Προς το περιεχόμενο

Απόγνωση... Ελιναι ΑΔΥΝΑΤΟ να βρεθεί μιά καλή δουλειά για βοηθό Λογιστή στη Θεσσαλονίκη πλέον;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.

Ο λόγος που γράφω στο forum σήμερα είναι πολύ συγκεκριμένος και περιγράφεται απόλυτα άλλωστε από τον τίτλο που επέλεξα για το θέμα που δημοσιεύω.

Το ότι η εποχή που διάγουμε χρονικά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάθε επιχείρηση να επενδύσει και να δημιουργήσει συνεπώς θέσεις εργασίας είναι κάτι γνωστο με αποτέλεσμα άλλωστε η ανεργία να είναι στα ύψη...

Το ερώτημα μου όμως είναι τι θα πρέπει να κάνει ένας νέος σήμερα που θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του Λογιστή;

Απολύθηκα από τον στρατό τον Μάη του 2010 και από τότε όσα βιογραφικά και αν έχω στείλει σε αγγελίες στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα δεν έχουν επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Ειδικότερα κάποιες λίγες συνεντεύξεις οι οποίες όμως δεν οδήγησαν σε κάτι μετέπειτα.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημα μου είναι ότι ενώ έχω γνώσεις και όρεξη πραγματικά για να δουλέψω, αυτό ουσιαστικά είναι αδύνατο και δεν μπορώ άλλο να αντέξω αυτή την κατάσταση.

Πριν πάω να υπηρετήσω την στρατιωτική μου θητεία δούλευα ως βοηθός λογιστή σε έναν όμιλο επιχειρήσεων και είχα αποκτήσει πολλές δεξιότητες και γνώσεις πάνω στην δουλεια. Γνωρίζω πλήρως από διακίνηση, εισαγωγές, εγγραφές στην γενική και δτην αναλυτική λογιστική, τήρηση θεωρημένης αποθήκης, μισθοδοσία και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με τον χώρο μας. Με την αποχώρηση μου από τη εταιρία αυτή η θέση μου καλύφθηκε από μία κοπέλα και μέχρι σήμερα ενάμιση χρόνο μετά παραμένει καλυμένη από εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω για να βρω δουλειά αφού και στην εταιρία [ου δούλευα δεν υπάρχει κάτι...

Έχω προσπαθήσει αρκετά όλο αυτό το διάστημα και επειδή δεν θέλω να εγκαταλείψω τον συγκεκριμένο χώρο θα ήθελα την συμβουλή από εσάς για το πώς να χειριστώ την κατάσταση πλέον.

Δεν ζητώ θαύματα ούτε να βρω δουλειά μέσα από το forum, απλά θέλω να εκμεταλλευτώ την εμπειρία σας και κάθε συμβουλή από εμπειρότερους συναδέλφους θα ήταν ευπρόσδεκτη και θα αξιολογηθεί ως υπερπολύτιμη από μέρους μου, ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλους νέους που βιώνουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα.

Θεωρώ πως έχω τι δυνατότητες να δουλέψω και να σταδιοδρομήσω σε αυτόν τον χώρο απλά σας ζητώ να μου δείξετε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσω για να βγω από το τέλμα. Δεν θα ήθελα να τα παρατήσω και είναι ποιλύ σημαντικό για μένα να τα καταφέρω να προχωρήσω.

Κάθε άποψη/σχόλιο/παρατήρηση/συμβουλη θα είναι καλοδεχούμενο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απολύθηκα από τον στρατό τον Μάη του 2010

Πριν πάω να υπηρετήσω την στρατιωτική μου θητεία δούλευα ως βοηθός λογιστή σε έναν όμιλο επιχειρήσεων και είχα αποκτήσει πολλές δεξιότητες και γνώσεις πάνω στην δουλεια. Γνωρίζω πλήρως μισθοδοσία Με την αποχώρηση μου από τη εταιρία Ο μισθωτός που απασχολείται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και στρατεύεται έχοντας συμπληρώσει προηγουμένως έξι (6) τουλάχιστον μήνες υπηρεσίας στον τελευταίο εργοδότη, όταν αποστρατευθεί δικαιούται να επανέλθει στην επιχείρηση που εργαζόταν προ της στράτευσής του, υπό την προϋπόθεση ότι, μέσα σ' ένα (1) μήνα από την ημέρα της αποστρατείας του, πρέπει να δηλώσει στα αρμόδια όργανα της επιχείρησης ότι επιθυμεί να επανέλθει και να επανενταχθεί στο εργατικό δυναμικό της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην απελπίζεσαι. Προσπάθησε όσο μπορείς να βρεις τη θέση σου στο χώρο. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι αλλά σε αυτό το χώρο έστω και με συμβιβασμούς στην αμοιβή θα τα καταφέρεις αν επιμείνεις. Βέβαια μπορεί να βρεις άλλη απασχόληση γιατί πρέπει να βγάλεις χρήματα για να επιβιωσεις, αλλά μην εγκαταλείπεις.

Δε θέλω να σε παρηγορήσω αλλά όταν τελείωσα τις σπουδές μου, πριν από 30 χρόνια, ήμουν πραγματικά απεπλισμένος. Η σχολή μου είχε 500+ άτομα σε καθε έτος, υπολόγισε 5 σχολές τότε, ΤΕΙ δεν υπήρχαν ακόμα. Και φυσικά τότε ο λογιστής ήταν πολύ δύσκολη ιστορία. Πηγές γνώσεων δεν υπήρχαν. Όταν έβγαλε ο Καραγιάννης το πρώτο του βιβλίο το είχαμε σαν ευαγγέλιο. Δεν μπορεις να φαντασθείς τι προσπαθειες κάναμε για να μάθουμε 5-10 πράγματα. Οι επιχειρήσεις δεν είχαν λογιστή ούτε σε ποσοστό 20% (μιλάω για τις μικρές). Παρόλα αυτά βρήκαμε τη θέση μας. Άλλοι πολύ καλά, άλλοι λιγότερο καλά, αλλά τα καταφέραμε.

Και έχω και παιδιά πείπου στην ηλικία σου (φαντάζομαι). Όχι ακριβώς στον ίδιο χώρο αλλά με παρόμοια προβλήματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι δεν γνωρίζεις τίποτα . Ειδικά σε αυτό το επάγγλεμα ...

Αυτά που θεωρείς ότι έχεις μάθει δεν αποτελούν όυτε το ένα χιλιοστό απ'αυτά που θα μάθεις στην πορεία.

Αφού όμως έχεις όρεξη τότε ..

"Να έχεις υπομονή και αντοχή". (Επικτητός . Ελληνας φιλόσοφος)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απολύθηκα από τον στρατό τον Μάη του 2010

Πριν πάω να υπηρετήσω την στρατιωτική μου θητεία δούλευα ως βοηθός λογιστή σε έναν όμιλο επιχειρήσεων και είχα αποκτήσει πολλές δεξιότητες και γνώσεις πάνω στην δουλεια. Γνωρίζω πλήρως μισθοδοσία Με την αποχώρηση μου από τη εταιρία

Ο μισθωτός που απασχολείται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και στρατεύεται έχοντας συμπληρώσει προηγουμένως έξι (6) τουλάχιστον μήνες υπηρεσίας στον τελευταίο εργοδότη, όταν αποστρατευθεί δικαιούται να επανέλθει στην επιχείρηση που εργαζόταν προ της στράτευσής του, υπό την προϋπόθεση ότι, μέσα σ' ένα (1) μήνα από την ημέρα της αποστρατείας του, πρέπει να δηλώσει στα αρμόδια όργανα της επιχείρησης ότι επιθυμεί να επανέλθει και να επανενταχθεί στο εργατικό δυναμικό της.

Γνωρίζω απόλυτα τις διατάξεις σχετικά με αυτά που ισχύουν για τον μισθωτό αορίστου σύμβασης και την στράτευση. όμως δεν θα ήθελα να πάω σε μία επιχείρηση που δεν με χρειάζετε απλά επειδή έτσι προβλέπει ο νόμος. Και η επιχείρηση που εργαζόμουν δεν με χρειάζετε αυτή τη στιγμη, έχω κρατήσει καλές σχέσεις μαζί τους και το γνωρίζω πολύ καλά.

Το αληθινό ζητούμενο είναι για μένα να πάω κάπουπου θα προσφέρω και θα μπορώ να αξιολογηθώ επ΄θ της ουσίας για την δουλειά μου και να βελτιωθώ μέσα από όλη αυτή την διαδικασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως νομιζω οτι δεν εχει περασει και τοοοοσος πολυς καιρος ετσι ωστε να απελπιζεσαι...Υπομονη, ορεξη για δουλεια και τελικα θα βρεις αυτο που ψαχνεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι δεν γνωρίζεις τίποτα . Ειδικά σε αυτό το επάγγλεμα ...

Αυτά που θεωρείς ότι έχεις μάθει δεν αποτελούν όυτε το ένα χιλιοστό απ'αυτά που θα μάθεις στην πορεία.

Αφού όμως έχεις όρεξη τότε ..

"Να έχεις υπομονή και αντοχή". (Επικτητός . Ελληνας φιλόσοφος)

Σε καμία περίπτωση δεν είπα πως γνωρίζω τα πάντα. Κατί τέτοιο θα ήταν αδύνατο. Αντιλαμβάνομαι άλλωστε ότι έχω πολλά πράγματα να μάθω και πολλές εμπειρίες για να εξελιχθώ.

Απλά σε θέσεις βοηθού λογιστή προσλαμβάνονται θεωρώ άτομα όχι πάντα με βάση κάποια παραδεκτά standarts. Και επειδή αναφέρομαι στον χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, όπου οι επιχειρήσεις αναστέλλουν την δραστηριότητα τους η μία μετά την άλλη, είναι πολύ δύσκολο να πλασάρεις σωστά τον εαυτό σου.

Σε καμία περίπτωση δεν έχω την διάθεση να προσβάλω κανέναν αλλά υπάρχουν πολλά παραδείγματα από πρώην συμφοιτήτριες (δεν έχουν τον στρατο...) που ενώ η λογιστική δεν τους ενδιέφερε ποτέ και στην πρώτη ευκαιρία θα άλλαζαν ευχαρίστως κατεύθυνση επαγγελματικά - καταφέρνουν να εργάζονται σε λογιστήρια επιχειρήσεων όχι πάντα με τις καλλίτερες επαγγελματικές συνθήκες, αλλά μένουν σε ένα επάγγελμα αποκλείωντας τόσους άλλους...

Δεν θέλω να θεωρηθώ σεξιστής αλλά αγγελίες εργασίας του στυλ "ζητείτε κοπέλα ευπαρουσίαστη για έκδοση παραστατικών" είναι καθημερινό φενόμενο στην Θεσσαλονίκη. Και εγώ αναρωτιέμαι σε τι είναι δηλαδή τόσο απαραίτητος αυτός ο φυλετικός διαχωρισμός;

Αντίστοιχο διαχωρισμό υφίστανται και οι γυναίκες στην εύρεση εργασίας και δεν το παραβλέπω σε καμία περίπτωση, όμως εν τέλει τι πρέπει να κάνει κάποιο για να διαφοροποιηθεί σε αυτό το χώρο που υπάρχει υπερπροσφορ΄΄α από ειδικούς και μη - σχετικούς και άσχετους σε κάθε θέση εργασίας που προσφέρετε.

Υπάρχει κάποια κριτήρια με τα οποία επιλέγονατι οι βοηθοί λογιστές ή ο καθένας επιλέγει όπως νομίζει.

Τέλος αναφέρω ότι υπάρχει εταιρία που δημοσίευσε αγγελία για πρόσληψη βοηθού Λογιστή αποκλειστικά κοπέλα, πήγε και κατάφερε να προσληφθεί εκεί μια φίλη μου για λίγους μήνες και σύντομα την σταμάτησαν λέγοντας της ότι δεν είναι αυτό που έψαχναν.

Και ρωτάω εγώ το ατί δεν είχε ξαναδουλέψει ποτέ δεν το ήξεραν, το ότι στοιχειώδη και πολύ βασικά πραγματά της ήταν σχεδόν άγνωστα δεν μπορούσαν να το αντιληφθού στην συνέντευξη που είχαν μαζί της και εν τέλει ο φυλετικός περιορισμός που έβαλαν σε τι τους φάνηκε χρήσιμος τελικά; Και το point σε όλη την π[αραπάνω τοποθέτηση μου είναι ότι η εν λόγο εταιρία ξαναδημοσίευσε πρόσφατά αγγελία για την κξάλυψη θέσης βοηθού λογιστή αποκλειστικά για κοπέλα μέχρι 35 ετών....

Συγνώμη για την μακρυγορία μου και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Τελικά το forum λειτουργεί και λίγο σαν ψυχοθεραπεία.... Το βγάζεις από μέσα σου τουλάχιστον αυτό που σε απασχολεί:(;):(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το ίδιο πρόβλημα με εσένα... Όλα όσα ανέφερες, ταιριάζουν απόλυτα με αυτά που σκέφτομαι-νιώθω-βιώνω και εγώ.. Ανυσηχώ πολύ γιατί αυτή η αδράνεια με οδηγεί στο να αναζητώ αλλού τρόπους που θα μου αποφέρουν κάποια οικονομικά οφέλη και προβληματίζομαι γιατί, όσο περνάει ο καιρος, "ξεχνάω" σημαντικά πράγματα, όπως το ΓΛΣ, τα οποία δεν τα χειρίζομαι, πλεόν, καθημερινά.. Δεν θέλω να τα παρατήσω γιατί έχω πολύ όρεξη να ασχοληθώ με τον κλάδο.. Αυτο που κάνω, όσον αφορά τον χώρο μας, είναι να προσπαθώ να δουλεύω μόνος. Οργανώνω το γραφείο μου (στο σπίτι μου..) έτσι ώστε να μπορώ να υποστηρίζω, σαν εξωτερικός συνεργάτης-λογιστής, επιχειρήσεις, κυρίως..μικρού μεγέθους. Φυσικά, η εμπειρία μου για να κάνω κάτι τετοιο, είναι μικρή.. αλλά τι να κάνω?? Διαβάζω πολύ, έχω μια επαφή με 2-3 έμπειρους λογιστές ( τους οποίους ευγνωμονώ..) και, πολύ ταπεινά, προσπαθώ να μεγαλώσω αυτό το...πολύ πολύ μικρό πελατολόγιο που έχω δημιουργήσει. Παράλληλα, ψάχνω να βρω και μια δουλειά που θα μεγαλώσει την εμπειρία μου -και θα προσφέρω και εγώ από την θέση που θα είμαι- αλλά...στην Θεσσαλονίκη μένω και εγώ και βλεπω τις δυσκολίες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειμαι 40 χρονων και δεν εχω κανενα χαρτι στα χερια μου.

Περα απο αυτο εχω και μια αναπηρια που δεν μου επιτρεπει

να κανω οποιαδηποτε εργασια που απαιτει ορθοστασια.

Οταν ξεκινησα μεσα απο πολυ ταπεινες εργασιες

που τις εκανα παρειτσα με αλβανους λαθρομεταναστες

να βρεθω σε τμημα μηχανογραφησης λογιστηριου, τοτε καταλαβα οτι μου δινοταν μια ευκαιρια

που μπορουσα να αξιοποιησω βαζοντας κατω τον εαυτο μου να μαθει ο,τι περισσοτερο μπορει

με πολυ εργασια, πολυ προσηλωση στη δουλεια και πολλους-πολλους συμβιβασμους ειδικα στο θεμα της αμοιβης.

Χαιρομαι που ποτέ μου δεν υπεκυψα σε ανηθικοτητες εις βαρος εργαζομενων.

Ο ανταγωνισμος εκεινα τα χρονια ηταν σκληρος, ακομα ειναι.

Τοσα ατομα με πτυχια, με σπουδες και η ζητηση των εμφανισιμων νεαρων δεσποινιδων υπηρχε ανεκαθεν.

Αν και καποτε γνωρισα μια εμφανισιμη κοπελα που δεχτηκε να εργαζεται ως βοηθος λογιστη

χωρις να αμοιβεται προκειμενου να μαθει τη δουλεια.

Οταν πρεπει να επιζησεις τοτε κοιτας να πετυχεις εκει που οι αλλοι δεν μπορουν.

Η λογιστικη θελει ταξη, μαθηση, νοικοκυριο.

Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που αντι για λογιστικά προτιμουν να κανουν "φακιρικα".

Παντα ομως θα υπαρχουν και επιχειρησεις που εχουν αναγκη τους νοικοκυρηδες.

Ειναι κατι σαν τις γραμματεες-δακτυλογραφους.

Συνηθως υπαρχει μια γραμματεας που παιζει το ρολο της "γλαστρας",

διπλα της ομως υπαρχει και μια ασχημουλα που τρεχει και κανει ολη τη δουλεια.

Ο ανταγωνισμος μπορει να σκληρηνει και αλλο.

Παγκοσμιοποιηση...

Τεσπα, σημερα κανω το λογιστη με το μισθο του βοηθου.

Αυτο μπορω να κανω και θελω να πιστευω οτι το κανω καλα.

Αυριο μπορει να κανω κατι αλλο.

Ο,τι μπορει ο καθενας κανει.

Αν μπορουσα να παω να δουλεψω οικοδομη τοτε θα το ειχα κανει.

Ζητω συγνωμη απο τους πτυχιουχους συναδερφους επειδη αυτο μπορει να λειτουργει εις βαρος του κλαδου,

αλλά δεν εχω αλλη επιλογη.

Βγαζω τα προς το ζειν, τιποτε περισσοτερο

και δεν τολμαω να κανω παιδια σε αυτον τον τοπο.

Δεν εχω να τα εξασφαλισω, νοιωθω πολυ ανασφαλεια σε αυτη τη χωρα, αυριο κι ολας μπορει να βρεθω ανεργος,

αλλά δεν θα το βαλω κατω, ποτέ μου δεν το' βαλα.

Καλη τυχη παιδια και καλη σταδιοδρομια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το ίδιο πρόβλημα με εσένα... Όλα όσα ανέφερες, ταιριάζουν απόλυτα με αυτά που σκέφτομαι-νιώθω-βιώνω και εγώ.. Ανυσηχώ πολύ γιατί αυτή η αδράνεια με οδηγεί στο να αναζητώ αλλού τρόπους που θα μου αποφέρουν κάποια οικονομικά οφέλη και προβληματίζομαι γιατί, όσο περνάει ο καιρος, "ξεχνάω" σημαντικά πράγματα, όπως το ΓΛΣ, τα οποία δεν τα χειρίζομαι, πλεόν, καθημερινά.. Δεν θέλω να τα παρατήσω γιατί έχω πολύ όρεξη να ασχοληθώ με τον κλάδο.. Αυτο που κάνω, όσον αφορά τον χώρο μας, είναι να προσπαθώ να δουλεύω μόνος. Οργανώνω το γραφείο μου (στο σπίτι μου..) έτσι ώστε να μπορώ να υποστηρίζω, σαν εξωτερικός συνεργάτης-λογιστής, επιχειρήσεις, κυρίως..μικρού μεγέθους. Φυσικά, η εμπειρία μου για να κάνω κάτι τετοιο, είναι μικρή.. αλλά τι να κάνω?? Διαβάζω πολύ, έχω μια επαφή με 2-3 έμπειρους λογιστές ( τους οποίους ευγνωμονώ..) και, πολύ ταπεινά, προσπαθώ να μεγαλώσω αυτό το...πολύ πολύ μικρό πελατολόγιο που έχω δημιουργήσει. Παράλληλα, ψάχνω να βρω και μια δουλειά που θα μεγαλώσει την εμπειρία μου -και θα προσφέρω και εγώ από την θέση που θα είμαι- αλλά...στην Θεσσαλονίκη μένω και εγώ και βλεπω τις δυσκολίες..

Φίλε μου εγώ είμαι ακόμα στην διαδικασία εκείνη που σκέφτομαι μόνο να κάνω έναρξη στην εφορία αλλά ακόμα δεν μπορώ να το αποφασίσω και να προχωρήσω σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα με βοηθούσαν σιγά σιγά να καθιερωθώ στον χώρο ως Λογιστής.

Δεν είναι όμως εύκολο...

Δούλεψα για λίγο σε μία εταιρία πληροφορικής (13/09/2010 - 30/09/2010). Η εργασία που έκαν εκεί ήταν να κρατάω τα βιβλία της επιχείρησης και εν γ΄ρνρι κάθε τι εμπορολογστικό ήταν στην αρμοδιότητα μου. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι επρόκειτο για επιχείρηση που τηρούσε βιβλία εσόδων-εξόδων. Ξεκίνησα λοιπόν την εργασία μου με ελέγχους για το πως είχαν περαστεί τα τιμολόγια των προηγούμενων τριμήνων και αφορούσαν αγορές και δαπάνες. Είναι σημαντικό να αναφέρω πως μέχρι πριν από μένα τα βιβλία τα τηρούσε ο επιχειρηματίας ο οποίος ήταν προγραμματιστής στο επάγγελμα και για ότι δεν γνώριζε ρωτούσε φίλους και πελάτες του Λογιστές...

Κατα την διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποίησα βρήκα απίστευτα πράγματα και θα στα αναφέρω συνοπτικά ακολούθως:

Αρχικά όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είτε το πιστεύεις είτε όχί είχαν περαστεί με τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (19%, 21%, 23%) και με αλχημιστικό εντελώς τρόπο συμφωνούσε μόνο την καθαρή αξία του τιμολογίου

Είχε εκδόσειτον Απρίλιο Τιμολόγιο-Δελτίο Αποστολής με καθαρή αξία 100ευρώ και ΦΠΑ 15ευρώ, αφού ο πελάτης μας μας ρώτησε τι συνέβει με το σιγκεκριμένο και ο ΦΠΑ είναι με συντελεστή 15%, πήγε και διόρθωσε το συντελεστή μέσα στο είδος και στο δικό μας πρόγραμμα πλέον το τιμολόγιο εμφανιζόταν με αξία 121 ευρώ (100ευρώ καθαρή + 21ευρώ ΦΠΑ) ΄χωρίς να ενημερώσει καθόλου τον πελάτη. Τον Σεπτέμβρη που ήμουν εγω στην επιχείρηση του ζητήσαμε από τον πελάτη να τακτοποιήσει το υπόλοιπο του και μέσα στα άλλα τιμολόγια βρισκόταν και αυτό. Ο πελάτης δυσανασχέτησε και με το δίκιο του και με έβρισε κανονικά για κάτι που σε καμία περίπτωση δεν εμπνεύστηκα εγώ αλλά την εποχή εκείνη το πρώην αφεντικό μου.

Όταν λοιπόν του είπα να είναι προσεκτικότερος γιατί αυτά τα λάθη είναι αδικαιολόγητα και όδηγουν σε ανόητα προβλήματα και σε περιττές διαδικασίες το πρώην αφεντικό μου μου είπε πως δεν γνωρίζω ακόμα τίποτα στην δουλειά και καλά θα κάνω να σέβομαι την πολιτικη που εφήρμοζε η επιχείρηση μέχρι σήμερα.

Το συμπέρασμα στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι επειδή εγώ παρά την μικρή μου πείρα είμαι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ και πάνω από όλα σέβομαι τους κανόνες και τις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόζονται καθολικά από όσους είναι αντίστοιχα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ. Φυσικά τερμάτισα την συνεργασία μου μαζί του άμεσα αφού υπήρχαν και άλλες σοβαρότερες παραβάσεις στις οποίες σκόπιμα δεν αναφέρομαι τώρα και φυσικά δεν ήθελα σε καμία περιπτωση μελλόντικα να βρεθώ επαγγελματικά και προσωπικά εκτεθιμένος από κομπογιανίτικες πολιτικές.

Η μόνη σοβαρή λύση για έναν που θέλει να δουλέψει ως Βοηθός Λογιστής και να μάθει πράγματα είναι είτε ένα μεγάλο και καλό λογιστικό γραφείο, είτε μια θέση σε Ανώνυμη Εταιρία ή ΕΠΕ.

Αλλά δυστυχώς φίλε μου είπαμε.. Την κρίση η Βόρεια Ελλάδα την πληρώνει διπλά εξαιτίας των προβλημάτων πουπρουπήτχαν της κρίσης και εξαιτίας επιχειρηματιών που δεν ξέρουν τι θέλουν και που να ψάξουν για να το βρουν....

Ευπαρουσίαστη κοπέλα στα 26 μου δεν μπορώ να γίνω, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθώ με κάθε θυσία να γίνω αυτό που μέσα μου θέλω και αυτό που πιστεύω πως είμαι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όχι άλλους μέτριους στον πολύπαθο χώρο μας....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειμαι 40 χρονων και δεν εχω κανενα χαρτι στα χερια μου.

Περα απο αυτο εχω και μια αναπηρια που δεν μου επιτρεπει

να κανω οποιαδηποτε εργασια που απαιτει ορθοστασια.

Οταν ξεκινησα μεσα απο πολυ ταπεινες εργασιες

που τις εκανα παρειτσα με αλβανους λαθρομεταναστες

να βρεθω σε τμημα μηχανογραφησης λογιστηριου, τοτε καταλαβα οτι μου δινοταν μια ευκαιρια

που μπορουσα να αξιοποιησω βαζοντας κατω τον εαυτο μου να μαθει ο,τι περισσοτερο μπορει

με πολυ εργασια, πολυ προσηλωση στη δουλεια και πολλους-πολλους συμβιβασμους ειδικα στο θεμα της αμοιβης.

Χαιρομαι που ποτέ μου δεν υπεκυψα σε ανηθικοτητες εις βαρος εργαζομενων.

Ο ανταγωνισμος εκεινα τα χρονια ηταν σκληρος, ακομα ειναι.

Τοσα ατομα με πτυχια, με σπουδες και η ζητηση των εμφανισιμων νεαρων δεσποινιδων υπηρχε ανεκαθεν.

Αν και καποτε γνωρισα μια εμφανισιμη κοπελα που δεχτηκε να εργαζεται ως βοηθος λογιστη

χωρις να αμοιβεται προκειμενου να μαθει τη δουλεια.

Οταν πρεπει να επιζησεις τοτε κοιτας να πετυχεις εκει που οι αλλοι δεν μπορουν.

Η λογιστικη θελει ταξη, μαθηση, νοικοκυριο.

Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που αντι για λογιστικά προτιμουν να κανουν "φακιρικα".

Παντα ομως θα υπαρχουν και επιχειρησεις που εχουν αναγκη τους νοικοκυρηδες.

Ειναι κατι σαν τις γραμματεες-δακτυλογραφους.

Συνηθως υπαρχει μια γραμματεας που παιζει το ρολο της "γλαστρας",

διπλα της ομως υπαρχει και μια ασχημουλα που τρεχει και κανει ολη τη δουλεια.

Ο ανταγωνισμος μπορει να σκληρηνει και αλλο.

Παγκοσμιοποιηση...

Τεσπα, σημερα κανω το λογιστη με το μισθο του βοηθου.

Αυτο μπορω να κανω και θελω να πιστευω οτι το κανω καλα.

Αυριο μπορει να κανω κατι αλλο.

Ο,τι μπορει ο καθενας κανει.

Αν μπορουσα να παω να δουλεψω οικοδομη τοτε θα το ειχα κανει.

Ζητω συγνωμη απο τους πτυχιουχους συναδερφους επειδη αυτο μπορει να λειτουργει εις βαρος του κλαδου,

αλλά δεν εχω αλλη επιλογη.

Βγαζω τα προς το ζειν, τιποτε περισσοτερο

και δεν τολμαω να κανω παιδια σε αυτον τον τοπο.

Δεν εχω να τα εξασφαλισω, νοιωθω πολυ ανασφαλεια σε αυτη τη χωρα, αυριο κι ολας μπορει να βρεθω ανεργος,

αλλά δεν θα το βαλω κατω, ποτέ μου δεν το' βαλα.

Καλη τυχη παιδια και καλη σταδιοδρομια.

Σε ευχαριστώ και να είσαι καλά που συμμετέχεις στην συζήτηση.

Ποτέ δεν θα εναντιωνόμουν σε έναν άνθρωπο που με κόπο βγάζει τα προς το ζειν έστω και αν είναι εμπειροτέχνης.

Ενοχλούμαι και εξοργίζομαι όμως από επιχειρηματίες που όσα και αν παραχωρήσεις στο θέμα της αμοιβής, όσα και αν δεμευτείς να κάνεις απέναντι τους για το καλό της επιχείρησης τους σε παραμερίζουν για "εμφανίσιμες κοπέλες" "συνταξιούχους λογιστές με δυνατότητα ημιαπασχόλησης" "υπάλληλους γραφείου με πολύ καλή γνώση λογιστικής (λες και την πολύ καλή γνώση λογιστικής δεν θα την βρει σε έναν εξειδικευμένο επαγγέλματία αλλά σε έναν οποιονδήποτε υπάλληλο)" "ημιαπασχόληση σε θέσεις λογιστηρίου για αποφοίτους λυκείου" και πολλές άλλες περίεργες εργοδοτικές προτιμήσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη αν είμαι εκτός θέματος , αλλά θα το ξαναπώ , πιστεύω λοιπόν , ειδικά και με τις νέες αλλαγές, ότι θα έπρεπε δουλειά να είχαν όλοι οι Λογιστές και όχι να ψάχνονται , θεωρώ πρακτικά αδύνατο ένα μέσο λογιστικό γραφείο με 2-3 άτομα να έχει πλέον πάνω από 40 βαριά 50 επιχειρησείς με βιβλία Β κατηγορίας , αντίστοιχα για ΕΠΕ και ΑΕ ακόμη λιγότερες , εφόσον θέλει και ενημερωμένος να είναι (τουλάχιστον στα περισσότερα γιατί πλέον έχει χαθείκαι η μπάλα και το τόπι) και τις επιχειρήσεις του να τις έχει όσο το δυνατόν καλύτερα .

Επαναλαμβάνω πολλοί συνάδελφοι δεν γνωρίζουν ακόμη τις δηλωτικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων , προχθές μίλαγα με φίλο και μου έλεγε άντε τώρα που θα βγούν τα έντυπα θα τις τελειώσουμε τις δηλώσεις από τον Φεβρουάριο , αμέσω του απάντησα ότι ναι έτσι θα είναι εφόσον κατά την καταχώρηση έχεις ξεχωρίσει ποίες δαπάνες θα βγούν λογιστικές διαφορές , ποιούς φόρους έχει βγάλει και αποδώσει η κάθε επιχείρηση (πχ Δημοτικά τέλη , Ελγά , ΦΜΥ) , επίσης αν έχει γίνει σωστά η παρακράτηση φόρων και η απόδοση αυτών και βέβαια να έχει στο μυαλό του και τις επιπλέον οριστικές δηλώσεις , θεωρώ πως για να βγεί μια τέτοια δήλωση (χωρίς να υπολογίζουμε τα των τεκμηρίων και τις όποιες αλλαγές έως την υποβολή των Φ.Δ.) θα πρέπει να τσεκαριστεί τουλάχιστον μία βδομάδα .

Θέλω να καταλήξω ότι ειδικά για τους Λογιστές το μόνο πρόβλημα δεν θα έπρεπε να ήταν η δουλειά , αλλά ο χρόνος διεκπεραίωσης , αλλά ........

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο στο φίλο που ψάχνει .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με την τοποθέτηση που έχει γίνει από τον φίλο broster έχω να σημιώσω ότι δεν διαφωνω καθόλου με την άποψη του. Όμως για να μπορεί να είναι ένας λογιστής σωστός και ενημερωμένος και συνεπής με ανυπέρβλητη σχολαστικότητα απέναντι στους πελάτες του πρέπει να μπορεί να βρίσκει ανταπόκριση και από εκείνους.

Για έναν νέο λογιστή όπως είμαι εγώ με μικρή πείρα είναι η αλήθεια, αλλά αυτογνωσία και ισχυρή θέληση υπάρχει το εξής φενομενικά απλοϊκό μα στην πράξη δυσεπίλυτο πρόβλημα.

Πως θα κερδίσω την εμπιστοσύνη του υποψήφιου εργοδότη είτε ως μισθωτός αφού η εποχή ευννοεί τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, είτε ως ελέυθερος επαγγελματίας αφού λόγο ηλικίας κανένας δεν δείχνει διατεθειμένος να εμπιστευτεί την επιχειρηση του σοβαρά σε εμένα ακόμα και σε απλές περιπτώσεις. Το ζητούμενο για εμένα δεν είναι να κάνω έναρξη στην ΔΟΥ να θεωρήσω στοιχεία και με αυτελείς αμοιβές να κλέψω την δουλειά και τον πελάτη από έναν άλλο συνάδελφο. Πρωνμ συμφοιτητής και φίλος κρατάει τα βιβλία μιάς Σχολής Οδηγών για 40 Ευρώ το μήνα από 120 που πλήρωνε πριν στονπροηγούμενο λογιστή. Σε λογική τζαμπατζή δεν πρόκειτε να μπω.

Πάντως έχει απόλυτο δίκιο ο broster όταν αναφέρει πως για τους λογιστές θα έπρεπε να είναι πρόβλημα το πως θα βγει η δουλειά και όχι η έλλειψη αυτής. Αρκεί βέβαια να μιλάμε για έναν φτασμένο λογιστή που απολαμβάνει την αναγνώριση και αποδοχή των πελατών του, αν όχι καθολικά τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι στην Ελλάδα η παροχή των υπηρεσιών του κλάδου μας δεν πληρώνεται με τίποτα.

Όταν ακούω μάλιστα για αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας.

Εκτός αν όλα αυτά αποσκοπούν στη μείωση της ανεργίας γιατί έτσι όπως το πάνε θα χρειάζεται ένας λογιστής για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση.

Τώρα πόσο θα πληρώνεται...

Θα δούμε μετά την ιστορία της πιστοποίησης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.

Ο λόγος που γράφω στο forum σήμερα είναι πολύ συγκεκριμένος και περιγράφεται απόλυτα άλλωστε από τον τίτλο που επέλεξα για το θέμα που δημοσιεύω.

Το ότι η εποχή που διάγουμε χρονικά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάθε επιχείρηση να επενδύσει και να δημιουργήσει συνεπώς θέσεις εργασίας είναι κάτι γνωστο με αποτέλεσμα άλλωστε η ανεργία να είναι στα ύψη...

Το ερώτημα μου όμως είναι τι θα πρέπει να κάνει ένας νέος σήμερα που θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του Λογιστή;

Απολύθηκα από τον στρατό τον Μάη του 2010 και από τότε όσα βιογραφικά και αν έχω στείλει σε αγγελίες στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα δεν έχουν επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Ειδικότερα κάποιες λίγες συνεντεύξεις οι οποίες όμως δεν οδήγησαν σε κάτι μετέπειτα.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημα μου είναι ότι ενώ έχω γνώσεις και όρεξη πραγματικά για να δουλέψω, αυτό ουσιαστικά είναι αδύνατο και δεν μπορώ άλλο να αντέξω αυτή την κατάσταση.

Πριν πάω να υπηρετήσω την στρατιωτική μου θητεία δούλευα ως βοηθός λογιστή σε έναν όμιλο επιχειρήσεων και είχα αποκτήσει πολλές δεξιότητες και γνώσεις πάνω στην δουλεια. Γνωρίζω πλήρως από διακίνηση, εισαγωγές, εγγραφές στην γενική και δτην αναλυτική λογιστική, τήρηση θεωρημένης αποθήκης, μισθοδοσία και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με τον χώρο μας. Με την αποχώρηση μου από τη εταιρία αυτή η θέση μου καλύφθηκε από μία κοπέλα και μέχρι σήμερα ενάμιση χρόνο μετά παραμένει καλυμένη από εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω για να βρω δουλειά αφού και στην εταιρία [ου δούλευα δεν υπάρχει κάτι...

Έχω προσπαθήσει αρκετά όλο αυτό το διάστημα και επειδή δεν θέλω να εγκαταλείψω τον συγκεκριμένο χώρο θα ήθελα την συμβουλή από εσάς για το πώς να χειριστώ την κατάσταση πλέον.

Δεν ζητώ θαύματα ούτε να βρω δουλειά μέσα από το forum, απλά θέλω να εκμεταλλευτώ την εμπειρία σας και κάθε συμβουλή από εμπειρότερους συναδέλφους θα ήταν ευπρόσδεκτη και θα αξιολογηθεί ως υπερπολύτιμη από μέρους μου, ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλους νέους που βιώνουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα.

Θεωρώ πως έχω τι δυνατότητες να δουλέψω και να σταδιοδρομήσω σε αυτόν τον χώρο απλά σας ζητώ να μου δείξετε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσω για να βγω από το τέλμα. Δεν θα ήθελα να τα παρατήσω και είναι ποιλύ σημαντικό για μένα να τα καταφέρω να προχωρήσω.

Κάθε άποψη/σχόλιο/παρατήρηση/συμβουλη θα είναι καλοδεχούμενο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ.ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΧ ,ΠΡΟΤΙΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ,

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:

ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΙΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.

ΕΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. (ΕΝΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ)

ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ .ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.,ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ .(ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ)ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ (ΚΑΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΦΘΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΛΛΕΙ ΣΕ ΘΕΛΗΜΑΤΑ.ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ.ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΧ ,ΠΡΟΤΙΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ,

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:

ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΙΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.

ΕΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. (ΕΝΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ)

ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ .ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.,ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ .(ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ)ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ (ΚΑΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΦΘΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΛΛΕΙ ΣΕ ΘΕΛΗΜΑΤΑ.ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ

Σε περίπτωση που δεν έγινε κατανοητή η θέση μου επισημαίνω τα ακόλουθα.

Δεν έχω πρόβλημα σε καμία περίπτωση με τις γυναίκες, αντίθετα έχω να αναφέρω κάποια παραδείγματα εξαιρετικών επαγγελματιών του χώρου γένους θηλυκού.

Ο όμιλος στον οποίο εγαζόμουν είχε υπεύθυνη οικονομικών/λογιστηρίου μία εξαιρετική γυναίκα, άψογη επαγγελματία και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ως προσωπικότητα.

Το θέμα που με ενοχλεί και θίγω είναι οι απαιτήσεις των υποψήφιων εργοδοτών, που είναι κάποιες φορές άνευ λογικής. "Ευπαρουσίαστη κοπέλα για το τμήμα της εμπορικής διαχείρισης με καλή γνώση λογιστικών και εργατικών θεμάτων" ζητείτε σε αγγελία που δημοσιεύτηκε σήμερα σε εφημερίδα της βόρειας Ελλάδας. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους αγγελίες δεν επικεντώνονται στην ουσία του τι είναι ικανός να προσφέρει ένας υποψήφιος συνεργάτης της επιχείρησης τους αλλά έχουν δημιουργήσει στεγανά και λάθος πρότυπα για τα προσόντα που είναι απαραίτητα στην κάλυψη ορισμένων θέσεων εργασίας.

Όσον αφορά τα θέματα της οργανωτικότητας των γυναικών και της μθοδικότερης δουλειάς τος έναντι των αντρών θεωρώ ότι η είναι σχετικό. Υπήρχε λογίστρια που έκρυβε τα ακαταχώρητα παραστατικά μέσα στοσ συρτάρι του γραφείου της για να μην τα δει υο αφεντικό και την επιλήξει, το αποτέλεσμα ήταν κάποια από αυτα να μένουν ακαταχώρητα και αυτό να ανακαλυφθεί μετά από την απόλυση της από την εταιρία την περίοδο κατά την οποία έτυχε να ξεκινάω εγώ.

Λογικό είναι να αυτοπροσδιορίζονται ως περισσότερο νοικοκυρεμένες και να είναι μάλιστα, αλλά ένας λογισστής είναι από την φύση της εργασία του αναγκασμένος να είναι οργανωτικός. Τώρα αν προσλαμβάνουμε μία κοπέλα για να μας κάνει και λίγο την καθαρίστρια, πράγμα που ενδεχομένως δεν θα το βρούμε στον άντρα υποψήφιο, τότε σαφώς το πράγμα αλλάζει αισθητά.

Είναι παράλογω δηλαδή να έχει ένας νέος φιλοδοξίες και να θέλει σε ορίζοντα πενταετίας όπως αναφέρω πάντα στους υποψήφιους εργοδότες μου να κάνει δική του δουλειά εάν οι συνθήκες του το επιτρέπουν τότε; Εγώ νομίζω πως κάτι τέτοιο δείχνει φιλοδοξία και δυναμισμό, και θα έπρεπ να αξιολογελιτε θετικά και όχι ως παράγοντας ανασταλτικός ανεξαρτήτα από φυλετικούς διαχωρισμούς.

Τέλος συμφωνώ ότι οι νέοι δεν διαβάζουν σήμερα για αυτό και ίσως οι ελαχιστες εξαιρέσεις αυτών που διαφοροποιούν την στάση τους κάνοντας προσωπικές θυσίες για να πετύχουν αυτό που αγαπούν, καταλήγουν να αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από φτασμένους Λογιστές και επιχειρήσεις. Όμως ό,τι και να διδάξει κάποιος έμπειρος σε έναν νεοεισερχόμενο εάν δεν έχει κανένα γνωσιακό υπόβαθρο δεν θα τον οδηγήσει σε τιποτα άλλο από το να εκτελεί μηχανιστικά κάποιες εργασίες χωρίς ποτέ να καταλαβαίνει τι και γιατί κάνει κάθε τι στο χώρο του λογιστηρίου.

Προσωπικά θα ήθελα εάν προσλάμβανα κάποιον να δουλέψει στο λογιστικό μου γραφείο να είναι και οργανωτικός και μελετηρός και συνεπής και να μπορούσα να δώσω μία προοπτική στην συνεργασία μου μαζί του για κάποια χρόνια. Όλα αυτά όμως δεν θα τα εξέταζα και δεν θα τα επιζητούσα με μόνο φίλτρο αναζήτησης την "κοπέλα ευπαρουσίαστη με γνώσεις λογιστικών και εργατικών θεμάτων".....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

......................

"κοπέλα ευπαρουσίαστη με γνώσεις λογιστικών και εργατικών θεμάτων"

......................

Ζμπαθάτε με, άλλα οφείλω να το πω και ας φάω λίγο χώρο από το φίλο ..... :)

Δεν υπάρχει περίπτωση πάντως στο δικό μας ταπεινό γραφείο να υπάρξει τέτοια αγγελία και όχι μόνο για το χρηματικό ...... , θα έχουμε θύματα σου λέω ......... :lol::D:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγω θα ελεγα πως δεν εχει νοημα να ψαχνει καποιος λογικη σε εναν επιχειρηματια

εδω στο Ελλαδιστάν.

Οι αγγελιες του τυπου:

"Βοηθος που να ειναι νεος-νεα, να εχει τελειωσει ΤΕΙ,

να εχει και προυπηρεσια και να εχει και τις επαρκεις γνωσεις ενος λογιστη

(δηλαδη να ξερει 5-6 λογισμικα προγραμματα, να ξερει να φτιαχνει και ολες τις δηλωσεις και μισθοδοσια κτλ.κτλ

(πότε να τα προλαβει ολα αυτα μεχρι τα 25? :lol: )"

δεν στηριζονται στη λογικη της αναγκης για λογιστη, αλλά στην απληστια.

Οσο θα υπαρχουν απληστοι επιχειρηματιες θα υπαρχουν και διάφορα παραλογα.

Η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν θελουν λογιστες,

εξαναγκαζονται απο το νόμο να εχουν.

Αν καταργηθει ο νομος περι υποχρεωσης για λογιστή τοτε οι λογιστες ειτε θα αλλαξουν επαγγελμα,

ειτε θα αλλαξουν χωρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε δεν είναι μόνο στην Β.Ελλάδα το πρόβλημα είναι παντού, εγώ Πελοπόννησο έψαχνα για έναν χρόνο δουλειά είχα στείλει εκατοντάδες βιογραφικά και δεν πείραν καν τηλέφωνο, και εδώ ζητάνε μόνο γυναίκες. τελικά έπιασα δουλειά σαν τεχνικός υπολογιστών, συνεχίζω να παρακολουθώ την επικαιρότητα στα λογιστικά γιατί σκοπεύω σύντομα να ανοίξω λογιστικό γραφείο.<br clear="all">Για να πιάσεις δουλειά είτε γυναίκα πρέπει να είσαι είτε να έχεις κάποιον γνωστό. Στις μόνες αγγελίες που δεν ζητάνε γυναίκες είναι του τύπου ζητείτε άτομο με 3-5 χρόνια προϋπηρεσία με εμπειρία σε χίλια δυο πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζμπαθάτε με, άλλα οφείλω να το πω και ας φάω λίγο χώρο από το φίλο ..... :)

Δεν υπάρχει περίπτωση πάντως στο δικό μας ταπεινό γραφείο να υπάρξει τέτοια αγγελία και όχι μόνο για το χρηματικό ...... , θα έχουμε θύματα σου λέω ......... :lol::D:D

286959_d_515.jpg

Εγώ στο είχα πει να 'ρθεις να σε κρύψω στο Ψηλορείτη....... αλλά εσύ εκεί.......... να σε αποκαταστήσουν..................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...