Προς το περιεχόμενο
  • 0

Μειωμένο ωράριο και εκ περιτροπής απασχόληση γίνεται ?


Γιάννης Β.

Ερώτηση

Επιτρεπεται επιχειρηση να ζητησει την εκ περιτροπης απασχοληση εργαζομενων (4 ημερες εργασιας αντι για 5 την εβδομαδα) που ηδη εργαζονται με μειωμενο ωραριο (6 ωρες την ημερα) ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Επιτρέπεται!

και 3 και 2 και 1!

Νομιζω οτι ισχυει μονο για την πληρη απασχοληση και οχι για το μειωμενο ωραριο.

Αν καταλαβαινω καλα το νεο νομο...blink.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Από ποιό σημείο το συμπέρανες αυτό?

Στο νομο 3846 / 2010 στο αρθρο για την μερικη απασχοληση και στην παραγραφο Νο 7 , αναφερει οτι ..

"αν η μερικη απασχοληση εχει καθοριστει με ημερησιο ωραριο μικροτερης διαρκειας απο το κανονικο, η παροχη της συμφωνημενης εργασιας των μερικως απασχολουμενων πρεπει να ειναι συνεχομενη και να παρεχεται μια φορα την ημερα"

Υ.Γ.

Αρα πως θα ζητηθει απο τον εργαζομενο, να μην παρεχει εργασια μια μερα την εβδομαδα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Σ' αυτό το σημείο εξασφαλίζεται το συνεχόμενο ωράριο.

Οτι δηλαδή κάποιος που θα εργαστεί 5 ώρες την ημέρα δεν θα εργαστεί 3 ώρες το πρωί και άλλες 2 το απόγευμα.

Δεν προκύπτει από πουθενά ότι σε μειωμένο ωράριο επιβάλλεται καθημερινή 5ήμερη ή 6ήμερη εργασία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Σημερα ρωτησα και...

Συμφωνα με την Επιθεωρηση Εργασιας (Σουρμελη 2 - Αθηνα) ΔΕΝ μπορει να γινει εκ περιτροπης εργασια σε ατομα που ηδη εργαζονται με λιγοτερες ωρες απο το 8ωρο.

Δεν μπορεις σε οσους εργαζονται π.χ. 5 ωρες την ημερα να τους ζητησεις να ΜΗΝ εργαστουν και μια μερα την εβδομαδα.

Μονο σε πληρη απασχοληση , γιατι αυτο αναφερει ο νομος μου ειπαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Σημερα ρωτησα και...

Συμφωνα με την Επιθεωρηση Εργασιας (Σουρμελη 2 - Αθηνα) ΔΕΝ μπορει να γινει εκ περιτροπης εργασια σε ατομα που ηδη εργαζονται με λιγοτερες ωρες απο το 8ωρο.

Δεν μπορεις σε οσους εργαζονται π.χ. 5 ωρες την ημερα να τους ζητησεις να ΜΗΝ εργαστουν και μια μερα την εβδομαδα.

Μονο σε πληρη απασχοληση μου, γιατι αυτο αναφερει ο νομος μου ειπαν.

ΔΕΝ γίνεται μονομερώς απο τον εργοδότη...αν συμφωνήσουν και οι εργαζόμενοι και υπογράψουν φυσικά και γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μονο σε πληρη απασχοληση μου, γιατι αυτο αναφερει ο νομος μου ειπαν.

Μήπως τους ρώτησες... "ποιός νόμος;"

και επίσης με μπερδεύει το πλήρης απασχόληση αλλά επιτρέπεται να τους πεις να μην εργαστούν 1 ημέρα την εβδομάδα !!!blink.gif

Μήπως κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά ή δε μας μεταφέρεις όπως πρέπει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μήπως τους ρώτησες... "ποιός νόμος;"

και επίσης με μπερδεύει το πλήρης απασχόληση αλλά επιτρέπεται να τους πεις να μην εργαστούν 1 ημέρα την εβδομάδα !!!blink.gif

Μήπως κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά ή δε μας μεταφέρεις όπως πρέπει;

N.3846/2010

Άρθρο 2. Μερική απασχόληση

Το άρθρο 38 του ν. 1892/1990 (ΦΕΚ 101 Α ), όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 2 του ν. 2639/ 1998 (ΦΕΚ 205 Α ), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«1. Κατά την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ή κατά τη διάρκειά της ο εργοδότης και ο μισθωτός μπορούν με έγγραφη ατομική σύμβαση να συμφωνήσουν, ημερήσια ή εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη ή μηνιαία εργασία, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο, η οποία θα είναι μικρότερης διάρκειας από την κανονική (μερική απασχόληση). Η συμφωνία αυτή, εφόσον μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την κατάρτισή της δεν γνωστοποιηθεί στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας, τεκμαίρεται ότι καλύπτει σχέση εργασίας με πλήρη απασχόληση.

2. Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου νοείται ως: α) «εργαζόμενος μερικής απασχόλησης», κάθε εργαζόμενος με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, του οποίου οι ώρες εργασίας, υπολογιζόμενες σε ημερήσια, εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση είναι λιγότερες από το κανονικό ωράριο εργασίας του συγκρίσιμου εργαζόμενου με πλήρη απασχόληση,

β) «συγκρίσιμος εργαζόμενος με πλήρη απασχόληση», κάθε εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης, που απασχολείται στην ίδια επιχείρηση με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, και εκτελεί ίδια ή παρόμοια καθήκοντα, υπό τις αυτές συνθήκες. Όταν στην επιχείρηση δεν υπάρχει συγκρίσιμος εργαζόμενος με πλήρη απασχόληση, η σύγκριση γίνεται με αναφορά στη συλλογική ρύθμιση στην οποία θα υπαγόταν ο εργαζόμενος αν είχε προσληφθεί με πλήρη απασχόληση. Οι εργαζόμενοι με σύμβαση ή σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται δυσμενώς σε σχέση με τους συγκρίσιμους εργαζόμενους με κανονική απασχόληση, εκτός εάν συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι οι οποίοι τη δικαιολογούν, όπως η διαφοροποίηση στο ωράριο εργασίας.

3. Κατά την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ή κατά τη διάρκειά της ο εργοδότης και ο μισθωτός μπορούν με έγγραφη ατομική σύμβαση να συμφωνήσουν κάθε μορφή απασχόλησης εκ περιτροπής.

Εκ περιτροπής απασχόληση θεωρείται η απασχόληση κατά λιγότερες ημέρες την εβδομάδα ή κατά λιγότερες εβδομάδες το μήνα ή κατά λιγότερους μήνες το έτος ή και συνδυασμός αυτών κατά πλήρες ημερήσιο ωράριο εργασίας.

Η παρεχόμενη από το άρθρο αυτό προστασία καλύπτει και τους απασχολούμενους με βάση τις συμφωνίες του προηγούμενου εδαφίου.

Αν περιοριστούν οι δραστηριότητές του, ο εργοδότης μπορεί, αντί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, να επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης στην επιχείρησή του, η διάρκεια της οποίας δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες στο ίδιο ημερολογιακό έτος, μόνο εφόσον προηγουμένως προβεί σε ενημέρωση και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 240/2006 (ΦΕΚ252 Α ) και του ν. 1767/1988 (ΦΕΚ63 Α ).

Οι συμφωνίες ή οι αποφάσεις της παραγράφου αυτής γνωστοποιούνται μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την κατάρτιση ή τη λήψη τους στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας.

4. Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου ορίζονται κατά την εξής σειρά προτεραιότητας:

α) οι εκπρόσωποι από την πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση της επιχείρησης ή της εκμετάλλευσης, η οποία καλύπτει κατά το καταστατικό της εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την κατηγορία, τη θέση ή την ειδικότητά τους,

β) οι εκπρόσωποι των υφιστάμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων της επιχείρησης ή της εκμετάλλευσης,

γ) το συμβούλιο εργαζομένων,

δ) εάν ελλείπουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και συμβούλιο εργαζομένων, η ενημέρωση και διαβούλευση γίνεται με το σύνολο των εργαζομένων. Η ενημέρωση μπορεί να γίνει με εφάπαξ ανακοίνωση σε εμφανές και προσιτό σημείο της επιχείρησης. Η διαβούλευση πραγματοποιείται σε τόπο και χρόνο που ορίζει ο εργοδότης.

5. Οι έγγραφες ατομικές συμβάσεις των προηγούμενων παραγράφων πρέπει να περιλαμβάνουν: α) τα στοιχεία ταυτότητας των συμβαλλομένων, β) τον τόπο παροχής της εργασίας, την έδρα της επιχείρησης ή τη διεύθυνση του εργοδότη, γ) το χρόνο της απασχόλησης, τον τρόπο κατανομής και τις περιόδους εργασίας, δ) τον τρόπο αμοιβής και ε) τους τυχόν όρους τροποποίησης της σύμβασης.

Σε εποχικές ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις οι έγγραφες ατομικές συμβάσεις, κατά την παράγραφο 1 του παρόντος, γίνονται για ημερήσια ή εβδομαδιαία περίοδο εργασίας.

6. Σε κάθε περίπτωση, η απασχόληση κατά την Κυριακή ή άλλη ημέρα αργίας, ως και η νυκτερινή εργασία συνεπάγεται την καταβολή της νόμιμης προσαύξησης.

7. Αν η μερική απασχόληση έχει καθοριστεί με ημερήσιο ωράριο μικρότερης διάρκειας από το κανονικό, η παροχή της συμφωνημένης εργασίας των μερικώς απασχολούμενων πρέπει να είναι συνεχόμενη και να παρέχεται μία φορά την ημέρα.

Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται στους οδηγούς αυτοκινήτων μεταφοράς μαθητών, νηπίων και βρεφών και στους συνοδούς αυτών που εργάζονται στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία, καθώς και στους καθηγητές που εργάζονται στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης.

8. Καταγγελία της σύμβασης εργασίας λόγω μη αποδοχής από τον μισθωτό εργοδοτικής πρότασης για μερική απασχόληση είναι άκυρη.

9. Οι αποδοχές των εργαζομένων με σύμβαση ή σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης υπολογίζονται όπως και οι αποδοχές του συγκρίσιμου εργαζόμενου και αντιστοιχούν στις ώρες εργασίας της μερικής απασχόλησης. Εφόσον το ωράριο απασχόλησής τους είναι μικρότερο των τεσσάρων (4) ωρών ημερησίως, οι αποδοχές των μερικώς απασχολουμένων μισθωτών προσαυξάνονται κατά επτάμισι τοις εκατό (7,5%).

10. Οι μερικώς απασχολούμενοι μισθωτοί έχουν δικαίωμα ετήσιας άδειας με αποδοχές και επίδομα αδείας, με βάση τις αποδοχές που θα ελάμβαναν εάν εργάζονταν κατά το χρόνο της αδείας τους, για τη διάρκεια της οποίας εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 2 του α.ν.539/1945, όπως ισχύει.

11. Αν παραστεί ανάγκη για πρόσθετη εργασία πέρα από τη συμφωνηθείσα ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να την παράσχει, αν είναι σε θέση να το κάνει και η άρνησή του θα ήταν αντίθετη με την καλή πίστη. Αν παρασχεθεί εργασία πέραν της συμφωνημένης, ο μερικώς απασχολούμενος δικαιούται αντίστοιχης αμοιβής με προσαύξηση 10%.

Ο μερικώς απασχολούμενος μπορεί να αρνηθεί την παροχή εργασίας πέραν της συμφωνημένης, όταν αυτή η πρόσθετη εργασία λαμβάνει χώρα κατά συνήθη τρό-

12. Ο πλήρως απασχολούμενος σε επιχειρήσεις πλέον των είκοσι (20) ατόμων, έχει δικαίωμα μετά τη συμπλήρωση ενός ημερολογιακού έτους εργασίας να ζητήσει τη μετατροπή της σύμβασης εργασίας του από πλήρη σε μερική απασχόληση, με δικαίωμα επανόδου σε πλήρη απασχόληση, εκτός αν η άρνηση του εργοδότη δικαιολογείται από τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Ο εργαζόμενος στην αίτησή του πρέπει να προσδιορίζει τη διάρκεια της μερικής απασχόλησης και το είδος της. Αν ο εργοδότης δεν απαντήσει εγγράφως μέσα σε ένα μήνα θεωρείται ότι το αίτημα του εργαζόμενου έχει γίνει δεκτό.

13. Ο μερικώς απασχολούμενος, επί προσφοράς εργασίας με ίσους όρους από μισθωτούς της ίδιας κατηγορίας, έχει δικαίωμα προτεραιότητας για πρόσληψη σε θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης στην ίδια επιχείρηση. Ο χρόνος της μερικής απασχόλησης λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος προϋπηρεσίας όπως και για τον συγκρίσιμο εργαζόμενο. Για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας αυτής, μερική απασχόληση που αντιστοιχεί στον κανονικό (νόμιμο ή συμβατικό) ημερήσιο χρόνο του συγκρίσιμου εργαζόμενου αντιστοιχεί σε μία ημέρα προϋπηρεσίας.

14. Στους εργαζόμενους που καλύπτονται από σύμβαση ή σχέση εργασίας με μερική απασχόληση παρέχονται:

α) δυνατότητες συμμετοχής στις δραστηριότητες της επαγγελματικής κατάρτισης που εφαρμόζει η επιχείρηση υπό συνθήκες ανάλογες με εκείνες που αφορούν τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου,

β) οι ίδιες κοινωνικές υπηρεσίες που υπάρχουν στη διάθεση των άλλων εργαζόμενων στην επιχείρηση.

15. Ο εργοδότης ενημερώνει τους εκπροσώπους των εργαζόμενων για τον αριθμό των απασχολούμενων με μερική απασχόληση σε σχέση με την εξέλιξη του συνόλου των εργαζόμενων, καθώς και για τις προοπτικές πρόσληψης εργαζόμενων με πλήρη απασχόληση.

16. Με επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας επιτρέπεται η συμπλήρωση ή τροποποίηση των ρυθμίσεων των προηγούμενων παραγράφων.

17. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται για τους μερικώς απασχολούμενους όλες οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

18. Η κατά το παρόν άρθρο μερική απασχόληση με σχέση ιδιωτικού δικαίου επιτρέπεται και στις δημόσιες επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τους λοιπούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός προσδιορίζεται από το άρθρο 14 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α ), όπως ισχύει, με εξαίρεση το Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού και τα Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και στους φορείς για τους οποίους η μερική απασχόληση προβλέπεται από ειδικούς νόμους ή από διατάξεις κανονισμών που έχουν κυρωθεί με νόμο ή έχουν ισχύ νόμου.

Για τη μερική απασχόληση σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς του προηγούμενου εδαφίου, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α ), όπως ισχύει, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή επειγουσών αναγκών συμφωνείται με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι έξι (6) μηνών μερική απασχόληση που δεν υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ώρες ημερησίως.

Στην τελευταία περίπτωση η σχετική προκήρυξη αποστέλλεται πριν από τη δημοσίευσή της στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο οφείλει να ελέγξει αυτήν από άποψη νομιμότητας μέσα σε δέκα (10) ημέρες.

Οι ανωτέρω συμβάσεις που καταρτίζονται για την κάλυψη έκτακτων ή επειγουσών αναγκών λήγουν αυτοδικαίως με την πάροδο της συμφωνηθείσας διάρκειάς τους, χωρίς να απαιτείται προς τούτο καμία άλλη διατύπωση, η δε για οποιονδήποτε λόγο ανανέωσή τους ή μετατροπή τους σε σύμβαση ή σχέση εργασίας αορίστου χρόνου απαγορεύεται και είναι αυτοδικαίως άκυρη.»

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

3. Κατά την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ή κατά τη διάρκειά της ο εργοδότης και ο μισθωτός μπορούν με έγγραφη ατομική σύμβαση να συμφωνήσουν κάθε μορφή απασχόλησης εκ περιτροπής.

Εκ περιτροπής απασχόληση θεωρείται η απασχόληση κατά λιγότερες ημέρες την εβδομάδα ή κατά λιγότερες εβδομάδες το μήνα ή κατά λιγότερους μήνες το έτος ή και συνδυασμός αυτών κατά πλήρες ημερήσιο ωράριο εργασίας.

Στο παραπάνω δηλαδή στηρίζει τον ισχυρισμό του το ΣΕΠΕ

Μια ερώτηση για καθαρά ενημερωτικούς λόγους.

Ο νόμος ψηφίστηκε το 2010 απ ότι φαίνεται, αλλά το θέμα συνδυασμού εκ περιτροπής και μειωμένης απασχόλησης δεν επιτρεπόταν στο παρελθόν;

(Μου κάνει εντύπωση γιατί προσωπικά εργάστηκα 6 χρόνια με αυτό τον τρόπο κατά τα έτη 2000-2006 δηλαδή 5-7 ώρες την ημέρα κατά 2-5 φορές την εβδομάδα με υποβολή μηνιαίου πίνακα στην επιθ εργασίας)

Και τι γίνεται με όσους εργάζονταν ήδη με τέτοιο καθεστώς;huh.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Μήπως τους ρώτησες... "ποιός νόμος;"

N.3846/2010

και επίσης με μπερδεύει το πλήρης απασχόληση αλλά επιτρέπεται να τους πεις να μην εργαστούν 1 ημέρα την εβδομάδα !!!blink.gif

ΟΚ,

Πληρη απασχοληση εννοω το 8ωρο (αν αυτο σε μπερδεψε, γραψε λαθος)

Το να μην εργαστουν 1 ημερα την εβδομαδα, ειναι ο ορισμος της εκ περιτροπης εργασιας.

Μήπως κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά ή δε μας μεταφέρεις όπως πρέπει;

Τι να μην εχω καταλαβει ?

θελω να ξερω αν επιτρεπει ο νομος, σε καποιον που εργαζεται απο Δευτερα εως Παρασκευη και με ωραριο 9 π.μ. / 14 μ.μ. να του επιβαλει για ενα 6μηνο ο εργοδοτης να μην εργαζεται π.χ. καθε Δευτερα (εκ περιτροπης)

Η επιθεωρηση (210 8818672) λεει οχι.

Εσυ λες ναι.

Προσπαθω να βρω το σωστο και το νομιμο:angry:

http://www.taxheaven...showtopic=75800

kotlistianos

Posted 13 October 2010 - 01:37 PM

....., γιατί η εκ περιπτροπής είναι λιγότερες μέρες αλλά πλήρες ωράριο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

N.3846/2010

ΟΚ,

Πληρη απασχοληση εννοω το 8ωρο (αν αυτο σε μπερδεψε, γραψε λαθος)

Το να μην εργαστουν 1 ημερα την εβδομαδα, ειναι ο ορισμος της εκ περιτροπης εργασιας.

Τι να μην εχω καταλαβει ?

θελω να ξερω αν επιτρεπει ο νομος, σε καποιον που εργαζεται απο Δευτερα εως Παρασκευη και με ωραριο 9 π.μ. / 14 μ.μ. να του επιβαλει για ενα 6μηνο ο εργοδοτης να μην εργαζεται π.χ. καθε Δευτερα (εκ περιτροπης)

Η επιθεωρηση (210 8818672) λεει οχι.

Εσυ λες ναι.

Προσπαθω να βρω το σωστο και το νομιμο:angry:

http://www.taxheaven...showtopic=75800

Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 6ΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ..

ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εκ περιτροπής: λιγότερες ημέρες την εβδομάδα σε πλήρες ημερήσιο ωράριο

κλασσική μερικής: λιγότερες ώρες την ημέρα σε πενθήμερη βάση

διαλείπουσα: λιγότερες ώρες την ημέρα και λιγότερες την εβδομάδα

Ο εργοδότης μπορεί να μετατρέψει μονομερώς οποιαδήποτε σύμβαση μόνο σε εκ περιτροπής. Αν πρόκειται περί αμοιβααίας συμφωνίας των συμβαλλομένων μπορούν να συμβληθούν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι νόμιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Εκ περιτροπής: λιγότερες ημέρες την εβδομάδα σε πλήρες ημερήσιο ωράριο

κλασσική μερικής: λιγότερες ώρες την ημέρα σε πενθήμερη βάση

διαλείπουσα: λιγότερες ώρες την ημέρα και λιγότερες την εβδομάδα

Ο εργοδότης μπορεί να μετατρέψει μονομερώς οποιαδήποτε σύμβαση μόνο σε εκ περιτροπής. Αν πρόκειται περί αμοιβααίας συμφωνίας των συμβαλλομένων μπορούν να συμβληθούν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι νόμιμο.

ΟΚ,

Βγαλαμε ακρη...:angry:

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΟΚ,

Βγαλαμε ακρη...:angry:

Ευχαριστω.

Μεταξύ μας βγάλαμε, για τράβα να μιλήσεις και με τον ταλιμπάν στην Επιθεώρηση Εργασίας!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Πληροφοριακά, σήμερα υπεβλήθη σε επιθεώρηση εργασίας μετατροπή με από κοινού συμφωνία σε μερικής απασχόλησης, με λιγότερες, και ώρες ημερησίως, αλλά και μέρες εβδομαδιαίως.

Έγινε δεκτή με επιφύλαξη (άλλο πάλι και τούτο :angry: ) και είπαν ότι θα κάνουν ερώτηση στο υπουργείο και θα μας ενημερώσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Πληροφοριακά, σήμερα υπεβλήθη σε επιθεώρηση εργασίας μετατροπή με από κοινού συμφωνία σε μερικής απασχόλησης, με λιγότερες, και ώρες ημερησίως, αλλά και μέρες εβδομαδιαίως.

Έγινε δεκτή με επιφύλαξη (άλλο πάλι και τούτο :angry: ) και είπαν ότι θα κάνουν ερώτηση στο υπουργείο και θα μας ενημερώσουν.

Θα τρελαθούμε τελείως ρε παιδιά. Δεν παλεύονται οι τύποι και είχαν χρόνια να κάνουν πως δουλεύουν (είχαν τα παιδιά από τα stage που έβγαζαν όλη τη δουλειά)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης

... Ν.3846.2010 αναφέρει:

"Αν περιοριστούν οι δραστηριότητές του, ο εργοδότης

μπορεί, αντί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, να

επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης στην

επιχείρησή του, η διάρκεια της οποίας δεν επιτρέπεται

να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες στο ίδιο ημερολογιακό

έτος, μόνο εφόσον προηγουμένως προβεί σε ενημέρω−

ση και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους

των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ.

240/2006 (ΦΕΚ 252 Α΄) και του ν. 1767/1988 (ΦΕΚ 63 Α΄)."

ποιά η διαδικασία για τη χρ'ησή του, και τι εννοεί ο ποιητης με τη λέξη διαβούλευση;

Έχω τρις εργαζόμενους και θέλω αρχικά να μπει στο εξάμηνο μόνο ο ένας.

Δεν αρκεί υποθέτω μια κοινοποίηση στην Επιθεώρηση εργασίας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ο νόμος λέει "επιβάλει" δλδ ενημωρώνουμε , συζητάμε ,συμφωνούμε ή διαφωνούμε και ο εργοδότης αποφασίζει μόνος του .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

αυτή η "σύμβαση εκ περιτροπής" θα αποτελέσει το εργαλείο αε πολλές επιχειρήσεις,

επίσης, θα γίνει το φονικό όπλο για την εξόντωση πολλών εργαζομένων,

επίσης, θα αποτελέσει την ερμηνεία των διακστηρίων για την καταχρηστικότητά της

άποψη.

οι ελαστικές μορφές μισθωτής εργασίας απευθύνονται σε "ώριμους εργοδότες" και όχι σε καραγκιόζηδες που αποτελούν την πλειοψηφία των Ελλήνων εργοδοτών, οι οποίοι, τις βλέπουν ως εργαλεία κερδοσκοπίας στου κασιδιάρη (υπαλλήλου) το κεφάλι....

το έχω ξαναγράψει. οι εποχές δεν είναι εναντίον της εξαρτημένης εργασίας αλλά ¨καθαρίζουν¨ κυρίως τους εμποράκους ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εργαζόμενη με πλήρες ωράριο μετά από άδεια λοχείας και το εξάμηνο του ΟΕΑΔ επιστρέφει στην εργασία της και δέχεται τη μείωση ωρών σε 20 την εβδομάδα και 3 μέρες την εβδομάδα.

Υπάρχει πρόβλημα από ΙΚΑ και Επιθεώρηση να μεταβεί σε αυτό το καθεστώς δεδομένου ότι είναι σε διάστημα προστασίας ?

Είναι νόμιμο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εργαζόμενη με πλήρες ωράριο μετά από άδεια λοχείας και το εξάμηνο του ΟΕΑΔ επιστρέφει στην εργασία της και δέχεται τη μείωση ωρών σε 20 την εβδομάδα και 3 μέρες την εβδομάδα.

Υπάρχει πρόβλημα από ΙΚΑ και Επιθεώρηση να μεταβεί σε αυτό το καθεστώς δεδομένου ότι είναι σε διάστημα προστασίας ?

Είναι νόμιμο?

Μα πως γινεται 20ωρες σε 3 ημερες? Μηπως εννοεις 24ωρες?

Και κατι ψιλιασχετο να ρωτησω...

Ποιο ειδος εργασιας ειναι πχ 4ημερες για 8ωρες την ημερα? Πληρη ή μερικη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μα πως γινεται 20ωρες σε 3 ημερες? Μηπως εννοεις 24ωρες?

Και κατι ψιλιασχετο να ρωτησω...

Ποιο ειδος εργασιας ειναι πχ 4ημερες για 8ωρες την ημερα? Πληρη ή μερικη?

2 μέρες από 7 ώρες και 1 από 6...υπολογίζω το μισθό της με βάση τις ώρες της εβδομάδας και όσες ημέρες έχει εργάσιμες...σωστά?

και κάτι ακόμη...τα ένσημα του εξαμήνου προστασίας μητρότητας λαμβάνονται υπόψην για ταμείο ανεργίας?έχω την εντύπωση όχι,ας το επιβεβαίωσει κάποιος...ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΛΕΚΑ

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΩ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΒΔΟΜ.ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΙ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΣΗΜΑ ΘΑ ΒΑΛΩ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Βεβαίως και μπορείς.

Τώρα, υπολογισμός ΙΚΑ, με το γνωστό τρόπο. Σύγκριση μέσου ημερομισθίου με ασφαλιστική κλάση κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...