Προς το περιεχόμενο
  • 0

Προσφυγή δικηγόρου στο ΣΤΕ το είδατε αυτό?


panos

Ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Καλησπέρα σε όλους/ες σας,

Οι "φίλοι μας" οι δικηγόροι!!!

ΑθήναΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγόρος των Αθηνών ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία μειώθηκαν τα όρια των ακαθόριστων εσόδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, πάνω από τα οποία υποχρεωτικά θα υπογράφουν τις φορολογικές δηλώσεις λογιστές φοροτεχνικοί.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, τα ποσά των ακαθάριστων εσόδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας και οι δηλώσεις τους υπογράφονται από λογιστή φοροτεχνικό μειώνονται από 300.000 ευρώ και 150.000 ευρώ σε 150.000 και 100.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Με τη μείωση αυτή του πλαφόν πολύ μεγαλύτερος αριθμός δηλώσεων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών θα υπογράφεται πλέον από λογιστές.

Σύμφωνα με τον προσφεύγοντα στο ΣτΕ δικηγόρο, η ρύθμιση και οι υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν το πλαφόν, πάνω από το οποίο θα υπογράφουν τις δηλώσεις λογιστές, είναι αντίθετες στα άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος, καθώς θεσπίζουν ιδιαίτερο επαγγελματικό προνόμιο υπέρ ορισμένης κατηγορίας επαγγελματιών, αυτή των λογιστών φοροτεχνικών.

Πολύ περισσότερο είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το προνόμιο αυτό, υποστηρίζει, όταν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος έναντι του δημοσίου για την ακρίβεια των δηλώσεών του και ευθύνεται για την καταβολή των προστίμων και πρόσθετων φόρων, σε περίπτωση υποβολής ανακριβών δηλώσεων.

Παράλληλα, με τη ρύθμιση αυτή ο λογιστής, σε αντίθεση με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πελατών του, όπως είναι οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, του ίδιου του φορολογουμένου και των προστατευομένων μελών της οικογένειας του, από τις οποίες συμπεραίνονται τα ιατρικά προσωπικά δεδομένα.

Ακόμη, εισάγεται αδικαιολόγητη άνιση μεταχείριση μεταξύ των επιτηδευματιών που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας, καθώς κάτω από το πλαφόν δεν απαιτείται υπογραφή λογιστή, ενώ πάνω από αυτό απαιτείται.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι οι άδειες σε λογιστές φοροτεχνικούς χορηγούνται σε πρόσωπα όχι απαραίτητα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ανεξάρτητα, όμως, από το επίπεδο εκπαίδευσής τους, από την κοινή πείρα, δεν συμπεραίνεται ότι οι λογιστές είναι περισσότερο κατάλληλοι από τους δικηγόρους, για να μεταφέρουν ορθά τα δεδομένα των βιβλίων στην φορολογική δήλωση, αλλά και για ποιο λόγο θεωρούνται αξιόπιστοι για την ορθή συμπλήρωση της φορολογικής δηλώσεως, σημειώνει ο δικηγόρος.

Πολύ δε περισσότερο αυτό ισχύει, σημειώνει ο δικηγόρος, για τη νέα αρμοδιότητα που χορηγήθηκε στον λογιστή φοροτεχνικό και αφορά την ορθή φορολογική αναμόρφωση των αποτελεσμάτων με τις δαπάνες που δεν αναγνωρίζονται και οι οποίες παρατίθενται αναλυτικά σε κατάσταση, που συνυποβάλλεται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Το διάβασα και ομολογώ ότι δεν με εξέπληξε καθόλου. Από τη στιγμή που οι δικηγόροι υπαχθήκανε σε ΦΠΑ έρχονται στα γραφεία των λογιστών και παζαρεύουν την τιμή ζητώντας να ενημερώνουν μόνοι τους τα βιβλία και ο λογιστής να βγάζει μόνο το ΦΠΑ. Δεν δέχτηκα κανέναν γιατί θεωρώ ότι θα μου φάει περισσότερη ώρα να τον ελέγξω από το να τα καταχωρήσω μόνη μου, με αμοιβή υποτυπώδη, και να υπογράψω κιόλας παίζοντας το κεφάλι μου. Εκείνο που θέλω να ρωτήσω βέβαια είναι αν εγώ για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να πάω στο δικαστήριο γιατί με υποχρεώνει το κράτος να έχω δικηγόρο; Γιατί για να υπογράψω ένα συμβόλαιο πρέπει να παρίσταται υποχρεωτικά δικηγόρος και από τους δυο συμβαλλόμενους; Πρόσφατα για συμβόλαιο αγοραπωλησίας ο δικηγόρος μόνο και μόνο για να παραστεί στην υπογραφή ζήτησε και πήρε χίλια ευρώ. Αλλά αν τους ζητήσεις 100 ευρώ για παράδειγμα για να τους φτιάξεις ένα Ε1 τους φαίνεται εξωφρενικό το ποσό και παίρνουν σβάρνα τα γραφεία για να δούνε ποιος θα τους δώσει τη μικρότερη τιμή. Για όλα όσα περνάμε τελευταία ένα έχω να πω: είμαστε όντως άξιοι της μοίρας μας και των συνδικαλιστικών μας οργάνων όπου Ειρήσθω εν παρόδω πανηγύριζαν γιατί κατάφεραν και πήραν μια ολόκληρη μέρα παράταση στα Ε5 και καμία στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Κωνσταντίνα, θα συμφωνήσω μαζί σου. Φταίμε γιατί δεν έχουμε έναν σύλλογο ισχυρό, ικανό, με κατάλληλους, ικανούς επαγγελματίες του χώρου, που να μπορούνε να διασφαλίζουνε την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας.

Έναν σύλλογο που να μην έχει καμμία σχέση με το γνωστό πελατειακό σύστημα, έναν σύλλογο που απλά να διασφαλίζει ταυτόχρονα και εμάς αλλά και τους φορολογούμενους.

Όσον αφορά τους δικηγόρους, θα χαρώ πάρα πολύ όταν και άμα αποφασίσει η ηγεσία, να προβεί σε εξονυχιστικούς ελέγχους ( με αδιάφθορους ελεγκτές!!!), και να πέφτουν τα πρόστιμα, το ένα πίσω από το άλλο.

Όνειρο απατηλής νυχτός φυσικά. Ποιός τολμάει να αγγίξει τους μεγαλοκαρχαρίες; Εκεί που μαστίζει η φοροδιαφυγή, η εκάστοτε ηγεσία είναι τυφλή. Μη τυχόν πειράξουνε τα παιδιά.

Θα ευχηθώ σε όλους/ες καλή Ανάσταση. Με ελπίδα για ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Και να δεις που θα δικαιωθει κιολας.

Και νομους ξερουνε και να διεκδικουνε ξερουνε.

Και ισχυρους συλλογους εχουνε και συνδικαλισμο εχουνε.

Και απεργιες κανουνε και πετυχαινουν τα περισσοτερα απο αυτα που θελουν- το φπα δεν τους εκατσε.

Σε αντιθεση με μας που εχουμε πεσει στα ποδια του καθε τυχαρπαστου τελικα και παρακαλάμε για παρατασεις για να κανουμε σωστοτερα τη δουλεια μας,και σε ανθρωπινα πλαισια.

αλλα και αυτο ειναι τοσο δυσνοητο.

τι να πω......ας ειχα προσεχαμε(κρητικος υπερσυντελικος)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Έπεσαν αναδουλειές. Τα συμβόλαια μάλλον έχουν λιγοστέψει, ΑΕ & ΕΠΕ δεν ιδρύονται και πολλές. Γενικά δηλαδή οι αρπαχτές σπανίζουν και επειδή "δουλειά δεν έιχε ο διάολος και ζύγιζε τα καλαμπαλίκια του" ας κάνουμε και μια προσφυγή στο ΣτΕ.

Το καλοκαίρι του 2008 τα είχαν παρατήσει όλα και έφταχναν δηλώσεις κτηματολογίου για να μην τους πάρει τη δουλειά κανένας "αναρμόδιος" λογιστής (άλλη πρεμούρα δεν είχαμε).

Τώρα λέτε να μας βγάλουν αναρμόδιους και για τις φορολογικές δηλώσεις?

Τώρα όσο για αυτό:

"Επίσης, υπογραμμίζεται ότι οι άδειες σε λογιστές φοροτεχνικούς χορηγούνται σε πρόσωπα όχι απαραίτητα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ανεξάρτητα, όμως, από το επίπεδο εκπαίδευσής τους, από την κοινή πείρα, δεν συμπεραίνεται ότι οι λογιστές είναι περισσότερο κατάλληλοι από τους δικηγόρους, για να μεταφέρουν ορθά τα δεδομένα των βιβλίων στην φορολογική δήλωση, αλλά και για ποιο λόγο θεωρούνται αξιόπιστοι για την ορθή συμπλήρωση της φορολογικής δηλώσεως, σημειώνει ο δικηγόρος."

απαντώ με ένα καλό ανέκδοτο:

Ήταν που λέτε ένας χωριάτης που ζούσε στο βουνό. Μια μέρα άκουσε ότι έρχεται ενα τσίρκο στην κοντινή πόλη. Αποφασίζει να πάει με έναν φίλο να δούνε το θέαμα.

Πηγαίνουν εκεί, οπότε σε κάποια φάση ακούνε τον παρουσιαστή να κάνει την εξής ανακοίνωση:

"Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική βραδιά για όλους μας. Απόψε είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο τσίρκο τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ".

Και ταυτόχρονα καρφώνονται όλοι οι προβολείς στον τύπο. Και φυσικά όλοι γυρνάν και τον κοιτάζουν.

"Μπα", σκέφτεται αυτός, "σύμπτωση θα ήταν. Δεν θα εννοούν εμένα. Κάθε βράδυ θα το κάνουν αυτό σε καινούργιο θύμα."

Πάει την επόμενη ξανά στο τσίρκο, πάλι τα ίδια. Καρφώνονται οι προβολείς επάνω του και ο παρουσιαστής φωνάζει: "Έίμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε και πάλι στο τσίρκο μας τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ!"

Εκνευρίζεται ο φίλος μας, και αναλογίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να εννοούν αυτόν.

Πάει και τρίτο βράδυ, πάλι τα ίδια!

"Έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ!!"

Στεναχωριέται ο φίλος μας και σκέφτεται ότι κάτι πρέπει να κάνει. Του προτείνει ο φίλος του να πάει να γραφτεί σε ένα πανεπιστήμιο στην Αγγλία, για να μορφωθεί και να ξέρει τι να απαντήσει στον παρουσιαστή.

Πάει αυτός στην Αγγλία και σπουδάζει Φιλοσοφία, Ιστορία, Νομική, Ιατρική, Φιλολογία. Για πολλά χρόνια συναναστρέφεται μόνο με μορφωμένους και συσσωρεύει γνώσεις!

Στην συνέχεια πάει στο Θιβέτ και ασκείται. Φτάνει στο επίπεδο να μπορεί να μείνει νηστικός για 100 μέρες, να μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για 2 ώρες, και να μπορεί να πετάξει!

Μετά από καμιά εικοσαριά χρόνια επιστρέφει στο χωριό του, και μαθαίνει ότι θα ξανάρθει το τσίρκο στην πόλη.

Με όλη την γνώση και την σοφία που έχει αποκτήσει, αποφασίζει να πάρει τον φίλο του και να πάνε, για να τους δείξει ότι δεν είναι μεγάλος μαλάκας, και ότι έκαναν λάθος.

Μόλις κάθεται στην θέση του ακούει τον, γερασμένο πια, παρουσιαστή να λέει:

- Κυρίες και κύριοι! Δεν μπορώ να κρύψω την συγκίνησή μου! Έχουμε και πάλι μαζί μας, μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια, ανάμεσά μας τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ.

Συγχρόνως οι προβολείς πέφτουν πάνω στον φίλο μας, οπότε αυτός, με όλη την τεράστια σοφία που έχει αποκτήσει, σηκώνεται και λέει:

- Μαλάκας είσαι και φαίνεσαι, ρε πούστη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Ανεξάρτητα, όμως, από το επίπεδο εκπαίδευσής τους, από την κοινή πείρα, δεν συμπεραίνεται ότι οι λογιστές είναι περισσότερο κατάλληλοι από τους δικηγόρους, για να μεταφέρουν ορθά τα δεδομένα των βιβλίων στην φορολογική δήλωση

Για πείτε μου εσείς από την δικά σας κοινή πείρα με δικηγόρους αν έχετε βρεί έστω και έναν που να κρατάει σωστά τα βιβλία του (δεν είναι αυτή η δουλειά τους άλλωστε). Αυτό είναι καθαρή προσβολή απένταντι στο επάγγελμα μας και την αξιοπρέπεια μας και πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση από τους εκπροσώπους μας.

Με την ίδια λογική , από την κοινή πείρα, δεν συμπεραίνεται οτι οι δικηγόροι είναι περισσότερο κατάλληλοι απο τους λογιστές, για να εκπροσωπήσουν κάποιον στις αίθουσες των δικαστηρίων........................τι ψώνια που είναι μερικοί άνθρωποι που επειδή σπούδασαν για 4 χρόνια φορώντας κουστούμια νομίζουν οτι είναι οι masters of the universe. Χαλαρά δικιέ μου χαλαρά................................................................

Κι εμείς σπουδάσαμε και πήραμε και πτυχία και μεταπτυχιακά και διδακτορικά και μεταδιδακτορικά και μεταμεταδιδακτορικά και μεταμεταμεταδιδακτορικά.....................................αλλά δεν κάνουμε κι έτσι για τα εκατό ευρώ που μας ζητάτε με το που μπαίνουμε στο γραφείο σας για να σας πούμε καλημέρα. Την επόμενη φορά που θα ρθείτε στο γραφείο μου πάντως περάστε πρώτα και από το σύλλογο να πάρετε και ένα "μεγαρόσημο" και ένα για το "ταμείο νομικών" και Χ € για να βάλουμε στα έγγραφα μας την σφραγίδα του συλλόγου κτλ κτλ και μετά να μιλήσουμε για το τι είναι αντισυνταγματικό.

Φιλικά,

Ο άξεστος, αγράμματος, το υποκείμενο της κοινωνίας, αυτός που δεν έχει τις στοιχειώδεις ικανότητες να συμπληρώσει την φορολογική σου δήλωση...... λογιστής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Προ ημερων ενας δικηγορος , λεει στον υπαλληλο μου

να του δωσω την σφραγιδα , για να υποβαλλει την δηλωση του

Μολις του λεω, πες να ακουμπησει 300 ευρωπουλα, να δω το Ε3 και μετα να βαλω οσες

σφραγιδες θελει, μοκο ο δικος σου!!!

τι να πεις???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Έχω πτυχίο αγγλικής φιλολογίας και μιλώ άπταιστα άλλες τρείς γλώσσες, παρόλα αυτά πρέπει να πάω σε ενα δικηγόρο που πήρε ένα lower για να βεβαιώσει οτι αυτά που γράφει ένα κείμενο (πχ πτυχίο) είναι πιστή απόδοσή του αντίστοιχου αγγλικού.

Τα συμπεράσματα δικάς σας κύριε πρόεδρε :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Και να δεις που θα δικαιωθει κιολας.

Και νομους ξερουνε και να διεκδικουνε ξερουνε.

Και ισχυρους συλλογους εχουνε και συνδικαλισμο εχουνε.

Και απεργιες κανουνε και πετυχαινουν τα περισσοτερα απο αυτα που θελουν- το φπα δεν τους εκατσε.

Σε αντιθεση με μας που εχουμε πεσει στα ποδια του καθε τυχαρπαστου τελικα και παρακαλάμε για παρατασεις για να κανουμε σωστοτερα τη δουλεια μας,και σε ανθρωπινα πλαισια.

αλλα και αυτο ειναι τοσο δυσνοητο.

τι να πω......ας ειχα προσεχαμε(κρητικος υπερσυντελικος)

Σε 7 γραμμές τα είπε όλα και με κάλυψε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη judge dredd

Αγαπητέ φίλε δικηγόρε,

Αφού προφανώς έχεις τόση ενέργεια και ελεύθερο χρόνο για να υποβάλλεις προσφυγές και να αντιμετωπίζεις τα "κακώς κείμενα" της ελληνικής πραγματικότητας γιατί δεν στρέφεσαι σε κάτι πιο δημιουργικό και χρήσιμο για την κοινωνία απ το να επιτείθεσαι σε μια επαγγελματική τάξη που δουλεύει με αξιοπρέπεια, το πτυχίο μας το πήραμε με τον ίδιο τρόπο που το πήρες κι εσύ και σε προκαλώ να βρείς και δικαστήριο που θα δεχτεί οτι :

α) η αξιοπιστία ενος ανθρώπου έχει να κάνει με το επάγγελμα που αυτός ασκεί.

β) η πνευματική ικανότητα του έχει να κάνει με τις σπουδές που αποφάσισε να ακολουθήσεi.

γ) η αξιοπρέπεια ενος ανθρώπου μετριέται από τα "χαρτιά" που έχει κορνιζαρισμένα στον τοίχο του γραφείου του.

δ)το TAXIS λειτουργεί κανονικά στο 99% των δυνατοτήτων του και οτι χρειάζεται μόλις 0,5 δευτερόλεπτα για να μπείς ( αυτό το τελευταίο είναι άσχετο αλλά θα πας που θα πας στα δικαστήρια για ρώτα το και αυτό :lol: :lol: :lol: )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

<<ΠαράθεσηΑνεξάρτητα, όμως, από το επίπεδο εκπαίδευσής τους, από την κοινή πείρα, δεν συμπεραίνεται ότι οι λογιστές είναι περισσότερο κατάλληλοι από τους δικηγόρους, για να μεταφέρουν ορθά τα δεδομένα των βιβλίων στην φορολογική δήλωση>>

Πολυ ωραια.....

θα ελεγα καμια βαρια κουβεντα αλλα μερες που ειναι θα κρατηθω.....

το μονο που εχω να πω ειναι οτι περιμενω κινηση του επισημου φορεα μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη ΟΕΕ ΟΕΟ

<<ΠαράθεσηΑνεξάρτητα, όμως, από το επίπεδο εκπαίδευσής τους, από την κοινή πείρα, δεν συμπεραίνεται ότι οι λογιστές είναι περισσότερο κατάλληλοι από τους δικηγόρους, για να μεταφέρουν ορθά τα δεδομένα των βιβλίων στην φορολογική δήλωση>>

Πολυ ωραια.....

θα ελεγα καμια βαρια κουβεντα αλλα μερες που ειναι θα κρατηθω.....

το μονο που εχω να πω ειναι οτι περιμενω κινηση του επισημου φορεα μας.

Ναι Μεγάλη Πέμπη και περιμένεις να κινηθεί κάτι..............αυτοί μέχρι να σηκώσουν το ενα πόδι βρωμάει το άλλο.

Ξέρετε τι λέω εγώ? Να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να υποβάλλουν μόνοι τους τις δηλώσεις να αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα για να κάνουν πρσφυγή και να τα κυρήξουν κι αυτά αντισυνταγματικά :P:P

Χρόνια Πολλά και Καλή Παράσταση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δεν περιμενω τιποτα και ειδικα αυτες της ημερες..αλλα δεν αντεχω να βγαινει ο καθενας και να λεει την μ.....α του σε αυτη την χωρα και να προσβαλλει μια ολοκληρη ταξη επαγγελματιων....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Και να δεις που θα δικαιωθει κιολας.

Και νομους ξερουνε και να διεκδικουνε ξερουνε.

Και ισχυρους συλλογους εχουνε και συνδικαλισμο εχουνε.

Και απεργιες κανουνε και πετυχαινουν τα περισσοτερα απο αυτα που θελουν- το φπα δεν τους εκατσε.

Σε αντιθεση με μας που εχουμε πεσει στα ποδια του καθε τυχαρπαστου τελικα και παρακαλάμε για παρατασεις για να κανουμε σωστοτερα τη δουλεια μας,και σε ανθρωπινα πλαισια.

αλλα και αυτο ειναι τοσο δυσνοητο.

τι να πω......ας ειχα προσεχαμε(κρητικος υπερσυντελικος)

Σιγά να μην δικαιωθεί...

Είπαμε τώρα, επειδή γράφουν 2-3 μ@λ@κιες πάει να πει ότι θα κερδίζουν..???

Τι πάει να πει και νόμους ξέρουνε , και απεργίες κάνουνε και πετυχαίνουν περισσότερα από αυτά που θέλουν..???

Φπα δεν τους μπήκε..??

Οι δικηγόροι εδώ του Ηρακλείου χρόνια χτυπιούνται για εφετείο στο Ηράκλειο, απεργίες, διαδηλώσεις, συναντήσεις, ακόμα τπτ.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αν ο χώρος μας δεν αποκτήσει ταυτότητα ΄που να έχει οικονομικές πανεπιστημιακές γνώσεις έτσι θα μας έχουν όλοι για την πλάκα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

"Επίσης, υπογραμμίζεται ότι οι άδειες σε λογιστές φοροτεχνικούς χορηγούνται σε πρόσωπα όχι απαραίτητα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης Επίσης, υπογραμμίζεται ότι οι άδειες σε λογιστές φοροτεχνικούς χορηγούνται σε πρόσωπα όχι απαραίτητα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ανεξάρτητα, όμως, από το επίπεδο εκπαίδευσής τους, από την κοινή πείρα, δεν συμπεραίνεται ότι οι λογιστές είναι περισσότερο κατάλληλοι από τους δικηγόρους για να μεταφέρουν ορθά τα δεδομένα των βιβλίων στην φορολογική δήλωση, αλλά και για ποιο λόγο θεωρούνται αξιόπιστοι για την ορθή συμπλήρωση της φορολογικής δηλώσεως, σημειώνει ο δικηγόρος."

.Δεν ξέρω γιατί...

αλλά αυτό το απόσπασμα της προσφυγής με έκανε να νοιώσω ευτυχία , να γελάσω αρκετά...

να ξεχάσω όσα τράβηξα σήμερα με τις φορολογικές δηλώσεις...

Και στα σοβαρά τώρα...

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ...

Το Επιμελητήριο και τις Επαγγελματικές μας Οργανώσεις...

ευχαριστώ !..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Συνάδελφοι ψυχραιμία. Τέτοιοι δικηγόροι με τέτοια αντίληψη είναι η μειοψηφία και κυρίως άνθρωποι πολυ μεγάλης ηλικίας που αρνούνται να πάρουν σύνταξη και έχουν την λόξα να έχουν την ιδιότητα του δικηγορου η οποία για αυτούς είναι τιμητικος τίτλος. Οι περισσότεροι νέοι κυρίως άνθρωποι σας πληροφορώ ότι όχι μόνο εκτιμούν το έργο μας αλλά πολλές φορές ζητάνε και τις συμβουλές μας σε υποθέσεις τους.

Δεν μπορώ να δεκτω ότι άνθρωποι με τέτοια νοοτροπία δεν υπάρχουν και στον κλάδο μας. Άλλωστε οι συνδικαλιστές μας , που επικαλέιστε για να αναλάβουν δράση , δεν είναι αυτοί οι οποίοι δρουν ατομικό τους συμφέρον και για να γίνουν βουλευτές ή Γ.Γ. ή δεν ξέρω εγω τι άλλο? Αυτοί δεν είναι που κάνουν κολοτουμπες μόλις βλέπουν τους Καπελεριδες και τους Παπακωνσταντίνους και μας έχουν φτάσει να σηκωνομαστε στις 5 το πρωί μπάς και μπορέσουμε να στείλουμε καμία δήλωση?

Ας κοιτάξουμε λοιπόν τα του οίκου μας και ας αφήσουμε τον σκύλο του γείτονα να γαυγιζει.

Καλη Ανάσταση σε όλους μας αν και εγω μάλλον θα το πάιξω μουσουλμάνος για να προλάβω να τελείωσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αν ο χώρος μας δεν αποκτήσει ταυτότητα ΄που να έχει οικονομικές πανεπιστημιακές γνώσεις έτσι θα μας έχουν όλοι για την πλάκα.

ΣΥΜΦΩΝΩ. ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α ,Β ,Γ, Δ ΤΑΞΗΣ. ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΤΕΙ , ΑΕΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Για πείτε μου εσείς από την δικά σας κοινή πείρα με δικηγόρους αν έχετε βρεί έστω και έναν που να κρατάει σωστά τα βιβλία του (δεν είναι αυτή η δουλειά τους άλλωστε). Αυτό είναι καθαρή προσβολή απένταντι στο επάγγελμα μας και την αξιοπρέπεια μας και πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση από τους εκπροσώπους μας.

Με την ίδια λογική , από την κοινή πείρα, δεν συμπεραίνεται οτι οι δικηγόροι είναι περισσότερο κατάλληλοι απο τους λογιστές, για να εκπροσωπήσουν κάποιον στις αίθουσες των δικαστηρίων........................τι ψώνια που είναι μερικοί άνθρωποι που επειδή σπούδασαν για 4 χρόνια φορώντας κουστούμια νομίζουν οτι είναι οι masters of the universe. Χαλαρά δικιέ μου χαλαρά................................................................

Κι εμείς σπουδάσαμε και πήραμε και πτυχία και μεταπτυχιακά και διδακτορικά και μεταδιδακτορικά και μεταμεταδιδακτορικά και μεταμεταμεταδιδακτορικά.....................................αλλά δεν κάνουμε κι έτσι για τα εκατό ευρώ που μας ζητάτε με το που μπαίνουμε στο γραφείο σας για να σας πούμε καλημέρα. Την επόμενη φορά που θα ρθείτε στο γραφείο μου πάντως περάστε πρώτα και από το σύλλογο να πάρετε και ένα "μεγαρόσημο" και ένα για το "ταμείο νομικών" και Χ € για να βάλουμε στα έγγραφα μας την σφραγίδα του συλλόγου κτλ κτλ και μετά να μιλήσουμε για το τι είναι αντισυνταγματικό.

Φιλικά,

Ο άξεστος, αγράμματος, το υποκείμενο της κοινωνίας, αυτός που δεν έχει τις στοιχειώδεις ικανότητες να συμπληρώσει την φορολογική σου δήλωση...... λογιστής.

Μαν εαν ηταν ικανοι να γραψουν σε βιβλίο νομικοοικονομικού περιεχομενου δεν θα γινοταν Δεκηγόροι . Μονο να παπαγαλιζουν εμαθαν σε ολη τους την ζωή. Να δουλεψει το νιονιό δεν εμαθαν ποτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ψυχραιμία , έγραψε ένας αυτά τα καταπληκτικά που έγραψε και κάτι τρέχει στα γύφτικα . Μόνο χιμουριστικά μπορεί να το δεί κανείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Τα πράγματα θα μπορούσαν να τακτοποιηθούνε με μια στρατηγική κίνηση.

Έχουμε ως δεδομένο ότι η ηγεσία του υπουργείου μας θεωρεί συνεργάτες. Χρειάζεται την συνδρομή μας για την επίτευξη των στόχων.

Για να σταματήσόυν επιτέλους όλα αυτά τα κακώς κείμενα, τα οποία έχουνε βαθυές ρίζες, μπορούνε να κάνουνε υποχρεωτική την τήρηση βιβλίων και στοιχείων όλων των κατηγοριών, ανεξαρτήτου ορίου ακαθάριστου εισοδήματος, από τους λογιστές.

Μόνον έτσι θα αποκτήσει ισχύ το επάγγελμά μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εγώ πάντως το προώθησα στην ΠΟΦΕΕ μήπως και δεν το έχει πάρει χαμπάρι...

Περιμένω αντιδράσεις...... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εγώ πάντως το προώθησα στην ΠΟΦΕΕ μήπως και δεν το έχει πάρει χαμπάρι...

Περιμένω αντιδράσεις...... :)

πολυ δουλεια τους επεσε Πασχαλιατικα ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Σιγά να μην δικαιωθεί...

βασικα ειναι δικαιωμα του καθενα να μπορει να εκπροσωπησει μοναχος του τον ευατο του και σε δικαστηριο καθως και να συμπληρωσει μονος του την δηλωση του (μεχρι καποιων οριων τζιρου στις επιχειρησεις). Το οτι εχει αποδεχτει η κοινωνια στο συνολο της οτι χρειαζεται δικηγορος να υπογραψει σε συμβολαιο και να παρει τη 1οοοαρα αερα δεν σημαινει πως ειναι νομιμο και να εξαναγκαστει καποιος να εχει ντε και σωνει λογιστη για την φορολογικη του δηλωση. Και τα 2 ειναι εξισου παρανομα και καλω οποιον θεωρει αντισυνταγματικη τη 1οοοαρα να κανει προσφυγη στο ΣΤΕ.

Τωρα ο φιλτατος δικηγορος δεν θα δικαιωθει πιθανοτατα διοτι το οριο μεχρι το οποιο μπορει καποιος να εκπροσωπησει το εαυτο του ειναι οριζομενο απο το κρατος γιατι μετα απο ενα σημειο απαιτειται εξειδικευμενη τεχνογνωσια - επιστημονικη προσεγγιση (π.χ. για παρασταση στον Αρειο παγο χρειαζεται δικηγορος παρ Αρειο κ σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να υπερασπισεις τον ευατο σου ακομη και τις γνωσεις να εχεις.)

Τωρα οσον αφορα την γνωση που εχουν οι λογιστες θα ελεγα πως καλα κανει και μας τα χωνει ο δικηγορος γιατι τα εχουμε κανει μανταρα και δεν υπαρχει θεμοθετημενη αρχη ωστε να πιστοποιει τι ξερει και αν ξερει ο καθενας και περνουμε ταξεις με τα χρονια. Βεβαια ο φιλτατος κατα τα λοιπα δικηγορος (οπως οι περισοτεροι δικηγοροι)εχει την εντυπωση πως επειδη τελειωσε μια σχολη ειναι πανεπιστημονας και μπορει να κανει τα παντα και να εχει και γνωμη για τα παντα. Ανοικει για μενα και αυτος στα χαζα κουτοπονηρα εξυπνοπουλια του "την κανω μονος μου ρε" που στο τελος την πατανε χοντρα γαι να γλυτωσουν τις πενταροδεκαρες του λογιστη αγνοωντας το ρισκο που λαμβανουν.

Καλο Πασχα συναδελφοι...μην παιρνετε στα σοβαρα τετοιες περιπτωσεις που πιθανοτατα ειναι στοχευμενες δρασεις για δημοσιοτητα και αναγνωριση αφανων τυχοδιωκτων καθε κλαδου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Συνάδελφοι ψυχραιμία. Τέτοιοι δικηγόροι με τέτοια αντίληψη είναι η μειοψηφία και κυρίως άνθρωποι πολυ μεγάλης ηλικίας που αρνούνται να πάρουν σύνταξη και έχουν την λόξα να έχουν την ιδιότητα του δικηγορου η οποία για αυτούς είναι τιμητικος τίτλος. Οι περισσότεροι νέοι κυρίως άνθρωποι σας πληροφορώ ότι όχι μόνο εκτιμούν το έργο μας αλλά πολλές φορές ζητάνε και τις συμβουλές μας σε υποθέσεις τους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δεν συμφωνω νομίζω ότι ειναι ενας φρεσκος με εντονο συνδρομο καλαμοκαβαλίασης που θελει να βγει στα καναλια... Μην του κάνετε τη χαρη Αφήστε τον να μαραζωνει στην αφάνεια....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...