Jump to content
  • 0

σχετικα με το φπα αυτοπεραιωσης δικηγορων

moican

Question

Γεια σας συναδελφοι, μου φερε δικηγορος τα βιβλια του για να του κανω δηλωση και αυτοπεραιωση. εχει ακαθαριστα εσοδα, 400ευρω και εμφανιζει ζημιες,οποτε με την αυτοπεραιωση βγαζει εξωλογιστικα κερδη 2500 ευρω.

ολο το χρονο εχει κοψει 2 ΑΠΥ. η μια ειναι κομμενη τον μαη οπου δεν ισχυε ΦΠΑ και η αλλη τον Οκτωβρη οπου ισχυε κανονικα 23%. Στο ειδικο σημείωμα της αυτοπεραιωσης, εκπιπτει φπα και για τις δυο ΑΠΥ ή εκπιπτει μονο στο ποσοστο της δευτερης οπου είχε ΦΠΑ;γιατι στην μια περιπτωση του βγαινει 500ευρω ενω στην αλλη 300.

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Γεια σας συναδελφοι, μου φερε δικηγορος τα βιβλια του για να του κανω δηλωση και αυτοπεραιωση. εχει ακαθαριστα εσοδα, 400ευρω και εμφανιζει ζημιες,οποτε με την αυτοπεραιωση βγαζει εξωλογιστικα κερδη 2500 ευρω.

ολο το χρονο εχει κοψει 2 ΑΠΥ. η μια ειναι κομμενη τον μαη οπου δεν ισχυε ΦΠΑ και η αλλη τον Οκτωβρη οπου ισχυε κανονικα 23%. Στο ειδικο σημείωμα της αυτοπεραιωσης, εκπιπτει φπα και για τις δυο ΑΠΥ ή εκπιπτει μονο στο ποσοστο της δευτερης οπου είχε ΦΠΑ;γιατι στην μια περιπτωση του βγαινει 500ευρω ενω στην αλλη 300.

Εχω το ιδιο προβλημα και εγω. Ρωτησα στην εφορια και μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν. Αν εχει βγαλει καποιος ακρη ας μας βοηθησει

• 0

Σε ποίο έντυπο βρε παιδιά θα το καρφώσετε ??????

Κατά τα λοιπά ,αν υπο κανονικές συνθήκες βάζαμε στην εκκαθαριστική όλα τα ποσά του έτους τότε θα πήγαινει στις λοιπές εκροές το ποσό πριν της 01/07 .

Τώρα όμως που η εκκαθαριστική γίνεται μόνο για το Β εξάμηνο ΚΑΙ στο ειδικό σημείωμα θα μπουν τα ποσά του Β εξαμήνου ......

Και η ερώτηση βρε συνάδελφοι είναι πως θα εκπέσει ΦΠΑ οταν δεν έχει ΦΠΑ το ριμάδι ......????? :)

• 0

στον υπολογισμο του ποσοστου λαμβανεται υπ'οψιν μονο τα ποσα των ΑΠΥ που ειχαν ΦΠΑ.δηλαδη απο ιουλη και μετα. οποτε στο ειδικο σημειωμα θα βαλουμε:π.χ. αν το συνολικο ποσο των απυ ειναι 400 ευρω και οι ΑΠΥ μετα τον ιουλη ειναι τα 300ευρω, τοτε το ποσοστο που θα συμμετασχει θα ειναι το (300/400)*100= 75%. Άρα αν η διαφορά που προκυπτει απο την αυτοπεραιωση ειναι 2500 ευρω, ΦΠΑ, στο ειδικο σημειωμα θα εχουμε το 75% * 2500=1875ευρω. Άρα αντι για 575ευρω θα πληρωσουμε 431,25. ελπιζω οι πραξεις να είναι σωστο.Θεωρητικα ετσι ειναι πάντως. δηλαδη δεν εκπιπτει σε ολη την χρονια

• 0

στον υπολογισμο του ποσοστου λαμβανεται υπ'οψιν μονο τα ποσα των ΑΠΥ που ειχαν ΦΠΑ.δηλαδη απο ιουλη και μετα. οποτε στο ειδικο σημειωμα θα βαλουμε:π.χ. αν το συνολικο ποσο των απυ ειναι 400 ευρω και οι ΑΠΥ μετα τον ιουλη ειναι τα 300ευρω, τοτε το ποσοστο που θα συμμετασχει θα ειναι το (300/400)*100= 75%. Άρα αν η διαφορά που προκυπτει απο την αυτοπεραιωση ειναι 2500 ευρω, ΦΠΑ, στο ειδικο σημειωμα θα εχουμε το 75% * 2500=1875ευρω. Άρα αντι για 575ευρω θα πληρωσουμε 431,25. ελπιζω οι πραξεις να είναι σωστο.Θεωρητικα ετσι ειναι πάντως. δηλαδη δεν εκπιπτει σε ολη την χρονια

Στις λοιπές εκρόες και δε θα συμφωνεί νάδα ..... :)

• 0

Όλα καλά και να ρωτήσω εγώ και το άλλο γιατί έχω παρόμοια περίπτωση. Το μέρισμα που καταλήξαμε ότι θεωρήται εισόδημα, το γραφουμε στα βιβλία μας 31/12 και το εμφανίζουμε και στην εκκαθαριστική 611-613, κατά τον αυτοέλεγχο θα το υπολογίσουμε αφου αυξάνει τα έσοδα μας ? και αν ναι σε ποιο εξάμηνο ? Έως 30/06 (απαλλάσομενα) ή έως 31/12 Φορολογητέα ?? :( Διότι με το 50% του αυτοελέγχου που έχουν οι δικηγόροι επηρεάζει πολύ το αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει να πληρώσουν στην διαφορά ΦΠΑ.

• 0

Πιστεύω ότι υπολόγιζαν ότι τουλάχιστον οι Δικηγόροι θα έκλειναν μιας και θα ήταν παραπάνω από πλευράς εσόδων και τώρα θα περιμενούμε νέα διευκρινιστική .....

Προσωπικά όσους πελάτες έχουμε κλλείνουν χωρίς καμία διαφορά , δηλαδή είναι αρκετά παραπάνω και έτσι δε μπήκα στο τριπάκι του αυτοελέγχου από ΦΠΑ .

Με βάσει όμως το έγγραφο που αναφέρει το τρόπο εγγραφής του μερίσματος στο βιβλίο θεωρώ ότι θα ληφθεί όλο υπόψη , προσωπικά επειδή το έχω περάσει όλο το ποσό θα πέρναγα και στο σημείωμα ΦΠΑ έτσι .....

• 0

Πιστεύω ότι υπολόγιζαν ότι τουλάχιστον οι Δικηγόροι θα έκλειναν μιας και θα ήταν παραπάνω από πλευράς εσόδων και τώρα θα περιμενούμε νέα διευκρινιστική .....

Προσωπικά όσους πελάτες έχουμε κλλείνουν χωρίς καμία διαφορά , δηλαδή είναι αρκετά παραπάνω και έτσι δε μπήκα στο τριπάκι του αυτοελέγχου από ΦΠΑ .

Με βάσει όμως το έγγραφο που αναφέρει το τρόπο εγγραφής του μερίσματος στο βιβλίο θεωρώ ότι θα ληφθεί όλο υπόψη , προσωπικά επειδή το έχω περάσει όλο το ποσό θα πέρναγα και στο σημείωμα ΦΠΑ έτσι .....

Εγώ πάλι υποχρεωτικά (διότι μου έφερε τα έσοδα=σχεδόν έξοδα):o μπήκα στο τριπάκι του αυτοελέγχου και με παραδείγματα απο το βιβλίο του Κου Σγουρινάκη και Κου Μιχελινάκη (Τεύχος Φπα κ' δικηγόροι) κατέληξα λίγο πριν την ''πηγή'' όσο αφορά τη διαφορά ΦΠΑ που προκύπτει να αποδώσει για να κλείσει. Η όλη αντιπαράθεση είναι στο αν πρέπει στο έντυπο του αυτοελέγχου για να είναι σωστό και σύμφωνο με το Ε3 να υπολογίσουμε εκροές σαν Ακαθάριστο εισόδημα (αφαιρουμένου του 12% παρακράτησης) ή το ποσό της αμοιβής ''ΠΡΙΝ'' την παρακράτηση (12%). Και β) το ριμαδο-μέρισμα:angry: που το έχω κάνει εγγραφή όλο το ποσό (ετήσιο) στο βιβλίο το υπολογίζω κανονικά επιπρόσθετο σαν εκροή και αυτό ? (μιλάω πάντα για το έντυπο του αυτοελέγχου)

Και κάτι τελευταίο και ''ηλίθιο'' αλλά επειδή το άκουσα και αυτό...Εντυπο περαιώσης ΦΠΑ υπολογίζουμε απο 01/07 - 31/12 και όχι απο 01/01 - 31/12. ΣΩΣΤΑ ??

• 0

Εγώ πάλι υποχρεωτικά (διότι μου έφερε τα έσοδα=σχεδόν έξοδα):o μπήκα στο τριπάκι του αυτοελέγχου και με παραδείγματα απο το βιβλίο του Κου Σγουρινάκη και Κου Μιχελινάκη (Τεύχος Φπα κ' δικηγόροι) κατέληξα λίγο πριν την ''πηγή'' όσο αφορά τη διαφορά ΦΠΑ που προκύπτει να αποδώσει για να κλείσει. Η όλη αντιπαράθεση είναι στο αν πρέπει στο έντυπο του αυτοελέγχου για να είναι σωστό και σύμφωνο με το Ε3 να υπολογίσουμε εκροές σαν Ακαθάριστο εισόδημα (αφαιρουμένου του 12% παρακράτησης) ή το ποσό της αμοιβής ''ΠΡΙΝ'' την παρακράτηση (12%). Και β) το ριμαδο-μέρισμα:angry: που το έχω κάνει εγγραφή όλο το ποσό (ετήσιο) στο βιβλίο το υπολογίζω κανονικά επιπρόσθετο σαν εκροή και αυτό ? (μιλάω πάντα για το έντυπο του αυτοελέγχου)

Και κάτι τελευταίο και ''ηλίθιο'' αλλά επειδή το άκουσα και αυτό...Εντυπο περαιώσης ΦΠΑ υπολογίζουμε απο 01/07 - 31/12 και όχι απο 01/01 - 31/12. ΣΩΣΤΑ ??

....Anybody ??B)

• 0

Καλησπέρα. Μήπως υπάρχει καμμία διευκρινιστική γιά τους δικηγόρους πως θα συμπληρωθεί το σημείωμα αυτοελέγχου πως θα διασταυρωθεί με την εκκαθαριστική ΦΠΑ και πως θα επιμεριστεί η διαφορά των εσόδων ? Επίσης έχω διαφορά των εσόδων του Ε3 με τον κωδ. 615 της εκκαθαριστικής στον οποίο έχουν δηλωθεί τα έσοδα 01/07-31/12/10

(την εκκαθ Φπα την είχε υποβάλλει ο ίδιος )

π.χ εσοδα 30.000

εδοδα αυτ/χου (Ε3) 40.000

Διαφορά εσόδων 10.000

Κωδ 615 Εκκαθ 16.000 (εσοδα 1/7-31/12/10)

• 0

1.Στον πινακα Ι μεταφερεις ολα τα εξοδα που εχεις καταχωρημενα στο βιβλιο. Κατοπιν συγκρινεις τα ακαθ βιβλιου με ακαθ αυτοελεγχου.

2. Συμφωνια εκκαθ ΦΠΑ με Ε-3 δεν μπορεις να κανεις διοτι η εκκαθ ΦΠΑ περιεχει δεδομενα απο 01/07-31/12/2010.

3. Για το σημειωμα αυτοελεγχου βλ. Πολ 1128/2.6.11 και ειδικα το παρακατω σημειο που σου παραθετω :

''Σε σχέση με τις διαφορές των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων που δεν υπάγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαχειριστικής τους περιόδου στο Φ.Π.Α. (π.χ. δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, επιχειρήσεις παροχής νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης κλπ), διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του οφειλόμενου Φ.Π.Α. δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το σύνολο των διαφορών αυτών, αλλά μόνο το μέρος αυτών που αναλογεί στα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου κατά την οποία οι επιχειρήσεις αυτές υπάγονταν στο Φ.Π.Α.

Κατά συνέπεια, στις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να διενεργηθεί επιμερισμός των διαφορών ακαθαρίστων εσόδων με βάση τα ακαθάριστα έσοδα της κάθε περιόδου (πριν και μετά την ένταξή τους στο Φ.Π.Α). Στη συνέχεια, το ποσό των φορολογητέων ως προς το Φ.Π.Α. διαφορών ακαθαρίστων εσόδων, θα πρέπει να κατανεμηθεί σε εκροές φορολογητέες κατά συντελεστή Φ.Π.Α. και σε εκροές απαλλασσόμενες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών, κατ’ αναλογία των βάσει βιβλίων και στοιχείων εκροών. Στις περιπτώσεις αυτές, ως «διαφορά εκροών» στην πρώτη σελίδα του «Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.», θα πρέπει να αναγραφεί μόνο το ποσό των φορολογητέων ως προς το Φ.Π.Α. διαφορών ακαθαρίστων εσόδων, το οποίο και θα κατανεμηθεί στις βάσει βιβλίων και στοιχείων εκροές (της περιόδου για την οποία η επιχείρηση είχε υπαχθεί στο Φ.Π.Α.).''

• 0

Διάβασα τα παραπάνω αλλά έχω κολλήσει με τον αυτοέλεγχο ΦΠΑ συμβολαιογράφου για φέτος (χρήση 2011)

Εχουμε και λέμε: (τα ποσά είναι στρογγυλοποιημένα)

Ακαθάριστα έσοδα βιβλίων (Ε3): 41.000

Ακαθάριστα έσοδα αυτοελέγχου : 44.000

Διαφορά : 3.000

Σύνολο Εκροών (Εκκαθαριστικη ΦΠΑ) : 46.000 (45.500 φορολογητέες με 23% , 500 μερισμα)

Τι κάνουμε με τον αυτοέλεγχο ΦΠΑ ;

46.000 + 3000=49000 ως σύνολο εκροών για να βγάλουμε τι επιπλέον οφείλεται σε ΦΠΑ όπως σε καθε άλλη περίπτωση; (Εννοείται οτι λαμβάνουμε υπόψη το ποσοστο του μερίσματος ως προσ τις συνολικές εκροές)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• 0

Διάβασα τα παραπάνω αλλά έχω κολλήσει με τον αυτοέλεγχο ΦΠΑ συμβολαιογράφου για φέτος (χρήση 2011)

Εχουμε και λέμε: (τα ποσά είναι στρογγυλοποιημένα)

Ακαθάριστα έσοδα βιβλίων (Ε3): 41.000

Ακαθάριστα έσοδα αυτοελέγχου : 44.000

Διαφορά : 3.000

Σύνολο Εκροών (Εκκαθαριστικη ΦΠΑ) : 46.000 (45.500 φορολογητέες με 23% , 500 μερισμα)

Τι κάνουμε με τον αυτοέλεγχο ΦΠΑ ;

46.000 + 3000=49000 ως σύνολο εκροών για να βγάλουμε τι επιπλέον οφείλεται σε ΦΠΑ όπως σε καθε άλλη περίπτωση; (Εννοείται οτι λαμβάνουμε υπόψη το ποσοστο του μερίσματος ως προσ τις συνολικές εκροές)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων