Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ INTRASTAT


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΧΩΡΗΣ

Ερώτηση

ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΑ (ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) , ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΑΚ.ΠΙΝΑΚΑ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ? ΟΤΑΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΟΙΧΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ(TOUR OPERATOR) ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ?

ΠΧ.

Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΝΑ Τ.Π.Υ. ΠΡΟΣ ΤΗΝ TUI ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ , ΤΑ TRANSFER , ΤΑ HANDLING ΚΛΠ.... ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ INTRASTAT ΓΙΑ ΑΥΤΑ ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Για την παραοχή υπηρεσίας δεν υποβάλουμε Intrastat παρά μόνο ανακεφαλαιωτικό πίνακα.<br />Ανακεφαλαιωτικό πίνακα υποβάλουμε για πράξεις λήπτη, δηλαδή για υπηρεσίες που ο ΦΠΑ επιβάλλεται στη χώρα του λήπτη της υπηρεσίας με βάση τον κανόνα της περίπτωσης α της παραγράφου 2 του άρθρου 14 του κώδικα ΦΠΑ.<br />Το ΦΠΑ ταξιδιών είναι ειδικό καθεστώς και το ΦΠΑ οφείλεται στον τόπο που πραγματοποιείται το ταξίδι, οπότε δεν είναι πράξη λήπτη, οπότε δεν υποβάλουμε ανακεφαλαιωτικό πίνακα ούτε για τη λήψη, ούτε για την παροχή υπηρεσιών.<br /><br />

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Όταν τα τουριστικά πρακτορεία παρέχουν υπηρεσίες σε ξένα πρακτορεία εντός της Ελλάδας, δεν είναι Ενδοκοινοτική Παροχή Υπηρεσιών.

Τιμολογούν και αποδίδουν τον ΦΠΑ για τα πακέτα τους ως συνήθως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Συμφωνώ με τον agamemnon αλλα τι γίνεται με τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών των πρακτορείων απο το εξωτερικο που καταχωρούνται εκτός "πακέτου" ? Ανάλογα με το πρακτορείο τα τιμολόγια αυτά είτε έχουν είτε δεν έχουν το τοπικό ΦΠΑ. Πρέπει να μπούν στον ανακεφαλαιωτικό ή οχι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...