Προς το περιεχόμενο

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ


επισκέπτη Επισκέπτης-πλητ-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επισκέπτη Επισκέπτης-πλητ-

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΜΜΕΧ

Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 50% ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ?

1) ΘΕΩΡΕΙΤΕ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ?

ή

2) ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΣΟΔΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ

ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ δηλ. ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΤΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΟΠΟΤΕ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΑΝΑΖΗΤΩ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΝΟΜΟ ή ΠΟΛ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επιχορήση αυτή δεν αποτελεί μειωτικό του κόστους των παγίων αλλά θα φορολογηθεί κανονικά όπως φορολογείται και η επιχείρηση. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ή ΠΟΛ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΕΧΘΕΣ ΑΦΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ FORUM BΡΗΚΑ ΤΙΣ

ΠΟΛ : 1093/1992, 1176/1998 ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ 2η ΕΚΔΟΧΗ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ !!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υ.Γ. Όλοι έχουν θέση στο forum , και μέσα από τα λάθη μαθαίνουμε ιδίως εμείς οι νέοι σε ηλικία  , που νομίζω ότι λόγω λιγότερων υποχρεώσεων έχουμε περισσότερο χρόνο . Αν αποκλέισουμε όσους κάνουν λάθη θα μείνει ίσως μόνο ΕΝΑΣ αλλά και αυτός λόγω χρόνου δεν υπάρχει περίπτωση να προλαβαίνει .

Συμφωνώ απόλυτα με CEL. Εξάλου πιστεύω ότι κανείς δεν θα εφαρμόσει κάτι που θα του πεί κάποιος αβασάνιστα πιθανόν, αλλά θα του δωθούν κάποιες κατευθύνεις για να ψάξει. Επίσης νομίζω ότι το forum είναι μέρος διακίνησης ιδεών και γνωμών που δεν είναι πάντα και σωστές. Και η λανθασμένη απάντηση έχει την αξία της γιατί αυτός που την έδωσε θα του δοθεί η ευκαιρία απο τη συζήτηση να μαθει την σωστή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kύριε συνάδελφε,

ίσως δεν θα έπρεπε να είστε τόσο εριστικός και μην νομίζετε ότι δεν έχουμε τι να κάνουμε τέτοια ώρα κάθε βράδυ και "μπαίνουμε" για χαβαλέ στο site. Νομίζω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα σ' αυτήν την ζωή και στο forum και ίσως εσείς που τα ξέρετε όλα δεν θα έπρεπε να ασχολείστε μαζί μας.

Γι' αυτό λοιπόν, με την ταπεινή μου γνώμη και άποψη προτείνω να διαβάσειτε την ΠΟΛ 1163/18-5-2000 την οποία αναφέρει και ο Δ. Σταματόπουλος Άρθρο 4, θέμα 39α του Κ.Β.Σ., ίσως σε βοηθήσει.

Ευχαριστώ. :huh:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΥΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ , ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ. ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΝΩΣΕΩΝ-ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ-ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ.

ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝ. ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΠΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΦΛΥΑΡΙΑ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΛΠ).

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ (ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ).

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΟ Ε.Γ.Λ.Σ. (ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓ.41-10) ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ:

Α) ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ.

Β) ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ (ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΝ) ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΑΤΙ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ.

ΕΤΣΙ ΤΑ ΔΗΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ Ή ΟΧΙ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΚΡΗΝΙΔΑ

ΑΓΑΠΗΤΕ CEL ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ .................

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΓΛΣ ΛΟΓ.41-10 ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν.2601/98 ?

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΩ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω ότι το θέμα για το οποίο μιλάτε είναι ξεκάθαρο, Γνωμ. ΕΣΥΛ 298/1998:

1. Με τα εισπραττόμενα ποσά επιχορηγήσεων πιστώνεται ο 41.10 και χρεώνεται λογαριασμός του κυκλοφορούν ενεργητικού (Ταμείο ή λογ. Όψεως )

2. Για να μην επηρεαστούν τα φορλογικά κέρδη, στο τέλος της χρήσεως γίνεται η εγγραφή

Χ 41.10

Π 81.01.05

Με το ποσό που αναλογεί στις αποσβέσεις της χρήσεως

κτλ. κτλ. Θα συμφωνήσω με την επισκέπτρια.

Για να πάρει την επιδότηση η εταιρεία τα τιμολόγια θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς στον προμηθευτή.

Με εκτίμηση,

Στέφανος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Η΄ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα θεσω τους δικούς μου προβληματσιμούς. Ειχα ρωτήσει πριν 2 βδομάδες σχετικό θέμα, αλλά δεν απαντήθηκε. Κάποιος απάντησε, αλλά η ερώτηση ήθελε αλλη απάντηση. Το κρίσιμο θέμα ειναι, τι επιχορήγηση ειναι; και αν δίνεται σε μείωση του κόστους; υπάρχουν 2 λογαριασμοί ο 41.10 και 41.08.

Ισχύουν :

α)Ο ν. 1892 λέει ρητά οτι οι επιδοτήσεις δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος.

β) Ο ν. 2601 δεν το αναφέρει ρητά. Τώρα, ή διέλαθε, ή επίτηδες υπάρχει κενό. Προσωπικά με τη στενή έννοια του νόμου οι επιχορηγήσεις του ν. 2601 φορολογούνται. Πιοο ειναι το σωστό ; Αφού δεν έχει βγει ερμηνευτική του ν. 2601 για να διευκρινήσει θα περιμένουμε καποια απόφαση του ΣτΕ, αν κάποια εοιχείρηση προσφύγει.

γ)Ο τελευταίος νόμος 3299/04 (αναπτυξιακός) λέει ρητα οτι οι επιχορηγήσεις παγίων δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος. Μάλιστα τονίζεται στα συν του νόμου στην εισηγητική του έκθεση.

Τώρα στη προκειμένη περίπτωση. Απο ότι φαίνεται στο ερώτημα δεν ειναι επιδότηση του ν. 1892, ούτε του 2601, ουτε του 3299. Η απάντηση βρίσκεται στο πρόγραμμα με βαση το οποίο πηρες την επιχορήγηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ή ΣΩΣΤΕΣ, ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ)

ΑΡΧΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΑΓΙΟΥ 1000

ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΧ 15% 150

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 400

"ΑΠΟΣΒΕΣΗ" ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ (400Χ 15%)= 60

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣΜΕ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ (150-60)=90

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΑΓΙΟΥ 1000

ΜΕΙΟΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 400

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗ 600ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 600Χ15%=90

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ CEL ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕ 1731 ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ-ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν.1262/82.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(Υπ. Οικ. 1110587/11310/Β0012/ΠΟΛ. 1287/5-12-2000)Ε’

Αναπροσαρμογή αξίας κτιρίων που έχουν επιχορηγηθεί

Το Εθνικό Συμβούλιο Λογιστικής με την αριθ. 1016/10-3-1988 γνωμοδότησή του, καθόρισε τη λογιστική παρακολούθηση των επιχορηγήσεων που εισπράττουν οι επιχειρήσεις με βάση το ν. 1262/1982 και τα Μ.Ο.Π.

Επίσης, το Υπ. Οικονομικών με την αριθ. 1040321/10238/ΠΟΛ. 1093/1992 εγκύκλιο του ν. 1892/1990 έχει δεχθεί, κατόπιν της ως άνω γνωμοδότησης του Ε.Σ.Υ.Λ., ότι σε περίπτωση που παραγωγική επένδυση υπάγεται στο καθεστώς των επιχορηγήσεων των αναπτυξιακών νόμων (ν. 1262/1982, ν. 1892/1990, Μ.Ο.Π., κτλ.), με τα εισπραττόμενα κάθε φορά ποσά επιχορηγήσεων πιστώνεται ο λογαριασμός 41.10 «Επιχορηγήσεις παγίων επενδύσεων» και χρεώνονται τα χρηματικά διαθέσιμα (Ταμείο - Τράπεζες).

Στο τέλος κάθε χρήσης θα πρέπει να μεταφέρονται οι αναλογούσες στο σύνολο των επιχορηγήσεων αποσβέσεις (τακτικές και πρόσθετες) της χρήσης, από το λογαριασμό 41.10 «Επιχορηγήσεις παγίων επενδύσεων» στο λογαριασμό 81.01.05 «αναλογούσες στη χρήση επιχορηγήσεις» που ανήκει στην ομάδα των εκτάκτων και ανόργανων εσόδων.

Κατόπιν των ανωτέρω, για τα κτίρια των επιχειρήσεων (βιομηχανοστάσια, αποθηκευτικοί χώροι, γραφεία, κτλ.) που η κατασκευή αυτών έχει περατωθεί μέχρι την 31-12-1999 και έχουν επιχορηγηθεί, εφόσον ακολούθησαν την ως άνω λογιστική παρακολούθηση των εισπραχθεισών επιχορηγήσεων, η αναπροσαρμογή της αξίας των κτιρίων αυτών θα γίνει ως εξής:

Καταρχήν, θα γίνει αναπροσαρμογή του συνολικού κόστους κατασκευής του κτιρίου που έχει επιχορηγηθεί, όπως το κόστος αυτό εμφανίζεται στους οικείους λογαριασμούς στα βιβλία της επιχείρησης, με το συντελεστή αναπροσαρμογής που καθορίζεται στην απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ανάλογα με το χρόνο κτήσης (χρόνος αποπεράτωσης κατασκευής).

Επίσης, με τον ίδιο συντελεστή αναπροσαρμογής θα αναπροσαρμοσθούν στο σύνολό τους και οι γενόμενες αποσβέσεις επί της αξίας του κτιρίου μέχρι και την προηγούμενη από το χρόνο της αναπροσαρμογής διαχειριστική χρήση.

Στη συνέχεια, θα αναπροσαρμοσθεί με τον ίδιο συντελεστή αναπροσαρμογής που χρησιμοποιήθηκε για τα κτίρια και το ποσό του λογαριασμού 41.10 «Επιχορηγήσεις παγίων επενδύσεων», όπως αυτό εμφανίζεται στα βιβλία της επιχείρησης κατά το χρόνο της αναπροσαρμογής και έχει προκύψει μετά την αφαίρεση των αναλογουσών αποσβέσεων επί του ποσού των επιχορηγήσεων μέχρι και την προηγούμενη από το χρόνο της αναπροσαρμογής διαχειριστική χρήση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Νέος Συνάδελφος

Σωστός ο CEL. Για τον 2601 δεν έχει εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος και οι απόψεις είναι πολλές (όπως λεει και ο Inspector Kallahan είναι σαν τις ... και όλοι έχουν από μία).

Να δούμε τι θα γίνει με τον 3299 ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΟΛ. 1127/06.12.04 Οδηγίες για την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων των επιχειρήσεων, η οποία θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους 2004 και η οποία προβλέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 20 έως και 27 του ν. 2065/1992.(Αρ. Πρωτ.:1097930/11407/Β0012)

...........................................................

Ε. Αναπροσαρμογή αξίας κτιρίων που έχουν επιχορηγηθείΤο Εθνικό Συμβούλιο Λογιστικής με την αριθ. 1016/10.3.1988 γνωμοδότησή του, καθόρισε τη λογιστική παρακολούθηση των επιχορηγήσεων που εισπράττουν οι επιχειρήσεις με βάση το ν. 1262/1982 και τα Μ.Ο.Π.Επίσης, το Υπ. Οικονομικών με την αριθ. 1040321/10238/ΠΟΛ.1093/1992 εγκύκλιο του ν. 1892/1990 έχει δεχθεί, κατόπιν της ως άνω γνωμοδότησης του Ε.Σ.Υ.Λ., ότι σε περίπτωση που παραγωγική επένδυση υπάγεται στο καθεστώς των επιχορηγήσεων των αναπτυξιακών νόμων (ν. 1262/1982, ν. 1892/1990, Μ.Ο.Π., κτλ.), με τα εισπραττόμενα κάθε φορά ποσά επιχορηγήσεων πιστώνεται ο λογαριασμός 41.10 «Επιχορηγήσεις παγίων επενδύσεων» και χρεώνονται τα χρηματικά διαθέσιμα (Ταμείο - Τράπεζες).Στο τέλος κάθε χρήσης θα πρέπει να μεταφέρονται οι αναλογούσες στο σύνολο των επιχορηγήσεων αποσβέσεις (τακτικές και πρόσθετες) της χρήσης, από το λογαριασμό 41.10 «Επιχορηγήσεις παγίων επενδύσεων» στο λογαριασμό 81.01.05 «αναλογούσες στη χρήση επιχορηγήσεις» που ανήκει στην ομάδα των εκτάκτων και ανόργανων εσόδων.Κατόπιν των ανωτέρω, για τα κτίρια των επιχειρήσεων (βιομηχανοστάσια, αποθηκευτικοί χώροι, γραφεία, κτλ.) που η κατασκευή αυτών έχει περατωθεί μέχρι την 31.12.2003 και έχουν επιχορηγηθεί, εφόσον ακολούθησαν την ως άνω λογιστική παρακολούθηση των εισπραχθεισών επιχορηγήσεων, η αναπροσαρμογή της αξίας των κτιρίων αυτών θα γίνει ως εξής:Καταρχήν, θα γίνει αναπροσαρμογή του συνολικού κόστους κατασκευής του κτιρίου που έχει επιχορηγηθεί, όπως το κόστος αυτό εμφανίζεται στους οικείους λογαριασμούς στα βιβλία της επιχείρησης, με το συντελεστή αναπροσαρμογής που καθορίζεται στην απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ανάλογα με το χρόνο κτήσης (χρόνος αποπεράτωσης κατασκευής).Επίσης, με τον ίδιο συντελεστή αναπροσαρμογής θα αναπροσαρμοσθούν στο σύνολό τους και οι διενεργηθείσες αποσβέσεις επί της αξίας του κτιρίου μέχρι και την προηγούμενη από το χρόνο της αναπροσαρμογής διαχειριστική χρήση.Στη συνέχεια, θα αναπροσαρμοσθεί με τον ίδιο συντελεστή αναπροσαρμογής που χρησιμοποιήθηκε για τα κτίρια και το ποσό του λογαριασμού 41.10 «Επιχορηγήσεις παγίων επενδύσεων», όπως αυτό εμφανίζεται στα βιβλία της επιχείρησης κατά το χρόνο της αναπροσαρμογής και έχει προκύψει μετά την αφαίρεση των αναλογουσών αποσβέσεων επί του ποσού των επιχορηγήσεων μέχρι και την προηγούμενη από το χρόνο της αναπροσαρμογής διαχειριστική χρήση.΄Ετσι, με βάση τα ανωτέρω αναφερόμενα, ο προσδιορισμός της υπεραξίας του κτιρίου που έχει επιχορηγηθεί, θα γίνει ως ακολούθως:.........................................

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ (ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΟ ΑΚΙΝΗΤΑ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 8 months later...

Τελικά έχει λυθεί το ζήτημα πως θα παρουσιαστεί ο 41 στα Β κατηγορίας βιβλία;

Η ερώτηση έχει να κάνει με τα προγραμματα ΕΠΑΝ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ" Εμπορίου που εγκρίθηκαν ήδη και παροχής υπηρεσιών που είναι ακόμα ανοικτό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε παρόμοιο θέμα που είχα σε Β' κατηγορίας προσπαθούσα για ένα μήνα να βρω άκρη.

Οι επιδοτήσεις μέχρι κάποια στιγμή φορολογούνταν κανονικά αυξάνοντας τζίρο και κέρδη. Μας πήρε χαμπάρι η ΕΕ γιατί τα κονδύλια τα στέλνει για τις επιχειρήσεις και όχι για φορολογικά έσοδα. Κόπηκε αυτός ο τρόπος.

Κατά τα άλλα έχει δίκιο η Κρήνιδα. Μειωμένες αποσβέσεις πραγματοποιούμε. Έχω κάνει δύο στήλες στα βιβλία. Μία με αποσβέσεις ενσωματωμένες και μία μη ενσωματωμένες στο λειτουργικό κόστος.

Αποτέλεσμα προσδιορίζουν μόνο αυτές που ενσωματώνονται και είναι αυτές που αναλογούν στο πραγματικό κόστος. Οι μη ενσωματωμένες είναι το ποσοστό της επιδότησης το οποίο είναι καθαρά πληροφοριακό στοιχείο.

Όταν το έψαχνα γίναμε μαλλιά κουβάρια τρεις λογιστές χωρίς να μπορέσουμε να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση.

Εγώ πάντως αυτόν τον τρόπο βρίσκω ποιο σωστό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε παρόμοιο θέμα που είχα σε Β' κατηγορίας προσπαθούσα για ένα μήνα να βρω άκρη.

Οι επιδοτήσεις μέχρι κάποια στιγμή φορολογούνταν κανονικά αυξάνοντας τζίρο και κέρδη. Μας πήρε χαμπάρι η ΕΕ γιατί τα κονδύλια τα στέλνει για τις επιχειρήσεις και όχι για φορολογικά έσοδα. Κόπηκε αυτός ο τρόπος.

Κατά τα άλλα έχει δίκιο η Κρήνιδα. Μειωμένες αποσβέσεις πραγματοποιούμε. Έχω κάνει δύο στήλες στα βιβλία. Μία με αποσβέσεις ενσωματωμένες και μία μη ενσωματωμένες στο λειτουργικό κόστος.

Αποτέλεσμα προσδιορίζουν μόνο αυτές που ενσωματώνονται και είναι αυτές που αναλογούν στο πραγματικό κόστος. Οι μη ενσωματωμένες είναι το ποσοστό της επιδότησης το οποίο είναι καθαρά πληροφοριακό στοιχείο.

Όταν το έψαχνα γίναμε μαλλιά κουβάρια τρεις λογιστές χωρίς να μπορέσουμε να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση.

Εγώ πάντως αυτόν τον τρόπο βρίσκω ποιο σωστό.

Το θεμα που συζητούσαμε με τον συνάδελφο απο Krhnida έχει να κάνει με την φορολόγηση ή όχι των επιχορηγήσεων των αναπτυξιακών νόμων .

Επείδη έχουν διαγραφεί πολλά , εγω εξακολουθώ να έχω την άποψη ότι δεν φορολογούνται .

Ο λογιστικός χειρισμός σε όλες τις περιπτώσεις είναι ο ίδιος σύμφωνα με τον ΕΓΛΣ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την παρακολούθηση της υλοποίησης των προγραμμάτων στα Β κατηγορίας βιβλία έτσι κι΄αλλοιώς θα ανοίξω καρτέλλες προμηθευτών και παγίων.

Φαίνεται λοιπόν σωστό να ανοίξω και καρτέλλες 41-81 πληροφοριακές όπου στην ανακεφαλάιωση έτους θα μεταφέρω τις μειωμένες αποσβέσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το 2.11 που αναφέρεις Roxanne, δεν χρειάζεται να ανοίξεις καρτέλλες προμηθεύτών και παγίων.

Το αναφέρει ρητά ο οδηγός του προγράμματος, μόνο στα Γ' απαιτεί καρτέλλες.

Στα Β' μόνο ο πίνακας αποσβέσεων τους φτάνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...