Προς το περιεχόμενο
  • 0

Απόλυση υπαλλήλου άνευ αποζημίωσης λόγω εργασίας σε παρόμοια επιχείρηση μετά το πέρας του 8ώρου


79G79B

Ερώτηση

Καλή σας μέρα

Υπάλληλος της εταιρίας μας (καθαριστήριο) με 8ωρη 5νθήμερη απασχόληση πηγαίνει μετά το τέλος του 8ωρου και εργάζεται σε άλλη παρόμοια επιχείρηση (καθαριστήριο μεγάλης αλυσίδας). Το αποτέλεσμα είναι μειωμένη απόδοση και άρνηση να εργαστεί για 1 ώρα επιπλέον όταν η δουλειά το απαιτεί (αυτό μας τυχαίνει μία φορά την εβδομάδα συνήθως, δηλαδή μιλάμε για 1 ώρα υπερεργασία και αν). Ο νόμος απ'οσο ξέρω λέει ότι ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να εργαστεί έως και 5 ώρες εβδομαδιαίως επιπλέον αν αυτό του ζητηθεί αλλά αυτό μπορούμε και να το προσπεράσουμε.

Σε συνδυασμό με την κακή συμπεριφορά (ειρωνία και ύφος καρδιναλίου) και την αδιαφορία που επιδυκνύει ο εν λόγω υπάλληλος είναι επιθυμία μας να τον απολύσουμε χωρίς να δώσουμε αποζημίωση. Μπορούμε να επικαλεστούμε το γεγονός ότι ο υπάλληλος δουλεύει και σε ανταγωνιστική επιχείρηση μετά το τέλος του 8ώρου (γεγονός αντίθετο με την καλή πίστη που πρέπει να επιδεικνύει όπως ορίζει ο ΑΚ) ώστε να το πετύχουμε αυτό? Και αν ναι ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε?

Υ.Γ.Εννοείται ότι ο υπάλληλος δεν έχει αναφέρει ότι πηγαίνει και αλλού μετά (όπως και ότι εκεί που πηγαίνει είναι αδήλωτος/ανασφάλιστος).

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 149
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

Posted Images

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Η άμεση απόφαση , έστω και η όχι ορθότερη είναι καλλίτερη , από μια καθυστερημένα ληφθείσα απόφαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

απειλεσετε την να την σκοτωσεις αν δεν σου υπογραψει οικειοθελη αποχωρηση...

αφου τη βρηκαμε την λυση πριν στο ποστ που σου εκανα τι ψαχνεις? κοιτα πολιτικες πεποιθησεις αποφευγω να εκφερω γενικοτερα. Ουτε ΠΑΜΕ ουτε ΠΗΓΑΜΕ.

Ανθρωπινα σου ειπα ειναι ανεντιμο, και οχι απο προσωπικα βιωματα (αλλο κακο και τουτο να σε κρινει βιωματικα ο καθενας απο ενα ποστ). Ο στεφανος σου απαντησε για τα αφεντικα και οχι απλα προσυπογραφω αλλα και σου εχω ηδη πει την αποψη μου για το ειδος των δηθεν επιχειρηματιων που εκφραζεις, (οι αγωνιστες!!!) που δεν μπορουν και ανταπεξελθουν στις υποχρεωσεις τους, και τα οποια ευτυχως ποτε δεν συναντησα στον δρομο μου σαν εργαζομενος.

Γιατι να απαντησω και στον αλλο φιλο που θεωρει την παροχη υπηρεσιων ευκολη. Ενημερωτικα φιλε ειναι μακραν πιο δυσκολο να πουλησεις τον ευατο και τις γνωσεις σου απο το οποιοδηποτε χειροπιαστο προιον.

Επισης λες τα δικα σου επειδη δεν εχεις αντιλογο εδω της υπαλληλου. Δεν ξερω πως ειναι πραγματικα η κατασταση και δεν θα συνδραμω στους δολιους σκοπους σου. Για κατι τυπους σαν εσενα φιλε εγιναν οι νομοι ωστε να προστατευουν τον εργαζομενο.

Α και κατι τελευταιο. Κανε ερωτηση στη Γερμανια πως θα φας την αποζημιωση και θα σου πω εγω. Λαμογια ενα ενα οποτε σας συμφερει ειστε ευρωπαιοι και κατα τα λοιπα στις γρηγορες - αρπαχτες κτλ πρωτοι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης

Να γιατι κυριοι συναδελφοι δε παει μπροστα ο τοπος!!!Εδω υπαρχει εργαζομενος ο οποιος ΤΟΛΜΑ να λεει οτι δουλευει 14 ωρες και παιρνει 1,000 ευρω!!!και οχι μονο αυτο θεωρει και οτι κατι κανει κιολας!επισης αν δεν ειναι εργοδοτης αλλα υπαλληλος εκτος του οτι ειναι βλαξ διοτι δε μπορω να καταλαβψ τι κανει 14 ωρες , χαλαει και τη πιατσα , και το διατυμπανιζει κιολας γιατι το γραφει δημοσιως . και ειναι τοσο σοβαρη η εταιρεια που δουλευει που δε θελει να δωσει αποζημιωση!!ε λοιπον επειδεη εχουν πλακωσει πολλοι ασχετοι , οποια εργοδοσια τα εβαλε με εργαζομενο (και δεν υπαρχει νομικα σοβαρος λογος ) εχασε . αυτοπ ως επαγγελαμτικη απαντηση ......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ρε παιδιά συγνώμη ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί τόση πώρωση, αλλά είστε σίγουροι ότι όσοι “κατακεραύνωσαν” τον εργοδότη, ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης που κάνει την ερώτηση είναι και ΑΔΙΚΟΣ 100%..??

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι εργοδότες είναι άδικοι, εκμεταλλευτές και συμφεροντολόγοι, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει και η πιθανότητα της ύπαρξης εργαζομένων με τα ίδια χαρακτηριστικά….??

Πόσοι από εσάς στον εργασιακό τους τομέα έχουν πει: καλά αυτόν γιατί τον κρατάνε ακόμα στην δουλειά Ή επίσης γιατί πήρε αυτός προαγωγή και όχι ο άλλος (ή εσείς)..??

Αναφέρθηκε κάποιος και είπε ότι το να πουλάς τον εαυτό σου είναι πολύ δύσκολο (και φυσικά ΣΥΜΦΩΝΩ), αλλά κάποιοι από εμάς δεν αναλαμβάνουν και την ευθύνη όταν κάνουν ένα σημαντικό λάθος κατά του πελάτη τους ή κατά του εργοδότη τους. Πόσοι διαφωνούν με αυτή την ανευθυνότητα και πόσοι τελικά το τηρούν…??

Επίσης όσοι “ κατακεραύνωσαν ” τον συγκεκριμένο εργοδότη, κόβουν αποδείξεις για ΟΛΑ και σε ΟΛΟΥΣ τους πελάτες τους και αν όχι γιατί..??

Δεν θέλω να κάνω την καλή, ούτε την έξυπνη – αλλά δεν πρέπει να γινόμαστε αφοριστικοί και απόλυτοι. Βέβαια ο καθένας μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει, έως ότου το μπούμερανγκ να επιστρέψει... ..!!

(Χωρίς να το αναφέρω για κάποιον συγκεκριμένα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Λοιπόν αυτό που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να λύσεις την συνεργασία σου με το χαμηλότερο κόστος είναι να της κοινοποιήσεις απόλυση με προειδοποίηση. Σε αυτήν την περίπτωση θα καταβάλεις βάσει νόμου το 50% της αποζημίωσης.Αν εργάζεται για παράδειγμα 4 χρόνια η προειδοποίηση είναι 1 μήνας.Επίσης σου δίνεται η ευκαιρία σε αυτό το χρονικό διάστημα εφόσον η εργαζόμενη <<συνετιστεί>> , να ακυρώσεις την προειδοποίηση και να συνεχίσεις την συνεργασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Λοιπόν αυτό που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να λύσεις την συνεργασία σου με το χαμηλότερο κόστος είναι να της κοινοποιήσεις απόλυση με προειδοποίηση. Σε αυτήν την περίπτωση θα καταβάλεις βάσει νόμου το 50% της αποζημίωσης.Αν εργάζεται για παράδειγμα 4 χρόνια η προειδοποίηση είναι 1 μήνας.

Κοιτάς μόνο το κόστος της αποζημίωσης, το οποίο είναι λάθος...

Με την προειδοποίηση πετυχαίνεις όντως τη μειωμένη αποζημίωση, αλλά:

1. δεν μπορείς να απολύσεις άμεσα, με συνέπεια να πρέπει να καταβάλλεις μισθούς, αναλογίες ΕΑ, άδειας & δώρων και τις ανάλογες εργοδοτικές εισφορές.

2. όταν ο εργαζομενος ξέρει ότι θα τον απολύσεις, τότε θα έχεις σίγουρα μειωμένη απόδοση και μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα, τα οποία θα κοστίσουν εν τέλει στην επιχείρηση........

Επίσης σου δίνεται η ευκαιρία σε αυτό το χρονικό διάστημα εφόσον η εργαζόμενη <<συνετιστεί>> , να ακυρώσεις την προειδοποίηση και να συνεχίσεις την συνεργασία.

Ναι, ε....?????? Και που το λέει αυτό...??? Παραπομπή σε διάταξη έχεις...?????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Στείλε την άχρηστη απο εκεί που ήρθε, πλήρωσε της την αποζημίωση κανονικά και πέρνα από εκεί που εργάζεται ένα απόγευμα να της αφήσεις να καθαρίσει και κανένα εσώρουχο λερωμένο. Θα το πληρώσεις κανονικά, αλλά θα ζητήσεις να το καθαρίσει αυτή προσωπικά, γιατί εκτιμάς τις ικανότητες της, και καλά. Να είσαι σίγουρος ότι όταν το μάθει δεν θα εκτιμήσει το συμβολισμό αλλά θα τον καταλάβει, όπως και όλοι οι αναιδείς λογισταράδες εδώ μέσα, που δεν τόλμησαν να ανοίξουν εμπορική επιχείριση ποτέ, αλλά ξερουν μόνο να πουλάν φθηνό αριστερίστικο πνεύμα και από την άλλη να ρουφάν το αίμα των τολμηρών και ικανών, αφού το πολυνομικό και γραφειοκρατικό σύστημα τους το επιτρέπει.

Τι λέτε ρε , πάτε καλά ?????

Σας ρουφάμε και το αιμά ????

Μάθατε να κονοματε στις πλατες των άλλων , νομίζετε πως δίνετε ελεημοσύνη καθε τελος του μήνα και όχι αμοιβη σε συνεργατη.

Να δουλευετε μονοι σας ρε σεις και να τα κανετε μασουρια και μετα να ζητατε έκπτωση γιατι εχει κρίση.

Αχχχχχ τα ειπα και ξαλάφρωσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

..............................

Αχχχχχ τα ειπα και ξαλάφρωσα.

Καλά ρε, πας καλά....??? Με τι ασχολείσαι...????

Βοήθα λίγο με τη κρεμάλα μπας και βρούμε τη λέξη που έβαλε ο Σούλης και άσε τους άλλους να κουρεύονται............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλά ρε, πας καλά....??? Με τι ασχολείσαι...????

Βοήθα λίγο με τη κρεμάλα μπας και βρούμε τη λέξη που έβαλε ο Σούλης και άσε τους άλλους να κουρεύονται............

Τι να βρουμε φίλε μου ,

αυτο δεν ειναι λέξη ,

αυτο είναι κείμενο του Μαρξ :rolleyes:;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Τι να βρουμε φίλε μου ,

αυτο δεν ειναι λέξη ,

αυτο είναι κείμενο του Μαρξ :):P

Φαντάζεσαι να τον βάλουνε να βγάλει θέματα για την πιστοποίησή μας και να τα βγάλει σαν αυτό...??? τη κάτσαμε......... ;):rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

M _ _ _ _ τ_ _ _ τ _ _ _ _ _ ς hangman_6.gif

Μία λέξη είναι όλη αυτή...???

α έχει...????

οχι... πρέπει να έχει πολλά ο !!!!:rolleyes:;):)

Έχει 1 (ι) 4(ο) & 2 (υ) σύμφωνα δεν λέω..

πάω να πάρω τη μηχανή από το γκαράζ της τροχαίας.. πάω ΦΑΒΕ.. πάω.. όταν γυρίσω θα σας κρεμάσω.. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Ellinaras ergodotis a.k.a. agent

Ελληναράς και όχι ΕΛΛΗΝΑΣ, αυτό λέει πολλά, ίσως τα πάντα.:P

Ο "Ελληναράς" που όμως έχει λαθρομετανάστες των € 300,00 σαν εργαζόμενους αν έχει "μπιζνα" στην Ελλάδα αν και προτιμάει να έχει την "επένδυση" του κάπου στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες για να εκμεταλλεύεται τα μηδενικά εργατικά δικαιώματα και το φορολογικό παράδεισο του "καταραμένου" τέως Ανατολικού μπλοκ που μέχρι και πρόσφατα σε έκανε να βγάζεις σπυράκια αλλά και καμία "μπάνικη" εργατριούλα για να γίνει και αυτός "εραστής των βορείων προαστίων" :)

Οσο για αριστερίστικο πνεύμα μας και ίσως και την γιάφκα που συνάντησες εδω μπορείς να μας καταδώσεις :P :P , ξέρεις άλλωστε που και πως γέννημα και θρέμμα εσύ του ΡΟΥΦ! :rolleyes:;)

Φυσικά ellinaras και όχι Έλληνας, καθώς ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός και πολυδιάστατος για χρήση σε ένα forum με ελαφριά επαγγελματική διάθεση. Λαθρομετανάστες δεν "έχω", υπαλλήλους και συνεργάτες ημεδαπούς και αλλοδαπούς ναι, αλλά λόγω της φύσης της επιχείρησης είναι σχεδόν όλοι τουλάχιστον με master και σίγουρα όχι των € 300,00. Ναί, έχω και θυγατρική στην Κύπρο, του τρίτου δρόμου και του κινήματος των Αδεσμεύτων, αλλά μιλάμε για κράτος με πραγματιστική αντίληψη για το τι σημαίνει "επιχειρείν".

Γνωρίζω εκτός της επιστήμης μου και την οικονομική και αναγκάστηκα να ασχοληθώ και με τη λογιστική σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι δύσκολο τελικά, ψάχνοντας, διαβάζοντας και έχοντας θράσσος απέναντι σε "αυθεντίες" εντός και εκτός του δημοσίου να ελιχθείς και να αντικρούσεις βαρύγδουπες και άτεγκτες απόψεις "ειδικών" και "φοροτεχνικών", αρκεί να γνωρίζεις το νόμο και να έχεις χρόνο και χρήμα. Αναγκάζεσαι να το κάνεις, εις βάρος της πραγματικής σου εργασίας, για να υπερασπιστείς το εισόδημα σου από ένα κράτος προαγωγό και τα παράσιτα του, που εννοούν να γίνουν συνεταίροι σου με πραγματική συνδυαστική φορολογία 40 και 50% χωρίς ανταποδοτικότητα.

Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες ρισκάρω και ανταμοίβομαι. Αυτή είναι η διαφορά μας από υπαλλήλους και παρόχους υπηρεσιών. Ο υπάλληλος και ο πάροχος ρισκάρουν το αντίτιμο της εργασίας τους. Στη χειρότερη να χάσουν μήνες εργασίας. Δεν ρισκάρουν την προσωπική τους περιουσία, την εργασία προηγουμένων ετών και ακόμη και την προσωπική τους ελευθερία. Δεν αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες, αστικές ευθύνες ή διοικητικά πρόστιμα σε ένα χαώδες σύστημα με ακαθόριστα όρια. Εγώ ώς εργοδότης είμαι υπόλογος σε εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς, πελάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους, αστυνομία και Μ.Κ.Ο. κατά περίπτωση.

Συνεπώς, όταν ένας εργαζόμενος ή λογιστής πίσω από την ασφάλεια της αμοιβόμενης εργασίας, με κατηγορεί, η απάντηση είναι απλή: Ιδού η Ρόδος...

Οποιος μπορεί να αντέξει να ζεί με την δουλειά του και να πληρώνεται βάσει αξίας και ικανότητας και όχι βάσει προστατευτικών διατάξεων, ας βγεί στην αρένα. Ας σταθεί απέναντι μας, να δίνει προσφορές, να υπογράφει επιταγές που θα πρέπει να καλύψει, να μην μπορεί να ρίξει το φταίξιμο σε κανένα άλλο, να μην μπορεί να πει "από Δευτέρα βλέπουμε..." και να κλείνει τα επαγγελματικά του εκτός σπιτιού. Τότε δικαιωματικά θα αποζητά το σπίτι στα Β.Π., το καλό σχολείο για τα παιδιά του και τις διακοπές του όπου θέλει, έστω και αν ο χρόνος του δεν το επιτρέπει.

Εμμένω στη θέση μου: Απόλυση για την άχρηστη, χλεύη και αηδία για τα παράσιτα, τιμή σε όσους ρισκάρουν. Δεν γεννήθηκα στο Ρουφ, ζώ σε μονοκατοικία στα βόρεια, ξεκίνησα πριν από 12 χρόνια με πέντε εκατομμύρια δραχμές κεφάλαιο, κάνω τον ίδιο τζίρο σε ευρώ σήμερα και από όσα έβγαλα τόσα χρόνια, τα μισά και πλέον πήγαν σε φόρους, λογιστές, τακτικούς ελέγχους από εφορίες, ΠΕΚ και ΣΔΟΕ και λοιπούς φασουλήδες και παρόλα αυτά δεν μετανιώνω παρά για ένα πράγμα. Επρεπε να είχα πάει στην Κύπρο νωρίτερα...

Υμέτερος εν τη επαναστάσει, σύντροφοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Φυσικά ellinaras και όχι Έλληνας, καθώς ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός και πολυδιάστατος για χρήση σε ένα forum με ελαφριά επαγγελματική διάθεση. Λαθρομετανάστες δεν "έχω", υπαλλήλους και συνεργάτες ημεδαπούς και αλλοδαπούς ναι, αλλά λόγω της φύσης της επιχείρησης είναι σχεδόν όλοι τουλάχιστον με master και σίγουρα όχι των € 300,00. Ναί, έχω και θυγατρική στην Κύπρο, του τρίτου δρόμου και του κινήματος των Αδεσμεύτων, αλλά μιλάμε για κράτος με πραγματιστική αντίληψη για το τι σημαίνει "επιχειρείν".

Γνωρίζω εκτός της επιστήμης μου και την οικονομική και αναγκάστηκα να ασχοληθώ και με τη λογιστική σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι δύσκολο τελικά, ψάχνοντας, διαβάζοντας και έχοντας θράσσος απέναντι σε "αυθεντίες" εντός και εκτός του δημοσίου να ελιχθείς και να αντικρούσεις βαρύγδουπες και άτεγκτες απόψεις "ειδικών" και "φοροτεχνικών", αρκεί να γνωρίζεις το νόμο και να έχεις χρόνο και χρήμα. Αναγκάζεσαι να το κάνεις, εις βάρος της πραγματικής σου εργασίας, για να υπερασπιστείς το εισόδημα σου από ένα κράτος προαγωγό και τα παράσιτα του, που εννοούν να γίνουν συνεταίροι σου με πραγματική συνδυαστική φορολογία 40 και 50% χωρίς ανταποδοτικότητα.

Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες ρισκάρω και ανταμοίβομαι. Αυτή είναι η διαφορά μας από υπαλλήλους και παρόχους υπηρεσιών. Ο υπάλληλος και ο πάροχος ρισκάρουν το αντίτιμο της εργασίας τους. Στη χειρότερη να χάσουν μήνες εργασίας. Δεν ρισκάρουν την προσωπική τους περιουσία, την εργασία προηγουμένων ετών και ακόμη και την προσωπική τους ελευθερία. Δεν αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες, αστικές ευθύνες ή διοικητικά πρόστιμα σε ένα χαώδες σύστημα με ακαθόριστα όρια. Εγώ ώς εργοδότης είμαι υπόλογος σε εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς, πελάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους, αστυνομία και Μ.Κ.Ο. κατά περίπτωση.

Συνεπώς, όταν ένας εργαζόμενος ή λογιστής πίσω από την ασφάλεια της αμοιβόμενης εργασίας, με κατηγορεί, η απάντηση είναι απλή: Ιδού η Ρόδος...

Οποιος μπορεί να αντέξει να ζεί με την δουλειά του και να πληρώνεται βάσει αξίας και ικανότητας και όχι βάσει προστατευτικών διατάξεων, ας βγεί στην αρένα. Ας σταθεί απέναντι μας, να δίνει προσφορές, να υπογράφει επιταγές που θα πρέπει να καλύψει, να μην μπορεί να ρίξει το φταίξιμο σε κανένα άλλο, να μην μπορεί να πει "από Δευτέρα βλέπουμε..." και να κλείνει τα επαγγελματικά του εκτός σπιτιού. Τότε δικαιωματικά θα αποζητά το σπίτι στα Β.Π., το καλό σχολείο για τα παιδιά του και τις διακοπές του όπου θέλει, έστω και αν ο χρόνος του δεν το επιτρέπει.

Εμμένω στη θέση μου: Απόλυση για την άχρηστη, χλεύη και αηδία για τα παράσιτα, τιμή σε όσους ρισκάρουν. Δεν γεννήθηκα στο Ρουφ, ζώ σε μονοκατοικία στα βόρεια, ξεκίνησα πριν από 12 χρόνια με πέντε εκατομμύρια δραχμές κεφάλαιο, κάνω τον ίδιο τζίρο σε ευρώ σήμερα και από όσα έβγαλα τόσα χρόνια, τα μισά και πλέον πήγαν σε φόρους, λογιστές, τακτικούς ελέγχους από εφορίες, ΠΕΚ και ΣΔΟΕ και λοιπούς φασουλήδες και παρόλα αυτά δεν μετανιώνω παρά για ένα πράγμα. Επρεπε να είχα πάει στην Κύπρο νωρίτερα...

Υμέτερος εν τη επαναστάσει, σύντροφοι

Στο καλό! Ρουφ έχει κυρίως στην γειτονιά σου μιά και εκεί μετακομίσαν μετά την στρατιωτική κατοχή οι όμοιοι σου.

Το Ρουφ είναι καθαρό από δοσίλογους του 1941-45 και του 2010

Η είσοδος και μόνο ως επισκέπτης ανώνυμος καλυπτόμενος από ενα φαιδρό ψευδώνυμο λέει τα πάντα "συντροφε"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Λοιπόν:Πρώτον το χρονικό διάστημα προειδοποίησης είναι πλέον ελάχιστο. Για κάποιον εργαζόμενο που εργάζεται 5-6 χρόνια είναι 1 μήνας.Οπότε τα περί μισθών και αναλογιών είναι ανεδαφικά.Και άμεσα να τον απολύσεις

θα λάβει ότι δικαιούται από επιδ.αδείας και δώρα. Όσον αφορά την μειωμένη απόδοση δεν νομίζω να παίζει τόσο μεγάλη σημασία όταν μιλάμε για ένα μήνα. Ίσα-ισα που θα έχει το κίνητρο να βελτιώσει την απόδοσή του ώστε να παραμείνει στην εργασία του.Όσον αφορά την παραπομπή έχω μείνει άφωνος! Προφανώς θα υπάρχει κάποια παραπομπή που θα λέει ότι δεν μπορείς να σκίσεις την προειδοποίηση απόλυσης , για να το λες αυτό!

Μπορείς εφόσον συμφωνεί και ο εργαζόμενος να σκίσεις την προειδοποίηση και να συνεχίσει κανονικά ο εργαζόμενος.Αλλά επειδή τέθηκε το θέμα,σχετικά αναφέρει και το βιβλίο του Λαναρά: << Ενδέχεται τέλος , ο μισθωτός που απολύθηκε να εξακολουθήσει την εργασία του και μετά την πάροδο του χρόνου της προειδοποίησης , οπότε θεωρείται ότι ο εργοδότης παραιτήθηκε από τα έννομα αποτελέσματα της καταγγελίας.Έτσι η σύμβαση εργασίας συνεχίζεται με τους ίδιους όρους και για την λύση αυτής απαιτείται πλέον να γίνει νά καταγγελία>>. Αυτά.

Κοιτάς μόνο το κόστος της αποζημίωσης, το οποίο είναι λάθος...

Με την προειδοποίηση πετυχαίνεις όντως τη μειωμένη αποζημίωση, αλλά:

1. δεν μπορείς να απολύσεις άμεσα, με συνέπεια να πρέπει να καταβάλλεις μισθούς, αναλογίες ΕΑ, άδειας & δώρων και τις ανάλογες εργοδοτικές εισφορές.

2. όταν ο εργαζομενος ξέρει ότι θα τον απολύσεις, τότε θα έχεις σίγουρα μειωμένη απόδοση και μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα, τα οποία θα κοστίσουν εν τέλει στην επιχείρηση........

Ναι, ε....?????? Και που το λέει αυτό...??? Παραπομπή σε διάταξη έχεις...?????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Λοιπόν:Πρώτον το χρονικό διάστημα προειδοποίησης είναι πλέον ελάχιστο. Για κάποιον εργαζόμενο που εργάζεται 5-6 χρόνια είναι 1 μήνας. Οπότε τα περί μισθών και αναλογιών είναι ανεδαφικά.Και άμεσα να τον απολύσεις

θα λάβει ότι δικαιούται από επιδ.αδείας και δώρα.

Αφού δεν το καταλαβαίνεις, να στο αναλύσω λίγο με ένα παράδειγμα... Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς και ένα βιβλίο για εργατικά όμως....

Κατ' αρχήν, σε αυτά που έγραψες 2 παρατηρήσεις:

1. ο χρόνος προμήνυσης για έναν υπάλληλο που εργάζεται 5 χρόνια κλεισμένα, είναι 3 μήνες και όχι ένας.

2. εφόσον έχει μπει στο 3ο ημερολογιακό έτος, η άδεια και το επίδομα άδειας είναι σε ολόκληρο απαιτητά, επομένως όντως δεν έχει να κάνει με τον χρόνο απασχόλησης. Για τα δώρα όμως (καθώς και για επίδομα άδειας και άδεια εφόσον μιλάμε για τα 2 πρώτα ημερολογιακά έτη) δεν ισχύει το ίδιο, όσο περισσότερο εργαστεί ένας υπάλληλος, τόσο περισσότερα θα λάβει.

Πάρε για παράδειγμα ένα εργαζόμενο, υπάλληλος με 5 έτη υπηρεσία κλεισμένα, δικαιούται αποζημίωση 3 μισθών, εάν γίνει προμήνυση αυτή πρέπει να γίνει πριν από 3 μήνες οπότε θα καταβληθεί 1,5 μισθός πλέον του 1/6.

Πρακτικά, για υπάλληλο με 1000 ευρώ μισθό:

Α. απόλυση χωρίς προμήνυση: 3*1000 + 1/6 * 3000 = 3.500€ και τέλος.

Β. απόλυση με προμήνυση:

- Πρέπει να τον κρατήσεις στη δουλειά ακόμα 3 μήνες ήτοι: 3*1000 + 3000 * 28,06% = 3.841,80

- Επ' αυτών των μισθών, δικαιούται και αναλογία για δώρο, ήτοι: (3000*1,041666/8) * 1,2806 = 500,23

- Επίσης, πρέπει να καταβάλλεις την μισή αποζημίωση, ήτοι : 3500/2 = 1.750

Συνολικά δλδ, θα σου κοστίσει η απόλυση με προμήνυση 6.092,03€

Σύγκρινε μόνος σου και αποφάσισε τι θες............

Επομένως, σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό, δλδ ανεδαφικός είσαι και φαίνεσαι......

Όσον αφορά την μειωμένη απόδοση δεν νομίζω να παίζει τόσο μεγάλη σημασία όταν μιλάμε για ένα 3 μήνα. Ίσα-ισα που θα έχει το κίνητρο να βελτιώσει την απόδοσή του ώστε να παραμείνει στην εργασία του.Όσον αφορά την παραπομπή έχω μείνει άφωνος! Προφανώς θα υπάρχει κάποια παραπομπή που θα λέει ότι δεν μπορείς να σκίσεις την προειδοποίηση απόλυσης , για να το λες αυτό!

Μπορείς εφόσον συμφωνεί και ο εργαζόμενος να σκίσεις την προειδοποίηση και να συνεχίσει κανονικά ο εργαζόμενος.Αλλά επειδή τέθηκε το θέμα,σχετικά αναφέρει και το βιβλίο του Λαναρά: << Ενδέχεται τέλος , ο μισθωτός που απολύθηκε να εξακολουθήσει την εργασία του και μετά την πάροδο του χρόνου της προειδοποίησης , οπότε θεωρείται ότι ο εργοδότης παραιτήθηκε από τα έννομα αποτελέσματα της καταγγελίας.Έτσι η σύμβαση εργασίας συνεχίζεται με τους ίδιους όρους και για την λύση αυτής απαιτείται πλέον να γίνει νά καταγγελία>>. Αυτά.

Εφόσον κάνεις προμήνυση, δηλώνεις ρητά ότι θέλεις να απολύσεις κάποιον σε μεταγενέστερο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσει ο εργαζόμενος να ψάχνει κανούρια δουλειά κτλ κτλ. Με τη λογική τη δική σου, θα μπορούσε 2 μέρες πριν την ορισμένη απόλυση, οπότε πιθανόν να έχει βρει δουλειά κάπου αλλού ο υπάλληλος, να του πεις άκυρη η προμήνυση, συνεχίζουμε, για να γλιτώσεις την αποζημίωση.

Αν δεν συμφωνήσει ο εργαζόμενος, δεν μπορεί να ανακληθεί η προμήνυση.

Και σιγά μην πάρει εργαζόμενος χαρτί προμήνυσης και αρχίσει να ξεσκίζεται στη δουλειά.............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Γιατί κανείς δεν εξετάζει οτ ενδεχόμενο ο εργαζόμενος να είναι εργατοτεχνίτης και άρα η αποζημίωση του να είναι πολύ μικρή ? Επιχειρηματίας που ασχολείται τόση ώρα με τόσο ασήμαντο θέμα πιθανότατα θα αποτύχει .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Τι να βρουμε φίλε μου ,

αυτο δεν ειναι λέξη ,

αυτο είναι κείμενο του Μαρξ :):P

χαχαχαχα εγώ το βρήκα αλλά θα έρθει το ΕΣΡ και θα μας κλείσει αν το γράψω!!:rolleyes:;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Γιατί κανείς δεν εξετάζει οτ ενδεχόμενο ο εργαζόμενος να είναι εργατοτεχνίτης και άρα η αποζημίωση του να είναι πολύ μικρή ? Επιχειρηματίας που ασχολείται τόση ώρα με τόσο ασήμαντο θέμα πιθανότατα θα αποτύχει .

Διότι ο ερωτών έθεσε:

Καλή σας μέρα

Υπάλληλος της εταιρίας μας (καθαριστήριο) με 8ωρη 5νθήμερη απασχόληση πηγαίνει μετά το τέλος του 8ωρου και εργάζεται σε άλλη παρόμοια επιχείρηση (καθαριστήριο μεγάλης αλυσίδας). Το αποτέλεσμα είναι μειωμένη απόδοση και άρνηση να εργαστεί για 1 ώρα επιπλέον όταν η δουλειά το απαιτεί (αυτό μας τυχαίνει μία φορά την εβδομάδα συνήθως, δηλαδή μιλάμε για 1 ώρα υπερεργασία και αν). Ο νόμος απ'οσο ξέρω λέει ότι ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να εργαστεί έως και 5 ώρες εβδομαδιαίως επιπλέον αν αυτό του ζητηθεί αλλά αυτό μπορούμε και να το προσπεράσουμε.

Σε συνδυασμό με την κακή συμπεριφορά (ειρωνία και ύφος καρδιναλίου) και την αδιαφορία που επιδυκνύει ο εν λόγω υπάλληλος είναι επιθυμία μας να τον απολύσουμε χωρίς να δώσουμε αποζημίωση. Μπορούμε να επικαλεστούμε το γεγονός ότι ο υπάλληλος δουλεύει και σε ανταγωνιστική επιχείρηση μετά το τέλος του 8ώρου (γεγονός αντίθετο με την καλή πίστη που πρέπει να επιδεικνύει όπως ορίζει ο ΑΚ) ώστε να το πετύχουμε αυτό? Και αν ναι ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε?

Υ.Γ.Εννοείται ότι ο υπάλληλος δεν έχει αναφέρει ότι πηγαίνει και αλλού μετά (όπως και ότι εκεί που πηγαίνει είναι αδήλωτος/ανασφάλιστος).

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Αφού το λέει λοιπόν αυτός, φαντάζομαι ότι γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ εργάτη και υπαλλήλου (μιας και δίνει παραπομπές σε διατάξεις του ΑΚ), επομένως το θεωρώ δεδομένο...

Αν δεν, πρόβλημά του... Δεν μπορούμε να εξετάζουμε ένα πρόβλημα με 500 ενδεχόμενα... Είναι ένας από τους λόγους που δεν επιτρέπεται η εγγραφή μη λογιστών / οικονομολόγων / δικηγόρων εδώ.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Διότι ο ερωτών έθεσε:

Αφού το λέει λοιπόν αυτός, φαντάζομαι ότι γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ εργάτη και υπαλλήλου (μιας και δίνει παραπομπές σε διατάξεις του ΑΚ), επομένως το θεωρώ δεδομένο...

Αν δεν, πρόβλημά του... Δεν μπορούμε να εξετάζουμε ένα πρόβλημα με 500 ενδεχόμενα... Είναι ένας από τους λόγους που δεν επιτρέπεται η εγγραφή μη λογιστών / οικονομολόγων / δικηγόρων εδώ.....

Οι 99/100 λογιστές δε μπορούν να καταλάβουν την διαφορά υπάλληλου/εργατοτεχνίτη κ μισθωτού/ημερομίσθιου , μπορεί λες να την γνωρίζει ένας επιχειρηματίας ? Απ ότι κατάλαβα μιλάτε για εργαζόμενος μισθωτό σε καθαριστήριο , γνώμη μου είναι ότι είναι εργατοτεχνίτης .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

@ CEL & stefanos_her

Απαντήσεις του 79G79B:

Posted 09 November 2010 - 02:58 PM: O εν λόγω υπάλληλος παίρνει 850 και είναι ασφαλισμένος κανονικότατα.

Posted 09 November 2010 - 07:26 PM: Δουλεύει 1μιση χρόνο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αφού δεν το καταλαβαίνεις, να στο αναλύσω λίγο με ένα παράδειγμα... Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς και ένα βιβλίο για εργατικά όμως....

Κατ' αρχήν, σε αυτά που έγραψες 2 παρατηρήσεις:

1. ο χρόνος προμήνυσης για έναν υπάλληλο που εργάζεται 5 χρόνια κλεισμένα, είναι 3 μήνες και όχι ένας.Όντως αυτό μου ξέφυγε.

2. εφόσον έχει μπει στο 3ο ημερολογιακό έτος, η άδεια και το επίδομα άδειας είναι σε ολόκληρο απαιτητά, επομένως όντως δεν έχει να κάνει με τον χρόνο απασχόλησης. Για τα δώρα όμως (καθώς και για επίδομα άδειας και άδεια εφόσον μιλάμε για τα 2 πρώτα ημερολογιακά έτη) δεν ισχύει το ίδιο, όσο περισσότερο εργαστεί ένας υπάλληλος, τόσο περισσότερα θα λάβει.

Η εργαζόμενη δουλεύει 1,5 χρόνο. Το διάστημα προειδοποίσης που απαιτείται είναι 1 ΜΗΝΑΣ. Πόσο περισσότερο ανεβαίνει η αναλογία 1 ΜΗΝΑ?!!

Πάρε για παράδειγμα ένα εργαζόμενο, υπάλληλος με 5 έτη υπηρεσία κλεισμένα, δικαιούται αποζημίωση 3 μισθών, εάν γίνει προμήνυση αυτή πρέπει να γίνει πριν από 3 μήνες οπότε θα καταβληθεί 1,5 μισθός πλέον του 1/6.

Πρακτικά, για υπάλληλο με 1000 ευρώ μισθό:

Α. απόλυση χωρίς προμήνυση: 3*1000 + 1/6 * 3000 = 3.500€ και τέλος. Κατόπιν θα προσλάβεις καινούριο υπάλληλο. αυτός δεν έχει κόστος????

Β. απόλυση με προμήνυση:

- Πρέπει να τον κρατήσεις στη δουλειά ακόμα 3 μήνες ήτοι: 3*1000 + 3000 * 28,06% = 3.841,80

- Επ' αυτών των μισθών, δικαιούται και αναλογία για δώρο, ήτοι: (3000*1,041666/8) * 1,2806 = 500,23

- Επίσης, πρέπει να καταβάλλεις την μισή αποζημίωση, ήτοι : 3500/2 = 1.750

Συνολικά δλδ, θα σου κοστίσει η απόλυση με προμήνυση 6.092,03€

Σύγκρινε μόνος σου και αποφάσισε τι θες............Επαναλαμβάνω εργάζεται 1,5 χρόνο!!!

Επομένως, σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό, δλδ ανεδαφικός είσαι και φαίνεσαι......Αυτό το αφήνω ασχολίαστο.

Εφόσον κάνεις προμήνυση, δηλώνεις ρητά ότι θέλεις να απολύσεις κάποιον σε μεταγενέστερο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσει ο εργαζόμενος να ψάχνει κανούρια δουλειά κτλ κτλ. Με τη λογική τη δική σου, θα μπορούσε 2 μέρες πριν την ορισμένη απόλυση, οπότε πιθανόν να έχει βρει δουλειά κάπου αλλού ο υπάλληλος, να του πεις άκυρη η προμήνυση, συνεχίζουμε, για να γλιτώσεις την αποζημίωση.

Επειδή προφανώς δεν υπάρχουν γνώσεις διαχείρισης ανθρώπινων πόρων , μπορώ να σε ενημερώσει ότι αυτη τηω τακτική ακολουθούν πολλές φορές επιχειρήσεις με σκοπό να συνετίσουν κάποιους εργαζομένους που παρουσιάζουν στοιχεία κακής εργασιακής συμπεριφοράς περιστασιακά (ενώ πρόκειται για χρήσιμους εργαζομένους στην επιχείρηση).

Αν δεν συμφωνήσει ο εργαζόμενος, δεν μπορεί να ανακληθεί η προμήνυση. Προφανώς σε αυτήν την περίπτωση δεν θα θέλει να τον κρατήσει και ο εργοδότης......

Και σιγά μην πάρει εργαζόμενος χαρτί προμήνυσης και αρχίσει να ξεσκίζεται στη δουλειά............

Όχι θα πάει στα μπουζούκια να τα σπάσει. Με τέτοια ανεργία που υπάρχει είναι το πιθανότερο σενάριο να δείξει τον καλύτερό του εαυτό , ώστε σε περίπτωση (όπως στην συγκεκριμένη) που η απόλυσή του δεν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους(έλλειψη τζίρου στο κατάστημα) , να ¨παίξει " το χαρτί της μεταμέλειας και τοιυ συμβιβασμού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Φυσικά ellinaras (όοοοοολεεεεεεεε) και όχι Έλληνας, καθώς ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός και πολυδιάστατος για χρήση σε ένα forum με ελαφριά επαγγελματική διάθεση.

Γνωρίζω εκτός της επιστήμης μου και την οικονομική και αναγκάστηκα να ασχοληθώ και με τη λογιστική σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι δύσκολο τελικά, ψάχνοντας, διαβάζοντας και έχοντας θράσσος απέναντι σε "αυθεντίες" εντός και εκτός του δημοσίου να ελιχθείς και να αντικρούσεις βαρύγδουπες και άτεγκτες απόψεις "ειδικών" και "φοροτεχνικών", αρκεί να γνωρίζεις το νόμο και να έχεις χρόνο και χρήμα.

Μωρέ μπράβο !!!!!

Κάτι σάν φωτεινός παντογνώστης ένα πράμα να πούμε !!!!!!

Επ' ευκαιρία δώσε μας και την λύση της Κρεμάλας του SOULIS .

Γνώση της ανοησίας σου έχεις ?

Εμμένω στη θέση μου: Απόλυση για την άχρηστη, χλεύη και αηδία για τα παράσιτα, τιμή σε όσους ρισκάρουν. Δεν γεννήθηκα στο Ρουφ, ζώ σε μονοκατοικία στα βόρεια, ξεκίνησα πριν από 12 χρόνια με πέντε εκατομμύρια δραχμές κεφάλαιο, κάνω τον ίδιο τζίρο σε ευρώ σήμερα και από όσα έβγαλα τόσα χρόνια, τα μισά και πλέον πήγαν σε φόρους, λογιστές, ααααα...... εδώ θα σε μαλώσω.........πλήρωσες αυτούς τους άχρηστους ?

Υμέτερος εν τη επαναστάσει, σύντροφοι

:rolleyes:;):):P :P :P :P :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...