Προς το περιεχόμενο
  • 0

Απόψεις περί ηλεκτρονικής φόρμας Μέτρων 311, 312, 313 του άξονα 3 του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής


Χονδράκης Χρήστος

Ερώτηση

Θα ήθελα όποιος έχει άποψη επί του θέματος να καταθέσει την εμπειρία του όσο αφορά την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής στα μέτρα 311, 312 και 313 του άξονα 3 (πρώην ΟΠΠΑΧ), του προγράμματος ΑΛέξανδρος Μπαλτατζής.

Προσωπικά έχω εξοργιστεί τόσο με το πως έχουν¨"στήσει" αυτή την φόρμα, όσο και με τις υποτίθεται οδηγίες που έχουν επισυνάψει στο zip αρχείο που κατεβάζει κανείς για να κάνει εγκατάσταση του προγράμματος.

Έχω ξοδέψει χωρίς υπερβολές ώρες για να μπορέσω να καταλάβω πως λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα. Αναφέρω τις παρατηρήσεις μου:

1) Πολλές φορές μου βγάζει μύνημα σφάλματος. Το μύνημα αυτό είτε εμφανίζεται μία φορά είτε και πολλαπλές για την ίδια κίνηση που κάνει κάποιος. Το αποτέλεσμα είναι μόλις πατήσει κανείς "οκ", να βγαίνει τελείως εκτός προγράμματος. Κλείνει δηλαδή η φόρμα και φτου πάλι από την αρχή!

2) Τα μυνήματα σφάλματος εμφανίζονται ενώ έχω τηρήσει όλες τις διαδικασίες που αναφέρονται στις οδηγίες. Το εξοργιστικό είναι ότι δε σε αφήνει να προχωρήσεις σε καμμία περίπτωση στο επόμενο βήμα αλλά σου κλείνει την εφαρμογή όπως προανέφερα. Έκανα διαγραφή (...) του προγράμματος και ξανά εγκατάσταση, παρέλειψα ένα βήμα (την δήλωση του μέτρου όχι στην εισαγωγή του επενδυτή αλλά στην εισαγωγή των στοιχείων) και η φόρμα προχώρησε κανονικά χωρίς σφάλμα....

3) Να κάνω ένα σχόλιο στις οδηγίες (υποκρισίας) που έχουν επισυνάψει:

"Οσον αφορά μελετητές που ίσως έχουν παραπάνω από έναν επενδυτή. Κάθε CD θα περιέχει ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επενδυτή. Γιά τη δημιουργία δεύτερου επενδυτή θα πρέπει να γίνει "Μετονομασία" (Rename) του folder FY_Axonas3 και εγκατάσταση πάλι από την αρχή"

Ίσως??? Ίσως είπατε??? Λέτε δηλαδή ότι κάθε μελετητικό γραφείο ίσως αναλάβει μία και μόνο πρόταση???(...)

Συνεχίζω στο αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει.

Εξηγήστε μου σας παρακαλώ πως θα μπορέσω να κάνω πολλαπλή εισαγωγή προτάσεων.

Προ ημερών που μίλησα με τους αρμόδιους μου απάντησαν: "Δυστυχώς δεν γίνεται στο ίδιο pc! Θα πρέπει πρώτα να τελειώσετε την μία πρόταση, να την εκτυπώσετε, να κάνετε απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση του προγράμματος για να περάσετε την επόμενη πρόταση. Διαφορετικά μπορείτε να το κάνετε σε άλλο pc!!!!" (αυτή είναι λύση!)

Και ερωτώ. Είναι αυτή σοβαρή απάντηση από αρμόδιους του υπουργείου;;; Είναι δυνατόν να μην έχεις δυνατότητα να κάνεις πολλάπλή εισαγωγή προτάσεων; Είναι δυνατόν να πρέπει πρώτα να τελειώσεις μία πρόταση και μετά να ξεκινήσεις μία άλλη;;;; Είναι δυνατόν να σου προτείνουν να χρησιμοποιήσεις άλλο pc; Είναι αυτή απάντηση; Που ζούμε;;;

(επί ευκαιρίας, να μην ξεχάσω να ζητήσω το lap top του γείτονα για να μπορέσω να υποβάλλω τις προτάσεις μου)

Στην δεύτερη έκδοση του προγράμματος που έχουν αναρτήσει πρόσφατα, δίνουν οδηγίες πως να κάνεις πολλαπλή εισαγωγή προτάσεων....

Αν κάποιος βγάζει άκρη με τα όσα γράφονται εκεί μέσα παρακαλώ να μου πει και εμένα. Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποια η ιδιότητα εκείνου που τα έχει γράψει...Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν πρωτού τα δημοσιεύσει τα δοκίμασε για να δει αν λειτουργούν....

Ακολούθησα κατά γράμμα ότι λένε, τίποτα. Έκανα διαφορετικά βήματα, επίσης τίποτα. Το πρόγραμμα αν το εγκαταστήσεις μία φορά, δεν σου κάνει δεύτερη φορά custom εγκατάσταση...Βγάζει μόνο repair, ή απεγκατάσταση του προγράμματος. Το αποτέλεσμα είναι να κάνει απεγκατάσταση και ξανά στην αρχή.

Έχει κανείς κάποια λύση;;

Το τελευταίο από τις παρατηρήσεις μου.

Κάνουν λόγο για ανανεώσεις των εκδόσεων του προγράμματος και του γεγονότος ότι θα πρέπει να κάνουμε εξαγωγή στοιχείων και μετά την νέα εγκατάσταση, επανεισαγωγή αλλιώς τα στοιχεία χάνονται....

Φανταστείτε τώρα κάποιον που δεν έχει και ιδιαίτερες γνώσεις από υπολογιστές...

Το προσωπικό μου συμπέρασμα:

Η φόρμα δεν είναι άθλια... Είναι τρισάθλια.

Τρισάθλιοι είναι και εκείνοι όχι που την έφτιαξαν (που για μένα χαρακτηρίζονται εντελώς ερασιτέχνες), αλλά εκείνοι που την ενέκριναν προς χρησιμοποίηση για υποβολή πρότασης...

Θα ήταν προτιμότερο να δώσουν προς συμπλήρωση ένα αρχείο word και να τελειώνει η ιστορία. Που λύνονται όλα τα πιθανά προβλήματα, δεν χρειάζονται αναβαθμίσεις και κυρίως κάνεις πολλαπλή εισαγωγή προτάσεων.

Θα ήταν προτιμότερα, εφόσον ήθελαν ηλεκτρονική φόρμα, να χρησιμοποιήσουν αντίστοιχη φόρμα όπως εκείνη του προγράμματος Α ΕΣΠΑ της οποίας το στήσιμο για μένα ήταν πολύ καλό και χωρίς προβλήματα, επίσης με πολλαπλή εισαγωγή προτάσεων.

Ένα τελευταίο ερώτημα. Αλήθεια γιατί δεν έχει γίνει πρόβλεψη ώστε οι εν λόγω προτάσεις να υποβάλλονται εκτός από τον φυσικό φάκελο και ηλεκτρονικά (πχ μέσω του site www.ependisis.gr ή κάποιου αντίστοιχου);;;

Κύριοι του Υπουργείου τα προσωπικά μου συγχαρητήρια αφενός για την εφευρετικότητα σας (μόνο στην Ουγκάντα θα μπορούσα να πάρω τέτοιες απαντήσεις, ίσως ούτε καν εκεί) και αφετέρου διότι κατά το μυαλό που κουβαλάτε έτσι προωθείτε εσείς τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Αγαπητέ συνάδελφε μελετητή.

Όσες φορές έμπλεξα με προγράμματα του Γεωργίας, τα προβλήματα ήταν τεράστια (π.χ. στα προηγούμενα ΟΠΑΑΧ τα δικαιολογητικά ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ 47!!!!!!!!!!!!).

Τώρα μπήκαν και αυτοί στη νέα τεχνολογία και η νοοτροπία του υπουργείου αυτου εμπότισε και αυτό το θέμα. δηλαδή και εκεί τα κάνανε σαν τα μούτρα τους!

Ακου λέει να αλλάξεις pc! Να σκέφτεσαι δηλαδή..βρε σε ποιο pc έκανα την αίτηση του κολοκυθόπουλου?

Και εννοείται ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, όπως να μας πούνε

παιδιά έχουμε νέες φόρμες που δουλεύουν καλά και κάντε τες πάλι από την αρχή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Χτες 23/9/2010 βγήκε και τρίτη κατά σειρά έκδοση της φόρμας υποβολής του προγράμματος...

Προσοχή στους κ.κ. συναδέλφους.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Και νέα έκδοση με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου....

Αφού άλλη δουλειά δεν έχουμε να κάνουμε....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...