Προς το περιεχόμενο

Αξία ακινήτου σε συμβόλαιο και εκτίμηση ΔΟΥ. Ποιά αξία δηλώνεται ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε συμβόλαιο αγοράς ακινήτου αναφέρει συμφωνηθείσα αξία πολύ μικρότερη από την εκτίμηση της ΔΟΥ. Επίσης ο διακανονισμός ανά έτος λογικά είναι σύμφωνα με την συμφωνηθείσα αξία.

Ερωτώ ποιά αξία πρέπει να δηλωθεί στην ΔΦΕ ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το τεκμήριο αγοράς ή τη δαπάνη απόκτησης λαμβάνεται υπόψη η αξία του ακινήτου που προσδιορίστηκε οριστικά από τον έλεγχο φορολογίας κεφαλαίου.

Όπως έχει γίνει δεκτό από τη Διοίκηση, στην περίπτωση που η αξία του ακινήτου για την επιβολή του Φ.Μ.Α. τελικά προσδιορίστηκε κατόπιν ελέγχου, η αξία αυτή θα ληφθεί υπόψη ως τίμημα του υπόψη ακινήτου για την εφαρμογή του άρθρου 17 του Κ.Φ.Ε., εφόσον η οικεία υπόθεση Φ.Μ.Α. περαιώθηκε οριστικά, ανεξάρτητα αν η αξία του ακινήτου που προσδιορίστηκε κατόπιν ελέγχου είναι χαμηλότερη από την αρχική προσωρινή αξία. Για την ταυτότητα του λόγου τα παραπάνω εφαρμόζονται και στην περίπτωση που φορολογούμενος συμπεριέλαβε στην εμπρόθεσμη δήλωσή του φορολογίας εισοδήματος του οικείου οικον. έτους δαπάνη για αγορά ακινήτου αξίας 5.000.000 δρχ. κατά δήλωσή του και 20.000.000 δρχ. σύμφωνα με την προσωρινή εκτίμηση της Δ.Ο.Υ. και η Δ.Ο.Υ. κατά την εκκαθάριση της υπόψη δήλωσης ως δαπάνη για την υπόψη αγορά έλαβε την προσωρινή εκτίμηση της Δ.Ο.Υ., εφόσον μέσα στο ίδιο έτος που υποβλήθηκε η αρχική, εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος ο φορολογούμενος υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, καθόσον στη Φ.Μ.Α. ύστερα από έλεγχο η υπόθεση περαιώθηκε οριστικά και η αξία του υπόψη ακινήτου προσδιορίστηκε σε ποσό χαμηλότερο από την αρχική προσωρινή αξία του (σχετ. 1066893/1195/Α0012/ 20.3.1997 έγγραφο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει οριστικός προσδιορισμός (και ούτε γνωρίζω πώς γίνεται αυτός). ΦΜΑ πληρώθηκε στην αξία της εκτίμησης από την ΔΟΥ.

Άρα καταλαβαίνω ότι πρέπει να δηλώσω την μεγαλύτερη αξία.

Ποιά ποσά όμως θα βάλω στην ΔΦΕ αφού στο συμβόλαιο αναγράφει διακανονισμό ανά έτος σύμφωνα με την χαμηλή αξία ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...