Προς το περιεχόμενο

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΔΡΑΣ ΟΕ- ΤΙ ΚΑΝΩ ΜΕ ΔΟΥ


giannoula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΟΕ ΜΕ ΕΔΡΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ Α ΔΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗ Β ΔΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΕΔΡΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΩ ΔΟΥ -ΠΡΩΤΟΔ.-ΔΟΥ ? Η ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΟΔ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ?ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΗΡΩΣΕΙΣ? ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΟΥ?ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΥ ΤΗΝ Β ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΗΚΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μ3 ΚΑΙ Μ10 ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ?

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΕΧΩ ΒΙΒΛΙΑ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΟΕ ΜΕ ΕΔΡΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ Α ΔΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗ Β ΔΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΕΔΡΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΩ ΔΟΥ -ΠΡΩΤΟΔ.-ΔΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΗΡΩΣΕΙΣ? 30 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΟΥ?ΠΑΛΙΑ ΔΟΥ

Μ3 ΚΑΙ Μ10 ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΨΙΑ

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΕΧΩ ΒΙΒΛΙΑ .

Απαλλαγή τήρησης βιβλίων υποκαταστήματος

Δεν υπάρχει υποχρέωση τήρησης των βιβλίων υποκαταστήματος στις εξής περιπτώσεις:

i. Στο υποκατάστημα που στεγάζεται σε συνεχόμενο ή στον ίδιο κτιριακό χώρο με την έδρα ή με άλλο υποκατάστημα.

ii. Στις οποιεσδήποτε πρόσκαιρες εγκαταστάσεις. Τα στοιχεία των συναλλαγών των εγκαταστάσεων της περίπτωσης αυτής καταχωρούνται στα βιβλία της έδρας ή του υποκαταστήματος στο οποίο ανήκουν το αργότερο μέχρι τη δέκατη πέμπτη (15η) ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση ή τη λήψη τους, κατά περίπτωση.

iii. Στο υποκατάστημα που βρίσκεται στον ίδιο νομό και νησί με την έδρα ή σε απόσταση μικρότερη των πενήντα (50) χιλιομέτρων από αυτή. Τα στοιχεία των συναλλαγών των εγκαταστάσεων της περίπτωσης αυτής καταχωρούνται στα βιβλία της έδρας και ειδικά οι αγορές και οι πωλήσεις κάθε

υποκαταστήματος παρακολουθούνται χωριστά από τα αντίστοιχα δεδομένα της έδρας ή άλλου υποκαταστήματος. Επί τήρησης βιβλίων Γ κατηγορίας παρακολουθείται χωριστά και το ταμείο κάθε υποκαταστήματος.

Το υποκατάστημα της πιο πάνω περίπτωσης α΄ απαλλάσσεται μετά από γνωστοποίηση στον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. και από την τήρηση ιδιαίτερου πρόσθετου βιβλίου της παραγράφου 5 του άρθρου 10 του παρόντος Κώδικα, εφόσον τα δεδομένα του καταχωρούνται στο πρόσθετο βιβλίο που τηρείται στην έδρα ή σε άλλο υποκατάστημα του ίδιου ή συνεχόμενου κτιριακού χώρου.

Το υποκατάστημα της πιο πάνω περίπτωσης β΄ απαλλάσσεται και από την τήρηση ιδιαίτερου βιβλίου αποθήκης, καθώς και από τη σύνταξη καταστάσεων ποσοτικής καταχώρισης των αποθεμάτων, εφόσον τα δεδομένα του βιβλίου ή των καταστάσεων αυτών καταχωρούνται διακεκριμένα στα αντίστοιχα βιβλία ή καταστάσεις της έδρας.»

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...