Προς το περιεχόμενο
  • 0

Ημερομηνιες δηλωσης Μεγαλης ακινητης περιουσιας


ΣΩΤΗΡΗΣ

Ερώτηση

25 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Καλημερα

Μηπως υπαρχει ενημερωση για τις ημερομηνιες Δηλωσης ΦΜΑΠ??

Ευχαριστω

Αρθρο 33. Δήλωση νομικών προσώπων - Προθεσμία υποβολής

1. Όλα τα νομικά πρόσωπα που διαθέτουν ακίνητη πε­ριουσία σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 27 του παρόντος την πρώτη Ιανουαρίου κάθε έτους, υπο­χρεούνται να υποβάλλουν δήλωση φόρου ακίνητης περι­ουσίας ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. τους, με αρχή το ψηφίο 1 και ολοκλήρωση μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβο­λής δήλωσης για το ψηφίο 1 ορίζεται η 15η Μαΐου του οικείου έτους. Ειδικά για το έτος 2010 ως καταληκτική η­μερομηνία υποβολής δήλωσης για το ψηφίο 1 ορίζεται η 15η Ιουνίου 2010.

2. Η δήλωση υποβάλλεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου ή από πρόσωπο που έχει ειδικά προς τούτο εξουσιοδοτηθεί από αυτόν.

3. Σε περίπτωση κληρονομιαίας περιουσίας που τελεί υπό εκκαθάριση, η οποία έχει καταληφθεί υπέρ νομικών προσώπων με τον όρο της εκτέλεσης κοινωφελών ή φι­λανθρωπικών έργων, υπόχρεος για την υποβολή δήλω­σης είναι ο εκτελεστής διαθήκης για το διάστημα που τη διαχειρίζεται και τη διοικεί.

4. Σε περίπτωση που νομικό πρόσωπο έχει τεθεί σε εκκαθάριση ή βρίσκεται κάτω από αναγκαστική διαχείριση, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι, κατά πε­ρίπτωση, ο εκκαθαριστής ή ο προσωρινός διαχειριστής του νομικού προσώπου.

5. Σε περίπτωση που νομικό πρόσωπο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο σύνδικος της πτώχευσης.

6. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας που ορίζεται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου και σε κάθε πε­ρίπτωση πριν από την καταχώριση του φύλλου ελέγχου στο οικείο βιβλίο, επιτρέπεται η επίδοση αρχικής ή συ­μπληρωματικής δήλωσης, για την οποία επιβάλλεται και ο οριζόμενος από τις διατάξεις του ν. 2523/1997 (ΦΕΚ 179 Α), όπως ισχύουν, πρόσθετος φόρος. Αρχική ή συ­μπληρωματική δήλωση για ακίνητα που έχουν περιλη­φθεί στο φύλλο ελέγχου, η οποία επιδίδεται μετά την καταχώρισή του στα τηρούμενα από τον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας βιβλία, είναι απα­ράδεκτη και δεν παράγει έννομο αποτέλεσμα.

7. Για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας συμπληρωματική θεωρείται η δήλωση με την οποία προστίθεται φορολο­γητέα ύλη, καθώς και δήλωση που υποβάλλεται μετά την αρχική και δεν εντάσσεται στην κατηγορία των ανακλη­τικών δηλώσεων.

Στην κατηγορία των συμπληρωματικών δηλώσεων ε­ντάσσονται οι κατωτέρω περιπτώσεις:

α) Η προσθήκη ακινήτου που δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική δήλωση του υποχρέου. Συμπληρωματική θε­ωρείται η δήλωση ακόμη και αν το ακίνητο το οποίο προ­στίθεται απαλλάσσεται από το Φόρο Ακίνητης Περιου­σίας.

β) Η τροποποίηση στοιχείων ακινήτου που έχει ήδη δη­λωθεί, βάσει των οποίων επέρχεται αύξηση της αξίας του ακινήτου, ανεξάρτητα αν το ακίνητο φορολογείται ή απαλλάσσεται.

γ) Η αύξηση της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου που οφείλεται σε λανθασμένο συντελεστή εκκίνησης ή χρησιμοποίηση λανθασμένων συντελεστών αυξομείω­σης ή πολλαπλασιαστικό λάθος στη συμπλήρωση του φύλλου υπολογισμού.

δ) Η λανθασμένη μεταφορά αριθμητικών αποτελεσμά­των στην πρώτη σελίδα της δήλωσης από εκείνα που προκύπτουν από το εσωτερικό του εντύπου.

ε) Η επιλογή διαφορετικού φορολογικού συντελεστή επιβολής του φόρου από τον προσήκοντα.

8. Η δήλωση αποτελεί δεσμευτικό τίτλο για τον φορο­λογούμενο. Μπορεί για λόγους συγγνωστής πλάνης, να την ανακαλέσει εν όλω ή εν μέρει φέροντας το βάρος της απόδειξης των πραγματικών περιστατικών που τη συνιστούν. Η ανάκληση γίνεται με την υποβολή δήλωσης μέσα στο οικείο έτος. Στην περίπτωση απόρριψης της α­νάκλησης, επιδίδεται, από τον προϊστάμενο της δημό­σιας οικονομικής υπηρεσίας, με απόδειξη, γνωστοποίησή της στον φορολογούμενο, ο οποίος μπορεί να την προσβάλλει προσφεύγοντας, μέσα στην προθεσμία που ορίζεται στο άρθρο 66 του ν. 2717/1999 (ΦΕΚ 97 Α'), ε­νώπιον του διοικητικού πρωτοδικείου. Αν η ανακλητική δήλωση υποβληθεί σε χρόνο μεταγενέστερο του οικείου έτους, ο προϊστάμενος της δημόσιας οικονομικής υπη­ρεσίας υποχρεούται να γνωστοποιήσει στον φορολο­γούμενο, επί αποδείξει, ότι η ανάκληση δεν γίνεται δε­κτή λόγω παρόδου του οικείου έτους και ο φορολογού­μενος μπορεί να προσφύγει μέσα στην προθεσμία που ο­ρίζεται στο άρθρο 66 του ν. 2717/1999 κατά της γνωστοποίησής της ενώπιον του διοικητικού πρωτοδικείου, το ο­ποίο αποφαίνεται στην ουσία. Η συζήτηση της προσφυ­γής προσδιορίζεται κατά προτίμηση μέσα σε τρεις (3) μήνες το αργότερο από την κατάθεση της προσφυγής. Ανάκληση δήλωσης με σκοπό την ανατροπή οριστικής και αμετάκλητης φορολογικής εγγραφής είναι ανεπίτρεπτη.

9. Όταν ο φορολογούμενος έχει αμφιβολίες αναφορι­κά με την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για ορισμένα στοιχεία φορολογητέας ύλης, έχει το δικαίωμα να υπο­βάλει δήλωση στην οποία γίνεται ρητή γι' αυτό επιφύλα­ξη, η οποία πρέπει να είναι ειδική και αιτιολογημένη. Κά­θε γενική και αόριστη επιφύλαξη θεωρείται ανύπαρκτη και δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα. Ο προϊστάμενος της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας υποχρεούται να α­παντήσει στην επιφύλαξη μέσα σε τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ως εξής:

α) είτε να δεχθεί την επιφύλαξη και να διαγράψει το ποσό της φορολογητέας ύλης για το οποίο έγινε η επι­φύλαξη,

β) είτε να απορρίψει την επιφύλαξη και να γνωστοποι­ήσει αυτό στον φορολογούμενο με ιδιαίτερη ανακοίνω­ση, την οποία θα του επιδώσει με απόδειξη ή με το κοινοποιούμενο για την ανακρίβεια της δήλωσης φύλλο ε­λέγχου ή με το φύλλο ελέγχου που εκδόθηκε μετά από τη διενέργεια ελέγχου. Στην περίπτωση αυτή, αν δεν ε­πέλθει διοικητική επίλυση της διαφοράς, ο φορολογού­μενος δικαιούται να ζητήσει από το διοικητικό πρωτοδι­κείο, είτε με την προσφυγή που ασκεί για τυχόν διαφορές που προέκυψαν από τον έλεγχο είτε με αυτοτελή αίτηση που υποβάλλεται μέσα στην προθεσμία για την υ­ποβολή της προσφυγής, τη διαγραφή του ποσού της φο­ρολογητέας ύλης για την οποία έγινε η επιφύλαξη. Η συ­ζήτηση για την προσφυγή ή την αίτηση αυτή ενώπιον του διοικητικού πρωτοδικείου προσδιορίζεται, κατά προ­τίμηση, μέσα σε τρεις (3) μήνες το αργότερο από την κα­τάθεση της προσφυγής ή της αίτησης.

Κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει επιφύλαξη αναφο­ρικά με το χαρακτηρισμό της φορολογητέας ύλης, την υ­παγωγή της σε μειωμένο φορολογικό συντελεστή κ.λπ.. Η επιφύλαξη δεν συνεπάγεται αναστολή της βεβαίωσης και είσπραξης του αμφισβητούμενου φόρου. Όταν η επι­φύλαξη γίνει δεκτή από τον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας ή το διοικητικό δικαστήριο, ενερ­γείται νέα εκκαθάριση του φόρου της δήλωσης και το ε­πιπλέον ποσό αυτού που βεβαιώθηκε ή καταβλήθηκε εκ­πίπτει ή συμψηφίζεται με το φόρο που προκύπτει με βά­ση τα οριστικά στοιχεία, όταν αυτός είναι μεγαλύτερος από το φόρο που προέκυψε με βάση τα στοιχεία της δή­λωσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο επιπλέον φόρος επιστρέφεται.

10. Η δήλωση συντάσσεται σε έντυπο που χορηγείται από το Δημόσιο.

11. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού δεν έχουν εφαρμο­γή για το Ελληνικό Δημόσιο και τις αποκεντρωμένες δη­μόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν ως ειδικά ταμεία.

12. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορί­ζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης, τα δικαι­ολογητικά ή άλλα στοιχεία που υποβάλλονται μαζί με αυτή και μπορεί να παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης.



Αρθρο 34. Δήλωση φυσικών προσώπων

1. Για την επιβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας φυ­σικών προσώπων, για το πρώτο έτος εφαρμογής, ως δή­λωση φυσικού προσώπου ορίζονται οι δηλώσεις στοιχεί­ων ακινήτων ετών 2005 έως 2010, οι οποίες περιλαμβά­νουν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του την πρώτη Ιανουαρίου 2010. Η εικόνα που προκύπτει από τη σύνθε­ση των δηλώσεων αυτών αποτελεί τη «Δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας» έτους 2010.

2. Για κάθε επόμενο έτος ως δήλωση φυσικού προσώ­που ορίζεται η δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του προηγούμενου έτους, με τις μεταβολές της περιουσια­κής ή οικογενειακής κατάστασης που επήλθαν, για τις ο­ποίες υποβάλλεται δήλωση στοιχείων ακινήτων το αντίστοιχο έτος.

3. Η δήλωση των φυσικών προσώπων συντίθεται μηχανογραφικά από το Υπουργείο Οικονομικών από τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων των υποχρέων.

4. Ο υπόχρεος λαμβάνει γνώση της περιουσιακής του κατάστασης και της φορολογητέας αξίας της με το εκκα­θαριστικό σημείωμα του φόρου ακίνητης περιουσίας, το οποίο επέχει και θέση δήλωσης φόρου ακίνητης περιου­σίας του οικείου έτους...............................................................................................................................................................................................................................................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλημέρα.

Δηλαδή για τα ακίνητα του έτους 2009, τα νομικά πρόσωπα δεν θα υποβάλλουν ΕΤΑΚ???

Υπάρχει έντυπο για τον υπολογισμό και την κατάθεση της δήλωσης ΦΜΑΠ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλημέρα.

Δηλαδή για τα ακίνητα του έτους 2009, τα νομικά πρόσωπα δεν θα υποβάλλουν ΕΤΑΚ???

Υπάρχει έντυπο για τον υπολογισμό και την κατάθεση της δήλωσης ΦΜΑΠ?

Οχι

Υπήρχε πριν το Ε.Τ.ΑΚ.

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=17722

Τώρα θα δούμε στις Δ.Ο.Υ. τι υπάρχει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Οχι

Υπήρχε πριν το Ε.Τ.ΑΚ.

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=17722

Τώρα θα δούμε στις Δ.Ο.Υ. τι υπάρχει

καλησπερα

επειδη δεν εχω βρει εντυπο σε καμμια απο τις εφοριες που εχω παει ολο αυτο το διαστημα οσες φορες κι αν πηγα,μηπως στο μεταξυ βρηκε καποιος το εντυπο ΦΜΑΠ?

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

διάβασα κάπου πως η κατάθεση του ΦΜΑΠ πήρε παράταση ως τις 30 Νοεμβρίου 2010, γνωρίζει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

15/6 ξεκιναει η υποβολη και δεν εχουν ακομα εντυπο και οδηγιες στις ΔΟΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το προηγουμενο δεν ισχυει (δεν υπαρχουν πλεον απαλλασομενα)

Ελλας το μεγαλειο σου...........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών .. δηλώνει επίσης άγνοια.. :blink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Σε ΔΟΥ Νότιας Αττικής σήμερα

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΥΠΑ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ

ΕΧΟΥΝ μόνο μια φήμη για 30/11!!!

Οταν τους είπα ότι θελω να υποβαλλω δήλωση Νομικου Προσωπου με ΑΦΜ σε 1 ...μου πρότειναν να ψάξω στο...Internet μηπως βρω έντυπα!!!mad.gifunsure.gifblink.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη επισκεπτης

Σε επικοινωνία που ειχα σημερα με ΦΑΕ Πειραια επειδη το ΑΦΜ μας ειναι σε 1 μου ειπαν ότι σημερα καταφεραν να στήσουν το προγραμμα οτι δεν εχουν έντυπα οτι σιγουρα θα ανακοινωθει παραταση και ότι αυριο σιγουρα δεν θα μπορεσουν να παραλαβουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

OΡΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Ο κ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

    14/06/2010 :
    Αρ.Πρωτ.:190/14-6-2010. Θέμα:«Παράταση προθεσμιών υποβολής της δήλωσης φορολογίας μεγάλης ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων»
    clip_image001.gif
    ΣΘέμα: Παράταση προθεσμιών υποβολής της δήλωσης φορολογίας μεγάλης ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων.
    Σας διαβιβάζουμε την με αριθμ.πρωτ.1017534/80/0013/ ΠΟΛ.1026/ 17.2.2010 Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που αφορά την παράταση προθεσμιών υποβολής δήλωσης Φ.Μ.Α.Π. νομικών προσώπων έτους 2010, για να λάβετε γνώση.
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14 Ιουνίου 2010
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ:1017534/80/0013
    ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡ. ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
    ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π.
    ΠΟΛ.:1026
    ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Αποδεκτών
    Ταχ. Δ/νση: Ερμού 23-25
    101 84 Αθήνα
    Τηλέφωνο: 210 3375360 210 3375360
    ΘΕΜΑ:«Παράταση προθεσμιών υποβολής της δήλωσης
    φορολογίας μεγάλης ακίνητης περιουσίας νομικών
    προσώπων έτους 2006».
    ΑΠΟΦΑΣΗ
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    Έχοντας υπόψη:
    1. Τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 22 του N.2020/1992 (Φ.Ε.Κ. 34 Α΄), με τις οποίες παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να παρατείνει με απόφαση τις προθεσμίες που ορίζονται από τις κείμενες φορολογικές διατάξεις για υποβολή φορολογικών δηλώσεων, σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
    2. Τις διατάξεις της παραγράφου 14 του άρθρου 35 του N.3220/2004 που καθορίζουν τις ημερομηνίες υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
    3. Την Κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών 37930/ΔΙΟΕ/1264/14-10-2005 (ΦΕΚ 1432 Β΄) για τον καθορισμό αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών.
    4. Τις αλλαγές που έχουν επέλθει λόγω αναπροσαρμογής των τιμών του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας ακινήτων.
    5. Το γεγονός ότι με την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό.
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
    1. Για το έτος 2006 παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. και συγκεκριμένα:
    α) Μέχρι 27 ΙΟΥΛΊΟΥ 2015 τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο Α.Φ.Μ. λήγει στα ψηφία 1 και 2.
    β) Μέχρι 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο Α.Φ.Μ. λήγει στα ψηφία 3 και 4.
    γ) Μέχρι 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο Α.Φ.Μ. λήγει στα ψηφία 5 και 6.
    δ) Μέχρι 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο Α.Φ.Μ. λήγει στα ψηφία 7 και 8.
    ε) Μέχρι 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο Α.Φ.Μ. λήγει στα ψηφία 9 και 0.
    2. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
    Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΒΧ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δεν θα δοθει καμμία παράταση , οι ΔΟΥ αυριο θα παραλαμβάνουν κανονικά , μέχρι το απόγευμα θα έχει εκδοθεί η σχετική πολυγραφημένη απόφαση του Παπ .

Αντι για έντυπα θα υποβάλλεται φωτογραφίες των ακινήτων , ή δικά σας σχεδιαγράμματα των ακινήτων σε μπλόκ ζωγραφικής(Α4) .

Θα κάνετε πλήρη αναφορά των τμ και διαχωρισμό είτε πάνω στις φωτογραφίες είτε πάνω στα σχεδιαγράμματα , έτσι ώστε το σύνολο των τμ να συμφωνούν με τα επιμέρους τμ .

Σημερα αργά την νύχτα θα υπολογίζετε τα ποσό του ΦΑΠ είτε πάνω στις φωτογραφίες πάντα , είτε πάνω στα σχεδιαγράμματα και αυριο πουρνό πουρνό θα πάτε να καταθεσετε το χρήμα στις ΔΟΥ.

Θα δέχονται και πιστωτικές κάρτες .

Θέλετε και παράταση κοπρόσκυλα λογιστάδες , δεν βλέπετε ότι η χωρα βουλιάζει οικονομικά και χρειάζεται χρήμα άμεσα.

Εγω για τον πελάτη μου τον Ακη , τα έχω έτοιμα όλα , για όλα τα ακίνητα και μου έχει δώσει και το χρήμα ήδη , ζεστό ζεστό απο το δάνειο .

Το μόνο που με στεναχωρεί ειλικρινά , είναι ότι αυτήν την φορά δεν έπιασαν τόπο οι τεράστιες προσπάθειες των απανταχού συλλόγων , οργανώσεων , επιμελλητηρίων κλπ κλπ

Αντε γειά .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Υπόδειγμα για ΠΟΛ παράτασης έτοιμο. Ας το αντιγράψουν

Ενα έντυπο δεν είμαστε άξιοι να σχεδιάσουμε?

οσο για πρόγραμμα ελα βρε Κώστα κανε ενα να τους δώσουμε

εστω σε excell

Ολα ρε σεις απο το ΥΟ τα περιμένουμε

οι ανθρωποι δεν εχουν βγαλει τιποτα επειδη θελουν να δουνε

τι μπορουμε να κανουμε μονοι μας, δεν το καταλαβε κανενας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη λογιστρια

Μολις μιλησα με Υπ.Οικονομικών. Παίρνει παράταση για λίγες μέρες. Ανακοίνωση θα βγει το μεσημερι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Πολύ μου αρέσει αυτή η κατάσταση που ζούμε. Είναι δώδεκα παρά τέταρτο το μεσημέρι, και σήμερα λήγει η προθεσμία για το 1 η οποία ορίστηκε μόλις δυο μήνες πριν με νόμο.

Όλοι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι κάνουν τον κινέζο, σιγή μεξικανικής πόλης σε ώρα σιέστας, κάτι λαλημένοι λογιστές στη ΦΑΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και εμού, ρωτάνε τι θα γίνει, και παίρνουν την απάντηση ότι θα δοθεί παράταση -πότε και από ποιούς; - μια συνάδελφος έφτιαξε και ανέβασε δικό της έντυπο, το πρασινάκι υποθέτω δική της πρωτοβουλία, που το κατέβασαν ήδη 401 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και εμού, και η ζωή κυλάει δίχως να κοιτάει τη δικιά σου μελαγχολία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Δεν θα δοθει καμμία παράταση , οι ΔΟΥ αυριο θα παραλαμβάνουν κανονικά , μέχρι το απόγευμα θα έχει εκδοθεί η σχετική πολυγραφημένη απόφαση του Παπ .

Αντι για έντυπα θα υποβάλλεται φωτογραφίες των ακινήτων , ή δικά σας σχεδιαγράμματα των ακινήτων σε μπλόκ ζωγραφικής(Α4) .

Θα κάνετε πλήρη αναφορά των τμ και διαχωρισμό είτε πάνω στις φωτογραφίες είτε πάνω στα σχεδιαγράμματα , έτσι ώστε το σύνολο των τμ να συμφωνούν με τα επιμέρους τμ .

Σημερα αργά την νύχτα θα υπολογίζετε τα ποσό του ΦΑΠ είτε πάνω στις φωτογραφίες πάντα , είτε πάνω στα σχεδιαγράμματα και αυριο πουρνό πουρνό θα πάτε να καταθεσετε το χρήμα στις ΔΟΥ.

Θα δέχονται και πιστωτικές κάρτες .

Θέλετε και παράταση κοπρόσκυλα λογιστάδες λογιστάκοι , δεν βλέπετε ότι η χωρα βουλιάζει οικονομικά και χρειάζεται χρήμα άμεσα.

Εγω για τον πελάτη μου τον Ακη , τα έχω έτοιμα όλα , για όλα τα ακίνητα και μου έχει δώσει και το χρήμα ήδη , ζεστό ζεστό απο το δάνειο .

Το μόνο που με στεναχωρεί ειλικρινά , είναι ότι αυτήν την φορά δεν έπιασαν τόπο οι τεράστιες προσπάθειες των απανταχού συλλόγων , οργανώσεων , επιμελλητηρίων κλπ κλπ

Αντε γειά .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουλίου 2010 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων (Ε9) φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων έτους 2010.

Το υπουργείο Οικονομικών επέκτεινε κατά 45 ημέρες την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων, η οποία εξέπνευσε σήμερα, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών του υπουργείου.

Σημειώνεται πως από το τρέχον έτος 2010 καταργείται το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) και αντικαθίσταται με τον νέο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, για τους σκοπούς του οποίου λαμβάνεται υπόψη η περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου προσώπου την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους με έναρξη την 1.1.2010.

Η σχετική δήλωση υποβάλλεται μόνο από τα νομικά πρόσωπα με καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαΐου και ολοκληρώνεται εντός 11 ημερών ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του υπόχρεου. Ειδικά για το έτος 2010 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης για το ψηφίο είχε ορισθεί η 15η Ιουνίου 2010. Πλέον η ημερομηνία αυτή λήγει στις 30 Ιουλίου.

Υπολογισμός του φόρου νομικών προσώπων

Η αξία των ακινήτων των νομικών προσώπων φορολογείται με συντελεστή έξι τοις χιλίοις (6‰), ενώ με συντελεστή ένα τοις χιλίοις (1‰) φορολογούνται:

α) Η αξία των κτισμάτων των ακινήτων τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών.

β) Η αξία των κτισμάτων των ακινήτων τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται από τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

γ) Η αξία των υποκείμενων σε φόρο ακίνητων των περιπτώσεων η και ια του άρθρου 29 του N.3842/2010με εξαίρεση τα ακίνητα των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που φορολογούνται με συντελεστή τρία τοις χιλίοις (3‰).

δ) Η αξία των ακινήτων που περιλαμβάνονται στο ενεργητικό των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ακίνητης Περιουσίας, όπως ορίζονται στο ν. 2778/1999 ( 295 Α΄), όπως ισχύει.

Ο φόρος που αναλογεί στη συνολική αξία των κτισμάτων που υπόκεινται σε φορολογία δε μπορεί να είναι μικρότερος από 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με εξαίρεση τα ημιτελή κτίσματα και τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτήρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

χτες βγηκε , σημερα την ανακοινωσαν ....

τι αλλο θελετε πια και ειστε μεσ τη γκρινια ολοι ????

Διακοπες ????????? ακουσα καλα????laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...