Προς το περιεχόμενο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΚ/ΤΟΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.Επιχείρηση Β' κατηγορίας θέλει να αγοράσει φωτιστικά για το υποκατάστημα το οποίο θα κάνει έναρξη σε 1 μήνα (για να γλιτώσει την υπεραξία). Το τιμολόγιο αγοράς θα κοπεί στη διεύθυνση του κεντρικού και θα γραψει παράδοση στο υποκατάστημα?Είναι σωστό αυτό? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.<br>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 year later...

Καλησπερα στο φορουμ.Το παραπανω λινκ δε μου το εμφανιζει.Να ρωτησω,ο Α με έδρα οβελιστήριο θέλει να κάνει υποκαταστημα κ έχει αγοράσει πάγια στις 28/02 από τον Β  που δεν έχει κάνει διακοπή λόγω οφειλής φπα τα οποία βρίσκονται στην έδρα του Β.Ο Α δεν έχει κάνει έναρξη υποκαταστήματος.Το υποκατάστημα του Α θα είναι η έδρα του Β.Βλέπετε κάποιο πρόβλημα στο οτι η αγορά παγίων έχει γίνει πριν την έναρξη του υποκαταστήματος?     

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση.Την έχω σκεφτεί αυτή τη διαδικασία.Το κακό είναι οτι το κεντρικό είναι μόλις 28 τ.μ. κ τα πάγια δε χωράνε.Επίσης οι πόρτες τι θα κάνουν?Θα γκρεμιστούν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως τα αγόρασε? Θα μπορούσε να τα αγοράσει σαν ιδιώτης και μετά για το υποκατάστημα να κόψει ΤΙΜ αγοράς (ή τίτλο κτήσης... :)).

ρίξε μία ματιά κι εδώ:

 

ΚΦΑΣ, Άρθρο 3

5. Έξοδα πρώτης εγκατάστασης, αγορές και λοιπές συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τον ιδρυτή, πριν τη σύσταση νομικού προσώπου ή υποκαταστήματος αλλοδαπού προσώπου ή κοινοπραξίας ή την έναρξη λειτουργίας ατομικής επιχείρησης και οποιασδήποτε επιχείρησης γενικά, καταχωρούνται στα βιβλία των προσώπων αυτών μετά τη σύστασή τους ή την υποβολή της δήλωσης έναρξης εργασιών, κατά περίπτωση.

 

κι εδώ:

 

Άρθρο 4

22. Στο υποκατάστημα, πλην των πρόσκαιρων εγκαταστάσεων, τηρείται βιβλίο εσόδων - εξόδων για τις συναλλαγές κάθε υποκαταστήματος με δυνατότητα μη τήρησής του, εφόσον οι αγορές και οι πωλήσεις κάθε υποκαταστήματος παρακολουθούνται χωριστά στο βιβλίο εσόδων - εξόδων της έδρας, από τα αντίστοιχα δεδομένα της έδρας ή άλλου υποκαταστήματος.
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εσύ θέλεις να κάνεις έναρξη υποκαταστήματος.

Έχεις 30 ημέρες προθεσμία να κάνεις την μεταβολή του φυσικού προσώπου (έναρξη υποκαταστήματος).

πχ.Αγοράζει 10/03/2013 τον εξοπλισμό και αρχίζει να φτιάχνει το μαγαζί.

Πας εώς 09/04/2013 και κάνεις την έναρξη υποκαταστήματος με ημερομηνία 10/03/2013.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα αγόρασε με τ-δα απο τον Β.Είπαμε να μη κόψει ε.σ.α για να μη πληρώσει φπα από τη τσέπη του.Κατερίνα το έκοψε 28/02 για τον  οαεε.Χρωστάει πολλά κ προσπαθούμε οτι γλιτώσει.Η πολ 1063/2006 πιστεύετε οτι τον καλύπτει ώστε να μη χρειάζεται έναρξη υποκαταστήατος?Αν κ λέω να κάνω.Η έδρα είναι οβελιστήριο-αναψυκτήριο κ το μισθωτήριο αναφέρει την ίδια χρήση.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...