Προς το περιεχόμενο

ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΤΕΛΟΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν συμφωνώ.

Στο παραπάνω παράδειγμα του ελεύθερου σκοπευτή:

Σκοπός του: Η κάθαρση της χώρας απο τα σκουλήκια πολιτικούς (όλους δηλαδή).

Επίτευξη σκοπού: Στοχεύοντας και "καθαρίζοντας" τα σκουλήκια.

Απέτυχε στον σκοπό του, αστοχώντας.

(Τα σκ@τωσε διπλά, δηλαδή ότι έκανε και ο Γιωργάκης ο Παπακωνσταντίνου).

συμφωνουμε διαφωνοντας δηλαδη. δεν παμε να γινουμε πολιτικοι και εμεις? αφου το κατεχουμε το διαφωνω συμφωνοντας... :) :) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνουμε διαφωνοντας δηλαδη. δεν παμε να γινουμε πολιτικοι και εμεις? αφου το κατεχουμε το διαφωνω συμφωνοντας... :) :) :)

Δεν μπορώ να γίνω πολιτικός... Δεν ξέρω πως να "πουλάω" ;).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να γίνω πολιτικός... Δεν ξέρω πως να "πουλάω" ;).

αυτο σε ανησυχει? θα σε απορροφησει το συστημα. θα μαθεις και εσυ :) :) :)

ολα εχουν την λυση τους σε αυτη τη χωρα.

μην προβληματιζεσαι για τετοια μικρα πραγματα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τους Κινέζους,

οι αυτοκράτορες που πλησιάζουν στο τέλος τους,

εκδίδουν αναρίθμητους νόμους.

Ησυχία μην τους ξυπνήσουμε....!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ησυχία μην τους ξυπνήσουμε....!!!!!!!

.αχχ.α.αχ.αχ.αχ.αχ.αχ θεικό.....αυτό....Αν και τώρα ακόμη ανακαλύπτουν το παράδεισο του καταναλωτισμού.....που στους οριζώνες είχαν τόσο στερηθεί....

Εμεις αντίθετα, σε α΄ντίστροφη πορεία, απο το καταναλωτισμό, στον οριζώνα,θα βρεθούμε μουλιάζωντας νυχθημερόν,. για 1 ΕΥΡΩ,.....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή...:rolleyes:

Νόαμ Τσόμσκι: Οι τρεις μη ελκυστικές επιλογές της Ελλάδας

Με χαμηλή φωνή, ο 83χρονος καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) απάντησε χωρίς περιστροφές:

«Υπάρχουν λίγες μόνο επιλογές.

Η μια επιλογή είναι πλούσια κράτη όπως η Γερμανία να αναλάβουν τα χρέη και να τα πληρώσουν.

Η άλλη επιλογή είναι η Ελλάδα να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της. Δεν είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κράτη που το έχουν κάνει στο παρελθόν με επιτυχία. Πριν από περίπου δέκα χρόνια το έκανε η Αργεντινή. Ήταν η ‘αγαπημένη’ του ΔΝΤ. Όμως κάποια στιγμή κατέρρευσε και αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη της. Το ΔΝΤ και διάφοροι οικονομολόγοι απειλούσαν πως θα επερχόταν η καταστροφή αλλά στην πραγματικότητα λειτούργησε πολύ καλά. Αργότερα υπήρξε μια μεγάλη ανάπτυξη. Αυτή είναι μια πιθανότητα αλλά δεν είναι η μοναδική. Φυσικά είναι σκληρό για τις τράπεζες και τους επενδυτές γιατί θα χάσουν τα χρήματά τους αλλά πρέπει κανείς να επιλέξει.

Και η τρίτη επιλογή θα ήταν η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη ώστε να έχει την ευκαιρία να κάνει τη δική της οικονομική πολιτική, να υποτιμήσει το νόμισμα και να βγει από την κρίση. Υπάρχουν μόνο αυτές οι τρεις επιλογές και καμία από αυτές δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική».

Δεν χρωστάω σε κανέναν,ούτε θέλω πιο πολλά,

-

και πλήρωσα τα πάντα σ'ένα βράδυ

κι είπα πως καθάρισα.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δείχνει πολλά πράγματα για τούτη τη χώρα. Είναι τα προκλητικά και εξωφρενικά επδόματα σε μερικές κατηγορίες των ρετιρέ:- Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα 420 άτομα

- Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα 1987 άτομα

- Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 άτομα

- Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 άτομα

- Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα 6800 άτομα

- Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα 1100 άτομα

- Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήμα 1790 άτομα

- Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα

- Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήν 657 ατομα

- Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των

εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών

Πετρελαίων) 120/μήνα. Όλο το προσωπικό !!!

Και μετά ψάχνουμε να δούμε γατί φτάσαμε εδώ... Παρτάκηδες πάνω, παρτάκηδες κάτω...

https://www.facebook.com/?ref=home#!/notes/%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82/%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF/120995544653184

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι αξιοπερίεργο να επικρίνονται όσοι συγκεντρώνονται στις πλατείες και διαμαρτύρονται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Ψέγονται και λοιδωρούνται από το σύστημα διότι διαμαρτύρονται και δεν δέχονται να είναι τα πειραματόζωα της Ε.Ε. και του κ.Τσολάκογλου.

Οι αποτυχημένοι πολιτικοί και οι προπαγανδιστές δημοσιογράφοι τους, εγκαλούν τους Αγανακτισμένους και τους ζητάνε να απολογηθούν γιατί διαμαρτύρονται!

Αντί να απολογηθούν οι κατ'επάγγελμα πολιτικοί, όσοι τόσα χρόνια μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι, οι ίδιοι ακριβώς απαιτούν από τους αγανακτισμένους να προτείνουν λύσεις!!!

Καλούνται λοιπόν οι Αγανακτισμένοι να εξηγήσουν γιατί όλη αυτή η φοροεπιδρομή δεν οδηγεί πουθενά, ή μάλλον οδηγεί τη χώρα σε σίγουρη χρεοκοπία!

varfgraf-thumb-large.jpg

Σενάριο 1 (οι γκρι γραμμές): Εδώ προβλέπουμε πως θα εξελιχθεί το ποσοστό χρέους αν από εδώ και στο εξής πιάσουμε τους στόχους του επικαιροποιημένου Μνημονίου 1 άνευ ιδιωτικοποιήσεων και νέων μέτρων. Στο τέλος της δεκαετίας, το ποσοστό χρέους θα έχει ξεπεράσει τα 210%, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο αν οι Γερμανοί μας διασωληνώσουν και κάθε χρόνο μας στέλνουν δεκάδες δις νέων, ακριβών δανείων.

Σενάριο 2 (οι κίτρινες γραμμές): Το ίδιο με το Σενάριο 1 με την διαφορά ότι εδώ υποθέτουμε πως οι ιδιωτικοποιήσεις αποφέρουν €15 δισ το 2011, άλλα €15 δισ το 2012, και επί πλέον €10 billion το 2013 και €10 δισ το 2014. Σύνολο το πολυπόθητο (και βεβαίως άπιαστο) ποσό των €50 δισ, το οποίο μάλιστα υποθέτουμε ότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή υπάρχοντος χρέους.

[...] ρίξτε μια ματιά στο Σενάριο 3 [μπλε γραμμές]του διαγράμματος: Πρόκειται για την πρόβλεψη της ίδιας προσομοίωσης όταν εφαρμόζεται η πρότασή μας. (Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις παραδοχές μας, σας παραπέμπω στο αγγλικό κείμενο).

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7206

***

Ας μας πούνε λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν το θράσσος να διαμαρτύρονται τι προτείνουν!!!

Να απαντήσουν άνθρωποι άνεργοι, απελπισμένοι, χρεωκοπημένοι μικρομεσαίοι, φοιτητές, εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι κ.λπ. τι πρέπει να γίνει. Να μας πούνε αυτοί!!!

Στο ίδιο μήκος κύματος πάντα και το Κ.Κ.Ε., στυλοβάτης του συστήματος, ανάχωμα του εργατικού κινήματος και κυματοθραύστης της οργής των εργαζομένων...:

"Εν τω μεταξύ στην εφημερίδα του Περισσού διαβάζουμε: «Μέσα από τα συνθήματα των συγκεντρώσεων δεν δίνεται συγκεκριμένη διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργάτες, λαϊκές οικογένειες, νέα ζευγάρια, νεολαίοι...»

Αγαπητοί αναγνώστες, δεν οφείλουν οι πολίτες να δώσουν διέξοδο στην αμηχανία, την δυσπιστία και την ανικανότητα των επαγγελματιών της πολιτικής. Τουναντίον, τα πολιτικά κόμματα είναι υποχρεωμένα να δώσουν διέξοδο στην αγανάκτηση των πολιτών, εάν θέλουν -τα κόμματα- να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Σύμφωνα με τη λογική του «Ριζοσπάστη», όποιος θέλει να διαβάσει ένα μυθιστόρημα πρέπει να ιδρύσει εκδοτικό οίκο".

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=281765

Απίστευτα πράγματα. Απίστευτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους

αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία...

Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,

θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία"

Κ. Καρυωτάκης-Πρέβεζα

Αυτοι που κάναν τους κουφούς, βλέπω αρχίσαν να την `` ακούν`` και νομίζουν οτι ``μασήσαμε`` από το θαλαμο αερίων που ετοιμάσαν....Δε κάνουν δημοψήφισμα , να ακούσουν και τις καμπάνες μετά.....χα.χ.α.αχ.χα.χα Τέρμα ο χαβαλές, ....σύντομα θα αρχίσουν και οι ΚΛΩΤΣΙΕΣ.....Μεγάλο έλλειμα , οταν εξαντλείται η διαχείρηση , σε πλαίσιο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ....

Να και ο Ομπάμα, που δηλώνει τώρα θα στηρήξει την Ελληνική οικονομία....Αντι να κοιτάει τα χάλια της δικής του οικονομίας,,,

Ο Ελληνικός χρυσός μισός στα θησαυροφυλάκεια στην Αμερική και μισός στην Αγγλία, στηρίζει το $ και τη Λίρα....για ιστορικούς λόγους....και μεις επαίτες της Ε.Ε

Και η Νομοθετική Εξουσία , ταυτίζετε με την Εκτελεστική, ενώ η Δικαιοσύνη είναι υποτελής της εκάστωθε κομματικής επιλογής....

Ουτε στη Ζιμπάμπουε δε συμβαίνουν αυτά.....

Με την αποχή στο 55% όπως στη Πορτογαλία , θα καταντήσουν τις δικτατορικές πλειοψηφίες του 16% με εκπροσώπους τους να μας κυβερνούν ...

Φοβούντε τα κομματόσκυλα ,. που ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΕ από τη ΚΟΙΝΩΝΙΑ.....:P

Οσο αντί για παραλία , θα μαστε στους δρόμους, οι σκοτεινοί κύκλοι του εξωτερικού και οι υπηρέτες τους , δαγκώνουν τα νύχια τους, γιατι είδαν ότι είμαστε και αποφασισμένοι.....Ουτε με τάνξ δε μας σταματούν, αν νομίσαν οτι εδώ θα γίνουμε Αργεντινή....

THIS IS GREECE baby......

nothing else matters... Metallica &

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αποψη μου? θα πρεπει να ντρεπονται. ακομα και ως σκεψη, θα πρεπει να ντρεπονται.

newsit.gr

250.000 άνεργοι που έχασαν τη δουλειά τους μέσα στο 2010 θα κληθούν να πληρώσουν και αυτοί έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα που συγκέντρωσαν μέχρι την στιγμή που απολύθηκαν.

Όπως αποκαλύπτεται από δημοσίευμα του Reporter, το υπουργείο Οικονομικών δεν εξαιρεί από την καταβολή έκτακτης εισφοράς όσους σήμερα είναι άνεργοι και έκαναν το έγκλημα να δουλεύουν μέσα στο 2010. Δηλαδή περίπου 250.000 άνεργοι που αυτή τη στιγμή δεν έχουν δουλειά και συνεπώς καμία πηγή εισοδήματος πρέπει να βρουν τον τρόπο να καταβάλουν στο κράτος ποσό που αντιστοιχεί στο 3% των περσινών τους εισοδημάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..........................

Στο ίδιο μήκος κύματος πάντα και το Κ.Κ.Ε., στυλοβάτης του συστήματος, ανάχωμα του εργατικού κινήματος και κυματοθραύστης της οργής των εργαζομένων...:

"Εν τω μεταξύ στην εφημερίδα του Περισσού διαβάζουμε: «Μέσα από τα συνθήματα των συγκεντρώσεων δεν δίνεται συγκεκριμένη διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργάτες, λαϊκές οικογένειες, νέα ζευγάρια, νεολαίοι...»

Αγαπητοί αναγνώστες, δεν οφείλουν οι πολίτες να δώσουν διέξοδο στην αμηχανία, την δυσπιστία και την ανικανότητα των επαγγελματιών της πολιτικής. Τουναντίον, τα πολιτικά κόμματα είναι υποχρεωμένα να δώσουν διέξοδο στην αγανάκτηση των πολιτών, εάν θέλουν -τα κόμματα- να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Σύμφωνα με τη λογική του «Ριζοσπάστη», όποιος θέλει να διαβάσει ένα μυθιστόρημα πρέπει να ιδρύσει εκδοτικό οίκο".

http://www.enet.gr/?....home&id=281765

Απίστευτα πράγματα. Απίστευτα...

Γιατρέ με φέρνεις σε δύσκολη θέση γιατί δεν θέλω να γυρίσουμε την κουβέντα στην πολιτική, τη στρατηγική, την τακτική, τις ελλείψεις ή την επάρκεια του ΚΚΕ.

Θα μου επιτρέψεις όμως να σου δώσω δύο συμβουλές.

1. Δεν προάγει την ιδέα της μαζικής αντίστασης και στην πολιτική της κυβέρνησης η ισοπεδοτική άποψη "και οι 300 φταίνε", "όλοι ίδιοι είναι". Επίσης η άποψή σου ότι το ΚΚΕ είναι "στυλοβάτης του συστήματος, ανάχωμα του εργατικού κινήματος και κυματοθραύστης της οργής των εργαζομένων" είναι τουλάχιστον άστοχη.

2. Έχεις κάθε δικαίωμα (όπως άλλωστε όλοι μας) να κρίνουμε την άποψη του ΚΚΕ για κάθε θέμα πολλώ δε μάλλον που μιλάμε για ένα κόμμα που έρχετε να ζητήσει την ψήφο μας.

Είναι όμως λάθος να βασίζεις την άποψή σου στο πως αναπαράγουν οι σχολιαστές των άλλων εφημερίδων τις θέσεις του.

Σε συμβουλεύω για το ζήτημα των συγκεντρώσεων και το τι λέει το ΚΚΕ να ακούς τους ίδιους κι όχι όσους τους "μεταφράζουν"

http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_politikoy_grafeioy_gia_tis_ekdhloseis_laikhs_aganakthshs

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6274124&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%99

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6286105&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%99

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6274225&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%99

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6291650&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%99

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή είμαστε σχετικοί με τα οικονομικά, δέστε αυτή την ανάλυση, λίγο πιό βαθειά απ' την επιφάνεια που βλέπει ο κόσμος : <<...Την ώρα που κορυφώνεται το δράμα της Ελλάδας, ακούγονται, - επιτέλους -, δυνατότερα οι φωνές στις αγορές, που υποστηρίζουν, ότι ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (που άλλωστε, είναι οικονομικά ασήμαντες, μπροστά στα μεγέθη της ευρωζώνης). ΑΛΛΑ ΕΝΑ βαθιά «ΤΟΞΙΚΟ» ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, το οποίο μπλοκάρει κάθε προσπάθεια σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων υπερχρέωσης των μικρών οικονομιών της περιφέρειας, στη δημιουργία των οποίων είναι συνένοχο το ίδιο.

Η αλήθεια είναι απλή και όσο αποκρύπτεται, τόσο περισσότερο απομακρύνεται η Ευρώπη από την έξοδο της ΚΡΙΣΗς ΧΡΕΟΥΣ, που ΕΙΝΑΙ στην πραγματικότητα ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ:

οι ευρωπαϊκές τράπεζες, που ρίσκαραν και έχασαν τεράστια ποσά στις «φούσκες» της αμερικανικής αγοράς ακινήτων, έχουν αναλάβει ανάλογους κινδύνους στις αγορές ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης και κινδυνεύουν να «καούν».

ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, αυτοί οι κίνδυνοι δεν αναλήφθηκαν, επειδή οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες θέλησαν, από αλληλεγγύη στις φτωχότερες χώρες, να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους. ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΑΝ Μ’ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, που σήμερα αποδεικνύεται εσφαλμένος:

ΔΗΛΑΔΗ, υπολόγιζαν, ότι το ρίσκο των ομολόγων της περιφέρειας ήταν το ίδιο με αυτό των ομολόγων του «σκληρού πυρήνα», αφού ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ» και δάνειζαν αφειδώς κεφάλαια στις χώρες της περιφέρειας, για να «τσιμπάνε» ελαφρώς υψηλότερες αποδόσεις, πιστεύοντας ότι παίζουν εκ του ασφαλούς.

ΟΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, αντί να σταματήσουν αυτή την αλόγιστη κερδοσκοπική δραστηριότητα και την υποτίμηση του κινδύνου, στην πραγματικότητα ΤΗΝ ΕΝΕΘΑΡΡΥΝΑΝ. Η ΕΚΤ δεχόταν να δανείζει τις τράπεζες, με ενέχυρο ομόλογα της Ελλάδας ή της Ιρλανδίας, σαν να επρόκειτο για γερμανικά ή ολλανδικά «χαρτιά», χωρίς να δίνει σημασία στις ανισορροπίες των χωρών της περιφέρειας.

Η ΕΛΛΑΔΑ για παράδειγμα, ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ (πολύ πριν φθάσουν, ν’ απασχολήσουν τη διεθνή κοινότητα τα τεράστια ελλείμματα του προϋπολογισμού της). ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, γερμανικά ή ελληνικά, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΝ ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΩΣ ΤΙΤΛΟΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ και οι τράπεζες δεν χρειαζόταν, να «κρατούν στην άκρη», έστω και ελάχιστα κεφάλαια, για να καλύψουν ενδεχόμενες μελλοντικές ζημιές.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ λοιπόν, με τη συνενοχή της ΕΚΤ, των εποπτικών αρχών και των κυβερνήσεων, ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ Σ’ ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: «ποντάρισε» τεράστια ποσά σε ομόλογα αμφίβολης αξίας και τώρα κινδυνεύει να χάσει τεράστια ποσά. Αυτές οι πιθανές ζημιές δεν έχουν επαρκή κάλυψη από κεφάλαια, ούτε καν εμφανίζονται στους ισολογισμούς των τραπεζών, οι οποίοι είναι πλέον ισολογισμοί εικονικής πραγματικότητας, που «μασκαρεύουν» προβληματικές τράπεζες, για να εμφανίζονται ως δήθεν υγιείς και φερέγγυες: αντί τα «τοξικά» να καταγράφονται με βάση τις τρέχουσες αξίες τους στην αγορά, έχουν «φορτωθεί» στα τραπεζικά βιβλία, όπου οι τράπεζες έχουν δικαίωμα να τα αποτιμούν στην ονομαστική τους αξία, αδιαφορώντας για την πραγματική.

Κάπως έτσι φθάνουμε σ’ ένα μείζον οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα, που έχει παραλύσει τις πολιτικές ηγεσίες της ευρωζώνης, οι οποίες αδυνατούν να δώσουν σοβαρές λύσεις:

α) ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΜΑΡΜΑΡΟ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, που ήταν τόσο χρόνια άκρως επικερδή για τα στελέχη και τους μετόχους τους.

β) ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα … ΣΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, για να μην χάσουν ούτε ευρώ οι τράπεζες και άλλοι επενδυτές, που κερδοσκοπούσαν για χρόνια στις αγορές ομολόγων (των χωρών τους).

Το πρόβλημα περιέγραψε με μεγάλη καθαρότητα, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, ο επικεφαλής του τομέα σταθερού εισοδήματος της BlackRock, κορυφαίου παγκοσμίως οίκου διαχείρισης κεφαλαίων.

Ο Πίτερ Φίσερ, μιλώντας στους “Financial Τιμές” είπε πολύ απλά ότι:

- Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα των τραπεζών της, πριν επιχειρήσει να αναδιαρθρώσει το χρέος της Ελλάδας.

- ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ, Ν’ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: πρέπει ν’ απαντήσουν, αν θα ικανοποιήσουν την ανάγκη του οφειλέτη (εν προκειμένω της Ελλάδας), ν’ αναδιαρθρώσει το χρέος του, πριν αυτό «τσακίσει» την οικονομία (της), ή αν θα πρέπει να αποφύγουν την αναδιάρθρωση, υπό τον φόβο των συνεπειών, που θα έχει αυτή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η ΜΟΝΗ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ, είναι (α) να φροντίσουν πρώτα οι κυβερνήσεις να ισχυροποιήσουν την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών και (β) να προχωρήσουν αμέσως μετά στην αναδιάρθρωση χρέους εκείνων των χωρών, που είναι φανερό, ότι δεν μπορούν να αντέξουν την υπερχρέωσή τους.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ δυσκολεύονται, να καταλήξουν σ’ αυτό το συμπέρασμα, γι’ αυτό και συνεχώς ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΟΥΝ ανάμεσα στην αντιμετώπιση του προβλήματος και στην υπαναχώρηση. Αυτό που με ανησυχεί», τόνισε ο Φίσερ, «είναι ότι τελικά το αποτέλεσμα των πολιτικών και των ενεργειών των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα είναι μια πολύ σκληρή οικονομική πολιτική, υπερβολικά “σφιχτή” για τις ανάγκες της ευρωπαϊκής οικονομίας».

ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, μπορούμε να πούμε, ότι ούτε χώρες όπως η Ελλάδα μπορούν να συνεχίσουν να υποκρίνονται, ότι θα εξυπηρετήσουν τα δυσβάστακτα χρέη τους, ούτε οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν να συνεχίζουν να υποκρίνονται ότι έχουν επαρκή κεφαλαιακή βάση, ενώ στην πραγματικότητα οι ισολογισμοί τους είναι εμφανώς «τοξικοί».

Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ν’ αναλάβουν επιτέλους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μια σοβαρή πρωτοβουλία: να επιταχύνουν δραστικά και με αυστηρότητα τη διαδικασία ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών, πρώτα με ιδιωτικά κεφάλαια από τις αγορές και, όπου αυτά δεν υπάρχουν, με «ενέσεις» από το κράτος, με πολύ σκληρούς όρους. Και αμέσως μετά, έχοντας πλέον ένα τραπεζικό σύστημα, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στα ρίσκα που έχει αναλάβει, να προχωρήσουν σε γενναίες αναδιαρθρώσεις χρέους, για να πάψουν επιτέλους οι οικονομίες της περιφέρειας, να πνίγονται από υποχρεώσεις, που εμφανώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, βέβαια, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, που θα προτάξουν το ευρύτερο συμφέρον των πολιτών της ευρωζώνης, ακόμη και αν χρειασθεί, ν’ αντιπαρατεθούν με τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και τις αδιέξοδες λύσεις που αυτοί εισηγούνται, μόνο και μόνο για να αποφύγουν την απλή αλήθεια: ότι ΕΠΑΙΞΑΝ, ΕΧΑΣΑΝ και πρέπει ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ στην ευρωζώνη, όπου ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Και αυτό αποτελεί το χειρότερο οιωνό για την περαιτέρω εξέλιξη της κρίσης ...>>

(http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/2770-lr)

Συμπέρασμα : Η κρίση είναι ευκαιρία......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποσους δημοσιους υπαλληλους εχουμε?

1.000.000? εξω οι 600.000. εφαπαξ 50.000 χιλιαδες ο καθενας. και μηνιαια συνταξη 1000 ευρω. ανεξαρτητα αν ειναι προς συνταξιοδοτηση ή οχι.

φορολογηση των εφοπλιστικων εταιρειων.

φορολογηση τοκων καταθεσεων εξωτερικου.

χαρακτηρισμος ΑΟΖ (και μονο η ανακοινωση θα φερει επενδυσεις πολλων δις)

και ΑΝΑΠΤΥΞΗ. διαλυοντας ουσιαστικα τον ιδιωτικο τομεα δεν εχεις αναπτυξη.

δεν μπορεις να μειωνεις δαπανες παντου και να περνει και η μπαλα τον ιδιωτικο τομεα, ο οποιος στη ουσια καλειται και πολυ σωστα να στηριξει την χωρα, αρκει να εχει τις δυναμεις να το κανει, κατι που πλεον διαφαινεται να μην την εχει διοτι αφαιρειται αυτη η δυνατοτητα.

συμφωνω οτι το κρατος πρεπει να ειναι.. φυσιολογικο, αλλα οχι εις βαρος παραγωγικων ταξεων που ειναι ο ιδιωτικος τομεας.

απο τα μετρα δεν ειδα τιποτα σε σχεση με ολα αυτα.

αντιθετα φορολογηση παντου σε ολα, σε οτι εχει να κανει σχεση με μισθους και συνταξεις.

η χωρα ναι ειναι υπερχρεωμενη. Εχοντας πολιτευμα την δημοκρατια, η γνωμη μου ειναι οτι δεν ειναι οι πολιτες κυριοι. ειναι το συστημα.

και αν για τα χρεη φταιει και η,(επαναλαμβανω και η..) αλογιστη προσληψη δημοσιων υπαλληλων, που για να μην κρυβομαστε ξερουμε πολυ καλα για ποιους λογους γινοταν, τοτε φτιαξτε αυτο το τομεα του κρατους, χωρις να καταστρεφετε τα παντα, και μειωνοντας τα παντα.

και μονο η ανακοινωση της ΑΟΖ περισσευε. εφτανε. ηταν αρκετη.

παρατηρηση : ο αξιοτιμος Υ.Ο. ειχε πει οτι αν αποτυχουν τα μετρα φευγω. Σημερα ειπε οτι αποτυχανε τα μετρα. Λογικα σκεπτομενος λεω οτι αμεσα? εμμεσα? παραδεχτηκε ναι μεν την αποτυχια, αλλα η αξιοπιστια του ανδρος ελεγαν οι αρχαιοι Ελληνες φαινεται απο την ακολουθια των λογων του κατα το παρελθον, δηλαδη δεν παραδεχτηκε την δικη του.

Γνωριζουμε ολοι την κρισμοτητα των στιγμων, καταλαβαινω τις ευθυνες ολων στο Υ.Σ, διοτι γνωριζουν ολοι οτι καλουνται να διορθωσουν νοοτροπιες παλιες του κρατους, που υπαρχουν επι Κωλλετη και Μαυροκορδατου, δηλαδη ρουσφετια, αλλα για να σηκωθουν παλι στα ματια του κοσμου, θα πρεπει τα λογια να εχουν ακολουθια με τις πραξεις.

Εγω προσωπικα θα τον χαρακτηριζα υπευθυνο πολιτικο απο την αποψη της παραδοχης του. Θα τον εκτιμουσα ως πολιτικο και ως ανδρα. Και θα ημουν περηφανος που ενας βρεθηκε να παραδεχτει οτι απετυχε. Η ταπεινωση του εγωισμου ειναι η μεγαλυτερη αρετη και ειδικα στη πολιτικη τοτε ειναι που ο λαος εκτιμα τον πολιτικο ανδρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

Εγώ διαφωνώ αλλά δεν έχει σημασία.

Το έλλειμα είναι στο 2010 10,6%

με ΑΕΠ στα ~300δις

αυτό σημαίνει ότι λείπουν ~30δις

έχουμε πάρει τις 4 πρώτες δόσεις

30 δις η πρώτη, 9 δις η δευτερη, 15 δις η τρίτη, 4,1δις η τέταρτη σύνολο 58,1δις

αφού μας λείπανε 30 και πήραμε 58,1 που διάολο πήγαν τα υπόλοιπα και δεν έχουμε φράγκο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ διαφωνώ αλλά δεν έχει σημασία.

Το έλλειμα είναι στο 2010 10,6%

με ΑΕΠ στα ~300δις

αυτό σημαίνει ότι λείπουν ~30δις

έχουμε πάρει τις 4 πρώτες δόσεις

30 δις η πρώτη, 9 δις η δευτερη, 15 δις η τρίτη, 4,1δις η τέταρτη σύνολο 58,1δις

αφού μας λείπανε 30 και πήραμε 58,1 που διάολο πήγαν τα υπόλοιπα και δεν έχουμε φράγκο;

πρεπει να διαφωνουμε. επιβαλλεται. αλλα φιλε μου επιτρεψε μου να μην συνεχισω στο θεμα. οτι ηταν να πω το ειπα. και τα εγραψα οντας πολυ λυπημενος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κατοχικό δάνειο και το θράσος των Γερμανών

Αποκαλυπτικά για το θράσος των Γερμανών σχετικά με τα προπολεμικά δάνεια και το κατοχικό δάνειο, είναι όσα είχε πει σε συνέντευξή του στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" το 1987 ο καθηγητής Ξ. Ζολώτας

Αποκαλυπτικός, για το θέμα του κατοχικού δανείου που είχαν πάρει από την Τράπεζα της Ελλάδος οι Γερμανοί - με το "έτσι θέλω" - είναι ο καθηγητής Ζολώτας. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" τον Αύγουστο του 1987 και δημοσιεύτηκε στις 3 Μάρτη 1988, ο καθηγητής Ξενοφών Ζολώτας,ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός τόσο για τις αρνητικές επιπτώσεις που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία το υποχρεωτικό γερμανικό δάνειο, όσο και το θράσος των εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης, που ζητούσαν και τα... ρέστα.

Ιδού, ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από τη συνέντευξη αυτή:

- ... Πώς χρηματοδοτεί η Ελλάδα την πολεμική προσπάθεια; Πώς και πότε καταρρέουν οι ισορροπίες της οικονομίας και μπαίνουμε στη φάση του μεγάλου πληθωρισμού;

Ξ. Ζ: "... Ημαστε υπό την κατοχή των Γερμανών, είχαμε οικονομικές σχέσεις με τη Γερμανία αναγκαστικά. Με τις άλλες χώρες, δεν είχαμε σχέσεις. Μόνο ο Ερυθρός Σταυρός έστελνε από εκεί βοήθεια. Παράλληλα, οι γερμανικές δυνάμεις Κατοχής, εισέπρατταν από το ελληνικό δημόσιο τα καλούμενα "έξοδα κατοχής", με τα οποία προμηθεύονταν τρόφιμα και άλλα είδη από τις κατά τόπους εγχώριες αγορές. Για μια δε περίοδο προστέθηκε και ο καθημερινός ανεφοδιασμός του Ρόμελ στην Αφρική, κυρίως από την περιφέρεια Αττικής, όπου κάθε πρωί εξαφανίζονταν τα τρόφιμα. Για την κάλυψη των "εκτάκτων δαπανών", υποχρεώθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος να χορηγεί πιστώσεις προς τις γερμανικές αρχές, εξοφλητέες σε πρώτη ευκαιρία.Ηταν κανονικές τραπεζικές πιστώσεις, οι οποίες μάλιστα είχαν αρχίσει να εξοφλούνται μερικώς κατά τη διάρκεια του Πολέμου. Οταν όμως τελείωσε ο Πόλεμος και ανακινήσαμε το ζήτημα των πιστώσεων αυτών, συναντήσαμε άρνηση".

- Το θέμα αυτό, της μοναδικής οικονομικής επιβαρύνσεως της Ελλάδος, από τα στρατεύματα Κατοχής επανέρχονταν κατά καιρούς, μεταπολεμικά, χωρίς όμως αποτέλεσμα....

Ξ. Ζ. "Ναι. Θυμάμαι ότι το 1955, είχαμε πει στη Γερμανία ότι άλλες ήταν οι πολεμικές αποζημιώσεις, που είχαν ανασταλεί και ουσιαστικά διαγραφεί, και άλλες οι κανονικές τραπεζικές πιστώσεις που θα έπρεπε οπωσδήποτε να εξοφληθούν.Το ίδιο θέμα, έθεσα πάλι πολύ αργότερα, όταν είχα πάει στο τέλος του 1974, ως υπουργός Συντονισμού της Κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητας, στο Γερμγνικό Υπυυργείο των Εξωτερικών, αλλά πήρα την ίδια αρνητική απάντηση.Το μεγαλύτερο όμως σοκ, από την υπόθεση των ανεξόφλητων πιστώσεων της Κατοχής, το υπέστην κατά την περίοδο που είχαμε αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς ομολογιούχους, για το διακανονισμό των παγωμένων προπολεμικών κρατικών δανείων, οι οποίες κατέληξαν σε ικανοποιητική συμφωνία για τους ομολογιούχους και το Ελληνικό Δημόσιο. Ο τότε πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Hermann Abs είχε πάει στη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκα κι εγώ μετά τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ως αντιπρόσωπος της Ελλάδας. Σε ένα γεύμα, που με είχε καλέσει ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank Νέας Υόρκης, και στο οποίο παρευρίσκοντο τα μέλη του ΔΣ της Τράπεζας αυτής, μου ανακοινώθηκε ότι ο κ. Abs τους εξέφρασε παράπονα γιατί η Ελλάς, δεν είναι συνεπής προς τις προπολεμικές δανειακές υποχρεώσεις της και ότι έπρεπε να εξαναγκαστεί να πληρώσει.Οταν το άκουσα αυτό, συγκράτησα την ψυχραιμία μου και τους δήλωσα ότι ο μόνος άνθρωπος που δεν έπρεπε να αναμειχθεί σ' αυτό το θέμα, είναι ο κ. Abs, γιατί η Ελλάς δεν έχει χρέη προς τη Γερμανία, ενώ αντιθέτως η τελευταία χρωστάει μεγάλα ποσά από τραπεζικές πιστώσεις, χορηγηθείσες προς τις γερμανικές αρχές κατά το διάστημά του πολέμου και τις οποίες αρνείται να εξοφλήσει.Ολοι οι παρόντες, εξέφρασαν την κατάπληξή τους για το γεγονός αυτό", κατέληγε ο καθηγητής κ. Ζολώτας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΡΘΡΟΥ 1996.......!!!!!!!!

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3682936&publDate

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγαλός αγωνιστής δεν το συζητώ.

Και έχει και κανα δύο ακόμα θεσούλες, δεν θα παίρνει άλλα 100 και από αλλού?

Εγώ προσωπικά στη λίστα με τα μεγαλύτερα λαμόγια βάζω τους εργατοπατέρες παραπάνω από τους βουλευτές...mad.gif

Ε ρε ξύλο που θέλουνε... (τουλάχιστον ο συγκεκριμένος έφαγε και 2-3 ψιλές κανα δύο φορές, όπως και ο προκατοχός τους μια φορά.

Προσωπικά δε με νοιάζει το τι τρώνε, αλλά μετράει να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο μην τις φάνε από κανένα "αγανακτισμένο...¨biggrin.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/327929.html

Πάγκαλος: "Κανείς Έλληνας δεν είναι τίμιος"....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι, ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος"

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ????????????????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

......

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ????????????????

Αυτά που πιστεύει λέει..και είναι πολοί που πιστεύουν τα ίδια..

Γιατί όλους αυτούς που θα έπερεπε κατ'αυτόν να τους κάνει άγαλμα, δεν τους γνώρισε ..

και αν πέρασε από δίπλα τους , δεν τους αντελήφθη..

Το κακό είναι αλλού..

Ότι απ'όλους αυτούς .. οι μισοί θα τον έχουν ψηφίσει..

Θα πρότεινα ένα ομαδικό γιαούρτωμα.. αλλά θα ενοχοποιειθεί πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ.. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ολα  καλά;

Αυτά που πιστεύει λέει..και είναι πολοί που πιστεύουν τα ίδια..

Γιατί όλους αυτούς που θα έπερεπε κατ'αυτόν να τους κάνει άγαλμα, δεν τους γνώρισε ..

και αν πέρασε από δίπλα τους , δεν τους αντελήφθη..

Το κακό είναι αλλού..

Ότι απ'όλους αυτούς .. οι μισοί θα τον έχουν ψηφίσει..

Θα πρότεινα ένα ομαδικό γιαούρτωμα.. αλλά θα ενοχοποιειθεί πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ.. :D

Ρε Σουλη, γιατί να γιαουρτωθει ο άνθρωπος; Μια ζωή πολιτικό τον ξερουμε. Δουλεψε ποτε του; Συμφωνα με αυτους που βλεπει γυρω του , γνωμοδοτεί. Αυτός Ελληνες λέει μόνον τους πολιτικούς. Αστε τον λοιπον να λεει, για να μαθαινουμε και καμια αλήθεια , για τους <<ελληνες>> του. Καλά τους τα λεει ο Πάγκαλος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστό κι αυτό..

Όμως ξέρεις τι φοβάμαι..

Μην έρθουν οι εκλογές και κάποιοι του συναφιού .. ελλείψη διορισμών..αρχίζουν να τάζουν αγάλματα..

Ξέρεις τι μίζα βγαίνει αν γεμίσεις τις πλατείας αγάλματα?

πως το έλεγε.. ο Λογοθετίδης? ..

" Το σπαθί μου Ειρήνη?"

"Άσε με να συγχιστώ βρε Ειρήνη. Άμα δε συγχιστώ τώρα, πότε θα συγχιστώ;"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πα να κατηγορηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημασία έχει ο χοντρός να φοβάται να κυκλοφορήσει ελεύθερα χωρίς 17 φουσκωτούς (τους πληρώνει το ελληνικό κράτος ούτως ή άλλως...)rolleyes.gif

Πάντως η μνήμη των ελλήνων είναι ιδιαίτερα "κοντή" γι αυτό και κάτι τέτοιοι τύποι κυκλοφορούν ανενόχλητοι μετά από λίγο καιρό....mellow.gif

Ο Αλογοσκούφης διδάσκει στη σχολή μου σχετικά ανενόχλητος - σίγουρα έχει πολύτιμη πείρα χάρις στην οποία μπορεί να διδάξει σε νέους ανθρώπους πολλά πράγματα (greek statistics expert... laugh.gif).

Πάντως εγώ θα ζητήσω το άγαλμά μου να στηθεί προκαταβολικά... cool.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

" οσο υπαρχουν ανησυχοι ανθρωποι στο κοσμο μας υπαρχει ελπιδα. μεσα απο την ανησυχια θα βρεθει διεξοδος, οσο καιει η φωτια της ανησυχιας σε ανθρωπινες καρδιες υπαρχει ελπιδα. αλλα δεν ειναι πολλοι οι πραγματι ανησυχοι ανθρωποι στο κοσμο μας. εδω ειναι ο κινδυνος, να σβηνει σιγα σιγα η ανησυχια στις καρδιες των ανθρωπων. αυτος ειναι ο ουσιαστικος κινδυνος"

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ", 1954

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ Νυκτερινή ΣΥΣΚΕΨΗ ...............

Μετά την παραίτηση Λιάνη, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες για τη χώρα.....

Εκτακτη συνάντηση Παπούλιας – Παπανδρέου Σενάριο τι θα πουν αύριο από την πριονοκορδέλα

ΝΔ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά Παπακωνσταντίνου

Ολα αυτά που διαβάζω από δω και απο κει, μου θυμίζουν το έργο, ``η τελευταία βραδυά που είδαν την Αθήνα``.....

Ωστόσο όπως και να εξελιχθεί, ποιος θα μου ξεπληρώσει το ότι έστελνα ΦΠΑ , τη Μεγάλη Παρασκευή...Οεεεο//////

Ευχομαι για όλους αυτούς που στήριξαν ένα καταστροφικό έργο , διάλυσης της χώρας αυτής, και σαν υποχείρια , χρησιμοποίησαν τους λογιστές , χωρις να σκεφτούν τίποτε, εκτος από τα γαμολεφτά τους, να το πληρώσουν ΤΟΣΟ ακριβά ,που να μη ξεπληρωθεί ποτέ ΞΑΝΑ,,,,,,,

Και δέν είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ , μονο οι κεφαλές, αλλα και οι παρατρεχάμενοι κομματογλύφτες , για 30 αργύρια, που μας αντιμετώπισαν με ΥΠΕΡΟΨΙΑ , και ΠΕΡΙΙΣΣΗ μαγκια......οι κύριοι τίποτε, με χρήση ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, και ΔΙΑΤΑΓΩΝ, λες και απευθυνόντουσαν στα υποζύγια του ΦΑΡΑΩ....

Οι ώρες σας είναι μετρημένες, ασχέτως χρωμάτων και σημαιών.....Ξεπουλητές συνειδήσεων

Α'υριο στη Βουλή απλώνετε η μεγαλύητερη ανθρώπινη αλυσίδα,,,,,Κλείνουν εκτάκτως και το σταθμό μετρό του Ευαγγελισμού, για μπας και έχουν έξοδο διαφυγής, νομίζουν μερικοί.....

Αργα για δάκρυα Στέλλα.......Η λεφτεριά δεν αργεί,,,,,Και όσοι βάζουν τα λεφτά. πάνω από τους ανθρώπους, είναι ή διανοητικά στερημένοι , ή πάσχουν απο ψυχολογικές διαταραχές, ή εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία ,,,,

Δε με αφορά πλέον......

Εταξα τη ζωή μου, να βλάστημάνε όσο ζώ, ο εχων νου κομματοσκυλικό ΤΕΛΟΣ......Το heavy metal αρχινά,.,,,,,και δεν εχει θύρα διαφυγής.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ Νυκτερινή ΣΥΣΚΕΨΗ ...............

Μετά την παραίτηση Λιάνη, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες για τη χώρα.....

Εκτακτη συνάντηση Παπούλιας – Παπανδρέου Σενάριο τι θα πουν αύριο από την πριονοκορδέλα

ΝΔ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά Παπακωνσταντίνου

Ολα αυτά που διαβάζω από δω και απο κει, μου θυμίζουν το έργο, ``η τελευταία βραδυά που είδαν την Αθήνα``.....

Ωστόσο όπως και να εξελιχθεί, ποιος θα μου ξεπληρώσει το ότι έστελνα ΦΠΑ , τη Μεγάλη Παρασκευή...Οεεεο//////

Ευχομαι για όλους αυτούς που στήριξαν ένα καταστροφικό έργο , διάλυσης της χώρας αυτής, και σαν υποχείρια , χρησιμοποίησαν τους λογιστές , χωρις να σκεφτούν τίποτε, εκτος από τα γαμολεφτά τους, να το πληρώσουν ΤΟΣΟ ακριβά ,που να μη ξεπληρωθεί ποτέ ΞΑΝΑ,,,,,,,

Και δέν είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ , μονο οι κεφαλές, αλλα και οι παρατρεχάμενοι κομματογλύφτες , για 30 αργύρια, που μας αντιμετώπισαν με ΥΠΕΡΟΨΙΑ , και ΠΕΡΙΙΣΣΗ μαγκια......οι κύριοι τίποτε, με χρήση ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, και ΔΙΑΤΑΓΩΝ, λες και απευθυνόντουσαν στα υποζύγια του ΦΑΡΑΩ....

Οι ώρες σας είναι μετρημένες, ασχέτως χρωμάτων και σημαιών.....Ξεπουλητές συνειδήσεων

Α'υριο στη Βουλή απλώνετε η μεγαλύητερη ανθρώπινη αλυσίδα,,,,,Κλείνουν εκτάκτως και το σταθμό μετρό του Ευαγγελισμού, για μπας και έχουν έξοδο διαφυγής, νομίζουν μερικοί.....

Αργα για δάκρυα Στέλλα.......Η λεφτεριά δεν αργεί,,,,,Και όσοι βάζουν τα λεφτά. πάνω από τους ανθρώπους, είναι ή διανοητικά στερημένοι , ή πάσχουν απο ψυχολογικές διαταραχές, ή εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία ,,,,

Δε με αφορά πλέον......

Εταξα τη ζωή μου, να βλάστημάνε όσο ζώ, ο εχων νου κομματοσκυλικό ΤΕΛΟΣ......Το heavy metal αρχινά,.,,,,,και δεν εχει θύρα διαφυγής.....

+100

Εγινε η αρχη.........

η πετρα αρχισε να κυλαει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...