Προς το περιεχόμενο

Β' ΜΕΡΟΣ: Συζήτηση για την Επιστολή Διαμαρτυρίας στον Εγκλωβισμό και την Απαξίωση του Λογιστή.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

επισκέπτη panoliaskosjohn

Στον αέιμνηστο Ζήκο (της κακομοίρας) ο Χατζηχρήστος είπε να "παλαμοκρωτάνε" αυτοί που πληρώνουνε και όχι αυτοί που έχουμε χαλάσει τρεις κιμωλίες για να γράφουμε τα βερεσέδια τους. Έτσι και εδώ να εκφέρουν γνώμη όσοι λένε το ονομά τους.....(άσχετα αν προσυπογράφουν ή όχι την επιστολή, αν συμφωνούν ή διαφωνούν). Τους εχθρούς μας τους ξέρουμε, τους φίλους μας δεν γνωρίζουμε...........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 652
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε λίγο θα βρεθώ κατηγορούμενος και ως διασπαστής ........ :)

Δεν έγινε καμμία περίληψη Αποστόλη, η επιστολή στάλθηκε όπως ακριβώς ήταν, και αντίγραφο μάλιστα έχει ο Κώστας ο Σταυρουλάκης.Δεν έχει μιλήσει κανείς μέχρι στιγμής σε κανένα ΜΜΕ, ξέρω ότι θα ζητηθεί -έτσι γίνετα πάντα-, και εσείς θα αποφασίσετε ποιός και αν θα πάει. Και για να μην λέγονται διάφορα, εγώ έστειλα τα e-mail και κανένας άλλος. Η αποστολή έγινε σε 3 φάσεις. Φύγανε πρώτα σε εφημερίδες, περιοδικά κλπ, μετά σε υπουργεία, επαγγελματικές οργανώσεις, συλλόγους, κόμματα, και τέλος σε blog και όσες τοπικές εφημερίδες είχα διευθύνσις. Ξεκίνησα από το πρωί της Κυριακής και τελείωσα το βράδυ.

Τέλος αν κάποιος δημοσιογράφος θέλησε να ονομάσει όλο αυό κίνηση, δεν είναι νομίζω υπεύθυνος κανένας.

Αλλά αν δεν κάνω λάθος και αυτούς που δεν πληρώνουν εισητήρια, κίνηση τους ονομάσανε τα ΜΜΕ... Τώρα αν θέλουμε να κολλάμε στις λέξεις, οκ.

...........................................

Η αναδειξη μεσα απο την δημοσιοποιηση της, εκτος απο χρονο - που εθελοντικα διεθεσαν καποιοι συναδελφοι - απαιτουσε και επικοινωνιακες διευκολυνσεις.

Ουτε ΣΕΠΑΛΕΠ υπαρχει, ουτε συντονιστικη επιτροπη υπαρχει, ουτε φαντασματα που ανακαλυπτουν καποιοι κρυμμενοι επισκεπτες στη γωνια υπαρχουν...

.......................................

Δύο πράγματα αγαπημένοι μου φίλοι , αφού ήταν γνωστό από πρίν (?) ότι απαιτείται επικοινωνιακή διευκόλυνση γιατί δεν συζητήθηκε καν και όσο για το ΣΕΠΑΛΕΠ , προσωπικά όπως το διάβασα αυτό μου έμεινε και τίποτα άλλο αυτά για να τα βάζουμε στη θέση τους ορισμένα πράγματα .

Επίσης αφού θέλαμε να υπήρχε και κάποιο θεωρητικά οργανωτική δομή(email κλπ) , πίστευα ότι αυτό το ρόλο θα τον είχε η Διαδικτυακή ομάδα .

Ζητώ συγνώμη για τον εκνευρίσμο μου , αλλά από την αρχή είχα εκφράσει προβληματισμούς και όχι προσωπικά δε βλέπω φαντάσματα αλλά ούτε μπορώ να είμαι και χειροκροτητής .

Εγώ ζητούσα μόνο αυτό και τίποτα άλλο :

...................................

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν στη συζήτηση που κάναμε αυτές τις μέρες είχε αναφερθεί ότι για λόγους οικονομίας χώρου θα υπήρχε περίληψη της επιστολής και ότι θα υπάρχει κάποιος που ίσως χρειαστεί να μιλήσουν στα μέσα , επίσης με εκθέτει σε συναδέλφους αυτό το ΣΕΠΑΛΕΠ , προσωπικά αλλά και τα παιδιά τα οποία έβαλα το όνομα τους δεν μπήκαν σε καμία κίνηση απλά εξέφρασαν την αγανάκτηση τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ .

Διαφορετικά δε βλέπω το λόγο που κατηγοεούμε τον πχ κ.Πατέλη και την Ποφοε για ενέργειες που δεν έχουν την αποδοχή των λογιστών .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να το ελαφρύνω και εγώ .......

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=113752

Αν και δε περίμενα να γίνω βουλευτής τόσο γρήγορα και εύκολα ......

"Επιστολή διαμαρτυρίας από 265 βουλευτές για "τον εγκλωβισμό και την απαξίωση του λογιστή φοροτέχνη"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να το ελαφρύνω και εγώ .......

http://www.protothem...cle/?aid=113752

Αν και δε περίμενα να γίνω βουλευτής τόσο γρήγορα και εύκολα ......

"Επιστολή διαμαρτυρίας από 265 βουλευτές για "τον εγκλωβισμό και την απαξίωση του λογιστή φοροτέχνη"

Αυτοι κανουν αγωνα καιρο να διωξουν τον τσαρο ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι περισσότεροι μέσα στο forum δεν γνωριζόμαστε καν φατσικά.Πόσο μάλλον προσωπικά. Δεν δώσαμε όμως σημασία σε αυτό, εμπιστευτήκαμε ο έναν τον άλλον και όλοι μαζί συμφωνήσαμε να δράσουμε από κοινού

(μου άρεσε ο όρος που χρησιμοποίησε ο Κωστής "διαδικτυακή συνέλευση").Κάτι τέτοιο έγινε. Σε γενικές γραμμές το πετύχαμε. Πέρασε η επιστολή στους φορείς και στα ΜΜΕ με 265 υπογραφές που αντιπροσωπεύουν όλη σχεδόν τη χώρα. Οποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει, όποιος δεν θέλει να καταλάβει λοιδωρεί. Αυτή ήταν η αρχική μας κίνηση και έπεται η συνέχεια που θα αποφασίσουμε. Παρατράγουδο για μένα μόνο ένα, η περίπτωση του συναδέλφου Βακρινού. ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ, κανονικό ΚΑΠΕΛΩΜΑ, που δεν γνωρίζω χάριν ποιανού φορέα. Όσο για το "συντονιστική επιτροπή" και το όνομα που δόθηκε σαν κίνηση είναι αυθαίρετα και δεν ισχύουν. Ψιλομπάχαλα ήταν φυσικό να συμβούν, δεν θα μπορούσε διαφορετικά. Το πώς θα σχολιαστεί και θα παρουσιαστεί από τα ΜΜΕ είναι απρόβλεπτο. Ραγίσαμε όμως την βιτρίνα της επαγγελματικής μας συνείδησης. Εκφράσαμε αυτά που κανένας σύλλογος ή ομοσπονδία δεν τόλμησε να θίξει. Από σήμερα θα κουβεντιάζουν γι αυτά περισσότεροι του χώρου μας και να είστε σίγουροι ότι θα επιδείξουν την ίδια δυσφορία με μας. Κυκλοφόρησε και το κουκουλοέντυπο που μέσα σε όλα ζητάει και την αναμόρφωση των δαπανών μισθοδοσίας εφόσον δεν έχουν καταβληθεί ή βεβαιωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό αφορά το 50% και πλέον των επιχειρήσεων. Αναρωτιέμαι, κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει το ΙΚΑ θα μπορέσει να πληρώσει μεγαλύτερο φόρο εφόσον τιμωρείται έστι από τον νόμο?. Αυτό ήταν περίπτωση του τακτικού ελέγχου να κριθεί μέχρι σήμερα.Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Φούσκα στη φούσκα και ο λογιστής τρόμπα!!.Να είστε σίγουροι ότι θα δούμε πολλά. Πατάμε σε καλή βάση, η αρχή μας ήταν εξαιρετική, πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το υπερασπίσουμε.

Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια. Δίνω ιδιαίτερο βάρος στην προσέγγιση και στην στήριξη της κίνησης μας από τους εφοριακούς υπαλλήλους. Ξέρετε τι μου λέγανε σήμερα?. "δεν μας θέλουν, θα μας διώξουν, επαναστατήστε και για μας".Και ξέρετε με τι ασχολούνται οι ελεγκτές αυτές τις ημέρες. Διορθώνουν τα σημειώματα περαιώσεων που δεν εξέδωσαν την σωστή ταυτότητα πληρωμής οι τράπεζες. Ετσι μπορεί κάποια επιχείρηση να πλήρωσε και να περαίωσε πέντε χρόνια και η τράπεζα να έβαλε την ταυτότητα πληρωμής για ένα έτος. Και είναι πολλά αυτά τα λάθη. Δουλιές του ποδαριού. Ας τους πλησιάσουμε να τους πούμε ότι δεν θέλουμε τη δουλειά τους, δεν μας αρμόζει, δεν είμαστε φορέας του δημοσίου για να ελέγχουμε. Ολα σχεδιάστηκαν με βάση τις περικοπές του μνημονίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφιερωμένο στους αμφισβητίες της κίνησής μας. Ειναι στην Ιστοσελίδα της εφημερίδας ""ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"" 2η (ΔΕΥΤΕΡΗ) είδηση.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=113752

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

quote name='CAP' timestamp='1301324535' post='388139']

Αφιερωμένο στους αμφισβητίες της κίνησής μας. Ειναι στην Ιστοσελίδα της εφημερίδας ""ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"" 2η (ΔΕΥΤΕΡΗ) είδηση.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=113752

Κωνσταντίνε ήδη το ανέβασα παραπάνω , επίσης άλλο το αμφισβητίας (αν αναφέρεσαι σε μένα, που προσωπικά το θεωρώ και σαν προσβολή) και άλλο η κριτική .

Και όπως αναφέρθηκε, ειδικά το πρώτο θέμα κάνει κρα για οτιδήποτε εναντιώνεται στον κ.Παπακωνσταντίνου , άλλο που στη παρούσα φάση μας δίνει περισσότερο δυναμική .......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Roxanne - εκτος συνδεσης

Επιστολή διαμαρτυρίας από 265 βουλευτές για "τον εγκλωβισμό και την απαξίωση του λογιστή φοροτέχνη"

αντε και πρωθυπουργοί.. το είπα εγω οτι θα μας βαφτίσουνε τα ΜΜΕ

Νινα - Roxanne εκτος συνδεσης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει καμμία συντονιστική επιτροπή και καμμία κίνηση ,

η ομάδα είχε email το poskelfo παπάκι , τελεία gmail τελεια com εκ της πανελληνιας ομαδας σκέψης και παρεμβασης λογιστών και με αυτό έχει ανοιξει ο Μήδης και την σελίδα στο φατσοβιβλίο.

Αγαπητέ φίλε Κίμωνα. Διάβασα την τοποθέτησή σου και ομολογώ πως νιώθω άβολα που θα πρέπει να σου θυμίσω την χθεσινή μας συνάντηση. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες προς το παρόν.Το παιχνίδι με τα ΜΜΕ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο κάθε ένας για να σε εμπιστευθεί θα πρέπει να σε ξέρει πολύ καλά. Η Χρύσα πριν αρχίσει να «πυροβολεί» με bold , ας έχει λίγο υπομονή. Προσπαθώντας να δούμε το δένδρο , θα χάσουμε το δάσος . Όταν ξεκινούσε η κίνηση της επιστολής διαμαρτυρίας δεν φανταζόμασταν ασφαλώς ότι θα μας είχαν ΔΕΥΤΕΡΗ είδηση στην Ιστοσελίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με 120.000 επισκέψεις . Οι πληροφορίες που έχω λένε ότι γίνεται ένας χαμός στο συγκεκριμένο θέμα . Αν δεν υπήρχε ανταπόκριση , σιγά μην μας είχαν στο «σαλόνι» τους ΔΕΥΤΕΡΗ είδηση. Γι αυτό λέω ψυχραιμία , είναι πιθανόν να παρουσιασθούν και κρούσματα προβοκάτσιας άρα να είμαστε προσεκτικοί. ΝΑΙ στην κριτική (την επώνυμη) , ΟΧΙ όμως στην εύκολη καταδίκη ανθρώπων όπως ο Κωστής και η Ειρήνη που έχουν αφιερώσει ώρες ατελείωτες για να έχουμε ένα αποτέλεσμα . Σε αυτή την φάση προέχει η ενότητα της διαδικτυακής διαμαρτυρίας.

Απόστολε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και δεν αναφερόμουν σε εσένα ωστόσο έχω ήδη τοποθετηθεί οτι δεν πρόκειται να απαντώ η να αναφέρομαι σε διάφορους "ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ" .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή είναι παράλογο το ότι οταν βοηθάς κάποιον να κλέψει είσαι συνένοχος? Είναι φυσιολογικό οι λογιστές να βοηθάνε τους πελάτες τους να κλέβουν την εφορία? Τετοιό κράτος σας αξήζει ελληνάρες φάτε το. Α για να μην ξεχάσω ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Το παραπανω ειναι σχολιο αναγνωστη στην εφημεριδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ακριβως κατω απο το τελος της ειδησης.

Και απαντω απο εδω :

Πολυ ωραια ασκεις αναγνωστη την προπαγανδα. Φυσικα πισω απο την ανωνυμια. Δηλαδη αυτη την στιγμη αποκαλεις 265 επιστημονες, διοτι η λογιστικη επιστημη ειναι, κλεφτες.Τους ξερεις εναν προς εναν ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ φίλε Κίμωνα. Διάβασα την τοποθέτησή σου και ομολογώ πως νιώθω άβολα που θα πρέπει να σου θυμίσω την χθεσινή μας συνάντηση. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες προς το παρόν.Το παιχνίδι με τα ΜΜΕ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο κάθε ένας για να σε εμπιστευθεί θα πρέπει να σε ξέρει πολύ καλά. Η Χρύσα πριν αρχίσει να «πυροβολεί» με bold , ας έχει λίγο υπομονή. Προσπαθώντας να δούμε το δένδρο , θα χάσουμε το δάσος ..................

εχω πολυ υπομονη , δεν εχω καθολου ανοχη για οσα γινονται για μενα , εν ονοματι μου και χωρις εμενα ....

τα πυρα ηταν προειδοποιητικα ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΠΑΤΑΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΗΡΕΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!

ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΘΑΚΙΑ. ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ φίλε Κίμωνα. Διάβασα την τοποθέτησή σου και ομολογώ πως νιώθω άβολα που θα πρέπει να σου θυμίσω την χθεσινή μας συνάντηση. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες προς το παρόν.Το παιχνίδι με τα ΜΜΕ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο κάθε ένας για να σε εμπιστευθεί θα πρέπει να σε ξέρει πολύ καλά. Η Χρύσα πριν αρχίσει να «πυροβολεί» με bold , ας έχει λίγο υπομονή. Προσπαθώντας να δούμε το δένδρο , θα χάσουμε το δάσος . Όταν ξεκινούσε η κίνηση της επιστολής διαμαρτυρίας δεν φανταζόμασταν ασφαλώς ότι θα μας είχαν ΔΕΥΤΕΡΗ είδηση στην Ιστοσελίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με 120.000 επισκέψεις . Οι πληροφορίες που έχω λένε ότι γίνεται ένας χαμός στο συγκεκριμένο θέμα . Αν δεν υπήρχε ανταπόκριση , σιγά μην μας είχαν στο «σαλόνι» τους ΔΕΥΤΕΡΗ είδηση. Γι αυτό λέω ψυχραιμία , είναι πιθανόν να παρουσιασθούν και κρούσματα προβοκάτσιας άρα να είμαστε προσεκτικοί. ΝΑΙ στην κριτική (την επώνυμη) , ΟΧΙ όμως στην εύκολη καταδίκη ανθρώπων όπως ο Κωστής και η Ειρήνη που έχουν αφιερώσει ώρες ατελείωτες για να έχουμε ένα αποτέλεσμα . Σε αυτή την φάση προέχει η ενότητα της διαδικτυακής διαμαρτυρίας.

Απόστολε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και δεν αναφερόμουν σε εσένα ωστόσο έχω ήδη τοποθετηθεί οτι δεν πρόκειται να απαντώ η να αναφέρομαι σε διάφορους "ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ" .

Κώστα σε γνωρίζω ελάχιστα, αλλά με όσα έγραψες ανέβηκες στην εκτιμησή μου πολύ. Συμφωνώ απόλυτά!!!!!! Πάμε όλοι μαζί ενωμένοι παιδιά παρακάτω.... στην επόμενη κινησή μας.....κανείς μας δεν περισσεύει....ΟΛΟΙ μαζί είμαστε στην ίδια πλευρά και για τον ίδιο σκοπό.........Συνεχίζουμε δυνατότεροι.... με μεγαλύτερο πείσμα..... δεν πρέπει να μας διασπάσουν......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που οι λογιστές προχώρησαν στη συγκρότηση κίνησης με την επωνυμία ΣΕΠΑΛΕΠ (Συντονιστική Επιτροπή Παρέμβασης και Αγώνα Λογιστών Επαγγελματιών Πολιτών).

Το μέλος της κίνησης Κωστής Βακρινός μιλώντας στον «Α.Τ.» τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να χαράξει πορεία η ανθρώπινη φωνή των λογιστών. Αρκετά μείναμε στα λόγια. Ηρθε η ώρα της πράξης».

Αυτα ποτε εγιναν ? μεταξυ μπακαλιαρου και σκορδαλιας ???? mad.gif

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω προς όλους, ότι με την υπογραφή μου δήλωσα τη συμφωνία μου με το κείμενο της επιστολής καθώς και με τη χρήση για την οποία αυτή προοριζόταν.

Δεν εξουσιοδότησα κανέναν να μιλήσει εκ μέρους μου (χρησιμοποιώντας την παραπάνω υπογραφή μου) ή να ερμηνεύσει κατά τη δική του εκτίμηση τις θέσεις της ομάδας.

Φυσικά δεν συμμετείχα στην εκλογή οποιασδήποτε Συντονιστικής Επιτροπής, παρά μόνο (έστω με τη σιωπή μου) συμφώνησα να χειριστούν το θέμα οι συνάδελφοι που αναφέρονται παραπάνω, τους οποίους συγχαίρω και ευχαριστώ.

Με την τοποθέτηση μου αυτή, δεν καταλογίζω κακή πρόθεση ή δόλο ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Θα προτιμούσα όμως η διαδικασία να μείνει όπως είχε συμφωνηθεί.

Θωμάς Γερασ. Κουτρούμπας

Πάτρα

Δεν κατηγορώ κανένα , αλλλά από το να δέχομαι κάποια πράγματα έτσι έχει μεγάλη διαφορά .

Δυστυχώς λοιπόν έχει μεγάλο δίκιο ο επισκέπτης που τον λοιδωρούμε και λέει ότι γίνονται πρόχειρα πράγματα .

Εκφράζω λοιπόν την αγανάκτηση μου και τον προβληματισμό μου για την περαιτέρω συμμετοχή μου και τίποτα άλλο .

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν στη συζήτηση που κάναμε αυτές τις μέρες είχε αναφερθεί ότι για λόγους οικονομίας χώρου θα υπήρχε περίληψη της επιστολής και ότι θα υπάρχει κάποιος που ίσως χρειαστεί να μιλήσουν στα μέσα , επίσης με εκθέτει σε συναδέλφους αυτό το ΣΕΠΑΛΕΠ , προσωπικά αλλά και τα παιδιά τα οποία έβαλα το όνομα τους δεν μπήκαν σε καμία κίνηση απλά εξέφρασαν την αγανάκτηση τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ .

Εαν και το εισαγωγικο σημειωμα με αντιπροσωπευει καλυτερα , δεν μου αρεσει η γενικοτερη τακτικη (θα επρεπε να ηταν ενημερωμενοι οι υπογραφοντες για ολα τα extradakia)

Συφωνω με Χρυσα και broster , οπως συμφωνω και με το οτι ενα συντονιστικο εκλεγεται ....

Διαφωνω με γραφομενα απο ανωνυμους επισκεπτες ανεξαρτητα απο το εαν θεωρω σωστες η λαθος τις αποψεις τους

Ενας φανατικος υποστηρικτης της κινησης ως μεσο ενεργοποιησης των αγανακτισμενων συναδελφων

Για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει καμμία συντονιστική επιτροπή και καμμία κίνηση ,

η ομάδα είχε email το poskelfo παπάκι , τελεία gmail τελεια com εκ της πανελληνιας ομαδας σκέψης και παρεμβασης λογιστών και με αυτό έχει ανοιξει ο Μήδης και την σελίδα στο φατσοβιβλίο.

Αν θυμαμαι καλά και αν δεν εχω αρχισει και ξεχνάω , για να μην μπερδευτουν τα email και δημιουργηθεί πρόβλημα ανοιχθηκε ενα αλλο για την αποστολή της επιστολής , email ειπαμε να ανοιχθεί και όχι κίνηση με συντονιστική επιτροπή, αυτα δεν αποφασιστηκαν πουθενα και απο κανέναν.

Πρέπει να καταλαβουμε όλοι καποια στιγμή αυτό που γραφουμε και φωναζουμε στα θεματα της ομάδας , ο κόσμος δεν γουσταρει να κινείται μεσω κίνησης και ουτε να εχει συντονιστική επιτροπή , ο κόσμος γουστάρει να κινειται γενικότερα και να συντονιζεται παραλληλα με τους γνωστους και φίλους.

Μπορεί όποιος θέλει να δινει συνεντευξεις στα ΜΜΕ αλλα να μιλάει για το πρόσωπό του και όχι για καμία κίνηση με υπογραφές άλλων, εγω ας πούμε αμα τύχη να βρεθώ μπροστα σε κάμερα , θα βγαλω τα εσψωυχα μου , θα βρισω , θα φωνάξω , αλλα θα πώ , είμαι αυτός και μιλάω για την πάρτυ μου, τωρα αν ειμαι μελος της πανελλήνιας ομάδας σκέψης και παρέμβασης είναι άλλο θέμα , εκπροσωπώ τον ευατό μου και κανέναν άλλο.

Και επειδή εγω προσωπικά έχω υποσχεθει στον ευατό μου ότι θα υπερασπιστω με καθε κόστος την προσπάθεια που εχει ξεκινήσει με αυτην εδω την ομάδα , συνεχίζω ακάθεκτος με τα της επιστολής και της εισαγωγής της , η οποία παρεπιπτόντως μου αρεσει και απο ότι βλέπω είναι μια απο τις τοποθετησεις του tzimdim και περιεχει τα νοηματα του κειμενου που υπογραψαμε, θα το προσπερασω γρηγορα ως στιγμη κακης συνενοησης και θα πω τα εξής:

Συμφωνω με την Ειρήνη που συμφωνεί με την Νίνα και δηλώνω πως είμαι ετοιμος να ντυθώ ΚΒΣ και αντι για παντελόνι να φορέσω φωτοτυπίες απο ΠΟΛ και ερμηνευτικές και να κατεβω μπροστα απο το ΥΟ για να διαμαρτυρηθώ , ευχομαι απλά να μην φυσάει και γίνω ρεζίλι και ευχομαι να ερθουν και αρκετοι ακόμα.

Να ετοιμασουμε απο σημερα κιολας την επόμενη επιστολή που εχει ξεκινησει η Χρυσα και να δηλώσουμε εκεί τις προτάσεις μας και τις θέσεις μας συγκεκριμένα.

Θα ηθελα επισης να πω σε οποιους δεν το ξέρουν ότι αυτη η ομάδα στην οποία και δημοσιευθηκε η επιστολή έχει ήδη στείλει καποιες επιστολές και εχει ήδη λαβει απαντήσεις απο τον ΣτΠ και περιμένει και άλλες απαντήσεις που εχουν να κανουν με συγκεκριμένα θεματα και ουδεποτε ειχαμε συντονιστική επιτροπή και καμμία κίνηση εννοείται.

Περιμένω λοιπόν απο τον "συντονιστή" μου +λάκη καθώς και τους λοιπούς αγαπημένους μου φίλους της ομάδας και παράλληλους συντονιστές της σκέψης μου, να δωσουν τις προτασεις τους για δράση.

Διαγραψτε απο το μυαλό σας ότι έχει να κάνει με συνδικαλισμούς , συλλόγους , ομοσπονδίες , αρχηγούς , κινήσεις , επιτροπές ή ότι άλλο μας ξενίζει ώς ακουσμα και μόνο και ας συνεχίσουμε .

Αυτα τα λίγα και απο εμένα και περιμένω με αγωνία όπως ειπα και πρίν να ντυσω το κορμί μου με αποφάσεις και εγκυκλιους και να κατεβω ειρηνικά μποροστα στο ΥΟ για να γίνω η πρώτη κινητη ανθρωπινη έκδοση του Κώδικα, του ΦΠΑ, της Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας καθώς και των εγκυκλίων τουςεννοείται βεβαια πως τις φωτοτοτυπιες θα τις καρφιτσώσουμε πάνω απο τα ρουχα μας. :)

Αντε γειά

και μην ψαρωνετε γενικότερα

που λεει και ενας απο τους ανωνυμους φίλους επισκέπτες

Οι περισσότεροι μέσα στο forum δεν γνωριζόμαστε καν φατσικά.Πόσο μάλλον προσωπικά. Δεν δώσαμε όμως σημασία σε αυτό, εμπιστευτήκαμε ο έναν τον άλλον και όλοι μαζί συμφωνήσαμε να δράσουμε από κοινού

(μου άρεσε ο όρος που χρησιμοποίησε ο Κωστής "διαδικτυακή συνέλευση").Κάτι τέτοιο έγινε. Σε γενικές γραμμές το πετύχαμε. Πέρασε η επιστολή στους φορείς και στα ΜΜΕ με 265 υπογραφές που αντιπροσωπεύουν όλη σχεδόν τη χώρα. Οποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει, όποιος δεν θέλει να καταλάβει λοιδωρεί. Αυτή ήταν η αρχική μας κίνηση και έπεται η συνέχεια που θα αποφασίσουμε. Παρατράγουδο για μένα μόνο ένα, η περίπτωση του συναδέλφου Βακρινού. ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ, κανονικό ΚΑΠΕΛΩΜΑ, που δεν γνωρίζω χάριν ποιανού φορέα. Όσο για το "συντονιστική επιτροπή" και το όνομα που δόθηκε σαν κίνηση είναι αυθαίρετα και δεν ισχύουν. Ψιλομπάχαλα ήταν φυσικό να συμβούν, δεν θα μπορούσε διαφορετικά. Το πώς θα σχολιαστεί και θα παρουσιαστεί από τα ΜΜΕ είναι απρόβλεπτο. Ραγίσαμε όμως την βιτρίνα της επαγγελματικής μας συνείδησης. Εκφράσαμε αυτά που κανένας σύλλογος ή ομοσπονδία δεν τόλμησε να θίξει. Από σήμερα θα κουβεντιάζουν γι αυτά περισσότεροι του χώρου μας και να είστε σίγουροι ότι θα επιδείξουν την ίδια δυσφορία με μας. Κυκλοφόρησε και το κουκουλοέντυπο που μέσα σε όλα ζητάει και την αναμόρφωση των δαπανών μισθοδοσίας εφόσον δεν έχουν καταβληθεί ή βεβαιωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό αφορά το 50% και πλέον των επιχειρήσεων. Αναρωτιέμαι, κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει το ΙΚΑ θα μπορέσει να πληρώσει μεγαλύτερο φόρο εφόσον τιμωρείται έστι από τον νόμο?. Αυτό ήταν περίπτωση του τακτικού ελέγχου να κριθεί μέχρι σήμερα.Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Φούσκα στη φούσκα και ο λογιστής τρόμπα!!.Να είστε σίγουροι ότι θα δούμε πολλά. Πατάμε σε καλή βάση, η αρχή μας ήταν εξαιρετική, πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το υπερασπίσουμε.

Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια. Δίνω ιδιαίτερο βάρος στην προσέγγιση και στην στήριξη της κίνησης μας από τους εφοριακούς υπαλλήλους. Ξέρετε τι μου λέγανε σήμερα?. "δεν μας θέλουν, θα μας διώξουν, επαναστατήστε και για μας".Και ξέρετε με τι ασχολούνται οι ελεγκτές αυτές τις ημέρες. Διορθώνουν τα σημειώματα περαιώσεων που δεν εξέδωσαν την σωστή ταυτότητα πληρωμής οι τράπεζες. Ετσι μπορεί κάποια επιχείρηση να πλήρωσε και να περαίωσε πέντε χρόνια και η τράπεζα να έβαλε την ταυτότητα πληρωμής για ένα έτος. Και είναι πολλά αυτά τα λάθη. Δουλιές του ποδαριού. Ας τους πλησιάσουμε να τους πούμε ότι δεν θέλουμε τη δουλειά τους, δεν μας αρμόζει, δεν είμαστε φορέας του δημοσίου για να ελέγχουμε. Ολα σχεδιάστηκαν με βάση τις περικοπές του μνημονίου.

με πιο δικαιωμα και απο που και ως που ο επονομαζομενος Βακρινος και η Συντονιστική Επιτροπή Παρέμβασης και Αγώνα Λογιστών Επαγγελματιών Πολιτών(ε?) εξουσιοδοτηθηκαν απο εμενα ως προς το οτιδηποτε?

και ηδη εχω εκφραστει απεριφραστα για τετοιου ειδους ενεργειες και συνδικαλισμους...ειχα την εντυπωση πως αποτελλει μια αυτοβουλη και αυθορμητη ενεργεια συναδελφικης αλληλεγγυης.

οπως ειπαν και οι πιο πανω παραθεσεις συναδελφων, συγχαρητηρια σε οποιον συντονισε κτλ αλλα δεν ειδα πουθενα καμια συντονιστηκη επιτροπη να εκλεγεται ουτε γνωριζω προσωπικα καποιον της συντονιστικης ωστε να ξερω και τι εκφραζει περαν της επιστολης.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Θεωρω πως παραπλανηθηκα και εχω να δηλωσω δεν υπαρχει σωτηρια κυριοι..ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Επιφυλασσομαι ως προς τη συνεχεια της "κινησης" και της χρησιμοποιησης του ονοματος και της υπογραφης μου σε οποιαδηποτε επιστολη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.......

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Θεωρω πως παραπλανηθηκα και εχω να δηλωσω δεν υπαρχει σωτηρια κυριοι..ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Επιφυλασσομαι ως προς τη συνεχεια της "κινησης" και της χρησιμοποιησης του ονοματος και της υπογραφης μου σε οποιαδηποτε επιστολη.

δεν θα τα παρατησουμε συναδελφε.....

ολες οι φωνες που παρεθεσες παραπανω ειναι εγγυηση, οτι δεν θα ξαναεχουμε τετοια παρατραγουδα ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οκ χρυσα ας ελπισουμε να εχεις δικιο.Με τιποτα δεν θα πρεπει να κανουμε πισω στην εννοια της επιστολης.Παντως δηλωνω πολυ επιφυλακτικος πλεον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Αγαπητοί συνάδελφοι γενικά, και φίλοι (για όσους έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά), συμμετέχοντας εξαρχής (έχω επίσης την τιμή να είμαι ένας από τους 30 που υπέγραψαν πρώτοι), στην προσπάθεια που ξεκίνησε από τον αγανακτισμένο κόσμο των λογιστών (και όχι μόνο) έχω να δηλώσω τα εξής:
    • όλα όσα γράφει η επιστολή, και όσα αναφέρθηκαν αυτές τις μέρες στις συζητήσεις που έγιναν σε αυτό το φιλόξενο και καταξιωμένο site-εργαλείο (που ευτυχώς υπάρχει και μας φέρνει σε επαφή), νομίζω ότι εκφράζουν όλους όσους την υπεγράψαν. Δεν πιστέυω να υπέγραψε κανένας με τη χρήση βίας ή να του τάξανε οτιδήποτε. Αν αυτό έγινε, τον καλώ να αποσύρει την υπογραφή του τώρα. Η επιστολή αυτή γράφτηκε με γνώμονα το κοινό καλό και όχι για να εξαπατήσει κανέναν μας. Αν οποιαδήποτε στιγμή δούμε ότι κατευθύνετε σε συνδικαλιστικά, πολιτικά ή αλλά περίεργα μονοπάτια ας αποσυρθούμε όλοι με πρώτον εμένα.

    • Όλοι εμείς που συμμετέχουμε (και οι 265, 300, 1000) , μέσα από την επιστολή αυτή θέλουμε να κάνουμε ευρέως γνωστό στην κοινή γνώμη το πρόβλημα, να ευαισθητοποιήσουμε αν γίνεται το Υπουργείο Οικονομικών για να αναθεωρήσει την πάγια στάση που έχει υιοθετήσει τις τελευταίες δεκαετίες απέναντι στον κλάδο μας και να μας αντιμετωπισεί επιτέλους σαν Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, ΙΣΟΤΙΜΑ με όλους τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους της οικονομίας και όχι σαν υπηρέτες και υπαλλήλους του, για να καλύψει το 5 προς 1 και το 7 προς 1 που λέει το εκάστοτε μνημόνιο ή ¨μνημόσυνο¨

    • Ίσως κακώς να δώσαμε (έιμαι και εγώ μέσα) ονόματα σε αυτή την προσπάθεια, πριν πάρουμε την έγκριση μέσα από το φόρουμ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμάμε οποιονδήποτε συνάδελφο και ότι έγινε με ιδιοτέλεια. Απλά κάποιοι ¨με ένα όνομα¨ έπρεπε να το στείλουν στους αποδέκτες οπότε χρησιμοποιήθηκε ο όρος ¨Συντονιστική Επιτροπή¨ έστω αυθαίρετα και προσωρινά μέχρι να καταλήξουμε κάπου, άλλα πάντα χώρις κανένα δόλο και χωρίς κανένα όφελος. Αυτό φαίνεται και από το ότι η Συντονιστική Επιτροπή δεν έχει και ονοματεπώνυμα και μάλιστα είπαμε να ανακόινώσουμε στο φόρουμ ποιοί βρεθήκαμε, τι είπαμε και τι προτάσεις έχουμε, με ποιό τρόπο θα εκλέξουμε αυτούς που ίσως χρειαστεί να μας αντιπροσωπεύσουν, αφού πρωτα εκτιμήσουμε τις σημερινές εξελίξεις και αφουγκραστούμε τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις και ο Δαίμων του τυπογραφείου. Μάλιστα, αφιερώσαμε χωρίς να λογαριάζουμε προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες τον ελάχιστο, πολύτιμο ελεύθερο χρόνο που είχαμε λόγω των παρατάσεων που έδωσε άλλη μια φορά στο ¨και πέντε¨το υπουργείο.

    • Τώρα όσον αφορά χαρακτηρισμούς απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, πρώτα ρε συνάδελφοι να δούμε τι είπανε, τι κάνανε, τι έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα στην συγκεκριμένη κίνηση, αν έχουν κάποιο όφελος και έπειτα να τους καταδικάσουμε. Τι είναι αυτό το τόσο πολύ μεμπτό που μας έκανε κακό. Εγώ αντίθετα βλέπω μόνο θετικά πράγματα να είπανε. (Είπα και πρίν είμαι και εγώ στην ομάδα που συζήτησαμε για το μέλλον αυτής της κίνησης, δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, ούτε αποποιούμαι οποιοσδήποτε ευθύνες υπάρξουν αν υπάρξουν.)

    Τέλος για να καταλήξω κάπου, ούτε απολογούμαι, ότι θεωρώ ότι οι προαναφερώμενες ενέργειες χρίζουν απολογίας, ουτέ από εμένα, ούτε από κανέναν άλλον, γιατί έγιναν μόνο και μόνο με θετική σκέψη. Σημασία έχει ότι κάτι πάει να γινεί, ας αφήσουμε στην άκρη εγωισμούς, συνδικαλιστικά όργανα , πολιτικά και ότι άλλο μας κρατάει και ας προσπαθήσουμε ενωμένοι να κάνουμε κάτι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι αν και αρχικά συμφώνησα με την άποψη του ΤΕΟ70, να αφήσουμε λίγο χρόνο απότην αποστολή της επιστολής για να δούμε τι αντιδράσεις θα προκύψουν σε όλους τους τομείς, αυτή την στιγμή πιστεύω ότι λόγω των εσωτερικών αντιδράσεων (έξω πιστεύω καλά πάμε), προκύπτει ανάγκη συνάντησης σε εύλογο χρονικό διάστημα μεταξύ των υπογραφοντών την επιστόλη, ή εν πάσει περιπτώση όσων θέλουν να παρευρεθούν πρώτον για να λυθεί ή παρεξήγηση και δεύτερον γιατί κάποιους (κοινής αποδοχής) πρέπει να ορίσουμε να μας αντιπροσωπεύσουν αν χρειαστεί, όπου χρειαστεί, χωρίς τιτλους, βαθμούς παράσημα και άλλα τέτοια...........Αυτή εν κατακλείδι είναι και η προτασή μου μετά τα σημερινά γεγονότα που με στεναχώρησαν αρκετά......Να ΣΥγκεντρωθούμε κάπου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΔΑΛΗΣ

Αγαπητέ φίλε Κίμωνα. Διάβασα την τοποθέτησή σου και ομολογώ πως νιώθω άβολα που θα πρέπει να σου θυμίσω την χθεσινή μας συνάντηση. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες προς το παρόν.Το παιχνίδι με τα ΜΜΕ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο κάθε ένας για να σε εμπιστευθεί θα πρέπει να σε ξέρει πολύ καλά. Η Χρύσα πριν αρχίσει να «πυροβολεί» με bold , ας έχει λίγο υπομονή. Προσπαθώντας να δούμε το δένδρο , θα χάσουμε το δάσος . Όταν ξεκινούσε η κίνηση της επιστολής διαμαρτυρίας δεν φανταζόμασταν ασφαλώς ότι θα μας είχαν ΔΕΥΤΕΡΗ είδηση στην Ιστοσελίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με 120.000 επισκέψεις . Οι πληροφορίες που έχω λένε ότι γίνεται ένας χαμός στο συγκεκριμένο θέμα . Αν δεν υπήρχε ανταπόκριση , σιγά μην μας είχαν στο «σαλόνι» τους ΔΕΥΤΕΡΗ είδηση. Γι αυτό λέω ψυχραιμία , είναι πιθανόν να παρουσιασθούν και κρούσματα προβοκάτσιας άρα να είμαστε προσεκτικοί. ΝΑΙ στην κριτική (την επώνυμη) , ΟΧΙ όμως στην εύκολη καταδίκη ανθρώπων όπως ο Κωστής και η Ειρήνη που έχουν αφιερώσει ώρες ατελείωτες για να έχουμε ένα αποτέλεσμα . Σε αυτή την φάση προέχει η ενότητα της διαδικτυακής διαμαρτυρίας.

Απόστολε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και δεν αναφερόμουν σε εσένα ωστόσο έχω ήδη τοποθετηθεί οτι δεν πρόκειται να απαντώ η να αναφέρομαι σε διάφορους "ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ" .

Αυτα που γραφει ο CAP πρεσβευουν τη λογικη , και η λογικη πρεπει να ειναι οδηγος μας.

Επειδη λειτουργουμε αυθορμητα και παρορμητικα, μη δημιουργουμε ανασφαλεια, πικριες και εσφαλμενες εντυπωσεις.

Υπαρχει εντονο δημοσιογραφικο ενδιαφερον για ραδιοφωνο και τηλεοραση.

Γιαννη Πανολιάσκο, πραγματι κανεις μας δεν περισευει και δεν πρεπει να μας διασπασουν.

Γιαννης Μάνδαλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή εν κατακλείδι είναι και η προτασή μου μετά τα σημερινά γεγονότα που με στεναχώρησαν αρκετά......Να ΣΥγκεντρωθούμε κάπου.

Οφείλω κατ αρχάς να συμφωνήσω απόλυτα με τον Γιάννη (αν θυμάμαι καλά το όνομα) σε όλα τα σημεία. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ προσπάθεια καπελώματος , χειραγώγησης κλπ κλπ της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ . Είμαστε πιστεύω μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνει κάποιος εύκολα αν υπάρχει τέτοια προσπάθεια. Δεν υποχρεώθηκε κάποιος με το ζόρι να προσθέσει το όνομά του στην ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Ωστόσο καλώς η κακώς (καλώς κατά την γνώμη μου) κάποιοι από τους συναδέλφους προσφέρθηκαν ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ να υποστηρίξουν την δημοσιοποίηση της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ , κάνοντας χρήση των γνωριμιών τους. Το αποτέλεσμα αυτής της προσφοράς είναι εμφανές. Μου προξενεί οδυνηρή έκπληξη για την άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχεται ο κ. Βάκρινος αλλά και η κ. Γιαννουλάτου. Αλλά αυτό ας μην λειτουργήσει ως τροχοπέδη της προσπάθειάς μας. Θάλεγα μάλιστα , πως εάν κάποιος από όλους , μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω την δημοσιοποίηση της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ , να το κάνει. Επαναλαμβάνω να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η φαγωμάρα που μόνο κακό κάνει. Δεν θα με χαλάσει καθόλου αν η Χρύσα π.χ. έχει κάποια άκρη σε οποιαδήποτε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης , η ο Κωστής στην Κρήτη , η ο Απόστολος στην Πρέβεζα.

Πάμε παρακάτω γιατί οι εξελίξεις τρέχουν. Θυμάστε πως στήθηκε το ΙΚΑΝΕΤ ; Στις πλάτες μας . Τώρα βλέποντας την αδυναμία τους να ελέγξουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς τους, μας προωθούν να παίξουμε αυτό το ρόλο. Κάτι σαν μικρά Κ.Ε.Π. . Τους είναι πιο εύκολο και ασφαλώς πιο οικονομικό να κλείσουν ένα Λογιστικό γραφείο που δεν θα κάνει την δουλειά του σωστά , παρά να απολύσουν δεν ξέρω και εγώ πόσους. Δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας. Να μας αντιμετωπίζουν όμως πλέον όπως μας αρμόζει , να μας δώσουν τα κατάλληλα εργαλεία , να ορίσουν και να μοιράσουν ξεκάθαρα τους διακριτούς ρόλους μας .

Θα ήθελα δημόσια να ζητήσω συγνώμη αν έσφαλα κάπου και κάποιος συνάδελφος θίχθηκε από τα γραφόμενά μου μέχρι τώρα . Δεν ήταν στις προθέσεις μου. ¨Άλλωστε είμαι ξέσκεπο τσουκάλι που λέμε στην Φολέγανδρο. Δεν μασάω τα λόγια μου. Και δεν μασάω γενικώς ;) .

Λόγω Σαρακοστής. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στην ειδηση για την επιστολη εχουν τοποθετηθει αρκετοι αναγνωστες καλο ειναι να στρεψετε και εκει τα βλεμματα σας για να δειτε αντιδρασεις. Παντως καλλιεργειται μια ατμοσφαιρα οτι σαν κλαδος θελουμε να καλυπτουμε φοροφυγαδες....και επισης οτι αρνουμαστε σαν κλαδος μετρα που ισχυουν στην Ευρωπη . Για αυτο συναδελφοι εαν καποιος εχει ενημερωση σχετικα με το ισχυει στην Ευρωπη και πως καλο ειναι να τα παραθεσει εδω. Εγω ειλικρινα δεν ξερω και δεν ξερω και που να ψαξω για να τα παραθεσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα επειδή με ενδιαφέρει πρώτα η Ομάδα και όχι η επιμέρους τοποθέτηση μας θα ήθελα να πω τα κάτωθι:

Κι όμως όλα δουλεύουν σωστά στην Ομάδα μας.

Είδατε;

Κάτι δεν άρεσε σε αρκετούς ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.

Στα κόμματα που ψηφίζεται ή στα συνδικαλιστικά οι φωνές σας θα ήταν τώρα στο καλάθι των αχρήστων.

Αυτό σημαίνει ότι η κίνησή μας έχει υγιή βάση.

Βέβαια η διαμαρτυρία δεν χρειάζεται να εμφανισθεί δια μέσω του εκνευρισμού. Και με απλή παράθεση των επιχειρημάτων μεταφέρετε καθαρά αυτό που θέλουμε να πούμε

Το λάθος ήταν απλά επικοινωνιακό. Δεν ήταν ουσιαστικό. Όσοι ξέρουν τα παιδιά καταλαβαίνουν τι εννοώ. Όσοι δεν τα ξέρουν θα τα μάθουν.

Προσωπικά θα μπορούσα να διορθώσω ορισμένες κινήσεις που έφτασαν στα αυτιά μου και δεν το έκανα. Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για αυτό. Το έκανα διότι έβλεπα ανιδιοτέλεια. Και συνεχίζω να την βλέπω. Όμως, τελικά ,όλα στη ζωή έχουν κανόνες !!

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι έχουμε κάνει μια Ομάδα η οποία λειτουργεί.

Και αποτέλεσμα έχει φέρει (Υπόθεση ΤΕΒΕ)

Και αποτέλεσμα αναμένει (Υπόθεση Ασφάλισης ημιαπασχόλησης)

Και διορθώνει άμεσα θέματα που τα θέλει διαφορετικά (Η .. επίμαχη περίπτωσή μας !!!)

Η Ομάδα η καημένη είναι ξεκάθαρη ….

Έχει ορίσει κάποιους κανόνες και απλά δεν ακολουθήθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το επικοινωνιακό λάθος.

Είμαι πολύ χαρούμενος για την λειτουργία της.

Η απόφαση που προκύπτει από το γεγονός αυτό είναι ότι ακόμα και αν κάποιοι πιστεύουν ότι κάποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν για το καλό όλων πρέπει αυτές να περνάνε με δημοσίευση στις συζητήσεις μας. Αυτό. Τίποτα άλλο. Αυτό δεν ακολουθήθηκε και η Ομάδα ζητά επαναφορά στους κανόνες που είχαμε και στις προηγούμενες μας κινήσεις.

Και αυτό θα ακολουθήσουμε.

Ελπίζω να μην απογοητευθούν οι κύριοι διοργανωτές της προσπάθειας αυτής και να σκεφτούν ότι όλα αυτά που έγιναν είναι εντελώς φυσιολογικά για το περιβάλλον που ζει αυτή η Ομάδα Σκέψης και Παρέμβασης Λογιστών καθώς και στις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές τις Διαδικτυακές Συνελεύσεις.

Χαιρετώ σας κι αγαπώ σας !!!

Υ.Γ. Και είπαμε ότι το είπε η Κική: Οι απαισιόδοξοι είναι αυτοί που κάνουν την μεγαλύτερη κατανάλωση της ελπίδας έτσι; ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα επρεπε να ντρεπεστε κ. Βακρινε μετα απο αυτο και οχι να καμαρωνετε....

αν ειχατε τα κοτσια ας βγαινατε με τις 30 υπογραφες που ειχε η επιστολη σας και οχι να εκμεταλλευεστε 250 ανυποψιαστους , προβληματισμενους και ανιδιοτελεις συναδελφους που αυθορμητα ηρθαν να συνδραμουν ....

το παραπανω τιποτα προσωπικο δεν εχει, γιατι απλουστατα δεν γνωριζω τον κ.Βακρινο προσωπικα, ουτε που συμμετεχει , ουτε που ακριβως δραστηριοποιειται ...

Απλα ηθελα να πω οτι αυτο για το οποιο καμαρωνει , μονο ντροπη μπορει να ειναι για μας και προσβολη , γιατι τιποτα απο αυτα που ειχαμε συμφωνησει δεν αναφερεται, παρα μονο πληροφοριες απο τις μεταξυ μας ανεπισημες και γενικες συζητησεις μεσα απο το φορουμ.

Εχει δικαιωμα να συμφωνει με ο.τι θελει και να το υπογραφει για τον εαυτο του, και οχι στο ονομα μας και στο ονομα μια κινησης που δεν υφισταται.

Για του λογου το αληθες παραθετω το κειμενο απο τον αδεσμευτο τυπο.....

Με φορομπλόκο απειλούν οι λογιστές

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Με μπλόκο στις φορολογικές δηλώσεις απειλούν πολλοί λογιστές διαμαρτυρόμενοι έτσι για τη διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που τους μετατρέπει σε «καταδότες» των πελατών τους.

Όπως λένε μάλιστα χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, αλλά και χέρι με χέρι, «πλέον για τη σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων είναι απαραίτητη και μια μαύρη κουκούλα»!

Πράγματι, με το ν/σ Παπακωνσταντίνου οι λογιστές είναι υποχρεωμένοι να καταρτίζουν ειδική έκθεση στην οποία θα αναφέρουν λεπτομερώς ποιους φόρους χρωστάει στο Δημόσιο ή ποιες ασφαλιστικές εισφορές δεν πλήρωσε ο πολίτης ή ο επαγγελματίας που τους εμπιστεύτηκε να «φτιάξουν» τη φορολογική δήλωσή του.

Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν στην απόπειρα του υπουργείου Οικονομικών να τους κάνει «ρουφιάνους», εξαντλώντας όλα τα βέλη από τη φαρέτρα των επιχειρημάτων που διαθέτουν, ακόμη κι αν τιναχθεί στον αέρα ο εισπρακτικός μηχανισμός.

Ένα από τα μέτρα που συζητούν και δείχνει να κερδίζουν έδαφος στις τάξεις τους είναι να υποβάλουν τις δηλώσεις χωρίς την υπογραφή τους. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να τις δεχθεί ως νόμιμες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, άρα η όλη διαδικασία θα κηρυχθεί άκυρη με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων.

Μια άλλη πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι του διαλόγου που έχει ανοίξει στον συγκεκριμένο κλάδο, είναι να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις την ίδια ημέρα γνωρίζοντας ότι έτσι θα μπλοκάρει το σύστημα και θα χρειασθούν πολλούς μήνες έως ότου ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος.

Στην ανακοίνωση που ήδη διαβάστηκε από περισσότερους από 28.000 πολίτες, λογιστές και επιχειρηματίες που ανέτρεξαν στον δικτυακό τόπο (taxheaven.gr) αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων ότι παραμένει ακόμη άγνωστος ο τρόπος φορολόγησης των ανωνύμων εταιρειών και των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης μόλις έναν μήνα πριν από την υποβολή των δηλώσεων για το 2010.

Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που οι λογιστές προχώρησαν στη συγκρότηση κίνησης με την επωνυμία ΣΕΠΑΛΕΠ (Συντονιστική Επιτροπή Παρέμβασης και Αγώνα Λογιστών Επαγγελματιών Πολιτών).

Το μέλος της κίνησης Κωστής Βακρινός μιλώντας στον «Α.Τ.» τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να χαράξει πορεία η ανθρώπινη φωνή των λογιστών. Αρκετά μείναμε στα λόγια. Ηρθε η ώρα της πράξης».

Οι λογιστές που μετέχουν στο ΣΕΠΑΛΕΠ ζητούν "οι ευθύνες τους να εξαντλούνται στην ορθή μεταφορά των δεδομένων από τα στοιχεία στα βιβλία και στα φορολογικά έντυπα που θα βεβαιώνουν με την υπογραφή τους, καθώς στον ορθό υπολογισμό των φόρων".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρύσα πιστεύω ότι δεν μπορούσαν τα παιδιά να κουμαντάρουν όπως ήθελαν την κάθε εφημερίδα.

Πιστεύω ότι για αυτόν τον λόγο έγινε αυτή η διαφορά στα κείμενα.

Ετσι πιστεύω.

Δεν υπάρχει βρε Χρύσα και λόγος για κάτι άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...