drebin Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 ναι, ναι θα με πείτε βιαστικό πάλι , αλλά το νέο έντυπο για την περαίωση ΦΠΑ έχει ειδωθεί κάπου;; Προφανώς, θα'χει περισ/ρες στήλες εκροών, σωστά; Ρωτάω μπας κ κάτσω να το σχεδιάσω μοναχός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IDO Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Θα βγει κατά το Μάη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fougaros Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Θα βγει κατά το Μάη....πες καλύτερα κατα την 1η εβδομάδα του Ιουνίου για να είσαι μέσα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 picos Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 ερωτηση κρισεως , αυτο θα ειναι απο φετος υποχρεωτικο να υποβαλλεται ανεξαρτητως αν προκυπτει ποσο για καταβολη ή οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NIKOS3217 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 NA KAI TO ENTYΠΟΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MXalit Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 ερωτηση κρισεως , αυτο θα ειναι απο φετος υποχρεωτικο να υποβαλλεται ανεξαρτητως αν προκυπτει ποσο για καταβολη ή οχι?Και σε άλλο θέμα είχα κάτι παρόμοιο, απο που προκύπτει κάτι τέτοιο? Εγω γιατί δεν βλέπω να έχει αλλάξει τίποτα! Το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου Φ.Π.Α. υποβάλλεται εφόσον προκύπτουν διαφορές αυτοελέγχου ή/και διαφορές μετακύλισης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος (χρεωστικό ή πιστωτικό ή μηδενικό)NA KAI TO ENTYΠΟΤο έντυπο απο που είναι? Επίσημη έκδοση?? Η σημείωση δεν έχει αλλάξει εκεί που λέει "εφόσον προκύπτει διαφορά ακαθαρίστων εσόδων και επιθυμούν να περαιώσουν." Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 broster Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Και σε άλλο θέμα είχα κάτι παρόμοιο, απο που προκύπτει κάτι τέτοιο? Εγω γιατί δεν βλέπω να έχει αλλάξει τίποτα! Το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου Φ.Π.Α. υποβάλλεται εφόσον προκύπτουν διαφορές αυτοελέγχου ή/και διαφορές μετακύλισης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος (χρεωστικό ή πιστωτικό ή μηδενικό)Το έντυπο απο που είναι? Επίσημη έκδοση?? Η σημείωση δεν έχει αλλάξει εκεί που λέει "εφόσον προκύπτει διαφορά ακαθαρίστων εσόδων και επιθυμούν να περαιώσουν."Εμένα με μπερδεύει το ή ....... από τι στιγμή που βγαίνει διαφορά στον αυτοέλεγχο υποβάλλεται κατά τα γνωστά .Υάρχει περίπτωση να ΄΄εχουμε διαφορές μετακύλισης χωρίς διαφορά αυτοελέγχου ?Νομίζω ότι όταν το διάβασα είχα και εγώ την εντύπωση ότι υποβάλλουμε το σημείωμα ανεξαρτήτως διαφορών . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tzimdim Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 NA KAI TO ENTYΠΟΡε θηρίο που το ξετρύπωσες.....στο excell?.1). Θα έχει διαφορετική ονομασία (ΑΥΟΕΛΕΓΧΟΥ όχι ΠΕΡΑΙΩΣΗ)2). Δεν θα υποβάλλεται βάσει ν.3296/2004....αλλά βασει ν.3842/2010Μην βιάζεσαι καθε πράμα στον καιρό του και ο κολιός τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 235711 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Εμένα με μπερδεύει το ή ....... από τι στιγμή που βγαίνει διαφορά στον αυτοέλεγχο υποβάλλεται κατά τα γνωστά .Υάρχει περίπτωση να ΄΄εχουμε διαφορές μετακύλισης χωρίς διαφορά αυτοελέγχου ?Νομίζω ότι όταν το διάβασα είχα και εγώ την εντύπωση ότι υποβάλλουμε το σημείωμα ανεξαρτήτως διαφορών .Αμέ ... μια καφετέρια που κόβει τα ΠΑΝΤΑ στο 11%. Λογικά σε επίπεδο ακ. εσόδων θα είναι ΟΚ αλλά σε επίπεδο μετακύλισης... άστα να πάνε.Πάντως αναφορικά με το έντυπο που ανέβηκε (αλλά και το προηγούμενο) πάω στοίχημα οτι ο συντάκτης του πέρνει προμήθεια από εταιρείες με μελάνια.... εκείνο το μαύρο το άραχλο τι το θέλει ;;;; υπάρχουν και οι πλάγιες γραμμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 picos Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Και σε άλλο θέμα είχα κάτι παρόμοιο, απο που προκύπτει κάτι τέτοιο? Εγω γιατί δεν βλέπω να έχει αλλάξει τίποτα! Το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου Φ.Π.Α. υποβάλλεται εφόσον προκύπτουν διαφορές αυτοελέγχου ή/και διαφορές μετακύλισης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος (χρεωστικό ή πιστωτικό ή μηδενικό)Το έντυπο απο που είναι? Επίσημη έκδοση?? Η σημείωση δεν έχει αλλάξει εκεί που λέει "εφόσον προκύπτει διαφορά ακαθαρίστων εσόδων και επιθυμούν να περαιώσουν."Τωρα θα γελασετε αλλα να σας πω που το βρηκα : Δηλωστε εξυπνα 2011 σελ 27!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nefertiti Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Τωρα θα γελασετε αλλα να σας πω που το βρηκα : Δηλωστε εξυπνα 2011 σελ 27!!!!! Αφού το διάβασες εκεί, αυτό γιατί το προσπέρασες :"Το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ υποβάλλεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ΦΠΑ με τον αυτοέλεγχο δηλαδή αν αυτό είναι χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό. Οι επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στον αυτοέλεγχο, θεωρούνται ότι περαιώθηκαν εφόσον εκτός των άλλων υποβάλλεται εμπρόθεσμα από αυτούς το Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου ΦΠΑ ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MXalit Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Αφού το διάβασες εκεί, αυτό γιατί το προσπέρασες :"Το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ υποβάλλεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ΦΠΑ με τον αυτοέλεγχο δηλαδή αν αυτό είναι χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό. Οι επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στον αυτοέλεγχο, θεωρούνται ότι περαιώθηκαν εφόσον εκτός των άλλων υποβάλλεται εμπρόθεσμα από αυτούς το Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου ΦΠΑ ".Εγω τελευταία με τα βίας βρίσκω χρόνο να διαβάσω τους νόμους και εγκυκλίους άμεσης ανάγκης.... εσείς πως βρίσκεται χρόνο να διαβάζεται και άλλα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dhatzi Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 ΠΟΛ.1191/17.12.2010.......5. Η παράγραφος 5 του άρθρου 15 του ν. 3296/2004 αντικαταστάθηκε και με τις νέες διατάξεις αυτής της παραγράφου ορίζονται τα ακόλουθα:- Σύμφωνα με τις διατάξεις των περιπτώσεων α' και β' της εν λόγω παραγράφου, οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που υπάγονται στη διαδικασία του αυτοελέγχου και την εφαρμόζουν, θεωρούνται περαιωθείσες ως ειλικρινείς, μόνο για την εκμετάλλευση εφόσον υποβάλλεται εμπρόθεσμα από αυτούς «ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου Φ. Π. Α.», στο οποίο περιλαμβάνονται:..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nefertiti Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Εγω τελευταία με τα βίας βρίσκω χρόνο να διαβάσω τους νόμους και εγκυκλίους άμεσης ανάγκης.... εσείς πως βρίσκεται χρόνο να διαβάζεται και άλλα!!! Να σου πω τι έκανα φέτος, γιατί δεν γίνονταν αλλιώς:Στον Φεβρουάριο για 2 εβδομάδες δεν έκανα τίποτα από λογιστικές εργασίες. Τίποτα απολύτως όμως.Και συνεχώς τύπωνα και διάβαζα ότι νέο υπήρχε ακόμη και εδώ στο Φόρουμ (ερωτήσεις /απαντήσεις). Μετά,1)Τα καταχώρησα όλα σε ντοσιέ ανά κατηγορία και ημερομηνία (ΦΠΑ-ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΚΒΣ-ΠΕΡΑΙΩΣΗ-ΚΛΠ) και ότι θέλω ανατρέχω αμέσως στον ανάλογο Νόμο/Ανακοίνωση/Άρθρο) 2) Άνοιξα φάκελλο στον Η/Υ με ονομασία Νόμοι-Άρθρα και ρίχνω ότι με ενδιαφέρει εκεί μέσα, από Νομοθεσία έως και έγγραφα σε Αdobe-Word κλπ. και3) Πήρα το : Δηλώστε έξυπνα 2011 το οποίο έχει φοβερά καλή ανάλυση σε ότι αφορά το Ε1 και την Περαίωση ανά κωδικό και αξίζει πραγματικά να το πάρετε.Βέβαια, ώρες-ώρες από όσα έχω διαβάσει μπορεί να κολλήσω σε κάτι γελοίο όπως αυτό πχ http://www.taxheaven...showtopic=23734 αλλά κατά τα άλλα με έχει βοηθήσει πολύ τα φετινό μου σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 picos Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Αφού το διάβασες εκεί, αυτό γιατί το προσπέρασες :"Το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ υποβάλλεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ΦΠΑ με τον αυτοέλεγχο δηλαδή αν αυτό είναι χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό. Οι επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στον αυτοέλεγχο, θεωρούνται ότι περαιώθηκαν εφόσον εκτός των άλλων υποβάλλεται εμπρόθεσμα από αυτούς το Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου ΦΠΑ ".Συγγνωμη αν καταλαβα καλα πρεπει για ολους δηλαδη να υποβαλλουμε φετος αυτο το σημειωμα? Αυτο ειναι τελειως τρελλο , για καθε επιτηδευματια , εχω ψαξει να το επιβεβαιωσω και απο αλλου αλλα δεν εχω βρει καποια Πολ ή κατι αλλο,σε λιγο δεν ξερω τι αλλο θα χρειοζεται να υποβαλλουμε αφηνω την φαντασια μου να οργιαζει.\Ακυρο ειδα το ποστ του συναδελφου απο πανω ........... ειναι πραγματικα τρελλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 HAL 9000 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Την ιδια ανησυχια ειχα κι εγω πριν 2 εβδομαδες οταν διαβασα την παρατηρηση του Μελά στο "Δηλωστε εξυπνα",αλλά και ο νέος φορολογικος νόμος και η σχετικη υπουργικη αποφαση το επαληθευουν, δυστυχως.Απο ΠΟΛ 1191-20105. Η παράγραφος 5 του άρθρου 15 του ν. 3296/2004 αντικαταστάθηκε και με τιςνέες διατάξεις αυτής της παραγράφου ορίζονται τα ακόλουθα:● Σύμφωνα με τις διατάξεις των περιπτώσεων α’ και β’ της εν λόγω παραγράφου,οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. των επιχειρήσεων και ελεύθερωνεπαγγελματιών που υπάγονται στη διαδικασία του αυτοελέγχου και την εφαρμόζουν,θεωρούνται περαιωθείσες ως ειλικρινείς, μόνο για την εκμετάλλευση εφόσον υποβάλλεταιεμπρόθεσμα από αυτούς «ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου Φ.Π.Α.»,Aυτη η ΠΟΛ απορρέει απο εδώ:Αρθρο 79 του νέου φορολογικου νόμου 3842/20105. Τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 έχουν εφαρμογή, εφόσον υποβάλλεται «ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου Φ.Π.Α.», στο οποίο περιλαμβάνονται:μπλα,μπλα,μπλακαι η παραγραφος που αναφερεται ειναι η:παρ.1 αρθρο 15 Ν.32961. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α., που υπάγονται στη διαδικασία αυτοελέγχου κατά το άρθρο 13 σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο, δεν ελέγχονται και θεωρούνται περαιωθείσες ως ειλικρινείς, εφόσον με αυτές δηλώνονται ακαθάριστα έσοδα και καθαρά κέρδη, προκειμένου για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, καθώς και εκροές, προκειμένου για τις δηλώσεις Φ.Π.Α., από την άσκηση της εκμετάλλευσης της επιχείρησης ή του ελευθέριου επαγγέλματος, σύμφωνα μετά οριζόμενα στις επόμενες παραγράφους, ανεξαρτήτως αυτών που προκύπτουν βάσει των τηρηθέντων βιβλίων και στοιχείων ή εκ της εφαρμογής των γενικών φορολογικών διατάξεων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 HAL 9000 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Τωρα αυτο το εντυπο που ανεβασε ο συναδελφος ισχύει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NIKOS3217 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ SINGULARLOGIC- ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest PRESJOHN Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Τωρα αυτο το εντυπο που ανεβασε ο συναδελφος ισχύει? Αυτό το έντυπο νομίζω δεν ισχύει,αφορα Ν.3296/04 και είναι 2σέλιδο. Αυτό που ισχύει είναι 4σέλιδο Ν.3842/10(εκτύπωση απο πρόγραμμα DATA COMMUNICATION). Στο ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ 2011 γιατί δεν το βλέπω τό εντυπο στην σελίδα 27??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MXalit Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Παμε απο την αρχή Παρ 1, αρθ 15 του 3296 ήταν:5.Τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου έχουν εφαρμογή, εφόσον με τις υποβαλλόμενες εκκαθαριστικές δηλώσεις Φ.Π.Α. δηλώνονται και οι τυχόν διαφορές εκροών με βάση τα προσδιοριζόμενα ακαθάριστα έσοδα κατά τα οριζόμενα στις υποπεριπτώσεις αα', γγ' και εε' της πιο πάνω παραγράφου 2α'. Προκειμένου να υπολογιστεί ο οφειλόμενος Φ.Π.Α. επί των εν λόγω διαφορών, οι διαφορές αυτές κατανέμονται σε εκροές φορολογητέες κατά συντελεστή Φ.Π.Α. και σε εκροές απαλλασσόμενες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών, κατ' αναλογία των βάσει βιβλίων και στοιχείων εκροών. Και έγινε με την τελευταία αλλαγή:Τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 έχουν εφαρμογή, εφόσον υποβάλλεται «ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου Φ.Π.Α.», στο οποίο περιλαμβάνονται:α. Οι τυχόν διαφορές εκροών στο Φ.Π.Α. που προκύπτο......β. ........ Καμία διαφορά ως προς την υποχρέωση υποβολής, τα ίδια έλεγε τότε, τα ίδια λέει και τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 G-MEL Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 ΠΟΛ 1191. Περαιτέρω και όσον αφορά τις νέες επιχειρήσεις, οι οποίες δύνανται για τις τρεις (3) πρώτες διαχειριστικές χρήσεις που έπονται της χρήσης μέσα στην οποία άρχισε η παραγωγική λειτουργία τους είτε να μην πραγματοποιούν αποσβέσεις για τα πάγια περιουσιακά στοιχεία τους είτε να πραγματοποιούν αποσβέσεις με το μισό του προβλεπόμενου συντελεστή απόσβεσης, εάν μια νέα επιχείρηση δεν πραγματοποίησε αποσβέσεις σε αυτές τις διαχειριστικές περιόδους ή πραγματοποίησε αποσβέσεις με το μισό του προβλεπόμενου συντελεστή απόσβεσης, για την εφαρμογή των παραπάνω ως αποσβέσεις λαμβάνονται στη μεν πρώτη περίπτωση εκείνες που προκύπτουν με βάση το μέσο συντελεστή απόσβεσης μεταξύ του προβλεπόμενου ανώτερου και κατώτερου συντελεστή, στη δε δεύτερη περίπτωση εκείνες που προκύπτουν με βάση τον ακέραιο προβλεπόμενο συντελεστή απόσβεσης.ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 G-MEL Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 ΠΟΛ 1191 Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης γ' της παραγράφου 5, στην περίπτωση που η διαδικασία του αυτοελέγχου ακολουθείται για χρήση στην οποία μεταφέρεται πιστωτικό υπόλοιπο Φ.Π.Α. από προηγούμενη ανέλεγκτη χρήση, το μεταφερόμενο αυτό πιστωτικό υπόλοιπο δεν υπολογίζεται κατά την εκκαθάριση του τυχόν οφειλόμενου Φ.Π.Α. που γίνεται με το υποβαλλόμενο ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου Φ.Π.Α. Το πιστωτικό αυτό υπόλοιπο θα διακανονιστεί κατά την περαίωση της προηγούμενης ανέλεγκτης χρήσης από την οποία μεταφέρεται.ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ , ΔΗΛ ΑΝ Η ΧΡΗΣΗ 2009 ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΙΣΤ ΥΠΟΛ ΤΟ ΠΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ 2010 ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΕΙΔ ΣΗΜ ΦΠΑ , ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΙΔ ΣΗΜ , ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MXalit Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 ΠΟΛ 1191. Περαιτέρω .....ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩΨυχραιμία..... http://www.taxheaven...08 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doulisvas Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Εγώ πάλι έχω και άλλες απορίες, τις οποίες θα τις μεταφέρω με παράδειγμα. -Πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ εκκαθαριστικής 2009:1135 Ε-Πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ εκκαθαριστικής 2010:390 Ε (στο οποίο περιλαμβάνεται το μεταφερόμενο απο το 2009 ποσό)-Διαφορά ακαθάριστων εσόδων βιβλίων και αυτοελέγχου: 21.700 Ε-Οφειλόμενος ΦΠΑ αυτοελέγχου:2320 Ε.Θα ήθελα να ρωτήσω: 1. Θα καταβληθεί ποσό ΦΠΑ 2320 Ε ή 1930 Ε (2320-390); 2. Η εκκαθαριστική ΦΠΑ θα πρέπει να υποβληθεί μαζί με το ειδικό σημείωμα περαίωσης ΦΠΑ (μέχρι 12 Απρ); 3. Η δήλωση Φ.Ε (Ε1, Ε3) θα υποβληθεί μέχρι 4 Απρ ενώ το ειδικό σημείωμα περαίωσης ΦΠΑ αργότερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doulisvas Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Εγώ πάλι έχω και άλλες απορίες, τις οποίες θα τις μεταφέρω με παράδειγμα. -Πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ εκκαθαριστικής 2009:1135 Ε-Πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ εκκαθαριστικής 2010:390 Ε (στο οποίο περιλαμβάνεται το μεταφερόμενο απο το 2009 ποσό)-Διαφορά ακαθάριστων εσόδων βιβλίων και αυτοελέγχου: 21.700 Ε-Οφειλόμενος ΦΠΑ αυτοελέγχου:2320 Ε.Θα ήθελα να ρωτήσω:1. Θα καταβληθεί ποσό ΦΠΑ 2320 Ε ή 1930 Ε (2320-390);2. Η εκκαθαριστική ΦΠΑ θα πρέπει να υποβληθεί μαζί με το ειδικό σημείωμα περαίωσης ΦΠΑ (μέχρι 12 Απρ);3. Η δήλωση Φ.Ε (Ε1, Ε3) θα υποβληθεί μέχρι 4 Απρ ενώ το ειδικό σημείωμα περαίωσης ΦΠΑ αργότερα;Κανείς για βοήθεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 HAL 9000 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 2. Η εκκαθαριστική ΦΠΑ θα πρέπει να υποβληθεί μαζί με το ειδικό σημείωμα περαίωσης ΦΠΑ (μέχρι 12 Απρ); 3. Η δήλωση Φ.Ε (Ε1, Ε3) θα υποβληθεί μέχρι 4 Απρ ενώ το ειδικό σημείωμα περαίωσης ΦΠΑ αργότερα;2.Λογικά, ναι. Για την ακριβεια, το ειδικο σημειωμα πρεπει να υποβληθει εως την ημερομηνια υποβολης της εκκαθαριστικης φπα.3. Ετσι φαινεται, αφου η προθεσμια του ειδικου σημειωματος ειναι αυτη της εκκαθαριστικης ΦΠΑ απ'ό,τι ξερω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
drebin
ναι, ναι θα με πείτε βιαστικό πάλι
, αλλά το νέο έντυπο για την περαίωση ΦΠΑ έχει ειδωθεί κάπου;;
Προφανώς, θα'χει περισ/ρες στήλες εκροών, σωστά;
Ρωτάω μπας κ κάτσω να το σχεδιάσω μοναχός...
Top Posters For This Question
7
6
5
4
Popular Days
Mar 9
19
Mar 10
17
Apr 29
3