Jump to content

Τι είναι το ειδικό πληρεξούσιο που απαιτείται για την παραλαβή του κλειδάριθμου από τις Δ.Ο.Υ.

Recommended Posts

Μια που τ αναφεραμε οι δικοι μας συλλογοι-ομοσπονδιες - επιμελητηρια εχουν κηρυξει απεργια για αυριο η θα ειμαστε οι μονοι οι οποιοι θα δουλευουμε ?

Μια που τ αναφεραμε οι δικοι μας συλλογοι εχουν κηρυξει απεργια για αυριο η θα ειμαστε οι μονοι οι οποιοι θα δουλεουμε ?

δεν εχω ακουσει κανενα συλλογο να μιλαει για απεργια.....

κατι παλαβοι λογιστες ακουσα ομως οτι απεργουν ....

δεν ερχεσαι και συ να γινουμε πολλοι ????tongue.gif

δεν εχω ακουσει κανενα συλλογο να μιλαει για απεργια.....

κατι παλαβοι λογιστες ακουσα ομως οτι απεργουν ....

δεν ερχεσαι και συ να γινουμε πολλοι ????tongue.gif

Αυριο απεργει ολος ο κοσμος

Αυριο πρεπει να πλημυρισουν οι δρομοι απο κοσμο

Αυριο πρεπει να τους δοθει επιτελους το μυνημα

Αυριο πρεπει και εμεις να ειμαστε στο δρομο

Και ασε τους συνδικαλιστες μας να ψαχνουν τους κλειδοκρατορες να τους δωσουν τον κλειδαριθμο .....

Αυριο απεργει ολος ο κοσμος

Αυριο πρεπει να πλημυρισουν οι δρομοι απο κοσμο

Αυριο πρεπει να τους δοθει επιτελους το μυνημα

Αυριο πρεπει και εμεις να ειμαστε στο δρομο

Και ασε τους συνδικαλιστες μας να ψαχνουν τους κλειδοκρατορες να τους δωσουν τον κλειδαριθμο .....

εμεις θα ειμαστε βρε Διομηδη....

αυτοι που θελουν , δεν περιμενουν παντα εκει ειναι....

αλλα μερακι τοχω .....

να δω μια φορα να το γραφει....

και οι λογιστες ελευθεροι επαγγελματιες συμπαριστανται , απεργουν κι αυτοι...

αλλα παλι μουγγα στη στρουγκα ....

Απιστευτο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ δεν θα φτιάξεις ποτε,

μα ποτέ .

Αγαπητέ Κίμων

Αν σε μία καμένη περιοχή περάσει σαν λαίλαπα η φωτιά, σε 2-3 χρόνια πάλι οι ρίζες θα πετάξουν βλαστάρια και σε λίγα χρόνια θα τα "χαιρόμαστε" ξανά τα αποτελέσματα της "Ελληνικής φύσης"

Αν, όμως, ΟΛΑ μα ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, συγνώμη, αν όλα μα όλα τα κάψουμε, και τις ρίζες, τότε δεν θα μπορέσουν να πετάξουν "βλαστάρια" και θα αναγκαστούμε να κάνουμε "δενδροφύτευση", με επιλογή ποιό, που, πότε, κλπ

Επειδή, υπάρχει σε άλλο Post μία άλλη συζήτηση, ξαναλέω:

ΟΛΑ μα ΟΛΑ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΝ

ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ

ΓΙΑΤΙ;

Αν στην Ελλάδα έχουμε 10 καλά, έχουμε και άλλα 1000 άσχημα

Ε, δεν θα υπερασπίσω την υπάρχουσα κατάσταση με τα 10 καλά και όλα τα άλλα τα άσχημα

ΟΛΑ μα ΟΛΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ

Απιστευτο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ δεν θα φτιάξεις ποτε,

μα ποτέ .

Αι στο διαολο ολοι σας ρε χαραμοφαηδες , ασχολουμαστε μια εβδομαδα ,

σας στελνουν γραπτα ερωτηματα , σας τηλεφωνουν , σας ξανατηλεφωνουν , γραφουν κείμενα , γραφουν ερμηνειες , εχουν δαπανησει τοσες εργατωρες για να δουμε τι σκατα πληρεξουσιο θέλετε για την παραλαβή του κλειδαριθμου.

Στο διάολο πια η γραφειοκρατία σας στο διαολο και ο κλειδαριθμος.

Και εχεις και όλους του συλλόγους και λένε να μην κανουν τίποτα απο ολα αυτα οι λογιστές , να αναμένουν.

Βγειτε ρε σεις με μια επίσημη ανακοινωση και πάρτε θέση , κότες, σας βαρεθηκαμε πια δεν το εχετε καταλάβει .

Αι ΣΙΚΤΙΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Πέσ'τα Χρυσόστομε !!!

Αγαπητέ Κίμων

Αν σε μία καμένη περιοχή περάσει σαν λαίλαπα η φωτιά, σε 2-3 χρόνια πάλι οι ρίζες θα πετάξουν βλαστάρια και σε λίγα χρόνια θα τα "χαιρόμαστε" ξανά τα αποτελέσματα της "Ελληνικής φύσης"

Αν, όμως, ΟΛΑ μα ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, συγνώμη, αν όλα μα όλα τα κάψουμε, και τις ρίζες, τότε δεν θα μπορέσουν να πετάξουν "βλαστάρια" και θα αναγκαστούμε να κάνουμε "δενδροφύτευση", με επιλογή ποιό, που, πότε, κλπ

ΟΛΑ μα ΟΛΑ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΝ

ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ

ΓΙΑΤΙ;

Ε, δεν θα υπερασπίσω την υπάρχουσα κατάσταση με τα 10 καλά και όλα τα άλλα τα άσχημα

ΟΛΑ μα ΟΛΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ

Αλέκο συμφωνώ απόλυτα ...

Αγαπητέ Κίμων

ΟΛΑ μα ΟΛΑ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΝ

ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ

ΓΙΑΤΙ;

ΟΛΑ μα ΟΛΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ

Αγαπητέ Αλέκο ,

όσο και εάν τρομάζουν τα όσα γράφεις , δυστυχώς δεν υπάρχει καμμία άλλη λύση.

Το οικοδομημα είναι σάπιο μέχρι και τα σίδερα , πρέπει να χτιστεί απο την αρχή.

Δυστυχώς.

Μονο έτσι θα μπορέσουν οι βάσεις των θετικών δεδομένων να είναι στερεες και δυνατες για να αντεξουν στο μέλλον .

Απόστολε, σχετικά με αυτό που έγραψες. Το να σου πει ο πελάτες εσύ πήγες δε σε δήλωσα κ.λπ. δεν ισχύει στην περίπτωση μας. θα κάνεις είπαμε ειδικό πληρεξούσιο σε αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ. Δε θα κάνετε όμως ένα πληρεξούσιο αλλά δυο κατά τη γνώμη μου. Ένα θα το κρατήσει η Δ.Ο.Υ. και ένα θα το κρατήσεις εσύ στο αρχείο σου. Αν γυρίσει ποτέ στο μέλλον ο πελάτης σου να σου πεί κάτι, τότε απλώς του το δείχνεις.

Κωστή ......

Πριν από λίγο έφυγε πελάτης μου που τον ενημερώναμε για κάποιες αλλαγές (τις οποίες έχουμε προλάβει και διαβάσει γιατί είναι και άλλες που θα τις κοιτάμε σαν χάνοι) μεταξύ αυτών και ο κλειδάριθμος , η εντύπωση που μου δώθηκε είναι ότι από το ένα αυτί έμπαινε από το άλλο έβγαινε . :P

Θέλω να πώ ότι βεβαίως θα είμαστε καλύμενοι και με το πληρεξούσιο και με το συμφωνητικό (αν διάβασες το αντίστοιχο θέμα θα θέλαμε και τη γνώμη σου) αλλά όταν κάποια στιγμή (που είναι βέβαιο) θα γύρισει και σου πει "γιατί δε με ενηέρωσες και με κορόϊδεψες κλπ κλπ" τότε τι να το κάνω το δίκιο μου όταν θα με κάνει ψυχολογικό σπούπιδι , γιατί καλώς ή κακώς έχουμε μια ευαισθησία παραπάνω :unsure: και ειδικά στις μικρές κοινωνίες κοιτάς και το , πως να το πώ , την υστεροφημία σου .

Εσύ έχεις χίλια δίκια και επιπλέον μας έχεις λύσει τα χέρια με απαίδευτη δουλεία για όλους μας , γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσουμε να βρούμε τα σχετικά άρθρα της Α.Κ. , απλά σου λέω το ψυχολογικόσυναισθηματικό κομμάτι . :)

...........................................

γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσουμε να βρούμε τα σχετικά άρθρα της Α.Κ.

Καλά, σίγουρα έχεις πολύ δουλειά και διάβασμα....

Αλλά όσοι παρακολουθούν το forum (και πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις) βγάζουν στην επιφάνεια απίστευτα θέματα.............

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=76534&view=findpost&p=368988

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=55858&view=findpost&p=362138

Καλά, σίγουρα έχεις πολύ δουλειά και διάβασμα....

Αλλά όσοι παρακολουθούν το forum (και πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις) βγάζουν στην επιφάνεια απίστευτα θέματα.............

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=76534&view=findpost&p=368988

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=55858&view=findpost&p=362138

Στέφανε να σου πώ την αλήθεια ..... έριξα μια ματιά (να μη πάνε χαμένα και τα βιβλία ερμηνείας του ΑΚ :P ) απλά δεν υπήρχε περίπτωση να εμβαθύνω όπως έκανε ο Κώστας αλλά και εσύ (που ενώ σε διάβασα σε λησμόνησα και ζητώ συγνώμη για την παράλειψη....) .

ΥΓ Δουλειά πολύ έχουμε , όρεξη να την διεκπεραιώσουμε δεν υπάρχει όπως και όρεξη για διάβασμα . :unsure:

......... δεν υπήρχε περίπτωση να εμβαθύνω ...........

και να συμπληρώσω ......

δεν υπήρχε περίπτωση να εμβαθύνω και ως αποτέλεσμα να "συγκρουστώ" με τους αρμόδιους υπαλλήλους γιατί όπως προανέφερα έχουμε υψηλές ευαισθησίες και είναι κρίμα και για μικροπράγματα να χαλιόμαστε .... :P

Θα ενημερωθεί και το taxis και δεν θα δίνει αυτή την απάντηση αγαπητέ συνάδελφε.

Σήμερα με απλά πληρεξούσια κάναμε τη δουλειά μας μια χαρά. (Αλλού χθές μας ζήτησαν συμβολαιογραφικά αλλά δεν ήταν και πολύ σίγουρη η κυρία., όταν ζητήθηκε να το αιτιολογήσει).

Guest xristos

μήπως το εχουμε δει "στραβά" ? το θέμα δεν είναι μονο η παραλαβεί του κλειδάριθμου αλλά η δήλωση εξουσιοδότησης του λογιστή στη ΔΟΥ . Αυτό δεν αναγράφεται στο σχέδιο του ειδικού πληρεξουσίου , ενώ κατά την γνώμη μου αυτό ειναι το πιο σημαντικό !!

Ήθελα να πω κάτι σχετικά με αυτά που ανέφερε ο Αποστόλης και ο Στέφανος. Δεν ανακάλυψα την Αμερική παραθέτοντας τις διατάξεις του Α.Κ.. Πολλοί συνάδελφοι γνωρίζουν τις διατάξεις αυτές. Επίσης να σημειώσω οτι δεν διεκδικώ δάφνες για κάτι. Αυτό που ήθελα να τονίσω σχετικά με το μικρό αρθράκι που έγραψα και την προσπάθεια που έκανα (επικοινωνία με αρμόδια τμήματα του ΥΟ), την έκανα γιατί ήθελα να δείξω πως εμείς οι λογιστές δεν είμαστε χάνοι να δεχόμαστε άκριτα ο,τι μας σερβίρουν. Είμαστε επιστήμονες και ώς τέτοιους πρέπει να μας αντιμετωπίζουν.Οι προσπάθειές μας είναι συλλογικές και όχι ατομικές.

......................

Αυτό που ήθελα να τονίσω σχετικά με το μικρό αρθράκι που έγραψα και την προσπάθεια που έκανα (επικοινωνία με αρμόδια τμήματα του ΥΟ), την έκανα γιατί ήθελα να δείξω πως εμείς οι λογιστές δεν είμαστε χάνοι να δεχόμαστε άκριτα ο,τι μας σερβίρουν. Είμαστε επιστήμονες και ώς τέτοιους πρέπει να μας αντιμετωπίζουν.Οι προσπάθειές μας είναι συλλογικές και όχι ατομικές.

Ένα αυτό που λέει ο Κώστας..............

Το δεύτερο, που γουστάρω ακόμα περισσότερο, είναι ότι ανοίγουν (σιγά σιγά ομολογουμένως) τρόποι παρέμβασης στα τεκτενόμενα με συλλογικά μέσα (και όχι μόνο με προσωπικές αντεκδικήσεις στις εφορίες) με αποτέλεσμα....... :P

Το δεύτερο, που γουστάρω ακόμα περισσότερο, είναι ότι ανοίγουν (σιγά σιγά ομολογουμένως) τρόποι παρέμβασης στα τεκτενόμενα με συλλογικά μέσα (και όχι μόνο με προσωπικές αντεκδικήσεις στις εφορίες) με αποτέλεσμα....... :P

Αυτό που γουστάρω εγώ είναι ότι δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου (ελπίζω) σε κανένα τμήμα Μητρώου των ΔΟΥ.

Για να φανταστείς,πρέπει να πάρω κλειδάριθμους για όλα τα μέλη της οικόγένειάς μου (5 άτομα) και παρόλο,

που έχω έτοιμα τα πληρεξούσια,δεν τολμάω να πάω στο Μητρώο,γιατί είμαι σίγουρος ότι θα μου ανεβάσουν την

πίεση.

Περιμένω λοιπόν να βγάλει γραπτή εγκύκλιο το Υπουργείο Οικονομικών,γιατί δεν αντέχω πόλεμο με τους υπάλ-

ληλους.

Στέφανε, όταν θα συνειδητοποιήσουμε πόση δύναμη έχουμε ώς άτομα, τότε επιτέλους θα καταλάβουμε πόση περισσότερη δύναμη έχουμε και ώς σύνολο.

Συγχωρεστε με για την επιμονη μου αλλά μου κανει εντυπωση...μα κανενας δεν προσεξε

την εγκυκλιο του Υπουργειου Οικονομικων που εβαλα στο αλλο θεμα?

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=76534&view=findpost&p=369037

Αριθμ.πρωτ.1032696/333/0006Γ/ 27.3.2006 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

Θέμα:«Έκδοση διοικητικών πράξεων και νομιμοποίηση τρίτων για την υποβολή κάθε δήλωσης ή αίτησης στη φορολογούσα Αρχή».

"Για την υποβολη καθε δηλωσης ή αιτησης" λεει.

Αιτησης.

Ερμηνευoντας το σχετικο αρθρο του Αστικου Κωδικα, μας λεει:

Η εξουσιοδότηση είναι το μέσον που αποδεικνύει τη βούληση του ενδιαφερομένου για τα παραπάνω.

Ο τύπος, στον οποίο πρέπει να υποβληθεί η εξουσιοδότηση, δηλαδή αν είναι απλή εξουσιοδότηση που φέρει το «γνήσιο της υπογραφής»

ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, καθορίζεται από τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 παρ 2 του Αστικού Κώδικα, εφόσον δεν συνάγεται κάτι άλλο,

η δήλωση πληρεξουσιότητος υποβάλλεται στον τύπο που απαιτείται για τη δικαιοπραξία, στην οποία αφορά η πληρεξουσιότητα.

Στις άλλες περιπτώσεις, γίνεται δεκτή η απλή εξουσιοδότηση ως νόμιμο έγγραφο εκπροσώπησης.

Αυτη η εγκυκλιος δεν αρκει για να την εκτυπωσει καποιος και να παει στο μητρωο να τους την τριψει στη μουρη?

Οποιος θελει ας τη στειλει στο Συνηγορο του Πολιτη με φαξ υποβαλλοντας σχετικο ερωτημα.

Αυτό που γουστάρω εγώ είναι ότι δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου (ελπίζω) σε κανένα τμήμα Μητρώου των ΔΟΥ.

Για να φανταστείς,πρέπει να πάρω κλειδάριθμους για όλα τα μέλη της οικόγένειάς μου (5 άτομα) και παρόλο,

που έχω έτοιμα τα πληρεξούσια,δεν τολμάω να πάω στο Μητρώο,γιατί είμαι σίγουρος ότι θα μου ανεβάσουν την

πίεση.

.

Να γιατί η δική μου χτυπάει ... 19 η μεγάλη και 11 η μικρή

με 2 βαρβάτα χάπια την ημέρα είμαι

.... την ... κοινωνία μας

Συγχωρεστε με για την επιμονη μου αλλά μου κανει εντυπωση...μα κανενας δεν προσεξε

την εγκυκλιο του Υπουργειου Οικονομικων που εβαλα στο αλλο θεμα?

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=76534&view=findpost&p=369037

Αριθμ.πρωτ.1032696/333/0006Γ/ 27.3.2006 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

Θέμα:«Έκδοση διοικητικών πράξεων και νομιμοποίηση τρίτων για την υποβολή κάθε δήλωσης ή αίτησης στη φορολογούσα Αρχή».

"Για την υποβολη καθε δηλωσης ή αιτησης" λεει.

Αιτησης.

Ερμηνευoντας το σχετικο αρθρο του Αστικου Κωδικα, μας λεει:

Η εξουσιοδότηση είναι το μέσον που αποδεικνύει τη βούληση του ενδιαφερομένου για τα παραπάνω.

Ο τύπος, στον οποίο πρέπει να υποβληθεί η εξουσιοδότηση, δηλαδή αν είναι απλή εξουσιοδότηση που φέρει το «γνήσιο της υπογραφής»

ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, καθορίζεται από τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 παρ 2 του Αστικού Κώδικα, εφόσον δεν συνάγεται κάτι άλλο,

η δήλωση πληρεξουσιότητος υποβάλλεται στον τύπο που απαιτείται για τη δικαιοπραξία, στην οποία αφορά η πληρεξουσιότητα.

Στις άλλες περιπτώσεις, γίνεται δεκτή η απλή εξουσιοδότηση ως νόμιμο έγγραφο εκπροσώπησης.

Αυτη η εγκυκλιος δεν αρκει για να την εκτυπωσει καποιος και να παει στο μητρωο να τους την τριψει στη μουρη?

Οποιος θελει ας τη στειλει στο Συνηγορο του Πολιτη με φαξ υποβαλλοντας σχετικο ερωτημα.

Σαφώς και εγώ το ξέρω ότι δεν είμαι κόκορας,η αλεπού όμως το ξέρει??? :D:D:D

Να γιατί η δική μου χτυπάει ... 19 η μεγάλη και 11 η μικρή

με 2 βαρβάτα χάπια την ημέρα είμαι

.... την ... κοινωνία μας

Αλέκο έχεις απόλυτο δίκιο.

Πάντως αυτή τη φορά είμαι έτοιμος να κάνω μεγάλη φασαρία αν δεν μου κάνει η υπάλληλος

την δουλειά.

Τελευταία, επειδή δεν απαντούν στα τηλέφωνα, κάνω το παρακάτω:

Καλώ στο Διοικητή κατ'ευθείαν (πχ ΟΑΕΔ, ΟΑΕΕ, ΥΠ.ΟΙΚ. κλπ)

Λέω ότι το τάδε τλφ ΣΤΗΝ ΤΆΔΕ Δ/νση ή τμήμα, δεν απαντά

Αφήνω το δικό μου τλφ

... και σε 5 λεπτά, ως εκ θαύματος, κάποιος με καλεί !!!!!

Αυτά, προς ενημέρωση και .... εφαρμογή