Προς το περιεχόμενο
  • 0

Τόμσεν: «Οχι άλλη μείωση μισθών»


foro

Ερώτηση

«Δεν μπορεί να συνεχισθεί η μείωση των μισθών και συντάξεων για να μειωθεί περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα κ. Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

"Είχε μεγάλο θάρρος η Κυβέρνηση και περιόρισε πολύ το μισθολογικό κόστος. Δεν μπορούμε, όμως, να συνεχίσουμε επ' αόριστον να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις", είπε ο κ. Τόμσεν

Πρόσθεσε όμως ότι "θα πρέπει η Ελλάδα να μάθει να φορολογείται και να μειωθούν οι σπατάλες στις δημόσιες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες καταβάλλουν μισθούς πολύ άνω από το μέσο μισθό".

Εκτίμησε ότι το πρόβλημα της μείωσης του ελλείμματος είναι και πολιτικό. "Πρέπει να υπάρχει μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση για την προώθηση του προγράμματος και να εξακολουθήσει να είναι αυτό κοινωνικά αποδεκτό. Για να διατηρηθεί αυτή η υποστήριξη είναι πολύ σημαντικό η δημοσιονομική προσαρμογή να γίνει μέσω των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων".

Ο κ. Τόμσεν είπε ότι οι επόμενες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η απελευθέρωση της οικονομίας, θα είναι πιο δύσκολες από τεχνικής πλευράς και για το λόγο αυτό θα χρειασθούν αυξημένες προσπάθειες τους επόμενους μήνες.

πηγή: ethnos.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 απάντηση σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...