Προς το περιεχόμενο

Β' ΜΕΡΟΣ: Συζήτηση για την Επιστολή Διαμαρτυρίας στον Εγκλωβισμό και την Απαξίωση του Λογιστή.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και όπως διαβαζω συμφωνει και ο σουλις

Πολύ με "χαμήλωσες" Κίμωνα και θα παρεξηγηθώ..:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 652
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κυριοι,

δεν ειχα το χρονο να απαντησω νωριτερα, αλλα θεωρω πως μιας και δημοσιευσα "αρνητικη" αποψη (και θα συμφωνησω με κ Σταυρουλακη πως αυτο αποτελλει την ελευθερια της οποιας ομαδας)

καταρχην οντως μιλησα αγανακτισμενα αλλα πιστευω δεν προσεβαλλα κανεναν. Ρωτησα εντονα (και οπως παραθετω παρακατω) ποιος εξουσιοδοτηθηκε και ποτε κατα την δημοσιευση της επιστολης(ισως και να το εκανα ακομψα).

Συμπεραινω κατοπιν λοιπων δημοσιευσεων πως μια παρεα συναντηθηκε κανονισε και συντονισε μια καποια προβολη της επιστολης. Το οτι ολο αυτο εγινε εν αγνοια προσυπογραφοντων ειναι μεμπτο θεωρω καθοσουν τουλαχιστον θα επρεπε να εχει δημοσιευτει σαν ενεργεια, ωστε και αλλοι συναδελφοι να βοηθησουν στον οποιο συντονισμο χρειαζοταν (προσωπικα ητο αδυνατο λογω χιλ αποστασης κτλ) ή να απεχουν λογω οποιου προσωπικου λογου. Πηραν λοιπον 3-5-10 δεν ξερω και εγω αποφασεις για μια κινηση (επειδη αυτη ηταν η παρεα κ αυτο εχει δηλωθει ξεκαθαρα σε πολλες δημοσιευσεις παντιοτροπως) και οι υπολοιποι οσαν αμνοι οδηγηθησαν και ποδηγετηθηκαν. Και οσαν "συντονιστικη επιτροπη" δεν πραττουν ωστε να διορθωθει η οποια αστοχια της δημοσιευσης.

Τι παει να πει σε ξερω και με ξερεις προσωπικα? Ειμαστε λογιστες ολοι πιστευω και αυτη η κινηση θα επρεπε να ξεφευγει απο την νοοτροπια της οποιας παρεας και να ειναι ευρυτερη ωστε να αγκαλιασει τον κλαδο. Εχει σημασια εαν σε ξερω και με ξερεις για το συγκεκριμενο θεμα?Δεν κανονισαμε να βγουμε βραδυ ουτε να παμε επισκεψη στο σπιτι καποιου ουτε να παντρευτουμε. Και την οποια διαφωνια θα την πνιξουμε ολοι μαζι με τα δημοσιευματα της παρεας δημοκρατικα παντα.

Εξακολουθω να ειμαι αρνητικος σε τετοιο καπελωμα (και δεν αναφερομαι πλεον προσωπικα στον κ Βακρινο γιατι αν καταλαβα καλα θα μπορουσε να ειναι οποιοςδηποτε στην θεση του). Συνεχιζω δε να εχω ακρα επιφυλακτικοτητα για την μετεπειτα πορεια αυτης της κινησης. Δεν θα μπω στην διαδικασια ουτε ειμαι σε θεση να γνωριζω τις προθεσεις και το οποιο πιθανο οφελος καποιου, ουτε γινετε να αποδειχθει κατι τετοιο με καποιο τροπο αρα πρεπει να το πιστεψουμε αλλιως εισαι κακοβουλος και κακοπιστος αν καταλαβα καλα....Καθε αλλο θα ελεγα απλα το εργο αυτο εχει παιχτει απειρες φορες....

Δεν με απασχολει το συνδικαλιστικο αερακι που φυσηξε επισης.

Επισης(και τελος) δεν εχω με κανεναν προσωπικα ουτε βγαζω μενος κατα κανενος το avatar (γιατι μονο αυτο ξερω κ μαλιστα απο επιλογη) και θα ημουν το λιγοτερο ηλιθιος εαν το εκανα σε αυτην την εικονικη πραγματικοτητα.

με πιο δικαιωμα και απο που και ως που ο επονομαζομενος Βακρινος και η Συντονιστική Επιτροπή Παρέμβασης και Αγώνα Λογιστών Επαγγελματιών Πολιτών(ε?) εξουσιοδοτηθηκαν απο εμενα ως προς το οτιδηποτε?

και ηδη εχω εκφραστει απεριφραστα για τετοιου ειδους ενεργειες και συνδικαλισμους...ειχα την εντυπωση πως αποτελλει μια αυτοβουλη και αυθορμητη ενεργεια συναδελφικης αλληλεγγυης.

οπως ειπαν και οι πιο πανω παραθεσεις συναδελφων, συγχαρητηρια σε οποιον συντονισε κτλ αλλα δεν ειδα πουθενα καμια συντονιστηκη επιτροπη να εκλεγεται ουτε γνωριζω προσωπικα καποιον της συντονιστικης ωστε να ξερω και τι εκφραζει περαν της επιστολης.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Θεωρω πως παραπλανηθηκα και εχω να δηλωσω δεν υπαρχει σωτηρια κυριοι..ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Επιφυλασσομαι ως προς τη συνεχεια της "κινησης" και της χρησιμοποιησης του ονοματος και της υπογραφης μου σε οποιαδηποτε επιστολη.

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα.

Συγχωρέστε με αν το παρόν κείμενο είναι μακροσκελές. Θα προσπαθήσω να το περιμαζέψω όσο μπορώ. Μετά τα χτεσινά, νομίζω πως ήρθε η ώρα να μιλήσω και γω αφού κατηγορήθηκα για πολλά. Λοιπόν :

1) Καμμία επιστολή δεν παραδίδεται χωρίς εισαγωγικό κείμενο. Προς τούτο έγινε χρήση αποσπάσματος επιστολής του συναδέλφου tzimdim, η οποία δεν είχε συναντήσει σοβαρές αντιθέσεις όταν δημοσιεύθηκε, με ελαφρές τροποποιήσεις, χωρίς να αλλάζουν το νόημα. Επίσης καμμία επιστολή δεν μπορεί να δοθεί πουθενά, αν δεν φέρει το όνομα του αποστολέα. Σε συνάντηση συναδέλφων στην Αθήνα (Σάββατο 26-03-2011) τέθηκαν προς επιλογή διάφορες ονομασίες. Επειδή κοινή επιθυμία ήταν να βρεθεί και ταυτόσημη ηλεκτρονική διεύθυνση (... ε δεν είχαμε μαζί μας και φορητό Η/Υ με ασύρματη σύνδεση internet), ανατέθηκε σε 2 συναδέλφους (ο ένας ήμουν εγώ) η σχετική εξεύρεση.

2) Η ονομασία Σ.Ε.Π.Α.Λ.Ε.Π. (Συντονιστική Επιτροπή Παρέμβασης και Αγώνα Λογιστών, Επιχειρηματιών και Πολιτών) μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει. Άλλο όμως αυτό και άλλο να κατηγορούμαι για διαδικασίες ίδρυσης συλλόγου ή οτιδήποτε σχετικού. Δική μου επιμονή, η οποία έγινε αποδεκτή, ήταν στην ονομασία να περιλαμβάνεται οπωσδήποτε το "Συντονιστική Επιτροπή". Για όσους γνωρίζουν, έστω και τα ελάχιστα περί τα συνδικαλιστικά δρώμενα, το "Συντονιστική Επιτροπή" παραπέμπει σε κάτι έξω από Συλλόγους, Σωματεία, Ενώσεις και λοιπά τεθνεώτα σχήματα.

Επίσης για όσους δεν καταλάβανε : Συντονιστική Επιτροπή Π.Α.Λ.Ε.Π. είμαστε (είμασταν) και οι 265 και δεν υπήρχε κανένας Πρόεδρος, κανένας Γραμματέας, κανένας Βακρινός και κανένας Κολοκυθόπουλος.

3) Εχουμε (είχαμε) 2 επιλογές ως προς την δημοσιότητα : α) "Παίζουμε", β) "Δεν παίζουμε". Με ευρείες τηλεφωνικές συνομιλίες (οι οποίες βεβαίως δεν θα μπορούσαν να καλύψουν το πλήθος των 265 συμμετεχόντων) συμφωνήθηκε : ΠΑΙΖΟΥΜΕ. Συμφώνησα και εγώ με αυτό και έθεσα κάποιους όρους οι οποίοι εξασφάλιζαν, πως η σχετική προβολή δεν θα μπορούσε να καταλήξει στο να μπορέσει κάποιος να την εκμεταλλευθεί, με οποιονδήποτε τρόπο. Οι όροι αυτοί έγιναν ομόφωνα αποδεκτοί. Οι συνάδελφοι που έτυχε να είναι παρόντες ή συνομιλήσαμε τηλεφωνικά, αν θέλουν και το κρίνουν σκόπιμο, ας αναφερθούν σχετικά.

Ωστόσο κανένας μας δεν έχει να απολογηθεί για το πως θα παρουσιασθεί η κίνηση από οποιονδήποτε δημοσιογράφο. Το κείμενο ήδη κυκλοφορούσε σε διάφορα blogs και συνεπώς είχε διαρρεύσει, με πήραν τηλέφωνο(δεν ήταν τυχαίο, ήξεραν 4-5 αριθμούς τηλεφώνου από εμάς και πήραν εμένα) και το μόνο που δήλωσα ήταν : "Ήρθε η ώρα να χαράξει πορεία η ανθρώπινη φωνή των λογιστών. Αρκετά μείναμε στα λόγια. Ήρθε η ώρα της πράξης". Αυτό και απολύτως τίποτε άλλο. Πού είναι το μεμπτό; Ποιός διαφωνεί; Παρακαλώ όλους σας να μου υποδείξετε πού καπέλωσα ή σφετερίστηκα την υπογραφή οποιουδήποτε από τους 265. Παρακαλώ να μάθω που υπάρχει η παραμικρή παρέκκλιση από όσα συνυπογράψαμε. Εξαιρετικά θα ήθελα τη γνώμη του συναδέλφου tzimdim που έγραψε : "... παρατράγουδο για μένα μόνο ένα, η περίπτωση του συναδέλφου Βακρινού. ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ, κανονικό ΚΑΠΕΛΩΜΑ, που δεν γνωρίζω χαριν ποιανού φορέα". Ποιό είναι το παρατράγουδο; Πού είναι το καπέλωμα; Ποιός είναι ο φορέας για λογαριασμό του οποίου υποτίθετε πως έδρασα;

4) Εχετε δίκιο. Ειδικά η συναδέλφισσα "ΧΡΥΣΑ". Με συλλάβατε επ' αυτοφόρω "κλέπτοντα οπώρας". Οπότε δεν έχω παρά να αποδεχτώ πως :

α) Προέβαλλα τον εαυτό μου για να αποκτήσω φήμη κλπ, κλπ.

β) Προέβαλλα τον εαυτό μου με σκοπό να προσπορίσω ώφελος.

γ) Προέβαλλα τον εαυτό μου έτσι ώστε να εμφανιστώ εγώ στο δημοσιογραφικό και, ενδεχομένως, τηλεοπτικό στερέωμα.

δ) Προέβαλα τον εαυτό μου για να αντιμετωπίσω τα προσωπικά μου complex.

ε) ... ό,τι ήθελε καθένας προσθέσει.

Παρακαλώ να αποτιμήσετε τα ανωτέρω, ώστε καταβάλλοντάς τα, σε λογαριασμό που θα μου υποδείξετε, να ισοζυγίσω, μιας και το ισοζύγιο της ζωής είναι πάντοτε ισοσκελισμένο.

Χθες και σήμερα έλαβα πολλά τηλεφωνήματα. ΔΕΝ έχει σημασία αν ήταν τηλεφωνήματα στήριξης ή όχι. Είναι προφανές πλέον πως "δεν υπάρχω". Μικρό το κακό... Δεν έχασε και η Βενετιά βελόνι... Αλλωστε φαίνεται πως μόνο κακό προσδίδω στην κίνηση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι : Συνεχίστε... Μπορούμε! Ζητάω συγγνώμη από όσους, σήμερα, απογοητεύω. Ζητάω όμως και να συνεχίσετε τον αγώνα. Η επιτυχία είναι πολύ κοντά. Είναι πολύ κοντά έτσι ώστε το λογιστικό σώμα να έχει πλέον φωνή, είναι πολύ κοντά στο να περιοριστούν ριζικά οι, εκ των έσω, δυνάμεις που κρατάνε άφωνο το σώμα.

ΥΓ : Αποκλειστικά προς την συνάδελφο "ΧΡΥΣΑ" : Ειδικά μαζί μου πρέπει νάχεις σοβαρό πρόβλημα. Φαίνεται και από άλλες δημοσιεύσεις, άσχετες με το παρόν θέμα. Δεν θέλω να παραπέμψω σχετικά, ουτε καν να απαντήσω. Θέλω όμως να σε παραπέμψω στο μότο σου : "Κι' αν δεν ξέρεις να αγαπάς, μάθε τουλάχιστον να μην πληγώνεις". Δεν θα επανέλθω σε οποιοδήποτε σχόλιό σου.

Αγαπητέ κ.Βακρινέ επειδή είμαι από τους λίγους που εξέφρασαν την αγανάκτηση τους αλλά και τον προβληματισμό του , μετά και από το γραφόμενα δυστυχώς επιβεβαιώθηκα στο ακέραιο .

Προσωπικά λοιπόν δεν κατηγορήσα κανένα(αν είναι ποτέ δυνατό) διότι πραγματικά το σκεπτικό μου είναι ότι κανένας μας(σας) δεν έχει κάποιο άλλο σκοπό παρά την αντίδραση μας στα τεκταινόμενα τόσο της οικονομίας αλλά και του κλάδου , αυτό που έκανα και σας προκαλώ να διαβάσετε τις δημοσιεύσεις μου είναι ότι δεν είχαμε ενημέρωση , εγώ δε λέω ότι κακώς έγιναν , αλλά ρε γαμώτο ούτε για περίληψη είπαμε ότι για συναντήσεις μάθαμε ούτε τίποτα και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τίποτα που να συνδέεται με όνομα για να μη παρεξηγηθούμε από το μέσα .

Αυτά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις , κριτική θα εξακολουθώ να ασκώ και όχι επείδη είμαι έξω από το χορό (γνωστό το γνωμικό) αλλά γιατί από την αρχή είχα ρωτήσει πως , που , γιατί τι γίνεται παραπέρα ..........

Και επίσης με στεναχωρεί ότι άτομα που δεν είναι χθεσινά και έχουν δώσει τους αγώνες τους στο κλάδο πέφτουν σε αυτά τα επικοινωνιακά λάθη .

Όσον αφορά την επιστολή της Ποφοε και εγώ την είχα δεί και την είχα επικροτήσει (για να μη τα ισοπεδώνουμε όλα) , απλά δεν φτάνει μόνο αυτό χρείαζεται και η ποφοε να αποδείξει ότι νοίαζεται και για τον μικρομεσαίο λογιστή .

Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι και με αυτή την επιστολή ΔΕΝ υποκαθιστούμε κανένα φόρεα , απλά εκφράζουμε αγανάκτηση και ελπίζω και η Ποφοε να αγκαλιάσει και να προωθήσει κάθε τέτοια προσπάθεια .

Ειλικρινά προσπάθησα να παραμείνω όσο γίνεται αξιοπρεπής, παρόλες τις απρέπειες που γράφτηκαν από μερικούς. Δεν έχω συνηθίσει στη ζωή μου να λιθοβολώ τους ανθρώπους,ίσως γιατί δεν είμαι κουτοπόνηρη, ούτε ψάχνω να βρώ εχθρούς παντού.Μπορεί να με πείτε και μαλάκα,ηλίθια, αλλά δεν έχει σημασία. Για μένα σημασία έχει αυτό:

Αντί για απάντηση είδα αυτό

Κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους για όλα αυτά, εμείς τους δώσαμε τα όπλα. Δεν κατηγορώ την συνάδελφο, όταν διαβάζει όλα αυτά που γράφτηκαν, και τη στιγμή που δεν γνωρίζει προσωπικά κανέναν, είναι λογικό να θέλει να αποχωρήσει. Ισως και γω στη θέση της το ίδιο να έκανα.

Δεν θα τοποθετηθώ στην επιστολή του Κωστή, όχι γιατί μου είναι αδιάφορη η διαφωνώ, αλλά γιατί καταλαβαίνω την πικρία του,εξάλλου άλλοι θα έπρεπε να τοποθετηθούν, όχι εγώ. Τυχαίνει να γνωρίζω ποιός είναι,και αν έχει ανάγκη από προβολή η όχι.Λυπάμαι αφάνταστα που αποχωρεί από την όλη προσπάθεια, και του ζητάω προσωπικά και σαν φίλη και σαν συνιδοιπόρος όλα αυτά τα χρόνια να μην το κάνει.Κανείς μας δεν περισσεύει.

Εγώ προσωπικά, θα συνεχίσω να στηρίζω την προσπάθεια, βάζοντας στην άκρη την Ειρήνη, όχι γιατί επιθυμώ να "αναγεννηθώ",που αν το σκεφτείς είναι και για γέλια, μιας και το αντίθετο έχει ήδη συμβεί μετά την υπογραφή μου εδώ, αλλά γιατί σέβομαι όλους αυτούς αυτούς που συνυπογράψανε (δεν υπονοώ φυσικά ότι ο Κωστής που αποχώρησε δεν σέβεται),έστω κι αν κάποιοι με "δώσανε' κανονικά παντού με το τρόπο τους. Γιατί ξεχνάμε όλοι μας φαίνεται ότι γράφουμε σε δημόσιο χώρο, και όχι σπίτι μας. Δεν με πειράζει, αυτοί που με γνωρίζουν πραγματικά και ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια, ξέρουν ότι δεν με φοβίζουν οι καταιγίδες. Έτσι δεν είναι Σταυρουλάκη;

Θεοφιλε, σε γνωριζω και με γνωριζεις , ξερω και ξερεις οτι προσωπικα δεν εχω μαζι σου....

αυτο δεν με εμποδιζει να σου πω, οτι ολα αυτα τα πολυ ωραια που γραφεις θα προτιμουσα να τα διαβαζα πριν την κινηση που εγινε με την επιστολη ...

Εκ των υστερων η ματια μας ειναι πολυ διαφορετικη.

αν ηξερα και γω εξ αρχης το αποτελεσμα θα επεμενα σε μια πιο λιτη , συντομη και με αιτηματα επιστολη , που δεν θα αφηνε τα περιθωρεια παρεξηγησεων, οπως περιπου την ειχα προτεινει...

Τωρα ομως και εχοντας τα λαθη μας και την αντιδραση του κοσμου σαν μπουσουλα , μπορουμε να συνεχισουμε ......

δικαιουμαστε να κανουμε κι αλλα λαθη.....δεν δικαιουμαστε να τα παρατησουμε......

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο φόρουμ είμαι πολύ στεναχωρημένος και ταυτόχρονα πολύ θυμωμένος. Για το λόγο αυτό θα πω μία ιστορία η οποία εύχομαι να μας «εκλογικεύσει».

«Μιά φορά και έναν καιρό λοιπόν........

Μία παρέα φίλων (ανδρών και γυναικών) συναντήθηκαν, όπως συνήθιζαν να το κάνουν που και που, για να πιουν ένα καφέ και για να συζητήσουν.. Μέσα από την συζήτηση για τα διάφορα επίκαιρα θέματα έκεινης της περιόδου, αναδείχτηκε το θέμα της αγανάκτισης όλων τους, για τα κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικά δρώμενα, για την κοροιδία από το κράτος πρός τους πολίτες, για την πολυνομία, για την εκμετάλλευση συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων από την πολιτεία και άλλα πολλά προβλήματα που κυριαρχούσαν και συνεχίζουν να κυριαρχούν στην χώρα μας. Ακόμα περισσότερο σαν θέμα, συζητήθηκε ο προβληματισμός των λογιστών, (μιας και στον χώρο αυτό άνηκαν τα μέλη της παρέας) με βάση τα νέα δεδόμενα (Ν 3842/2010), οι υποχρεώσεις που προκύπτουν, το ανύπαρκτο κράτος (όπως και σήμερα), και έμεινε σαν ερώτημα μετέωρο το « τι κάνουμε ρε παιδιά; Εντάξει οι σύλλογοι δεν κάνουνε τίποτα (αυτό δυστυχώς το έχει αποδείξει η ιστορία ως σήμερα), τα επιμελλητήρια δεν κάνουνε τίποτα, ο κλάδος των λογιστών (ακόμα χειρότερα) ανήκει στους πιο «ανύπαρκτους» κλάδους από πλευράς αντίστασης με οποιοδήποτε τρόπο στην εκμετάλλευση των Λογιστών από το κρατικό φορέα. Ας κάνουμε κάτι εμείς. Ότι και αν θα είναι αυτό, σίγουρα θά είναι καλύτερο από το τίποτα»

Έτσι λοιπόν, αυτή η ολιγομελής παρέα, κατόπιν συζήτησης πήρε την απόφαση να γράψει μία επιστολή, που να εκφράζει όσο το δυνατόν καλύτερα τα προβλήματα που αφορούν το λογιστικό (και όχι μόνο) κόσμο, να την υπογράψουν τα μέλη της παρέας αυτής, και έπειτα να τη δώσουν σε γνωστούς και φίλους να την υπογράψει όποιος συμφωνεί, και τελικά αν μπορέσουν με κάποιο τρόπο να την δημοσιοποιήσουν, έτσι ρε αδερφέ σαν ελάχιστη μορφή αντίστασης σε όλα αυτά που γινόνταν. Έπεσε στο τραπέζι και η ιδέα, αν μαζευτεί αρχικά ένας ικανός αριθμός υπογραφών, να δημοσιευτεί αυτή η επιστολή και στο taxheaven (και ευχαριστούμε τα παιδιά που μας φιλοξενούν) για να γίνει γνωστή και στο ευρύτερο κοινό, και όποιος συμφωνεί και ενστερνίζεται αυτά που γράφει ή επιστολή να την προσυπογράψει. Σκόπος της επιστολής: να δείξουμε ότι υπάρχει και ο απλός κόσμος που μπορεί να σκέφτεται, και θέλει να αντιδράσει σε όλα αυτά τα παρανοικά που συμβαίνουν γύρω του. Να γνωστοποιήσουμε ότι υπάρχουμε, ότι είμαστε εδώ και θέλουμε να αντιδράσουμε, ότι δεν είμαστε λογιστές-πρόβατα ή και πολίτες-πρόβατα που θα μας πάει για σφαγή ο βοσκός-κράτος.

Πήρε λοιπόν την απόφαση η παρέα, και ξεκίνησε να γράφεται ή επιστολή. Όλα τα μέλη της παρέας (άλλος πιο πολύ, άλλος πιο λίγο), συνείσφεραν από μέρος τους, ότι μπορούσαν στην κατάρτιση του τελικού κειμένου. Μια ωραία πρωίαν, η περιβόητη επιστολή ήταν έτοιμη. Τα μέλη της αρχικής παρέας την πήραν με ενθουσιασμό και την προώθησαν σε φίλους και γνωστούς και έτσι μαζεύτηκαν οι αρχικές επιγραφές και η παρέα μεγάλωσε. Ο αριθμός των υπογραφών έφτασε να είναι ικανός για να μπορέσει η επιστολή να αναρτηθεί στο taxheaven. Και αναρτήθηκε. Η άρχική ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαιρετική. Η επιστολή έτυχε μεγάλης αποδοχής γιατί εξέφραζε τον κόσμο. Σίγουρα ο κόσμος στο φόρουμ την εμπλούτισε, έδωσε και άλλες ιδέες και βοήθησε πολύ με την συμμετοχή του, και είπαμε ναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ίσως κάτι κάνουμε.

Τα μέλη της αρχικής παρέας που είχαν υπογράψει την επιστολή, αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν με θέμα « παιδιά ίσως κάτι γίνει τελικά με την επιστολή». Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και κάποια από τα μέλη του φόρουμ που είχαν προσυπογράψει για να γνωριστούμε, για να πούνε και αυτοί τις απόψεις τους και για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την επιστολή, την οποία σημειωτέον την υπέγραφε όλο και μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων αβίαστα, και η δυναμική όπως και η δύναμη που αποκτούσε σιγα σιγά λόγω της μεγάλης συμμετοχής, ξεπερνούσε και τις πιο μεγάλες προσδοκίες που είχε στο ονειρό της η αρχική παρέα που είχε συντάξει την επιστολή.

Φτάσαμε στο σημείο η συμμετοχή να είναι τόσο μεγάλη που έπρεπε να περάσουμε στο επόμενο βήμα. Βέβαια, ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν πολλοί εώς τότε ΑΟΡΑΤΟΙ μνηστήρες, επειδή είδαν ότι ο λογιστικός κόσμος «ξυπνάει» ...(δεν θα τους κατονομάσω ο νοών νοείτω).

Αποφασίστηκε λοιπόν και άλλη μία συνάντηση η οποία έγινε το Σάββατο 26/03/2011 με θέμα «το αύριο της επιστολής – την δημοσιέυουμε ή όχι και αν ναι που, και με ποιο τρόπο». Οι λεπτομέρειες λοιπόν συζητήθηκαν και παρόντες ήταν οι CAP, GEORGE1977, PANOLIASKOSJOHN, DAS, TEO70, ΕΙΡΗΝΗ, ΚΩΣΤΗΣ ΒΑΚΡΙΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΔΑΛΗΣ και άν κάτι δεν λέω καλά μπορούν να το διορθώσουν. Εκεί λοιπόν είπαμε ότι επειδή δεν θέλουμε συνδικαλισμούς, κόμματα και τέτοια πράγματα, γιατί θέλουμε η επιστολή να είναι αγνή (όπως και είναι) και να εκφράζει την αγανάκτιση του κόσμου, να την στείλουμε εμείς παντού. Και ποιοί είμαστε εμείς; Και από ποιό e-mail θα φύγει η επιστολή (ξερέτε πιθανόν ο κάτοχος ενός προσωπικού e-mail να υποστεί και τις συνέπειες); Και είπαμε να την στείλουμε από μία Συντονιστική Επιτροπή, είπαμε να ανακοινώσουμε στο φόρουμ και να εκλέξουμε μία Συντονιστική Επιτροπή που θα αποτελείται από κάποια άτομα ανα περιοχή ανάλογα με τον αριθμό των υπογραφόντων την επιστολή (πχ αθήνα 60 υπογραφές = 3 άτομα στην συντονιστική επιτροπή, Κρήτη 30 υπογραφές = 2 άτομα στην συντονιστική επιτροπή, θεσαλλονίκη 10 υπογραφές = 1 άτομο στην συντονιστική επιτροπή). Στην πράξη και οι 265 είμαστε Συντονιστική επιτροπή απλά κάποιοι πρέπει να μας εκπροσωπήσουν όταν και όπου χρειαστεί. Αποφασίστηκε όμως στην φάση που είμασταν και επειδη η επιστολή έπρεπε να φύγει για τα ΜΜΕ να χρησιμοποιηθεί ο όρος Συντονιστική επιτροπή και αφού ψαξαμε και όνομα για το e-mail κλπ. και δεν βρίσκαμε εκείνη την στιγμή, (δεν θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι τόσο σημαντικό) αναθέσαμε σε δύο από τα μέλη της παρέας να βρουν ένα όνομα έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετηθούμε για να φύγει η επιστολή κλπ. Αυτά είπε λοιπόν η παρέα εκείνη την μέρα και συμφώνησει να μην γίνει άλλη κίνηση πριν δούμε τις αντιδράσεις που θα φέρει η επιστολή στην κοινωνία, πριν αφουγκραστούμε τα δεδομένα που θα προκύψουν και πριν ενημερώσουμε και το φορουμ.

Οι εξελίξεις βέβαια και κυρίως οι εσωτερικές (μέσα από το φορουμ) μας πρόλαβαν. Κάποιοι και κάποιες πριν καν ρωτήσουν, πριν ζητήσουν εξηγήσεις , πριν δουν βιάστηκαν να κρίνουν, αφήνοντας τον υπέρμετρο εγωισμό τους να καταπνίξει την λογική τους. Ακουσον μεν, παταξον δε. Ενοχλητικό ως ένα βαθμό είναι ότι τα μέλη της παρέας, της αρχικής αλλά και της τελικής δεν επενέβησαν άμεσα και δυναμικά για να κόψουν τον βήχα..... και να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Αποτέλεσμα η μεγαλή παρέα διασπάζεται....σοβαροί και άξιοι συνάδελφοι - πρωτεργάτες της ιδέας και μέλη της αρχικής παρέας βρίσκονται κατηγορούμενοι....και μάλιστα κατηγορούμενοι επειδή προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό..... η ανιδιοτελής κίνηση χαλάει.... ποιος φταίει....ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να πάρει το βάρος που του αναλόγεί.......

Το παραμύθι έχει μείνει στην μέση.....αν θα τελειώσει με το «έζησαν και αυτοί καλύτερα» ......ή με το «ήταν άλλη μια άκαρπη προσπάθεια μιας ρομαντικής παρέας που κατέληξε στο μηδέν» είναι στο χέρι μας.

Και επειδή εδώ πρέπει πια να τοποθετηθώ στο θέμα του Φίλου και συνάδελφου Κωστή Βακρινού (γιατί υπάρχει και μια αξιοπρέπεια) πρέπει να πω:

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΦΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΤΟ KEYBOARD ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ( ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑ).

ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ.

Ας ελπίσουμε ότι μετά τα σημερινά γεγονότα, θα αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν συναδελφοί.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τύχει άλλος συνάδελφος της άδικης αντιμετώπισης που έτυχε ό Κωστης Βακρινος.

Ας βγουν τώρα μπροστά – ενεργά αυτοί που μόνο να κατηγορούν ξέρουν καθίμενοι στις καρέκλες τους.

Ας ξυπνήσουμε όλοι, είπα και άλλωτε κανείς μας δεν περισσεύει αν θέλουμε να κάνουμε κάτι.

Άλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Με εκτιμηση

Πανολιασκος Γιαννης

Συνάδελφε Βακρινέ και Πανολιάσκο. Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για την επιθετική μου συμπεριφορά απέναντι στο Κώστα Βακρινό. Είχα την μύγα και μυγιάστικα. Φοβόμουνα μην χρησιμοποιηθεί η αυθόρμητη κίνηση μας μικροπολιτικά ή συνδικαλιστικά από οποιονδήποτε εντός και εκτός του χώρου μας. Ιδιαίτερα και από κάποιες εφημερίδες που τον τελευταίο καιρό αντιπολιτεύονται με κάθε τρόπο το υπουργείο οικονομικών και τον υπουργό Παπακωνσταντίνου.Φοβήθηκα μην χρησιμοποιηθούμε απ΄αυτούς για τους δικούς τους λόγους. Είχα λοιπόν ένα σχήμα έτοιμο στο κεφάλι μου και όταν είδα το δημοσίευμα στον Αδέσμευτο, διάβασα για Συντονιστική Επιτροπή, για όνομα που δόθηκε στην κίνηση, και δηλώσεις Βακρινού, θύμωσα και

το έδεσα κόμπο ότι καπελώνεται η υπόθεση χωρίς να γνωρίζω από ποιούς, γιατί δεν σας γνωρίζω και προσωπικά. Έκανα λάθος και το αντιλαμβάνομαι σήμερα από όσα διαβάζω.

παρτε μια ιστορια και απο μενα ..... σχετικη ασχετη ας κρινει ο καθενας .....

Ο κύριος Κ. και η παλίρροια

Ο κύριος Κ. διάβαινε από μια κοιλάδα όταν ξαφνικά παρατήρησε ότι τα πόδια του βούλιαζαν στο νερό. Πρόσεξε τότε ότι η κοιλάδα δεν ήταν παρά μια προέκταση της θάλασσας και ότι σίμωνε η ώρα της παλίρροιας. Στάθηκε παρευθύς κι άρχισε να ψάχνει για καμιά βάρκα κι όσο έλπιζε ότι θα την έβρισκε δεν το κουνούσε από τη θέση του.

Σαν είδε όμως ότι βάρκα δεν υπήρχε πουθενά παραιτήθηκε από τούτη την ελπίδα κι άρχισε να ελπίζει ότι η στάθμη του νερού δε θα ανέβαινε άλλο. Μονάχα όταν το νερό έφτασε ίσαμε το σαγόνι του έπαψε να ελπίζει κι άρχισε να κολυμπάει.

Είχε καταλάβει πως βάρκα ήταν ο ίδιος.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Τωρα οποιος θελει ας καθησει να βουλιαζει στο βουρκο του....

ο,τι εχω γραψει ειναι εδω μεσα ....ειμαι η πρωτη που χειροκροτησα με μεγαλη χαρα και ανεπιφυλακτα και χωρις να ζητησω καμμια εξηγηση.

Αν την αλλη μερα εβγαινε ο ιδιος ο κ. Βακρινος και εδινε εξηγησεις , αντι να δικαιολογει τα αδικαιολογητα , σημερα θα ειμασταν δεκα βηματα μπροστα.

Μαλλον ακομη δεν εχει αντιληφθει οτι ειναι πολυ επικινδυνο αλλο εμεις να θελουμε να πουμε και αλλα λογια να βαζουν στο στομα μας οι δημοσιογραφοι.

Παρεμπιπτοντως , ξερω και μερικες λεπτομερειες της πρωτης ιστοριας που μου μεταφερθηκαν και δεν εχουν αναφερθει παραπανω.

Δεν οφειλω συγγνωμη σε κανεναν και ουτε εχω κανεναν στημενο στον τοιχο ..

Οποιος μπορει να κουνησει τα ποδια του, ας το κανει κι ας προχωρησουμε ...

Οποιος δεν μπορει ας μεινει να βουλιαζει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συναδελφοι απειχα λιγο απο τον ευρυ σχολιασμο των οσων προηγηθηκαν απο την στιγμη της δημοσιευσης της επιστολης.

Επειδη στην εν λογω συναντηση οι συναδελφοι μου εκαναν την τιμη να θελουν να με γνωρισουν, στο χρονικο διαστημα που καθισα μαζι τους στο ιδιο τραπεζι - εκατσα μονο 1 1/2 ωρα - εχω να επισημανω τα εξης :

1. Δεν υπαρχει ΣΕΠΑΛΕΠ και δεν ειναι στην προθεση κανενος να προβει σε μια ακομη διασπαση του κλαδου.

2. Δεν παει κανεις να αντικαταστηση κανεναν φορεα ή συνδικαλιστικο οργανο , αντιθετα οι καιροι επιβαλλουν ενεργο ρολο των φορεων και των συλλογων στις εξελιξεις του κλαδου μας.

3. Εγιναν οντως επικοινωνιακα λαθη τα οποια δυστυχως δεν καταφερα απο την μερια μου να τα διακρινω και να τα προλαβω.

4. Η εκπροσωπηση στα Μ.Μ.Ε. δεν πρεπει να φοβιζει κανεναν, αντιθετως δινει την ευκαιρια να αποσαφηνιστουν αρκετα θεματα.

5. Τα Μ.Μ.Ε. θα κανουν οτιδηποτε ειναι δυνατον να βαλουν παγιδες στην συζητηση ετσι ωστε να φορτιστει το κλιμα, αυτο να το περιμενετε.

6. Οι επομενες επιστολες πλεον πρεπει κατα την γνωμη μου να ειναι επιστημονικου επιπεδου διοτι ειμαστε ολοι μας επιστημονες και ετσι πλεον πρεπει να αντιμετωπιστουμε.

7. Οι επομενες ενεργειες οσο αφορα το κομματι των παρεμβασεων πρεπει να περιεχουν λυσεις και προτασεις για το γενικοτερο φορολογικο πλαισιο. - ηδη επεξεργαζομαι μερικες που θα αναγγειλω συντομα -

8. Πλεον πρεπει να φανει στο προσκηνιο η δυναμικη της ομαδας που συνεταξε την επιστολη καθως και αυτων που την υπεγραψαν και αυτων που στηριζουν με την σταση τους την ολη κινηση. Μια ομαδα εχει τα εξης γνωρισματα - αναφερω 2 απο αυτα - :

α. Διαφορες προσωπικοτητας δηλ ευσυνειδησια και εσωτερικη παρακινηση

β. Διαφορες ικανοτητας δηλ νοημοσυνη και ηγετικες ικανοτητες.

Αρα καλουμαστε μεσα απο την ομαδα να βρουμε αυτους που οντως μπορουν με την συμφωνη γνωμη ολων να βγουν μπροστα με τις ιδιαιτερες ικανοτητες που εχουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..στο χρονικο διαστημα που καθισα μαζι τους στο ιδιο τραπεζι - εκατσα μονο 1 1/2 ωρα - εχω να επισημανω τα εξης :

..

Είδες τα νιάτα.. :D

Εγώ αν είχα καταφέρει να παρευρεθώ .. δεν θα είχα να επισημάνω τίποτα..

γιατί θα είχα καταναλώσει ένα καφάσι απ'τις παλιομπύρες που θα σερβίρανε..

Πάντως μες την τύφλα μου.. κάποια απ'τα "λάθη" θα τα είχα εντοπίσει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάποια απ'τα "λάθη" θα τα είχα εντοπίσει..

να μου συγχωρεσεις την απειρια μου souli. εκτος και εαν ειναι εγκλημα που δεν την εχω αποκτησει ακομα. με τον καιρο θα μαθω να εισαι σιγουρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είδες τα νιάτα.. :D

Εγώ αν είχα καταφέρει να παρευρεθώ .. δεν θα είχα να επισημάνω τίποτα..

γιατί θα είχα καταναλώσει ένα καφάσι απ'τις παλιομπύρες που θα σερβίρανε..

Πάντως μες την τύφλα μου.. κάποια απ'τα "λάθη" θα τα είχα εντοπίσει..

....ο παλιος ειναι αλλιως ....:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και αφου διαβασα πολυ προσεκτικα τα οσα γραφτηκαν καταθετω την δικη μου προταση.

Για εμφανιση στη TV -εφοσον το επιθυμει- προτεινω τον ΚΩΣΤΑ ΒΑΚΡΙΝΟ.

Μετά την δρυμεία κριτική που δέχτηκε όμως , δεν ξέρω αν θα γίνει αποδεκτός. Είναι κατάλληλος για αυτό τον ρόλο αρκεί να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι . Εναλλακτικά θα έλεγα τον κ. Κωνσταντίνο Σταυρουλάκη η την κυρία Κωστάζου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά την δρυμεία κριτική που δέχτηκε όμως , δεν ξέρω αν θα γίνει αποδεκτός. Είναι κατάλληλος για αυτό τον ρόλο αρκεί να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι . Εναλλακτικά θα έλεγα τον κ. Κωνσταντίνο Σταυρουλάκη η την κυρία Κωστάζου.

Λίγο δύσκολο για τον πρώτο, λόγω απόστασης... B)

Όσο να το κάνουμε, το δρομολόγιο Χανιά -Αθήνα θέλει το χρόνο του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειμαι απο τους πρωτους που υπογραψα κατω απ αυτη την επιστολη αλλα με λυπη μου

διαπιστωνω οτι αυτα βλεπει το υπουργει το επιμελητηριο και ολοι αυτοι που μας εχουν για ενα

τιποτα στην κυριολεξια και εχουν απαξιωση το επαγγελμα μας και καλα κανουν μιας και δεν

μπορουμε να συμφωνησουμε για τιποτα ο καθενας εχει την αποψη του .Και καλα κανει και την εχει

αλλα τουλαχιστον για μια φορα ας καταλαβει το υπουργειο οτι ειμαστε ομοφωνα ολοι μαζι εστω και

πλασματικα με λιγα λογια ας το βουλωσουν καποιοι και να σουνε ολοι αυτοι που γελανε με μας οτι

πλεον δεν αστειευομαστε

Ας καταλαβουμε για μια φορα μονο την δυναμη μας και να σειξουμε οτι δεν πρεπει να μην μας υπολογιζουν

Ενα θα πω μονο αν κανουμε μια αποχη το κρατος δεν θα μπορει να εισπραξει ουτε ενα ευρω

να το καταλαβουμε εστω και για μια φορα

ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΗΜΑΡΤΟΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω για να συνεχίσω ,

συμφωνώ και συμπληρωνω και την Ειρήνη σε περιπτωση που το επιθυμει.

Και όπως διαβαζω συμφωνει και ο σουλις με τις παρατηρησεις που αναφερει , το ίδιο και η Χρύσα με τις παρατηρησεις της , ας τοποθετηθουν και όσοι θέλουν με τις παρατηρησεις τους για να προχωραμε.

Εγω θα φωναξω τα καναλια όταν ντυθω με συνολάκι ΚΒΣ και παπουτσακι 3η έκδοση ερμηνειας και εφαρμογης του ΦΠΑ , ετσι για να σκασετε όλοι. :)

Σας αγαπάω πολύ και ειδικά για σημερα τον brosterako μου ;) ;)

Στην παρούσα φάση, όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα, αποδέχομαι την πρόταση.Δεν θέλω να είμαι εγώ η αιτία που θα πάει πίσω όλο αυτό που ξεκινήσαμε. Θα ήθελα νάχα φυσικά την στήριξη όλων σας. Η συνοδεία θετικής σκέψης είναι η μεγαλύτερη δύναμη, τουλάχιστον για μένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω με τον ΤΕΟ70 για τον Κο Βακρινό

Εγω...ήδη κοκκίνισα ευχαριστώ που με προτείνατε αλλα τα πάω καλύτερα πίσω απ τον φακό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω προτεινω τα τρια προσωπα να προερχονται απο τις εξης ομαδες

1. ενα μελος της αρχικης ομαδας της επιστολης που την συνεταξε

2. ενα μελος της πρωτης ομαδας που την υπεγραψε

3. ενα μελος απο αυτους που ακολουθησαν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.......................................

8. Πλεον πρεπει να φανει στο προσκηνιο η δυναμικη της ομαδας που συνεταξε την επιστολη καθως και αυτων που την υπεγραψαν και αυτων που στηριζουν με την σταση τους την ολη κινηση. Μια ομαδα εχει τα εξης γνωρισματα - αναφερω 2 απο αυτα - :

α. Διαφορες προσωπικοτητας δηλ ευσυνειδησια και εσωτερικη παρακινηση

β. Διαφορες ικανοτητας δηλ νοημοσυνη και ηγετικες ικανοτητες.

Αρα καλουμαστε μεσα απο την ομαδα να βρουμε αυτους που οντως μπορουν με την συμφωνη γνωμη ολων να βγουν μπροστα με τις ιδιαιτερες ικανοτητες που εχουν.

Καλησπέρα σε όλους.

Αφού συμφωνήσω με το παραπάνω σχόλιο του George1977, θα επιθυμούσα, εάν είναι εύκολο, και εφόσον θεωρείτε απαραίτητη η εκπροσώπηση της ομάδας μας, να έχουμε την δυνατότητα της διαδικτυακής ψηφοφορίας, των “ εκπροσώπων ” μας. Αν αυτό το γνωρίζουμε εξ αρχής, πιστεύω δεν θα έχουμε και τις παρεξηγήσεις μετέπειτα. :)

Αν το παραπάνω είναι δύσκολο, χρονοβόρο κλπ κλπ, να υπενθυμίσω το σχόλιο του Αρχηγού Σούλη που έγραψε:

SOULIS, on 29 March 2011 - 07:51 PM, said:

……..

Πάντως αν κάποιοι δέχονται προτάσεις για κάτι τέτοιο και το επιθυμούν .. ας βγουν και ας μιλήσουν για το νόημα της επιστολής,

ως άτομα όμως και συν υπογράφοντες, όχι εκπροσωπώντας τους 265+ .. ή κάποια συντονιστική, που όπως λέμε προς το παρόν τουλάχιστον δεν υφίσταται.

(η υπογράμμιση δική μου :) )

Ακόμη, καλό θα είναι να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις όποιες αλλαγές γίνονται ή πρόκειται να γίνουν, είτε στο κείμενο που συνυπογράφουμε, είτε στο όνομα της ομάδας, το οποίο μέχρι χθες ήξερα ως «Ομάδα Σκέψης και Παρέμβασης Λογιστών».

Θέλω να πιστεύω ότι παραμένουμε συντονισμένοι, και συνεχίζουμε συντονισμένοι…..

Με συναδελφική εκτίμηση.

Αγορούλα Χατζή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<br />Παιδιά προσοχή μην γίνουμε ρόμπες ,αν πάρει έκταση το πόβλημά μας και χρειαστεί να πάει κάπου μια <br />αντιπροσωπία μας ,να είναι οικονομολόγοι να ΄ξερουν τι είναι χρέωση -πίστωση και όχι μηχανικοί-δάσκαλοι<br />-καθηγητές που κάνουν τους λογιστές.Αν θέλουμε να μας παίρνουν στα σοβαρά και να μας ακούνε σαν <br />λιγιαστές οικονομολόγους.<br /><br /><br />
<br /><br /><br />

Καλά ρε συνάδελφοι επι της ουσίας τίποτε μόνο τι ειπε ο ένας τι είπε ο άλλος και κουβεντολόι μεταξύσας πέντε δέκα δεν λέω καλό είναι αλλά...

Αυτό που ανέφερα δεν είναι άξιο λόγου?να μας εκπροσωπούν οπουδήποτε άνθρωποι που να ξέρουν οικονομικά να είναι στο ΟΙΚ.ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ?

ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΥΧΕΊΟ ,για να έχουμε πεδιο αναφοράς?οπως έχουν ολά τα άλλα επαγγέλματα?που θεωρούνται επιστήμονες ,εμεις τι σκα.. είμαστε?ενα τίποτε

απ οτι φαίνεται ,γιατί εμείς διαλέγουμε αυτόν τον δρόμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

TEO, Ειρήνη,Βακρινός προτείνω για το γυαλί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<br />TEO, Ειρήνη,Βακρινός προτείνω για το γυαλί.<br />
<br /><br /><br />

Συνάδελφε σε σέβομαι πιο πολύ απο τον καθένα επειδή είσαι απο τους πρωτεργάτες της ομάδας,αλλα δεν θα ήταν καλύτερα

να ξέρουμε απο πρίν τον ορισμό τις περγαμηνές του καθενός ,για να είμαστε σίγουροι οτι θα μας εκπροσωπήσουν επαρκώς

αφου τουλάχιστον θα έχουν ένα πτυχείο οικονομίας και οχι αμα τους ρωτήσουν στο γυαλί η οπουδήποτε αλλού,τι έχουν

ενδεχόμενα τελειώσει ,να λένε ο ένας καθηγητής ο άλλος μηχανικός κλπ,θα το ήθελες αυτό?

Τέρμα η γκρίνια ,ενδεχόμενα χωρίς λόγο ,αλλά έτσι λέω καμιά βλακεία για να περνάει ο΄λογος.

Τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν θέλει προχειρότητες ,θέλει β΄ηματα σταθερά και σίγουρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τηλεοπτική συνέντευξη είναι 20:00 με 20:30 σήμερα το βράδυ στο κανάλι 10 (sbc). Θα είναι ζωντανή μετάδοση, και πρέπει να παραστούν 2 άτομα. Αναμένω το δεύτερο άτομο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον κ.Σταυρουλάκη.

Μόνο κάντε όλοι μια προσπάθεια να είμαστε ενωμένοι. Λάθη θα γίνονται, με καλή διάθεση θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Μακάρι έστω και μια φορά να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι ως κλάδος.

Καλό κουράγιο σε όλους.

Υ.Γ. Όπως θα είδατε μερικά σχόλια π.χ. στο πρώτο θέμα είναι άκρως αρνητικά για εμάς. Μέχρι και ανόητους κάποιος μας χαρακτήρισε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τηλεοπτική συνέντευξη είναι 20:00 με 20:30 σήμερα το βράδυ στο κανάλι 10 (sbc). Θα είναι ζωντανή μετάδοση, και πρέπει να παραστούν 2 άτομα. Αναμένω το δεύτερο άτομο.

Και προτάσεις... :unsure:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα να ζητήσουμε από το κανάλι να παραστούν τρεις από τους προσυπογράφοντες την επιστολή. Όποιος και από τους παρακάτω αναφερώμενους (με τυχαία σειρά) μπορέσει, είναι αποδεκτός από μένα: DAS , STAYROYLAKHS , ROXANNE, BAKRINOS, TEO70, EIRHNH,CAP. Από εκεί και πέρα είναι θέμα προσωπικής τους αποδόχης και απόφασης και των υπολοίπων συναδέλφων που συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Με εκτίμηση,

Panoliaskos John.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα θα πω μονο αν κανουμε μια αποχη το κρατος δεν θα μπορει να εισπραξει ουτε ενα ευρω

Ποιοί θα απόσχουν ? Οι μισθωτοί ? Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά σαν Αποστόλης θα ήθελα να πάνε οι περισσότεροι έμπειροι για να αποφύγουν τυχόν παγίδες(που δε νομίζω να υπάρξουν αλλά το άθλημα των ΜΜΕ δε το κατέχω οπότε...) , άρα λοιπόν θα πρότεινα τον κ.Βακρινό και την Ειρήνη χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι όποιος και να βγεί από τον 1ο ως το τελευταίο θα έχω οποιαδήποτε ενδιασμό , άλλωστε πιστεύω ότι πέρα από τον επιστημονικό λόγο (που πράγματι έχει μεγάλη σημασία) θα μιλήσει και η ψυχή και αυτό που ζούμε και τραβάμε κάθε μέρα .

Απλά σαν παράκληση σε όποιον/ους τελικά βγεί θα ήθελα αν είναι δυνατό να λεχθεί αυτό που αναφέρει ο Θεόφιλος , δηλαδή πέρα από το Λογιστικό κλάδο (που βάλεται πλέον από παντού με μόνο υποχρεωσείς και κανένα δικαίωμα) και το κλίμα της οικονομίας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις .

Πάρόλα αυτά , αυτό που αναφέρει ο Σούλης δεν είναι καθόλου κακή ιδέα . :)

Αυτά από μένα .

ΥΓ Δυστυχώς καλώς ή κακώς αν δε βγούν κάποιοι στο γυαλί δεν θα υπάρξει η ενημέρωση της μάζας , άρα λοιπόν θα πρέπει να υπάρχει και αυτό .

Για μένα δεν μπορεί να γίνει ψηφοφορία για το ποίοι θα βγούν γιατί απλά δε γίνεται να βρεθούν 265 άτομα συνεχώς στο θέμα , μέχρι να γίνει αυτό θα έχει πετάξει το πουλάκι .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...