Jump to content

προστιμο για εικονικα τιμολογια


Recommended Posts

καλημερα θα ηθελα την βοηθεια σας μπηκε σε πελάτη μου το σδοε του πηρε 3 τιμολογια του ειπε οτι ηταν εικονικα και του εβαλε και προστιμο.

τι κανω εγω τωρα ειναι σωστη η διαδικασια που εκανε το σδοε η οχι

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω το διαβασα

τωρα ζηατω πολλα , ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακουλουθησω γιατι δεν μου εχει ξανασυμβει για να σταματησω το προστιμο και να παω στα δικαστηρια

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=800994&srv=94

κοιτα και αυτο για περαιτερω πληροφοριες. οσο αφορα την διαδικασια δεν ξερω ποια ειναι.

ευχαριστω

αν ξερει καποιος την διαδικασια η καποιον δικηγορο που να εχει εμπειρια σε τετοια θεματα θα με εσωζε

Link to comment
Share on other sites

Guest AGGELA

Εφόσον σας έχει κοινοποιηθεί το πρόστιμο για έκδοση εικονικών τιμολογίων , έχετε δικαίωμα μέσα σε 60 ημέρες απο την κοινοποιηση του απο την ΔΟΥ να καταθέσετε προσφυγή ( μέσω δικηγόρου). Με την κατάθεση της προσφυγης απο μέρους σας θα βεβαιωθεί το 50% του προστίμου στην ΔΟΥ (παλαιοτέρα ήταν 10% , 20% αλλά τελευταία έγινε 50%).

Στο βεβαιωθέν ποσ'ο 50% του ταμείου μπορεις και π'αλι μ'εσω δικηγ'ορου να ζητήσεις αναστολή εκτέλεσης της πληρωμης καταθέτοντας στο δικαστήριο διάφορα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αδυναμία της επιχείρησης για πληρωμή του ποσού αυτου. Η απόφαση στην αναστολή μπορεί να σε απαλάξει από την πληρωμη από το 100% - 0% της βεβαίωσης ,χωρίς όμως να διαγράφεται η οφειλή αυτή από το ταμείο μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης σου στο φορολογικό δικαστηριο. Θα έχεις όμως την δυνατότητα να πέρνεις φορολογική ενημερότητα για λοιπές χρήσεις, γιά εισπραξη όμως ποσού από το δημόσιο θα σου κάνουν παρακράτηση ποσοστού ανάλογα με την διάθεση του εκάστοτε αρμόδιου υπαλλήλου. Πρίν από τον νέο φορολογικό νόμο έδιναν ενημερότητα και γιά είσπραξη χωρις παρακράτηση.

Τα παλευω κατι χρόνια όλα αυτά και τα γνωρίζω από πρώτο χερι.

Link to comment
Share on other sites

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ( ΥΠ. Ε. Ε. )

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ( ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ) ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟ ΑΡΙΘΜΟ / ΚΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΑΚΡΟΑΣΗ , ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΥΠΟ ΑΡΙΘΜΟ / ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΑΣ , ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ

Απαντώντας στα ανωτέρω και παρακαλώ πολύ να ληφθούν σοβαρά οι απόψεις μου και συγκεκριμένα:

ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Ή ΝΟΘΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ

Πότε ένα στοιχείο θεωρείται εικονικό ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν.2523/1997, όπως οι διατάξεις αυτές συμπληρώθηκαν και ισχύουν.

ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ

ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο 19, παρ. 3 και 4 του ν.2523/1997

Εικονικό είναι το στοιχείο που εκδίδεται για συναλλαγή ανύπαρκτη στο σύνολό της ή για μέρος αυτής ή για συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε από πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στο στοιχείο ή το ένα από αυτά είναι άγνωστο φορολογικώς πρόσωπο, με την έννοια ότι δεν έχει δηλώσει την έναρξη του επιτηδεύματός του ούτε έχει θεωρήσει στοιχεία στην κατά τόπο αρμόδια, σύμφωνα με την αναγραφόμενη στο στοιχείο διεύθυνση, δημόσια οικονομική υπηρεσία.

Εικονικό είναι επίσης το στοιχείο που φέρεται ότι εκδόθηκε ή έχει ληφθεί από εικονική εταιρία, κοινοπραξία, κοινωνία ή άλλη οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση ή από φυσικό πρόσωπο για το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι παντελώς αμέτοχο με τη συγκεκριμένη συναλλαγή, οπότε στην τελευταία αυτή περίπτωση η σχετική διοικητική κύρωση επιβάλλεται, καθώς και η ποινική δίωξη ασκείται κατά του πραγματικού υπευθύνου που υποκρύπτεται. Τα φορολογικά στοιχεία στα οποία αναγράφεται αξία συναλλαγής κατώτερη της πραγματικής θεωρούνται πάντοτε για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ως ανακριβή, ενώ τα φορολογικά στοιχεία στα οποία αναγράφεται αξία μεγαλύτερη της πραγματικής θεωρούνται ως εικονικά κατά το μέρος της μεγαλύτερης αυτής αξίας.

Ειδικότερα:

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις εικονικότητας, θα πρέπει να εξετάζεται κάθε υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή, να στοιχειοθετείτε πλήρως η εικονικότητα και να αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα και όχι με τεκμαρτό ή συμπερασματικό τρόπο, χωρίς ενδοιασμούς και υπεκφυγές, το πρόσωπο που ασκεί πράγματι τη δραστηριότητα είτε πρόκειται για φυσικό είτε πρόκειται για νομικό πρόσωπο είτε πρόκειται για άλλης μορφής πρόσωπο. Σκόπιμο κρίνεται επίσης, στις περιπτώσεις αυτές να γίνεται συνολική αξιολόγηση και εκτίμηση όλων μαζί των στοιχείων που υπάρχουν στη διάθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας σας και όχι εκτίμηση καθενός ή μεμονωμένων στοιχείων χωριστά, προκειμένου τα συμπεράσματα να είναι ασφαλή και βέβαια.

ΣΥΜΦΩΝΑ με την κοινή πείρα και λογική :

ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Εκδότες μπορεί να είναι :

Ανύπαρκτες επιχειρήσεις που εκδίδουν στοιχεία για πραγματικές ή για εικονικές συναλλαγές.

Επιχειρήσεις με νομιμοφανείς συναλλαγές

Άτομα τα οποία χρησιμοποιώντας κλεμμένες ή χαμένες ταυτότητες και κυρίως χαμένα προσωρινά δελτία ταυτότητας (στα οποία εύκολα αντικαθίσταται η φωτογραφία), παρουσιάζονται στις Δ.Ο.Υ. και αφού προσκομίσουν και όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έναρξη επαγγέλματος, όπως βεβαιώσεις επιμελητηρίων και ασφαλιστικών ταμείων, μισθωτήρια συμβόλαια κ.λπ., θεωρούν βιβλία και φορολογικά στοιχεία, από τα οποία στη συνέχεια εκδίδουν στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνήθως μεγάλης αξίας.

Επιτήδειοι (υποκρυπτόμενοι) εκμεταλλευόμενοι άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση κάνουν έναρξη εργασιών και θεωρούν φορολογικά στοιχεία στο όνομα αυτών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν για την κάλυψη ανύπαρκτων συναλλαγών, είτε δικών τους είτε προς τρίτους.

Επίσης έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων γίνεται και από επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις περιπτώσεις κυκλικής απάτης.

Επίσης έκδοση εικονικών στοιχείων γίνεται και από επιχειρήσεις ή και επαγγελματίες, που φορολογούνται εξωλογιστικά ή με ειδικό τρόπο ή που έχουν ελάχιστα έσοδα και βέβαια εφόσον στο τέλος κάθε διαχειριστικής περιόδου υπάρχει σε αυτούς περιθώριο εσόδων, προκειμένου να καλύψουν φορολογικές ανάγκες τρίτων.

Μία άλλη περίπτωση, που διαπιστώνεται σε μικρή κλίμακα, είναι η έκδοση στοιχείων που καλύπτουν ανύπαρκτες συναλλαγές, μερικώς ή στο σύνολό τους, από εύρωστες κατά τα άλλα επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που μεταξύ τους υφίσταται συγγενική σχέση.

Η συνάφεια της δραστηριότητας του εκδότη με το αντικείμενο εργασιών

Το αντικείμενο εργασιών του εκδότη μπορεί να διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από το αντικείμενο που εμφανίζεται στο εκδοθέν φορολογικό στοιχείο της συναλλαγής.

Ο προμηθευτής.

Η εμφάνιση στα βιβλία προμήθειας αγαθών ή υπηρεσιών από προμηθευτή που είναι εγκαταστημένος σε μεγάλη απόσταση και τα έξοδα μεταφοράς είναι σημαντικά κ.λ.π..

Ο έλεγχος των εν λόγω συναλλαγών των προμηθευτών γίνεται κυρίως από τον έλεγχο των συγκεντρωτικών καταστάσεων του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ..

Οι αποθηκευτικοί χώροι και η ύπαρξη των πωληθέντων ως αποθέματα.

Η επιχείρηση αγοράζει και αποθηκεύει, για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα, εμπορεύματα για τα οποία δεν διαθέτει κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους ή ο ήδη υπάρχον αποθηκευτικός χώρος δεν επαρκεί για την αγοραζόμενη ποσότητα εμπορευμάτων.

Προμήθεια μη συμβατών με τη δραστηριότητα της επιχείρησης Οι τιμές των αγαθών

Προμήθεια - αγορά αγαθών για τα οποία είναι εμφανής η διαφορά τιμής προμήθειας από τις κοινώς αποδεκτές τιμές εμπορίου ή αγορά από την ίδια επιχείρηση σε τιμές τέτοιες που είναι κατώτερες των τιμών της αγοράς. Παράδειγμα:

Αγορά αγαθών σε τιμή διπλάσια της τιμής της αγοράς.

Η συχνότητα των συναλλαγών και η ποσότητα αγοράς των αγαθών

Προμήθεια - αγορά αγαθών τόσο συχνά και σε τόσο μεγάλη ποσότητα που είναι αδύνατο λόγω της φύσης του αγαθού να πουληθεί σε μικρό - σύντομο χρονικό διάστημα και σε τέτοια μειωμένη τιμή που να διαφέρει από την επικρατούσα τιμή στην αγορά, με την προϋπόθεση βεβαίως να μην υφίστανται τα αγαθά ως αποθέματα κατά τον έλεγχο.

Η τραπεζική δανειοδότηση

Επί του φορολογικού στοιχείου να υπάρχει η πιστοποίηση κάποιας Τράπεζας ότι: «Δανειοδοτήθηκε για ποσό ………..», αξίας ίσης με αυτή του φορολογικού στοιχείου και στην συνέχεια να εκδίδεται Πιστωτικό Τιμολόγιο για επιστροφή των αγαθών στον προμηθευτή. Η συναλλαγή αυτή έχει όλες τις ενδείξεις της εικονικότητας.

Ο γραφικός χαρακτήρας

Ο γραφικός χαρακτήρας του εκδότη και η ύπαρξη ορθογραφικών λαθών στα φορολογικά στοιχεία σε σχέση με το αντικείμενο εργασιών αποτελούν ενδείξεις για συνέχιση της έρευνας για την εγκυρότητα της συναλλαγής.

Οι αλλοιώσεις στοιχείων ή εγγραφών

Τα στοιχεία φέρουν διορθώσεις, διαγραφές, επιγραφές, ξυσίματα που εμφανώς αλλοιώνουν το περιεχόμενό τους ως προς την ημερομηνία, τις ποσότητες, τις αξίες, κ.λπ..

Η χωρική αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ.

Η σύγκριση της χωρικής αρμοδιότητας της Δ.Ο.Υ. με τη Δ.Ο.Υ. και τη διεύθυνση που αναγράφει στα στοιχεία του ο εκδότης, σε συνδυασμό με τον κωδικό που εμφανίζεται στη διάτρηση μπορεί να αποκαλύψει την πλαστότητα του στοιχείου εφόσον πρόκειται για θεωρημένα από τη Δ.Ο.Υ. στοιχεία. Σημειώνεται ότι κάθε θεωρημένο στοιχείο φέρει εκτός των άλλων τον τετραψήφιο κωδικό της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. Ως εκ τούτου αν ένα στοιχείο έχει στη διάτρηση κωδικό Δ.Ο.Υ. που η χωρική αρμοδιότητα δεν περιλαμβάνει τη διεύθυνση του εκδότη, είναι ένα στοιχείο που μας οδηγεί στην παραπέρα διερεύνηση της γνησιότητας του στοιχείου και της συναλλαγής. Επί πλέον λόγος περαιτέρω διερεύνησης της συναλλαγής αποτελεί και το ανύπαρκτο Α.Φ.Μ..

Τέλος είναι δυνατόν επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν έργα να εμφανίζουν εκτέλεση εργασιών και προμήθεια υλικών σε μεταγενέστερο χρόνο των πιστοποιήσεων των έργων και σε ποσότητες δυσανάλογες με τις προϋπολογισθείσες εργασίες και την προσφορά ανάληψης του έργου.

ΕΞ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟΝΟΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΝΑΛΑΓΩΝ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΒΑΣΙΜΕΣ , ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΑΣ . ΑΘΗΝΑ , - - ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Link to comment
Share on other sites

καλημερα

ευχαριστω για της απαντησεισ

ξεκιναω διαβασμα

Ρε είσαι καλά?????Τι διάβασμα ξεκινάς ????? Ξεκινάς για δικηγόρο γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά.

Ούτως ή άλλως,δικηγόρος θα καταθέσει την προσφυγή και την αναστολή εκτέλεσης (του 50%) και

απαιτείται αρκετός χρόνος για να μαζευτούν τα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Ρε είσαι καλά?????Τι διάβασμα ξεκινάς ????? Ξεκινάς για δικηγόρο γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά.

Ούτως ή άλλως,δικηγόρος θα καταθέσει την προσφυγή και την αναστολή εκτέλεσης (του 50%) και

απαιτείται αρκετός χρόνος για να μαζευτούν τα στοιχεία.

εχεις δικιο τωρα μιλησα με τον δικηγορο και απω απο εκει

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest NIKOS

Φιλε chriskosmo, καταρχήν, αν θέλεις ενημέρωσε μας σχετικά με την έκβαση εως τώρα της υπόθεσης σου. Είναι καλο να γνωρίζουμε όλοι τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού καθημερινά αντιμετωπίζουμε τέτοια γεγονότα με διάφορους πελάτες μας....

Μια παρόμοια περίπτωση αντιμετωπίζω κι εγώ αυτον τον καιρό με έναν πελάτη μου. Μόνο που στην δική του περίπτωση το ΣΔΟΕ του επέδωσε Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου, στο οποίο του κάνει λόγο για εικονικά ως προς την συναλλαγή 10 τιμολόγια

και τον καλεί σε ακρόαση με σχετικό σημείωμα εντός 10 ημερών. Οι ελεγκτές τον ενημέρωσαν ότι εφόσον φέρει κατά την ακρόαση απτά αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι τα 10 αυτά τιμολόγια δεν είναι εικονικά, τότε θα σταματήσουν και δεν θα του καταλογίσουν πρόστιμο!

Κάτι τέτοιο ισχύει; Σας έχει ξανατύχει;

Μου κάνει εντύπωση πως το ΣΔΟΕ του επιδίδει ένα τέτοιο σημείωμα, του δίνει την δυνατότητα ακρόασης και δεν προχωράει σε πρόστιμο με κοινοποίηση στην αρμοδια ΔΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα θα ηθελα την βοηθεια σας μπηκε σε πελάτη μου το σδοε του πηρε 3 τιμολογια του ειπε οτι ηταν εικονικα και του εβαλε και προστιμο.

τι κανω εγω τωρα ειναι σωστη η διαδικασια που εκανε το σδοε η οχι

ευχαριστω

Απο τώρα και εις το εξής το φαινόμενο θα είναι συνηθισμένο. Το ίδιο συμβαίνει και σε πελάτη μου , χωρίς να έχει δει ο ίδιος ποτέ το τιμολόγιο. Τον Απρίλιο του 2009 πήγε με ενοίκιο σε νεοανεγερθέν κατάστημα, για την διαρρύθμιση του οποίου στην κατασκευή τσόνταρε ο πελάτης μου ένα ποσό. Έλεγα εγώ να μου φέρουν τιμολόγιο για τα έξοδα που έκαναν στην κατασκευή-διαρρύθμιση χώρου. Τον Ιούνιο 2009 μου δίνει η κόρη του μαζί με τα τιμολόγια του μηνός, ένα τιμολόγιο με πλακάκια αξίας χωρίς ΦΠΑ περίπου 5450, 00 ευρώ. Ο πελάτης μου δεν πήγαινε καθόλου καλά και από τότε μέχρι σήμερα έκανε 2 μετακομίσεις. Πριν 15 ήμερες πήγε ένας υπάλληλος της ΣΔΟΥ και τον έψαχνε στο κατάστημα αυτό, το όποιο είναι ακόμα ξενοίκιαστο. Με έμμεσο τρόπο βρήκε τον δικό μου και μου λέει να έλθω σε επαφή με τον εφοριακό. Ο εφοριακός μου ζητά με ένα μπουρδουκλωμένο τρόπο να κάνει έλεγχο στα βιβλία , στα στοιχεία, στις απογραφές , στα φπα , σε όλες τις καταστάσεις και γενικά σε οτιδήποτε για μια πενταετία. Του τα μάζεψα, έκανα εκτυπώσεις και παω μετά από 5 μέρες. Μου είχε πει ότι το τιμολόγιο είναι πιθανόν εικονικό. Αφού μου ταβρηκε όλα εντάξει, μου λέει θα προσπαθήσω να πέσει στα μαλακά και εάν ο εργολάβος και ο υπεργολάβος (ο όποιος έχει εξαφανιστεί) δεχτεί την εικονικότητα θα την γλυτώσει ο δικός σου. Κάλεσε τον εργολάβο του βρήκε κάτι άλλο και του έβαλε όπως μου είπε σήμερα ο δικός μου 2000,00. Στον δικό μου είπε ότι θα φάει 14000,00 πρόστιμο το οποίο θα κατέβει στο μισό. Αύριο θα προσπαθήσω να δω πως και τι έγινε , αφού διάβασα τις αποφάσεις που είναι γραμμένες εδω θα πράξω ανάλογα. Αν και νομιζω ότι δεν θα την γλυτώσει με τίποτα. Του ειπα μονο ότι θα εχει επιπτωσεις στο ΦΠΑ το οποιο εχει καταβληθει μειωμένο με το ΦΠΑ του τιμολογίου. Η πλακα είναι ότι ο εργολαβος και ο δικος μου ειπαν μονοι τους ότι η πραγματικη αξια ηταν το 1/3. Αντε τωρα να πεις τιποτα , όταν οι ιδιοι εβγαλαν τα ματια τους. Και εγω μονο που δεν ορκιστικα ότι η αξία είναι πραγματική, και το πίστευα .

Link to comment
Share on other sites

..........................

Και εγω μονο που δεν ορκιστικα ότι η αξία είναι πραγματική, και το πίστευα .

Και είσαι και παλιός....

"Μου είπαν ότι είναι πραγματικό"....... Μη βρεις και το μπελά σου μέρες που διανύουμε.....

Link to comment
Share on other sites

Guest ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ

Και είσαι και παλιός....

"Μου είπαν ότι είναι πραγματικό"....... Μη βρεις και το μπελά σου μέρες που διανύουμε.....

Μη σου τυχει.

Παλιος ειμαι , αλλα θα φυγω με καθαρό κούτελο εναντι των πάντων. Δικαιονομαι τωρα για αλλα θέματα, για τα οποία φωνάζω και νομιζουν οτι τα βγάζω από το κεφαλι μου. Σαυτό βεβαια φτενε και καποιοι μη παλιοι συναδελφοι μου οι οποιοι λενε μια γνωμη χωρις να γνωριζουν τις επιπτωσεις. Αυτο το εχετε παθει ολοι σας.

Οσον αφορά την περίπτωση ειμαι ο μόνος ο οποίος θα βρεθώ απέξω και το γνωριζουν ολες οι πλευρές.

Link to comment
Share on other sites

Μη σου τυχει.

Παλιος ειμαι , αλλα θα φυγω με καθαρό κούτελο εναντι των πάντων. Δικαιονομαι τωρα για αλλα θέματα, για τα οποία φωνάζω και νομιζουν οτι τα βγάζω από το κεφαλι μου. Σαυτό βεβαια φτενε και καποιοι μη παλιοι συναδελφοι μου οι οποιοι λενε μια γνωμη χωρις να γνωριζουν τις επιπτωσεις. Αυτο το εχετε παθει ολοι σας.

Οσον αφορά την περίπτωση ειμαι ο μόνος ο οποίος θα βρεθώ απέξω και το γνωριζουν ολες οι πλευρές.

Καλησπέρα παιδια,

Να προσθεσω και εγω κάτι που δεν είμαι παλιός?

Σε κάποιο σεμινάριο μας είπαν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αποδεχόμενος συμβιβασμό είναι σαν να αποδέχεσαι την εικονικότητα των τιμολογίων , αρά στο

μέλλον ο τακτικός έλεγχος δεν έχει άλλα περιθώρια από το να απορρίψει την χρήση! Θα ήθελα και την δική σας άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδια,

Να προσθεσω και εγω κάτι που δεν είμαι παλιός?

Σε κάποιο σεμινάριο μας είπαν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αποδεχόμενος συμβιβασμό είναι σαν να αποδέχεσαι την εικονικότητα των τιμολογίων , αρά στο

μέλλον ο τακτικός έλεγχος δεν έχει άλλα περιθώρια από το να απορρίψει την χρήση! Θα ήθελα και την δική σας άποψη.

Δεν φωτίζει περισσότερο κανένα σεμινάριο , ούτε η μεγάλη πείρα. Τα σεμινάρια είναι για τα παίρνουν κάποιοι και τίποτε άλλο. Αυτοί που λένε αυτά σε σεμινάρια ή άσχετοι με το επάγγελμα μας είναι ή εφοριακοί υπάλληλοι είναι. Μην πλέξεις με κανένα λαμογιο της εφορίας, γιατί ότι και να έχεις κάνει στην περίπτωση της αποδοχής ή μή, αυτός θα σου βάλλει περισσότερα από όσα προβλέπει ο νόμος και θα σου λέει ότι σε βοήθησε κιόλας. Παλαιότερα

μπορώ να πω ότι όσοι έλεγχαν δήθεν αυστηρά , οι περισσότεροι τα έπαιρναν όχι κάτω από το τραπέζι αλλά στα ισα, πλήρωνες περισσότερους φόρους και σου έλεγαν για να τα πάρουν ότι σου έβαλαν το κατώτερο. Ευτυχώς μαλλον η ξεροκεφαλιά μου δεν με ενεπλεξε σε τετοιο παιγνιδι 40 χρονια τώρα. Οπου ομως παρουσιαζόταν περιπτωση τετοιου ειδους, ελεγα, καντε οτι θέλετε, αρκει να μην μου πητε ποτέ τίποτε. Σε λιγο καιρό ομως έδιωχνα με τροπο όποιον υποψιαζομουν (αυτό θα το ελεγε καλυτερα ο Λαζόπουλος) οτι κατι ειχε κανει με καποιο μουτρο απο αυτούς.Τα τελευταία χρόνια ή το κακό αυτό έχει παταχθεί σε μεγάλο βαθμό από τις συγκυρίες ή εγώ εχω γίνει περισσότερο αγαθιάρης και απομονωμένος από την κοινωνία ώστε να μην καταλαβαίνω τι συμβαίνει γύρω μου.

Θέλω να πιστεύω ότι την τελευταία δεκαετία υπερτερούν οι έντιμοι σε αυτές τις υπηρεσίες. Για το θέμα όμως που μας απασχολεί τώρα , οι περισσότεροι που κάνουν τον έλεγχο , λένε να το αποδεχτείς γιατί εάν δεν το αποδεχτείς θα τα πληρώσεις όλα και θα πληρώσεις επιπλέον το δικηγόρο. Εγώ προσωπικά , όταν σου πει ότι αποδεχόμενος έχεις τα μισά έκπτωση , προτείνω αποδοχή του προστίμου. Στην περιπτωση που ανάφερα χθες , όπως εμαθα σημερα εγινε αυτή η προταση. Εγω όταν το εμαθα απλά ειπα, να δουμε πρωτα τι θα γραψει οριστικά πανω στο χαρτι και μετα θα πουμε για αποδοχή ή όχι. Για τον έλεγχο όμως του εισοδήματος , ότι και να κάνεις , βαμμένη την έχεις.

Edited by epimenidis
Link to comment
Share on other sites

Μη σου τυχει.

Παλιος ειμαι , αλλα θα φυγω με καθαρό κούτελο εναντι των πάντων. Δικαιονομαι τωρα για αλλα θέματα, για τα οποία φωνάζω και νομιζουν οτι τα βγάζω από το κεφαλι μου. Σαυτό βεβαια φτενε και καποιοι μη παλιοι συναδελφοι μου οι οποιοι λενε μια γνωμη χωρις να γνωριζουν τις επιπτωσεις. Αυτο το εχετε παθει ολοι σας.

Οσον αφορά την περίπτωση ειμαι ο μόνος ο οποίος θα βρεθώ απέξω και το γνωριζουν ολες οι πλευρές.

Να διευκρινίσω ότι, όταν λέω νέοι συνάδελφοι, δε αναφέρομαι στο φόρουμ, αλλά στην περιφέρεια μου όπου κάποιος νεότερος μπορεί να κάνει κουβέντα με τον πελάτη μου ο όποιος καίγεται για κάτι, και αυτός ο μη έμπειρος νέος να του λέει μπούρδες , τις οποίες αν εφαρμόσει, ίσως να του φανούν ευνοϊκές , αλλά τα μελλοντικά επακόλουθα να είναι καταστροφικά. Πχ καίγεται ο άλλος ο οποίος θέλει να κάνει διακοπή να παρουσιασει μικρής αξίας στοιχείο αυτοπαραδοσης τη στιγμή που έχει μεγάλη απογραφή στο τέλος της προηγούμενης περιόδου για να μην πληρώσει μεγάλο ΦΠΑ. Τον συμβουλεύει ο νέος ., παρουσίασε μικρή απογραφή , η ότι καταστραφήκαν τα εμπορεύματα , χωρίς να έχει κάνει πωλήσεις για να μειωθεί το στοκ ή χωρίς να αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία ότι πράγματι έγινε καταστροφή. Έτσι μια μπούρδα λέει κάποιος στον άλλο τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει την ευθύνη. Σκοπεύω κάποιο πελάτη μου να τον παροτρύνω να τον παραλάβει κάποιος συνάδελφος μου (που του ελεγε μπουρδες) σε λίγους μήνες που θα τον αφήσω για να δω σε κάτι παρόμοιο οταν θα είναι υπεύθυνος τι θα λέει και τι θα κάνει. Και επειδή θα έχω επαφή να γελώ από μια άκρη. Αναφερομαι λοιπον στην περιοχη μου και όχι εδώ , γιατι ολοι περνάμε από όλα τα σταδια. Οχι όμως η αλεπου 100 και το αλεπουδακι 101.

Σημειωση¨: και ο εμπειρος μπορει να πει κατι λανθασμενα για μια στιγμή. Την επομενη στιγμή ομως λογω γνωσεων το βλεπει το λαθος του. Ο μη εμπειρος ομως δεν το βλεπει το λαθος του.

Link to comment
Share on other sites

Guest NIKOS

Φιλε chriskosmo, καταρχήν, αν θέλεις ενημέρωσε μας σχετικά με την έκβαση εως τώρα της υπόθεσης σου. Είναι καλο να γνωρίζουμε όλοι τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού καθημερινά αντιμετωπίζουμε τέτοια γεγονότα με διάφορους πελάτες μας....

Μια παρόμοια περίπτωση αντιμετωπίζω κι εγώ αυτον τον καιρό με έναν πελάτη μου. Μόνο που στην δική του περίπτωση το ΣΔΟΕ του επέδωσε Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου, στο οποίο του κάνει λόγο για εικονικά ως προς την συναλλαγή 10 τιμολόγια

και τον καλεί σε ακρόαση με σχετικό σημείωμα εντός 10 ημερών. Οι ελεγκτές τον ενημέρωσαν ότι εφόσον φέρει κατά την ακρόαση απτά αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι τα 10 αυτά τιμολόγια δεν είναι εικονικά, τότε θα σταματήσουν και δεν θα του καταλογίσουν πρόστιμο!

Κάτι τέτοιο ισχύει; Σας έχει ξανατύχει;

Μου κάνει εντύπωση πως το ΣΔΟΕ του επιδίδει ένα τέτοιο σημείωμα, του δίνει την δυνατότητα ακρόασης και δεν προχωράει σε πρόστιμο με κοινοποίηση στην αρμοδια ΔΟΥ.

Καμιά γνώμη;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest fotis

Καμιά γνώμη;;;

ναι , προβλέπεται απο το ΣΎΝΤΑΓΜΑ( η ακρόαση -υποβολή απόψεων, πρίν τον καταλογισμό του προστίμου) και ειναι πλέον υποχρεωτικό για το ΣΔΟΕ να επιδίδει Υ.Σ.Ε. και να εξετάζει και να απαντά στα επιχειρήματα που τυχόν επικαλεστεί η ελεγχόμενη επιχείρηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΕΡΩΤΗΣΗ

αν μετα απο εκθεση σδοε εχουν καταλογισθει παραβασεις

για πλαστα εικονικα εχει γινει προσφυγη μπορουμε να

χρησιμοποιησουμε την επριπτωση της τροποιπητικης

δηλωσης εισοδημα και φπα ετσι ωστε να δηλωσουμε

αυτα τα τιμολογια πληρωνοντας φπα και εισοδημα

τι παραπανω επιπτωσεις θα υπαρχουν?????????

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΣΗ

αν μετα απο εκθεση σδοε εχουν καταλογισθει παραβασεις

για πλαστα εικονικα εχει γινει προσφυγη μπορουμε να

χρησιμοποιησουμε την επριπτωση της τροποιπητικης

δηλωσης εισοδημα και φπα ετσι ωστε να δηλωσουμε

αυτα τα τιμολογια πληρωνοντας φπα και εισοδημα

τι παραπανω επιπτωσεις θα υπαρχουν?????????

Σϋμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3610/2007 εφόσον είχες προσκληθεί για προσωρινό έλεγχο μπορούσες εντός 10 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης της πρόσκλησης να υποβάλεις αρχικές η προσωρινές δηλώσεις ειοοδήματος και ΦΠΑ με μείωση στο 1/2 των προσθέτων φόροων επι εκπροθέσμων δηλώσεων και στο 1/5 επι των προστίμων των άρθρων 4 και 5 του ν.2523/1997.

Τώρα όμως ο έλεγχος έχει γίνει και έχουν καταλογισθεί πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα.Δεν έχει επομένως καμμία έννοια η υποβολή δηλώσεων.Μόνο η προσφυγή σας μένει.

Αν και το άρθρο αυτο καταργείται με το ηδη κατατιθεμένο στη βουλή φορολογικό νομοσχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Σϋμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3610/2007 εφόσον είχες προσκληθεί για προσωρινό έλεγχο μπορούσες εντός 10 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης της πρόσκλησης να υποβάλεις αρχικές η προσωρινές δηλώσεις ειοοδήματος και ΦΠΑ με μείωση στο 1/2 των προσθέτων φόροων επι εκπροθέσμων δηλώσεων και στο 1/5 επι των προστίμων των άρθρων 4 και 5 του ν.2523/1997.

Τώρα όμως ο έλεγχος έχει γίνει και έχουν καταλογισθεί πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα.Δεν έχει επομένως καμμία έννοια η υποβολή δηλώσεων.Μόνο η προσφυγή σας μένει.

Αν και το άρθρο αυτο καταργείται με το ηδη κατατιθεμένο στη βουλή φορολογικό νομοσχέδιο.

Ρε αμαρτωλε; Εχω καταλάβει οτι εισαι ο διαολος και το παιζεις αμαρτωλός. Επειδη καταλάβαμε πολοι εδώ οτι εισαι αλλος απο αυτον που θελεις να φαινεσαι, δεν μας λες με ποιο αλλο ψευδωνυμο γνωστό μας , εμφανίζεσαι εδώ; Μας εχεις τρελάνει στο ψεμα , ως αμαρτωλός. Ποιος στο διαολο γνωστος μας εισαι;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...