Προς το περιεχόμενο

Κάθε μήνα αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις από το 2012


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΑΓΓΕΛΙΑ :

Γραφείο Διεκπαιρεώσεων, αναλαμβάνει την ελάφρυνση εργασίας της συμπαθούς τάξης των Λογιστών.

Εχέμυθοι υπάλληλοί μας, παραλαμβάνουν αυθημερόν κάθε είδους δηλώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικευμένοι υπάλληλοί μας που δε γνωρίζουν ποιός έστειλε το φάκελλο, αναλαμβάνουν την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεών σας άμεσα (εκτός απροόπτου συμβάντος του Server της ΓΓΠΣ).

Την επόμενη ημέρα, έχετε στο γραφείο σας την δήλωση, όπως αυτή εκτυπώνεται απ'τη ΓΓΠΣ.

Οι τιμές μας είναι ασυναγώνιστες.

30€ έκαστη δήλωση.

Ανά 5 δηλώσεις, υποβάλλουμε 1 επιπλέον δήλωση δωρεάν !

Προτιμήστε μας !

Επιλέξτε την ασφάλεια, την εχεμύθεια & την αποτελεσματικότητα που σας προσφέπουμε !

Στο μόνο που θα σας απογοητεύσουμε, είναι ότι δεν μπορούμε να σας παρουσιάσουμε τις εγκαταστάσεις μας.

Είναι επτασφράγιστο μυστικό.

Φανταστείτε ότι τους υπαλλήλους μας τους μεταφέρουμε κλεισμένους σε κλειστά βάν ώστε να μην γνωρίζουν που εργάζονται!

Τηλ.επικοινωνίας : 801801900700600500

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφήνει την πολιτική για το κρασί

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2007, 00:00

Ο κ. Ροβ. Σπυρόπουλος

0Share

emailεκτύπωσημικρό μέγεθος μεγάλο μέγεθος Η οικογένεια Σπυρόπουλοι είναι αυτοί που έμαθαν στους Ελληνες το μοσχοφίλερο. Εχουν οικογενειακή σχέση με το... κρασί - και μάλιστα ιστορική. Οι ίδιοι λένε ότι η σχέση τους αυτή αρχίζει από το 1860. Μάλιστα το πρώτο τους οινοποιείο χρονολογείται από το 1890. Πρόκειται για το τεκμήριο της οινοποιητικής τους παράδοσης. Το χρονικό χάσμα ωστόσο είναι μεγάλο. Το νέο οινοποιείο χτίζεται το 1990. Και από το 1993 αρχίζει η βιολογική καλλιέργεια των αμπελώνων. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Κτήμα Σπυρόπουλου.

Από τον οικογενειακής ιδιοκτησίας αμπελώνα των 600 στρεμμάτων παρήχθη το πρώτο εμφιαλωμένο βιολογικό κρασί στον ευρωπαϊκό χώρο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο κ. Ροβ. Σπυρόπουλος, ο οποίος για αρκετά χρόνια διατηρούσε τη διπλή ιδιότητα του οινοποιού αλλά και του πολιτικού. Τις ιδιότητες αυτές συνεχίζει να διατηρεί με πληθωρικό τρόπο, έτσι ώστε ορισμένοι «άσπονδοι» φίλοι του να κάνουν λόγο ακόμη και για «καθεστώς» Σπυρόπουλου στον αρκαδικό χώρο. Ο ίδιος, έχοντας εγκολπωθεί μιαν αντίληψη σύμφωνα με την οποία «το κέρδος δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός σκοπός μιας επιχείρησης», φροντίζει να την επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο. Και τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού η απόφασή του να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή είναι αμετάκλητη, όπως επίσης και η αφοσίωσή του στις νομαρχιακές υποχρεώσεις. Ολα αυτά, παράλληλα με τη συνοικοδόμηση μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, της Οικοφάρμας Πελοποννήσου ΑΕ. Μιας δραστηριότητας που αναπτύσσει από κοινού με τον επιχειρηματία κ. Π. Νίκα (Νίκας Συμμετοχών ΑΕ) και την οικογένεια Παντελιάδη (Μετρό ΑΕ, Ηπειρος ΑΕ, Οπτιμα), και αφορά τη δημιουργία βιολογικής γαλακτοκομίας. Τα πρώτα προϊόντα έχουν ήδη τοποθετηθεί στην αγορά.

Η ιστορία του Κτήματος Σπυρόπουλου αρχίζει από το 1970, όταν ο κ. Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος, αδελφός του Ροβέρτου, αντιλαμβάνεται την αξία της ποικιλίας του μοσχοφίλερου. Η «οινοποιητική» προϊστορία βέβαια αρχίζει από τα τέλη του 19ου αιώνα. Μάρτυράς της είναι το παλαιό «οινοποιείο» της οικογένειας που βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της αρχαίας Μαντινείας. Το κτίριο αυτό χρονολογείται περίπου από το 1890 και μπορεί κανείς να παρατηρήσει εκεί δύο ληνούς και υπόγειες δεξαμενές για τη συλλογή του μούστου. Το προγονικό οινοποιείο όμως είχε χαθεί από την κυριότητα της οικογενείας Σπυρόπουλου πριν από πολλά χρόνια. Το 1995 επαναποκτήθηκε και αναπαλαιώθηκε.

Το 1970 λοιπόν ο κ. Επ. Σπυρόπουλος, σημερινός διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κτήματος Σπυρόπουλου, με βάση περισσότερο το ένστικτο και λιγότερο τη λογική, αντελήφθη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Μαντινείας και αφορούν την καλλιέργεια του αμπελιού. Αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι κατάλαβε πόσο ιδιαίτερη ποικιλία είναι το μοσχοφίλερο και τη δυναμική που κρύβει.

Ωστόσο η αξία της ποικιλίας του μοσχοφίλερου δεν είχε αναγνωριστεί. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, το σταφύλι πουλιόταν σε εξευτελιστικές τιμές και αναμειγνυόταν με άλλες λευκές ποικιλίες από όλη την Ελλάδα για τη βελτίωση απλών επιτραπέζιων οίνων. Τότε αποφασίστηκε από τον Επαμεινώνδα Σπυρόπουλο αρχικά και από τα αδέλφια του ακολούθως η δημιουργία του Κτήματος Σπυρόπουλου. Με τη σημερινή της μορφή η εταιρεία ιδρύθηκε το 1987 με την επωνυμία Αρκάς ΑΕ, από τα αδέλφια Επαμεινώνδα, Ροβέρτο και Γιάννη Σπυρόπουλο, έναν οδοντίατρο, έναν μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο, υπάλληλο του ΟΤΕ, και έναν καθηγητή μαθηματικών!

Οι αμπελώνες του Κτήματος βρίσκονται στο κέντρο της Πελοποννήσου, στο οροπέδιο της Μαντινείας, σε 650 μέτρα υψόμετρο, καθώς και στην περιοχή της Νεμέας σε υψόμετρο 400 μέτρων. Συνολικά καλλιεργούνται περί τα 600 στρέμματα με ποικιλίες μοσχοφίλερου, αγιωργίτικου, λαγόρθι, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, chardonnay blanc, syrah κ.ά. Το Κτήμα Σπυρόπουλου ήδη διαθέτει ένα οινοποιείο στην περιοχή της αρχαίας Μαντινείας, στον Νομό Αρκαδίας, μέσα σε ζώνη Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας (ΟΠΑΠ) της Μαντινείας. Και την άνοιξη του 2006 άρχισε η κατασκευή του δεύτερου οινοποιείου, στην περιοχή της αρχαίας Νεμέας, στον Νομό Κορινθίας, μέσα σε ζώνη ΟΠΑΠ της Νεμέας και σε ιδιόκτητο κτήμα της εταιρείας εκτάσεως 100 στρεμμάτων. Σύντομα θα είναι έτοιμο και το δεύτερο οινοποιείο.

Η ιδέα για τη βιολογική πιστοποίηση του Κτήματος γεννήθηκε λίγο μετά την έκδοση του κοινοτικού κανονισμού. Οπως εξηγεί ο κ. Ρ. Σπυρόπουλος, ο κανονισμός εκδόθηκε το 1992, και το 1993, όντας ο ίδιος μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, από όπου πέρασε για να ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, θεώρησε ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προσαρμόσει τον οικογενειακό αμπελώνα στις προϋποθέσεις που έθετε ο κανονισμός για τη βιολογική πιστοποίηση. Ηταν η πρώτη οινοποιία στην Ευρώπη που παρήγαγε βιολογικά πιστοποιημένο εμφιαλωμένο κρασί. Εκτός όμως από την πιστοποίηση της ΔΗΩ, από το 2003 πιστοποιείται και από την Bio-Suiss με τα ιδιωτικά και πλέον αυστηρά πρότυπα delinat, που καθορίζουν όχι μόνο αυστηρότατα κριτήρια βιολογικής καλλιέργειας των αμπελώνων. Το Κτήμα Σπυρόπουλου έχει δικαίωμα από το 2004 να χρησιμοποιεί το σήμα Bio του γερμανικού υπουργείου Γεωργίας για όλα τα βιολογικά προϊόντα του. Και τώρα βρίσκεται σε διαδικασία για την πιστοποίηση επίσης από το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ με τα αμερικανικά πρότυπα βιολογικής καλλιέργειας και οινοποίησης.

Η ετήσια παραγωγική δυνατότητα του Κτήματος είναι περίπου 700.000 φιάλες, από τις οποίες περίπου 130.000 εξάγονται σε περισσότερες από δέκα χώρες, στην Ευρώπη, στην Ασία και στη Βόρεια Αμερική - μεταξύ αυτών η Ιαπωνία και η Κίνα. Μάλιστα η καλύτερη εξαγωγική αγορά του Κτήματος είναι η Ελβετία, από όπου υπάρχει και η βιολογική πιστοποίηση, η οποία απορροφά το 30% των εξαγωγών. Με τη λειτουργία του δεύτερου οινοποιείου - μιας επένδυσης ύψους 2,2 εκατ. ευρώ - η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας θα ανέλθει σε 1.200.000 - 1.300.000 φιάλες και στόχος του είναι να εξάγει το 30% της παραγωγής του. Οι πωλήσεις του Κτήματος εφέτος προβλέπεται ότι θα κυμανθούν περί τα 2,2-2,3 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ το 2006. Στις εγκαταστάσεις του νέου οινοποιείου θα γίνεται η οινοποίηση όλων των ερυθρών οίνων του Κτήματος καθώς και δύο-τριών νέων ακόμη προϊόντων, ενώ δεν αποκλείεται να πειραματισθούν και με γλυκά κρασιά.

Οικοφάρμα Πελοποννήσου

Η Οικοφάρμα Πελοποννήσου ΑΕ, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται έξω από την Τρίπολη, δημιουργήθηκε από τον κ. Π. Νίκα, μέσω της εταιρείας Νίκας Συμμετοχών ΑΕ, την Αρκάς ΑΕ, της οικογενείας Σπυρόπουλου, και την οικογένεια Παντελιάδη (συμμετέχουν ατομικά οι κκ. Παντελής, Αριστοτέλης και Στέφανος Παντελιάδης), καθώς και από τον γεωπόνο κ. Σωτ. Μπούζαλη, με μετοχικό κεφάλαιο 6 εκατ. ευρώ. Οι τρεις βασικοί εταίροι κατέχουν από 30% των μετοχών έκαστος, και ο τέταρτος το 10%. Η εταιρεία στην πλήρη ανάπτυξή της έχει δυνατότητα επεξεργασίας 30 τόνων γάλακτος ημερησίως. Σήμερα βρίσκεται στο 1/3 της παραγωγικής της δυναμικότητας. Στόχος της είναι η βιολογική παραγωγή φέτας, γραβιέρας, κατσικίσιου γάλακτος, γιαούρτης και ανθότυρου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αντιλεγω, αντε, να ''ανοιξει'' το επαγγελμα μας, να τα κανουμε οοοοοοοοοολα αυτα που θελουν να μας φορτωσουν με την επικληση οτι ''ετσι γινετε σε ολα τα... προηγμενα κρατη'' (τρομαρα μας!!!), αλλα σε αυτα τα προηγμενα κρατη, αφενος δεν υπαρχει η πολυνομια του δικου μας ''κρατους(???)'', αφετερου οι λογιστες που αναλαμβανουν αυτες τις υποχρεωσεις (πιστοποιουνται βεβαιως βεβαιως και...) ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!!!!!!!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ..... ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ........... :angry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αντιλεγω, αντε, να ''ανοιξει'' το επαγγελμα μας, να τα κανουμε οοοοοοοοοολα αυτα που θελουν να μας φορτωσουν με την επικληση οτι ''ετσι γινετε σε ολα τα... προηγμενα κρατη'' (τρομαρα μας!!!), αλλα σε αυτα τα προηγμενα κρατη, αφενος δεν υπαρχει η πολυνομια του δικου μας ''κρατους(???)'', αφετερου οι λογιστες που αναλαμβανουν αυτες τις υποχρεωσεις (πιστοποιουνται βεβαιως βεβαιως και...) ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!!!!!!!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ..... ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ........... :angry:

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ και μεσα σε ολα αυτα εχουν και την καταργηση των περισσοτερων ΔΟΥ.... http://www.opinionpost.gr/central/2011/05/3296

:angry::angry::angry::angry::angry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα κλείσουν τις μισές ΔΟΥ, όλες τις δουλειές τους θα τις κάνουμε εμείς.

Μετά θα πάρει σειρά το ΙΚΑ.

Όλοι αυτοί που θα περισσέψουν τι θα κάνουν?

Θα συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε?

Ή πάλι δε θα φτάνουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα κλείσουν τις μισές ΔΟΥ, όλες τις δουλειές τους θα τις κάνουμε εμείς.

Μετά θα πάρει σειρά το ΙΚΑ.

Όλοι αυτοί που θα περισσέψουν τι θα κάνουν?

Θα συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε?

Ή πάλι δε θα φτάνουν?

Θα τους στείλουν στα νοσοκομεία.... biggrin.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...