Προς το περιεχόμενο

Γ.Σ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ , ΠΑΡΙΣΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΕΤΟΧΟΣ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ,

ΕΧΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ¨

ΑΕ ΜΕ 2 ΜΕΤΟΧΟΥΣ

Ο Α ΕΧΕΙ ΤΟ 55% ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ

Ο Β ΕΧΕΙ ΤΟ 45%

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΣΤΗΝ Γ.Σ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΘΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΕ ΜΟΝΟ Ο Α ΜΕΤΟΧΟΣ . ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ Α ΜΕΤΟΧΟ? ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ Η ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ? ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να διαβάσεις προσεκτικά τον 2190/20 και ιδιαίτερα το άρθρο 13

Υ.Γ. Δικηγόρος δεν υπάρχει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να διαβάσεις προσεκτικά τον 2190/20 και ιδιαίτερα το άρθρο 13

Υ.Γ. Δικηγόρος δεν υπάρχει?

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ . ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τίποτα!!

Σύμφωνα με το άρθρο 29.

3. Κατ' εξαίρεση, προκειμένου για αποφάσεις που αφορούν στη μεταβολή της εθνικότητας της εταιρείας, στη μεταβολή του αντικειμένου της επιχείρησης αυτής, στην επαύξηση των υποχρεώσεων των μετόχων, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που δεν προβλέπεται από το καταστατικό, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 13, εκτός εάν επιβάλλεται από το νόμο ή γίνεται με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, στη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, εκτός εάν γίνεται σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 16, στη μεταβολή του τρόπου διάθεσης των κερδών, στη συγχώνευση, διάσπαση, μετατροπή, αναβίωση, παράταση της διάρκειας ή διάλυση της εταιρείας, παροχή ή ανανέωση εξουσίας προς το διοικητικό συμβούλιο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 13, και σε κάθε άλλη περίπτωση που ορίζεται στο νόμο, η συνέλευση ευρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όταν παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται σε αυτήν μέτοχοι εκπροσωπούντες τα δύο τρίτα (2/3) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που δεν προβλέπεται από το καταστατικό, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 13, εκτός εάν επιβάλλεται από το νόμο

Μηπως εδω μπορω να κανω κατι? Λογω αναγκαστικης αυξησης μετοχικου κεφαλαιου διοτι τα ιδια κεφαλαια εχουν μειωθει και βρισκονται κατω απο το 50% του μετοχικου?

Επισης με δευτερη και τριτη Γ.Σ. λογω μη απαρτιας μηπως παριστατε ο μετοχος που εχει το 55% και ολοκληρωσει την αυξηση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είσαι ο Λογιστής .. κακώς ασχολείσαι..

Αν είσαι και μέτοχος βρες δικηγόρο..

Η μείωση κάτω του 50% του μετοχικού κεφαλαίου δεν δημιουργεί ιδιαίτερο (επείγον)πρόβλημα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρθρο 29 - Απαρτία

3. Κατ' εξαίρεση, προκειμένου για αποφάσεις που αφορούν στη μεταβολή της εθνικότητας της εταιρείας, στη μεταβολή του αντικειμένου της επιχείρησης αυτής, στην επαύξηση των υποχρεώσεων των μετόχων, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που δεν προβλέπεται από το καταστατικό, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του 'Αρθρου 13, εκτός εάν επιβάλλεται από το νόμο ή γίνεται με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, στη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, εκτός εάν γίνεται σύμφωνα με την παράγραφο 6 του 'Αρθρου 16, στη μεταβολή του τρόπου διάθεσης των κερδών, στη συγχώνευση, διάσπαση, μετατροπή, αναβίωση, παράταση της διάρκειας ή διάλυση της εταιρείας, παροχή ή ανανέωση εξουσίας προς το διοικητικό συμβούλιο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του 'Αρθρου 13, και σε κάθε άλλη περίπτωση που ορίζεται στο νόμο, η συνέλευση ευρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όταν παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται σε αυτήν μέτοχοι εκπροσωπούντες τα δύο τρίτα (2/3) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.[Όπως η παράγραφος 3 τροποποιήθηκε με το άρθρο 38 του νόμου 3604/2007]

4. Μη συντελεσθείσης τοιαύτης απαρτίας, η γενική συνέλευσις προσκαλείται και συνέρχεται εκ νέου κατά τας διατάξεις της παρ. 2 του παρόντος, ευρίσκεται δε εν απαρτία και συνεδριάζει εγκύρως επί των θεμάτων της αρχικής ημερησίας διατάξεως, όταν εκπροσωπείται κατά αυτήν το 1/2 τουλάχιστον του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου.

Μη συντελεσθείσης και της απαρτίας ταύτης, η συνέλευσις προσκαλούμενη για συνερχομένη κατά τα ανωτέρω, ευρίσκεται εν απαρτία και συνεδριάζει εγκύρως επί των θεμάτων της αρχικής ημερησίας διατάξεως όταν εκπροσωπείται κατ΄αυτήν το 1/3 τουλάχιστον του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου.

Προκειμένου περί εταιρειών με εισηγμένες μετοχές, ή σε κάθε περίπτωση όταν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για αύξηση κεφαλαίου, η γενική συνέλευση στην τελευταία επαναληπτική συνεδρίαση ευρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται σε αυτήν μέτοχοι που εκπροσωπούν το ένα πέμπτο (1/5) τουλάχιστον του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.[Όπως το εδάφιο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 38 του νόμου 3604/2007]

Νεότερη πρόσκληση δεν απαιτείται, εάν στην αρχική πρόσκληση ορίζονται ο τόπος και ο χρόνος των επαναληπτικών εκ του νόμου προβλεπόμενων συνεδριάσεων, για την περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας.[Όπως το εδάφιο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 38 του νόμου 3604/2007]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο σημαινει οτι μπορει να συνεδριασει στη δευτερη φορα με μονο με τον ενα μετοχο που εχει το 55%. Μετα ομως θα μπορεσει μονος του να πραγματοποιησει αυξηση μετοχικου κεφαλαιου και να καταβαλει ο ιδιος την εισφορα του σε μετρητα με αποτελεσμα να αλλαξει και το ποσοστο του στο μετοχικο κεφαλαιο? Ειναι σωστο αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...