Προς το περιεχόμενο

Α' ΜΕΡΟΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για την Επιστολή Διαμαρτυρίας για τον εγκλωβισμό και την απαξίωση του Λογιστή Φοροτέχνη.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

(Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ post : http://www.taxheaven...opic=79307&st=0 )

Επιστολή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στον εγκλωβισμό και την απαξίωση του λογιστή φοροτέχνη

Προς: όλες τις Διευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών, τα Επιμελητήρια, Ασφαλιστικά Ταμεία, Πρωτοβάθμιους Λογιστικούς Συλλόγους, επαγγελματικές οργανώσεις και σωματεία, καθώς επίσης σε όλα τα Μ.Μ.Ε. (εφημερίδες, οικονομικά περιοδικά, τηλεόραση).

ΛΟΓΙΣΤΗΣ (ο) : ο καταγράφων με ορισμένη τεχνική επεξεργασία την οικονομική κατάσταση μιας επιχείρησης [ΕΤΥΜ. αρχ. < λογίζομαι] (λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη).

Με την ανωτέρω ιδιότητα, οι αρχικοί εμπνευστές, αποφασίσαμε την συγγραφή της παρούσας. Θέλουμε και άλλους να συνυπογράψουν με μας, από κάθε κοινωνική ομάδα, γιατί το «λογίζειν» και το «λογίζεσθαι» ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Τη στιγμή που η χώρα μας ταλανίζεται από βαθειά κρίση, ίσως την μεγαλύτερη μετά τον εμφύλιο πόλεμο, τη στιγμή που η ανεργία έχει χτυπήσει τα σπίτια όλων μας, θλιβερή διαπίστωση είναι πως το λογιστικό σώμα παραμένει η μόνη επαγγελματική ομάδα που απέχει από κάθε κινητοποίηση. Παραμένουμε μετέωροι ανάμεσα σε νόμους, αποφάσεις, εγκυκλίους, νομοσχέδια, πιστοποιήσεις και υποδουλώσεις. Αγοράζουμε βιβλία που σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι παρωχημένα και παρακολουθούμε άπραγοι σεμινάρια, για να ενημερωθούμε για τον νόμο που άλλαξε, για τον νόμο που αλλάζει, για τον νόμο που θα αλλάξει και τελειωμό δεν έχει αυτή η κατηφόρα.

Περιμέναμε ένα σήμα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα, μα είναι πλέον φανερό πως η ηγεσία του λογιστικού σώματος, σε απόλυτη αντιστοιχία με την ηγεσία της χώρας, δεν βρίσκει πάτο με τίποτα. Αν μάλιστα τύχει και τον βρει, είναι ικανή να αρχίσει να σκάβει αποδεικνύοντας έτσι, πως δεν μπορούσε ποτέ. Ήταν πάντοτε έτοιμη για το τίποτε ή το πολύ-πολύ έτοιμη να ξιφουλκεί δημόσια, με την απαραίτητη έπαρση για το ποιος διεκδίκησε και πέτυχε μια ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε.

Την ώρα λοιπόν που η ηγεσία του σώματος (η οποία, παρεμπιπτόντως, ας ρίξει μια ματιά στον Ν. 3919/2011 και ας μας πει πώς δραστηριοποιήθηκε σχετικά) είτε είναι απούσα, είτε ακκίζεται στις τηλεοπτικές οθόνες και στα υπουργεία, είτε αναλίσκεται στη διεξαγωγή σεμιναρίων παίζοντας το ρόλο του courier ή του delivery ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και τον λογιστικό χώρο, οι λογιστές, που δεν παύουν να είναι πολίτες αυτής της χώρας όχι μόνο νοιώθουν αλλά και είναι πελαγωμένοι. Χιλιοειπωμένα επιχειρήματα όπως «αλλάζουμε τα δεδομένα ετών», «δρομολογούμε τη φορολογική δικαιοσύνη» κ.λπ., κ.λπ., μόνο σε πραγματικές αλλαγές δεν παραπέμπουν. Δεν πρόκειται φυσικά για αλλαγές, αλλά για μεταστάσεις ενός καρκινώματος στο ήδη ταλαιπωρημένο σώμα των λογιστών και των πολιτών γενικότερα. Είμαστε όμως στην πλειονότητά μας, υγιείς και έτσι θέλουμε να παραμείνουμε.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Δεν είμαστε, ούτε έχουμε σκοπό να γίνουμε συνένοχοι μιας σιωπηρής συγκατάβασης.

Είναι καιρός να κατανοήσει η κάθε ηγεσία που δρα σε οποιονδήποτε χώρο, πως είναι υποχρεωμένη να αίρεται στο ύψος των περιστάσεων και να αποτελεί υπόδειγμα ανιδιοτελούς δράσης και ευγενούς προσήλωσης στα καθήκοντα που της ανατέθηκαν και όχι να διαγκωνίζεται σε σκάνδαλα, διασπάθιση χρήματος, προκλητικές συμπεριφορές και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Ξυπνήσαμε και θα σταθούμε στο ύψος μας, σε όποιον χώρο ή σύλλογο ανήκουμε ή όχι. Καταλάβαμε πλέον πως γίναμε «πρόβατα», γιατί αφήσαμε να υπάρχουν πολλοί «λύκοι», που στη δική μας πλάτη παίζουν τα παιχνίδια τους. Θα συναντήσουμε κόσμο, θα αφουγκραστούμε τις ανησυχίες πολλών, θα μάθουμε και από άλλους κλάδους, θα ανταλλάξουμε εμπειρίες. Και πλέον το λογιστικό σώμα θα κάνει αυτό που δεν έκανε ποτέ : Θα κινητοποιηθεί …

Συμπολίτη επιχειρηματία σε θέλουμε μαζί μας. Σε έχουμε και μας έχεις ανάγκη. Θέλεις - σε πείσμα των καιρών - να σχεδιάσεις, να επενδύσεις, να απασχολήσεις προσωπικό. Αλήθεια, ξέρεις πως ακόμα και σήμερα (αρχές Μαρτίου 2011) δεν γνωρίζουμε (κανένας δεν γνωρίζει) πώς θα φορολογηθείς; Ξέρεις πως είναι ακόμα άγνωστος ο τρόπος φορολογίας των ανωνύμων εταιρειών και των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης; Όχι, δεν μιλάμε για τις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν του χρόνου, μιλάμε για τις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν τώρα, σε ένα μήνα, αυτές που αφορούν το έτος 2010. ΝΑΙ συμπολίτη επιχειρηματία, κανείς δεν ξέρει πώς θα φορολογηθούν αυτά τα νομικά πρόσωπα. Αλλά και για τα φυσικά πρόσωπα τα κενά είναι ακόμα πολλά, παρόλο που ψηφίστηκε πριν έντεκα (11) μήνες (Απρίλιος 2010) ο νέος φορολογικός νόμος. Ναι, ίσως κατάλαβες πως πρόκειται για το φορολογικό νόμο 3842/2010, που με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες διαφημίστηκε ως αποτέλεσμα «δημόσιας διαβούλευσης». Αυτός ο νόμος θα έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να περιέχει διατάξεις που δεν θα εφαρμοσθούν ποτέ, μιας και τώρα (Μάρτιος 2011) αλλάζει με άλλο νόμο που θα ισχύσει αναδρομικά κι εμείς οι λογιστές θα κληθούμε να τον εφαρμόσουμε άμεσα, σε ένα (1) μήνα!

Κουράστηκες ήδη συμπολίτη επιχειρηματία; Έχουμε κι’ άλλα:

Πλέον για τη σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων είναι απαραίτητη και μία μαύρη κουκούλα! Γιατί; Μα πλέον - δεν τόχεις μάθει; - ο νόμος μας υποχρεώνει να καταρτίζουμε και ειδική έκθεση, στην οποία εμείς οι λογιστές, θα καταγράφουμε ποιους φόρους και εισφορές δεν πλήρωσες!!!

Πού είναι η κάθε ηγεσία; Πλέον η όποια προσφορά της «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλειποβαρής και υπερτιμολογημένη».

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ Μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, ζητάμε να μας πλαισιώσετε και να συνυπογράψετε το κείμενό μας.

ΖΗΤΑΜΕ από κάθε λογιστή να συντονιστεί μαζί μας. Να τελειώνουμε με την μιζέρια. Στους μέχρι τώρα αγώνες κάποιοι έβαλαν την ψυχή τους, κάποιοι άλλοι την ψυχολογία τους, κάποιοι λειτούργησαν με ανιδιοτέλεια και κάποιοι άλλοι με προσδοκία μερισμάτων. Θέλουμε μαζί μας μόνο τους πρώτους από αυτούς. Οι τελευταίοι ας πάνε σπίτι τους ή στα σχήματα που καλλιέργησαν την ηττοπάθεια, δηλαδή πάλι σπίτι τους.

ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ

Θα μάθουμε και να απεργούμε. Θα μάθουμε και θα βρούμε εναλλακτικούς τρόπους δράσης. Θα βρούμε μεθόδους και θα ιππεύσουμε το κύμα. Θα αντισταθούμε στο να ζούμε και να σκεφτόμαστε σαν γουρούνια και ρουφιάνοι. Δεν μπορούμε άλλωστε να ξεχάσουμε τις διδαχές του Θουκιδίδη : «Τόλμησον φρονείν, το δε σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα».

Οι υπογραφές για την επιστολή:

01 ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

02 ΒΑΚΡΙΝΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΑΘΗΝΑ

03 ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

04 ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΑΘΗΝΑ

05 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

06 ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

07 ΖΑΜΠΑΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

08 ΚΑΠΟΓΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

09 ΚΑΛΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

10 ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

11 ΚΟΝΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

12 ΚΟΥΡΣΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

13 ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΘΕΟΔΟΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

14 ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

15 ΜΑΝΔΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

16 ΜΑΝΩΛΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

17 ΜΑΝΩΛΕΛΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

18 ΜΑΡΣΕΛΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

19 ΜΑΥΡΟΣΚΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

20 ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

21 ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΑΡΓΥΡΩ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

22 ΜΠΟΥΡΑ ΒΙΚΥ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

23 ΠΑΝΟΛΙΑΣΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

24 ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑΝΝΑ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

25 ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

26 ΣΑΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ

27 ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

28 ΣΤΑΜΟΥ ΕΛΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

29 ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

30 ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

31 ΦΑΝΤΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΣΩΝ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΤΣΑΠΡΟΥΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Β. ΛΟΓΙΣΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...