Προς το περιεχόμενο
  • 0

Αγορά από Αγγλία και παράδοση απευθείας σε πλοίο


panos1974

Ερώτηση

Αγοράζω ένα ανταλλακτικό από Αγγλική εταιρεία και εκδίδει τιμολόγιο στη δική μου ελληνική εταιρεία. Το αντικείμενο αφορά πλοίο και το στέλνει ο Άγγλος απευθείας στο λιμάνι της Ολλανδίας όπου βρίσκεται το πλοίο. Το πλοίο είναι ελληνικών συμφερόντων. Τα προβλήματά μου είναι τα εξής. Τι κάνω με το intrastat; Ο αγοραστής είναι η δική μου ελληνική εταιρεία αλλά το προϊόν δεν μπήκε καθόλου στην Ελλάδα. Ο Άγγλος ισχυρίζεται ότι intrastat κάνει μόνο αυτός για εξαγωγή προς την Ολλανδία και εγώ όχι. Έχει δίκιο; Το δεύτερο πρόβλημα αφορά το τιμολόγιο που κόβω εγώ προς την ελληνική εταιρεία διαχείρισης του πλοίου. Κόβω τιμολόγιο δελτίο αποστολής αφού τους πουλάω το ανταλλακτικό και χρεώνω και ΦΠΑ; Για να απαλλαγεί από το ΦΠΑ δεν πρέπει η εταιρεία τους να πάρει ένα απαλλακτικό ότι το ανταλλακτικό εξήχθει στο πλοίο και μετά να εκδώσω πιστωτικό για το ΦΠΑ; Ελπίζω να με συγχωρέσετε αλλά είμαι λίγο άπειρος σε αυτες τις συναλλαγές και θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Όσο αφορά το τιμολόγιο το έχω εκδώσει με ΦΠΑ αλλά από την εταιρεία μου ζητάνε πιστωτικό για το ΦΠΑ γιατί απαλλάσσονται αφού το ανταλλακτικό εξήχθει στο πλοίο. Δεν είναι δική τους υποχρέωση (ίσως μέσω του ατζέντη τους στο λιμάνι) να πάρουν ένα απαλλακτικό εξαγωγής ώστε να το έχω και να εκδόσω πιστωτικό για το ΦΠΑ; Μου ζητάνε το πιστωτικό αλλά δεν έχω εγώ τίποτα σχετικό για να το εκδώσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Πιστωτικο για το ΦΠΑ μπορείτε να δωσετε , όταν παραλαβετε τα θεωρημενα έγραφα απο την αρμοδια τελωνειακη αρχή για την παραδοση των ανταλλακτικων στο πλοίο.

Σε διαφορετικη περίπτωση θα χρεωθει κανονικα ο ΦΠΑ και η διαχειριστρια θα δεί τι θα κάνει με την επιστροφή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ  ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LOGISTIC ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΠΛΟΙΟ  ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...