Προς το περιεχόμενο
  • 0

Εξοφλούμε το χρέος της Ελλάδας


επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

Ερώτηση

  • Απαντήσεις 240
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters For This Question

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Αυτοί και κυβέρνηση να κάνουν πάλι θα αγωνίζονται και θα φωνάζουν και θα βγαίνουν στους δρόμους. :D

Οι ψυχολόγοι θα μπορούσαν να γράψουν βιβλία για την εσωτερική αίσθηση της "άρνησης" που διακατέχει το ΚΚΕ και το καθετί με το οποίο ασχολείται.... biggrin.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ποια άλλη πλευρά?

Το υστερόγραφο ήταν για την Λιάνα.. :P

Υ.Γ. Με τον Τσάκα τι γίνεται?

Νάτος ο (αυθεντικός) Τσάκας, εδώ κοντά είναι θες να τον φωνάξω ; :)

post-4370-0-22041700-1316758540_thumb.jp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

:angry:

Εντάξει παιδιά κοιτάξτε για πιο λόγο δεν γίνεται τίποτα. Γνωστά βέβαια σε όλους μας ,απλά ξεχνάμε. Μας κοροιδεύουν όλοι μαζί , ανεξάρτητα κομμάτων .Οι μισθοί και τα προνόμοια για τους βουλευτές δεν αλλάζουν, είτε είναι ΚΚΕ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ λοιπόν τι περιμένουμε να γίνει και να αλλάξει ? Απλά πάει ο καθένας τους εκεί και παίζει το θεατρό του ανάλογα με το που ανήκει και εμείς η μάζα ακούμε

http://www.egnomi.gr/article.php?id=18623&category_id=6

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

«Τράπεζα της Ανατολής», άπελπις Έλλην, φαιδρά ΜΜΕ

Ω, θεοί! Βρήκανε λέει μια μετοχή. Μιας τράπεζας του 1904, ελληνικής, της Τραπέζης της Ανατολής. Μια μετοχή, καλή, θεόσταλτη, χρυσή και άγια, σε ένα σεντούκι μέσα, κάτι Πατρινοί, παλαιοί αστοί. Και είναι, λέει, η μετοχή σε ισχύ, γιατί η Τράπεζα που συγχωνεύθηκε με την Εθνική τη δεκαετία του ’30, δεν είχε τότε εκκαθαριστεί. Κι αν και τα τότε χρέη έχουν πια παραγραφεί, η μετοχή αντιστοιχούσε σε χρυσό, με εγγυητή την Τράπεζα της Γαλλίας, που είναι ακόμα εκεί, σήμερα που μιλάμε, ζει κι αναπνέει εύρωστη και δυνατή. Κι ήρθε καθηγητής από μακριά, απ’τις Αμερικές, απ’τους φωνιάδες μέσα των λαών, Έλλην, βεβαίως, κι υπολόγισε πόσο αξίζει η κάθε μετοχή – γιατί δεν βρήκαν μία, αλλά σαράντα, από τις προ εκατονταετίας, της Τράπεζας της Ανατολής- κι είπε πως κάθε μετοχή αξίζει 670 δις κι όλες μαζί 30 τρις. Κι άρα, σωθήκαμε, γιατί η Γαλλία μας οφείλει. Διότι ο Γιωργάκης θα διεκδικήσει, θα απειλείσει, θα κατασχέσει 15 φορές το ΑΕΠ της Γαλλίας, ή τα δύο τρίτα του παγκόσμιου ΑΕΠ (σοβαρά, τόσο είναι τριάντα τρις) και τα βάσανά μας θα τελειώσουν, τα μάγια θα λυθούν κι ο κακός ο δράκος πάλι θα’χει μέλι στο τσουκάλι! Ρε, δεν γίνονται αυτά, θα πεις. Κι όμως, μέχρι το βράδυ χθες το διαδίκτυο έβγαζε καπνούς με την υποτιθέμενη είδηση, που έβγαλε πρώτο και καμαρωτό το zougla.gr. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, όπως ακούω, δε, δυο μέρες τώρα ποζάρει στον τηλεφακό με τις μετοχές ανά χείρας. Κι ο Έλλην, ωιμέ, τσιμπά.

Ανοίχτε γούφα, θάφτε με, φως μην ξαναντικρύσω! Πόσο απελπισμένος είναι ο Έλληνας πια;! Πόσο πανέτοιμος να τον σώσει ο Πίτερ Παν, ο ο Γιόχαν, ο Βίλι και τα στρουμφάκια;

Πρέπει να είσαι στο χείλος της παραφροσύνης για να πιστέψεις ότι μετά από δύο πολέμους και καμιά δεκαριά παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις, την ώρα που η Γερμανία με νταηλίκι και τσαμπουκά αρνείται να σου αποπληρώσει ακόμα και το κατοχικό δάνειο, πολλώ δε μάλλον πολεμικές αποζημιώσεις, είναι ποτέ δυνατόν να είχε οποιαδήποτε βάση ή τύχη το εν λόγω θέμα! Ή… να είσαι Έλληνας εν έτει 2011!

Δεν πειράζει. Με τη δαπάνη κάποιων χιλιάδων εργατοωρών, φαιάς ουσίας και συναισθηματικής ενέργειας, ο Έλλην για λίγο ξέφυγε. Ο Πανάγος από την Καντούνα φαντασιώθηκε ότι του αποδίδονται οι τίτλοι ιδιοκτησίας του Chateau Lafitte. Χάθηκε σ’εάν όνειρο, όπου γκρεμίζει τους μεσαιωνικούς πύργους της κοιλάδας του Λίγηρα και σηκώνει αντιπαροχές, όπου συνοδεύει το σατωμπριάν με φέτα κι όπου τα TGV δεν έχουν συγκεκριμένες ώρες δρομολογίων. Απλά τα παίρνεις και πας. Κι άμα είναι τσιμπάς κ τον πισινό της τρενοσυνοδού. Γιατί ο Τριανταφυλλόπουλος βρήκε σε μια θυρίδα σαράντα χαρτιά κ οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι τώρα σου ανήκουν, Πανάγο.

Μου γράφει στο facebook ο Αντώνης από την Καστοριά:

Antonis Kastoria na vgei akoma ena tetoio me petrelaio tora!!! xerete ti oraia pou doulepsame simera sto magazi!! olo xara imastan!! re sys exei katarakothei o kosmos!!! molis to akousame sto radiofono petaxtike ena “lete na sothoume??” kai oloi gelasame!! afiste emas pou imaste stin paragogiki diadikasia na xaroume esto kai me ena paramithi!!!

Κι έχει το δίκιο του. Διότι ζούγκλα γίναμε! Τα νοήματα πίσω από τις λέξεις λένε την αλήθεια. Πόσο ιδιοφυές, και πόσο χαρακτηριστικό της μαζικής ψυχολογίας εν Ελλάδι μαζί, να σε λένε Ζούγκλα, να το καμαρώνεις και να’χεις και χιλιάδες πιστών!

Αλλαχού Ακμπάρ! Σε αναμονή και του πρίγκηπος που θα φέρει στον Παναθηναϊκό αραβική άνοιξη…

Πολυχρονεμένε μου αναγνώστη, σου απευθύνομαι από το Γιενί Φαλίρ, και καθημερινά στις 12 το μεσημέρι από τον χαβά των εφ εμ του σκάι, ο θεός να τον ευλογεί, κι από το μπανιστίρ ντουλάπ στες 15.00 του απογεμάτου επίσης. Κι άμα η χανούμ σου δεν έχει για ψωμί, είναι γιατί είσαι χαϊβάν, ωρέ, και δεν διεκδικείς τα παρά-χαρτιά της Αναντολού Μπανκασί από τους άπιστους τους Φραντσέρους, ρε! Κι όχι γιατί είναι τα μιλαέτια και τα βιλαέτια σου χαβούζ-μαντριά, ούτε γιατί εσύ ο ίδιος είσαι μπουμπούν-αγάς, τσοκ μπαταχτσή και μπαγλαμάς.

Ααααααχ.

Πολυχρονεμένε μου αναγνώστη, θεατή, ακροατή, πότε θα το καταλάβεις; Ο Τζέφρι-Σουλτάν, ρόδα στο διάβα του κι αξεσουάρ της apple στον οντά του, και οι σαράντα του βεζύρηδες και οι πασάδες, οι αγάδες και οι μπέηδες όλοι, πράσινοι, κόκκινοι και μπλε μέσα στο σεράι δεν θα είχαν καμία δικαιοδοσία πάνω σου αν δεν τους είχες ψηφίσει και εκλέξει, αφερίμ τζανέμ, πολυχρονεμένε μου.

Κι επειδή, με τον σύγχονο Βενιζέλο χορτάσαμε, ας ανατρέξουμε στο λόγο του πλαιού, εν έτει 1922:

«Να το πάρωμεν απόφασιν ότι δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ, “Θεός της Ελλάδος”. Ενας είναι ο Θεός δι΄ όλα τα έθνη. Η φρόνησις, η διορατικότης, η προορατικότης, η επαφή με την πραγματικότητα. Ιδού τι θα μας βοηθήση θετικά να επανορθώσωμεν ό,τι είναι επανορθώσιμον».

Επαφή με την πραγματικότητα… Μέγα ζητούμενο, εν έθνος απαιδεύτω. Με πρωτοσέλιδα τύπου Αυριανής που απροκάλυπτα παπαγαλίζουν ό,τι ακριβώς και οι ακραιφνέστεροι σπεκουλάτορες του διεθνούς κεφαλαίου: Πίσω στη δραχμή! Μα, η δραχμή μας υπηρέτησε πιστά, αλλά όχι σε καιρούς παγκόσμιας οικονομίας. Κι ύστερα, αν και αυτό οι διάφοροι παπαγάλοι δεν το διανοούνται καν, το θέμα εδώ δεν είναι το νόμισμα. Είναι η θέση της Ελλάδας στην τρίτη χιλιετία, ειδικά στην αρχή της, την εποχή της ασιατικής εξάπλωσης κ των αναδυόμενων οικονομιών. Κι αν και το ζήτημα σηκώνει ώρες συζήτησης, την τελευταία φορά που το ελληνικό στοιχείο κλήθηκε να επιλέξει ανατολή ή δύση και απέρριψε τη δεύτερη, βυθίστηκε σε 400 χρόνια δουλείας. Οι καιροί είναι τραγικοί κι η μοίρες μας δεμένες με την ιστορία.

Έγραφε χθες βράδυ στο twitter o ιδιοφυώς σκοτεινός Αύγουστος Κορτώ:

«Θα απολάμβανα την αποψινή βροχή, αλλά πολύ φοβάμαι ότι με κάποια νέα φορολογική πατέντα θα τη χρεωθούμε στον επόμενο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.»

Καλή δύναμη.

http://bogdanos.skai.gr/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

:angry:

Εντάξει παιδιά κοιτάξτε για πιο λόγο δεν γίνεται τίποτα. Γνωστά βέβαια σε όλους μας ,απλά ξεχνάμε. Μας κοροιδεύουν όλοι μαζί , ανεξάρτητα κομμάτων .Οι μισθοί και τα προνόμοια για τους βουλευτές δεν αλλάζουν, είτε είναι ΚΚΕ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ λοιπόν τι περιμένουμε να γίνει και να αλλάξει ? Απλά πάει ο καθένας τους εκεί και παίζει το θεατρό του ανάλογα με το που ανήκει και εμείς η μάζα ακούμε

http://www.egnomi.gr...3&category_id=6

Γιατί δεν είναι και οι τρακόσοι το ίδιο

kke1.jpgΧτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, χωρίς τουπέ και βουλευτικές ασυλίες, κατέβηκαν με δικό τους πανώ στη πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Κι εδώ θα ξαναπούμε για χιλιοστή φορά, γιατί οι κομμουνιστές βουλευτές δεν είναι το ίδιο με τους άλλους:

  • Οι βουλευτές που εκλέγονται στο κοινοβούλιο απ'το ΚΚΕ, βρίσκονται υπό την καθοδήγηση της κεντρικής επιτροπής, υπό τον έλεγχό της, και όποτε κρίνει η κεντρική επιτροπή μπορεί να τους ανακαλέσει και να τους βάλει σε άλλο πόσο, όπου κρίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ο καθένας.
  • Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, δεν μοιράζουν φυλλάδια με καλοφτιαγμένες φωτογραφίες στο photoshop, δεν γεμίζουν τους δρόμους με φείγ-βολάν και γελοιότητες του στιλ “ο δικός σας άνθρωπος” και τέτοια. Δεν νοικιάζουν εκλογικά κέντρα, δεν γεμίζουν τον τόπο με αφίσες προσωπικές, δεν ξοδεύουν ολόκληρες περιουσίες για να επενδύσουν σε βουλευτιλίκι, όπως κάνουν στα άλλα κόμματα.Το οποιοδήποτε αξίωμα κατέχει ένας κομμουνιστής δεν το προσωποποιεί, το χρησιμοποιεί σαν όπλο για το κίνημα.
  • Η βουλευτική αποζημίωση που παίρνουν, είναι στη διάθεση του κόμματος που τη διαχειρίζεται. Ο βουλευτής απ' αυτά τα λεφτά, παίρνει το μισθό που θα έπαιρνε και στην κανονική του δουλειά αν δεν ήταν βουλευτής. Π.χ κάποιος που είναι εκπαιδευτικός παίρνει το μισθό που έπαιρνε αν ήταν κανονικά διορισμένος με τα ανάλογα χρόνια υπηρεσίας. Τα λεφτά αυτά το ΚΚΕ τα αξιοποιεί σε όφελος του κινήματος, κανένας δεν τα βάζει στη τσέπη του.
  • Το ΚΚΕ επανειλημμένα με προτάσεις νόμου στη βουλή <a href="http://kke4ever.blogspot.com/2009/11/blog-post_8532.html">ζητά μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, κάτι που αποσιωπάται επιμελώς απ' τα κανάλια και τις εφημερίδες.
  • Οι βουλευτές του ΚΚΕ γνωρίζουν ότι το βουλευτιλίκι είναι απλά ένα μετερίζι αγώνα, σημαντικότατο μεν, αλλά όχι αυτοσκοπός. Το βήμα της βουλής το αξιοποιεί το ΚΚΕ, όχι επειδή του αρέσει η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά επειδή είναι αναγκαίος και ο πολιτικός αγώνας για την εργατική τάξη και την οργάνωσή της, το κόμμα της.
  • Οι κομμουνιστές γνωρίζουν ότι ο πραγματικός αγώνας δίνεται στους χώρους δουλειάς και τη γειτονιά. Δεν περιμένουν να έρθει ο βουλευτής, να ανταλλάξει χειραψίες και χαμόγελα και να κάνει public relations. Το κόμμα σε κάθε χώρο εκπροσωπείται από το κάθε μέλος που μεταφέρει τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ. Κι ο βουλευτής δεν κάνει κάτι διαφορετικό απ' ότι το απλό μέλος. Αξιοποιεί τα όποια προνόμια του παρέχει το σύστημα υπέρ του κινήματος.

Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρχει καμμία αμφιβολία σε κανέναν, ότι το βουλευτιλίκι για το ΚΚΕ δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε πανάκεια. Το ΚΚΕ πάλεψε χρόνια για να μπορέσει να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέσα στο κοινοβούλιο και τα κατάφερε. Οι γελοίες κατηγορίες ότι “υπηρετεί το σύστημα” και ότι είναι “μέρος του προβλήματος” είναι οι ζηλοφθονίες των αλεπούδων που όσα δεν φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια, είναι κραυγές υπερεπαναστατών της καφετέριας που δεν δούλεψαν καμμιά φορά στη ζωή τους, εξυπνάκηδων που το παίζουν αγωνισταράδες αλλά στη δουλειά τους είναι “yes master”. Δεν είναι και οι τρακόσοι το ίδιο. Κάποιοι απ' αυτούς είναι μαζί μας στους δρόμους.kke_symmetehei_syzitisi_mesoprothesmo_1602477_b.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!!

Γιατί δεν είναι και οι τρακόσοι το ίδιο

kke1.jpgΧτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, χωρίς τουπέ και βουλευτικές ασυλίες, κατέβηκαν με δικό τους πανώ στη πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Κι εδώ θα ξαναπούμε για χιλιοστή φορά, γιατί οι κομμουνιστές βουλευτές δεν είναι το ίδιο με τους άλλους:

  • Οι βουλευτές που εκλέγονται στο κοινοβούλιο απ'το ΚΚΕ, βρίσκονται υπό την καθοδήγηση της κεντρικής επιτροπής, υπό τον έλεγχό της, και όποτε κρίνει η κεντρική επιτροπή μπορεί να τους ανακαλέσει και να τους βάλει σε άλλο πόσο, όπου κρίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ο καθένας.
  • Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, δεν μοιράζουν φυλλάδια με καλοφτιαγμένες φωτογραφίες στο photoshop, δεν γεμίζουν τους δρόμους με φείγ-βολάν και γελοιότητες του στιλ “ο δικός σας άνθρωπος” και τέτοια. Δεν νοικιάζουν εκλογικά κέντρα, δεν γεμίζουν τον τόπο με αφίσες προσωπικές, δεν ξοδεύουν ολόκληρες περιουσίες για να επενδύσουν σε βουλευτιλίκι, όπως κάνουν στα άλλα κόμματα.Το οποιοδήποτε αξίωμα κατέχει ένας κομμουνιστής δεν το προσωποποιεί, το χρησιμοποιεί σαν όπλο για το κίνημα.
  • Η βουλευτική αποζημίωση που παίρνουν, είναι στη διάθεση του κόμματος που τη διαχειρίζεται. Ο βουλευτής απ' αυτά τα λεφτά, παίρνει το μισθό που θα έπαιρνε και στην κανονική του δουλειά αν δεν ήταν βουλευτής. Π.χ κάποιος που είναι εκπαιδευτικός παίρνει το μισθό που έπαιρνε αν ήταν κανονικά διορισμένος με τα ανάλογα χρόνια υπηρεσίας. Τα λεφτά αυτά το ΚΚΕ τα αξιοποιεί σε όφελος του κινήματος, κανένας δεν τα βάζει στη τσέπη του.
  • Το ΚΚΕ επανειλημμένα με προτάσεις νόμου στη βουλή <a href="http://kke4ever.blogspot.com/2009/11/blog-post_8532.html">ζητά μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, κάτι που αποσιωπάται επιμελώς απ' τα κανάλια και τις εφημερίδες.
  • Οι βουλευτές του ΚΚΕ γνωρίζουν ότι το βουλευτιλίκι είναι απλά ένα μετερίζι αγώνα, σημαντικότατο μεν, αλλά όχι αυτοσκοπός. Το βήμα της βουλής το αξιοποιεί το ΚΚΕ, όχι επειδή του αρέσει η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά επειδή είναι αναγκαίος και ο πολιτικός αγώνας για την εργατική τάξη και την οργάνωσή της, το κόμμα της.
  • Οι κομμουνιστές γνωρίζουν ότι ο πραγματικός αγώνας δίνεται στους χώρους δουλειάς και τη γειτονιά. Δεν περιμένουν να έρθει ο βουλευτής, να ανταλλάξει χειραψίες και χαμόγελα και να κάνει public relations. Το κόμμα σε κάθε χώρο εκπροσωπείται από το κάθε μέλος που μεταφέρει τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ. Κι ο βουλευτής δεν κάνει κάτι διαφορετικό απ' ότι το απλό μέλος. Αξιοποιεί τα όποια προνόμια του παρέχει το σύστημα υπέρ του κινήματος.

Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρχει καμμία αμφιβολία σε κανέναν, ότι το βουλευτιλίκι για το ΚΚΕ δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε πανάκεια. Το ΚΚΕ πάλεψε χρόνια για να μπορέσει να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέσα στο κοινοβούλιο και τα κατάφερε. Οι γελοίες κατηγορίες ότι “υπηρετεί το σύστημα” και ότι είναι “μέρος του προβλήματος” είναι οι ζηλοφθονίες των αλεπούδων που όσα δεν φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια, είναι κραυγές υπερεπαναστατών της καφετέριας που δεν δούλεψαν καμμιά φορά στη ζωή τους, εξυπνάκηδων που το παίζουν αγωνισταράδες αλλά στη δουλειά τους είναι “yes master”. Δεν είναι και οι τρακόσοι το ίδιο. Κάποιοι απ' αυτούς είναι μαζί μας στους δρόμους.kke_symmetehei_syzitisi_mesoprothesmo_1602477_b.jpg

ΠΕΣ ΤΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ,ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.....

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΙΔΙΟΙ!

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ έχουν κάνει 1.000.000 σκάνδαλα και λαμογιές τόσα χρόνια και φοβούνται οι ΠΑΣΟΚτσίδες και οι ΝΔκράτες να τους κατηγορήσουν

και να παραδεχτούν και να πουν ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!! και φυσικά δεν τιμωρούνται ποτέ!

Αντί αυτού προσπαθούν να βρουν την παραμικρή βλακεία για να κατηγορήσουν το ΚΚΕ που πάντα τους υποστήριζε και έκανε αγώνες.

Επιτέλους φερθείτε κάποιοι ώριμα και δείτε ποιοι είναι καλοφαγάδες και ποιοι υποστηρίζουν πραγματικά τον πολίτη....

Αφήστε το πείσμα να υποστηρίζετε τα ίδια λαμόγια κόμματα μόνο και μονο επειδή κάποτε ήταν επιλογή σας και έβαλαν το παιδί σας σε 1 θέση δημοσίου ή σας έδωσαν επιπλέον επίδομα....

ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ! Ξυπνήστε....έστω και τώρα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Έστω ότι αποδέχομαστε πως οι βουλευτές του ΚΚΕ όπως αναφέρεται ποιο πάνω δείνουν τα χρήματα της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα ,

και πέρνουν το μισθό του μικρομεσαίου που θα έπερναν στην δουλειά τους.

Πρώτο Ερώτημα Το κόμμα τι κάνει τα χρήματα της διαφοράς ?

Δεύτερο Ερώτημα Τα βουλευτικά προνόμοια ποιος τα χαίρετε το κόμμα ή ο βουλευτής ?

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ολοι οι βουλευτές ( βολευτές ).

www.egnomi.gr/article.php?id=18623&category_id=6

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΤΟ ΚΚΕ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ , ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ?

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

ΘΑ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ

το ανεβάζω για να πάρουμε τα πρωτα ερεθίσματα ώστε να ψάχνουμε την ιστορία, να την μελετάμε, να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα , να δούμε επιτέλους τι είναι αυτό που πραγματικά φταίει και να μην το αποδίδουμε στην κακή μας τύχη . Η ένταξη της Ελλάδας και άλλων χωρών μέσα στην ΕΟΚ καθε άλλο παρά προς όφελος του λαού αποδείχτηκε. Το ΚΚΕ δεν είχε μαντικές ικανότητες όταν τάσονταν κατά της ΕΟΚ ούτε πνεύμα αντιρρησία το διακατείχε, απλώς βασίζεται στην μαρξιστική κοσμοθεωρία. Ίσως και οι τότε κυβερνούντες γνώριζαν με τη μόνη διαφορά οτι δεν εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα των λαών αλλά του κεφαλαίου!!

Από τη σύνδεση της Ελλάδας με την ΕΟΚ ως την πλήρη ένταξη

Μικρό ιστορικό για τη σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση

Κυριακή 17 Μάη 2009rizospastis_plain_mini.gif

Η Ελλάδα συμμετέχει ως πλήρες μέλος στην ΕΟΚ από το 1981 με κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο ΚαραμανλήΗ Ελλάδα συμμετέχει ως πλήρες μέλος στην ΕΟΚ τότε, στην ΕΕ σήμερα, από το 1981. Ηταν η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θείο του σημερινού πρωθυπουργού, που τα προηγούμενα χρόνια διεξήγαγε τις διαπραγματεύσεις για την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, η οποία με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ μετεξελίχτηκε στη σημερινή ΕΕ. Η ΝΔ το 'χει καύχημα πως δική της κυβέρνηση ήταν αυτή που ενέταξε την Ελλάδα στην ΕΕ και έβαλε το λαό στη στρούγκα των συνασπισμένων καπιταλιστικών κρατών, με όλα τα δεινά που του 'χει φέρει αυτός ο ζυγός. Αλλά η ιστορία της σχέσης της ελληνικής ολιγαρχίας με τη διακρατική αυτή ιμπεριαλιστική συμμαχία ξεκινά από πολύ πιο μακριά, αρχές της 10ετίας του '60.Η σύνδεσηΗταν το 1961, στις 9 του Ιούλη, όταν η τότε κυβέρνηση του κόμματος της ΕΡΕ (Εθνική Ριζοσπαστική Ενωση), με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (ήταν το κατεξοχήν κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου και απ' αυτό προήλθε μετά τη δικτατορία η ΝΔ, την οποία συγκρότησε ο βασικός πυρήνας των στελεχών της ΕΡΕ) υπέγραψε τη Συνθήκη Σύνδεσης της Ελλάδας με την τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) - ή, διαφορετικά, «Κοινή Ευρωπαϊκή Αγορά».

Η συγκεκριμένη Συνθήκη υπογράφτηκε στην Αθήνα, στην αίθουσα της Βουλής, και προπαγανδίστηκε ως τεράστια εθνική επιτυχία, όπως άλλωστε προπαγανδίστηκαν όλοι οι λεγόμενοι μεγάλοι «εθνικοί στόχοι», δηλαδή η ένταξη στην ΕΟΚ και μετέπειτα η ένταξη στην ΟΝΕ και το ευρώ, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Κ. Σημίτη πρωθυπουργό.

Οι επιδιώξεις της άρχουσας τάξης1983.

Εδώ χρειάζεται να ανοίξουμε μια παρένθεση. Γιατί η ΕΟΚ δέχτηκε την Ελλάδα στους κόλπους της, αρχικά με τη Συνθήκη Σύνδεσης και μετά ως πλήρες μέλος;Η άρχουσα τάξη της Ελλάδας, με τα κόμματά της, επέλεξε και συμμετέχει στην ΕΟΚ, ενισχύοντας και προωθώντας τα οικονομικά συμφέροντά της και έχοντας ένα διεθνές στήριγμα της εξουσίας της. Ας μην ξεχνάμε πως παρά την ήττα του λαϊκού κινήματος στα 1949, και με το ΚΚΕ να δρα παράνομα, τα μετεμφυλιοπολεμικά καθεστώτα επιδίωκαν, μάταια, να ξεκόψουν τις ρίζες του λαϊκού κινήματος από την ιστορία του, να το τσακίσουν. Δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν. Ετσι κι αλλιώς και τα κοινά σύνορα με τα σοσιαλιστικά Βαλκάνια επιδρούσαν θετικά στην ανάπτυξή του, αλλά και οι ρίζες του ήταν βαθιές. Επρεπε λοιπόν και το κεφάλαιο να δυναμώσει (χωρίς τη διαπλοκή του με το ξένο δεν μπορούσε), και η εξουσία του να ενισχύεται έχοντας διεθνή στηρίγματα. Ηδη είχε προηγηθεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ από το 1953.

Να πώς το παρουσιάζει προπαγανδιστικά ο Κ. Τσάτσος στα 1961: «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι... η σύνδεσις της Ελλάδος με τας δημοκρατικάς χώρας της Δύσεως αποτελεί τον μόνον ασφαλή τρόπον διά την επιβίωσιν. Δεν είναι σοβαρόν να επιδιώκη τις την εθνικήν επιβίωσιν με λύσεις αι οποίαι ιστορικώς είναι αδύνατοι. Θα εκλέξομεν... την καλυτέραν και ασφαλώς η καλυτέρα είναι εκείνη, την οποίαν ήδη επέλεξεν η Ελλάς».

Η Ελλάδα, επομένως, έγινε δεκτή στην τότε ΕΟΚ αφενός γιατί το ζήτησε η πλουτοκρατία της για τους παραπάνω λόγους, αφετέρου γιατί ήταν η μόνη καπιταλιστική χώρα στα σοσιαλιστικά Βαλκάνια, η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ σε μια περιοχή που είχε κηρυχτεί ως εχθρική για το δυτικοευρωπαϊκό και αμερικανικό καπιταλισμό. Μια χώρα - γέφυρα του διεθνούς καπιταλισμού ενάντια στο σοσιαλισμό, αλλά και γέφυρά του στη Μέση και Εγγύς Ανατολή, περιοχή με πηγές ενέργειας, τις οποίες επιδίωκαν να εξασφαλίσουν τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, αλλά και γενικότερης γεωστρατηγικής σημασίας.

Τη Συνθήκη Σύνδεσης από την ελληνική κυβέρνηση της ΕΡΕ υπέγραψαν ο αντιπρόεδρός της, Παν. Κανελλόπουλος, ο υπουργός Συντονισμού, Αριστ. Πρωτοπαπαδάκης, ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Αβέρωφ - Τοσίτσας. Από την πλευρά της ΕΟΚ υπογράφτηκε και από κάθε κράτος - μέλος της και από την ΕΟΚ. Από τα κράτη - μέλη της την υπέγραψαν: Ο Πολ Χένρι Σπάακ, αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, ο Γκέμπχαρτ Ζέελος, πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα, ο Μορίς Κουβ ντε Μιρβίλ, υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, ο Εμίλιο Κολόμπο, υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ιταλίας, ο Ευγένιος Σάους, αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, ο Ι. Ρ. βαν Χιούτεν, υφυπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας.

Από την ΕΟΚ υπέγραψε: Ο Λούντβιγκ Ερχαρτ, αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών, επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Κοινότητας, ο Βάλτερ Χαλστάιν από την Κομισιόν, ο Ζαν Ρέι, μέλος της Κομισιόν και διαπραγματευτής της Συνθήκης Σύνδεσης.

Σταθερή πορείαΗ Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που συνδέθηκε με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα με βάση το άρθρο 238 της Συνθήκης της Ρώμης, που όριζε ότι η Κοινότητα μπορεί να συνάψει συμφωνίες με μια τρίτη χώρα, «μια σχέση σύνδεσης που χαρακτηρίζεται από αμοιβαίες υποχρεώσεις και δικαιώματα, κοινές ενέργειες και ειδικές διαδικασίες».

Η Συνθήκη προέβλεπε: 1) Την εγκαθίδρυση δασμολογικής ένωσης. 2) Την ανάληψη κοινών ενεργειών και την εναρμόνιση της πολιτικής της Κοινότητας και της Ελλάδας σε διάφορους τομείς, όπως η αγροτική πολιτική, το δικαίωμα εγκατάστασης και ελεύθερης κυκλοφορίας των εργατών, οι μεταφορές, η φορολογία, οι κανόνες ανταγωνισμού. 3) Τη διάθεση στην Ελλάδα πόρων για την επιτάχυνση ανάπτυξης της οικονομίας της.

Η δασμολογική ένωση (ελάττωση έως κατάργηση δασμών) άνοιγε το δρόμο των ελεύθερων εισαγωγών εμπορευμάτων, που σε συνδυασμό με τη διάθεση πόρων για την ανάπτυξη της οικονομίας, δηλαδή των μεγαλοεπιχειρηματιών, οδηγούσε στη γοργότερη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση της ΚΕ στις 4/4/1961, λίγο μετά τη μονογραφή της Συνθήκης, εκτιμά: «Για την εργατική τάξη της χώρας μας, η σύνδεση της Ελλάδας με την Κοινή Αγορά θα σημαίνει πιο άγρια εκμετάλλευση, μεγαλύτερη ανεργία, αύξηση της μετανάστευσης... Για την αγροτιά μας η σύνδεση θα σημαίνει καινούριες δυσκολίες στην τοποθέτηση των εξαγώγιμών της προϊόντων γιατί... θα εμποδίσουν ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη των συναλλαγών μας με την απέραντη αγορά των σοσιαλιστικών χωρών. Αλλά και τα μη εξαγώγιμα αγροτικά προϊόντα (σιτάρι, κτηνοτροφικά προϊόντα) θα αντιμετωπίσουν, με την άρση των δασμών, τον αθέμιτο ανταγωνισμό των φτηνότερων δυτικοευρωπαϊκών... Το ξεκλήρισμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών θα ενταθεί».

Πράγματι, αυτή η πορεία κυρίως για τους εργάτες και τους αγρότες εντάθηκε και αν δεν εμφανίστηκε ως οξύ πρόβλημα οφείλεται στο μεγάλο κύμα μετανάστευσης της 10ετίας του '60, κυρίως στη Γερμανία.

Η Συνθήκη Σύνδεσης, που άρχισε να ισχύει από την 1η Νοέμβρη του 1962, ήταν η πρώτη προσπάθεια, το προοίμιο της προσαρμογής της καπιταλιστικής Ελλάδας στον ΕΟΚικό ιμπεριαλισμό και της πορείας ως την πλήρη ένταξη.

Το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967 σταμάτησε τη διαδικασία προσαρμογής. Ανεστάλη η οικονομική βοήθεια της Κοινότητας προς την Ελλάδα. Οι διαδικασίες ξανάρχισαν το 1974 μετά το συμβιβασμό του αστικού πολιτικού κόσμου και των Αμερικανών με τη χούντα για την αποκατάσταση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και υπογράφτηκε, από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, ένα δεύτερο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, στις 28 του Φλεβάρη 1977. Ηδη από το 1974, μετά τις πρώτες εκλογές για την ανάδειξη αστικοκοινοβουλευτικής κυβέρνησης, δρομολογήθηκε η διαδικασία για την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Ετσι, στις 26 του Νοέμβρη 1974 η κυβέρνηση της ΝΔ επέδωσε υπόμνημα, στο οποίο εξέθετε την πρόθεσή της «να δει την Ελλάδα μέλος της Κοινότητας, όσο το δυνατό συντομότερα».

Η αίτηση της ένταξης υποβλήθηκε στις 12 του Ιούνη 1975 και οι σχετικές διαπραγματεύσεις κράτησαν τρία χρόνια και κατέληξαν στα 1978 ότι από την 1/1/1981 η Ελλάδα εντάσσεται στην ΕΟΚ ως πλήρες μέλος.

Τον Οκτώβρη του 1981, στις εκλογές για το εθνικό Κοινοβούλιο, κυβέρνηση αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ, με σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και «Εξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων». Αλλά αυτό το κόμμα ήταν που διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου μέσα στην ΕΟΚ και μετά στην ΕΕ, στο όνομα πάντα του εφικτού, των δυσκολιών από την αποδέσμευση, των κινδύνων της απομόνωσης, κλπ. Ετσι, επέβαλε στο λαό τη χωρίς όρια αντιλαϊκή πολιτική, διαχειρίστηκε το σύστημα με τον καλύτερο τρόπο, ενσωματώνοντας λαϊκές δυνάμεις στο σύστημα. Αλλωστε, αυτός ήταν και είναι ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στο αστικό πολιτικό σύστημα. Να εκτονώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στο «μη χείρον βέλτιστον», που οδηγεί στη συνεχή επιδείνωση των όρων ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Πηγές:

1. «Το ΚΚΕ, Επίσημα Κείμενα», τ. 8ος 1956-1961, σελ 612-614.

2. Γιάννη Ιμβριώτη: «Η ιδεολογική προπαγάνδα της Κοινής Ευρωπαϊκής Αγοράς», «Επιθεώρηση Τέχνης» 1961 και «Ρ» 20-23/2/1997.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

19/6/2004

-- ΕE μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την ελληνική βιομηχανία και οικονομία

13/6/2004

-- Από τη Συνθήκη Σύνδεσης ως την πλήρη ένταξη

25/1/2002

-- Το έγγραφο - αναφορά του Ελληνα διπλωμάτη

1/4/2001

-- ΕΛΛΑΔΑ: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΟΚ

13/6/1999

-- ΑΤΙΤΛΟ<br clear="all">

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αγανακτισμένοι ή βλαμμένοι;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/09/2011

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Η αποδοκιμασία «αγανακτισμένων πολιτών» στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη και τα όσα ακολούθησαν στη Θεσσαλονίκη, τα οποία μπορείτε να δείτε και σε video, είναι ενδεικτικά ότι τμήμα της κοινωνίας έχει πλήρως εκτροχιαστεί, ότι έχει μπλέξει τα μπούτια της και ότι έχει όχι μόνο πολιτική αχρωματοψία αλλά και πνευματική θολερότητα.

Δεν είναι στιγμή να συζητήσουμε τις πολιτικές μας διαφωνίες πάνω στην πολιτική που ακολουθεί ο Κουβέλης και η ΔΗΜ.ΑΡ. και εν πάση περιπτώσει οι πολιτικές διαφωνίες δεν μπορούν να εκφωνούνται με κραυγές, τσιτάτα και γενικόλογους αφορισμούς, αλλά με διάλογο, επιχείρημα και πολιτική σύγκρουση. Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη είναι πρακτική ολοκληρωτισμού, ενός μαύρου φασισμού, ενός σκληρού αυταρχισμού που τσουβαλιάζει τους πάντες και τα πάντα.

Στον πυρήνα της ερεβώδους σκέψης των ανθρώπων που επιτεθήκαν στον σύντροφο Κουβέλη βρίσκεται η λογική ότι «Όλοι συνυπεύθυνοι είναι» «Και οι τριακόσιοι της Βουλής», «Στο κάδρο του συστήματος και η αριστερά», «Να καεί, να καεί… η Βουλή».

Αυτά και διάφορα άλλα σχετικά καλλιεργούνται και γράφονται εδώ και καιρό από γνωστούς - αγνώστους της πολιτικής ζωής και της δημοσιογραφίας, ως μια πιο λάιτ εκδοχή του χοντροκομμένου «μαζί τα φάγαμε», άρα όλοι φταίμε, άρα αποδοκιμάζουμε τον πρόεδρο ενός κόμματος της αριστεράς.

Ο στόχος είναι προφανής. Να διαχυθούν οι ευθύνες εκείνων που μας έφεραν ώς εδώ, να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι της απαξίωσης.

Είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να καταργηθεί η μνήμη ενός λαού, να απομακρυνθεί η κοινωνία όσο γίνεται από την παρουσία, τις ιδέες, τους αγώνες, τη συνεισφορά της αριστεράς.

Μπορεί και ο σύντροφος Φώτης Κουβέλης να δεχτεί τη δίκαιη κριτική του πολίτη. Αλλά στο ίδιο κάδρο με τις δυνάμεις του συστήματος δεν μπαίνει. Να αποδομήσουμε κάθε τέτοια προσπάθεια αυταρχισμού και ολοκληρωτικής ισοπέδωσης. Να προφυλάξουμε το υγιές κίνημα των Αγανακτισμένων πολιτών από τέτοιες ανόητες, άχρηστες και παράλογες διαμαρτυρίες.

Το κίνημα των Αγανακτισμένων δεν είναι και δεν πρέπει να μετατραπεί σε έναν φετιχισμό διαμαρτυρίας και ισοπέδωσης, αλλά να μπολιάσει την πολιτική ζωή του τόπου με αρχές και αξίες που έχουν ατονήσει σημαντικά την τελευταία περίοδο, όπως η δημοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη - συνοχή, οι ελευθερίες σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, η οικολογική εγρήγορση.

Χωρίς διάθεση διδακτισμού, θέλω να παροτρύνω αυτούς που αποδοκίμασαν χθες τον Φώτη Κουβέλη να διαβάσουν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, αλλά και την ιστορία του ελληνικού αριστερού κινήματος. Η ημιμάθεια και η αμάθεια μερικών σε συνδυασμό με τον φανατισμό του νεοφώτιστου δήθεν επαναστάτη φτιάχνει ένα επικίνδυνο μίγμα σκοταδισμού, μισαλλοδοξίας και ισοπέδωσης. Ακόμα και όταν διαφωνείς, ο τρόπος που διατυπώνεται η διαφωνία είναι ενδεικτικός του ήθους και της παιδείας που έχει ο διαφωνών.

http://www.avgi.gr/A...rticleID=640095

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Το να κατεβεις στην πορεία μπροστάρης ώς βουλευτής είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Και ο τζέφρυ κατεβαινε το 2009 και ετρωγε καπνογόνα και έκλεγε με μαυρο δακρυ στο λιμάνι.

Και ο κωστάκης κατεβαινε το 2003 στις πορείες και στις συγκεντρώσεις .

Ειλικρινά απορώ, χειροκροτείτε και θαυμαζετε πολιτικούς οι οποίοι διαβάζουν η αποστηθίζουν δακρύβρεχτους μονολόγους και κατεβαινουν στις πορείες κρατόντας πανό ???

Μόνο εγώ αισθάνομαι ότι με κοροιδεύουν ????

Αυτοι που χρόνια διδάσκουν την φωτιά και το μαχαίρι , τωρα που εχουμε πόλεμο συνεχιζουν να κρατουν μόνο πανο.

Αλλα συνεχιζουν να φωναζουν σε εμενα να πιασω την φωτια και το μαχαίρι και να τα κάψω όλα.

Κοινώς , για μια ακόμα φορά να παμε να πολεμήσετε.

Να πιάσετε τα τσαποστυλιαρα και να σπασετε τα κεφαλια των συναδελφων σας βολευταδων , να κανετε απεργια πείνας , να κλεισετε τις πορτες της βουλής , να ξαπλώσετε στα σκαλοπάτια της βουλής και να κρεμασετε μαυρες σημαίες , να παρετε απο το χερι τους αριστερους συναδελφους σας και να τα κανετε ολα αυτα ενωμένοι . Και τότε θα δείτε πόσοι θα είναι διπλα σας.

Αλλά τι λέω ο μαλάκας , αφου μεχρι και η φωτια και το μαχαίρι έχει διασπαστει.

Αντε καλο βραδυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Κίμωνα..........

τα έχουμε ξαναπεί.

Την άποψή μου την έχω ξαναγράψει.

Ειναι άλλο πράγμα να αγανακτείς γιατί η αριστερά δεν αίρεται στο ύψος των περιστάσεων κι άλλο πράγμα να αγανακτείς γιατί "μαζί τα φάγανε και οι 300."

Μόνο αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!!

Το να κατεβεις στην πορεία μπροστάρης ώς βουλευτής είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Και ο τζέφρυ κατεβαινε το 2009 και ετρωγε καπνογόνα και έκλεγε με μαυρο δακρυ στο λιμάνι.

Και ο κωστάκης κατεβαινε το 2003 στις πορείες και στις συγκεντρώσεις .

Ειλικρινά απορώ, χειροκροτείτε και θαυμαζετε πολιτικούς οι οποίοι διαβάζουν η αποστηθίζουν δακρύβρεχτους μονολόγους και κατεβαινουν στις πορείες κρατόντας πανό ???

Μόνο εγώ αισθάνομαι ότι με κοροιδεύουν ????

Αυτοι που χρόνια διδάσκουν την φωτιά και το μαχαίρι , τωρα που εχουμε πόλεμο συνεχιζουν να κρατουν μόνο πανο.

Αλλα συνεχιζουν να φωναζουν σε εμενα να πιασω την φωτια και το μαχαίρι και να τα κάψω όλα.

Κοινώς , για μια ακόμα φορά να παμε να πολεμήσετε.

Να πιάσετε τα τσαποστυλιαρα και να σπασετε τα κεφαλια των συναδελφων σας βολευταδων , να κανετε απεργια πείνας , να κλεισετε τις πορτες της βουλής , να ξαπλώσετε στα σκαλοπάτια της βουλής και να κρεμασετε μαυρες σημαίες , να παρετε απο το χερι τους αριστερους συναδελφους σας και να τα κανετε ολα αυτα ενωμένοι .

Αλλά τι λέω ο μαλάκας , αφου μεχρι και η φωτια και το μαχαίρι έχει διασπαστει.

Αντε καλο βραδυ.

Έχεις μαύρα μεσάνυχτα φίλε μου και δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος....!

διάβασε λίγο πραγματική ιστορία να δεις πόσοι κομμουνιστές έχουν σκοτωθεί

για να έχεις σήμερα εσύ και εγώ και ο καθένας μας δικαιώματα στην εργασία κλπ ,

για να έρθουν τώρα οι ''άλλοι οι προοδευτικοί''(μη χέσω μέσα)(βλ.ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) και να τα γκρεμίζουν όλα με ρυθμούς ντόμινο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Έχεις μαύρα μεσάνυχτα φίλε μου και δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος....!

διάβασε λίγο πραγματική ιστορία να δεις πόσοι κομμουνιστές έχουν σκοτωθεί

για να έχεις σήμερα εσύ και εγώ και ο καθένας μας δικαιώματα στην εργασία κλπ ,

για να έρθουν τώρα οι ''άλλοι οι προοδευτικοί''(μη χέσω μέσα)(βλ.ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) και να τα γκρεμίζουν όλα με ρυθμούς ντόμινο...

Εγω αδελφέ μπορεί να έχω μαυρα μεσάνυχτα , αλλα ευτυχώς εχω τα ματια μου ανοιχτά και ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ και βλέπω τα πάντα.

Εσυ βλέπεις μόνο το τι κανει το ΚΚΕ και δεν εχεις την δυνατοτητα να καταλαβεις το τι ΔΕΝ κανει.

Και επειδη δεν μπορείς να δεις , δεν μπορείς και να καταλαβεις αν αυτα που κανει το ΚΚΕ είναι αρκετά.

Απλά στα δικα σου ματια ολα αυτα φαντάζουν ως επανασταση ενω στα δικά μου μάτια φανταζουν ως κοροιδία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εγω αδελφέ μπορεί να έχω μαυρα μεσάνυχτα , αλλα ευτυχώς εχω τα ματια μου ανοιχτά και ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ και βλέπω τα πάντα.

Εσυ βλέπεις μόνο το τι κανει το ΚΚΕ και δεν εχεις την δυνατοτητα να καταλαβεις το τι ΔΕΝ κανει.

Και επειδη δεν μπορείς να δεις , δεν μπορείς και να καταλαβεις αν αυτα που κανει το ΚΚΕ είναι αρκετά.

Απλά στα δικα σου ματια ολα αυτα φαντάζουν ως επανασταση ενω στα δικά μου μάτια φανταζουν ως κοροιδία.

Αγαπάτε αλλήλους , μονο αυτό θα μας σώσει τέκνα μου . Αγάπα τον πλησίον σου Κιμωνα κ ας είναι κ κομμουνιστής

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αγαπάτε αλλήλους , μονο αυτό θα μας σώσει τέκνα μου . Αγάπα τον πλησίον σου Κιμωνα κ ας είναι κ κομμουνιστής

:) :)

Ενταξει φίλε μου ,

θα ξανααγαπησω και τον ευατό μου .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!!

Αγαπάτε αλλήλους , μονο αυτό θα μας σώσει τέκνα μου . Αγάπα τον πλησίον σου Κιμωνα κ ας είναι κ κομμουνιστής

Δεν είμαι κομμουνιστής είμαι ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ!!!.Δεν έχω παροπίδες...αφού αυτοί οι αλήτες τα κατέστρεψαν όλα!

Φυσικά και δεν θα τους ξαναψηφίσω και θα αλλάξω κόμμα.

Παρακολουθώ όλα όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια και συζητάω με πολλούς ανθρώπους καθημερινά για τα προβληματα τους.

Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται και ακριβώς γι'αυτό λέω όσα λέω!

Τώρα από εκεί και πέρα αν κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν κάποιους μόνο και μόνο από πείσμα

και έχοντας παροπίδες δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα τότε παώ πάσο.

Το κακό όμως είναι οτι τους παίρνουν όλους στο λαιμό τους και αυτούς που δεν υποστήριξαν τα 2 μεγάλα κόμματα.

όσο για αυτό το ''αγαπάτε αλλήλους'' φυσικά και αγαπάω το CEL και όλους τους ανθρώπους.Γι'αυτό το λόγο σας λέω να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.

Υ.Γ. Μακάρι να είμασταν όλοι άξιοι να λεγόμαστε κομμουνιστές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δεν είμαι κομμουνιστής είμαι ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ!!!.Δεν έχω παροπίδες...αφού αυτοί οι αλήτες τα κατέστρεψαν όλα!

Φυσικά και δεν θα τους ξαναψηφίσω και θα αλλάξω κόμμα.

Παρακολουθώ όλα όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια και συζητάω με πολλούς ανθρώπους καθημερινά για τα προβληματα τους.

Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται και ακριβώς γι'αυτό λέω όσα λέω!

Τώρα από εκεί και πέρα αν κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν κάποιους μόνο και μόνο από πείσμα

και έχοντας παροπίδες δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα τότε παώ πάσο.

Το κακό όμως είναι οτι τους παίρνουν όλους στο λαιμό τους και αυτούς που δεν υποστήριξαν τα 2 μεγάλα κόμματα.

όσο για αυτό το ''αγαπάτε αλλήλους'' φυσικά και αγαπάω το CEL και όλους τους ανθρώπους.Γι'αυτό το λόγο σας λέω να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.

Υ.Γ. Μακάρι να είμασταν όλοι άξιοι να λεγόμαστε κομμουνιστές...

Κουμμουνισμός (με την πραγματική σημασία της λέξης) δεν ήρθε ούτε θα έρθει ποτέ σε καμμία χώρα.

Αυτό το καταλαβαίνουμε άνετα αν δούμε ιστορικά όλες τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών τους, καθώς και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτικών τους. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στην Ελλάδα θα είναι διαφορετικά;

Υ.Γ. Όσον αφορά το γεγονός ότι δίνουν τη βουλευτική αποζημίωση πίσω στο κόμμα, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Ας ήταν μάγκες να τα έδιναν στο χαμόγελο του παιδιού και σε άλλου τέτοιους οργανισμούς. Φθηνή πολιτική μπορούν να κάνουν όλοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Έχεις μαύρα μεσάνυχτα φίλε μου και δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος....!

διάβασε λίγο πραγματική ιστορία να δεις πόσοι κομμουνιστές έχουν σκοτωθεί

για να έχεις σήμερα εσύ και εγώ και ο καθένας μας δικαιώματα στην εργασία κλπ ,

για να έρθουν τώρα οι ''άλλοι οι προοδευτικοί''(μη χέσω μέσα)(βλ.ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) και να τα γκρεμίζουν όλα με ρυθμούς ντόμινο...

Αγαπητέ φίλε αν το κριτήριο της πραγματικής ιστορίας είναι οι νεκροί κομμουνιστές,μάλλον

εσύ έχεις μεσάνυχτα.

Αγαπάτε αλλήλους , μονο αυτό θα μας σώσει τέκνα μου . Αγάπα τον πλησίον σου Κιμωνα κ ας είναι κ κομμουνιστής

Παρόλο που εκτιμώ όλες τις μορφές του χιούμορ,φοβούμαι ότι αυτή η κουβέντα,αν συνεχιστεί

θα μας οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Με όλη μου την αγάπη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

Κουμμουνισμός (με την πραγματική σημασία της λέξης) δεν ήρθε ούτε θα έρθει ποτέ σε καμμία χώρα.

Αυτό το καταλαβαίνουμε άνετα αν δούμε ιστορικά όλες τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών τους, καθώς και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτικών τους. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στην Ελλάδα θα είναι διαφορετικά;

Υ.Γ. Όσον αφορά το γεγονός ότι δίνουν τη βουλευτική αποζημίωση πίσω στο κόμμα, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Ας ήταν μάγκες να τα έδιναν στο χαμόγελο του παιδιού και σε άλλου τέτοιους οργανισμούς. Φθηνή πολιτική μπορούν να κάνουν όλοι.

21/12/2012 θε ερθει

ερχεταιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

21/12/2012 θε ερθει

ερχεταιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Πέστα βρε Τζαβέλα!!!

Τι αγχώνονται με το χρέος τις εισφορές τους φόρους κλπ?

Αφού η 21/12/2012 πλησιάζει.

Ματαιότητης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης.

Ενα πουφ είναι η ζωή.laugh.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Γιατί δεν είναι και οι τρακόσοι το ίδιο

kke1.jpgΧτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, χωρίς τουπέ και βουλευτικές ασυλίες, κατέβηκαν με δικό τους πανώ στη πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Κι εδώ θα ξαναπούμε για χιλιοστή φορά, γιατί οι κομμουνιστές βουλευτές δεν είναι το ίδιο με τους άλλους:

  • Οι βουλευτές που εκλέγονται στο κοινοβούλιο απ'το ΚΚΕ, βρίσκονται υπό την καθοδήγηση της κεντρικής επιτροπής, υπό τον έλεγχό της, και όποτε κρίνει η κεντρική επιτροπή μπορεί να τους ανακαλέσει και να τους βάλει σε άλλο πόσο, όπου κρίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ο καθένας.
  • Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, δεν μοιράζουν φυλλάδια με καλοφτιαγμένες φωτογραφίες στο photoshop, δεν γεμίζουν τους δρόμους με φείγ-βολάν και γελοιότητες του στιλ “ο δικός σας άνθρωπος” και τέτοια. Δεν νοικιάζουν εκλογικά κέντρα, δεν γεμίζουν τον τόπο με αφίσες προσωπικές, δεν ξοδεύουν ολόκληρες περιουσίες για να επενδύσουν σε βουλευτιλίκι, όπως κάνουν στα άλλα κόμματα.Το οποιοδήποτε αξίωμα κατέχει ένας κομμουνιστής δεν το προσωποποιεί, το χρησιμοποιεί σαν όπλο για το κίνημα.
  • Η βουλευτική αποζημίωση που παίρνουν, είναι στη διάθεση του κόμματος που τη διαχειρίζεται. Ο βουλευτής απ' αυτά τα λεφτά, παίρνει το μισθό που θα έπαιρνε και στην κανονική του δουλειά αν δεν ήταν βουλευτής. Π.χ κάποιος που είναι εκπαιδευτικός παίρνει το μισθό που έπαιρνε αν ήταν κανονικά διορισμένος με τα ανάλογα χρόνια υπηρεσίας. Τα λεφτά αυτά το ΚΚΕ τα αξιοποιεί σε όφελος του κινήματος, κανένας δεν τα βάζει στη τσέπη του.
  • Το ΚΚΕ επανειλημμένα με προτάσεις νόμου στη βουλή <a href="http://kke4ever.blogspot.com/2009/11/blog-post_8532.html">ζητά μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, κάτι που αποσιωπάται επιμελώς απ' τα κανάλια και τις εφημερίδες.
  • Οι βουλευτές του ΚΚΕ γνωρίζουν ότι το βουλευτιλίκι είναι απλά ένα μετερίζι αγώνα, σημαντικότατο μεν, αλλά όχι αυτοσκοπός. Το βήμα της βουλής το αξιοποιεί το ΚΚΕ, όχι επειδή του αρέσει η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά επειδή είναι αναγκαίος και ο πολιτικός αγώνας για την εργατική τάξη και την οργάνωσή της, το κόμμα της.
  • Οι κομμουνιστές γνωρίζουν ότι ο πραγματικός αγώνας δίνεται στους χώρους δουλειάς και τη γειτονιά. Δεν περιμένουν να έρθει ο βουλευτής, να ανταλλάξει χειραψίες και χαμόγελα και να κάνει public relations. Το κόμμα σε κάθε χώρο εκπροσωπείται από το κάθε μέλος που μεταφέρει τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ. Κι ο βουλευτής δεν κάνει κάτι διαφορετικό απ' ότι το απλό μέλος. Αξιοποιεί τα όποια προνόμια του παρέχει το σύστημα υπέρ του κινήματος.

Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρχει καμμία αμφιβολία σε κανέναν, ότι το βουλευτιλίκι για το ΚΚΕ δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε πανάκεια. Το ΚΚΕ πάλεψε χρόνια για να μπορέσει να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέσα στο κοινοβούλιο και τα κατάφερε. Οι γελοίες κατηγορίες ότι “υπηρετεί το σύστημα” και ότι είναι “μέρος του προβλήματος” είναι οι ζηλοφθονίες των αλεπούδων που όσα δεν φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια, είναι κραυγές υπερεπαναστατών της καφετέριας που δεν δούλεψαν καμμιά φορά στη ζωή τους, εξυπνάκηδων που το παίζουν αγωνισταράδες αλλά στη δουλειά τους είναι “yes master”. Δεν είναι και οι τρακόσοι το ίδιο. Κάποιοι απ' αυτούς είναι μαζί μας στους δρόμους.kke_symmetehei_syzitisi_mesoprothesmo_1602477_b.jpg

Μπορεί να διαφωνώ με την πολιτική του Κ.Κ.Ε. όμως όσα αναφέρονται παραπάνω είναι αληθή και θεωρώ το τσουβάλιασμα των βουλευτών των κομμάτων εξουσίας με τους βουλευτές της ελάσσονος αντιπολίτευσης ως άστοχο και ισοπεδωτικό. Δεν είναι το ίδιο ο Πάγκαλος με τον μέγα Ψαριανό!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Το να κατεβεις στην πορεία μπροστάρης ώς βουλευτής είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Και ο τζέφρυ κατεβαινε το 2009 και ετρωγε καπνογόνα και έκλεγε με μαυρο δακρυ στο λιμάνι.

Και ο κωστάκης κατεβαινε το 2003 στις πορείες και στις συγκεντρώσεις .

Λάθος φίλε.

Το 2003 και το 2009 πέρασε. Σήμερα δεν μπορεί να κατέβει βουλευτής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ούτε για τσιγάρα. Ενώ η Κανέλη κυκλοφορεί στον δρόμο. Την έχω πετύχει στην Πανεπιστημίου μόνη της και ο κόσμος την χειροκροτούσε και την χαιρετούσε.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Μην τσιμπάτε από τις παπαριές του Πάγκαλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...