Προς το περιεχόμενο

Mόνο Συζήτηση: Κωδ. 001002 Θέμα : Επιστολή σχετικά με το άρθρο 17 του νέου Εργασιακού Νόμου με τίτλο "Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις".


DAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επισκέπτη ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ-ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ- ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΤΕΘΩ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΤΡΙΠΟΛΗ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε μια τυχαία αναζήτηση έπεσα πάνω σ'αυτό..

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Αρ.Πρωτ .: Ε40/196

Αθήνα, 27/4/2010

ΘΕΜΑ: Αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου.

Με αφορμή ερωτήματα που μας έχουν τεθεί από ορισμένα Υποκαταστήματα, σε σχέση με την αναστολή της δυνατότητας των εργοδοτών να υποβάλουν Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, κρίνουμε αναγκαίο να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 4 της Φ21/οικ.2739/23-1-2002 Απόφασης του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Φ.Ε.Κ. 87/τ.Β΄/30-1-2002) το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. προβαίνει σε αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου και σε απενεργοποίηση των αντίστοιχων κωδικών στις εξής περιπτώσεις:

α) Αν δηλωθεί παύση της λειτουργίας της επιχείρησης.

β) Αν το ζητήσει ο εργοδότης, με αίτησή του στο αρμόδιο για την παραλαβή της Α.Π.Δ. Υποκατάστημα ή Παράρτημα Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ..

Ωστόσο, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις εργοδοτών που υποβάλουν επί μακρού Α.Π.Δ., συνήθως με μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων, χωρίς να καταβάλουν τις αντίστοιχες εισφορές, ενώ σε επιτόπιους ελέγχους οι δηλούμενοι ως χώροι απασχόλησης του προσωπικού τους δεν λειτουργούν ή δεν υπάρχουν. Επίσης, υφίστανται περιπτώσεις εργοδοτών που υποβάλουν Α.Π.Δ. για την ασφάλιση μεγάλου αριθμού εργατοτεχνιτών, για απασχόλησή τους σε οικοδομοτεχνικά έργα, στα οποία όμως δεν έχουν εκτελεσθεί εργασίες της κατασκευαστικής φάσης που αναγράφεται στις υποβληθείσες Α.Π.Δ..

Προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα, που ενδεχομένως θα προκύψουν από δόλια, εικονική ή εν γένει μη νόμιμη ασφάλιση προσώπων, θα πρέπει σε παρόμοιες περιπτώσεις και αφού προηγουμένως διενεργηθεί κατά προτεραιότητα λεπτομερής έρευνα (επιτόπιοι έλεγχοι σε διαφορετικές ημέρες & ώρες, λήψη στοιχείων από Δ.Ο.Υ., Επιμελητήρια κ.λ.π.), να ενημερώνεται εγγράφως η υπηρεσία μας, για να εξετασθεί το ενδεχόμενο αναστολής, για τους συγκεκριμένους εργοδότες, η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου.

Τέλος, όταν για οποιονδήποτε λόγο οι υπηρεσίες μας χρειάζονται πληροφορίες, σχετικά με την υποβολή Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου από συγκεκριμένο εργοδότη, το αντίστοιχο αίτημα θα πρέπει να στέλνεται εγγράφως στην Διεύθυνσή μας και όχι στην «Ομάδα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης και Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών».

Αναρωτιέμαι λοιπόν..

Γιατί δεν προχώρησαν σε εφαρμογή της ανωτέρω, καθορίζοντας ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά πέρασαν στο Νομοσχέδιο το άρθρο που συζητάμε?.

Μήπως γιατί η εφαρμογή του παραπάνω εγγράφου απαιτεί ενασχόληση με ελέγχους (ποιος να τρέχει τώρα),

Ενώ η ψηφισθείσα διάταξη απαιτεί την προσέλευση των επιχειρηματιών στο "Τιμήμα" ? :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Σε μια τυχαία αναζήτηση έπεσα πάνω σ'αυτό..Αναρωτιέμαι λοιπόν.. Γιατί δεν προχώρησαν σε εφαρμογή της ανωτέρω, καθορίζοντας ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά πέρασαν στο Νομοσχέδιο το άρθρο που συζητάμε?.Μήπως γιατί η εφαρμογή του παραπάνω εγγράφου απαιτεί ενασχόληση με ελέγχους (ποιος να τρέχει τώρα),Ενώ η ψηφισθείσα διάταξη απαιτεί την προσέλευση των επιχειρηματιών στο "Τιμήμα" ? :)

η εγκυγλιος αυτη εκδοθηκε πριν την ψηφιση του αρθρου 17 που λεμε τωρα και αφορά κυριως επιχειρησεις που ενω εχουν αναστειλει την λειτουργια τους ή εχουν πτωχευσει...συνεχιζουν παρανομως να ασφαλιζουν προσωπικο.

λογικα οταν εκδοθει εγκυκλιος για το αρθρο 17 θα αναφερεται σε αναστολη της δυνατοτητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου για ολες τις επιχειρησεις που έχουν λξξιπροθεσμες και δεν εχουν υπαχθει σε ρύθμιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Γραβιάς Δημ. Κωνσταντίνος Λογιστής- Φοροτεχνικός, Αθήνα

2) Δαλατσης Δημητριος , Αθηνα

3) Δανάς Δ. Κίμων Λογιστής Πειραιά

4) Δασκαλοπουλου Μαρια. Λογιστρια. Αθηνα

5) Δημάκος Ανδρέας, Λογιστής, Αθήνα

6) Έξαρχος Αθανάσιος, Λογιστής-Φοροτέχνης-Αθήνα

7) Καχριλας Νικολαος Λογιστης-φοροτεχνικος Πειραιας

8) Κοντος Αθανασιος, Λογιστης-Φοροτεχνικος, Αθηνα

9) Κοντός Στέλιος, λογιστής φοροτέχνης Θεσσαλονίκη.

10) Κορωνιδου Χρυσανθη, λογιστρια φοροτεχνικος, Θεσσαλονικη

11)Κοτζαμπουγιουκιδης Αναστασιος Λογιστης-Φοροτεχνικος Θεσσαλονικη

12)Κωνσταντινιδης Στεφανος Ιδ.Υπαλληλος Αθηνα

13) Κωστάζου Δέσποινα Λογίστρια Φοροτεχνικός Αργυρούπολη Αττικής

14)Λαλιωτης Γεωργιος, Λογιστης Φοροτεχνικος ΡοδοςΑμαλιάδα

15) Λουφας Νικολαος Λογιστης

16)Μαμάκης Στέφανος, Λογιστής-Φοροτέχνης Ηράκλειο

17)Μεμέτ Χαλήτ - Λογιστής, Σάπες Ν. Ροδόπης

18)Μπαρδακης Ανδρεας, Λογιστης Αθηνα

19)Μπατάκης Διομήδης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Χανία Κρήτης

20)Μπούχαλης Στ.Δημήτριος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Καλαμάτα

21)Νικολαου Κωνσταντινος

22)Πάλλης Παναγιώτης , λογιστής φοροτέχνης , Χαλάνδρι Αττικής

23)Σαρδής Ν. Αντώνιος Λογιστής Πειραιάς

24)Σταυρίδη Χαρ. Ελένη Λογίστρια-Φοροτεχνικός Πρέβεζα

25)Σταυριδης Χαρ. Αποστολος, Λογιστης-Φοροτεχνικος Πρεβεζα

26)Σταυρουλάκης Αρτ Κων/νος. λογιστής φοροτέχνης Χανιά Κρήτης

27)Τσιαχματιώτης Βαγγέλης, Λογιστικό γραφείο, Θεσ/νίκη

28)Φαφουτης Ευαγγελος, Λογιστης Φοροτεχνικος, Αθηνα

29)Χατζη Αγορουλα, Λογιστρια-Φοροτεχνικος Λαμια

30)Χρηστου Αλεξανδρος, Λογιστης φοροτεχνικος Κερκυρα

Μια μικρή μετακόμιση στην άλλη πλευρά της Ελλάδος απλώς :) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .....ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ.....ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Βουλής ,

Η Πανελλήνια Διαδικτυακή Ομάδα σκέψης και παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών εμπνεύστηκε,συγκροτήθηκε και δρά αξιοποιώντας την αμεσότητα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συμμετοχής.

Η ομάδα μας αποτελείται απο επαγγελματίες Λογιστές-Φοροτεχνικούς που, μέσω της πλέον δημοφιλέστερης ελληνικής φορολογιστικής διαδικτυακής πύλης www.taxheaven.gr, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με on line συζητήσεις, αξιολογήσεις και δυναμικές παρεμβάσεις σε θέματα και εξελίξεις που αφορούν αντικείμενα του κλάδου.

Με την ιδιότητα μας αυτή, θα θέλαμε να σας παραθέσουμε κάποιες σημαντικές επισημάνσεις σχετικά με τον Νόμο 3846(ΦΕΚ 66Α 11/05/2010) με τίτλο "Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις" όπου σύμφωνα με το άρθρο 17 προβλέπονται τα εξής :

Άρθρο 17

Ρυθμίσεις ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

1. Στο τέλος της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ν. 2972/2001 (ΦΕΚ 291 Α΄), όπως ισχύει, προστίθενται εδάφια, ως ακολούθως:

«Οι ΑΠΔ, οι οποίες υποβάλλονται για διαστήματα μισθολογικών περιόδων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, θεωρούνται ως μη υποβληθείσες και επιβάλλεται η πρόσθετη επιβάρυνση που προβλέπεται από τη διάταξη της περίπτωσης α΄ της παραγράφου αυτής.

Η υποβολή ΑΠΔ επόμενων, μετά τη βεβαίωση οφειλής, μισθολογικών περιόδων, δεν γίνεται δεκτή μέσω διαδικτύου, εφόσον ο εργοδότης εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις αντίστοιχες εισφορές και δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, ο εργοδότης υποχρεούται να προσκομίσει την ΑΠΔ με ψηφιακό μαγνητικό μέσο στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η ΑΠΔ που υποβάλλεται με τον τρόπο αυτόν, παραλαμβάνεται από το αρμόδιο υποκατάστημα, μόνο αν ο εργοδότης συνυποβάλλει το αναλυτικό-καθολικό ισοζύγιο κινούμενων λογαριασμών του προηγούμενου μήνα, καθώς και την ανάλυση πελατών του ίδιου μήνα.

Επιπλέον, ο εργοδότης καλείται να καταθέσει εγγυητική επιστολή τράπεζας με διάρκεια ισχύος ενός έτους από την έκδοσή της, ισόποση με το σύνολο των εισφορών των υποβληθεισών Α.Π.Δ., για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές.

Η Α.Π.Δ. που υποβάλλεται στο υποκατάστημα θεωρείται εμπρόθεσμη αν υποβληθεί έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της επόμενης κατά περίπτωση ΑΠΔ.

Μετά την ως άνω ημερομηνία επιβάλλονται οι κυρώσεις της περίπτωσης β΄ της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 2972/2001, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 9 του ν. 3232/2004.»

Σχετικά με το παραπάνω άρθρο του νόμου έχουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής :

Αποψη μας είναι ότι η είσπραξη των εργοδοτικών εισφορών καθώς και των εισφορών του ασφαλισμένου ήταν και πρέπει να παραμείνει αντικείμενο ελέγχου του ελεγκτικού μηχανισμού του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το συγκεκριμένο άρθρο, όπως γίνεται κατανοητό και σε εσάς, επιβάλλει στους εργαζόμενους να γίνουν ελεγκτές των εργοδοτών τους αφού θα πρέπει να ελέγχουν σε μηνιαία βάση την εμπρόθεσμη καταβολή τόσο των κρατήσεων για τις εισφορές του ασφαλισμένου όσο και των κρατήσεων των εργοδοτικών εισφορών με σκοπό την εξασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Αυτό θα συμβαίνει διότι σε περίπτωση μη καταβολής των εν λόγω εισφορών από την πλευρά του εργοδότη, δε θα ενημερώνεται το ασφαλιστικό ιστορικό τους, λόγω της μη παραλαβής των σχετικών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.).

Επίσης μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η διατύπωση του συγκεκριμένου άρθρου , απο το οποίο προκύπτει επίσης, πώς θεωρούνται ως μη υποβληθείσες και επιβάλλεται η πρόσθετη επιβάρυνση που προβλέπεται, οι ΑΠΔ οι οποίες υποβάλλονται για διαστήματα μισθολογικών περιόδων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Η παραπάνω διατύπωση σε συνδυασμό με τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των ΑΠΔ καθώς και τις καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής των εισφορών , θα έχει ώς αποτέλεσμα να θεωρηθούν ως μή υποβληθείσες σχεδόν όλες οι ΑΠΔ του Β τριμήνου του 2010 αφού τελευταία ημέρα πληρωμής των εισφορών του Ιουνίου είναι η 30η Ιουλίου , ενώ οι καταληκτικές ημερομήνιες αποστολής ΑΠΔ αναλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΜΕ είναι προγενέστερες της 30ης Ιουλίου.

Θεωρούμε πως με το συγκεκριμένο άρθρο θίγονται αφενός βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και αφετέρου ατονεί η βούληση του νομοθέτη όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της εισφοροδιαφυγής γενικότερα που ταλανίζει το ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων.

Σαν διαδικτυακή ομάδα σκέψης και παρέμβασης λογιστών-φοροτεχνικών γνωρίζουμε το ζήτημα καλύτερα και πληρέστερα από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική τάξη και φρονούμε πώς με το συγκεκριμένο άρθρο του Νόμου εάν παραμείνει ως έχει, τα αποτελέσματά του θα είναι με μαθηματική ακρίβεια τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που σκοπεύει να επιλύσει.

Η αδυναμία ρευστότητας των επιχειρήσεων λόγω της οικονομικής ύφεσης θα τις αναγκάσει να προβούν σε ακραίες παραβατικές λύσεις και η εισφοροδιαφυγή θα είναι εκτός οποιουδήποτε ελέγχου και διασταύρωσης.

Στόχος της παρεμβασής μας είναι να προτρέψουμε το Ίδρυμα να προσαρμόσει το μηχανογραφικό του σύστημα έτσι ώστε, μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής των Α.Π.Δ. - επόμενων από αυτή που δεν τακτοποιήθηκαν οι αντίστοιχες εισφορές - να αντλεί μόνο τα στοιχεία ασφαλιστικής εικόνας των εργαζομένων και να ενημερώνει άμεσα τον εργοδότη για τις κυρώσεις που τον επιβαρύνουν σύμφωνα με τις νέες διατάξεις.

Είμαστε στην διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.

Με τιμή,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΕΨΗΣ

ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ- ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

T.Y

1) Γραβιάς Δημ. Κωνσταντίνος Λογιστής- Φοροτεχνικός, Αθήνα

2) Δαλατσης Δημητριος , Αθηνα

3) Δανάς Δ. Κίμων Λογιστής Πειραιά

4) Δασκαλοπουλου Μαρια. Λογιστρια. Αθηνα

5) Δημάκος Ανδρέας, Λογιστής, Αθήνα

6) Έξαρχος Αθανάσιος, Λογιστής-Φοροτέχνης-Αθήνα

7) Κατσάνος Δ. Βασίλειος, Λογιστής φοροτεχνικός,Τρίκαλα

8) Καχριλας Νικολαος Λογιστης-φοροτεχνικος Πειραιας

9) Κοντος Αθανασιος, Λογιστης-Φοροτεχνικος, Αθηνα

10) Κοντός Στέλιος, λογιστής φοροτέχνης Θεσσαλονίκη.

11) Κορωνιδου Χρυσανθη, λογιστρια φοροτεχνικος, Θεσσαλονικη

12) Κοτζιαγκιαουριδης Αναστασιος Λογιστης-Φοροτεχνικος Θεσσαλονικη

13)Κωνσταντινιδης Στεφανος Ιδ.Υπαλληλος Αθηνα

14) Κωστάζου Δέσποινα Λογίστρια Φοροτεχνικός Αργυρούπολη Αττικής

15)Λαλιωτης Γεωργιος, Λογιστης Φοροτεχνικος Αμαλιάδα

16) Λουφας Νικολαος Λογιστης

17)Μαμάκης Στέφανος, Λογιστής-Φοροτέχνης Ηράκλειο

18)Μεμέτ Χαλήτ - Λογιστής, Σάπες Ν. Ροδόπης

19)Μπαρδακης Ανδρεας, Λογιστης Αθηνα

20)Μπατάκης Διομήδης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Χανία Κρήτης

21)Μπούχαλης Στ.Δημήτριος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Καλαμάτα

22)Νικολαου Κωνσταντινος

23)Πάλλης Παναγιώτης , λογιστής φοροτέχνης , Χαλάνδρι Αττικής

24)Σαρδής Ν. Αντώνιος Λογιστής Πειραιάς

25)Σταυρίδη Χαρ. Ελένη Λογίστρια-Φοροτεχνικός Πρέβεζα

26)Σταυριδης Χαρ. Αποστολος, Λογιστης-Φοροτεχνικος Πρεβεζα

27)Σταυρουλάκης Αρτ Κων/νος. λογιστής φοροτέχνης Χανιά Κρήτης

28)Τσιαχματιώτης Βαγγέλης, Λογιστικό γραφείο, Θεσ/νίκη

29)Φαφουτης Ευαγγελος, Λογιστης Φοροτεχνικος, Αθηνα

30)Χατζη Αγορουλα, Λογιστρια-Φοροτεχνικος Λαμια

31)Χρηστου Αλεξανδρος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Κερκυρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11)Κοτζαμπουγιουκιδης Αναστασιος Λογιστης-Φοροτεχνικος Θεσσαλονικη

Το σωστο ειναι..

Κοτζιαγκιαουριδης Αναστασιος Λογιστης-Φοροτεχνικος Θεσσαλονικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχομαι να είναι το τελικό και το βλέπω αρκετά καλό .

Λέμε ποιοι ειμαστε , αναλύουμε τις σκέψεις μας και αναμένουμε .

Σκεφτομαι αύριο να φύγει για την Βουλή τους βουλευτές και τα ΜΜΕ και την Δευτέρα να το στείλω σε όλους τους υπόλοιπους .

Να το βάλω και στα ΜΜΜ ?????

:) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ευχομαι να είναι το τελικό και το βλέπω αρκετά καλό .Λέμε ποιοι ειμαστε , αναλύουμε τις σκέψεις μας και αναμένουμε .Σκεφτομαι αύριο να φύγει για την Βουλή τους βουλευτές και τα ΜΜΕ και την Δευτέρα να το στείλω σε όλους τους υπόλοιπους .Να το βάλω και στα ΜΜΜ ????? :) :)

Το γοργόν και χάρη έχει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σωστο ειναι..

Κοτζιαγκιαουριδης Αναστασιος Λογιστης-Φοροτεχνικος Θεσσαλονικη

laugh.gifbiggrin.gif

ενταξει πατριωτακι ...δεν ηταν και ασχημη η προσπαθεια μου ομως ε? κοντα επεσα ...tongue.gif

Συγγνωμη παντως για την παραποιηση

και για την μετακομιση του the Jamaican, επισης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

......................

1) Γραβιάς Δημ. Κωνσταντίνος Λογιστής- Φοροτεχνικός, Αθήνα

2) Δαλατσης Δημητριος , Αθηνα

3) Δανάς Δ. Κίμων Λογιστής Πειραιά

4) Δασκαλοπουλου Μαρια. Λογιστρια. Αθηνα

5) Δημάκος Ανδρέας, Λογιστής, Αθήνα

6) Έξαρχος Αθανάσιος, Λογιστής-Φοροτέχνης-Αθήνα

7) Κατσάνος Δ. Βασίλειος, Λογιστής φοροτεχνικός,Τρίκαλα

8) Καχριλας Νικολαος Λογιστης-φοροτεχνικος Πειραιας

9) Κοντος Αθανασιος, Λογιστης-Φοροτεχνικος, Αθηνα

10) Κοντός Στέλιος, λογιστής φοροτέχνης Θεσσαλονίκη.

11) Κορωνιδου Χρυσανθη, λογιστρια φοροτεχνικος, Θεσσαλονικη

12) Κοτζιαγκιαουριδης Αναστασιος Λογιστης-Φοροτεχνικος Θεσσαλονικη

13)Κωνσταντινιδης Στεφανος Ιδ.Υπαλληλος Αθηνα

14) Κωστάζου Δέσποινα Λογίστρια Φοροτεχνικός Αργυρούπολη Αττικής

15)Λαλιωτης Γεωργιος, Λογιστης Φοροτεχνικος Αμαλιάδα

16) Λουφας Νικολαος Λογιστης

17)Μαμάκης Στέφανος, Λογιστής-Φοροτέχνης Ηράκλειο

18)Μεμέτ Χαλήτ - Λογιστής, Σάπες Ν. Ροδόπης

19)Μπαρδακης Ανδρεας, Λογιστης Αθηνα

20)Μπατάκης Διομήδης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Χανία Κρήτης

21)Μπούχαλης Στ.Δημήτριος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Καλαμάτα

22)Νικολαου Κωνσταντινος

23)Πάλλης Παναγιώτης , λογιστής φοροτέχνης , Χαλάνδρι Αττικής

24)Σαρδής Ν. Αντώνιος Λογιστής Πειραιάς

25)Σταυρίδη Χαρ. Ελένη Λογίστρια-Φοροτεχνικός Πρέβεζα

26)Σταυριδης Χαρ. Αποστολος, Λογιστης-Φοροτεχνικος Πρεβεζα

27)Σταυρουλάκης Αρτ Κων/νος. λογιστής φοροτέχνης Χανιά Κρήτης

28)Τσιαχματιώτης Βαγγέλης, Λογιστικό γραφείο, Θεσ/νίκη

29)Φαφουτης Ευαγγελος, Λογιστης Φοροτεχνικος, Αθηνα

30)Χατζη Αγορουλα, Λογιστρια-Φοροτεχνικος Λαμια

31)Χρηστου Αλεξανδρος, Λογιστης φοροτεχνικος Κερκυρα

Κιμωνα

προσθεσε

Isidora

Rage

raniax

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΤΡΙΠΟΛΗ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτείνω:

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΤΡΙΠΟΛΗ

για να διατηρηθεί η ομάδα αμιγής.

Εναλλακτικά, εάν είχαμε και συμμετοχή από άλλους επαγγελματίες, θα μπορούσαμε στο τέλος να βάλουμε ότι "η παρούσα βρίσκει απολύτως σύμφωνους και συνυπογράφεται και από τους κάτωθι επαγγελματίες, των οποίων τα συμφέροντα θίγονται άμεσα:..."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρύσα, αν μπορείς να μου σβήσεις τη Ρόδο σαν πόλη γιατί έχει αρχίσει να μου θυμίζει το ανέκδοτο με το ψόφιο άλογο και τον κεκέ. :) Ευχαριστώώώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρύσα, αν μπορείς να μου σβήσεις τη Ρόδο σαν πόλη γιατί έχει αρχίσει να μου θυμίζει το ανέκδοτο με το ψόφιο άλογο και τον κεκέ. :) Ευχαριστώώώ

Συγγνωμη, Γεωργιε απο την Αμαλιαδα , δεν προσεξα οτι δεν σβηστηκε....το ανεκδοτο δεν το ξερω, ελπιζω να μην ειναι πολυ κακο smile.gif

.(δεν ξερω γιατι αλλα ημουν απολυτα σιγουρη απο παλια οτι εισαι απο τη Ροδο)

Τα πλήρη στοιχεία απο Isidora Rage raniax τα έχουμε ??

Κιμωνα δεν τα ξερω γιαυτο δεν τα εγραψα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα!

30)Χρηστου Αλεξανδρος, Λογιστης φοροτεχνικος Σύμβουλος επιχειρήσεων, Κέρκυρα

Δεν είμαι λογιστής, αν και όπως πάνε τα πράματα μάλλον θα πρέπει να ασχοληθώ ακόμα πιο εντατικά με τα φοροτεχνικά...

Καλή βδομάδα σε όλους! rolleyes.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Βαρσαμιδης Δημητριος Λογιστης Φοροτεχνικος, Αλεξανδρουπολη

2) Γραβιάς Δημ. Κωνσταντίνος Λογιστής- Φοροτεχνικός, Αθήνα

3) Δαλατσης Δημητριος , Αθηνα

4) Δανάς Δ. Κίμων Λογιστής Πειραιά

5) Δασκαλοπουλου Μαρια. Λογιστρια. Αθηνα

6) Δημάκος Ανδρέας, Λογιστής, Αθήνα

7) Έξαρχος Αθανάσιος, Λογιστής-Φοροτέχνης-Αθήνα

8) Κατσάνος Δ. Βασίλειος, Λογιστής φοροτεχνικός,Τρίκαλα

9) Καχριλας Νικολαος Λογιστης-φοροτεχνικος Πειραιας

10) Κοντος Αθανασιος, Λογιστης-Φοροτεχνικος, Αθηνα

11) Κοντός Στέλιος, λογιστής φοροτέχνης Θεσσαλονίκη.

12) Κορωνιδου Χρυσανθη, λογιστρια φοροτεχνικος, Θεσσαλονικη

13) Κοτζιαγκιαουριδης Αναστασιος Λογιστης-Φοροτεχνικος Θεσσαλονικη

14)Κωνσταντινιδης Στεφανος Ιδ.Υπαλληλος Αθηνα

15) Κωστάζου Δέσποινα Λογίστρια Φοροτεχνικός Αργυρούπολη Αττικής

16)Λαλιωτης Γεωργιος, Λογιστης Φοροτεχνικος Αμαλιάδα

17) Λουφας Νικολαος Λογιστης

18)Μαμάκης Στέφανος, Λογιστής-Φοροτέχνης Ηράκλειο

19)Μεμέτ Χαλήτ - Λογιστής, Σάπες Ν. Ροδόπης

20)Μπαρδακης Ανδρεας, Λογιστης Αθηνα

21)Μπατάκης Διομήδης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Χανία Κρήτης

22)Μπούχαλης Στ.Δημήτριος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Καλαμάτα

23)Νικολαου Κωνσταντινος

24)Πάλλης Παναγιώτης , λογιστής φοροτέχνης , Χαλάνδρι Αττικής

25)Σαρδής Ν. Αντώνιος Λογιστής Πειραιάς

26)Σταυρίδη Χαρ. Ελένη Λογίστρια-Φοροτεχνικός Πρέβεζα

27)Σταυριδης Χαρ. Αποστολος, Λογιστης-Φοροτεχνικος Πρεβεζα

28)Σταυρουλάκης Αρτ Κων/νος. λογιστής φοροτέχνης Χανιά Κρήτης

29)Στοικακη Σοφια. Λογιστρια Φοροτεχνικος Αλεξανδρουπολη

30)Τσιαχματιώτης Βαγγέλης, Λογιστικό γραφείο, Θεσ/νίκη

31)Φαφουτης Ευαγγελος, Λογιστης Φοροτεχνικος, Αθηνα

32)Χατζη Αγορουλα, Λογιστρια-Φοροτεχνικος Λαμια

33)Χρηστου Αλεξανδρος, Συμβουλος Επιχειρησεων, Κερκυρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανακεφαλαίωση (αν μου επιτρέπετε…) smile.gif

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Βουλής ,

Η Πανελλήνια Διαδικτυακή Ομάδα σκέψης και παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών εμπνεύστηκε,συγκροτήθηκε και δρά αξιοποιώντας την αμεσότητα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συμμετοχής.

Η ομάδα μας αποτελείται απο επαγγελματίες Λογιστές-Φοροτεχνικούς που, μέσω της πλέον δημοφιλέστερης ελληνικής φορολογιστικής διαδικτυακής πύλης www.taxheaven.gr, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με on line συζητήσεις, αξιολογήσεις και δυναμικές παρεμβάσεις σε θέματα και εξελίξεις που αφορούν αντικείμενα του κλάδου.

Με την ιδιότητα μας αυτή, θα θέλαμε να σας παραθέσουμε κάποιες σημαντικές επισημάνσεις σχετικά με τον Νόμο 3846(ΦΕΚ 66Α 11/05/2010) με τίτλο "Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις" όπου σύμφωνα με το άρθρο 17 προβλέπονται τα εξής :

Άρθρο 17

Ρυθμίσεις ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

1. Στο τέλος της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ν. 2972/2001 (ΦΕΚ 291 Α΄), όπως ισχύει, προστίθενται εδάφια, ως ακολούθως:

«Οι ΑΠΔ, οι οποίες υποβάλλονται για διαστήματα μισθολογικών περιόδων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, θεωρούνται ως μη υποβληθείσες και επιβάλλεται η πρόσθετη επιβάρυνση που προβλέπεται από τη διάταξη της περίπτωσης α΄ της παραγράφου αυτής.

Η υποβολή ΑΠΔ επόμενων, μετά τη βεβαίωση οφειλής, μισθολογικών περιόδων, δεν γίνεται δεκτή μέσω διαδικτύου, εφόσον ο εργοδότης εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις αντίστοιχες εισφορές και δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, ο εργοδότης υποχρεούται να προσκομίσει την ΑΠΔ με ψηφιακό μαγνητικό μέσο στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η ΑΠΔ που υποβάλλεται με τον τρόπο αυτόν, παραλαμβάνεται από το αρμόδιο υποκατάστημα, μόνο αν ο εργοδότης συνυποβάλλει το αναλυτικό-καθολικό ισοζύγιο κινούμενων λογαριασμών του προηγούμενου μήνα, καθώς και την ανάλυση πελατών του ίδιου μήνα.

Επιπλέον, ο εργοδότης καλείται να καταθέσει εγγυητική επιστολή τράπεζας με διάρκεια ισχύος ενός έτους από την έκδοσή της, ισόποση με το σύνολο των εισφορών των υποβληθεισών Α.Π.Δ., για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές.

Η Α.Π.Δ. που υποβάλλεται στο υποκατάστημα θεωρείται εμπρόθεσμη αν υποβληθεί έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της επόμενης κατά περίπτωση ΑΠΔ.

Μετά την ως άνω ημερομηνία επιβάλλονται οι κυρώσεις της περίπτωσης β΄ της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 2972/2001, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 9 του ν. 3232/2004.»

Σχετικά με το παραπάνω άρθρο του νόμου έχουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής :

Αποψη μας είναι ότι η είσπραξη των εργοδοτικών εισφορών καθώς και των εισφορών του ασφαλισμένου ήταν και πρέπει να παραμείνει αντικείμενο ελέγχου του ελεγκτικού μηχανισμού του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το συγκεκριμένο άρθρο, όπως γίνεται κατανοητό και σε εσάς, επιβάλλει στους εργαζόμενους να γίνουν ελεγκτές των εργοδοτών τους αφού θα πρέπει να ελέγχουν σε μηνιαία βάση την εμπρόθεσμη καταβολή τόσο των κρατήσεων για τις εισφορές του ασφαλισμένου όσο και των κρατήσεων των εργοδοτικών εισφορών με σκοπό την εξασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Αυτό θα συμβαίνει διότι σε περίπτωση μη καταβολής των εν λόγω εισφορών από την πλευρά του εργοδότη, δε θα ενημερώνεται το ασφαλιστικό ιστορικό τους, λόγω της μη παραλαβής των σχετικών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.).

Επίσης μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η διατύπωση του συγκεκριμένου άρθρου , απο το οποίο προκύπτει επίσης, πώς θεωρούνται ως μη υποβληθείσες και επιβάλλεται η πρόσθετη επιβάρυνση που προβλέπεται, οι ΑΠΔ οι οποίες υποβάλλονται για διαστήματα μισθολογικών περιόδων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Η παραπάνω διατύπωση σε συνδυασμό με τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των ΑΠΔ καθώς και τις καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής των εισφορών , θα έχει ώς αποτέλεσμα να θεωρηθούν ως μή υποβληθείσες σχεδόν όλες οι ΑΠΔ του Β τριμήνου του 2010 αφού τελευταία ημέρα πληρωμής των εισφορών του Ιουνίου είναι η 30η Ιουλίου , ενώ οι καταληκτικές ημερομήνιες αποστολής ΑΠΔ αναλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΜΕ είναι προγενέστερες της 30ης Ιουλίου.

Θεωρούμε πως με το συγκεκριμένο άρθρο θίγονται αφενός βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και αφετέρου ατονεί η βούληση του νομοθέτη όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της εισφοροδιαφυγής γενικότερα που ταλανίζει το ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων.

Σαν διαδικτυακή ομάδα σκέψης και παρέμβασης λογιστών-φοροτεχνικών γνωρίζουμε το ζήτημα καλύτερα και πληρέστερα από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική τάξη και φρονούμε πώς με το συγκεκριμένο άρθρο του Νόμου εάν παραμείνει ως έχει, τα αποτελέσματά του θα είναι με μαθηματική ακρίβεια τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που σκοπεύει να επιλύσει.

Η αδυναμία ρευστότητας των επιχειρήσεων λόγω της οικονομικής ύφεσης θα τις αναγκάσει να προβούν σε ακραίες παραβατικές λύσεις και η εισφοροδιαφυγή θα είναι εκτός οποιουδήποτε ελέγχου και διασταύρωσης.

Στόχος της παρεμβασής μας είναι να προτρέψουμε το Ίδρυμα να προσαρμόσει το μηχανογραφικό του σύστημα έτσι ώστε, μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής των Α.Π.Δ. - επόμενων από αυτή που δεν τακτοποιήθηκαν οι αντίστοιχες εισφορές - να αντλεί μόνο τα στοιχεία ασφαλιστικής εικόνας των εργαζομένων και να ενημερώνει άμεσα τον εργοδότη για τις κυρώσεις που τον επιβαρύνουν σύμφωνα με τις νέες διατάξεις.

Είμαστε στην διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.

Με τιμή,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΕΨΗΣ

ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ- ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

T.Y

1) Βαρσαμίδης Δημήτρης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Αλεξανδρούπολη.

2) Γραβιάς Δημ. Κωνσταντίνος Λογιστής- Φοροτεχνικός, Αθήνα

3) Δαλατσης Δημητριος , Αθηνα

4) Δανάς Δ. Κίμων Λογιστής Πειραιά

5) Δασκαλοπουλου Μαρια. Λογιστρια. Αθηνα

6) Δημάκος Ανδρέας, Λογιστής, Αθήνα

7) Έξαρχος Αθανάσιος, Λογιστής-Φοροτέχνης-Αθήνα

8) Κατσάνος Δ. Βασίλειος, Λογιστής φοροτεχνικός,Τρίκαλα

9) Καχριλας Νικολαος Λογιστης-φοροτεχνικος Πειραιας

10) Κοντος Αθανασιος, Λογιστης-Φοροτεχνικος, Αθηνα

11) Κοντός Στέλιος, λογιστής φοροτέχνης Θεσσαλονίκη.

12) Κορωνιδου Χρυσανθη, λογιστρια φοροτεχνικος, Θεσσαλονικη

13) Κοτζιαγκιαουριδης Αναστασιος Λογιστης-Φοροτεχνικος Θεσσαλονικη

14) Κωνσταντινιδης Στεφανος Ιδ.Υπαλληλος Αθηνα

15) Κωστάζου Δέσποινα Λογίστρια Φοροτεχνικός Αργυρούπολη Αττικής

16) Λαλιωτης Γεωργιος, Λογιστης Φοροτεχνικος Αμαλιάδα

17) Λουφας Νικολαος Λογιστης

18) Μαμάκης Στέφανος, Λογιστής-Φοροτέχνης Ηράκλειο

19) Μεμέτ Χαλήτ - Λογιστής, Σάπες Ν. Ροδόπης

20) Μπαρδακης Ανδρεας, Λογιστης Αθηνα

21) Μπατάκης Διομήδης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Χανία Κρήτης

22) Μπούχαλης Στ.Δημήτριος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Καλαμάτα

23) Νικολαου Κωνσταντινος

24) Πάλλης Παναγιώτης , λογιστής φοροτέχνης , Χαλάνδρι Αττικής

25) Σαρδής Ν. Αντώνιος Λογιστής Πειραιάς

26) Σταυρίδη Χαρ. Ελένη Λογίστρια-Φοροτεχνικός Πρέβεζα

27) Σταυριδης Χαρ. Αποστολος, Λογιστης-Φοροτεχνικος Πρεβεζα

28) Σταυρουλάκης Αρτ Κων/νος. λογιστής φοροτέχνης Χανιά Κρήτης

29) Στοϊκάκη Σοφία, Λογίστρια-Φοροτέχνης-Αλεξανδρούπολη

30) Τσιαχματιώτης Βαγγέλης, Λογιστικό γραφείο, Θεσ/νίκη

31) Φαφουτης Ευαγγελος, Λογιστης Φοροτεχνικος, Αθηνα

32) Χατζη Αγορουλα, Λογιστρια-Φοροτεχνικος Λαμια

33) Χρηστου Αλεξανδρος, Σύμβουλος επιχειρήσεων, Κέρκυρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...