Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2005


επισκέπτη XRONIS

Ερώτηση

ΕΧΩ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ . ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ; KAI EAN NAI , ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ. 1008 / 2005 Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΑΑ ΓΗΣ,Κ1-Κ9 ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ( ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΑ ΤΟΥ 2000 ) .ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΘΑ ΛΑΒΩ ΥΠ΄ ΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛ.1008 (ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛ.1127 ΚΑΙ 1142 ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ Κ1-Κ9 ΔΥΝΑΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

ΔΗΛΑΔΗ Ή ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Ή ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

XRONI Kατ'αρχήν Προσπάθησε να κάνεις τις ερωτήσεις σου στις Σωστές ενότητες .

Η ερώτησή σου δεν αφορά ΦΠΑ.

Δεύτερον Εάν η Άντικειμενική αξία είτε εκτός σχεδίου , είται εκτός οικοισμού είτε εντός οικοισμού αλλά εκτός σχεδίου ,είναι μεγαλύτερη από αυτήν που παρουσιάζουν τα βιβλία σου πρίν την αναπροσαρμογή του 2004 δεν κάνεις Καθόλου αναπροσαρμογή.

Στην περίπτωσή σου Δεν κάνεις καθόλου.

Η απάντηση του Γρηγόρη θεωρώ οτί είναι λάθος.

Δες και προηγούμενα θέματα υπάρχει αρκετό υλικό στην ενότητα αυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΚΑΙ ΕΓΩ GUS ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛ.1008 ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΗΣ 1008 ΑΝΑΦΕΡΕΙ

Από όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω προκύπτει, ότι για τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως, ως αναπροσαρμοσμένη αξία δεν είναι υποχρεωτικό να ληφθούν οι αντικειμενικές αξίες που προσδιορίζονται με βάση τα έντυπα ΑΑ ΓΗΣ, Κ1 – Κ9, καθόσον πρόκειται για παροχή δυνατότητας στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να αναπροσαρμόσουν τα ακίνητά τους στις αξίες αυτές και συνεπώς, μπορούν να αναπροσαρμόσουν την αξία των εν λόγω ακινήτων με βάση τους συντελεστές που ορίζονται από την 1091653/11305/Β0012/ ΠΟΛ. 1121/17.11.2004 Α.Υ.Ο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αναφέρει οτί δεν είναι υποχρεωτικό όχι οτί δεν μπορείς να κάνεις αναπροσαρμογή Με βάση τιίς αξίες των εντύπων. Ετσι εάν θέλει κάποιος να κάνει αναπροσ/γή με βάση τις Αντ/κές αξίες επειδή είναι μικρότερες από τις αξίες μετά την αναπροσαρμογή μπορεί να το κάνει .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Αναφέρει οτί δεν είναι υποχρεωτικό όχι οτί δεν μπορείς να κάνεις αναπροσαρμογή Με βάση τιίς αξίες των εντύπων. Ετσι εάν θέλει κάποιος να κάνει αναπροσ/γή με βάση τις Αντ/κές αξίες επειδή είναι μικρότερες από τις αξίες μετά την αναπροσαρμογή  μπορεί να το κάνει .

Η ΠΟΛ.1127/6-12-04 ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΊΝΗΤΑ ΕΚΤΌΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ.Κ.Λ.Π.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥ ΨΕ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ .ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

"ΕΧΩ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ . ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ; KAI EAN NAI , ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ. 1008 / 2005 Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΑΑ ΓΗΣ,Κ1-Κ9 ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ( ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΑ ΤΟΥ 2000 ) .ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΘΑ ΛΑΒΩ ΥΠ΄ ΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ;"

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΑ ΓΗΣ, Κ1-Κ9, (ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΚΙΝΗΤΟ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΥ (ΠΑΛΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΚΙΝΗΤΟ) ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΟΥ.

ΟΜΩΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛ.1008/25-01-05 (ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ) ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛ.1121/17-11-04. (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4 ΤΗΣ ΠΟΛ.1142/18-12-04)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...