Προς το περιεχόμενο

Β' ΜΕΡΟΣ: Συζήτηση για την Επιστολή Διαμαρτυρίας στον Εγκλωβισμό και την Απαξίωση του Λογιστή.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και γω δυστυχως δεν το ειδα και δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να το δουμε . Ειδα και διαβασα τα σχολια εδω και θελω να δωσω συγχαρητηρια στους ανθρωπους που πηγαν και εξεφρασαν τις αποψεις μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 652
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην προτελευταια σελιδα(8) του παρακατω θεματος ,

μπορειτε να δειτε την επιστολη του ΣτΠ στο ΙΚΑ.

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=74133&st=140

Ο συνηγορος του πολίτη , στο πλαισιο των αρμοδιοτητων του ......... εξεταζει αναφορά που έλαβε απο την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ , που αφορα τον τροπο υπολογισμου των ημερων ασφάλισης των μερικως απασχολουμενων της αναφερομενης στο θεμα κατηγορίας.

Μονο που το διαβαζω κάτι με πιάνει και αισθανομαι πως μπορουμε να καταφερουμε πολλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για διευκρίνηση εννοείς στην...ηλικία!!

......................

Θεωρώ ότι θα ήταν απώλεια για τον χώρο μας η χθεσινή προς στιγμή(ευτυχώς) έκφραση της διάθεσης του να τα παρατήσει,πικραμένος απο την κριτική που του έγινε.

........................................

Νομίζω μεγάλα παιδιά είμαστε και μάλιστα αρκετά διαβασμένοι , προφανώς την ηλικά εννοώ και το έκανα πιο πολύ για να ξαλαφρώσω ακόμη περίσσοτερο τον κ.Βαρκίνο εάν θεωρούσε ότι του επιτίθομαι προσωπικά .

Κριτική επιμένω ότι θα εξακολουθώ να κάνω ειδικότερα όταν βλέπω σχόλια σαν τα παρακάτω :

ακόμα δεν κατάλαβα πως γινεται να προσυπογράψω.. σε ποιον θα κοινοποιηθεί....αν θελει η επιστολή αυτή λίγη επεξεργασία.. ποιος την έγραψε...

ΥΓ 1 Μπράβο και ευχολόγια και βέβαια χρειάζονται , αλλά αν μείνουμε μόνο σε αυτά θα το χάσουμε το τραίνο ....... :)

ΥΓ 2 Πάντα φιλικά :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την αξιοπρεπέστατη εμφάνιση τους.

Συγχαρητηρία σε όλους μας, που πρυτάνευσε η λογική και η ενότητα μεταξύ μας.

Μπράβο μας παιδιά, ελπίζω να υπάρξει συνέχεια (στο χέρι μας είναι), και να αποδόσει καρπούς αυτή η προσπάθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα συμφωνω και το εχω ξαναγραψει ,

με τις πρότασεις της Νίνας αλλα και του Δημήτρη.

Θεωρω ότι πρεπει είτε να συνεργαστούμε είτε να πάρουμε τις γνωμες των ειδικών(νομικών) για ολα αυτα που προκειται να μας συμβούν και να διασφαλιστουμε σε όλα.

Ακομα και το να στειλουμε και αλλη επιστολή με συγκεκριμενα θεματα στον ΣτΠ , αλλα απο ότι ειδαμε υπάρχει καθυστερηση εκεί , αλλα υπάρχει και αποτελεσμα.

Παραστασεις στο Υπουργειο για ακρόαση και καταθεσεις αιτηματων νομίζω πως ειναι δράσεις χωρις καμια ελπίδα και αποτελεσμα.

Πιστευω πως πρεπει να προσφυγουμε κατα του γενικοτερου πλαισιου που περιβάλλει το επαγγελμα μας και να απαιτησουμε όλα οσα αναφερουν τα παιδια παρακάτω.

β) Προσφυγη στην δικαιοσύνη

Νομικά , έχουμε κάποια δικαιώματα σαν πολίτες και σαν επαγγελματίες. Ωρα να τα ασκήσουμε!

Χρόνια διαμαρτυρόμαστε για τις αποφάσεις τελευταίας στιγμής, για απίστευτες ερμηνείες νόμων, για νομοθέτηση δια εγκυκλίων για διάφορα.

Θα μπορούσαμε επίσημα και επώνυμα ( οποιος θέλει και συμφωνεί εννοείται) σαν ομάδα επαγγελματιών που θίγονται άμεσα να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη για παραβάσεις της διοίκησης και για αδιαφορία και αμέλεια και όλα τα άλλα που μας εμποδίζουν να εργαστούμε

Η ωρα είναι 1:45 μμ και στο forum βλέπω 702 επισκέπτες και 14 μέλη!.Τι γυρεύουν τόσα άτομα τέτοια ώρα?. Η ιστοσελίδα δεν είναι ψυχαγωγική. Άραγε για άλλους λόγους ξενυχτάμε στου gus το "μαγαζί. Αγωνίες,λαχτάρες που λέει και Ζαγοραίος.Φίδια μας ζώνουν και χάνουμε τον ύπνο μας. Καλή αρχή, σήμερα παίξαμε εκτός έδρας και τα πήγαμε καλά.Οποιοι χαμογελούν ειρωνικά μαζί μας, ή σνομπάρουν αυτό που δημιουργούμε σε λίγο θα αλλάξουν γνώμη. Ποτέ δεν είναι αργά.Σκέφτομαι τι πρέπει να κάνουμε άμεσα και με ποιά στρατηγική. Θα ζητήσουμε διάλογο-διαπραγμάτευση για την αναστολή επίμαχων σημείων του ν.3842 που μας αφορούν?.Θα αρνηθούμε την σύνταξη και υποβολή των εντύπων αναμόρφωσης και καταβολής φόρων?. Ή θα υποβάλλουμε λευκή κόλλα όπως λέγαμε στο σχολείο?.Η πρώτη περίπτωση δεν είναι στο χέρι μας, αλλά ούτε και φαντάζομαι να μας καλέσουν για τέτοια συζήτηση δυο βδομάδες πρίν την έναρξη υποβολής δηλώσεων.Ζητάν τα έντυπα να υποβληθούν τον Ιούνιο, άρα δεν σκέφτονται καν να το επανεξετάσουν στο φορολογικό νομοσχέδιο του Ιουνίου.

Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε την περίπτωση να αρνηθούμε εμείς συνολικά σαν κλάδος την υποβολή του εντύπου,αφού ενημερωθούμε και από νομικούς για την νομιμότητα αυτού του εντύπου και της υποχρέωσης από τους λογιστές να το συντάσσουν, ελέγχοντας-παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα των πελατών μας. Γιατί θα πρέπει ο πελάτης να μας δίνει ντε και καλά λογαριασμό και τα διπλότυπα εξόφλησης των φόρων, προκειμένου να συντάξουμε το έντυπο?.Και αν αρνηθεί και μας σιχτιρίσει, εμείς τι θα κάνουμε θα πάμε στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα?. Δεν το κατάλαβα αυτό?. Καί αν "τρελλαθεί" του ανεβεί το αίμα στο κεφάλι από το ζόρι και θέλει να αυτοκτονήσει μέσα στο γραφείο μας?.(μου έχει εξομολογηθεί εφοριακός επόπτης περίπτωση που έβαλε συναδέλφους του στο μπαλκόνι να φυλάνε μην πηδήξει ο πελάτης πρίν του ανακοινώσει το κουστούμι).Τι είναι αυτά που θέλουν από εμάς?. Θα μου πείς γράφεις υπορβολές νυχτιάτικα. Ελα ντε που δε είναι.Τόσα συμβαίνουν κάθε μέρα.Για να μην σας κουράζω σκέφτομαι τα εξής; 1). Να δημιουργήσουμε ένα δικό μας μπλόκ να μπαίνει ο κάθε "πικραμένος" συνάδελφος να γράφει τον πόνο και τις σκέψεις του.Δε μας παίρνει πλέον να ταλαιπωρούμε τον gus γιατί θα το τραβήξουμε πολύ. 2). Να έχουμε τη δυνατότητα μέσα από το blog να τυπώνουμε αφισάκια και προκυρήξεις που θα αναρτούμε και θα διανέμουμε στα γραφεία και στις υπηρεσίες για να γνωστοποιούμε και να προπαγανδίζουμε. 3). Αφού ωριμάσει και συζητηθεί ας δούμε μετά την πρωτομαγιά αν μπορούμε να ορίσουμε μια ανοικτή εκδήλωση στην Αθήνα για όλους τους ενδιαφερόμενους(λογιστές, φορολογούμενους, εφοριακούς) και σε αυτήν την εκδήλωση ας σχηματιστεί επίσημα και μια οργανωμένη κίνηση με όνομα κλπ. από τους συμμετέχοντες.4). Εως τότε καλό θα είναι να συγκεντρώνουμε υπογραφές.Να μην κλείσουμε την ανάρτηση.

Αυτο που γραφει ο Δημητρης για το blog νομίζω πως ειναι κατι που πρέπει να το δούμε , το τελευταιο που θα θελαμε όλοι πιστεύω , θα ήταν το να δημιουργησουμε προβλημα στα παιδιά του φόρουμ .

Στο μονο που θα κρατησω τις επιφυλάξεις μου θα ειναι στον σχηματισμο οργανωμενης κινησης με ονομα κλπ , θεωρω ότι με τα οποια προβληματακια μας , λειτουργουμε σχετικά καλά όπως ειμαστε τωρα.

Θα προτεινα να προχωρησουμε σε στοχευμενες ενεργειες και να το δουμε αυτο αργότερα , αρκετά αργοτερα :D

Συμφωνω στο να συνεχιστει η συγκεντρωση υπογραφων .

Αυτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολα καλά ,αφου το λέτε ,είναι ένα βήμα ,αλλά την άλλη φορά να διαλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν τίποτε καθηγητές ,γιατροί κλπ

ισως κάτι παραπάνω να ξέρουν για τα προβλήματα του κλάδου,αφου έχουν και γνώσεις οικονομίας και όχι μόνο.Γιατί αν κάποιος

δεν κάνει το επάγγελμα που σπούδασε ,τι πειράζει?υπάρχει το καλάθι των λογιστών που χωράνε όλοι,ανεξάρτητα απο σπουδές.

Αυτό που με ξενίζει ειναι οτι με αυτά που γράφω δεν ασχολείται κανένας,όλοι θεωρείται οτι όλοι μπορούν να γίνουν λογιστές

ανεξαρτήτως σπουδών?Αν είναι έτσι ,γιαυτό δεν μας παίρνει κανένας σοβαρά,γιατί στο τουρλουμπούκι ποιός δίνει σημασία.

Προσωπικά διαβάζω με μεγάλη προσοχή όλες σας τις τοποθετήσεις ,

οπότε δεν ισχύει αυτο που λετε ότι δεν ασχολείται κανενας μαζί σας.

Ειπαμε πως είμαστε όλοι μαζί σε αυτην την προσπαθεια, κανενας δεν περισσευει και δεν θελουμε στεναχωριες, τωρα αν διαφωνουμε σε μερικες τοποθετησεις αυτό είναι λογικο να γινεται.

Καταθεστε τις προτασεις σας για μελλοντικες κινησεις να τις συζητησουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ψήφισμα των συναδέλφων της κέρκυρας

Παράθεση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σχεδιο

ΨΗΦΙΣΜΑ

κατ’ εξουσιοδότηση της Γ.Σ της 16/3/2010

Οι Επαγγελματίες Λογιστές της Κέρκυρας συναισθανόμενοι την ζοφερή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας , στην οποία οδήγησαν άφρονες πολιτικές και άπληστοι καιροσκόποι , αρνούμαστε να γίνουμε πειραματόζωα στην θολή φορολογική μεταρρύθμιση που επιδιώκει η Διοίκηση .

‘Ενα πάγιο αίτημα του κλάδου αφορά την πλήρη εκπροσώπηση των φορολογουμένων από Πιστοποιημένο Λογιστή – Φοροτεχνικό , που θα διέπεται από κανόνες για τον έλεγχο των υπηρεσιών και έναν Κώδικα Δεοντολογίας για τις σχέσεις του με τους φορολογούμενους και τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Αυτό θα είχε σαν συνέπεια :

1. την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών και την ενασχόληση τους με τους ελέγχους - δεν προτείναμε ‘’αποψίλωση’’ .

2. την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες στην Οικονομική επιστήμη και τους Εμπορικούς Νόμους .

3. την εφαρμογή της τεχνολογίας από έμπειρους χρήστες που ανταποκρίθηκαν και εφάρμόσαν νέα συστήματα και μεγάλες αλλαγές (μετάβαση από τα χειρόγραφα βιβλία στην μηχανογράφηση, εφαρμογή του taxisnet , αποστολή των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ ).

Παράλληλα αναζητήσαμε και αναδείξαμε τους κινδύνους εξοικείωσης και εκφοβισμού που μπορούν να προκύψουν από το πλέγμα των σχέσεων με την διοίκηση και τους φορολογούμενους και προτείναμε ενέργειες μέσα από την εφαρμογή ενός Κώδικα Δεοντολογίας .

Αναζητήσαμε ευθύνες δεν αποποιηθήκαμε .

Ετσι ενεργήσαμε .

Άντι αυτών λάβαμε τόμους νέων φορολογικών νόμων και χιλιάδες σελίδες αποφάσεων που αλλάζουν το Φορολογικό τοπίο και αναπροσαρμόζουν βίαια τον ρόλο του Λογιστή.

Αφορούν νέες ρυθμίσεις παντού - στην συνυπευθυνότητα , στον τρόπο υποβολής των δηλώσεων , της πληρωμής των φόρων, την συγκέντρωση αποδείξεων , νέα τεκμήρια , περιουσιολόγιο , αυτοέλεγχος είναι μερικά απ’ αυτά που αλλάζουν και έχουν φέρει τον κλάδο στα πρόθυρα νευρικής κρίσης .

Με λίγα λόγια αφού μας επέβαλαν την συνυπευθυνότητα στον καταλογισμό των φόρων και τις κυρώσεις που φτάνουν μέχρι την αφαίρεση των αδείων μας , μας παραδίδουν εκόντες – άκοντες την αναδιάρθρωση ενός παραπαίοντος συστήματος διοίκησης .

Και το πιο αστείο απ’ όλα ; ….. σε συνεργασία με την Κεντρική διοίκηση του Ο.Ε.Ε αρνούνται στους Λογιστές να υποβάλλουν τις δηλώσεις ηλεκτρονικά αν κάποιος χρωστάει έστω ετήσια συνδρομή 59,00 €.

Η Διοίκηση του Ο.Ε.Ε πρέπει να απολογηθεί για το γεγονός ότι στις εκλογές του Δεκεμβρίου μας ‘’βομβάρδισε’’ επιστολές και mail για την οικονομική μας τακτοποίηση ώστε να ψηφίσουμε αλλά δεν το έπραξε τώρα σε κάτι που έχει σχέση με το επάγγελμα και την επιβίωση μας σαν επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα .

Θα θέλαμε επίσης να μας εξηγήσουν οι κύκλοι του υπουργείου, που ‘’ενημερώνουν’’ τους δημοσιογράφους , πόσα απ’ όσα ανέδειξε ο διάλογος πραγματοποιήθηκαν εκτός από την πρόσθεση ευθυνών στους Λογιστές και την αποποίηση αυτών της Διοίκησης και για τις βέβηλες προτάσεις του κλάδου μας σε ότι αφορά την πιστοποίηση.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε βάρος μεγαλύτερο από αυτό που μας αναλογεί δεν θα γίνουμε όμως η σύγχρονη εκδοχή του μυθικού βασιλιά Ταντάλου , προσωποποίηση της θείας και αιώνιας καταδίκης.

Ζητάμε την έκδοση της Υπουργικής απόφασης , όπως έχει προκύψει από τον διάλογο και την ενεργοποίηση της πλήρους Εκπροσώπησης των φορολογουμένων από τον Λογιστή – Φοροτεχνικού της επιλογής του .

Ζητάμε την άμεση παράταση των ημερομηνιών υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων των Νομικών προσώπων τουλάχιστον έναν (1) μήνα , την αντίστοιχη των Φυσικών προσώπων μέχρι την 15/7 και την χρονική απομάκρυνση όλων των υποχρεώσεων που αφορούν διασταυρώσεις μετά τον Σεπτέμβριο,

ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε στις μεγάλες φορολογικές αλλαγές και να προστατεύσουμε τους φορολογούμενους και τους ευατούς μας , (αναφέρουμε ενδεικτικά τους αυξημένους ελέγχους , την υποχρεωτική υποβολή μέσω διαδυκτίου των δηλώσεων και των πληρωμών , τις αποδείξεις , τα νέα τεκμήρια ,τον αυτοέλεγχο κ.λ.π .)

Δηλώνουμε προς τους επαγγελματίες και τους φορολογούμενους , στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη μας ότι πρώτο ,κύριο & μόνο μέλημα μας είναι η προστασία των συμφερόντων τους .

Τους καλούμε να αναγνωρίσουν το δύσκολο και επίπονο έργο που πέφτει στις πλάτες των Λογιστών , να ακολουθούν τις οδηγίες τους σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας τους και να είναι σίγουροι ότι θα κερδίσουν πολλά περισσότερα αν συμβουλεύονται τον Επαγγελματία Λογιστή που γνωρίζουν και εμπιστεύονται .

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Λ.ΚΕ

Για τους παραπάνω λόγους που αφορούν την τιμή και την περιουσία των Ελλήνων Πολιτών και την αξιοπρέπεια που επιβάλλει η θέση του Επαγγελματία Λογιστή – Φοροτεχνικού η Γ.Σ της 16/3/2011 απεφάσισε κινητοποιήσεις την Τρίτη 29/3/2011 και ώρα 11 στις Δ.Ο.Υ του νομού και την έκδοση Ψηφίσματος αιτημάτων προς το Υπουργείο Οικονομικών και κοινοποίησης του στο Ο.Ε.Ε .

Κέρκυρα 21/3/2011

περίμενα αλλά ……….. και θα γίνω λίγο κακός

τελικά η ομάδα αυτή (σκέψης και παρέμβασης κλπ κλπ), δεν είδε , δεν θέλησε να δει μια διαμαρτυρία και μια κινητοποίηση που έγινε από έναν από τους πολλούς συλλόγους Λογιστών που υπάρχουν. Διαμαρτυρία και κινητοποίηση που έβαλε ζητήματα σχετικά με αυτά που κουβεντιάζουμε εδώ.

Θα ήθελα πολύ να πιστέψω ότι η αδιαφορία αυτή έγινε ¨εκ παραδρομής¨ , αλλά κάτι μέσα μου δεν μ αφήνει να το δεχτώ.

Πίστευα ότι θα μπορούσε ακόμα και το κείμενο που κυκλοφόρησε από την ομάδα αυτή θα μπορούσε να σταλεί σαν κείμενο συμπαράστασης στους συναδέλφους της Κέρκυρας βάζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό της ομάδας, αλλά ………….

Εκτός αν η ομάδα αυτή δεν θέλει καμία σχέση, ούτε κάν συμπαράστασης, σε κλασικές μορφές οργάνωσης, οπότε καλώς δεν έγινε τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω τους δύο συναδέλφους που μας εκπροσώπησαν επάξια στον ελάχιστο χρόνο που είχαν, για να τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.

Εγώ είχα διαβάσει το ψήφισμα των Λογιστών Κέρκυρας και με κάλυπτε σε όλα όσα ανέφερε ενώ παράλληλα το θεώρησα και πολύ σωστά δομημένο (όπως βέβαια και της ΠΟΦΕΕ που κι αυτή η επιστολή θεωρώ ότι αποτυπώνει όλα τα ζητήματα που έχουμε).

Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή και με τους Συλλόγους, που έχουν τα ίδια αιτήματα που αναφέρουμε κι εμείς, για μια πιο γενικευμένη διαμαρτυρία.

Να καταλάβουν όλοι οι συνάδελφοι, ότι πρέπει να είμαστε μαζί σ' αυτό κι όχι ο ένας απέναντι από τον άλλο !!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περίμενα αλλά ……….. και θα γίνω λίγο κακός

Βρε Γιάννη εγώ νομίζω ότι το είδαμε και το σχολιάσαμε θετικά..

Όσο για ψήφισμα συμπαράστασης .. να στείλει ποιος? Ας έκανες κι εσύ μια πρόταση.. :P

Έστειλε η ΕΦΕΕ θεσσαλονίκης με παράπονο κιόλας ότι δεν είχε ενημερωθεί..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

Δεν κατάφερα να σας δώ (Έκλεινα έναν ισολ/σμό ως τις 02:30) αλλά για να λένε όλοι ότι πήγατε καλά έτσι θά ΄ναι. Αν κυκλοφορήσει video θα είναι καλό.

Μπράβο λοιπόν...... αλλά από κεί και πέρα μόνο ο dimtzim βλέπει παρακάτω;

Πάντως είναι σε σωστή κατεύθυνση η σκέψη του περί διερεύνησης της νομιμότητας "παραβίασης" προσωπικών δεδομένων.

Μια καλή σκέψη είναι η συμπόρευση με όσους συλλόγους έχουν δράσεις και σιγά σιγά ίσως κινηθούν κι άλλοι.

Ίσως μια επαφή να είναι ένα βήμα για συντονισμό.

Ελπίζω να μην έγινε για λόγους χρόνου.

Γι αυτό έλεγα να αφήσουμε τις βιασύνες και να πάμε μεθοδικά. Εκ των υστέρων βλέπω ότι ίσως και να έκανα λάθος ίσως κι όχι.

Αφ΄ενός η καθυστέρηση των 5 ημερών έφερε κι άλλες υπογραφές αφ΄ ετέρου η προσέλευση συνεχίζεται. Ίσως η δημοσιεύσεις έφεραν επίσης κόσμο. Ίσως να φέρει κι η συνέντευξη. Ούτε βιασύνη λοιπόν ούτε αργοπορία...........

καλημέρα σε όλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που γραφει ο Δημητρης για το blog νομίζω πως ειναι κατι που πρέπει να το δούμε , το τελευταιο που θα θελαμε όλοι πιστεύω , θα ήταν το να δημιουργησουμε προβλημα στα παιδιά του φόρουμ .

Στο μονο που θα κρατησω τις επιφυλάξεις μου θα ειναι στον σχηματισμο οργανωμενης κινησης με ονομα κλπ , θεωρω ότι με τα οποια προβληματακια μας , λειτουργουμε σχετικά καλά όπως ειμαστε τωρα.

Θα προτεινα να προχωρησουμε σε στοχευμενες ενεργειες και να το δουμε αυτο αργότερα , αρκετά αργοτερα :D

Συμφωνω στο να συνεχιστει η συγκεντρωση υπογραφων .

Αυτα.

Για να μην προκαλέσω σύγχιση, δεν εννοώ "οργανωμένη κίνηση" με την έννοια της ίδρυσης κάποιου νέου φορέα-συλλόγου-σωματείου, αλλά μιά επιτροπή στην οποία συμμετέχει η βάση των λογιστών

μαζί με φορολογούμενους πολίτες, λειτουργεί και δρά συντονισμένα με αποφάσεις συνέλευσης, διαδικτυακά συνήθως,αλλά θα χρειαστεί και να συναντηθούμε. Παράλληλα ο καθένας μας μπορεί να δραστηριοποιείται σε όποιο φορέα και σύλλογο πιστεύει ή είναι μέλος.Το πρώτο δεν αποκλείει το δεύτερο. Δεν επείγει να γίνει εδώ και τώρα, αλλά αν τραβήξει αυτό που ξεκινήσαμε θα γεννηθεί από μόνη της η ανάγκη να συντονιστούμε με τέτοιο τρόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περίμενα αλλά ……….. και θα γίνω λίγο κακός

Αν πρεπει να αρχιζουμε τα ΜΠΡΑΒΟ και τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα συλλογικα μας οργανα προκειμενου να εκτελουν το εργο

για το οποιο ιδρυθηκαν...τι να πω.

ή μαλλον να πω...Μπραβο! λοιπον στο συλλογο της Κερκυρας!!

ελπιζω και οι υπολοιποι να ενεργοποιηθουν επιτελους,να δικαιολογησουν την υπαρξη τους,να μας εκπροσωπουν επαξια και δυναμικα.

Αχ! βρε Γιαννη...και μας εισαι τοσο χρησιμος.

Με αγαπη. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μετά την ανάρτηση του κειμένου των συναδέλφων της Κέρκυρας με το θέμα ασχολήθηκαν

Ικανοποιητικό.. ως προς το μετά.. απουσιάζει μια δόση αυτοκριτικής-κριτικής για το πριν..

Για το πως τέθηκαν κάποια θέματα-διεκδικήσεις χωρίς προαπαιτούμενα, που μας οδήγησαν σήμερα να απολογούμαστε στον κάθε παπάρα.

Προς γνώση και συμμόρφωση.

αυτο γιατι περασε ετσι ? δεν εχουμε να παρατηρησουμε κατι?

ειναι μια προταση που θα μπορουσαμε να συμμετεχουμε. ....

εχω την αποψη οτι πρεπει να ενισχυσουμε οποιαδηποτε προσπαθεια γινεται και να μην περιοριστουμε ο καθενας στον μονοδρομο που διαλεξε...

να τους δηλωσουμε την συμπαρασταση μας και να ζητησουμε και την δικη τους συμμετοχη στις προσπαθειες μας....

αν δεν βρουμε ενα τροπο να επικοινωνησουμε τις ανησυχιες μας και τους αγωνες μας δεν προκειται να εχουμε αποτελεσμα....

αλλά ο Κωστής ............ επανέφερε τα πράγματα στον ίσιο δρόμο

Ασφαλώς ΧΡΥΣΑ θα ληφθεί υπόψη η στάση του Σ.Ε.Λ.ΚΕ. και ασφαλώς, αν χρειαστεί, θα έρθουμε σε επαφή με κάθε θετική αναζήτηση και δράση, όπως αυτή των συναδέλφων της Κέρκυρας. Μόνο που να ... μόλις πάει να ανθίσει ένα μπουμπούκι... η κίνησή μας έχει δημόσια ζωή μοναχά 6 ημερών... ΟΚ. Θα οργανωθούμε... θα συντονιστούμε, σύντομα αν πραγματικά το θέλουμε... και τότε θα ξεκινήσουν όλες οι επαφές και όλες οι συσπειρώσεις. Αυτό που θέλω να πώ είναι : Μην "μπουκώσουμε" αυτήν την αυθόρμητη κίνηση. Δεν είναι δυνατόν, αυτή την στιγμή να κάνει 10 πράγματα. Ας κάνει 3 και καλά. Και όταν σχηματοποιήσουμε (για αυτό ήδη έχω εκφράσει την άποψή μου) την οργάνωση και την έκφρασή μας, θα πάμε και γιά άλλα... Οχι για 10. Για 110. Αν θέλουμε, τότε μπορούμε. Και δείχνει να θέλουμε !

ΥΓ. Οσο αφορά στην β΄επιστολή, όπως αυτή θα μορφοποιηθεί : Ας κρατήσουμε και επιπλέον υπογραφές, ενισχυτικές της πρώτης. Νομίζω πως θα επηρεάσει θετικά. Νομίζω... Δεν ήθελα να το γράψω αλλά πρέπει να προλάβουμε τις υπερβολές. Χρειάζεται κλιμάκωση. Οχι ¨ΜΠΑΜ¨και ξεφούσκωμα... Οχι φωτοβολίδες.

Τις καλησπέρες μου σε όλους.

κατόπιν έγραψαν

Βρε Γιάννη εγώ νομίζω ότι το είδαμε και το σχολιάσαμε θετικά..

Όσο για ψήφισμα συμπαράστασης .. να στείλει ποιος? Ας έκανες κι εσύ μια πρόταση.. :P

Έστειλε η ΕΦΕΕ θεσσαλονίκης με παράπονο κιόλας ότι δεν είχε ενημερωθεί..

Αρχηγέ, εγω δεν έχω υπογράψει, ή αλλιώς δεν είμαι "μέλος¨ της ομάδας, απλά ανέβασα το κείμενο μήπως και ........

Αν πρεπει να αρχιζουμε τα ΜΠΡΑΒΟ και τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα συλλογικα μας οργανα προκειμενου να εκτελουν το εργο

για το οποιο ιδρυθηκαν...τι να πω.

ή μαλλον να πω...Μπραβο! λοιπον στους συναδελφους της Κερκυρας,ελπιζω και οι υπολοιποι να ενεργοποιηθουν επιτελους.

Αχ! βρε Γιαννη...και μας εισαι τοσο χρησιμος.

Με αγαπη. :)

και δεν μίλησα για μπραβο και συγχαρητήρια, για συμπαράσταση μίλησα

(και γω σ αγαπάω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω να πω .....

δεν με παρατατε με τις αγαπες κα τα μπραβο ????

εγω θα ειμαι εδω με το μαστιγιο και αμα θελετε ....!!!!

.......επειδη δεν προλαβα να γραψω τιποτα σημερα, και μηπως ανησυχησε κανεις ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην προκαλέσω σύγχιση, δεν εννοώ "οργανωμένη κίνηση" με την έννοια της ίδρυσης κάποιου νέου φορέα-συλλόγου-σωματείου, αλλά μιά επιτροπή στην οποία συμμετέχει η βάση των λογιστών

μαζί με φορολογούμενους πολίτες, λειτουργεί και δρά συντονισμένα με αποφάσεις συνέλευσης, διαδικτυακά συνήθως,αλλά θα χρειαστεί και να συναντηθούμε. Παράλληλα ο καθένας μας μπορεί να δραστηριοποιείται σε όποιο φορέα και σύλλογο πιστεύει ή είναι μέλος.Το πρώτο δεν αποκλείει το δεύτερο. Δεν επείγει να γίνει εδώ και τώρα, αλλά αν τραβήξει αυτό που ξεκινήσαμε θα γεννηθεί από μόνη της η ανάγκη να συντονιστούμε με τέτοιο τρόπο.

εγω λεω να συνεχισουμε με αυτο...

να κανουμε συναντησεις κατα τοπους....

ηγγικεν γαρ η ωρα ....smile.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη υπερβάλλεις..

Η "ομάδα" δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο..

ενταξει βρε Σουλη , θα μπορουσαμε εστω να στειλουμε τους αγωνιστικους χαιρετισμους μας ....

ε να κανουμε και το χατηρι στον Γιαννακη ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ετοιμάζω ένα blog.

αύριο ή μεθάυριο θα είναι έτοιμο για χρήση.

παλι μας αφηνεις αφωνους !!!!!

ευχαριστουμε !!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω θα ειμαι εδω με το μαστιγιο και αμα θελετε ....!!!!

Ο φίλος μου ο Κίμωνας με τις 4 γυναίκες , έμαθα πως ψάχνει για μιά .........αφέντρα !!! Να τον δώ μες στα δερμάτινα και τι στον κόσμο !!! Κίμωνααααααααααααααα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα ειπαμε μας αφησε αφωνους, αλλα τοσο πολυ ????huh.gif

δεν χαιρεστε ? δεν του λετε ευχαριστω ?

βρε μηπως βιαστικα παλι ???

μηπως το κανει για να μας ξεφορτωθει ????

χαχαχα γελαστηκε πειτε του ....tongue.giflaugh.gif

οπου και να παμε , παντα εδω θα γυρναμε ....

ΥΓ ...κοιτα Γκας, μην τα κανεις ολα μονος σου, ρωτα μας και τι χρωμα το θελουμε τουλαχιστον ...!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ετοιμάζω ένα blog.

αύριο ή μεθάυριο θα είναι έτοιμο για χρήση.

Πάντα ενα βημα μπροστα ,

δεν έχω λόγια ,

σας ευχαριστουμε για μια ακόμα φορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...