΙΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Η ΚΑΘΕ ΔΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ... ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ και τους δυο σας!

Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω αύριο με τη Δ.Ο.Υ. να δω τι θα μου πουν και αυτοί (αν τα καταφέρω) και θα σας ενημερώσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΑΤΗΙΝΑ

Θελουμε να κανουμε την διακοπη επε, αφου καναμε πρωτα καταστατικο λυση κτλ) 1.στην εφορια παμε ολα τα βιβλια κ στοιχεια για ακυρωση2εχουμε επιστρωφη φπα και μασ ειπαν οτι θα κανουμε 2 αιτήσεισ (μια για την πρωτη χρονια και μια για την δευτερη, αφου κανουμε τροποι/κες φπα του 2011 ετσι ώστε να μην κουβαλαει το πιστωτικο της προηγουμενησ χρησησ). 2. εχει δοσεισ στην εφορια απο την φορολογικη δηλωση του 2010, στον ισολογισμο αφηνω αυτη τη υποχρεωση? 3. την απαιτηση απο το φπα κα αυτη την αφηνω στον ισολογισμο? 4. για την διανομη κερδων γνωριζετε κατι? πωσ θα γινει και πωσ φορολο. οι μετοχοι? σασ ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να γίνει η διακοπή, το σωστότερο είναι στον τελικό ισολογισμό να έχουμε μονο τον 38.00 στο ενεργητικό και τον 40 στο παθητικό. Αυτό το νόημα έχει και η θεση των εταιρειών σε εκκαθάριση, να κλείσουν όλες οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις της. Πρέπει, να ζητήσεις την επιστροφή με τροποποιητικές φπα, όπως σου είπαν, μόλις βγεί να γίνει συμψηφισμός με τυχόν οφειλές (όπως φόρος εταιρείας), τα κέρδη διανέμονται όπως ισχύει με τον νέο νόμο, πληρώνοντας το φόρο (20% αν θυμάμαι καλά).Γνώμη μου είναι να μην διανείμεις κέρδη αν δεν είναι ακρως απαραίτητο για την κάλυψη τεκμηρίων των εταίρων. Να τα ρίξεις στο κεφάλαιο.

Αφού γίνει ένας τέτοιος ισολογισμός, τότε θα αρχίσεις τη βόλτα στα τμήματα της δου με τα στοιχεία και βιβλία (αχρησιμοποίητα) για ακύρωση στον κβσ, έλεγχοι στα τμήματα φπα, εισοδήματος, και γενικά όπου σου πούν για υπογραφές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατι που δεν διευκρινησα: το λεγόμενο καταστατικό "λύσεως" είναι αυτό που θέτει την επε σε εκκαθάριση. Μην μπερδεύεσαι με αυτό. Δεν διακόπτεται έτσι η λειτουργία της επε στη δου, παρά το ότι είναι και το τελευταίο. Εχουμε δηλ.έναν ισολογισμό "εκκαθάρισης" και στη διακοπή έχουμε τον λεγόμενο ισολογισμό "λύσεως" ή τελικό ισολογισμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη εχω μπερδευτει με τη διαδικασια διανομησ κερδων, τη φορολογηση μπορει καποιος να με βοηθησει? Ο φορος ειναι 40% ή 20%.

Εγω βρηκα (β) Για τα κέρδη που διανέμουν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες με τη μορφή αμοιβών και ποσοστών στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στους διευθυντές, αμοιβών στο εργατοϋπαλληλικό προσωπικό, εκτός μισθού, καθώς και μερισμάτων ή προμερισμάτων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, ή νομικές οντότητες, ενώσεις προσώπων ή ομάδες περιουσίας, ανεξάρτητα αν η καταβολή τους γίνεται σε μετρητά ή μετοχές, η ανώνυμη εταιρεία καταβάλλει φόρο με συντελεστή σαράντα τοις εκατό (40%). Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και για τα κέρδη που κεφαλαιοποιούν ή διανέμουν οι ημεδαπές εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και οι συνεταιρισμοί σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, ή νομικές οντότητες, ενώσεις προσώπων ή ομάδες περιουσίας, καθώς και για τα κέρδη που εξάγει ή πιστώνει υποκατάστημα εγκατεστημένο στην Ελλάδα στο κεντρικό του στην αλλοδαπή.

γ) Για το φόρο της προηγούμενης περίπτωσης εκδίδεται στο όνομα του φυσικού προσώπου βεβαίωση, η οποία περιέχει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα στοιχεία: το ονοματεπώνυμο, τον Α.Φ.Μ. και τη διεύθυνση του δικαιούχου φυσικού προσώπου, το ποσό που διανεμήθηκε σε αυτόν, την ημερομηνία της έγκρισης και καταβολής, καθώς και το ποσό του φόρου της περίπτωσης β΄ που αντιστοιχεί στο ποσό του εισοδήματός του από τα μερίσματα αυτά.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της βεβαίωσης την οποία οφείλει να χορηγεί η διανέμουσα ανώνυμη εταιρεία, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ή συνεταιρισμός, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της περίπτωσης αυτής.

δ) Όταν δικαιούχος του εισοδήματος από μερίσματα ή κέρδη από συμμετοχές είναι φυσικό πρόσωπο, το εισόδημα αυτό φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, και από τον αναλογούντα φόρο εκπίπτει ο φόρος που καταβλήθηκε σύμφωνα με την περίπτωση β΄.)

Εσεις??????????????????????????????????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πρεπει η διανομη κερδων να μπει και στον ισολογισμο λυξησ? Και η παρακρατηση φορου που θα πληρωσει η εταιρεια (21% για ΕΠΕ?) πωσ θα γινει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 weeks later...

Πώς γίνεται η διανομη κερδών στις Ε.Π.Ε. (η οποία ειναι σε λυση-εκκαθαριση)? Διαδικασία? Ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 weeks later...

Για τα κέρδη που θα διανέμονται ή θα κεφαλαιοποιούνται ( μετρητά ή μη ) από 01/01/2011 και μετά, θα καταβάλλει η εταιρεία επιπλέον φόρο 40% ( άρθρο 13 εδάφιο β και τελευταίο εδάφιο παραγρ.7Ν 3842/2010)

Για την διανομή των κερδών θα εκδίδεται βεβαίωση από την εταιρεία, με τα στοιχεία του δικαιούχου, το ποσό των κερδών που διανεμήθηκε σε αυτόν καθώς και το ποσό του φόρου που αντιστοιχεί σε αυτό και έχει καταβληθεί από την εταιρεία ( άρθρο 13 εδάφιο γ παραγράφου 7).

Τα εισοδήματα των εταίρων από την διανομή κερδών φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις και από τον αναλογούντα φόρου εκπίπτει το ποσό του φόρου που έχει καταβάλλει η ΕΠΕ ( άρθρο 13 εδάφιο δ παραγράφου 7).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η περιπτωση σας εντασεται στις διαταξεις του αρθρ.14 παρ.6,7,8 του Ν.3943/2011

και εχουν ερμηνευθει με την Πολ 1129/2011.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 weeks later...

Μήπως έχετε πρότυπες βεβαιώσεις για την διανομή κεφαλαίου λόγω διακοπής Ε.Π.Ε.?

Και για την εταιρεία τι συμπληρώνουμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

τι να τις κανεις τις βεβαιωσεις ?

μια αποδειξη πληρωμης κοψε για το κεφαλαιο που επιστρεφεις

για να την εχεις να μη πει καποιος εταιρος οτι δεν πηρε το κεφαλαιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνωμη που ενοχλω αλλα δεν γνωριζω καλα το θεμα. Θα βοηθουσε αν ειχες καποια προτυπη βεβαιωση. Για την εταιρεια αφοθ καναμε διακοπη κ πρεπει να κανοθμε τον τελικο ισολογισμο, πρεπει να φανει καπου ατι κανει διανομη κερδων και κεφαλαίου? Ο τελικο ισολογισμος τι πρεπει να εχει στο ενεργ.και παθητ. εκτοσ απο ταμειο κ κεφαλαιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

διακοπη πως κανατε ?

δεν τεθηκε σε εκκαθαριση ?

δεν κανατε ισολογισμο ληξης εκκαθαρισης και να το δημοσιευσετε ?

το μητρωο πως σας εκανε διακοπη ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καναμε κανονικα τη διαδικασια. Αλλα τωρα κολαω στη διανομη κερδων κ κεφαλαιου. Ποια ειναι τα αντιστοιχα εντυπα τοσο για τουσ μετοχους οσο και για την εταιρεια. πωσ θα γινει και η παρακρατηση φορου (μονο στα κερδή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...