-
Who's Online (See full list)
- doulisvas
- foroepilisis
- kark2808
- DC045907521
- sakispap
- p.chorianopoulou
- FILIPPOSHAGI
- GERONTAKHS
- MXalit
- DecathlonGr
- spirosvii
- skylogiannis
- MNT
- peppaioulia
- 250348
- Lucky_Luke
- NTX59
- SOTIRIOS
- global2015
- matthaiou
- zinon
- Hpe
- JVA
- B_Kalo
- Dimitrius83
- Zervasgeoi
- mtsincomingsa
- LAMMERGEIER
- ARGYRO28
- marianaxal
- solwn 1
- G-MEL
-
Files
-
-
Top Downloads
-
-
Blog Entries
Question
foro 2
«Δεν μπορεί να συνεχισθεί η μείωση των μισθών και συντάξεων για να μειωθεί περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα κ. Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
"Είχε μεγάλο θάρρος η Κυβέρνηση και περιόρισε πολύ το μισθολογικό κόστος. Δεν μπορούμε, όμως, να συνεχίσουμε επ' αόριστον να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις", είπε ο κ. Τόμσεν
Πρόσθεσε όμως ότι "θα πρέπει η Ελλάδα να μάθει να φορολογείται και να μειωθούν οι σπατάλες στις δημόσιες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες καταβάλλουν μισθούς πολύ άνω από το μέσο μισθό".
Εκτίμησε ότι το πρόβλημα της μείωσης του ελλείμματος είναι και πολιτικό. "Πρέπει να υπάρχει μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση για την προώθηση του προγράμματος και να εξακολουθήσει να είναι αυτό κοινωνικά αποδεκτό. Για να διατηρηθεί αυτή η υποστήριξη είναι πολύ σημαντικό η δημοσιονομική προσαρμογή να γίνει μέσω των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων".
Ο κ. Τόμσεν είπε ότι οι επόμενες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η απελευθέρωση της οικονομίας, θα είναι πιο δύσκολες από τεχνικής πλευράς και για το λόγο αυτό θα χρειασθούν αυξημένες προσπάθειες τους επόμενους μήνες.
πηγή: ethnos.gr
Link to post
Share on other sites
1 answer to this question
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now