Jump to content
  • 0

ιδρυση δικηγορικης εταιρειας και υπεραξια


Question

Τρεις δικηγοροι συστεγαζονται σε ενα γραφειο (κλασσικη περιπτωση)

λογω προσωπικων εισοδηματων αποφασίζουν να κανουν δικηγορικη εταιρεια

φυσικα δεν κανουν παυση εργασιων σαν ελευθεροι επαγγελματιες

η εταιρεια θα εχει εδρα τον ιδιο χωρο (ειναι ιδιοκτησιας του ενος δικηγορου και φιλοξενει τους αλλους δυο)

και εδω γινεται το μπερδεμα

η Εφορια ζητα ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ

γιατι λεει η εταιρεια θα αποκτησει την πελατεια των δικηγορων!!!

υπαρζει τετοια περιπτωση????????????

απο τα λιγα που ξερω φημη και πελατεια

υπαρζει οταν μεταβιβαζεται επιχειρηση

η αν στον ιδιο χωρο κανει διακοπη ο ελευθερος επαγγλεματιας και μετα κανει

εναρξη νεος στον ιδιο χωρο μεσα σε εξαμηνο

που στηριζεται η ΔΟΥ η οποια μου ανεφερε

"ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΙΣ ΔΟΥ - ΕΧΩ ΘΕΛΩ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ"

υπαρχει καμια διαταγη που να λεει κατι τετοιο (αυτο που υσποστηριζει ο υπαλληλος)

η καλυτερα κατι το αντιθετο να τους την παω να τελειωνω???

thanks

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Υπεραξία και φόρος Μεταβίβαση ολόκληρης επιχείρησης ή μεριδίων - εκτός από ΑΕ και ΕΠΕ

Ι. Σε ποιες περιπτώσεις προκύπτει «φόρος υπεραξίας»

Α) Όταν μεταβιβάζεται ολόκληρη η επιχείρηση με αντάλλαγμα, δηλαδή όταν πωλείται η επιχείρηση, τότε μόνο προκύπτει υπεραξία που φορολογείται (ΕγκΥπΟικ 1052699/30.5.2003, Εγκ. 1014008/9.2.2001). Κατά συνέπεια, όταν μετατρέπεται η επιχείρηση σε άλλης μορφής επιχείρηση, δεν υπάρχει υπεραξία.

Β) Όταν η ατομική επιχείρηση ή η εταιρία διακόπτει τις εργασίες της και ιδρύεται στον ίδιο χώρο με το ίδιο αντικείμενο εργασιών και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα που είναι οι 6 μήνες μία άλλη επιχείρηση (ατομική ή εταιρία), τότε υπάρχει υπεραξία που φορολογείται (Εγκ. 1052699/30.5.2003).

Γ) Όταν στο χώρο που λειτουργούσε ατομική επιχείρηση, ιδρύεται και λειτουργεί εταιρία στην οποία συμμετέχει και αυτός που είχε την ατομική επιχείρηση, τότε υπολογίζεται πρώτα η υπεραξία στο 100% της ατομικής επιχείρησης, και στη συνέχεια, από το ποσό αυτό της υπεραξίας που προκύπτει αφαιρείται το ποσό της υπεραξίας που αντιστοιχεί στο ποσοστό συμμετοχής στην εταιρία αυτού που είχε την ατομική επιχείρηση και στο υπόλοιπο της υπεραξίας υπολογίζεται φόρος υπεραξίας 20% (Εγκ. 1052699/30.5.2003).

Δ) Όταν λύεται μία εταιρία και στη συνέχεια ιδρύεται ατομική επιχείρηση στον ίδιο χώρο από μέλος της εταιρίας που έπαυσε να λειτουργεί, τότε δεν υπολογίζεται φόρος υπεραξίας μόνο για το ποσοστό συμμετοχής του μέλους αυτού της λυθείσας εταιρίας που ιδρύει την ατομική επιχείρηση αλλά επί του 100% της υπεραξίας (Εγκ. 1052699/30.5.2003).

Ε) Δεν υπάρχει υπεραξία, όταν διαλύεται ατομική επιχείρηση και ιδρύεται στην ίδια θέση μονοπρόσωπη ΕΠΕ από το ίδιο πρόσωπο (Εγκ. 1052699/30.5.2003).

ΣΤ) Όταν μετατρέπεται ατομική επιχείρηση σε ΟΕ και αυτός που είχε την ατομική επιχείρηση αποκτά από την ΟΕ ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσό μεγαλύτερο από εκείνο της καθαρής θέσης της ατομικής επιχείρησης που εισφέρεται, τότε για αυτό το επιπλέον ποσό που αποκτά οφείλεται φόρος δωρεάς (Εγκ. 1052699/30.5.2003).

Σημ.: Όταν η εταιρία βρίσκεται στο στάδιο της εκκαθάρισης και διανέμει τα εμπορεύματά της στους εταίρους της, τότε για την αξία των εμπορευμάτων αυτών δεν προκύπτει υπεραξία ούτε φόρος υπεραξίας.

ΙΙ. Ποιοι είναι οι συντελεστές φόρου υπεραξίας (ΑΥΟ 1119720/22.12.1999)

α. Μεταβίβαση ατομικής επιχείρησης ή μεριδίων ΟΕ ή ΕΕ σε τρίτους

Η υπεραξία (ή αλλιώς η ωφέλεια), που προκύπτει κατά τη μεταβίβαση λόγω πώλησης ολόκληρης επιχείρησης ή εταιρικών μεριδίων ή μερίδων ή ποσοστών συμμετοχής σε ΟΕ, ΕΕ, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές εταιρίες, συμμετοχικές, αφανείς ή κοινοπραξίες (εκτός από κοινοπραξίες τεχνικών έργων), φορολογείται με συντελεστή 20% (άρθρο 13 παρ. 1 Ν 2238/1994).

β. Μεταβίβαση ατομικής επιχείρησης ή μεριδίων ΟΕ ή ΕΕ σε παιδιά ή σύζυγο λόγω συνταξιοδότησης

Η υπεραξία που προκύπτει λόγω μεταβίβασης ατομικής επιχείρησης ή μεριδίου ΟΕ ή ΕΕ από γονέα προς τα τέκνα του ή από σύζυγο προς σύζυγο λόγω συνταξιοδότησής του μεταβιβάζοντος δεν υπόκειται σε φόρο υπεραξίας από 1.1.2001 (άρθρο 13 παρ. 1α Ν 2238/1994, Εγκ. 1029272/Πολ. 1112/28.3.2002). Οφείλεται όμως χαρτόσημο 2,40%, διότι στη συγκεκριμένη αυτή περίπτωση, το μόνο που άλλαξε είναι το ποσοστό του φόρου υπεραξίας που από 20% έγινε 0% και τίποτε άλλο (σχετικό άρθρο 13 παρ. 1α Ν 2238/1994, Εγκ. Πολ. 1118/23.3.00, Πολ. 1112/28.3.2002).

Για να μην καταβάλλεται φόρος υπεραξίας στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να προσκομίζεται στη ΔΟΥ κυρωμένο φωτοαντίγραφο της σχετικής αίτησης για συνταξιοδότηση που υποβλήθηκε στον αρμόδιο συνταξιοδοτικό φορέα ή να υποβάλλεται στη ΔΟΥ υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986 που θα δηλώνεται ότι μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προσκομισθεί η προαναφερθείσα αίτηση συνταξιοδότησης (ΕγκΥπΟικ 1010043/31.1.2000, Πολ. 1112/28.3.2002), καθώς και ένα αντίγραφο οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο να αποδεικνύεται ότι πρόκειται για συγγένεια μεταξύ πατέρα ή μάνας και παιδιού κ.λπ. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να εκδίδεται και ένα τιμολόγιο-δελτίο αποστολής κατά τη μεταβίβαση του μεριδίου ή της επιχείρησης (άρθρο 13 παρ. 1 Ν 2238/1994) και να αναγράφεται πάνω σε αυτό η καθαρή θέση και το χαρτόσημο 2,40% καθώς και η ένδειξη «λόγω συνταξιοδότησης».

Το μέρος από την αφορολόγητη έκπτωση που έχει σχηματιστεί με βάση αναπτυξιακό νόμο (π.χ. Ν 1892/1990 κ.λπ.), λόγω πραγματοποίησης παραγωγικής επένδυσης, και αντιστοιχεί στα μεταβιβαζόμενα μερίδια προσωπικής εταιρίας από γονέα προς τα τέκνα ή από σύζυγο σε σύζυγο, λόγω συνταξιοδότησης του μεταβιβάζοντος, δεν υπόκειται σε φορολογία κατά το χρόνο της μεταβίβασης (ΕγκΥπΟικ 1021718/Πολ. 1086/8.6.2005).

Σημ.: α) Η μεταβίβαση ατομικής επιχείρησης ή μεριδίων ΟΕ ή ΕΕ (όχι ΕΠΕ) στα παιδιά δεν έχει φόρο υπεραξίας, όταν η μεταβίβαση γίνεται για λόγους συνταξιοδότησης του πατέρα ή της μητέρας και εφόσον διακόπτεται ο κύριος φορέας της συνταξιοδότησης. Ισχύει όμως η απαλλαγή και όταν η σύνταξη είναι προσωρινή λόγω αναπηρίας και δεν οφείλεται φόρος υπεραξίας. Θα πρέπει όμως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να πρόκειται για συνταξιοδότηση και όχι απλώς για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος (Εγγρ. 1041569/13.5.2003, άρθρο 13 παρ. 1α Ν 2238/94).

β) Όταν λύνεται μία ατομική επιχείρηση λόγω συνταξιοδότησης και ιδρύεται για το λόγο αυτό ΟΕ στον ίδιο χώρο από τα παιδιά του, τότε δεν οφείλεται φόρος υπεραξίας (άρθρο 13 παρ. 1α Ν 2238/1994).

γ) Όταν ο γονέας μεταβιβάζει στο παιδί του την ατομική του επιχείρηση (λόγω σύνταξης) και το παιδί του για το λόγο αυτό ιδρύει μονοπρόσωπη ΕΠΕ, τότε για το γεγονός αυτό δεν υπάρχει υπεραξία (άρθρο 13 παρ. 1α Ν 2238/1994, Εγγρ. 1007825/23.7.03).

Προσοχή: Αν το ακίνητο που στεγάζεται η επιχείρηση είναι ιδιόκτητο του πατέρα, τότε καλό είναι να μεταβιβάζεται και το ακίνητο αυτό από τον πατέρα προς τον γιό του κατά πλήρη κυριότητα, διότι με αυτόν τον τρόπο υπολογίζονται αποσβέσεις πάνω στην αξία του ακινήτου αυτού, οπότε μειώνονται τα κέρδη, όταν αυτά προσδιορίζονται με λογιστικό τρόπο. Αν ο πατέρας μεταβιβάσει στο γιο του μόνο την επικαρπία, τότε δεν θα αναγνωρίζονται αποσβέσεις και επιπλέον ο γιος του θα πληρώνει φόρο πάνω στο τεκμαρτό ενοίκιο λόγω χρήσης του ακινήτου.

γ. Μεταβίβαση λόγω πώλησης επιχείρησης

ή μεριδίων κ.λπ. σε συγγενείς Α΄ ή Β΄ βαθμού (χωρίς προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, φόρος υπεραξίας 5% ή 10%)

Όταν μεταβιβάζονται λόγω πώλησης: ολόκληρη επιχείρηση, εταιρικές μερίδες ή μερίδια, ποσοστά συμμετοχής σε κοινωνία αστικού δικαίου που ασκεί επιχείρηση ή επάγγελμα, ποσοστά σε κοινοπραξία, εκτός από κοινοπραξία τεχνικών έργων:

Α) σε συγγενείς Α΄ βαθμού, δηλαδή σε σύζυγο, σε τέκνα από νόμιμο γάμο, σε τέκνα χωρίς γάμο από τη μητέρα, σε τέκνα που αναγνωρίζονται εκούσια ή δικαστικά από τον πατέρα ή που νομιμοποιούνται με γάμο που γίνεται στη συνέχεια ή δικαστικά και από τους δύο γονείς, καθώς και σε ανιόντες εξ αίματος πρώτου βαθμού (δηλαδή σε γονείς κλπ.), ο φόρος υπεραξίας υπολογίζεται με συντελεστή 5%.

Β) σε συγγενείς Β΄ βαθμού, δηλαδή σε εγγόνια, σε αμφιθαλείς ή ετεροθαλείς αδελφούς, σε πατριούς και μητριές, σε τέκνα από προηγούμενο γάμο του συζύγου, σε γαμπρούς, νύφες, σε πεθερό και πεθερά, ο φόρος υπεραξίας υπολογίζεται με συντελεστή 10%.

Link to post
Share on other sites
  • 0

thanks a lot

δηλαδη ειναι καπως οπως γνωριζα

να προχωρησω λιγο πιο περα

ολο το κειμενο αναφερει ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!!!

εστω τωρα ο gus εχει λογιστικο γραφειο στην οδο "ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ 15" στον 5ο οροφο

σαν ελευθερος επαγγλεματιας

τωρα λογω οτι ειναι μικρο το γραφειο και τα 100 τμ δεν του φτανουν

μετακομιζει σε αλλο γραφειο

μεσα σε 6 μηνες εγω ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ !!!!!!!

νοικιζω το ιδιο γραφειο παλι ως λογιστης και ελευθερος επαγγελματιας

ΟΠΩΣ αναφερεται κανονικα υπαρχει ΥΠΕΡΑΞΙΑ

αφου ανοιγει ιδια επιχειρηση με ιδιο αντικειμενο δραστηριοτητα

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ

τι υπεραξια κερδιζω εγω

στο 5 οροφο του κτιριου??

ο ελευθερος επαγγελαμτιας προσφερει υπηρεσια αμεσα

αρα ολοι οι πελατες του gus

θα τον ακολουθησουν οπου και αν πανε και δεν θα ερθουν σε μενα !!!

αρα μηπως η υπεραξια δεν θα επρεπε υπολογιζεται για ελευθερους επαγγλεματιες??

(πχ το ιδιο συμβαινει και εναν δικηγορο!!!!)

(απλα αναρωτιεμαι)

Link to post
Share on other sites
  • 0

http://nbonline.gr/actions/lemma/index.php?item_id=4797476

Για σύσταση δικηγορικής εταιρείας που απαρτίζεται από δύο δικηγόρους έχω τα παρακάτω ερωτήματα: 1) Είναι δυνατόν να συσταθεί δικηγορική εταιρεία και παράλληλα να διατηρηθεί το ατομικό τους επάγγελμα ή θα πρέπει να γίνει διακοπή του ελευθερίου επαγγέλματος; 2) Εάν η εταιρεία στεγασθεί στον ίδιο χώρο που ήδη στεγάζεται ο ένας εκ των δυο δικηγόρων υφίσταται θέμα υπεραξίας; 3) Ο ένας εκ των δύο έχει ένα σημαντικό αριθμό παγίων, σε περίπτωση διακοπής επαγγέλματος θα εκδοθεί Απόδειξη Αυτοπαράδοσης του άρθρου 14 του ΠΔ 186/1992 clip_image001.gif' align=top v:shapes="_x0000_i1025"> ΚΒΣ, ή ταυτόχρονη διακοπή και σύσταση της εταιρείας με πώληση; 4) Η δημοσίευση της δικηγορικής εταιρείας τελειώνει με την δημοσίευση στον δικηγορικό σύλλογο ή υποβάλλεται και στο αρμόδιο Πρωτοδικείο;

Απάντηση:

1) Δύο ή περισσότεροι δικηγόροι μπορούν να συστήσουν «Αστική Επαγγελματική Δικηγορική Εταιρεία», με σκοπό την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών σε τρίτους και τη διανομή των συνολικών καθαρών αμοιβών, που θα προκύψουν από τη δραστηριότητα τους αυτή. Η έδρα της εταιρείας ορίζεται με το καταστατικό της στην περιφέρεια του Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο είναι εγγεγραμμένος τουλάχιστον ένας από τους εταίρους (Η παρ. 1 του άρθρου 1 του ΠΔ 81/2005 clip_image001.gif' align=top v:shapes="_x0000_i1026"> που αφορά τις Δικηγορικές Εταιρείες αντικαταστάθηκε με τον Ν 4038/2012 clip_image001.gif' align=top v:shapes="_x0000_i1027"> και συγκεκριμένα με το άρθρο 6 παρ. 3 και 4). Εξάλλου σύμφωνα με το άρθρο 11 του ιδίου Προεδρικού Διατάγματος, ο εταίρος δικηγόρος, απαγορεύεται να συμμετέχει σε άλλη δικηγορική εταιρεία ή να ασκεί ατομική δικηγορία και γενικά να ενεργεί για δικό του ή ξένο λογαριασμό πράξεις αντίθετες με τα συμφέροντα της εταιρείας.

2) Ως προς τη φορολογία της υπεραξίας η είσοδος νέου εταίρου (ελεύθερου επαγγελματία), όπως επίσης και η αποχώρηση η αποβολή εταίρου, συνεπάγεται την τροποποίηση του καταστατικού και την ανακατανομή των ποσοστών συμμετοχής στα κέρδη. Από τη μεταβολή δε αυτή δεν αποκλείεται να υπάρξει όφελος η κέρδος. Το όφελος όμως αυτό δεν φορολογείται δεδομένου ότι το άρθρο 13 του Ν 2238/1994 clip_image001.gif' align=top v:shapes="_x0000_i1028"> ΚΦΕ αφορά και αναφέρεται σε εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις, η δε εφαρμογή του για τις δικηγορικές εταιρείες «θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη αναλογική εφαρμογή κατά το Σύνταγμα», σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ 118/2003. Επιπλέον και η νομολογία δέχθηκε ότι είναι αφορολόγητη λόγω υπεραξίας η μεταβίβαση μεριδίων δικηγορικών εταιρειών.

3) Επισημαίνεται ότι η μετατροπή ελευθέριου επαγγέλματος (δικηγόρου) σε δικηγορική εταιρεία δεν νοείται. Αυτό σημαίνει ότι οι δικηγόροι υποχρεούνται να διακόψουν την λειτουργία του ελευθέριου επαγγέλματός τους, υποβάλλοντας σχετική δήλωση παύσης εργασιών, στο αρμόδιο τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ φορολογίας τους και στη συνέχεια θα συστήσουν την δικηγορική εταιρεία.

Ως προς τα πάγια, που όπως αναφέρεται στο ερώτημα, κατέχει ο ένας εκ των δύο δικηγόρων και τα οποία προφανώς θα χρησιμοποιήσει η νεοσυσταθείσα εταιρεία, παρατηρούμε τα παρακάτω: Επειδή το επάγγελμα του δικηγόρου, μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2010, ανήκε στις απαλλασσόμενες δραστηριότητες του ΦΠΑ (ήταν η περίπτωση ια, της παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν 2859/2000 clip_image001.gif, που καταργήθηκε με τις ευρύτατες αλλαγές που επέφερε ο Ν 3842/2010 clip_image001.gif style='orphans: 2;text-align:-webkit-auto;widows: 2;-webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px;word-spacing:0px' align=top v:shapes="_x0000_i1030">), αν τα πάγια είχαν αγοραστεί σε προγενέστερο χρόνο, δεν είχε ασκηθεί το δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ, αλλά το σχετικό ποσό αυτού είχε προσαυξήσει την αξία αγοράς των παγίων. Στη συνέχεια, αν κατά το 2010, κάποια από τα πάγια δεν είχαν κλείσει την πενταετία από το έτος απόκτησής τους, είχε δοθεί η δυνατότητα στον δικηγόρο με δήλωση μεταβολής -μετάταξης να μεταφέρει στην μετά- περίοδο ένταξής του στον ΦΠΑ, τα υπολειπόμενα πέμπτα του ποσού του φόρου και να εκπέσει αυτόν από τον φόρο των εκροών του. Συνεπώς, αν για ένα πάγιο δεν ασκήθηκε το δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ, θα περιληφθεί μεν στην απόδειξη αυτοπαράδοσης του άρθρου 14 του ΚΒΣ, αλλά χωρίς υποχρέωση αναγραφής ποσού φόρου. Αν όμως ασκήθηκε το δικαίωμα έκπτωσης, έστω για δύο ή τρία πέμπτα του φόρου, λόγω της μετάταξης, τότε στην ως άνω απόδειξη πρέπει να εμφανισθεί ο αναλογών ΦΠΑ. ΄Αρα, ο δικηγόρος που κατέχει τα πάγια, κατά την διακοπή της δραστηριότητας του ελευθερίου επαγγέλματος, θα πρέπει να εκδώσει την απόδειξη αυτοπαράδοσης, με τους παραπάνω περιορισμούς. Σαφώς, εννοείται ότι τα πάγια που αποκτήθηκαν μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2010 και εκπέσθηκε ο ΦΠΑ της αγοράς τους, θα περιληφθούν στην απόδειξη αυτοπαράδοσης και θα «επιστραφεί» πίσω ο φόρος. Κατά την γνώμη μας, δεν μπορεί να γίνει πώληση των παγίων από τον δικηγόρο στην εταιρεία, αφού προϋπόθεση της σύστασης της εταιρείας είναι η διακοπή του ελευθερίου επαγγέλματος. Υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη, αν όλα αυτά, δηλαδή διακοπή και σύσταση, γίνουν εντός της ίδιας ημέρας, με την ανοχή του προϊσταμένου της ΔΟΥ, αλλά και με έναν ακριβή συγχρονισμό ενεργειών, πράγμα το οποίο πρακτικά είναι δύσκολο. Πάντως, σε κάθε περίπτωση η εισφορά των παραπάνω πάγιων στοιχείων στο κεφάλαιο του Νομικού Προσώπου είναι πράξη μη φορολογητέα στον ΦΠΑ (παρ. 4 του άρθρου 5 του Ν 2859/2000 clip_image001.gif' align=top v:shapes="_x0000_i1031"> ΚΦΠΑ), γιατί θεωρείται ότι το νομικό πρόσωπο που αποκτά τα περιουσιακά στοιχεία, υπεισέρχεται ως διάδοχος στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του προσώπου που τα μεταβιβάζει.

Εννοείται ότι τα εισφερόμενα αγαθά θα αναγραφούν αναλυτικά στο καταστατικό της υπό σύσταση δικηγορικής εταιρείας, επιπλέον η αξία αυτή θα αποτιμηθεί από κοινού από τους εταίρους.

Στη σχετική δε δήλωση υπολογισμού του Φόρου Συγκέντρωσης Κεφαλαίου (Ν 1676/1986 clip_image001.gif), ο προϊστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ, διατηρεί το δικαίωμα επανεκτίμησης και ενδεχομένως της αναγραφής μεγαλύτερης αξίας, χωρίς βεβαίως να επέλθουν μεταβολές στο καταστατικό της.

4) Το καταστατικό της εταιρείας καθώς και οι τροποποιήσεις αυτού υποβάλλονται για έγκριση στο Δικηγορικό Σύλλογο, στην περιφέρεια του οποίου έχει οριστεί η έδρα της εταιρείας. Η έγκριση του καταστατικού και των τροποποιήσεων αυτού γίνεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου που ελέγχει αν οι διατάξεις του καταστατικού συμφωνούν με τις διατάξεις του νόμου και τη δικηγορική δεοντολογία.

Η δικηγορική εταιρεία αποκτά νομική προσωπικότητα από τη στιγμή που θα εγγραφεί στο βιβλίο εταιρειών του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου. Εφόσον στο καταστατικό δεν ορίζεται άλλως, οι προ της απόκτησης νομικής προσωπικότητας προπαρασκευαστικές πράξεις που αποσκοπούσαν στην ίδρυση της εταιρείας καθώς και δικαιοπραξίες των ιδρυτών εταίρων τις οποίες τυχόν είχαν συνάψει, αλλά δεν έχουν σχέση προς την ίδρυση αυτής, δεσμεύουν την εταιρεία, από την στιγμή που εγκρίθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο από αυτήν, μετά την απόκτηση της νομικής προσωπικότητας.

Like this:

Like

Be the first to like this.

clip_image003.gif

About ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Επαγγελματική σελίδα στο facebook: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ / ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ / LAW OFFICES Προσωπική σελίδα στο facebook: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Γραφείο Αθήνας: Κάνιγγος 33-7ος ορ.-10682-τηλ. 2103300990-1-2, fax: 2103303452 Γραφείο Παλλήνης: Ελ. Βενιζέλου 18-3ος ορ.-15351-τηλ. 2106666658-fax: 2106664219 e-mail: [email protected]

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...